[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 100
24 771
113
Bahmut, a Donbassz "Sztálingrádja".....(18+) Ahol a háború eddigi legvéresebb harcai zajlanak...

Lengyel önkéntesek és ukránok közös harca az oroszok ellen....


Egy, a wagner-zsoldosoktól elfoglalt állásba nézhetünk bele.....(18+)


A wagner csoport is hatalmas veszteségeket szenved el Bahmutnál...(18+)

remélem azért az is megvan neked @Kopi2000 hogy ki győzött végül Sztálingrádnál ..... ;) :D
 

JonatánJoe

Well-Known Member
2016. december 29.
177
1 189
93

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 054
5 551
113

Ez mennyire valós hír?:​

Kiűzték az oroszokat Kreminnából, a város felszabadítása után két forgatókönyv lehetséges

Az orosz parancsnokság a városban zajló heves harcok közepette elhagyta a megszállt Kreminnát a Luhanszki területen. A városba dolgozni érkező orosz civilek is elmenekültek.

Szerhij Hajdaj luhanszki kormányzó szerint Kreminna felszabadítása megnyitja az utat az ukrán fegyveres erők előtt Sztarobelszk felé, valamint Rubizsnye és Szeverodonyeck irányába – írja az Unian.

Elmondása szerint a megszálló hadsereg katonai vezetése más elfoglalt településekre költözött, a civil oroszok pedig visszatérnek az Orosz Föderációba.

A Kreml közölte, ha békét köt Ukrajnával, akkor sem vonul ki a megszállt területekről

Egy Ukrajnával kötött esetleges béke esetén is azzal kell számolni, hogy az orosz hadsereg nem vonul ki a megszállt területekről és nem adja vissza az irányítást Kijevnek – szögezte le a Kreml.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint abban az esetben nem is lehet béketárgyalásokról beszélni, ha valaki nem veszi figyelembe a „mai földrajzi realitásokat”.

Fokozódik a háború, Oroszország több harckocsit és tankot vet be

Az orosz erők 33 rakétát lőttek ki civil célpontokra az ukrajnai Herszon városában szerda kora reggelig az elmúlt 24 órában – közölte az ukrán hadsereg Telegramon.

Oleg Zsdanov ukrán katonai elemző szerint a harcok fokozódtak, Oroszország több harckocsit és páncélozott járművet telepített a frontvonalakra – írja a Reuters.
 
  • Tetszik
Reactions: endre and Nemerson
W

Wilson

Guest
Részlet az ISW 2022.12. 27-i jelentéséből


Ukrán ellentámadás (ukrán erőfeszítések az oroszok által megszállt területek felszabadítására)


Kelet-Ukrajna: (Kelet-Kharkiv megye-Nyugat-Luhanszk terület)


Az orosz erők állítólag december 27-én visszaverték az ukrán támadásokat a Szvatove-Kreminna vonal ellen. Több orosz forrás december 27-én arról számolt be, hogy az orosz erők – köztük a 144. gépesített lövészhadosztály és annak 254. gépesített lövészezredének elemei, amelyek korábban Izyum térségében működtek – visszaverték az ukrán támadásokat a Svatove-Kreminna szektor ellen.[22] Egy prominens orosz millogger arról számolt be, hogy az ukrán erők elfoglaltak egy orosz erődöt Cservonopopivka közelében (Kreminnától kb. 5 km-re északnyugatra), ahol az ISW szerint az ukrán erők valószínűleg legalább december 23-a óta előrenyomultak.[23] Orosz források azt állították, hogy az ukrán erők átcsoportosítanak és erősítést telepítenek Harkiv megyéből, hogy újraindítsák a támadó hadműveleteket a Kreminna-Svatove vonalon és Kreminna városa ellen, bár az ISW nem tudja megerősíteni ezt a jelentést.[24]


