[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 662
27 824
113
Hát a sóbányáknál itt is van egy fasza megerősített alagútrendszer.Azovstal újratöltve.
Kérdés itt is lesz-e egy öngyilkos nacionalista kemény mag aki marad és beveszi magát.
Helyi infók szerint nyár óta nem működnek a nagy teljesítményű liftek, amin csak ront a jelenlegi áramhiány. Így viszont nem is lehet ezekben harcolni, bár kérdés Szoledartól északnyugatra mit lépnek az ukránok. Fontosabb lenne Szeverszk védelme, valamint Artyomovszk biztosítása északról, de a Wagner pont középen áttörve kettévágta a védelmi vonalat
 
W

Wilson

Guest
A Wagner-csoport szerint teljesen ellenőrzik Soledart - RT

A hírek szerint ukrán csapatok rekedtek Donbász kulcsfontosságú városában.

A Wagner-csoport egységei átvették az irányítást Soledar „teljes területén” – jelentette ki Jevgenyij Prigozhin katonai magáncég vezetője kedd este. Még mindig folynak a harcok a város központjában, ahol ismeretlen számú ukrán katonát vettek körül.
"Van egy katlan a város központjában, ahol városi harcok folynak" - mondta Prigozhin a médiának kiadott közleményében. – Holnap közöljük a foglyok számát.

Hozzátette, hogy Soledar megrohamozásában csak a Wagner vett részt, „és más egység nem”.

A közösségi médiában a nap folyamán megjelent egy videó, amelyen két Wagner-harcos látható, amint nyugodtan állnak a városi közigazgatás épülete előtt. Az ilyen, általában térinformatikai koordinátákkal kísért felvételeket a konfliktus során gyakran használták a területi ellenőrzés bejelentésére.

A sóbányáiról elnevezett Soledarnak a konfliktus előtt körülbelül 10 000 lakosa volt. Az ukrán hadsereg erős ponttá változtatta, miután 2022 közepén kiszorították Popasznajából. A város feletti orosz ellenőrzés problémákat okoz a kijevi erők számára Artyomovszk bástyájában, amelyet Ukrajna Bahmutnak nevezett át.

Prigozhin a múlt héten azt mondta, hogy célja nem feltétlenül a városok elfoglalása, hanem „az ukrán hadsereg megsemmisítése és harci potenciáljának csökkentése”.

A kelet-ukrajnai Soledar város helyzete "kritikus" - mondta egy katona a CNN-nek​

Julia Keseiva, a CNN-től Kijevben


Egy ukrán katona elsősegélyben részesített egy megsebesült katonát egy szoledari menhelyen január 8-án.
Egy ukrán katona elsősegélyben részesített egy megsebesült katonát egy szoledari menhelyen január 8-án. (Roman Chop/AP)

A keleti Soledar városában harcoló ukrán katona a CNN-nek azt mondta, hogy a helyzet „kritikus”, és a halottak száma mára olyan magas, hogy „senki sem számolja a halottakat”.
A katona a 46. légi szállítású dandárban harcol, amely az orosz csapatok és Wagner-zsoldosok hatalmas támadásával szemben Ukrajna harcát vezeti a Soledar megtartásáért.

Biztonsági okokból a CNN nem nevezi meg a katonát.

„A helyzet kritikus. Nehéz.Az utolsó emberig kitartunk" – mondta a katona.
Egy dinamikus csatateret írt le, ahol az épületek naponta cserélnek gazdát, és az egységek nem tudják nyomon követni a növekvő áldozatok számát. „Senki sem fogja megmondani, hány halott és sebesült van. Mert senki sem tudja biztosan. Egyetlen ember sem” – mondta. – A főhadiszálláson sem. Sehol sem. A pozíciók felvétele és újbóli felvétele folyamatosan történik. Ami ma a mi házunk volt, az másnap Wagneré lesz.

„Soledarban senki sem számolja a halottakat” – tette hozzá.

