[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 935
48 694
113
Bp.ostroma, 2 milliós város 102 napig tartott.
Herszonnál 280.000-es , alig több mint 2 hónap alatt kisöpörték az ukránok az oroszokat.
Bakhmut eddig 7 hónap...

Értem, hogy magyar szintén nagy a 70.000-es Bakhmut, de orosz-ukrán szintén ahol több százezres és millió fölötti városok vannak mint Harkov , Odesszai ez porfészek, mégha meg is van erősítve. Ha most 7 hónap után vmikor Bakhmut elesik, mennyivel lesznek előrébb az oroszok? Semmivel. Karamatorszk , Szlovjanszk a következő legalább ilyen jól megerősített védelmi vonal. Sőt ezek 100-150.000 fölötti városok.

Ugyenaezzel a taktikával lényegében orosz légierő nélkül nehezen fog menni, ha kitartanak az ukrik. Itt változtatni kell az oroszoknak. Légi fölény kell vagy még 300.000 besorozott és széthúzni a frontot. Amivel őket szivatták a ketszamfölényben lévő ukránok tavaly nyáron, ősszel. Annyi nehézség van, míg az ukránok az USA szemével mindent látnak, az oroszokat többször meglepték.
Miért is pörögsz azon, hogy hányan laktak Bahmutban egy éve?
Hadászati-harcászati szempontból egy ilyen városnál az szempont, hogy:
  • mekkora területet foglal el, milyen domborzati (meg egyéb természetes) sajátosságokkal
  • milyen típusú épületekből áll, azok hol vannak
  • vannak-e különösen jól védhető objektumok (mint Mariupolban volt az Azovsztal)
  • közlekedési infrastrukúra szempontjából milyen elhelyezkedésű (utak, vasútvonalak száma, azok orientációja, stb)

Hogy mennyien laktak benne a harcok kitörésekor, az most már édesmindegy, gyakorlatilag már hónapokkal ezelőtt is egy romhalmaz volt.

Budapest ostrománál a szovjetek kétszeres fölényben voltak, és addigra már a sokadik védvonalnál jártak az országban, azaz a Királyi Honvédség sokadik visszavonulási helyszíne volt a megerődített főváros.

Nem utolsósorban a magyarok rendelkezésére álló hírszerzés mennyisége és minősége kb kőkorszaki volt ahhoz képest, amit most az ukránok kapnak.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 349
120 373
113
Tényleg! Fontos kérdés minenkihez oldaltól nemtől vallási hovatartozástól függetlenül:

Itt már többször is volt rá példa, hogy a gyalogság nem is figyelemelterelésként vagy fedezőtűzként lövik az mbt-t apc-t ifv-t mint az állat géppuskával mindenféle kézilőfegyverekkel...de miért???

Mi a k.rvaanyámér lőjjek mondjuk egy brennel egy kib.szott páncélost vagy kettőt mint ez a grúz gyerek?
Volt ilyen videó ahol 7-8 orosz csinálta ezt l.árokból két ukrán bmp ellen persze hasonló eredménnyel zárult a történet.

Kell vele rájuk lőnöd?? Te lőnél vele rá? Van erre bármi orosz-nato szabályzat??
Szerintem részben ösztönös pánikreakció, illetve egy BTR-nél főleg ha már korábban meg lett kongatva valamivel komolyabban még esély is van rá, hogy átmegy. Illetve a folyamatos kongatással lehet zavarni a kezszemet főleg egy vékony páncélzatú járműben mint egy BTR vagy BMP 1-2.
 