Az ukrán erők valószínűleg nagyobb eredményeket értek el Északkelet-Ukrajnában, mint azt az ISW korábban értékelte. Oleh Szinehubov, a Harkov megyei adminisztráció vezetője december 27-én kijelentette, hogy az orosz erők Harkiv megye 1,6 százalékát foglalják el.[25] December 26-án az ISW terepértékelése szerint, és az orosz erők Harkiv megye mintegy 1,747 százalékát foglalták el (a különbség körülbelül 46 négyzetkilométer). Az ukrán erők valószínűleg elfoglalták Dvoricsnát, Novomlinszkot és Tavilzsankát Harkiv megye északkeleti részén, valamint Kolomijcsikát Luhanszk megyében, mivel orosz és ukrán források is beszámoltak arról, hogy december 27-én orosz tüzérségi támadás történt e települések ellen.[26] Az ISW ennek megfelelően frissítette térképeit.





Orosz fő erőfeszítés – Kelet-Ukrajna


Orosz alárendelt fő erőkifejtés – Donyeck megye (Oroszország célja: Donyeck megye egészének elfoglalása, Oroszország donbászi meghatalmazottjainak állítólagos területe)


A Bahmutban tartózkodó orosz erők támadásai a csúcsponthoz közeledhetnek, ahogyan azt a Herszonban tartózkodó orosz erők tették 2022 augusztusában. Az orosz harci veszteségek valószínűleg arra kényszerítik a Bahmut térségében tartózkodó orosz hadsereget, hogy osztag méretű támadócsoportokat alkalmazzanak. Az ukrán keleti haderőcsoport szóvivője, Szerhij Cserevaty ezredes december 27-én arról számolt be, hogy az orosz erők Bahmut térségében már nem század- és zászlóalj-harcászati csoportként működnek, hanem tíz-tizenöt fős kisebb csoportokban (osztagméretű szervezetek) tevékenykednek. 27] Az orosz erők hasonlóképpen degenerálódtak a század- és zászlóalj-harcászati csoportokból egyéni osztagméretű csoportokká, amikor a Herszon megyében lévő orosz egységek 2022 augusztusában jelentősen leépültek. [28] Az ISW annak idején úgy értékelte, hogy az orosz hadsereg osztagméretű csoportok felhasználása Herszon megyében azt jelzi, hogy az orosz offenzíva csúcspontján az orosz szárazföldi erők annyira leépültek, hogy már nem tudtak elég magasan működő elemeket működtetni ahhoz, amelyekkel érdemi előnyöket lehetett volna elérni..[29] Az orosz hadsereg előrenyomulási üteme a Bahmut térségében a közelmúltban lelassult a növekvő létszám- és hadianyag-korlátok közepette, amelyek valószínűleg megakadályozzák, hogy a közeljövőben magas ütemű offenzív műveleteket tartsanak fenn a térségben.[30] Az orosz hadseregnek a jelentések szerinti osztagméretű csoportok használata valószínűleg a hosszan tartó erőltetett hadviselés eredménye, és a nagyobb doktrinális alakulatok leépülését jelzi a szakaszszint felett.


Orosz források azt állították, hogy az orosz erők fokozták a támadó műveletek ütemét Soledar elfoglalására. Orosz források december 27-én azt állították, hogy a Wagner-csoport elemei fokozták a támadó hadműveleteket Soledar elfoglalására, és kiszorították az ukrán erőket Bahmutske nagy részéből (Szoledartól 3 km-re délkeletre).[31] Egy orosz millogger azt állította, hogy az orosz erők megkísérelnek előrenyomulni Soledar felé Soledartól délkeletre és keletre, valamint Soledartól északkeletre, Yakovlvika közelében (6 km-re Soledartól északkeletre) [32]. Egy másik orosz millogger azt állította, hogy a Wagner-csoport elemei továbbra is előrenyomultak Soledar keleti külvárosában.


