[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 518
31 958
113
Stier mint cseh...de a kommentekben írják, hogy magyar.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 251
68 007
113
:D
Brit tudósok:

"A képen látható Sz-300-as rakétát eredetileg légi célok ellen tervezték, mégis egy harkivi házat lőttek szét vele."

Gondják, hogy ha a plebs beszopja az önágyúzást, mindent beszop.
Minden penteken kifogynak az oroszok a raketakbol a brit tudosok szerint...

Egyebkent Europa elobb kifogy ebbol abbol.

" Rijád nem termel több olajat csak azért, mert Európa ezt követeli – jelentették be szaúdi vezetők egy nemzetközi konferencián. Szaúd-Arábia szerint a Nyugatnak korábban kellett volna gondolkodnia, és a megújuló energiaforrások helyett arra kellett volna törekednie, hogy biztosítsa az ellátását fosszilis tüzelőanyagokból"


Ha valaki esetleg arrafele jarna.
Olyan mint a menetrend szerinti busz itthon.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
819
7 494
93

Gyűjtést kellene rendezni az ukrán sereg számára. De most valami olyasmire kellene, aminek tényleg hasznát is vennék. Fehér zászlókra gondoltam... Szerintetek?
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 761
9 115
113

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 155
93
Nocsak, megbaszkodták végre a 750kV-os hálózatot is?
Setét télnek néznek elébe a derék hohol honvédők.
De van is benne logika: az ukránoknak most folyamatosan támadniuk kell keleten délen...és, ha van kiépített állása, akkor folyamatosan örölheti az ukrán erőket az orosz...miközben nekik több erőforrásuk van (a járulékos veszteségeket beszivárgó rajtaütéseket beleszámolva) az ukránokon meg ott a nyomás: se elég eszköz, se elég utánpotlás, se elegendő áram, gáz, fűtés, világítás, infrastruktúra és egy folyamatosan változó világpplitikai háttér amelytől erősebben függnek mint az oroszok...stb. Az orosz stratégia a gyors invázió majd később a lassabb városról városra haladás ott bukott meg, hogy az angolszászok-ukránok már az elején tudták, hogy Mariupol lesz a kulcs az utánpotlás miatt, és így ott olyan szinten megakasztották mindkét opciót hogy később délre kellett átcsoportosítani az orosz erőket így most az északi és keleti fronton hathatós angolszász irányítás alatt manőverezéssel sikerült ellenoffenzívát inditani. Az ukránoknak még most KELL támadniuk az orosznak meg minél jobban elháritani...és megvárni azt amiben talán jobbak amire időzitették eredetileg az offenzivát is, azaz a telet. Beássák magukat örlik az ukránokat és képzik az utánpótlást amíg csak jön a nyomás majd decemberben vagy januárban megínditani egy újabb offenzívát...ok :) persze ..az angolszászok és ukik is tudják ezt, de hidegben, fagyban rájuk idővel egyre inkább feneketlen kútként gondoló európai (nem angolszász, mert amíg az angolszászokon múlik addig tartják fenn ezt a háborús egyensúlyt amíg lehet) vezetőkkel a háttérben nehezebb dolguk lesz...főleg, hogy jelenleg ők most a támadó fél.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 618
48 165
113

Az ukrán fegyveres erők négy irányba próbálnak támadni, és óriási veszteségeket szenvednek el​


A Honvédelmi Minisztérium közli a legfrissebb adatokat a fronton kialakult helyzetről. Az ellenség négy irányba próbál előrenyomulni, az orosz hadsereg visszaveri a támadásokat.

Kupjanszki irányban az ellenség egy megerősített zászlóalj erejéig megtámadta az orosz csapatok állásait a n. Berestovoye falu, Kharkiv régió. Minden támadást visszavernek.

Az okozott tűzkárok következtében több mint 150 ukrán katona, egy harckocsi, 5 gyalogsági harcjármű, 4 páncélozott szállítójármű és 9 pickup semmisült meg.
Krasznolimanszkij irányban az Ukrán Fegyveres Erők két zászlóalj taktikai csoportja hajtott végre támadó hadműveleteket a n. Chervonopopovka, Luhanszki Népköztársaság.

Az orosz csapatok aktív akciói megállították az ellenséget. Több mint 50 ukrán katona, két harckocsi, három páncélozott harcjármű és két jármű semmisült meg a tüzérségi tűzben és a hadsereg légicsapásaiban.