A katona szerint január 10-én este még nem volt világos, hogy a város melyik részét tartják az oroszok: „Senki sem tudja biztosan megmondani, hogy ki hova költözött és ki mit tart, mert senki sem tudja biztosan.Hatalmas "szürke zóna" van a városban, amelyről mindenki azt állítja, hogy ő ellenőrzi, de ez csak üres beszéd"”

Az ukránok sok katonát veszítettek Soledarban, de a sorok folyamatosan bővülnek, ahogy a bányavárosért folytatott harc folytatódik, mondta: "Az egységeink személyi állománya többé-kevésbé csaknem a felével újult meg. Még arra sincs időnk, hogy megjegyezzük egymás hívójelét (amikor új személyzet érkezik - a szerk.)" - tette hozzá a katona.

A katona elmondta, hogy szerinte Ukrajna katonai vezetői előbb-utóbb felhagynak a Szoledarért folytatott harccal, és megkérdőjelezte, hogy miért nem tették ezt még meg. "Mindenki megérti, hogy a várost fel fogják adni. Ezt mindenki megérti" - mondta. "Csak azt szeretném megérteni, hogy mi értelme [a házról házra való harcnak]. Miért haljunk meg, ha úgyis elhagyjuk ma vagy holnap?".

A 46. légi szállítású dandár kedden a Telegram-csatornáján közölte, hogy a helyzet Szoledarban "nagyon nehéz, de kezelhető".

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök esti beszédében köszönetet mondott a dandár katonáinak "a Szoledar védelmében tanúsított bátorságukért és állhatatosságukért".






Sztrelkov szintet lépett már nyíltan kritizálja Putyint is...


Sztrelkov Igor Ivanovics

január 10., 19:59

Szergej Markov politikai elemző a Telegram-csatornáján közzétett külön bejegyzésében felszólított, hogy tanúsítsak önmérsékletet, és ne "kritizáljam a főparancsnokot". Kifejezve azonban azt a reményét, hogy "tehetségemet nemcsak mint teoretikus fogom használni".

Szergej Alekszandrovics messze nem az első, aki (nyilvánosan és magánemberként) felhívja a figyelmemet arra, hogy háborús körülmények között Putyin nem oszthatja meg a felelősséget az aktuális eseményekért a beosztottjaival. És ennek megfelelően őt sem lehet kritizálni számtalan katonai és gazdasági kudarcukért.

Vannak azonban jogos kifogásaim:
- Oroszország tartalékaiból 300 milliárd dollárt foglaltak le külföldön a SWOT kezdete óta. A központi bank vezetője, Elvira Nabiullina, aki a bevetésért felelős volt, a mai napig a helyén van (Kínában például már régen lelőtték volna);

- Az Orosz Föderáció hírszerző szerveinek (politikai és katonai) vezetői és magas rangú tisztviselői, akik tudatosan hamis információkkal látták el az ország vezetését az úgynevezett "Ukrajna" hadműveleti helyzetéről és hadseregének/lakosságának hangulatáról, amelyek alapján a kezdetben (a hamis adatok miatt) kudarcba fulladt különleges katonai műveletet tervezték - még mindig a helyén vannak, a legkisebb büntetést sem kapták, és folytatják sikeres karrierjüket;

- az RF fegyveres erőinek vezetése, amely számos katonai műveletben csúfos kudarcot vallott, és súlyos vereségeket engedett meg, amelyeknek nem voltak "végzetes" okai - továbbra is a művelet élén áll.

- Az RF Védelmi Minisztériumának vezetése, amely elmulasztotta ellátni a fegyveres erőket számos modern fegyverrel (beleértve az ellenség számára elérhető fegyvereket is), és sok éven át a csapatok harci kiképzésének szimulálásával foglalkozott a valódi helyett - a helyükön vannak, és "leszarják";

- A hadiipar vezetői, akik az elnököt és a közvéleményt az "importhelyettesítésre való áttérésről" szóló mesékkel megtévesztették, és most képtelenek biztosítani a legfontosabb fegyverek és felszerelések gyártását - mindannyian a helyükön vannak és boldogulnak.

- Tanácsosok és a "belső kör" képviselői, akik hátráltatják a szükséges és "régóta esedékes" mozgósító intézkedéseket a hazai fronton és az iparban, amelyek képesek a frontok helyzetének javítására és a győzelem biztosítására a jövőben. - nem változtak az elmúlt másfél évtizedben.

