[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 657
18 821
113
Basszus, most jövök rá, hogy AZT a traktort lőtték ki, amelyik tavasszal és nyáron vontatta a zsákmányolt járgányokat!
Teljesen véletlenül estek lengyel területre a rakéták... mind a kettő
Megnyugodott a világ, egyelőre nem lesz 5. cikkely, ...... de a két lengyel családjával mi lesz?
Mellesleg.... közben ezerrel megy az USA-RU biznisz.....

A balti államok fogják megvédeni a NATO-t...... de jó nekünk....
Angol tudósok: az oroszok rakétáinak száma már mínusszal kezdődik..
No meg ugye hol marad az ukrán kormány részéről a bocsánat kérés? Már nem azért de ennyit még az USA kormánya is megtett 1944-ben amikor tévedésből szarrá bombázta a svájci Schaffhausen városát. Akkor sem az volt a válasz a részükről, hogy hát köszönjék meg szépen Adolf Hitlernek a bombákat mert ő kezdte a világháborút.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 826
14 911
113
Gondolom a szomszédos légvédelmi üteg rakétáit is célpontnak nézik és arra is kilő a másik üteg egy rakétát, cél, hogy minden ami repül le legyen lőve. Simán összejön a 120%, ha valami felrobban akkor azt mint találat jelzik.

Akkor véletlen műszaki meghibásodásokbsorozata érte az ukrán infrasztruktúrát? Trafóállomások spontán öngyulladása?
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Abszolút értékekkel érdekesebb lenne. Tök jó hogy India irányában nagyon nőtt, de mekkora volt a bázisérték?
Az India szállítások százalékban kicsit torzak, de nem elhanyagolható fejlődés.
Majdnem 0-ról (minimális olaj szállítások voltak február előtt) 1 millió hordó/nap-ra, 2022-es egyenleg júliusig bezárólag közel 40 milliárd USD.
Tendencia 15-30% növekedés havonta.

A grafikonból hiányzik Európa mint egész, ott viszont szinte nem mozdult semmi, mert azon országok akik nem kértek orosz vezetékes oljaból transzfert, váltottak Crude-ra, annak ellenére, hogy tudták, hogy az is orosz nagyrészt.
Az USA egyenleg a grafikonon, teljesen hamis, Indiai és Görög valamint a saját flottájuk is viszi az orosz olajat továbbra is. Csak mivel már át van töltve, így már nem orosz :)

A valóság az, hogy egy fikarcnyit sem csökkent a tavalyi mérlegükhöz mérten, az adott időszakokat figyelembe véve az exportjuk. Helyenként még többletet is produkáltak.


 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 747
9 474
113
Nem a cím erős, hanem a media 444.hu :)

Az orosz katona jövedelme átszámolva kb 1.200.000,-ft havonta (átlag), az orosz pláza videókban (youtube), kb. 60 db mosógépgyártó termékei remekelnek. (nyugatiak főképpen :)) Hogy loptak-e valaha ukrán mosógépet, nem tudom, akár az is lehet. De most komolyan 1000-9000km utaztani egy szegényebb országban talált elavult régi több éves mosógépet. Most komolyan? Láttunk videót a hetekben, ahol ukránok tették ezt visszaszerzett orosz területen. Valamint láttunk elhagyott mosógépet szanaszét lövészárkok környékén. Ennyi az igazság.

Nem értem miről beszélsz, az USA veszi az orosz olajat megállás nélkül a mai napig, Kína meg szó szerint az orosz energiahordozók önjelölt értékesítőjévé avanzsált a világon. Jelen pillanatban az Európába beérkező LNG hajók és olajszállítók 27% (LNG) 40% (Olaj) oroszországi származású. Az Indiai diesel ami megy Európába, orosz olajból készül. A TSMC (Tajvan) orosz neon és palladium hiánya esetén nem tudna gyártani.
Most próbálkoznak megszabadulni függőségüktől. (pár napos hír)
A japánok és koreaiak úgy veszik az orosz energiahordozókat, mintha nem lenne holnap.
Az amcsik szinte az alkotmányba foglalták az orosz titanium és urán védettségét akár a BLM és LMBTQ életek árán is.:)

Pár napja raktam be cikket, hogy a kínaiak mintha visszafogták volna az orosz olaj vásárlását és részben az eljövendő szigorítások - ársapka stb - miatt.