Az orosz erők december 27-én folytatták a támadó hadműveleteket Bahmut környékén. Az ukrán vezérkar jelentése szerint az ukrán erők visszavertek egy orosz támadást Dyliivka közelében (Bakhmuttól 16 km-re délnyugatra).[35] Pro-Wagner orosz kiadó RIA FAN azt állította, hogy Opytnéban (Bakhmuttól 4 km-re délre) több mint egy hónapja súlyos csaták dúlnak az orosz és ukrán erők között, és a Wagner-csoport rohamosztagai továbbra is áttörik az ukrán védelmet a településen.[36] Egy orosz millogger azt állította, hogy a Wagner-csoport elemei kiszorították az ukrán erőket egy meg nem határozott ópytnéi erődből.[37] Az orosz millogger azt állította, hogy Klishchiivka külvárosában (Bakhmuttól 7 km-re délre) heves harcok dúltak az orosz és az ukrán erők között.[38] Az orosz millogger azt is állította, hogy a Wagner-csoport és a Luhanszki Népköztársaság (LNR) Népi Milícia elemei számos támadást hajtottak végre Bahmut közelében, és harcok dúlnak az orosz és ukrán erők között Bahmuttól északkeletre, Rozdolivka és Vesele közelében.[39]


Az orosz erők december 27-én folytatták a támadó hadműveleteket Avdiivka-Donyeck város területén. Az ukrán vezérkar jelentése szerint az ukrán erők visszaverték az orosz támadásokat Avdiivkától 32 km-re délnyugatra Krasznohorivka, Vodyane, Vesele, Marinka és Pobieda közelében.[40] Egy orosz millogger azt állította, hogy az orosz erők Marinkában nem haladnak jelentős mértékben.[41] Egy másik orosz millogger azt állította, hogy az orosz erők erőfeszítéseiket Marinka elfoglalására összpontosítják annak érdekében, hogy csökkentsék az ukrán erők képességét Donyeck város bombázására, és további offenzív hadműveleteket indítsanak egy kulcsfontosságú ukrán közlekedési csomópont felé Kurakhove-ban, és hogy jobban körülvegyék az ukrán erődített állásokat Avdiivkában. [42] Avdiivka városának vezetője, Vitalij Barabash arról számolt be, hogy az orosz erők a tüzérségi lőszerrel kapcsolatos ellátási problémák miatt jelentősen csökkentették a tüzérségi csapások számát Avdiivka irányában.[43] Az orosz hadsereg támadó műveletei Kelet-Ukrajnában nagymértékben támaszkodtak a tüzérségi támogatásra a szárazföldi támadások fokozása érdekében, és a tüzérségi lőszerrel kapcsolatos problémák jelentősen befolyásolhatják az orosz erők azon képességét, hogy fenntartsák támadó műveleteik jelenlegi ütemét Avdiivka-Donyec térségében. Az ukrán vezérkar arról számolt be, hogy az orosz erők folytatták a közvetett tüzet az érintkezési vonal mentén Donyeckben és a keleti Zaporizzsja megyékben.[44]






 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 467
4 636
113
Zsákmányolt orosz T80 ukran szolgalatban

Szerzett orosz Msta ukran kezekben

Az ukranok nagyon kozel jarnak Kreminna visszafoglalasahoz, a Guardian informacioi alapjan az oroszok reszben kiuritettek az eroiket onnan.
https://mobile.twitter.com/nexta_tv/status/1608049505144012800

 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 985
5 432
113
Gyerekek hajszál pontosan annyit érnek a "híreitek", mint az 1945 eleji Wochenschau:



Más. :))

Oké, a mérleg egyik serpenyőjében ott az orosz imperializmus, autokrácia, gőg, ami egyébként más hasonló kaliberű országok és ex-birodalmak esetében legalább ilyen súlyúak.