Mindannyiukat az elnök nevezte ki - ezeket a kirívóan inkompetens, tolvaj, hedonista tisztviselőket, akiknek üzleti érdekeltségeik, rokonaik és vagyonuk van külföldön.
És ha - az egyértelmű (a társadalom művelt része elől nem titkolható) katasztrófák és az Ő megszólalásának kritikája ellenére - a leváltásuk (a büntetésről nem is beszélve!) "egyáltalán nem történt meg" - ki mással szemben lehet még a HARCOS vereség küszöbén reklamálni?

Válaszoljon erre a kérdésre - mutasson rá hazánkban -, hogy ki más a hibás a jelenlegi személyzeti politika megvalósításáért (és a józan ésszel ellentétes, kitartó fenntartásáért), amely minden stratégiai kudarc gyökere?

Én kategorikusan ellenzem mind az erőszakos, mind a "békés" (például a részeges Borka sémája szerinti) elnök- és főparancsnokváltást háború idején. Mert ez újabb és újabb problémákat fog okozni, és az első esetben ("megdöntés") azonnal katonai (és hamarosan polgári) katasztrófához vezet. De a baj az, hogy ha az elnök személyzeti politikája változatlan marad, sajnos, katonai szempontból mindenképpen vereséget szenvedünk.

És egyébként, ha Markov urat nem "várják" sem Kijevbe, sem Hágába (vereségünk esetén valószínűleg még a hatalomra került liberálisok számára sem lesz érdekes), akkor engem akarnak ott látni. Bizonyára kevesebben, mint Putyin elnököt, de mindenképpen.



Sztrelkov Igor Ivanovics

január 10., 19:59

Ezért úgy írok és cselekszem, ahogy jónak és helyesnek látom. És legyen, ami lesz.
.
P.S. És igen, a „minszki térdmagasság” mind a nyolc éve (hadd emlékeztessem önöket arra, hogy Putyin V. V. elnök – saját szavaival élve – „térdre ejtette őket”, teljes felelősséget vállalva ezért a kolosszális stratégiai hibáért) és a 11 hónapos "SVO"-t - "Mély szégyenben" maradtam és maradok a mai napig, senki sem tudja, miért. Valószínűleg azért, mert beszéltem és továbbra is az igazat mondom? Melyikre hallgatva el lehetett volna kerülni a "deeszkalációt" és mindenféle más "nehéz döntést"?
Én még egyszerű tartalékos tisztként (jelentős harci tapasztalattal) sem veszek részt a háborúban, hol van a "tehetségek elismerése"...
 
K

Kopi2000

Guest

A kelet-ukrajnai Soledar város helyzete "kritikus" - mondta egy katona a CNN-nek​

Julia Keseiva, a CNN-től Kijevben


Egy ukrán katona elsősegélyben részesített egy megsebesült katonát egy szoledari menhelyen január 8-án.
Egy ukrán katona elsősegélyben részesített egy megsebesült katonát egy szoledari menhelyen január 8-án. (Roman Chop/AP)

A keleti Soledar városában harcoló ukrán katona a CNN-nek azt mondta, hogy a helyzet „kritikus”, és a halottak száma mára olyan magas, hogy „senki sem számolja a halottakat”.
A katona a 46. légi szállítású dandárban harcol, amely az orosz csapatok és Wagner-zsoldosok hatalmas támadásával szemben Ukrajna harcát vezeti a Soledar megtartásáért.

Biztonsági okokból a CNN nem nevezi meg a katonát.

„A helyzet kritikus. Nehéz.Az utolsó emberig kitartunk" – mondta a katona.
Egy dinamikus csatateret írt le, ahol az épületek naponta cserélnek gazdát, és az egységek nem tudják nyomon követni a növekvő áldozatok számát. „Senki sem fogja megmondani, hány halott és sebesült van. Mert senki sem tudja biztosan. Egyetlen ember sem” – mondta. – A főhadiszálláson sem. Sehol sem. A pozíciók felvétele és újbóli felvétele folyamatosan történik. Ami ma a mi házunk volt, az másnap Wagneré lesz.

„Soledarban senki sem számolja a halottakat” – tette hozzá.