Tudom volt már, de beteszem mégegyszer, csak hogy mindenki lássa, a szankciók működnek!!! Avagy ne azt figyeljük, hogy mit mond egy politikus, hanem azt hogy mit csinál!

Avagy egy kép többet mond ezer szónál!


6831d1d5a084847de48885a5a1ad40dd.jpg

Olajra egyébként még nincs szankció. A szankciók amúgy erősen éreztetik a hatásukat Oo-ban.

Más:
Fenntartásokkal kezelni.

Benézte a muszka a koordinátákat :)
Jó, szinte biztos hogy véletlen, de szép véletlen.

Szóval ez nem igaz így, mondjuk a 444!-től nem is lehet mást várni.

Hát a 444 hitelesebb, mint a te itteni előadásaid... Egyébként olvasd el a cikket, kellően árnyalva tálalja a dolgot.

Egyéb:

Apró részlet a lengyelországi incidenshez:

Guardian:

"9h ago
04.24 GMT

A Nato aircraft flying above Polish airspace on Tuesday reportedly tracked the missile that landed in its territory, an alliance military official told CNN on Tuesday.

Intel with the radar tracks [of the missile] was provided to Nato and Poland,” the Nato military official added.

The aircraft flying above Poland on Tuesday was monitoring events in Ukraine, according to the broadcaster. Nato aircraft have been conducting regular surveillance around Ukraine since the Russian invasion began.

The Nato official did not say who launched the missile that was tracked landing in Poland, nor where it was fired from."

Mondjuk sejthető volt, hogy azért csak "látta" valaki.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 164
25 622
113
Miért kizárt? És ne rendszeres használatra gondolj, hanem akár csak ideiglenes alkatrészhiány áthidalására. A háztartási cuccokat amúgy nem feltétlenül azért lopják az orosz katonák. Azokat inkább saját használatra.



De, félnek. És ne csak tech licenszeket nézegess, hanem pénzügy, logisztika, üzleti stb területen is erős hatást lehet most is kifejteni Kínára. Lásd legutóbb az orosz olaj beszerzés csökkenését.

Egyéb:


Kicsit erős a cím, mert csak bizonyos dolgok utalnak rá. Az is lehet hogy a Biden találkozó miatt lettek visszafogottabbak a kínaiak.
Mosógép és centrifuga motorokkal forgatják a tornyot a harckocsikon?

Azon gondolkodom, hogy szólok a villanyszerelő haveromnak (meg van egy másik, aki elektromérnök) aztán szétkapjuk az automatamosógépet, meg a porszívót, kiszedem a PC-ből a DVD írót, meg itt van még a mikro is, aztán legyártunk a garázsban egy forgótornyú mikrohullámú lézerfegyvert, a porszívó a vákuumhatás miatt kell !!

Akit nem tudunk kilőni a lézerrel, azt megsütjük, ha ez sem sikerül még mindig ott lesz az oxigén megvonás.

Elnézést, hogy komolytalanra vettem a dolgot... de ugyanilyen komolytalan a felvetés is, hogy a háztartási gépeket ezért viszik magukkal.

közvetítő országokon keresztül (is) bármit és bármikor be tudnak szerezni, ahogy eddig is beszerezték
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 132
17 204
113
Érdemes Zselenszkínek készpénz segélyeket utalni, nézzétek meg mi lett a polgárok adóbefizetésével, idézek a magyar cikkből:

"Még márciusban a Volodimir Zelenszkij vezette ukrán kormány büszkén mutatta be az adományok növelésének új módját: az FTX kriptotőzsdének 100 millióból kellett volna többet csinálnia - most azonban az FTX csődbe ment."


Megkérdezem, hogy a zseni Zseli kottájában az is szerepelt, hogy kriptotőzsdézzen a kapott pénzből? Ki engedélyezte ezt neki? Ez alapján kár oda 1 dollárt is kiküldeni.