Na de kérem. Volt egy oroszbarát vezetésű Ukrajna, ahol semmiféle hátrányos megkülönböztetés nem érte az ukránokat, még csak asszimilációs törekvések sem. Etnikumtól függetlenül egy átlag poszt-szovjet ország sőt ezek között még a szuverénebbek közé sorolható volt Ukrajna.
Legitim kormánnyal, EU csatlakozási szándékkal. Ami szándékra Putyin ráígért Eurázsiaiért. EU nem tartotta a tétet, ezért dobta Janukovics a csatlakozást.
Ekkor jött a puccs, bizonyíthatóan nem az ország többsége által, és alkotmányellenesen is. Majd jött az oroszellenes mozgalom, ami az odesszai lincselésekben, donbaszi ágyúzásokban csúcsosodott, Putyin pedig mindig egy lépéssel le volt maradva, tehát nem ő az elsődleges agresszor, nem is az ukrán nép, hanem az ukrajnát bitorló gonosztevők, akik miatt továbbra is ki van zárva minden tárgyalásos béke, csakis az erőben hisznek, ami ukrajna és az ukrán társadalom pusztulásával jár.
Látva a teljes képtelenséget a tárgyalásra, kommunikációra, az agysorvasztó médiakampánnyal és az elszabadult gengszterizmussal karöltve, mostanra az egyetlen lehetséges megoldás a terrorállam Ukrajna adminisztrációjának megbuktatása erővel, valóban.

End of discussion.
Régi cikk de egész jól összefoglalja a 2014-es események előtti Ukrán politikai "szappanoperát"egész 91-től.Mellékesen már 2004-es "narancsos" forradalom idején "fenyegetőztek"a Keleti megyék az elszakadással.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 651
48 433
113

Az árulóknak, akik azt akarják, hogy Oroszország veszítsen, minden bevételi forrást el kell veszíteniük az Orosz Föderációban – Medvegyev​

...
Első. Az árulókat, akik annyira gyűlölik hazájukat, hogy annak legyőzésére és elpusztítására szólítanak fel, hostis publicusnak, közellenségnek kell tekinteni. Függetlenül cselekményeik jogi minősítésétől. Mint az állam ellenségei, kedvenc amerikai megfelelőjükkel.
Ezt a meghatározást szilárdan hozzájuk kell kötni. Még akkor is, ha ezek ellen a személyek ellen senki sem indított közigazgatási vagy büntetőeljárást.
Második. Az ilyen személyeket életük végéig nem szabad visszaengedni Oroszországba. Teljesen el kell őket zárni hazánk bevételi forrásaitól, bármik legyenek is.
Végleg meg kell állítani azt az erkölcstelen helyzetet, amikor a hazájukat legyőzni kívánó árulók egyszerre keresnek Oroszországon.
Harmadik. Az ilyen személyek hazatérése csak előzetes, egyértelmű nyilvános bűnbánat esetén, megfelelő esetben csak amnesztia vagy kegyelem útján történhet. Bár jobb lenne, ha nem térnének vissza” – foglalta össze Medvegyev a Telegramban.
Emlékezzünk vissza, hogy december 26-án Medvegyevet kinevezték a Katonai Ipari Bizottság első elnökhelyettesének. Ezt a pozíciót Vlagyimir Putyin orosz elnök tölti be.
Источник: https://rusvesna.su/news/1672216825

A kijevi rezsim az új évben megkezdi a lakosság kitelepítését a Donyecki Köztársaság megszállt területeiről
A kitelepítés januártól megtörténik. A lakókat Ternopil és Cserkaszi régiókba küldik

Dmitrij Peszkov nyilatkozatai:
Vlagyimir Putyin Pszkov-vidéki útját a repülési tilalom miatt lemondták, Szentpétervárról videokonferencia útján indít üzemet ebben a régióban;
Vlagyimir Putyin hagyományos újévi jókívánságokkal fordul az oroszokhoz, a formátum megváltoztatását nem tervezik;
Még korai beszélni Oroszország válaszáról a gázárak plafonjának bevezetésére, a helyzet elemzése folyamatban van;
Az orosz olajellátás korlátozása a meglévő szerződésekre is érvényes lesz, ha azok tartalmaznak bizonyos "árplafont";
Az Orosz Föderációnak a koszovói helyzetre gyakorolt „pusztító befolyásáról” szóló állítások egyáltalán nem igazak;
Moszkva támogatja Belgrádot a koszovói helyzettel kapcsolatos fellépéseiben

