[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

W

Wilson

Guest
Az iráni kamikaze drónok lelövésére a leghatékonyabbak éjjel a légvédelmi rakétarendszerek, nappal a nagy kaliberű gépfegyverek és kézifegyverek is hatékonyak lehetnek.

Forrás: Jurij Ignat ezredes, az AFU légierő szóvivője a december 12-i nemzeti televízióban.

"Az ellenséges drónokat (újabban) kifejezetten éjszaka használja az ellenség. Ez azt jelenti, hogy el akarják kerülni, hogy olyan eszközökkel pusztítsák el őket, amelyek a célpont vizuális észlelését igénylik.

Ezért azokat a légvédelmi rendszereket, amelyek saját radarokkal és radarállomásokkal rendelkeznek, éjszaka használják.

Ezek mindenekelőtt a Zenith rakétarendszerek, amelyek az egész légvédelmi pajzs alapját képezik: Buk-M1, S-300 és mások. A partnereink által biztosított eszközök (légvédelmi rendszerek) Gepard, IRIS-T... szintén hatékonyak ezek ellen a célok ellen.

De ha az ellenség nappal indít (kamikaze drónokat - a szerk.), akkor nagy kaliberű géppuskák, egyéb kézifegyverek stb. is bevethetők.

Részletek: Ami az ellenség taktikáját illeti, Ignat megjegyezte, hogy az általában változatlan, csak kiigazítások történtek, tekintettel a helyzet változására Ukrajna déli részén: az ellenség megpróbál drónokat indítani más irányokból, különösen - az Azovi-tenger keleti partvidékéről.

A légierő szóvivője rámutatott, hogy sajnos nem lehet mindent lelőni. Ezért Ukrajnának tovább kell erősítenie légvédelmi képességeit.


 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 650
113

Az EU már nem tudja, kit vegyen fel a szankciós listákra​

Az Oroszország elleni új uniós szankciócsomag tervezete 144 orosz személlyel szembeni korlátozó intézkedések bevezetését foglalja magában. Erről az EUobserver online kiadás számol be uniós dokumentumokra hivatkozva.
Az új uniós szankciók számos újságírót, bloggert és más hírességet érintenek.
Lehetséges, hogy köztük lehet Borisz Korcsevnyikov Spas csatorna igazgatója, Marina Kim TV-műsorvezető, Grigory Leps zenész és Dmitrij Pucskov (Goblin) blogger.
Arról is beszámoltak, hogy szankciókat vethetnek ki a REN TV és a TV-Novosztyi orosz cégek öt vezetője ellen.
Az NTV, az NTV Mir, a Rosszija-1 és a REN TV sugárzási engedélyét visszavonják az Európai Unióban. A dokumentumokban foglaltak szerint ezek a sajtóorgánumok „jelentős és közvetlen veszélyt jelentenek a közrendre és az EU biztonságára”.
Источник: https://rusvesna.su/news/1670852653

Az APU megerősítette a MiG-29-es Taras Redkin pilóta halálát

Putyin fél a haláltól, ezért nem használ atomfegyvert Ukrajnában – Zelenszkij

Hiszen már meghalt!


Svédország nem ad át Gripen vadászgépeket a kijevi rezsimnek
Ezt Paul Johnson védelmi miniszter jelentette be.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 634
25 220
113

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 741
45 598
113

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
896
5 094
93
vegyes hírek ..

Bahmut

az oroszok bevetették legújabb fegyverület, ezúttal London ellen ... HÓ és HIDEG

helyzetjelentés

az eu tag várományos ...

az usa haditechnika is tud elromlani


A továbbiakban, többekhez hasonlóan valószínűleg nagyrészt én is átállok a "csak olvasok" táborba ... van még itt egy pár olyan tag, akik nem érdekeltek abban, hogy információk jelenjenek meg.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 057
5 555
113
Az "angol tudósok" szerint nem lesz orosz támadás a közeljövőben, az amerikaiak szerint meg elvileg 10-15 között indul...