A katona szerint január 10-én este még nem volt világos, hogy a város melyik részét tartják az oroszok: „Senki sem tudja biztosan megmondani, hogy ki hova költözött és ki mit tart, mert senki sem tudja biztosan.Hatalmas "szürke zóna" van a városban, amelyről mindenki azt állítja, hogy ő ellenőrzi, de ez csak üres beszéd"”

Az ukránok sok katonát veszítettek Soledarban, de a sorok folyamatosan bővülnek, ahogy a bányavárosért folytatott harc folytatódik, mondta: "Az egységeink személyi állománya többé-kevésbé csaknem a felével újult meg. Még arra sincs időnk, hogy megjegyezzük egymás hívójelét (amikor új személyzet érkezik - a szerk.)" - tette hozzá a katona.

A katona elmondta, hogy szerinte Ukrajna katonai vezetői előbb-utóbb felhagynak a Szoledarért folytatott harccal, és megkérdőjelezte, hogy miért nem tették ezt még meg. "Mindenki megérti, hogy a várost fel fogják adni. Ezt mindenki megérti" - mondta. "Csak azt szeretném megérteni, hogy mi értelme [a házról házra való harcnak]. Miért haljunk meg, ha úgyis elhagyjuk ma vagy holnap?".

A 46. légi szállítású dandár kedden a Telegram-csatornáján közölte, hogy a helyzet Szoledarban "nagyon nehéz, de kezelhető".

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök esti beszédében köszönetet mondott a dandár katonáinak "a Szoledar védelmében tanúsított bátorságukért és állhatatosságukért".






Sztrelkov szintet lépett már nyíltan kritizálja Putyint is...


Sztrelkov Igor Ivanovics

január 10., 19:59

Szergej Markov politikai elemző a Telegram-csatornáján közzétett külön bejegyzésében felszólított, hogy tanúsítsak önmérsékletet, és ne "kritizáljam a főparancsnokot". Kifejezve azonban azt a reményét, hogy "tehetségemet nemcsak mint teoretikus fogom használni".

Szergej Alekszandrovics messze nem az első, aki (nyilvánosan és magánemberként) felhívja a figyelmemet arra, hogy háborús körülmények között Putyin nem oszthatja meg a felelősséget az aktuális eseményekért a beosztottjaival. És ennek megfelelően őt sem lehet kritizálni számtalan katonai és gazdasági kudarcukért.

Vannak azonban jogos kifogásaim:
- Oroszország tartalékaiból 300 milliárd dollárt foglaltak le külföldön a SWOT kezdete óta. A központi bank vezetője, Elvira Nabiullina, aki a bevetésért felelős volt, a mai napig a helyén van (Kínában például már régen lelőtték volna);

- Az Orosz Föderáció hírszerző szerveinek (politikai és katonai) vezetői és magas rangú tisztviselői, akik tudatosan hamis információkkal látták el az ország vezetését az úgynevezett "Ukrajna" hadműveleti helyzetéről és hadseregének/lakosságának hangulatáról, amelyek alapján a kezdetben (a hamis adatok miatt) kudarcba fulladt különleges katonai műveletet tervezték - még mindig a helyén vannak, a legkisebb büntetést sem kapták, és folytatják sikeres karrierjüket;

- az RF fegyveres erőinek vezetése, amely számos katonai műveletben csúfos kudarcot vallott, és súlyos vereségeket engedett meg, amelyeknek nem voltak "végzetes" okai - továbbra is a művelet élén áll.

- Az RF Védelmi Minisztériumának vezetése, amely elmulasztotta ellátni a fegyveres erőket számos modern fegyverrel (beleértve az ellenség számára elérhető fegyvereket is), és sok éven át a csapatok harci kiképzésének szimulálásával foglalkozott a valódi helyett - a helyükön vannak, és "leszarják";

- A hadiipar vezetői, akik az elnököt és a közvéleményt az "importhelyettesítésre való áttérésről" szóló mesékkel megtévesztették, és most képtelenek biztosítani a legfontosabb fegyverek és felszerelések gyártását - mindannyian a helyükön vannak és boldogulnak.

- Tanácsosok és a "belső kör" képviselői, akik hátráltatják a szükséges és "régóta esedékes" mozgósító intézkedéseket a hazai fronton és az iparban, amelyek képesek a frontok helyzetének javítására és a győzelem biztosítására a jövőben. - nem változtak az elmúlt másfél évtizedben.