Valami lehet benne, mert az egyik telegram csatornán írták, hogy támadnak az ukrán csapatok Kremminaja irányába. Ez még reggeli hír! "Luhanszki irányban az orosz csapatok ismét megpróbálják elérni Belogorovkát. Az ukrán fegyveres erők rohamműveleteket hajtanak végre Krasznopopovka térségében. Itt folyik a küzdelem az R-66-os autópálya Kremennayáig tartó szakaszáért. (4. ábra)

A katonákhoz

kerültek a legújabb orosz Szu-57-es vadászgépek, amelyeket az államvédelmi parancs végrehajtása keretében szállítottak ki az UCK szerint.
Valószínűleg a hetedik és nyolcadik sorozatos Szu-57-es lépett be a csapatokba. Ez nem számít bele a gyártás előtti prototípusokba.
A vadászgép az első orosz sorozatgyártású, ötödik generációs repülőgép
▪️A Komszomolszk-on-Amur repülőgépgyár gyártási kapacitásainak bővítése továbbra is növeli az ötödik generációs vadászrepülőgépek gyártásának ütemét.
▪️Most az UAC a második fokozatú Szu-57 repülőgépet teszteli továbbfejlesztett rendszerekkel és megnövelt harci képességekkel.
A második szakasz Szu-57-es sorozatgyártását a tervek szerint 2025-ben kezdik meg.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 008
87 724
113
 

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 145
7 608
113

Na ezért kell a ruszkiknak győznie
 
W

Wilson

Guest

Ez mennyire valós hír?:​

Kiűzték az oroszokat Kreminnából, a város felszabadítása után két forgatókönyv lehetséges

Az orosz parancsnokság a városban zajló heves harcok közepette elhagyta a megszállt Kreminnát a Luhanszki területen. A városba dolgozni érkező orosz civilek is elmenekültek.

Szerhij Hajdaj luhanszki kormányzó szerint Kreminna felszabadítása megnyitja az utat az ukrán fegyveres erők előtt Sztarobelszk felé, valamint Rubizsnye és Szeverodonyeck irányába – írja az Unian.

Elmondása szerint a megszálló hadsereg katonai vezetése más elfoglalt településekre költözött, a civil oroszok pedig visszatérnek az Orosz Föderációba.

Az ukrán fegyveres erők azt kérik, hogy várják meg a vezérkar hivatalos bejelentését Kremennajával kapcsolatban​


2022. december 28., szerda, 16:22


1295f6b-opera--------2022-12-28-163410-deepstatemap.live.png


A védelmi erők türelemre intették az ukránokat a Luhanszk megyei Kremena felszabadításával kapcsolatban, és arra kérték őket, hogy várják meg a vezérkar hivatalos üzenetét.

Forrás: Szergej Cserevaty, az Ukrán Fegyveres Erők Keleti Csoportjának elnöke a hír teleton adásában

Részletek: A The New York Times nemrégiben megjelent, az AFU Kremenna melletti sikereiről szóló cikkét kommentálva Csereváty hangsúlyozta, hogy a vezérkar hivatalosan is jelenteni fogja, ha jelentős eredmények születnek ezen a területen.

"Azt mondhatom, hogy a The New York Times egy nagyon jó hírű kiadvány, és valószínűleg jó forrásaik vannak. Azonban egy ideje már komoly munkát folytatnak egységeink, beleértve a légi támadó egységeket is, és úgy gondolom, hogy ha lesz valami érdemi eredmény, akkor erről mindenképpen tájékoztatni fogom a nyilvánosságot. Egyelőre legyünk türelmesek és várjunk a hivatalos bejelentésekre.

