[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
3 oraja feltoltott video, ukran riporter csajszi a 43. tuzer ezred katonaival csinal riportot mikozben Pionkodnak kicsit. A felvetelen szereplo felirat szerint Bahmut kornyeken. Teljesen nezheto es jo.
Nekem piár videónak tűnik,persze érthető. A lőszerre 7 percnél ráfagyva a föld,és nyomják úgy bele a csőbe csodálkoznak majd,hogy felrobban.Pion robbanásról már volt videó itt.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 834
65 430
113
3 oraja feltoltott video, ukran riporter csajszi a 43. tuzer ezred katonaival csinal riportot mikozben Pionkodnak kicsit. A felvetelen szereplo felirat szerint Bahmut kornyeken. Teljesen nezheto es jo.
Pravij szektor zászló a Pionon, Jobb szektor szinek felfestre ra tobb helyen. Usa felvarro tobb katonan is...
Nem "szegeny ukran kiskatonak" ezek...

3-an akartak lelepni Karpataljarol, az egyik nonek öltözött, elkaptak őket a rezsim emberei.

Karpataljai esemenyek, es a jogvedo szervezetek csendje.


A britek vadaszgepeket ajandekozhatnak az ukran/Nato csapatoknak.


Esztorszag megduplazta a katonai szolgalatra behivottak szamat. Iden ketszer annyi, azaz 600 katonat kepeznek ki.

A WHO azt tanacsolja a kormanyoknak keszletezzenek be atomhaboru esetere gyogyszerekbol.

 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 006
23 195
113


"A rakéta maximális hatótávolsága 14,5 km, ami 2,5-szerese az Ataka sorozatának, sebessége pedig több mint 800 km/h."

meglátjuk akkor hogy a nyugati páncélvédelem,meg aktív védelmi rendszer,hogy fog teljesíteni valójában :)
 

RobZombi

Well-Known Member
2021. január 25.
142
399
63
Ez csak nagyotmondás. Elképesztő szopás előtt állnak a lengyel kormánypártok. Totál háborúellenes a hangulat Lengyelországban, tökük tele az ukránokkal. Harcolni senki se akar, leszerelések, menekültek jogainak elvétele, elképesztően fals képet mutat Lengyelországról a FOS!
Melyik párt háború ellenes Lengyelországban?
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 394
113
Gázárra majd áprilisban térjünk vissza (betárolás kezdete); hacsak nem szatyorban akarod elhordani, áruld már el; hova rakod/nád a most elérhető gázt?
Komolyan érdekel, de a "majd megoldják", "nem lehetetlen" meg a "Józsibácsi szomszédjának az öccse mondta, h németbe simán így csinálják" szintet most hagyjuk. Elképzelem a "brain"-stormingot, ahogy kijev alsón kifordulsz a forgószékből kopi és más hasonszőrűek felé és felütitek a wikipédiát :)
Hátha segít.

De ezek áprilisi gázárak.....
:D
Szerinted a tőzsdei kereskedők, nem nézik a tárolók feltoltottségét?
;)
Azok mind tyúk eszű nepperek?

  • Nyáron azt mondtátok, mind megfagyunk. Oké.
  • Ősszel azt mondtátok, ha nem is fagyunk meg, de biztos, hogy beledöglünk a magas gázárakba, mert műtrágya, meg vegyipar, stb.. Oké.
  • Azt mondtátok, hogy az olcsó orosz energiát nem lehet kiváltani, mert csak nekik, csak az orosz stb., stb... Oké.

A tőzsdei ár egy előrejelzés, a piac véleménye pár hónapra előre a várható folyamatokról. Természetesen minden változhat, de most a piac így látja a fogyasztás-termeled-szállitas egyensúlyát.


Azért nem értitek megint mi történik veletek, mert hittetek az orosz propagandának.

Csakhogy az egy lélektani művelet része volt az európai polgárok befolyásolására, pánik keltésre, hogy a nyugatnak vége, ha nem enged az orosznak. Szomorú, ha ezt lelkes hivoként beszpotátolk.

Ezek a számok meg a kemény valóság, a ruszki hazudott.

Ti elhittétek, ezért eszitek a kefét, és reménykedtek tovább, hogy másban nem hazudtak nektek.
De. Hazudtak, hazudni is fognak. Ez a háború része.
Ismét csalódni fogtok, mert ábrándoztok, hinni akartok, mindegy, hogy ki mondja, csak egyezzen a vágyaitokkal.
Válogttok az elemzők véleménye között, attól függően mennyire passzol hitvilágotokba a mondóka.(Resperger, Kaiser, akárki).

A gáz esetében az orosz ott vágott át titeket, hogy elhallgatta a gazdaság alkalmazkodó képességét, rugalmasságát, az emberi reakciók hatását. Kivetitette a béke fogyasztás adatait a jövőbe, pedig várható és törvényszerű, hogy a magas árak fogyasztás csökkenést eredményeznek.
Ezt nem mondta Medvegyev?!
:)
Kár. Kár, hogy bedőltél neki.
Megírták, mondtuk, hivatkozták, hogy az orosz gáz csak 10%-ban játszik szerepet 2022-ben az EU fogyasztás szerkezetében.
Nem, itt mindenki hitt Putyinnak, Medvegyevnek (4000 EUR).


