[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 313
12 674
113

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 322
10 359
113
Stavoto ukrán konvoj


Állítólagos sérült PZH 2000

hRrYXtb.jpg
L3inJ8C.jpg
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 422
33 684
113
Vagy mintha Putyin eljönne Magyarországra és megkoszorúzná az 56-os ellenforradalom leverésében elesett szovjet katonák emlékművét. Vagy várjunk is...

Almát a körtével. Ha Orbán együtt koszorúzott volna vele, az lenne hasonló. Ez csak olyan, mintha Orbán elment volna egy oroszországi magyar katonai temetőbe.

Ukrán BTR-3 harcjárművek az oroszországi Tverben:

xgdzbpb7vb2a1.jpg

5711rsh7vb2a1.jpg


Az oroszok persze azt állítják, hogy filmforgatás folyik, de @Lando, @ladagrant, @Kopi2000 stb. tudják az igazságot, az ukrán honvédők már Moszkvától 150 km-re északnyugatra járnak! :D :D
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 659
9 245
113


Oroszország nem akart támadni, de egyszerűen nem volt más választása. Ha akart volna, megtette volna, vagy várt volna, de egyszerűen nem maradt más választása amikor megkapták a hírszerzés jelentéseit arról, hogy az ukránok március elején támadást indítottak volna a Donbass ellen. Ehhez jön még a többévtizede alakuló globálpolitikai kép.

Már mikor kapta meg? Putyin a háború előtt legalább fél évvel már elkezdte emelni a gáz árát a piacon - manipulációval, vagyis ő már jó ideje készült a háborúra.

Ha meg hasonlóan gondolkodunk, mint Rácz András, vagyis hogy a mostani háború tulajdonképpen a 2014 után események eszkalációja, akkor eleve Putiyn indította a háborút régebben, most csak kiszélesítette.


Ahogy a híres ukránbarát Rob Lee írta márciusban - orosz szempontból a nem cselekvés ára nagyobbra nőtt, mint az az áldozat, amivel egy ilyen háború jár.
És igen, a nyugati eliten kívül mindenki jobban járt volna, ha az ukránok hamar megadják magukat, vagy veszítenek. Még az ukrajnai emberek is.

A nyugati elitnek az lett volna a kényelmes, ha Putyin gyorsan nyer. De jobb nem lett volna, sőt rosszabb. Ha Putyin nyer, akkor az felbátorítja a világ autoriter országait és rengeteg gondja lesz belőle a nyugatnak. Szóval nem érdekeltek Putyin nyerésében. Nagyon nem. Az ukránok számára ez meg a szabadságról szól.


Milyen bizonyítékokkal? :D

Hát ez az. A propaganda hatására sokan elhiszik, hogy Bucsa nem történt meg. Vagy legalábbis elbizonytalanítja őket, ami majdnem ugyanaz.
 
K

Kopi2000

Guest
Orosz, gyalogságot szállító KAMAZ-ok, ukrán precíziós tüzérségi csapás után.


Imádom, amikor a filmeken geolokálják az eseményeket. Jól mutatják az így alátámasztott történések a valós helyzetet...

 
  • Tetszik
Reactions: mindenen kívül

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113
Szerintem elfogult vagy. Az ideológiai felvetésed nem alaptalan, de kissé idealista. Honnan veszed, hogy a ruszki akár egy apró problémáinkat is másképp kezelné, mint a nyugati hatalmak? Történelmi példát sem ismerek, de okot sem tudnék rá, miért is viselkednének velünk másként, mint a csecsenekkel, afgánokkal, grúzokkal, ukránokkal?

A katonai helyzettel kapcsolatos optimizmus is alaptalan álmodozás.
A letszamokról senki nem tud pontosat.
Ami viszont látszik:
  • A ruszki csak Wágner és felkelők segítségével tud támadni. Ennek vajon mi az oka, ha már 500 ezer ember ott vagy arrafelé van?
  • A harckocsi és páncélos veszteségek tagadása szintén becsapós, ha ruszki győzelemről álmodozol. Kilenc hónap után szinte semmivel sincs elorrébb, mint február előtt. Akkor mit is csinál?
  • A név szerint ismert tisztek listája alapján az orosz szenvedett nagyobb veszteségeket eddig. ;) Vagy csak a rossz haderő struktúra miatt van ez a kis torzulás? :)