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
519
2 391
93
Így vissza gondolva az elmúlt egy évre,Putyin tényleg rendesen beszopta legyünk őszinték,ugye Grúzia 2hèt volt nyugati könyörgésre végül nem lett az orosz föderáció része,és nem a grúzokon múlt,a krìmet simán behúzták ,Szíriába rendesen oda tették magukat sikeresen,a kazah puccsot is megakadályozták lazán rendet raktak ,fehér Oroszországba is ugyanúgy lazán helyre rakták a dolgokat , ebből kiindulva nem csoda hogy arra számítottak hogy elég lesz pár rakéta, kis kommandózás ,végtelen t72es oszlopok hátha elég a látvány és a lélektani hatás.
Na de ekkor előkerült a morális bajnok USA NATO kombó főleg az USA aki hülyét csinált egész Európából ugye ne kereskedj a ruszkival mert megtámadott egy szuverén független államot ,de persze ők már a fél világot bedarálták,atomot dobálhatnak,szét puccsolhatnak mindenkit,az Egyesült Államok létezése óta csak ezt csinálja.
Európa szopó ágon van szankciók amik kurva hasznosak,minden tetves fegyvert átadnak az ukránoknak az EU az összes pénzét beleöli ebbe a projektbe,míg a demokratikus USA ugyanúgy kereskedik a ruszkival vígan,a franciákkal ,németekkel,minket meg bombáznak a baromságaikkal a ruszki rossz csunya gonosz népìrtó állami diktatúra Putyin maga a sátán.
Mindkét fél ugyanannyira hibás csak más okból,az USA azt hiszi mindenhez köze van és kötelező bele pofazni,és hülyére vesznek minket is ,támogatja az európai háborút mert az úgyis messze van tőle,Putyinnak annyiba igaza van hogy körbe veszi a NATO rakéta rendszerek ,atomok a határukon,orosz kisebbség gyilkolászása valahogy nem menő mondhatjuk hogy nem volt választása.
Kb olyan ez mintha eddig egy kedves néni volt a szomszédod ,de meghal és oda költözik egy vérbeli roma család aki ellopja a haszonállataid,és folyamatosan fenyeget hogy megöl mert orosz vagy.
Putyin meg abba hibázott hogy legalább egy olyan bábot ültetett volna Ukrajna élère aki legalább orosz szintre felhozta volna a GDP t ,az átlag ember színvonalát ,és valószínüleg eszükbe se jutott volna eu csatlakozás és hasonlók így elmaradt volna a 14-es puccs.ehelyett Európa egyik leg csövesebb országa volt mindig is,inkompetens vezetőkkel.
Na mindegy a lényeg hogy ebbe már Putyin benne van nyakig és valahogy ki kell másszon ,mert ő se lesz már fiatalabb az idő csak telik,egyre hangosabban motyognak prigozsinèk és a hasonló vérebek,szarba van nem is kicsiben,bár azt a célt már elérte hogy Ukrajna gyakorlatilag már nem fog létezni ,már csak egy gyarmat lesz ,a kérdés csak annyi hogy kié.
Hú ez hosszú lett bocsika pár sör lecsúszott edzés után ,nézzétek el nekem . :rolleyes:
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 947
21 695
113
Szerintem részben ösztönös pánikreakció, illetve egy BTR-nél főleg ha már korábban meg lett kongatva valamivel komolyabban még esély is van rá, hogy átmegy. Illetve a folyamatos kongatással lehet zavarni a kezszemet főleg egy vékony páncélzatú járműben mint egy BTR vagy BMP 1-2.

Amugy erdekes, hogy az ukranokra milyen mertekben omlesztettek a panceltoro cuccokat, viszont az utobbi idoben igen sok video van, ahol tankok, BMP vagy BTR pucolja az ukran arkokat par szaz meter tavolsagrol vagy kozelebbrol.
Elfogytak, elkoptak, utanpotlas meg semmi?
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 174
10 928
113