Ezenkívül a nemzetközi sajtó is kezdi feszegetni az ukránoknak küldött segélyek FTX pénzmosoda szalon általi visszaküldését a demokratáknak mintegy 100 millió USD nagyságrendben. Gondolom ezt is Zselinek kellett befizetnie.

Bloomberg, FOX News ezekkel a hírekkel van tele, kiszabadult a szellem a palackból..


Megjegyzem a botrány magyar cégeket is padlóra tett, és tesz: az Inlock leállította a be és kifizetéseket mert 7 millió dollárja ragadt bennt az FTX-ben. Egymás után dőlnek a kripto pénzpiaci dominók,


Sokan hajtanak az elkövető pénzmosógép szalon főnökének bőrére, itt épp demokrata "barátaivel" beszélget:
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 921
49 237
113
Befutott az aktuális, “nem az oroszok lőtték át a rakétát, de akkor is az ő felelősségük” narratíva hivatalos verziója, egyenesen Jenstől!! (Fun fact, a NATO mostani főtitkára a KGB hasznos idiótája is volt, Steklov (Szteklov?) fedőnéven :D )

Örülök, hogy csak ennyit sikerült kihozni az incidensből, gyenge szar ez az északatlanti izé.
 

Elkhound

Well-Known Member
2016. május 17.
322
1 603
93
Tényleg kéne már pár nagyobb hatótávolságú eszköz is nekik ajándékba, kéthetes kiképzéssel. Sose rakétázzák le így Moszkvát...vagy valami hasonló, csak az ellenkező irányba fekvő várost. Ilyen természetesen nem fordulhat elő, egy hazafi kezében bármi halálos az ellenségre. Csak rá.
(Két lengyel fentiekkel posztumusz nem ért egyet, a Zágrábiak meg valamiért húzzák a szájukat ... :rolleyes:)
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 686
25 602
113
Mosógép és centrifuga motorokkal forgatják a tornyot a harckocsikon?

Azon gondolkodom, hogy szólok a villanyszerelő haveromnak (meg van egy másik, aki elektromérnök) aztán szétkapjuk az automatamosógépet, meg a porszívót, kiszedem a PC-ből a DVD írót, meg itt van még a mikro is, aztán legyártunk a garázsban egy forgótornyú mikrohullámú lézerfegyvert, a porszívó a vákuumhatás miatt kell !!

Akit nem tudunk kilőni a lézerrel, azt megsütjük, ha ez sem sikerül még mindig ott lesz az oxigén megvonás.

Elnézést, hogy komolytalanra vettem a dolgot... de ugyanilyen komolytalan a felvetés is, hogy a háztartási gépeket ezért viszik magukkal.

közvetítő országokon keresztül (is) bármit és bármikor be tudnak szerezni, ahogy eddig is beszerezték
Az a baj, hogy a libsi firkászok annyira toppon vannak agyilag, hogy elolvastak egy viccet, miszerint az öreg Iván nyugdíjba megy a pavlodari traktorgyárból, erre a kirendelt újságíró megkérdezi, hogy darabokban nem vitt e haza alkatrészeket és csinált e otthon magának traktort? Az öreg meg bevalja hogy igen, de akárhányszor összeraktam mindig t72es harckocsi lett belőle.
Ugyan ez a vicc igaz lehet a hajdú mosógépgyáros Józsira is, ő valószínűleg rakétát rakott otthon össze, szóval jajj nekünk a későbbiekben....
 
W

Wilson

Guest

Stoltenberg: A NATO legfőbb prioritása most az, hogy Ukrajna számára több légvédelmi rendszert biztosítson....​


2022. november 16., szerda, 14:52


A rakétaincidens után a NATO legfőbb prioritása továbbra is az, hogy Ukrajnát légvédelmi rendszerekkel látja el.

Ezt Jens Stoltenberg NATO-főtitkár jelentette ki szerdai tájékoztatóján, írja az " European Truth ".