Amikor meg megint elmarad a beígért orosz csoda, akkor nem marad más, mint tovább hazudni.
Tehát április. :)

Ha megnézed a lefoglalt orosz vagyont akkor már látni fogjuk, mekkora lesz ukrajna adóssága (mármint támogatás nagysága)nem több. Miért is mert ha az oroszok vissza veszik teljes ukrajnát akkor a nyugat azt mondhatja a tárgyalásokon, hogy te ezt kaptad de adósság terheli az országot ezért megtartjuk a lóvét, cserében szentesítjük az új határokat és egyéb orosz kérést.

Jól, hangzik, de a nyugatnak bármennyit megér a biztonsága.
Nem a rongyos orosz 300 Md $ a lényeg. Az csak aprópénz, de helyes, hogy az oroszok által lerombolt területek újjá építésére fordítsák.
Orosz hangulatkeltés, de hát mit tehetnének mást.
Ukrajna örökre elveszett az oroszok számára Putyin elbizakodottsága miatt.
Ami a kelet ukrajnai orosz kisebbség tragédiája. Kihasználta, felhasználta, majd feláldozza őket.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 335
76 983
113
Rosszak az emlékeid. Az ukrán gépesített dandároknak van harckocsi zászlóalja
A structure pont alatt megtalálod a dandárok hadrendjét
Én úgy tudom, hogy a 92-eseknek van egy második hk. zlj-a zsákmányolt harckocsikból szervezve
41 harckocsi a MH-nál volt a 1990-es években. Az amerikaiak azért küldenek 31 Abramsot, mert az a ukrán hk.z. mérete.
Elvileg 186, gyakorlatban nem tudjuk mennyi hk vett részt a műveletben.
Rosszul emlékeztem, mindegyik gépesített lövészdandárnak van egy hk zászlóalj megerősítése.
1 ukrán hk szakasz 4 harckocsi egy ukrán hk század 13 harckocsi (3x szakasz+1 századparancsnoki kocsi), a zászlóalj pedig 40 harckocsi (3xszázad+1 zászlóaljparancsnoki kocsi). Igen fentebb elütöttem, 40-et akartam írni nem 41-et.
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 650
113
Rosszul emlékeztem, mindegyik gépesített lövészdandárnak van egy hk zászlóalj megerősítése.
1 ukrán hk szakasz 4 harckocsi egy ukrán hk század 13 harckocsi (3x szakasz+1 századparancsnoki kocsi), a zászlóalj pedig 40 harckocsi (3xszázad+1 zászlóaljparancsnoki kocsi). Igen fentebb elütöttem, 40-et akartam írni nem 41-et.
Akkor az amik miért 31 A1-t küldenek és miért nem 40 t? Na ez az 1 millió dolláros kérdés! :oops:
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 944
82 739
113
Ezeknek, ebben a formában pusztulniuk kell mellőlünk, vagy olyan viszonyunk lesz, mint a törököknek és görögöknek:
Aki ezt csürhét támogatja, az - már bocs -, de konkrétan hazaáruló.
Upd: Aki röhög, az az!

"Melyik párt háború ellenes Lengyelországban?"
Pont hogy még semelyik. Aki csinál egy ilyen pártot, az visz jobbról, balról baromi sok százalékot és szét is verte a kialakult lengyel politikai helyzetet, mert innentől erre kell ráígérni, nem a háborúra, amit alig támogat a lengyel lakosság.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 338
54 933
113



Úgy látom ez a rakéta Spike/Akeron szintű cucc, indítás utáni befágás képességgel.
Ha tömegesen elterjed, nem szívesen lennék ukrán harckocsizó....
 

ZsoltHun

Well-Known Member
2018. október 26.
549
1 369
93
Nyugatos, ukránimádó fórumtársaimnak ajánlanám:

Csak, hogy legyen fogalmatok arról, mire számíthatunk ezektől. Aki Ukrajna megerősítését támogatja, Magyarország ellen dolgozik!:hadonaszos::hadonaszos:

„Másodszor, különösen tehetségesnek kell lenni ahhoz, hogy Romániától és Szlovákiától Szerbiáig és Ukrajnáig mindenhol utálják az embert. A trianoni békeszerződés végül is büntetés volt az önök történelmi bestiális viselkedéséért. Harmadszor, az önök kegyetlenkedései és az a folyamatos vágyuk, hogy minden világháborúban a zsarnokok kedvében járjanak, történelmi páriává tették önöket. Negyedszer, teljes szemétláda kellene, hogy legyen, aki megbocsát a szovjeteknek és utódaiknak '56-ért. Ötödször, teljes erkölcsi söpredéknek kell lenni ahhoz, hogy az Európai Unió valamint a NATO »ernyője« alá üljünk, és mindenkinek a torkára tapossunk. Kifelé az ernyő alól, és három nap múlva elintézünk titeket”

Ha tényleg ezt mondta ez értelmes, kedves, művelt ember, akkor valaki szóljon neki, hogy a Szovjetunió több mai országból állt, köztük ukrajnából is, és ők is itt voltak 56-ban.