Az orosz hadsereg várhatóan hónapokig nem lesz képes jelentősebb előrenyomulásra Ukrajnában – áll a brit katonai hírszerzés hétfőn ismertetett helyzetértékelésében.​

Az is valószínűsíthető, hogy az orosz katonai tervezők változatlanul a Donyeck területi mélyebb előrenyomulást tekintik elsődleges fontosságú feladatnak.

A brit katonai hírszerzés elemzői azonban nem tartják valószínűnek, hogy a jelenlegi orosz stratégiával ezek a célok elérhetők. A hétfői londoni hírszerzési összefoglaló szerint ugyanis nagyon valószínűtlen, hogy az orosz hadsereg jelenleg képes lenne olyan hatékony ütőerő kialakítására, amely alkalmas lenne e területek elfoglalására.

A brit katonai hírszerzés szerint azt is valószínűtlennek tartja, hogy az orosz szárazföldi erők a következő néhány hónapban műveleti szempontból jelentős előrehaladást érnének el.


Az ukrán fegyveres erők a legnehezebb időszakot élték át. Ezt a csecsenföldi vezető írta meg a Telegramon.

Elmondása szerint az egész hatalmas frontvonal jelenleg mozgásban van, ez pedig nem az ukrán katonáknak kedvez - tette hozzá Kadirov.

Apti Alaudinov, az Akhmat különleges erők parancsnoka elmondta, hogy jelenleg szóba sem jöhet bármilyen visszavonulás. Az erők átcsoportosítására került sor a teljes frontvonal mentén, és a meglévő erőket jobb pozíciókba helyezték át. Ezen kívül a hadsereg logisztikáját is megszervezték.


Kadirov arra a következtetésre jutott, hogy az orosz hadsereg szisztematikusan áthelyezi a frontvonalat az AFU területére.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 650
113

A társaság 70%-a meghalt vagy megsebesült: az Ukrán Fegyveres Erők ejtőernyősei pánikfelhívást rögzítettek (VIDEO)​

„A felhívást a 25. szecseszlavi légijármű-dandár egy külön légijármű-zászlóalj 3. légijármű-századától továbbítjuk az Ukrán Fegyveres Erők légideszant csapatainak parancsnokságához.
Harci küldetés végrehajtására küldtek bennünket, hogy egyéni harci pozíciókat töltsünk be. Nem kaptunk megfelelő fegyvert és tüzérségi támogatást. Ennek eredményeként a társaság 70%-a meghalt vagy megsebesült. Nem volt és nincs katonai felszerelésünk és megfelelő fegyverünk.
Még a sebesültek evakuálására sem rendelkeztünk felszereléssel, ezért a sebesültek közül többen nem élték túl.
Több mint egy hónapot töltöttünk a lövészárokban, és olyan koordinátákat adtunk át, amelyekre a tüzérség soha nem lőtt. A szakasz őrmesterei az első időkben elmenekültek állásaikból, és a jelenleg zászlóaljparancsnokként szolgáló Kipinach vezérkari főnök helyezte át őket.
Követeljük a teljes egység átadását."
Источник: https://rusvesna.su/news/1670866010

Az APU elvesztette a Maryinka ellátási vonalát!

A Military Chronicle szerint az Ukrán Fegyveres Erők Maryinkában állomásozó 79. légideszant rohamdandárja elvesztette az ellátás lehetőségét.
December 8-án a dandár vezetése jelentette a Vosztok-parancsnokság főhadiszállásának, hogy az RF fegyveres erői tűzirányítás alá vették a városból a szomszédos Krasznogorovkába vezető utat, a Geológiai utcát.
Az utat az orosz nagy hatótávolságú tüzérség – az „Msta-S” és a „Hyacinth-S” 152 mm-es kaliberű önjáró lövegek – tűzte ki. Ezenkívül az RF fegyveres erők hadseregének légiközlekedésének drónjai és helikopterei irányítják.
November végén az Ukrán Fegyveres Erők 79. dandárának egységeit visszaszorították a maryinkai gázlétesítmények területére, majd elvesztették az irányítást az állásaik felett. a gumijavító üzem és a Nikolsky lift a város délnyugati részén.
Ezenkívül az orosz erők Marinka elleni offenzívája során tűzvezetést hoztak létre az ATP 11420 gépjármű-közlekedési vállalat területén és az O-0530-as autópálya elágazása felett, ami megfosztja az ukrán fegyveres erőket attól, hogy hatékonyan támadják meg az orosz csapatokat.