"A NATO és a NATO szövetségesei támogatják Ukrajnát. Segítünk Ukrajnának megvalósítani az ENSZ Alapokmányában rögzített önvédelemhez való jogot. Természetesen Ukrajnának joga van megvédeni magát Oroszország Ukrajna elleni illegális agresszív háborújával szemben. És most a fő prioritásunk, az egyik legfontosabb prioritás az, hogy Ukrajnának több légvédelmi rendszert biztosítsunk” – mondta.

Stoltenberg azt is elmondta, hogy a lengyel területre zuhant rakétát valószínűleg az ukrán légvédelmi erők lőtték ki az orosz támadások visszaverése közben.

Megjegyezte, hogy a rakéta lengyelországi lezuhanása után a Szövetség nem változtatott a szövetségesekre vonatkozó orosz fenyegetés megítélésén.
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 139
10 472
113
Hát. én kérném is a Lengyelek helyében hogy két géppár körözzön folyamatossan a déli légterükben, az évi kb40e óra repidő, azzal gyorsan csapágyasra lehet hajtani a működő EF flottát. És hát mint itt a fórumon is megtudtam ők akarják elfoglalni az ukránokat, németeket, pár gépet ezzel ingyen letudnak.
 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
372
2 296
93
Ha jól értem a helyzetet, akkor a Nagyoroszok megint atomháborúval fenyegetőznek, hogy elétereljék a figyelmet egy (újjabb) kudarcukról.
Ezúttal meglőttek egyx NATO tagot két S-300-assal.
Itt nálam legalább is most az van, hogy teljesen elfelejtettem a Nagyoroszok fiaskóját.

Ez tény... a félelem miatt teljesen elfelejtem, hogy Pujtyin annyira manipulálható, hogy belemenjen egy ilyen dicső hadjáratba.
A durva az, hogy a hidegháborús mindsetje miatt lehetett ez csak lehetséges.
Elmaradottság az egész Nagyorosz rendszer minden szintjén.

Talán rajönnek (talán ti is rájöttök), hogy a korrumpálhatóság talmi.
Igen Ruszkik odacsaptak a Lengyeleknek kettőt s szerintem erről tárgyalt Lavrov Biden duó így az amcsik segítettek a rakéták légi utántöltésében legalább hatszor hogy azok elérjék a célt. Máshogy nem tudom elképzelni a gondolatodat.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 776
34 752
113
Aki ért a rakétákhoz, annak egy kérdés. Amennyiben támadó orosz rakétákat kívántak lelőni, nem kelet felé kellett volna az elhárító rakétának repülni. Miért nyugat felé repült?

Cirkálórakéta kanyaroghat mindenfelé a beprogramozott útvonalon, lehet pl. hogy belarusz légtérben repült, aztán lefordult délnek...

A Nato aircraft flying above Polish airspace on Tuesday reportedly tracked the missile that landed in its territory, an alliance military official told CNN on Tuesday.

Intel with the radar tracks [of the missile] was provided to Nato and Poland,” the Nato military official added.

The aircraft flying above Poland on Tuesday was monitoring events in Ukraine, according to the broadcaster. Nato aircraft have been conducting regular surveillance around Ukraine since the Russian invasion began.

The Nato official did not say who launched the missile that was tracked landing in Poland, nor where it was fired from."

Mondjuk sejthető volt, hogy azért csak "látta" valaki.

Tudjuk, de nem áruljuk el, tisztára, mint az NS2. Vagy mint a Tu-141. Na jó, bevallották, hogy ukrán volt. A Tu-141-ről hivatalosan azt sem.
 
T

Törölt tag 133

Guest
A média, a twitter szarvihar, a nem hivatalosan nyilatkozók (egy "magas rangú amerikai hírszerzési tisztviselőre" hivatkozva már ha jól emlékszem, egy órán belül hozta a média), hogy orosz rakéták voltak, aztán lengyel katonai forrásra hivatkozva is volt itt a topikban idézve, hogy ez célzott orosz támadás volt, ha jól emlékszem) azért nem éppen voltak visszafogottak, kb. tényként kezelték, azt is, hogy cirkálórakéták voltak. Hivatkozva arra, hogy a mindentudó belsős informátorok szerint ez már bizonyos, a roncsdarab bizonyítja, hogy H-101 volt. Aztán váltottak arra, hogy S-300, de mint "köztudott", az oroszok azzal lőnek már földi célpontokat rendszeresen. Ja, hogy csak Belaruszból jöhetett volna, akkor nyilván onnét lőtték ki, sőt "lehet, hogy ukrán területről oroszok" (honnan?). A twitter huszároktól még érthető, de az utóbbi az bizony eléggé gáz.