Dél - Donyeck irányában az Ukrán Fegyveres Erők századi taktikai csoportja megtámadta az orosz csapatok állásait a település területén. A Donyecki Népköztársaság Vremevka települése.

Az orosz egységek aktív akciói és a tüzérségi tűz visszaszorította az ellenséget eredeti pozícióiba. Több mint 30 ukrán katona, egy harckocsi, két páncélozott harcjármű és egy kisteherautó semmisült meg.


Nyikolajev - Krivij Rih irányban a nap folyamán az orosz tüzérség és a hadsereg légiközlekedési csapásainak koncentrált tüze legyőzte a mélyből előrenyomuló ukrán csapatok tartalékait, valamint az érintkezési vonal közelében lévő szabotázscsoportokat.

Több mint 180 ukrán katona, nyolc páncélozott harcjármű és hat jármű semmisült meg.

Источник: https://rusvesna.su/news/1666954906

Az ukrán fegyveres erők megtámadták az Antonovszkij hidat Hersonban (VIDEO)​


Október 28-án délután az ukrán fegyveres erők megtámadták a hersoni Antonovszkij hidat az amerikai HIMARS MLRS-től.

A támadást az orosz légvédelmi erők visszaverték: déli 12 óra körül a Dnyeper hídjára kilőtt hat rakétát elfogták.


Источник: https://rusvesna.su/news/1666953828

Avia.pro: Az ukrán fegyveres erők tömegesen visszavonulnak Herson északkeleti részéből​


Az ukrán csapatok mintegy 150 fős csoportja visszavonult a Herson régió északkeleti részén található Dudchany település területéről. Erről az avia.pro portál számolt be.

Megjegyzendő, hogy a meghatározott település továbbra is ukrán csapatok ellenőrzése alatt áll, amelyek létszáma nem teszi lehetővé, hogy az offenzíva előkészületeiről beszéljünk.

Meg kell jegyezni, hogy a csoport kivonulása a Dnyipropetrovszk régióban történt, ami a rotációs tervek hiányát jelzi, és a visszavonulás célja ismeretlen.

A szakértők jelentése szerint az ukrán fegyveres erők ezt az irányt aktívan használták a Berislav elleni támadásokhoz, de most az ukrán fegyveres erők megtagadhatják, hogy továbblépjenek ebbe az irányba.

 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 906
15 188
113
Mit mondhatnék... Csak ezekkel lőjetek, kaprok !

"Az elavult és gyenge minőségű bolgár tüzérségi lőszer elégedetlenséget okoz az ukri hadseregben.
A lövedékek gyakran nem robbannak fel ha eltalálják a célt, de a fegyverek sérüléséhez is vezetnek. Eddig legalább 4 olyan eset ismert, amikor a felszerelés megsemmisült a rossz minőségű lőszerek miatt."


Harkovi front

 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 086
82 708
113
A Valdaj Club ülésén mond beszédet.

"Vlagyimir Putyin elnök beszédét, amelyet csütörtökön mond el a Valdai Clubban, még néhány napig elemzik, olvassák és újraolvassák" – mondta Dmitrij Peszkov orosz vezető sajtótitkára.

Szerintem Putyin értékelni fogja 10 hónap eredményeit, beszélni fog a további célokról, és felvázolja a világ jövőjének kilátásait.
Putyin tegnapi fellépése a Valdai Club nemzetközi vitafórumon. Mivel csak két emberről tudok aki végignézte/végighallgatta a 6 óŕás előadást ezért néhány pontban összefoglalva a legfőbb gondolatok:

  • A Nyugat osztatlan uralmának történelmi időszaka a végéhez közeledik, az egypólusú világ kezd a múlté lenni. A második világháború vége óta valószínűleg a legveszélyesebb, legkiszámíthatatlanabb és egyben legfontosabb évtized áll előttünk.
  • A Nyugat megpróbálja feltartóztatni a többi civilizáció fejlődését, a saját világnézetét pedig univerzálisnak tartja, amelyet az egész világ feltételek nélkül köteles elfogadni.
  • A Nyugat képtelen egyedül uralkodni az emberiség felett, de kétségbeesetten próbálkozik vele, és a világ népeinek többsége már nem hajlandó ezt eltűrni. Például senki nem diktálhat Oroszországnak abban, hogy milyen társadalmat építsen.
  • Oroszország nem intéz kihívást a Nyugat ellen, nem törekszik hegemóniára. Viszont fenntartja magának a jogot a létezésre és a szabad fejlődésre.
  • Az Egyesült Államok a tulajdon dominanciájának megőrzésén kívül nem tud mást felkínálni a világnak.
  • A Nyugat „veszélyes, véres és piszkos játékot” játszik Ukrajnában, az ottani konfliktust pedig globális dominanciája fenntartására próbálja meg felhasználni.
  • Az Egyesült Államoknak és szövetségeseinek végül tárgyalniuk kell Oroszországgal.
  • Oroszország nem szándékozik atomfegyvert bevetni Ukrajnában, a Nyugat viszont a „nukleáris zsarolás” eszközéhez folyamodott.
  • Az orosz elnök szerint Ukrajna rendelkezik a „piszkos bomba” előállításának technológiájával, most pedig mindent elkövet, hogy eltüntesse annak nyomait, hogy erre elő is készült.