Akna robbantotta fel a hersoni régió helyettes vezetőjének autóját,
Vitalij Buljuk megsérült, és jelenleg kórházban van - közölte a regionális egészségügyi minisztérium.
A tisztviselő közepes állapotban került kórházba, sofőrje meghalt

Robert C. Castel: Putyin csapdába csalta a Nyugatot?​

 
K

Kopi2000

Guest
Esti mese -és főilm- helyett igen tanulságos az orosz autokrácia és az ukrán háború kritikája... (Sz. Bíró Zoltántól)---


Újabb moszkai pláza lett a lángok martaléka...


Ukrán tank semmisít meg egy orosz tankot...


Nyerj vagy halj meg: Ezek a megszállók egyértelműen az utóbbit választották....

 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 910
15 242
113
Bevetésen a Terminator


DNR T-64BV harcban


Bahmut, adomány a kaproktól

FjyhjL7XgAAFbAw
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 968
57 040
113

A társaság 70%-a meghalt vagy megsebesült: az Ukrán Fegyveres Erők ejtőernyősei pánikfelhívást rögzítettek (VIDEO)​

„A felhívást a 25. szecseszlavi légijármű-dandár egy külön légijármű-zászlóalj 3. légijármű-századától továbbítjuk az Ukrán Fegyveres Erők légideszant csapatainak parancsnokságához.
Harci küldetés végrehajtására küldtek bennünket, hogy egyéni harci pozíciókat töltsünk be. Nem kaptunk megfelelő fegyvert és tüzérségi támogatást. Ennek eredményeként a társaság 70%-a meghalt vagy megsebesült. Nem volt és nincs katonai felszerelésünk és megfelelő fegyverünk.

Több mint egy hónapot töltöttünk a lövészárokban, és olyan koordinátákat adtunk át, amelyekre a tüzérség soha nem lőtt. A szakasz őrmesterei az első időkben elmenekültek állásaikból, és a jelenleg zászlóaljparancsnokként szolgáló Kipinach vezérkari főnök helyezte át őket.
Követeljük a teljes egység átadását."
Источник: https://rusvesna.su/news/1670866010

Az APU elvesztette a Maryinka ellátási vonalát!

A Military Chronicle szerint az Ukrán Fegyveres Erők Maryinkában állomásozó 79. légideszant rohamdandárja elvesztette az ellátás lehetőségét.
December 8-án a dandár vezetése jelentette a Vosztok-parancsnokság főhadiszállásának, hogy az RF fegyveres erői tűzirányítás alá vették a városból a szomszédos Krasznogorovkába vezető utat, a Geológiai utcát.
Az utat az orosz nagy hatótávolságú tüzérség – az „Msta-S” és a „Hyacinth-S” 152 mm-es kaliberű önjáró lövegek – tűzte ki. Ezenkívül az RF fegyveres erők hadseregének légiközlekedésének drónjai és helikopterei irányítják.
November végén az Ukrán Fegyveres Erők 79. dandárának egységeit visszaszorították a maryinkai gázlétesítmények területére, majd elvesztették az irányítást az állásaik felett. a gumijavító üzem és a Nikolsky lift a város délnyugati részén.
Ezenkívül az orosz erők Marinka elleni offenzívája során tűzvezetést hoztak létre az ATP 11420 gépjármű-közlekedési vállalat területén és az O-0530-as autópálya elágazása felett, ami megfosztja az ukrán fegyveres erőket attól, hogy hatékonyan támadják meg az orosz csapatokat.

Akna robbantotta fel a hersoni régió helyettes vezetőjének autóját,
Vitalij Buljuk megsérült, és jelenleg kórházban van - közölte a regionális egészségügyi minisztérium.
A tisztviselő közepes állapotban került kórházba, sofőrje meghalt

Robert C. Castel: Putyin csapdába csalta a Nyugatot?​

Ezt a Kastély Robi interjút nem szabad elmulasztani. :)