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 416
77 140
113
Nem állítom, h lehetetlen a dolog. Azt vitatom, h lenne az ukránoknak annyi rak-póthajtásos precíziós lövedéke, h "arassanak- a páncélosok között. Főleg ha a cél még mozog is (sok másodpercig repül a lövedék, addig bőven halad a cél tovább, vagy elfordul). Nincs az a precíz tűzvezető szoftver, ami kiszámolja, h Grisa merre fordul a hk-val. Más a képlet, ha megteszik azt a szívességet, h órákat várakoznak oszlopban vagy bárhogy. Nincs már tűzfal, mint az I. - II. Vh-ban. A Pzh-ra is valami másfél km-t adnak meg közvetlen irányzásos (hk ellen) tűzcsapásra.
Harckocsik ellen a SMArt 155 van a PzH-hoz ami egy két kumulatív altöltetből álló ntelligens lövedék (azaz kb egy kétöltetes kazettás lőszer). Nem kell közvetelen meltalálni a cél, mert a lövedék a levegőbenszétveti magát és a két altöltet ejtőernyőn ereszkedik le miközben megkeresik a cél. Ha befogták, akkor leold az ejtőernyő a kumulatív töltet pedig kilkövi magát a harckocsira.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 898
5 204
113
Nem állítom, h lehetetlen a dolog. Azt vitatom, h lenne az ukránoknak annyi rak-póthajtásos precíziós lövedéke, h "arassanak- a páncélosok között. Főleg ha a cél még mozog is (sok másodpercig repül a lövedék, addig bőven halad a cél tovább, vagy elfordul). Nincs az a precíz tűzvezető szoftver, ami kiszámolja, h Grisa merre fordul a hk-val. Más a képlet, ha megteszik azt a szívességet, h órákat várakoznak oszlopban vagy bárhogy. Nincs már tűzfal, mint az I. - II. Vh-ban. A Pzh-ra is valami másfél km-t adnak meg közvetlen irányzásos (hk ellen) tűzcsapásra.
Sok drónos videót töltenek fel mind az Ukránok mind Oroszok tüzérségi csapásokról anivel harcjárművet,harcjárműveket semmisítenek meg.Az említett PZH 5 lővést tud úgy leadni hogy egy időben csapódjanak be a célterületen.És javítson ki valaki ha tévedek de legtöbb harcjármű veszteséget mindkét oldalnak tüzérség okozza.És egy időben nem feltétlenül 1 "cső"dolgozik a célterületre
 
  • Tetszik
Reactions: Venom85 and gergo55

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
752
7 563
93
Amugy erdekes, hogy az ukranokra milyen mertekben omlesztettek a panceltoro cuccokat, viszont az utobbi idoben igen sok video van, ahol tankok, BMP vagy BTR pucolja az ukran arkokat par szaz meter tavolsagrol vagy kozelebbrol.
Elfogytak, elkoptak, utanpotlas meg semmi?
A helyzet szerintem a következő?
  • az oroszokkal ellentétben a bakhmuti fronton tényleg kifogytak az ukránok mindenből is, az utánpótlás nagyon nehéz, ha nem lehetetlen.
  • az ukránok tartogatják egy nagy invázióra a technikát, élőerőt és a pct eszközöket.
  • az amcsi és egyéb források kimerültek, időbe telik a pótlás
És ezeknek a tetszőleges keveréke.
 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
329
3 664
93
Amugy erdekes, hogy az ukranokra milyen mertekben omlesztettek a panceltoro cuccokat, viszont az utobbi idoben igen sok video van, ahol tankok, BMP vagy BTR pucolja az ukran arkokat par szaz meter tavolsagrol vagy kozelebbrol.
Elfogytak, elkoptak, utanpotlas meg semmi?
Eladták? Ellopták? Ha igen hová? Kinek? Sajnos ezek is reális kérdések.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Amugy erdekes, hogy az ukranokra milyen mertekben omlesztettek a panceltoro cuccokat, viszont az utobbi idoben igen sok video van, ahol tankok, BMP vagy BTR pucolja az ukran arkokat par szaz meter tavolsagrol vagy kozelebbrol.
Elfogytak, elkoptak, utanpotlas meg semmi?