Az Egyesült Államok “amerikai liberalizmusnak” nevezi a jelenlegi világrendet, amely napról napra szaporítja a káoszt – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a Valdaj nemzetközi vitaklub moszkvai csütörtöki plenáris ülésén, amelyen kitért a magyar képviselők javaslatára az európai keresztény értékekről.

Washington, szokásához híven, továbbra is amerikai liberalizmusnak nevezi a jelenlegi világrendet, de valójában ez a hírhedt “rend” napról napra szaporítja a káoszt, és hozzátenném, hogy egyre intoleránsabbá válik még magukkal a nyugati országokkal szemben is, a függetlenségre tett kísérleteikkel szemben is. Mindent csírájában elfojtanak, és nem riadnak vissza attól, hogy szankciókat vessenek ki a saját szövetségeseikre is. Utóbbiak pedig lehajtott fejjel mindenbe beleegyeznek – mondta az orosz elnök.


PÉLDÁUL A MAGYAR PARLAMENTI KÉPVISELŐK JÚLIUSI JAVASLATÁT, HOGY AZ EURÓPAI UNIÓRÓL SZÓLÓ SZERZŐDÉSBEN RÖGZÍTSÉK AZ EURÓPAI KERESZTÉNY ÉRTÉKEK ÉS KULTÚRA IRÁNTI ELKÖTELEZETTSÉGET, NEM IS SÉRTÉSNEK, HANEM EGYENESEN ELLENSÉGES SZABOTÁZSNAK VETTÉK.
Mi ez? Mit jelent ez? Igen, egyeseknek tetszhet, másoknak nem – mondta Putyin.

Oroszországban ezer év alatt a világ összes vallása közötti kölcsönhatás egyedülálló kultúrája alakult ki. Semmit sem kell eltörölni: sem a keresztény értékeket, sem az iszlám vagy a zsidó értékeket. Hazánkban más világvallások is jelen vannak. Egyszerűen csak tisztelettel kellene bánnunk egymással. Hazánk számos részén – ezt első kézből tudom – az emberek együtt mennek el, együtt ünneplik a keresztény, iszlám, buddhista és zsidó ünnepeket, és ezt nagy örömmel teszik, gratulálnak és örülnek egymásnak – mondta.
OH
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 518
31 958
113
viccpléd;)
Zenészekről.
Ukr. kell a Fen(é) nek.
Bozótmester
Ukr. foglyok.
Orosz drón gyártás.
Ukr. akció Khersonnál.
Wágner Zaitsevoban.
Sérült vasak.
Öngyilkos drón.
gen. Lapin a fronton.
Jurij elemez.
A zirániak lelőhelyei Oo.-ban.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Mindezt Vlagyimir Frolov geopolitikai elemző írja elemzésében, amely a megszüntetett moszkvai Carnegie Központ honlapjának „utódhonlapján” jelent meg a napokban.


This website is a collection of work by the Carnegie Endowment’s global network of scholars on topics including Russia, Ukraine, Eurasia, and the post-Soviet states. This site is a product of the Carnegie Endowment for International Peace based in Washington, D.C.


© 2022 Carnegie Endowment for International Peace. All rights reserved.
1779 Massachusetts Avenue NW
Washington, DC 20036-2103

Most komolyan? Soros civil szervezetek a világban 2.0.
Most már csak az aktuális szépségkirálynők hiányoznak a "világbéke" értelmezésükkel.
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 597
6 034
113
Putyin tegnapi fellépése a Valdai Club nemzetközi vitafórumon. Mivel csak két emberről tudok aki végignézte/végighallgatta a 6 óŕás előadást ezért néhány pontban összefoglalva a legfőbb gondolatok:

  • A Nyugat osztatlan uralmának történelmi időszaka a végéhez közeledik, az egypólusú világ kezd a múlté lenni. A második világháború vége óta valószínűleg a legveszélyesebb, legkiszámíthatatlanabb és egyben legfontosabb évtized áll előttünk.
  • A Nyugat megpróbálja feltartóztatni a többi civilizáció fejlődését, a saját világnézetét pedig univerzálisnak tartja, amelyet az egész világ feltételek nélkül köteles elfogadni.
  • A Nyugat képtelen egyedül uralkodni az emberiség felett, de kétségbeesetten próbálkozik vele, és a világ népeinek többsége már nem hajlandó ezt eltűrni. Például senki nem diktálhat Oroszországnak abban, hogy milyen társadalmat építsen.
  • Oroszország nem intéz kihívást a Nyugat ellen, nem törekszik hegemóniára. Viszont fenntartja magának a jogot a létezésre és a szabad fejlődésre.
  • Az Egyesült Államok a tulajdon dominanciájának megőrzésén kívül nem tud mást felkínálni a világnak.
  • A Nyugat „veszélyes, véres és piszkos játékot” játszik Ukrajnában, az ottani konfliktust pedig globális dominanciája fenntartására próbálja meg felhasználni.
  • Az Egyesült Államoknak és szövetségeseinek végül tárgyalniuk kell Oroszországgal.
  • Oroszország nem szándékozik atomfegyvert bevetni Ukrajnában, a Nyugat viszont a „nukleáris zsarolás” eszközéhez folyamodott.
  • Az orosz elnök szerint Ukrajna rendelkezik a „piszkos bomba” előállításának technológiájával, most pedig mindent elkövet, hogy eltüntesse annak nyomait, hogy erre elő is készült.

Az Egyesült Államok “amerikai liberalizmusnak” nevezi a jelenlegi világrendet, amely napról napra szaporítja a káoszt – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a Valdaj nemzetközi vitaklub moszkvai csütörtöki plenáris ülésén, amelyen kitért a magyar képviselők javaslatára az európai keresztény értékekről.

Washington, szokásához híven, továbbra is amerikai liberalizmusnak nevezi a jelenlegi világrendet, de valójában ez a hírhedt “rend” napról napra szaporítja a káoszt, és hozzátenném, hogy egyre intoleránsabbá válik még magukkal a nyugati országokkal szemben is, a függetlenségre tett kísérleteikkel szemben is. Mindent csírájában elfojtanak, és nem riadnak vissza attól, hogy szankciókat vessenek ki a saját szövetségeseikre is. Utóbbiak pedig lehajtott fejjel mindenbe beleegyeznek – mondta az orosz elnök.



Mi ez? Mit jelent ez? Igen, egyeseknek tetszhet, másoknak nem – mondta Putyin.

Oroszországban ezer év alatt a világ összes vallása közötti kölcsönhatás egyedülálló kultúrája alakult ki. Semmit sem kell eltörölni: sem a keresztény értékeket, sem az iszlám vagy a zsidó értékeket. Hazánkban más világvallások is jelen vannak. Egyszerűen csak tisztelettel kellene bánnunk egymással. Hazánk számos részén – ezt első kézből tudom – az emberek együtt mennek el, együtt ünneplik a keresztény, iszlám, buddhista és zsidó ünnepeket, és ezt nagy örömmel teszik, gratulálnak és örülnek egymásnak – mondta.
OH
.
.
Az a baj, Boki, hogy ez igy egy k.a nagy hazugság Putyintól. Azért hazugság, mert bár igaza van a nyugatot hibáit illetően sokmindenben, de
  • Szovjetunió is ezt csinálta, amikor tehette
  • a sokkal rosszabb anyagi lehetőségekkel biró Oroszország is ezt csinálja,
  • Kina is ezt csinálja
minden nagyhatalom mindig és mindenkor terjeszti az ideológiáját.
.
A nagyobb probléma viszont Putyin okfejtésével az, hogy a nyugati életmód, társadalom hibái nem magyarázat arra, hogy putyin miért támadt rá Ukrajnára. Nem igaz, hogy "a Nyugat megpróbálja feltartóztatni a többi civilizáció fejlődését", ezt amúgy pontosan a dicső Szovjetunió tette.
A nyugati országok kereskedni akartak az oroszokkal, ipart telepitettek hozzájuk, és függnek az orosz nyersanyagoktól.
A "nyugat" azt is simán elnézte Putyinnak, hogy bekebelezte a Krimet, senki nem lépett fel érdemben ellene, hallgatólagosan mindenki elfogadta a Krim annektálását. Sajnos pont ez volt a baj, mert a bolond putyin ettől azt hitte (mint anno Hitler is), hogyha egy dolog sikerült, akkor a következő is fog, és előbb Donbassznak ment neki, amit a nyugat még mindig tétlenül elnézett neki. Azt is elfogadták tőle, hogy megvédte Asszad rezsimét Sziriában, senki se lépett fel ellene.
Majd ezeken mégjobban felbátorodva nekiment egész Ukrajnának.
.
Ezt a szabadságharcos, nem létező rabláncokat lerázó proletár szövegét meg putyin adja elő a hülyéknek.
 