Február végén azt mondtam, hogy Orosz bukta lesz. Akkor is csodát vártatok. Kazlancsatakról, Harkovról, Odesszáról álmodoztatok...
Már erről ti sem beszéltek, segített a keserű valóság

Az pedig az, hogy a ruszki nem a NATO ereje miatt veszít, hanem a SAJÁT GYENGESÉGE miatt....
Akkor viszont hiába is gyengülne a támogatás, akkor sem nyerne, mert képtelen Ukrajnát elfoglalni és megszállva tartani.
Akkor mit keres most ott?
:)
Már SEMMIT.
Elfogult vagyok? Igen. Féltem a hazám és nemzetem. És nem az orosztól. Hanem az ember- és életellenes sátáni woke ideológiától és a Nyugat imperializmusától. Hazánk legkevésbé sem független és szabad. Ha Oroszország veszít esélyünk sem lesz arra, hogy kiszabaduljunk az idegen rabigából. Magyarország érdeke a többpólusú világrend megszületése, és az amerikai dominancia megszűnése.

A katonai helyzettel kapcsolatban ködösítesz és csúsztatsz.
Ezt írtad:"mert jelenleg nem annyira az ukrán elszántság és a nyugati támogatások miatt állnak így, hanem a saját inkopetenciájuk miatt." Még az ukránok is elismerik, hogy a Nyugat fegyverszállításai és pénzügyi támogatása nélkül összeomlottak volna. Ha a támogatás valamilyen okból elapad Ukrajna összeomlik.

A létszámokról hozzávetőleges elképzeléseink azért vannak. A háborút 120 zhcs-al kezdte az orosz fél, ez a nyári hadműveletek idejére némileg csökkent 90-110 zhcs-ra. A hadszíntéren bevetett reguláris orosz haderő létszáma soha nem haladta meg 150-180 ezer főt. Ezzel szemben az ukránok negyedmilliós haderejüket a sorozatos mozgósítási hullámoknak köszönhetően háromszorosára tudták növelni. Az arányokon az OF szubjektumainak önkéntes zászlóaljainak a beérkezése sem változtatott számottevően. Azaz az orosz inváziós erő egy kétszer-háromszor nagyobb haderővel szemben vitézkedett, ezt figyelembe véve nem is teljesítettek olyan rosszul, mint ahogyan leírod.
A harckocsi veszteségek nagyságrendjét én nem tagadtam, azt azonban vitatom, hogy az ukránok 500 körüli harckocsit zsákmányoltak volna. Nekem mindössze egy zsákmányanyaggal felszerelt harckocsizászlóaljról van tudomásom. Amit vitatok az ukrán harckocsiveszteség az oryx adatai alapján. Resperger már két előadásában is 1200 darabra tette az ukrán harckocsiveszteségeket, ami nagyságrendileg az oroszokéhoz mérhető.
Szerintem túl optimistán ítéled meg az ukránok helyzetét. Szerintem meglesz Harkov is, és Odessza is, Ukrajna államisága a jelenlegi formájában fel lesz számolva.
IMG-20221121-110033-489.jpg

IMG-20221121-110103-073.jpg

IMG-20221121-110044-581.jpg

IMG-20221121-110108-989.jpg



@grigorij3 A nemzetiszocialista ideológia alapja a zsidó-szabadköműves összeesküvés elleni harc. Az ukrán nemzeti zászlóaljak már 2014-ben hűséget esküdtek a zsidóságnak, azóta is zsidók vezetik a Határvidék kormányát. Egyértelmű, hogy minden külsőség ellenére az Azov, Ajdar, Kraken és társaik nem nácik, hanem ukrán soviniszták. Ha valódi nemzetiszocialisták lennének elsősorban a saját kormányzatukkal szemben folytatnák harcukat.
IMG-20221125-110756-901.jpg
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 114
11 272
113
"Oroszország agresszívitása a gyengeség jele" - egybites servitor elemez


Ti a február 24 óta tartó beavatkozást,hogyan jellemeznétek?

Nálam speciel az "agresszív" jelző lenne a legutolsó,ami eszembe jut.

Mennyi civil áldozat lehet,van már kimutatás ? Szerintem a konfliktus kiterjedtségéhez képest elenyésző,mindamellett,hogy minden halál egy katasztrófa,pláne egy ilyen szláv testvérháborúban.

