[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 320
37 345
113
Vótmá? :)
FmsHcCHWAAcDl7b
Az anyjuk picáját, lenyúlják a mockok Kárpátalját, lópikula a sellyhalyukba!!!!!
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 910
15 242
113
Ez valami vicc ? Az oroszoknak ezres nagyságrendeben vannak kornet ,fagot, metis , ATGM cucciak !
Jó, jó. Ez eddig oké, de se sisakcélzójuk, se TGP-jük !!! :D:D:D
Te még ugyanaz a Roni vagy ? :p


Egy ukrán BTR-4E-t orosz tüzérségi tűz lőtt ki katonákkal Novoselovskoye falu közelében, LNR


Naplemente mögöttünk, Zaporozsje előttünk. Isten vigyázzon rátok, sok sikert srácok !

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 071
88 032
113
Öcsifiú mehet a frontra vagy ruszki fogságba! :)

Tigris 2es szaGértést nem látok benne.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 649
113

Érdemes egyáltalám klímavédelemmel, meg egyebekkel foglalkozni. Rohanunk a pusztulásba!​

A világvége órája a nukleáris éjfélhez közel áll​

Az ukrajnai konfliktus miatt a végítélet órájának mutatói 10 másodperccel közelebb kerültek az "nukleáris éjfélhez".
Most 90 másodperc van hátra a "nukleáris apokalipszis pontig".
A Doomsday Clock a Chicagói Egyetem által kiadott Bulletin of the Atomic Scientists projektje. 1947-ben kezdték el az első amerikai atombomba megalkotói. A magazin borítóján időnként megjelenik egy óra képe, amelynek óra- és percmutatói néhány percet éjfélig mutatnak.
„Példátlan veszély”: Az orosz-ukrán háború a híres világvége óráját közelebb hozta történetének éjfélhez legközelebbi értékéhez.
És ami a legrosszabb, Oroszország nukleáris fegyverekkel kapcsolatos, vékonyan burkolt fenyegetései arra emlékeztetik a világot, hogy a konfliktus eszkalálódása – akár véletlenül, akár tervezésből, akár téves számításból – szörnyű kockázatot jelent.
„Példátlan veszedelem idején élünk, és a Doomsday Clock ezt a valóságot tükrözi. 90 másodperc éjfélig a legközelebb az óra éjfélhez, és szakértőink ezt a döntést nem veszik félvállról. Az Egyesült Államok kormányának, NATO-szövetségeseinek és Ukrajnának számos csatornája van a párbeszédhez. Arra bátorítjuk a vezetőket, hogy tanulmányozzák ezeket mindet a lehető legteljesebb mértékben, hogy visszafordíthassák az órát” – mondta Rachel Bronson, Ph.D., a Bulletin of the Atomic Scientists elnök-vezérigazgatója.
Utoljára 2010-ben „távolodott el” az óra mutatója éjféltől. Ekkor 23:54 volt az idő. Azóta a leosztás csak előre mozdult, és ezúttal 23:58:30-nál rögzítették.
Jelenleg ez a leosztás a legközelebbi éjfélhez a történelem során.
Источник: https://rusvesna.su/news/1674577281

Kelet felé tart egy vonat a Bundeswehr Leopard 2A5 harckocsijával, 2023.01.23.
Németország Leopard 2 harckocsit küld Ukrajnába. Olaf Scholz a harckocsik átadása mellett döntött. Legalább 14 Leopard 2A6 tankokról beszélünk (c) Der Spiegel
Leopardok kis választéka:
Leopard 2 - az első alapmódosítás (1982-ig). Elektrohidraulikus stabilizátor, tűzvezérlő számítógép, lézeres távolságmérő, panoráma periszkóp, fő lövész irányzék a toronytetőn.
Leopard 2A1 - lövész hőkamerás irányzékának felszerelése. Ezután a Leopard 2A2 egy 2A1 szintre frissített alaptank.
Leopard 2A3 - SEM 80/90 digitális rádió.
Leopárd 2А4- teljesen digitális tűzvezérlő rendszer, továbbfejlesztett torony titán-volfrám páncélzattal, automatizált tűz- és robbanáseloltó rendszer.
Leopard 2A5 - kiegészítő páncélmodulok beépített dinamikus védelem elemeivel, töredezésgátló béléssel, hőkamerával a parancsnok panoráma látószögében.
Leopard 2A6 - 120 mm-es löveg 55 kaliberű csövvel, DM53 lövedék 1750 m/s torkolati sebességgel 5000 m hatótávolságig.

A Dnyeper átkelési kísérlete Novaja Kahovkánál

Ma hajnali 5 óra körül ukrán alakulatok megpróbáltak leszállni a Korsunka-Dnyeper vonalon , a Dnyeper bal partján, Herszon régióban.
A legkorábbi információk szerint a területvédelem öt páncélozott járművel megerősített százada Korsunk közelében kelt át a folyón, és magánházak mellett foglalt el állásokat. Az ezt követő csata során két AFV és több mint 30 ember megsemmisült, a többiek elmenekültek.
Valójában azonban az ukrán fegyveres erők öt csónakon megpróbáltak csapatokat partra juttatni a parton, három hajót útközben elsüllyesztettek, a maradék csoportot Korsunki falu közelében felszámolták . A jobb oldalon pedig a TRO tagjait és a páncélozott járműveket tüzérséggel és "Solntsepekom"-tal találták el, akár öt páncélozott harcjárművet.
❗️A kudarc ellenére az ukrán parancsnokság valószínűleg továbbra is megpróbálja áttörni a védelmet a Dnyeper bal partján. A Beriszlavtól Hersonig terjedő fronton az Ukrán Fegyveres Erők mérnöki egységei figyelhetők meg, amelyek átkelőket kívánnak építeni a folyón.
A Dnyeper mentén mindvégig működésbe léptek a kis motorcsónakokon közlekedő DRG-k, és a front különböző szektoraiban az Ukrán Fegyveres Erők felderítő csoportjai kisméretű drónokat használnak, keresve a legkevésbé védett helyeket.
Emellett január eleje óta szinte naponta legalább két Bayraktar UAV üzemel a voznyezenszki és odesszai repülőterekről Nikolaev és Odessza régiók területe felett. Az egyik UAV -t lelőttéka Buk légvédelmi rendszer számítása Ochakovtól északra január 21-én.
Tekintettel a mai próbálkozásra, az elkövetkező napokban és hetekben ukrán partraszállással kell számolnunk a Kinburn-félszigeten , a Bolsoj Potyomkin -sziget környékén és Novaja Kahovka közelében.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 749
14 172
113
Gyáva városi :) Nagyapám mesélte, h annó a c-típusúak varjúpörköltet is ettek.

A lengyel térkép kapcsán beugrott egy közgazdaságtani analógia (főleg az index miatt): szondázás. Bedobnak vmit és figyelik a reakciókat. Ha pozitív, meglépik. Tegyük a szívünkre a kezünket, hasonló népességgel és erővel nem lenne olyan térkép, tankönyv, műsor, ahol Erdély ne a miénk lenne.

Nem városi vagyok... de b@zd.. ott annyi volt.
Úgy mentünk ki, hogy "ki a f@szom veri annyira azt a kurv@ kaput, meg hogy mi zörög..." szürreális volt, de tényleg.
Amúgy öreganyám a háború után is evett ilyen levest. Akkor mindent megettek. Pedig nem dakota család.

Úgy néz ki indul a buli:

 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 809
25 419
113

E-L-M-E-B-E-T-E-G-E-K!
Akik semmit, de semmit NEM TANULTAK a saját történetükből!

:mad:
:(
 

kiskrumpli

Well-Known Member
2017. szeptember 29.
633
2 661
93
Érthető, hiszen hatalmas nyomás nehezedett Scholzra, amelyet nem bírt tovább. Ha ezt legkésőbb ma vagy holnap nem lépte volna meg, akkor
  • újabb bíráló cikk jelent volna meg róla a Washington Postban
  • Varsóban és Kijevben legalább 10 fős tüntetést szervezett volna az Amnesty International a német kormány ellen
  • a berlini ukrán nagykövet új nyilatkozatában ismét valamilyen húsételhez hasonlítaná
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 243
12 612
113
Azt hiszem eldobtam a láncot. megyek beborozok és leiszom magam.
jövőhéten már az F-16-ost sem tartom kizártnak.
De cserébe megkapják Kubába