Amit kaptak annak 40-75%-a a feketepiacon kötött ki, albán maffia kamionszámra tolta át Moldáviába a cuccot, onnan meg ment Nyugatra és Közel-keletre.

Ráadásul ami ment az a raktár alja volt, modern, valóban használható cuccból nem mernek adni a fenti miatt (na meg mert kevés van).

+Ami megjelent a fronton abból is rengeteg probléma volt, cseh RPG-k 2 kezelőt is megöltek első bevetéskor, ki is dobták a teljes készletet, Javelinről kiderült, hogy elég nagy és nehézkes ahhoz hogy egy felkészült ellenfél ellen használhatatlan legyen. Ráadásul rengetegszer egyszerűen mellément a rakéta, youtube-on is volt videó, hogy zsákmányolt példánnyal ideális körülmények között be akarták mutatni hogyan működik, erre a rakéta nyílegyenesen elrepült a célpont mellett a mező túlvégébe.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 095
13 508
113
Kb egy évvel ezelot Strelkov azon kezdet rimánkodni, hogy teljes mobilizáció kell, mert az aktuális erovel lehetetlen elfoglalni "Novorosziját". Ehez a véleményhez majd a wagnerosok is csatlakoztak. Mostanra már világosan látni, hogy igaza volt, mivel a részleges mobilizáció se nem hozot valami nagy elorenyomulást.

Na, mostantól már más mantrát fogunk hallani - kínai Lend-Lease kell, kulonben az oroszok mindenbol is kifogynak (és emellet a katonai vezetok kretének ... mint ahogy már megszoktuk :oops: ) https://t.me/strelkovii/4061


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hogyan is nézhetne ki ez a katonai ségély, arról már egy másik cikk morfondíroz:

https://topcor.ru/32553-kak-mozhet-...d-liz-dlja-rossii.html?utm_source=warfiles.ru
 
  • Tetszik
Reactions: Robur

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Szerintem részben ösztönös pánikreakció, illetve egy BTR-nél főleg ha már korábban meg lett kongatva valamivel komolyabban még esély is van rá, hogy átmegy. Illetve a folyamatos kongatással lehet zavarni a kezszemet főleg egy vékony páncélzatú járműben mint egy BTR vagy BMP 1-2.
Az irányzékokat, periszkópokat mondjuk érdemes veretni.
Nicsak hohol hadifoglyok önkéntesként akarnak harcolni a kijevi junta ellen!
Rigában is az orosz hősi halottaknak jár a virág....
Ez a kis huncut Zelya!!!
@PavolR : ne már haver! Pont ti akarjátok megmondani a frankót a ruszkiknak? Hát benneteket Kadirovék seggbedugott félkézzel oda-vissza megcsinálnak mire 3-at pislogtok... Mindenféle egyéb támogatás nélkül. ;)
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93
Kb egy évvel ezelot Strelkov azon kezdet rimánkodni, hogy teljes mobilizáció kell, mert az aktuális erovel lehetetlen elfoglalni "Novorosziját". Ehez a véleményhez majd a wagnerosok is csatlakoztak. Mostanra már világosan látni, hogy igaza volt, mivel a részleges mobilizáció se nem hozot valami nagy elorenyomulást.

Na, mostantól már más mantrát fogunk hallani - kínai Lend-Lease kell, kulonben az oroszok mindenbol is kifogynak (és emellet a katonai vezetok kretének ... mint ahogy már megszoktuk :oops: ) https://t.me/strelkovii/4061


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hogyan is nézhetne ki ez a katonai ségély, arról már egy másik cikk morfondíroz:

https://topcor.ru/32553-kak-mozhet-...d-liz-dlja-rossii.html?utm_source=warfiles.ru
Katonai segély... Segély... Bakker, arra csak az Ukránok vannak rá szorulva, ők nem tudnak már semmiért sem fizetni. A Ruszki megveszi ami kell neki, vagy elbarterezi. Amúgy érdekes ötletelések. Csak hát egyelőre nem kell vizet hordani az óceánba.
 