Ui: agresszió az az,amit az usa csinált más helyeken,ahol semmire és senkire tekintet nélkül visszabombázott országokat az ókorba és több tíz,százezress civil áldozat számot hoztak össze.

Itt még mindig aztlátom,hogy nagyon óvatosan,csak a katonai struktúrákat és mostmár rákényszerítették a kritikus civilinfrastruktúra rombolására. A civileket továbbra is óvják.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 988
87 585
113
Nem bírnak leállni ...

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 281
113
Azert dolgoznak rajt nah, nem mondhatjuk hogy nem.

A buborek effektus.

Szepseges tuzijatek.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 637
48 348
113

SÜRGŐS: Robbanások Krivoy Rogban​

Krivoy Rog hatóságai légicsapásokat jelentettek be, és felszólították a lakosokat, hogy maradjanak menedékhelyen.
Emellett légiriadót hirdettek Ukrajna Dnyipropetrovszk, Kirovograd, Poltava és Cserkaszi régiójában.
Amint arról a Russzkaja Vesna beszámolt , éjszaka rakétatámadást indítottak Zaporozsje ellen.
Источник: https://rusvesna.su/news/1669530343

Az ukrán hadsereg megsérült PzH 2000 önjáró lövege valahol az SVO zónájában van.

Azok az országok, amelyek nyilvánosan megtagadják a fegyverek szállítását Ukrajnának, ennek ellenére különféle közvetítőkön keresztül fegyvereket szállítanak Kijevnek – mondta Dmitrij Kuleba ukrán külügyminiszter a Le Parisien című francia lapnak adott interjújában.
„A legtöbb harmadik ország nyilvánosan azt mondja, hogy nem szállít semmit, de minden a színfalak mögött történik” – magyarázta az ukrán külügyminisztérium vezetője.
 

hayate

Well-Known Member
2012. december 3.
341
1 744
93
Uraim, nyugodtság!
Mi sem áll távolabb tőlem hogy az ördög ügyvédje legyek, de az igazság bizony megkívánja, pláne a képre adott rekciókat látva.
Ez a kép bizony szerkesztett. A hozzáírt szöveg ezek után meg egyenesen hazugság.
Jobb klikk a képre, kép megnyitása új lapon, és ott rákatt a képre bele lehet nagyítani. Nézzétek meg az alakok körvonalait, főleg a lengyel zászlónál. Ez bizony egy elég gyengén körbevágott és szerkesztett kép. Az egyébb eltéréseket nem is nézve (a szobor és környezet hideg zöldes árnyalatú, az alakok meg meleg színűek.)

Ami azért jó hír, hisz ezek szerint a lengyelek sem tartanak még itt.

FigEyL0XwAM7SxW


Plusz ugy Lengyelországban sem mindenki elégedett a jelenlegi szituval, ők mára bizony "ráugrottak" volna erre a képre ha igazi lenne.

Egy érdekes kérdés következik ebből. Vajon mennyien olvassák a híreket pc-n vagy laptopon, és mennyien telefonon. Mert telefonon az ilyeneket ugye jóval nehezebb kiszúrni (ha egyáltalán). Ergo a csak okostelefon felhasználókat jóval könnyebb megtéveszteni, illetve befolyásolni.

Tökéletes platform a twitter... (Musk is biztos levezette magának ugyanezt, csak ő meg tudta venni, míg nekem kell még hozzá dobnom egy keveset a malacperselybe :D )
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 501
113
Elfogult vagyok? Igen. Féltem a hazám és nemzetem. És nem az orosztól. Hanem az ember- és életellenes sátáni woke ideológiától és a Nyugat imperializmusától. Hazánk legkevésbé sem független és szabad. Ha Oroszország veszít esélyünk sem lesz arra, hogy kiszabaduljunk az idegen rabigából. Magyarország érdeke a többpólusú világrend megszületése, és az amerikai dominancia megszűnése.

A katonai helyzettel kapcsolatban ködösítesz és csúsztatsz.
Ezt írtad:"mert jelenleg nem annyira az ukrán elszántság és a nyugati támogatások miatt állnak így, hanem a saját inkopetenciájuk miatt." Még az ukránok is elismerik, hogy a Nyugat fegyverszállításai és pénzügyi támogatása nélkül összeomlottak volna. Ha a támogatás valamilyen okból elapad Ukrajna összeomlik.

