[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Start3

Active Member
2022. április 9.
21
241
28
@Sunlight56 : Erre tudnál adni magyarázatot (link is jó), hogy miért álltunk volna fejre?
Érdekel.
Köszi!
Új szerződésünk nincs mert augusztusban Zseli zseniálisan az EU belső piaci ára minusz pár Euróért adta volna a villanyt MWh-ént, de kötelező átvételi jelleggel. Ezáltal a magyar gazdaság rezsiharc ide vagy oda- hamar fejre állt - volna..
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 567
18 417
113
Úristen. Ezek akarnak háborút nyerni?
25 orosz katonával megrakott orosz BPM-97 menekül Herszonból nagy sebességgel, úgy hogy a katonák kitakarják a kilátást... Az eredmény borítékolható a végén.

Ukrán drón dob bombát orosz tankra és egy BTR-re
Az ukránok meg számtalanszor okoztak a BMP-kel közúti, halálos baleseteket, vagy azért mert 2 IQ-val rendelkezett a sofőr, vagy mert épp atom részeg volt. Nem emiatt fogja bármelyikük is megnyerni vagy elveszíteni ezt a háborút.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 618
48 165
113

Amerika a 101-es hadosztály elit alakulatát Romániába telepítette gyakorlatra – Somkuti Bálint​





November 6-án megkezdődik a civil lakosság evakuálása a Hersoni régió Kahovka körzetében. Az ok ugyanaz, az a veszély, hogy Ukrajna aláássa a kahovkai vízerőművet.


Folytatódik a nők mozgósítása

Ukrajnában. A nők mozgósítása Ukrajnában folytatódik.

Jelenleg minden katonai ranggal rendelkező nő (aki korábban a hadseregben szolgált vagy katonai kiképzési osztályt végzett) köteles besorozni az ukrán fegyveres erőkbe.

Ugyanakkor egészen a közelmúltig az ilyen nők külföldre mehettek, de nem is olyan régen nehézségeik voltak.

 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Mit mucizol? Te valami buzi vagy vagy valami elmeroggyant ukránszerű zavartidentitású? Csak ezek és a libsi beltenyészet képes így megszólítani valakit. Egyébként, láttam, hogy szeretsz nyelvészkedni, akkor most miért hiányzik a felkiáltójel a megszólításnál? Bármennyirre idegesít benneteket, mindig jelzem nektek fórumrománoknak, ha túltoljátok az ostobaságaitokat. Egyébként egyre nagyobb ökörségeket írtok, ahogy kedvenc magyargyűlölőitek nyaka körül szorul a hurok. Különben meg szkeptikus vagyok az orosz sikereket illetően, amíg Putyin és Sojgu irányít. Remélem a mocskos kedvenceid ott pusztulnak szomjan abban a harckocsiban, amivel eltaposták a sebesült orosz katonát! Na ez f9inoman szólva is etikátlan volt. Másrészt tudod még mi az etikátlan? Amikor hadifoglyokat lábon lőnek a kedvenc magyargyűlölőitek.

"Még a vadonban élő állatok sem bántják egymást az ivóhelyeken..."

Te tényleg valami libsi lehetsz. Még komoly természettudományos ismeretek sem kellenek ahhoz, hogy ilyen marhaságot ne írjon le az ember.
Láttál már életedben egy természetfilmet is? Kismillió jelent, amikor antilop iszik, krokodil meg eszik. Magyarul elkapja őt ivás közben.
Azt azért tudod ugye, hogy a napkollektoros rendszrek nem mini atomerőművek? :D
Elvtárs több nyugalom ! Ne süllyedj az erkölcsi és fogalmazási fertőnek azon szintjére mely miatt utolérhet a modi haragja !
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Mi lesz, ha az oroszok ezt a vonalat folytatják?
Akkor Ukrajna összeomlik rövid idön belül.
Azt olvastam, Kiev több tizezer (!) generátort kèr nyugattól.
Nincs elég üzemanyaga az ukránoknak és az EU-nak sem ehhez.
Már a saját közlekedésünk fenntartásánál is problémák lehetnek a gázolajjal (magas villanyárak miatt vasúton is pörög a dízel).


visszaállt a rend, mi importálunk
205 MW jön ukrajna felől
van még tennivaló az orosz drónhadosztályoknál
Már nyugati fórumokon is feltűnt egyeseknek, hogy a Magyarországot kiszolgáló hálózatot nem bántják, ment is az Orbánozás :D
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 251
68 007
113
Szelektív látás? Lipcse? Vagy azt nem írta meg a 444?