Mindannyiukat az elnök nevezte ki - ezeket a kirívóan inkompetens, tolvaj, hedonista tisztviselőket, akiknek üzleti érdekeltségeik, rokonaik és vagyonuk van külföldön.
És ha - az egyértelmű (a társadalom művelt része elől nem titkolható) katasztrófák és az Ő megszólalásának kritikája ellenére - a leváltásuk (a büntetésről nem is beszélve!) "egyáltalán nem történt meg" - ki mással szemben lehet még a HARCOS vereség küszöbén reklamálni?

Válaszoljon erre a kérdésre - mutasson rá hazánkban -, hogy ki más a hibás a jelenlegi személyzeti politika megvalósításáért (és a józan ésszel ellentétes, kitartó fenntartásáért), amely minden stratégiai kudarc gyökere?

Én kategorikusan ellenzem mind az erőszakos, mind a "békés" (például a részeges Borka sémája szerinti) elnök- és főparancsnokváltást háború idején. Mert ez újabb és újabb problémákat fog okozni, és az első esetben ("megdöntés") azonnal katonai (és hamarosan polgári) katasztrófához vezet. De a baj az, hogy ha az elnök személyzeti politikája változatlan marad, sajnos, katonai szempontból mindenképpen vereséget szenvedünk.

És egyébként, ha Markov urat nem "várják" sem Kijevbe, sem Hágába (vereségünk esetén valószínűleg még a hatalomra került liberálisok számára sem lesz érdekes), akkor engem akarnak ott látni. Bizonyára kevesebben, mint Putyin elnököt, de mindenképpen.



Sztrelkov Igor Ivanovics

január 10., 19:59

Ezért úgy írok és cselekszem, ahogy jónak és helyesnek látom. És legyen, ami lesz.
.
P.S. És igen, a „minszki térdmagasság” mind a nyolc éve (hadd emlékeztessem önöket arra, hogy Putyin V. V. elnök – saját szavaival élve – „térdre ejtette őket”, teljes felelősséget vállalva ezért a kolosszális stratégiai hibáért) és a 11 hónapos "SVO"-t - "Mély szégyenben" maradtam és maradok a mai napig, senki sem tudja, miért. Valószínűleg azért, mert beszéltem és továbbra is az igazat mondom? Melyikre hallgatva el lehetett volna kerülni a "deeszkalációt" és mindenféle más "nehéz döntést"?
Én még egyszerű tartalékos tisztként (jelentős harci tapasztalattal) sem veszek részt a háborúban, hol van a "tehetségek elismerése"...
Előbb-utóbb Sztrelkov is kiesik egy ablakon, ha így folytatja....

Beköszönt a HIMARS ebbe az épületbe is....


A makijivkai romok madártávlatból. Így csak egy másodlagos robbanás tudta lebontani ezt az épületet. De, aki ott volt, van a romok alatt, az a biztos halál fia volt...


Ukránok az orosz árokrendszert támadják, közel Bahmuthoz...


https://www.youtube.com/watch?v=b_K05KnOuos
 
  • Tetszik
Reactions: beta

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 419
113

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 956
113

vata

Well-Known Member
2015. december 5.
591
2 510
93
Orosz katonák uralják Soledar belvárosát – állította a Wagner katonai magáncég, amely kedd délután egy videót tett közzé a város közigazgatási épülete előtt. A sóbányász város az ukrajnai donbászi erődítmények kulcsfontosságú láncszeme, és irányítja az északi megközelítést Bakhmut stratégiai csomópontjához.
63bda8b32030275ff512152b.jpg
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 425
12 058
113
Azt mondjátok, hogy látjátok? Én nem láttam érdemi infót az "új" védelmi vonalról.. de így amit látni, hírekből talán most megindult a front mozgása?
Hol tudják az ukránok kiépíteni az új védelmi vonalat vagy már kiépítették? Mennyire lehet hatékonyan védeni a területet, stb.
Vagy akár összeomlás is várható?