Start3

Active Member
2022. április 9.
21
241
28

A Bloomberg cikke szerint jövőre az idei évhez képest akár 20 milliárd köbméterrel is apadhat az Oroszországból érkező földgáz mennyisége, miközben az Egyesült Államok csak 9,3 milliárd köbméterrel tudja növelni az Európába küldött szállítmányok mértékét.
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 155
93
.
.
Az a baj, Boki, hogy ez igy egy k.a nagy hazugság Putyintól. Azért hazugság, mert bár igaza van a nyugatot hibáit illetően sokmindenben, de
  • Szovjetunió is ezt csinálta, amikor tehette
  • a sokkal rosszabb anyagi lehetőségekkel biró Oroszország is ezt csinálja,
  • Kina is ezt csinálja
minden nagyhatalom mindig és mindenkor terjeszti az ideológiáját.
.
A nagyobb probléma viszont Putyin okfejtésével az, hogy a nyugati életmód, társadalom hibái nem magyarázat arra, hogy putyin miért támadt rá Ukrajnára. Nem igaz, hogy "a Nyugat megpróbálja feltartóztatni a többi civilizáció fejlődését", ezt amúgy pontosan a dicső Szovjetunió tette.
A nyugati országok kereskedni akartak az oroszokkal, ipart telepitettek hozzájuk, és függnek az orosz nyersanyagoktól.
A "nyugat" azt is simán elnézte Putyinnak, hogy bekebelezte a Krimet, senki nem lépett fel érdemben ellene, hallgatólagosan mindenki elfogadta a Krim annektálását. Sajnos pont ez volt a baj, mert a bolond putyin ettől azt hitte (mint anno Hitler is), hogyha egy dolog sikerült, akkor a következő is fog, és előbb Donbassznak ment neki, amit a nyugat még mindig tétlenül elnézett neki. Azt is elfogadták tőle, hogy megvédte Asszad rezsimét Sziriában, senki se lépett fel ellene.
Majd ezeken mégjobban felbátorodva nekiment egész Ukrajnának.
.
Ezt a szabadságharcos, nem létező rabláncokat lerázó proletár szövegét meg putyin adja elő a hülyéknek.
Ha! Köszönöm, hogy felvilágositottál! Én eddig lehet rosszul tudtam:

Én úgy tudom hogy nincs már SZU és Oroszország nem egyenlő SZU-val.

Én ugy tudom a Krímet a SZU ukrán (!) vezetője adta ajándékba (Oroszországtól elvéve) Ukrajnának.

Én úgy tudom Szíriában az USA által mesterségesen generált arab tavasz az angolszászok "demokráciájából" született mészárlástól és fejlődéstől elvágvó polgárhábotúktól és az ISIS-től már rég meg kellett volna szabaditani a világot, sajnos nem elég korán léptek be az oroszok mert nekik sem ált érdekükben amig az adriai orosz kikötőt nem veszèlyeztette.

Én úgy tudom pont az okozta ezt az angolszászok által generált ukránokat felhergelő háborút mert az európai országok kereskedtek az oroszokkal a nyersanyagokért...talán ezért is vágták el a két áramlatot is.

Én úgy tudom nem Donbasznak ment neki Putyin, nem azt mondta, hanem az ott élő orosz többséget mészárló (nyugat milyen szépen félre forditotta a libsi fejét) elnyomó amerikaiak által felhergelt piszkosbombával fenyegetőző ukránoknak.

Ha igazad van rosszul tudtam és akkor lehet hogy az USA csak bukik ezzel az egésszel? A veztékek maguktól szakadtak el? Az arab tavasz ezek szerint végülis egy nyugati fejlődés volt? Az ISIS pedig egy tökéletes társadalmat akart Sziriában??
 

ibanez de bobadilla

Well-Known Member
2019. szeptember 5.
867
2 730
93
Németország nem süllyed recesszióba.