Orosz gyártmányú rakétákról volt szó, ez stimmel is, nyilván ezt volt könnyebb kideríteni. Sajnos a net tényleg tele van mindenféle hulladékkal, a hivatalos kommunikációt kellene figyelni, nem az ilyenolyan hangulatkeltő bulvárt. Továbbra is fenntartom, h jól reagált és kommunikált a lengyel kormány.
 
  • Tetszik
Reactions: vontod

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 651
113

Hosszú ideig csúszik az energiainfrastruktúra helyreállítása Lvivben (FOTÓ)​

A közelmúltban sztrájkok által sújtott energetikai infrastruktúra létesítmények helyreállítása körülbelül egy évig tart – a lvivi régió hatóságai.
„8-12 hónapra van szükség ahhoz, hogy a régiónkban működő energetikai létesítmények teljesen visszaálljanak a háború előtti szintre” – írta a Telegram csatornáján Maxim Kozitsky, a lvivi OVA vezetője.
Elmondta, hogy a tegnapi sztrájkok hatása a térségre rosszabb volt, mint októberben, mivel a kritikus infrastruktúrát ért három sztrájkból kettő megismétlődött. Mindhárom megtámadott tárgy súlyos sérüléseket szenvedett.
"Most a régió előfizetőinek csak 30%-a használhatja egyszerre az áramot" - tette hozzá Kozitsky.
Источник: https://rusvesna.su/news/1668607279

Kijev dühöng a NATO és Lengyelország kijelentései miatt​

Olekszij Danilov NSDC titkárt feldühítette Biden , a NATO-főtitkár és a lengyel elnök kijelentése, miszerint a Lengyelországban lezuhant rakéta ukrán származású volt.
„Támogatjuk a lengyelországi rakétazuhanás esetének közös tanulmányozását. Készek vagyunk átadni a bizonyítékainkat az orosz nyomról. Olyan információkat várunk a partnerektől, amelyek alapján arra a következtetésre jutottak, hogy légvédelmi rakétáról beszélünk ”- írta Danilov a közösségi oldalon.
Kijelentette, hogy Kijev kész bizonyítékot szolgáltatni az „orosz nyomról”, és követeli, hogy az ukrán védelmi minisztérium és az ukrán államhatárszolgálat képviselői, valamint az EBESZ képviselői haladéktalanul hozzáférjenek a robbanás helyszínére.
Danilov hozzátette, Ukrajna következtetésekre vár, milyen alapon nyilatkoztak arról, hogy egy ukrán légvédelmi rakéta leesett Lengyelországban.
Источник: https://rusvesna.su/news/1668607025

Ezt a borzalmat hordozhatja Zelenszkij egész életében!

Nyugat-Ukrajna számos temetője közül az egyik.


Hogyan csinálta Ukrajna a "boldogtalálkozókat" Herszonban
Az Agence France Presse által forgatott videóban egy állítólagos lelkes hersoni lakos kijelenti, hogy nincs áram, víz, nincs kommunikáció a városban, de nagyon örül, hogy kiszabadították az oroszok alól.
z alanyt Pondin Jevgenyij Nyikolajevicsként azonosították, aki Kijevben él. Jevgenyij Nyikolajevics a Nemzetőrség (3030-as katonai egység) századának parancsnoka. Valószínűleg azért érkezett Hersonba, hogy elnyomást hajtson végre. Nos, ugyanakkor nyugati
videókban is szerepelt

Horvátország fegyverrel készül ellátni az ukrán fegyveres erőket

A helyi sajtó szerint a kijevi rezsim 14 darab Mi-8-as helikoptert kap az ország légierejétől.
Feltételezhető, hogy a közeljövőben a horvát légierő amerikai Black Hawk helikoptereket kap a helyére