Szultán meg állítólag kazettás bombákat küld az ukránoknak.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 981
22 843
113
Látom jobb oldalon Szvarognál csak sikerült nem egy Hakenkreuz-ot besúvasztani a képbe, némelyik még van a kellő módon el is van fordítva. Pedig ha már szláv mitológia, akkor logikusabb lett volna egy kolovrat vagy a román Vasgárda jelvényére hajazó Szvarog szimbólum
Slavic-svarog-bold-400w.png

Mondjuk mindkét bélyegterv eléggé pszichedelikus hatást kelt vagy mintha kissé skizofrén tervező rajzolta volna őket
Szimbolika tekintetében, érdekesek lehetnek még pl a szemek,mind Lada,mind Szvarog felett,az elfordított svasztika szimbólum,vagy a kettős spirál .. de nem tudjuk "mire gondolt a költő" :D
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 504
54 449
113
Hm, se az index, se a 24, de még a mandiner se írt Szoledarról. A mandiner meg a 24 nyitóoldaláról kb a komplett ukrán téma lekerült.
Csak az index tartja még a frontot:
Igen, hirtelen jelentéktelen városka lett Soledarból és “ szakértők szerint érthetetlen, mièrt támadják a legjobb orosz csapatok ilyen erővel ezt a stratégilag jelentéktelen várost” írja a hírhedten “objektív” osztrák orf, hozzá adva, hogy anyagi érdekek, a sóbányák miatt támadta a Wagner a várost.
Azt természetesen nem kèrdezi a költő, hogy az ukrànok mièrt védik olyan elkeseredten a helysèget, ha nincsen semmi jelentősége. :)
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 504
6 473
113
Hm, se az index, se a 24, de még a mandiner se írt Szoledarról. A mandiner meg a 24 nyitóoldaláról kb a komplett ukrán téma lekerült.
Csak az index tartja még a frontot:
Túl gyors vagy. Vagy a Mandi lassú.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 910
113
Ezek a Wagneresek miből vannak? Elképesztő hatékonyak. Nem szeretnék velük összefutni egy sötét sikátorban.
Megnéztem a "filmjüket". Majd gondolatban mellé raktam a Jack Ryan 3. szériáját. Utána eszembe jutott Woody Allen mondása a tornatanárokról ...

Nem véletlen sem Mali, sem Szíria. Olyanok ők, mint a 800 dolláros drónok lennének egy rephordozó ellenében. Ráadásul a reklám úgy néz ki megállja a helyét.

Upd:
A katolikus rádióban éppen egy riport megy velük kapcsolatban. :D
 
W

Wilson

Guest
Előbb-utóbb Sztrelkov is kiesik egy ablakon, ha így folytatja....
Igen ennek meg van az esélye de legalábbis annak, hogy kedvesen megkérik, hogy akkor ezt a tevékenységét fejezze be, de szerintem ha nagyon úgy gondolják akkor behvják a katonának a frontra , ott pedig nyomtalanul el tudnak tüntetni bárkit, hiszen Sztrelkov számtalanszor elmondta , hogy orosz katonaként akar harcolni a fronton Ukrajnában.

Más...

Az AFU biztosítja, hogy az oroszok még nem foglalták el Szoledárt

2023. január 11., szerda, 10:02


Az orosz hadsereg állításai Szoledar elfoglalásáról valótlanok - közölték az Ukrán Fegyveres Erők.

Forrás: Szerhij Cserevaty, az ukrán fegyveres erők keleti csoportjának képviselője a " Suspilny " -hoz írt kommentárjában

"Az oroszok azt mondják, hogy Szoledar az ellenőrzésük alatt áll - ez nem igaz. Részletek a vezérkari összefoglalóban, várjon".

Részletek: Az éjszaka folyamán a Wagner PMC tulajdonosának, Jevgenyij Prigozsinak a sajtószolgálata közzétett egy fotót állítólag a szoledari sóbányából, és arról számolt be, hogy állítólag harcosaik az egész várost ellenőrzésük alá vonták.

Az AFU Stratégiai Kommunikációs Igazgatósága ezt az információt ellenséges információs és pszichológiai műveletnek nevezte.

"Úgy tűnik, hogy Prigozsin tartózkodási helye nem felel meg a valóságnak, és nem a szoledari bányákban van. Az IPSO eleme Prigozhin PR embereitől, amely belső közönséget céloz meg, hogy valahogyan igazolja a fegyencek őrült veszteségeit" áll a tárca közleményében.

 
  • Tetszik
Reactions: ladagrant