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 143
2 342
113
Harckocsik ellen a SMArt 155 van a PzH-hoz ami egy két kumulatív altöltetből álló ntelligens lövedék (azaz kb egy kétöltetes kazettás lőszer). Nem kell közvetelen meltalálni a cél, mert a lövedék a levegőbenszétveti magát és a két altöltet ejtőernyőn ereszkedik le miközben megkeresik a cél. Ha befogták, akkor leold az ejtőernyő a kumulatív töltet pedig kilkövi magát a harckocsira.
Smart vagy bonus elég kevés van nekik (most így fejből egyébként a bonus a ketfelevagodos, a smart az gps, a tévedés jogát fenntartom), azonban sima közelsége gyujtos is elég hatásos meg továbbra is. Ha a repeszek megrongálják, márpedig meg tudják rongalni a lánctalpas vagy akár a motort, akkor a mozgásképtelen páncélost jellemzően a legénység elhagyja.
Volt nem egy, nem kettő videó, amit tankcsatanak próbáltak eladni, de valószínű ilyen eseteket mutattak. Csak kicsit megvagtak a felvételeket.
A helyzet szerintem a következő?
  • az oroszokkal ellentétben a bakhmuti fronton tényleg kifogytak az ukránok mindenből is, az utánpótlás nagyon nehéz, ha nem lehetetlen.
  • az ukránok tartogatják egy nagy invázióra a technikát, élőerőt és a pct eszközöket.
  • az amcsi és egyéb források kimerültek, időbe telik a pótlás
És ezeknek a tetszőleges keveréke.

Van még páncéltörő eszköz bőven. Az nagyon gyanús, hogy a bahmuti fronton inkább rpg-t és társait látni, már amennyit, mert nagyon kontroll alatt van ami kijön video. Amit nem értek, hogy a nagyon könnyen videozhato stugnas videók is gyakorlatilag teljesen eltűntek -pedig remek propaganda!
Viszont: páncéltörő eszközökert nem megy a folyamatos sírás, nehezfegyverert és vadaszokert megy a könyörgés.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 416
77 140
113
Smart vagy bonus elég kevés van nekik (most így fejből egyébként a bonus a ketfelevagodos, a smart az gps, a tévedés jogát fenntartom), azonban sima közelsége gyujtos is elég hatásos meg továbbra is. Ha a repeszek megrongálják, márpedig meg tudják rongalni a lánctalpas vagy akár a motort, akkor a mozgásképtelen páncélost jellemzően a legénység elhagyja.
Volt nem egy, nem kettő videó, amit tankcsatanak próbáltak eladni, de valószínű ilyen eseteket mutattak. Csak kicsit megvagtak a felvételeket.


Van még páncéltörő eszköz bőven. Az nagyon gyanús, hogy a bahmuti fronton inkább rpg-t és társait látni, már amennyit, mert nagyon kontroll alatt van ami kijön video. Amit nem értek, hogy a nagyon könnyen videozhato stugnas videók is gyakorlatilag teljesen eltűntek -pedig remek propaganda!
Viszont: páncéltörő eszközökert nem megy a folyamatos sírás, nehezfegyverert és vadaszokert megy a könyörgés.
Azt nem tudjuk, hogy mennyi van nekik, csak azt tudjuk, hogy van.
 
  • Tetszik
Reactions: Tumpek

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Tavaly nyár óta Washingtonnak PRIO1. hogy a szomszédos országok bevonuljanak ukrajnába mielőtt összeomlik a védekezés és nagyon megindulnának az oroszok.