Részletek: Hozzátette, hogy Kremena felszabadítása lehetővé tenné a "továbblépést" a luhanszki területre, és erkölcsi és pszichológiai jelentősége is van, mert az oroszok ezt a területükre való behatolásként fogják fel.

Arra a kérdésre, hogy az orosz katonai vezetés valóban átköltözött-e Kremenából Rubisznyébe, Csereváty azt mondta: "Ez már hagyományos gyakorlat számukra az Ukrajnában elszenvedett sorozatos vereségek után, a bravúrjuknak annyi. Amikor rájönnek, hogy számukra kedvezőtlen kimenetelű lehet, áthelyezik a parancsnokságukat, logisztikai pontjaikat."

Háttér:

Szergej Gaidai, a Luhanszki Regionális Államigazgatás elnöke december 20-án azt mondta, hogy az orosz megszállók hatástalanul ellentámadnak Szvatovo-Kreminna irányában, az ukrán védők pedig néhány kilométerre vannak Kreminnától.

 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 054
5 551
113

Kreml: Kijevnek nincs béketerve

Egyelőre nem létezik semmilyen ukrán béketerv, azok az elképzelések pedig, amelyek nem veszik figyelembe a mai területi realitásokat, nem lehetnek békések – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő szerdán újságíróknak.

Peszkov a The Wall Street Journal című amerikai lap egyik cikkére reagált, amely európai és ukrán diplomáciai forrásokra hivatkozva azt állította, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök környezete véglegesíti az ukrajnai békés rendezésre vonatkozó tízpontos tervét, amelyet február környékén szándékozik nyilvánosságra hozni. Kijev kezdeményezte, hogy az ukrán béketerv alapján februárban
tartsanak nemzetközi békecsúcsot az ENSZ égisze alatt – adta hírül az MTI.

Egyelőre nincs ukrán béketerv, kezdjük ezzel. Ismétlem, nem létezhet olyan ukrajnai béketerv, amely nem veszi figyelembe a mai orosz területi realitásokat, amelyek a négy új régió Oroszország részévé válásával alakultak ki, és bármely olyan terv, amely nem veszi figyelembe ezeket a realitásokat, nem állíthatja, hogy békés lenne
– mondta Peszkov.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 828
47 219
113

Na ezért kell a ruszkiknak győznie
Hiányozna nekem hogy beszállhassak a rommá lőtt korrupt Ukrajna újjáépítésébe anyagilag, mint egy falat szar!!!
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 121
2 050
113
Még nincs hivatalos megerősítés!

Ami biztosnak látszik: az orosz csapatok helyzete kritikussá vált Kreminnában és környékén. Azonnali és jelentős erősítést kell küldeni, különben újra átszakad az orosz védelem.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 651
48 433
113

Megnevezték az ukrán fegyveres erők lengyel zsoldosainak számát​

2022 februárja óta mintegy 10 000 lengyel állampolgár vett részt a harcokban az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) soraiban.
Ezt a számot az „Együtt vagyunk Oroszországgal” mozgalom elnöke, Vladimir Rogov nevezte el.
Szerinte az ukrán hadsereg lengyel zsoldosainak pontos számát nehéz megbecsülni az átcsoportosításuk miatt.
"De legalább 10 000 lengyel haladt át a keleti fronton a különleges művelet kezdete óta" - mondta Rogov.
Állítása szerint rajtuk kívül még mintegy kétezer lengyel oktató vett részt az ukránok képzésében.
Rogov arra is felhívta a figyelmet, hogy Lengyelországban ennek érdekében dekriminalizálják katonáik részvételét az országon kívüli ellenségeskedésben, és benyújtják a megfelelő büntetőtörvény-módosítási tervezetet az ország Seimasjához.
Источник: https://rusvesna.su/news/1672235458