Ez legyen az ő bajuk, számunkra lenyegtelen hogy mit csinalnak a csehek, egy mar nem is szomszedos orszag.

Na, meg a végén nem is egy terrorállam lesz hanem kiderül kettő. Kiderül amit mindenki sejtett es tudott, bizonyitek hianyaban is.
Csaki baba kormanyzati tevékenysége és 45 napos uralkodasa legendas lesz annyi szent, ilyen rovid idő alatt annyira hires lett mint Viktória, meg Thatcher. Churchill azert kicsit jobban ismert. Az új maharadzsanak sok xart hagyott hatra.

Tegnap volt egy ilyen is.
"Két amerikai gyártmányú AN/TPQ-50-es légvédelmi radarállomást semmisítettek meg a Luhanszki Népköztársaság Bilohorivka és a Donyecki Népköztársaság Soledar területén"

Az ukranok nem is nácik.

Na, ez az alkoholista ribanc meg még felszolitgat minket... Bexaras...


Greta vajon engedelyezte ezt? Ezert kellett a grüne power Baerbock asszonysag? A Patyomkin grüne power keves ha Germoney xcopoagon van.

Mig 31-ek Kindzsallal a Nato hatarok mellett.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 461
7 277
113
Már nyugati fórumokon is feltűnt egyeseknek, hogy a Magyarországot kiszolgáló hálózatot nem bántják, ment is az Orbánozás :D
itt igazából az a kérdés, hogy mikor kezd hiányozni nekik az az áram, és kapcsolják le a magyar hálózatról azt az erőművet és kapcsolják rá az ukránra
ha ez megtörténik, lesz értelme orosz oldalról ezt az infrastruktúrát is támadni
de nem történt meg tehát annyira nem hiányzik még nekik az az áram
és ez rossz jel
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 906
15 188
113
Orosz Szu-25 - ösök valamilyen nagyobb kaliberű (S-13/24/25- ez utóbbiak már elég brutál romboló és repeszhatással bírnak) nem irányított rakétákkal csapást mérnek valamilyen ukrán célpontra. A tweetelő szerint a légvédelem elnyomását, elemeinek megsemmisítését látjuk. Amit viszont általában nem szokás ilyen eszközökkel és ilyen kis távolságból végezni.
Persze ahány ház, annyi szokás...
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 273
55 439
113
A vízhálózat azért etikátlan szvsz.
Még a vadonban élő állatok sem bántják egymást az ivóhelyeken...


Muci. Valami értelmeset is hozzá tudtok tenni @SenkiFia -val, vagy továbbra is csak a másikba belekötés megy?
Valóban igaza van @gacsat -nak. Most már tényleg unalmasak vagytok.






Mondjuk ez rendesen el lett nyomva,szétrobbant pár centi pontos ub blokból kilőtt,"irányítatlan" rakettától.
 
  • Tetszik
Reactions: embersarkany

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
"A ruszki 8 hónap alatt vesztette el a Kamovok negyedét!"
Erőlködhetsz itt, de attól még a 23db az nem lesz a 133db-nak(ennyi Ka-52-es volt rendszerben 2022 év elején) a 25°%-a. Sőt, még a 20%-át sem éri el. Ja tudom, a britek mondták, hogy 90 gép volt rendszerben. Azok a britek akik szerint az oroszok idén március 14-ére kifogytak a rakétákból. Nyilván akkor csak spórolásból kapcsolták le a villanyt Kijevben tegnap is. Plusz szolidaritásból gyártottak az ukránok pár videót, az ukrán kritikus energetikai infrastruktúra létesítményeibe becsapódó orosz cirkálórakétákról, csak azért, hogy az orosz hadsereg kevésbé tűnjön gyengének. Amely rakéták egyébként nem is léteznek már, hiszen idén márciusban elfogytak.
Egyszóval minden rendben.

Igazából mindegy, hogy 20 vagy 25%. Brutál veszteség 8hónap alatt. btw amikor erről beszélünk akkor a dokumentáltakról beszélünk és az biztos, hogy nincs mind dokumentálva. Nagyon nincs.
De detto tankoknál. Bár tudom az nem is annyi, meg 1400 tank veszteség az bla és a T62 csak másodvonal...
---
@vontod Nekem az AKMnál lett gyanus. Ha azokat elő kellett venni akkor még akár az 1millió mobilizált se kizárt. Kombózva ez az 1000db Iráni SRBMel... sztem meg lesz célozva Kijev.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Csecsen vezetőség a sérült katonáknál:
https://t.me/RKadyrov_95/3055
Rasajev is beugrott a srácokhoz :)
Hát B+ nem is tudom, ha arra térnék magamhoz hogy egy ilyen rasajev szerű szörny áll az ágyam mellett, lehet nyomnám a morfiumadagoló gombját ezerrel :D :D :D Vagy a nővérhívót! :hadonaszos:
 