Eddig az USA-nak sikerült elérni:

1. Lengyelek BEVONULNAK kb. ~98%
2. Felvidékiek (Szlovákia) majdnem biztos hogy BEVONULNAK ~90%
3. Romania magas a valószínűsége , hogy mennek a két fentiek után. kb. ~75%
4. Magyarország: nem tudni megegyeztek-e

A hivatalos tálalása a hadműveletnek "Békefenntartó koalíciós hadművelet" amiben egyéb NATO//USA erők közvetlenül nem vesznek részt.
A román nagyon óvatos. Esze szerint nem menne, de most az USA rugdossa és azt sem szeretné, ha egy esetleges nyugati győzelem esetén kimaradna az osztozkodásból. Magyarország mit tesz nem tudom, ha marad az eddigi úton, nagyot nyerhet. ha belép Ukrajnába, nagyot veszíthet. Ami biztos, hogy a kormány a béke elárulása miatt nagy bajban lenne.
Ahogy korábban is írtam, nekünk semmilyen szín alatt nem szabad bevonulni. Ti. ezzel nem lesz vége a háborúnak. Az ukránokat az oroszok sec perc alatt átállítják a maguk oldalára, azzal, hogy lám testvér a nyugat elárult. Gyere együtt vegyük vissza amit pollákok, tótok és oláhok elvettek. Na akkor isten irgalmazzon a bevonulóknak. Ebből ki kell maradni. Majd a háború végén lehet kérni, ami visszajár.

Itt csak az merul fel bennem, hogy mi megis mi a banatos f*szommal vonulnank be? Szlovakok mivel? Itt egyedul a lengyelek tudnanak barmit is felmutatni, a tobbi az viccnek is rossz.
Mivel vonulnánk be?
Mivel, mivel? Hát USA csíkos szopóálarccal. A románoknak pedig még ánuszdugót is kellene vinniük, hogy ne ott kezdje a medve.
Nekünk nem is kellene nagy területre bevonulni, csak a Kárpátokig. Elég ha a hágók vannak ellenőrizve komolyabb erővel. Pár közúti ellenőrző pont, a nagyobb városokba 1-200 fős rendfenntartó erő, és ennyi.
Csakhogy, ez nem történhet meg, csakis akkor, ha a lengyelek, és románok léptek. Máskülönben azonnal indul az ajvék hogy mekkora dögkeselyű revízionisták vagyunk.
A lengyeleknek meg amúgy is nagyok most a tökei, menjenek Nyugat - Ukrajnába ahová akarnak.
Felejtsd el, nem szabad semmilyen ürüggyel bevonulnunk. Lásd amit fent írtam.
Menjen aki akar. Helyettünk az USA küldheti a cseheket, ha már úgyis annyira orosz ellenesek.
A lengyelek tökei pedig addig nagyok, amíg a nagyvárosaik nem lángolnak. Nem Bachmut lesz arrafelé az biztos.
Olvasom ezt, és Kárpátaljára gondolok.....
Nagyon nehéz -és finoman fejeztem ki magam- itt okosnak lenni. A begőzölt lengyelekkel szinte lehetetlen egyezkedni, a tótok detto. A legszövetségesebb szövetségesünkről nem is beszélve. A "térdre imára'"-n kívül mi van még a kezünkben?
Lo. per pillanat nem jelent veszélyt ránk. Akár hogy is, a lakosság nagy része azért magyar párti.
Tócia, pedig egy nagy nulla.
Románia örvend, hogy van lyuk a seggén, azt sem tudja, hogy most mit döntsön, hogy a jövőre nézve jól jöjjön ki. Két irányba amúgy sem lenne ereje pattogni.
Akitől tartanunk kell azok az ukránok. Három esélyünk van.
1. Vagy legyőzi őket az orosz és demilitarizálja pár évtízedre.
2. Bevonulnak a lengyelek a kárpátok alá, mondjuk Besszarábiáig. Akkor ott lesznek köztünk és az ukránok között.
3. Ha a területeik nyugati szomszédaik által történő elfoglalása (MI szigorúan kimaradunk ebből) okán átállnak az orosz oldalára, és az orosz lecsillapítja őket azzal, hogy lám nem a magyar az ellenség, hisz nem is foglalt el területeket tőled.
Minden más opció szívás.