Pedig mennyit álmodozott Putyin arról, hogy magával rántja a német és EU gazdaságot.

Ez a hazugság sem fogja már segíteni az agitpropot...
:D

hálistennek nem...
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 618
48 165
113
Vlagyimir Putyin, az Orosz Föderáció elnökének találkozója Szergej Sojguval, az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának vezetőjével az NMD mozgósításáról és előrehaladásáról.

Főbb tézisek:

▪️A részleges mozgósítás Oroszországban befejeződött.

▪️A rábízott 300 000 fős feladatot teljesítették, 82 000 tartalékost küldtek az NVO zónába , további 218 fő pedig kiképzésen vesz részt. A mozgósítottak átlagéletkora 35 év volt.

▪️A toborzó irodák továbbra is önkéntesek költségére toboroznak. 13 000 ember ment önként az NWO zónába .

▪️Vlagyimir Putyin orosz elnök a különleges hadművelet során szerzett tapasztalatok alapján bejelentette, hogy modernizálni kell a katonai nyilvántartási és besorozási hivatalok , valamint az RF fegyveres erők munkáját.

▪️Az orosz államfő köszönetet mondott mindazon állampolgároknak, akik csatlakoztak az Orosz Föderáció fegyveres erőihez. # Oroszország @rybar

A mozgósítási számokról.

A részleges mozgósítás megkezdése után már 95 000 embert küldtek az NWO zónába - 82 000 mozgósított és 13 000 önkéntes.

További 218 000 mozgósított folytatja a képzést és a koordinációt a katonai gyakorlótereken. Elérték a bejelentett 300 000 fős mozgósítási számot. A jelenlegi kiküldési ütem mellett november második felében számíthatunk az RF fegyveres erők létszámának jelentős növekedésére a fronton.


"
A "nyugat" azt is simán elnézte Putyinnak, hogy bekebelezte a Krimet, senki nem lépett fel érdemben ellene, hallgatólagosan mindenki elfogadta a Krim annektálását. Sajnos pont ez volt a baj, mert a bolond putyin ettől azt hitte (mint anno Hitler is), hogyha egy dolog sikerült, akkor a következő is fog, és előbb Donbassznak ment neki, amit a nyugat még mindig tétlenül elnézett neki. Azt is elfogadták tőle, hogy megvédte Asszad rezsimét Sziriában, senki se lépett fel ellene.
Majd ezeken mégjobban felbátorodva nekiment egész Ukrajnának.
.
Ezt a szabadságharcos, nem létező rabláncokat lerázó proletár szövegét meg putyin adja elő a hülyéknek."

Amit itt leírsz, az nem igaz. Miért?
1) A Krím visszavételekor egy rakat szankciót hoztak Oroszország ellen. Katonailag nem avatkoztak be. És nem jószívűségből tették. több oka is volt, egyrészt erre felkészületlen volt Ukraja, másrészt az. ún. Nyugatnak az üzlet az üzlet. Ez fontosabb volt. Ráadásul a Krím visszavételének közvetlen oka a szerződést felbontani szándékozó Kijev volt. A másik ok a Krímben többségben lévő orosz nemzetiségű lakosság elszakadási törekvése volt.
"
A Viktor Janukovics akkori ukrán elnök és az orosz államfői posztot 2010-ben betöltő Dmitrij Medvegyev által aláírt megállapodásokban pedig Oroszország azt vállalta, hogy tíz évre mintegy 30 százalékkal csökkenti az Ukrajnának szállított gáz jelentős, előre meghatározott részének árát. Cserében Kijev akkor belegyezett, hogy az orosz Fekete-tengeri Flotta a még hatályban lévő, 1997-es szerződés lejárta, azaz 2017. május 28. után újabb 25 évig, vagyis 2042-ig ideiglenesen a Krímben maradjon."- Nos, ezt a szerződést szándékoztak felbontani, amely egyébként Ukrajna NATO-tagságának akadályát is jelentette.

2) Megfeledkezel az ukrán állam hibás krimi politikájáról. Még a krimi tatárokat is képes volt maga ellen fordítani.

Én azért Putyint nagy kvalitású államférfinak látom, nem ildomos a FOS média mintájára "lebolondozni". Nem is szólva arról, hogy olyasmit tulajdonítasz Putyinnak, amiről fogalmad sincs. Hogy mit hitt putyin, az az ő dolga. Komoly ember tények, történelmi-politikai események alapján tesz megállapításokat, és távol tartja magát hitbéli kérdésektől. Ez nagyon primitív érv.