A létszámokról hozzávetőleges elképzeléseink azért vannak. A háborút 120 zhcs-al kezdte az orosz fél, ez a nyári hadműveletek idejére némileg csökkent 90-110 zhcs-ra. A hadszíntéren bevetett reguláris orosz haderő létszáma soha nem haladta meg 150-180 ezer főt. Ezzel szemben az ukránok negyedmilliós haderejüket a sorozatos mozgósítási hullámoknak köszönhetően háromszorosára tudták növelni. Az arányokon az OF szubjektumainak önkéntes zászlóaljainak a beérkezése sem változtatott számottevően. Azaz az orosz inváziós erő egy kétszer-háromszor nagyobb haderővel szemben vitézkedett, ezt figyelembe véve nem is teljesítettek olyan rosszul, mint ahogyan leírod.
A harckocsi veszteségek nagyságrendjét én nem tagadtam, azt azonban vitatom, hogy az ukránok 500 körüli harckocsit zsákmányoltak volna. Nekem mindössze egy zsákmányanyaggal felszerelt harckocsizászlóaljról van tudomásom. Amit vitatok az ukrán harckocsiveszteség az oryx adatai alapján. Resperger már két előadásában is 1200 darabra tette az ukrán harckocsiveszteségeket, ami nagyságrendileg az oroszokéhoz mérhető.
Szerintem túl optimistán ítéled meg az ukránok helyzetét. Szerintem meglesz Harkov is, és Odessza is, Ukrajna államisága a jelenlegi formájában fel lesz számolva.
IMG-20221121-110033-489.jpg

IMG-20221121-110103-073.jpg

IMG-20221121-110044-581.jpg

IMG-20221121-110108-989.jpg



@grigorij3 A nemzetiszocialista ideológia alapja a zsidó-szabadköműves összeesküvés elleni harc. Az ukrán nemzeti zászlóaljak már 2014-ben hűséget esküdtek a zsidóságnak, azóta is zsidók vezetik a Határvidék kormányát. Egyértelmű, hogy minden külsőség ellenére az Azov, Ajdar, Kraken és társaik nem nácik, hanem ukrán soviniszták. Ha valódi nemzetiszocialisták lennének elsősorban a saját kormányzatukkal szemben folytatnák harcukat.
IMG-20221125-110756-901.jpg

Ne haragudj, de súlyos ténybeli tévedésekre alapozod a véleményed.
  • Nem azt mondtam, hogy NEM VOLT szerepe a NATO támogatásnak. Volt, megfordították a háború menetét azzal, hogy felőrölték a ruszki erejét! Erre bizonyíték, hogy az kénytelen volt 300 ezer tartalékost mozgósítani!
  • Viszont ahogy gyengül a ruszki, és ahogy nem képes a saját vezetési hibáit kijavítani, úgy lesz egyre kisebb esélye győzni.
  • Azt mondom MÁR nem képes a ruszki elfoglalni nagyobb területeket, mert nincs hozzá ereje. Nincs motivált katona egy Ukrajna méretű ország MEGSZÁLLÁSÀRA! Ez az igazi gyengesége, ezért fog mindenképp veszíteni! Saját maga miatt!
  • Az orosz 150-180 ezer fős ereje csak a manővererő! Őket támogatja a légierő, oltalmazza a légvédelem. A haditengerészet hajókról, repülőgépekről szintén segíti őket! Sőt, az a logisztika, aki a sok ezer harceszközt javítja VALAHOL Oroszországban szintén részt vesz a konfliktusban. Akik szállítják a lőszert, ellátják a csapatokat üzemanyaggal, egyéb anyagokkal szintén nem szerepelnek a manővererő létszámában! ;) A vezetés támogató elemek (híradó, kommendáns, rendész, parancsnokságok személyzete) szintén nincs Ukrajnában, de harcol.
  • A szakma szabályai szerint legalább három biztosító katona jut egy hatcolóra, nyugodtan szorozhatod hárommal azt a létszámot, aki szemben áll az ukránnal.
  • Az ukrán létszám viszont mindezt tartalmazza, hisz hazájuk területén harcolnak. Logisztikusok, támogatók, mindenki.

Így már kicsit más az arány, ugye?
;)