skf

Well-Known Member
2019. április 25.
123
836
93
Akkor valahogy nem tartottad etikátlannak, amikor az ukránok egy egész folyót torlaszoltak el, hogy a Krím lakóinak ne legyen ivóvize.
Pont ezt akartam mondani, hogy mennyire etikus a Krim vízellátását önkényesen elzárni nyolc évig. Ráadásul, ha a Krim Ukrajna elidegeníthetetlen része, akkor a saját állampolgáraikat büntették nyolc évig. Ja.
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 689
9 547
113
Igazából mindegy, hogy 20 vagy 25%. Brutál veszteség 8hónap alatt. btw amikor erről beszélünk akkor a dokumentáltakról beszélünk és az biztos, hogy nincs mind dokumentálva. Nagyon nincs.
De detto tankoknál. Bár tudom az nem is annyi, meg 1400 tank veszteség az bla és a T62 csak másodvonal...
---
@vontod Nekem az AKMnál lett gyanus. Ha azokat elő kellett venni akkor még akár az 1millió mobilizált se kizárt. Kombózva ez az 1000db Iráni SRBMel... sztem meg lesz célozva Kijev.

Egyetlen más típus sem teljesítene jobban ennél, egy olyan országban, ahova vagy 50 ország nap nap után viszi a légvédelmi eszközöket és az utánpótlás rakétákat és nem csak kézit. A csöves légvédelemtől(pl.ZSZU) kezdve az SZ300-ig mindent "illik" küldeni nekik. Ha valamit nagyon elbasztak az oroszok, akkor az az, hogy az ellenőrzésük alatt levő területtől nyugatra eső ukrajnai részen létezik még olyan, hogy ép futópályájú, fel és leszállásra alkalmas reptér. A vasútra ez dettó igaz.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113
Az iráni fegyverszállítások kapcsán szóba került eszközök infografikái:
Sahíd-136 cirkáló lőszer
Shahed-136-drone-EN-copy.jpg

Aras-2 cirkáló lőszer
Arash-2-suicide-drone-EN-2048x1448.jpg

Mohadzsir-6 felderítő harci drón
Mohajer-6-drone-EN-2048x1384.jpg

Fateh-110 kis hatótávolságú ballisztikus rakéta
Fateh-110-missile-EN.jpg

Zolfaghar kis hatótávolságú ballisztikus rakéta
Zolfaghar-missile-EN-2048x1448.jpg
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 618
48 165
113
Gagin: Az amerikai "DELTA" feltörése óriási károkat okozott az Ukrán Fegyveres Erőknek

. A szakemberek feltörték a " DELTA " amerikai programot, amelyet Ukrajna csapatok, köztük zsoldosok irányítására használt. Erről Yan Gagin, a DPR megbízott vezetőjének tanácsadója számolt be a "Southern News Service" című kiadványnak.

„A program információkat tartalmaz az ukrán és orosz csapatokról, valamint a katonai felszerelések koordinátáiról. Most az Orosz Föderáció hadserege megtekintheti ezeket az adatokat ”- mondta a forrás.

Gagin azt is megjegyezte, hogy a program nem csak az ukrán fegyveres erők tulajdonában volt, hanem NATO-tisztekében is, akik folyamatosan koordinálták az ukrán vezérkar munkáját.

„Feltárultak az ellenség tervei, ami lehetővé tette az orosz hadsereg előretörését a fronton az elmúlt napokban” – tette hozzá a forrás.

Emellett Gagin úgy véli, hogy az ukrán csapatok irányítása ha nem is megbénul, de nehéz lesz, ami szintén az RF fegyveres erők kezére fog játszani.

„Kételniük kell, és ellenőrizniük kell saját hírszerzésüket rólunk, ami időbe telik” – mondta a DPR megbízott vezetőjének tanácsadója.

Daniil Bezsonov katonai szakértő a Telegram csatornáján megjegyezte , hogy a program „nagyon kényelmes szemét”.

„Az a tény, hogy különleges szolgálataink hozzáfértek, azt sugallja, hogy ma már mindent tudunk az ellenségről, és mindent tudunk, amit az ellenség tud erőinkről, eszközeinkről és bevetésükről” – írta.