PZH 2000 40 km-en 30 méteres pontossággal rendelkezik és képes egy célpontra egy időben 5 gránátot kilőni.
Nem sok az egy kicsit egyszerre?
Nem lesz torlódás a csőben ?:rolleyes:
Talán úgy lenne helyes, hogy "rövid időn belül".



Nem Oroszország ellen vonulnának be hanem hogy biztosítsák maguknak a kiszemelt területeket, amit majd annektálnának. :hoppá:
És ezt követően pedig az orosz, amint fent írtam, semmi perc alatt maga mellé állítaná az ukránokat. Nem sokáig élveznék a bevonulók a lopott koncot. És még mindenek tetejében még az 5. cikkely sem élne, mivel idegen földön lévő NATO tagok sereget támadtak meg az orosz-ukrán csapatok. Menne aki akar segíteni. Nem menne senki, ha csak az USA nem. De ő sem menne, mert akkor az már azomháború.
de mi garantálja,hogy a központi területekről elmenekült ukránok,nem fognak-e egy újabb megszállót látni ezekben a nyugati fegyveresekben ? főleg a benácult brigád ?
Azt fognak látni. És éppen ezért nagyon gyorsan a medve karjaiba vetik magukat. És akkor összeáll a szép nagy Európát telibe verő terepszínű fallosz.
a lengyelek részéről érthető lenne ez a lépés,eszközpark is megvan hozzá,kellően h̸ü̸l̸y̸é̸k̸ akarom mondani,motiváltak is ehhez ..
a románok ugye folyton "éhesek",most ha lépnek érthető , hiszen Ukrajna ki van véreztetve,nem lenne nehéz dolguk

Mind Lo. elme pedi
a magyarok meg szerintem nem fognak,mivel mi lennénk a potenciális ellenség (így is,de akkor még jobban),
Jól látod. Ha bemennénk, nem sokáig örvendenénk a megszerzett területeknek.
ellenben ha valós lenne ez a felvetés,kérdés,hogy mennyire akarnának azok a területek ukránok maradni ? és nem indulna-e meg az ott élő népek körében is egyfajta "szeparatizmus",hiszen így ha sikerülne akár a térségben lebonyolított népszavazások során olyan döntést hozniuk,hogy a bevonuló országhoz csatlakoznának,az igazán érdekes helyzetet teremtene,hiszen az ukrán államiság lehet megszűnne,de a különböző lengyel,román,szlovák ( ) fennhatóságú terület,egyből EU és NATO taggá válna
Ahhoz, hogy egyáltalán ilyen felvetés születhessen, ahhoz el kell foglalni azon területeket (nem jó ötlet), és olyan körülmények kellenek, hogy le lehessen bonyolítani egy ilyen jellegű népszavazást. Márpedig egyik feltétel sem adott. Vagy ha létre is jön, nagyon rövid ideig fog fennállni.
* biztos nem nézné jó szemmel sem a román,sem a szlovák a magyar területek visszatérését !!
Ha majd helyzet lesz (nem ilyen nyugati uszításos, szálljátok meg Kárpátalját, mert nektek adjuk) ki nem szarja le, hogy mit gondol a román és a szlovák. Akkor nem lesznek olyan helyzetben, hogy pattoghassank. Csak szólok.
Persze ha el nem csesszük a lehetőséget egy ilyen elhamarkodott Kárpátaljai bevonulással.
 
Last edited by a moderator:

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 786
30 560
113
Az urkán hadsereg megerősítette, hogy csapatokat telepített a Dnyesztermenti köztársasággal közös határszakaszra, hogy "vissza tudjon verni egy esetleges orosz támadást nyugati irányból".
Honnan van ezeknek erre most emberük? Vagy megpróbálják elfoglalni az ott levő készleteket, annyira szarúl állnak már mindennel?