ők több ezer éve élnek a földjükön, és „nem az Urálon túlról” jöttek.

Aha... persze...

956d8ae304dd2d23ca7a85a8249f27ed-europa-terkep-a-magyar-honfoglalas-idejen-kiadva-1913-eredeti-atlasz-kogutowicz-mano-tortenelmi.jpg


Nem látom ukrjanát a térképen... o_O
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 852
13 165
113
Tegnap éjjel írta a cimbi

Határon mi hamarabb szeretnék átt menni csak most nagyon nagy ellenőrzés, van mert amúgy lehet menni ha van 5000/6000 dollár a zsebedben..nemtudom mi lesz belőle mert ahogy fogynak az ukránok egyre rosszabb itt minden..
Pánik van az ukránoknál.

Gyuri Vaszilenko

Csak ez nagy titok volt,ha van pénzed élsz ha nincs dögölj meg.


Gyuri Vaszilenko

Nem fog itt se leopard se Abrams se Challenger se lófasz segíteni, hiába már csak ebbe bíznak..
Anno is volt Tigris Párduc kutya fasza,de mire egy tigrist legyártottak, addig az oroszok legyártottak 50 darab t34-et és ez most is úgy van, főleg hogy Putyin elvtárs már 2014 óta erre készül…nagyon várom a választ tőle.
Remélem az éven vége lesz.


Gyuri Vaszilenko

Nem is tudom mit mondjak,félek a családom oda kint én itt ragadtam egy műtét miatt..testvéremet es édesapámat nem láttam mingyárt egy éve ..
Dolgozni nemtudok mert nem lehet..
Rezsi a duplája mint háború előtt..
Például volt 20000 ft a villanyszámla akkor amikor napi 24órában volt villany most ugyanannyi, úgy hogy napi 4 órát van,és ez halál komolyan mondom.
Itt ami megy az kegyetlenség.


Gyuri Vaszilenko

Itt ahol lakom egy 200 métere a vasút megy... Kegyetlen sok embert vittek már el vagonokban..es a falunk es egy másik falu között állomásozik aztán egy éjszaka alatt minden eltűnik..
Deh van olyan hogy napokig csak áll..
Testvérem meg még egy srác még gyerekek arra jártak es kíváncsiságból felmásztak a vagonra es bele néztek mert rettentő büdös volt es bizony egymásra voltak hányva fekete zsákba az emberek..
Es ez nem kamu.
Tehát hogy ez tudom hihetetlen de igaz.
A vagonokon van ilyen kis létra még azt is levágták hogy meg véletlenül se nezen bele valaki..
Es egyébként azt is őrzik,ezeket majdnem meg is fogták
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
Ki a fasznak képzelitek Ti magatokat, hogy veszitek ahhoz a bátorságot, hogy bárkit megbélyegezzetek?!
De eltanultátok a várbeli dagadt szartól ezt a mentalitást.
A Fidesz fóbiád ellenére - aminek azért van valós alapja - érted is, hogy mit írogatnak az ukik? És ezzel ők kreálják az átlag frusztrált uki közhangulatát is ellenünk, magyarok ellen és ez egy háborús időszakban, ahol fegyveres, dühös embereket hergelnek ellenünk azt nem lehet félvállról venni!
És Orbán azért még mindig nem Ukrajna elfoglalásáról, lerohanásáról, ukránok kiírtásáról beszél, hanem nem akar a háború kötelező, kierőszakolt résztvevője lenni. Ma békét akarni, kis, semleges embernek lenni és csak! segíteni őket (gáz, busz, orvos, nyaralás, menekült ellátás, árvízvédelem, stb) az ma a bűn, az az ellenség?!?
Nem tom ki vagy, de feltételezve, hogy magyar vagy (valamiért erős brit kettős öntudattal, bár nekem a brittekkel az ég világon kívül semmi bajom) szerinted Ukrajna mai vezetése józan ésszel magyarként támogatható?

Ps. Vagy értelmesen válaszolj, vagy ne, de a cinikus smile ide már nem lesz elég!
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 494
12 669
113
Akkor az amik miért 31 A1-t küldenek és miért nem 40 t? Na ez az 1 millió dolláros kérdés! :oops:


Ez szerintem ugyanaz a kérdés, mint hogy hol vannak a leo 2a5ök németeknél.

Szóval akkor az a 100db amiről beszélnek, az tényleg csal papíron értékelhető?

Szerintem egyszerű a válasz. Olyan lehet az állomány, mint itthon az m zárolt teherkocsi..

Én egy forintot nem tettem volna rá, hogy németektől nehezebben húznak elő egy letárolt a5öt, mint a ruszkik egy t62t...
Vicc.

Ezek után simán elhinnék bármit.. és mire van az a2? Fél évre? Uvz addig hány t90et pörget le?

Érdekes megoldás az energiaproblémákra:


Hős ukrán: