[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 997
23 122
113
A román nagyon óvatos. Esze szerint nem menne, de most az USA rugdossa és azt sem szeretné, ha egy esetleges nyugati győzelem esetén kimaradna az osztozkodásból. Magyarország mit tesz nem tudom, ha marad az eddigi úton, nagyot nyerhet. ha belép Ukrajnába, nagyot veszíthet. Ami biztos, hogy a kormány a béke elárulása miatt nagy bajban lenne.
Ahogy korábban is írtam, nekünk semmilyen szín alatt nem szabad bevonulni. Ti. ezzel nem lesz vége a háborúnak. Az ukránokat az oroszok sec perc alatt átállítják a maguk oldalára, azzal, hogy lám testvér a nyugat elárult. Gyere együtt vegyük vissza amit pollákok, tótok és oláhok elvettek. Na akkor isten irgalmazzon a bevonulóknak. Ebből ki kell maradni. Majd a háború végén lehet kérni, ami visszajár.


Mivel vonulnánk be?
Mivel, mivel? Hát USA csíkos szopóálarccal. A románoknak pedig még ánuszdugót is kellene vinniük, hogy ne ott kezdje a medve.

Felejtsd el, nem szabad semmilyen ürüggyel bevonulnunk. Lásd amit fent írtam.
Menjen aki akar. Helyettünk az USA küldheti a cseheket, ha már úgyis annyira orosz ellenesek.
A lengyelek tökei pedig addig nagyok, amíg a nagyvárosaik nem lángolnak. Nem Bachmut lesz arrafelé az biztos.

Lo. per pillanat nem jelent veszélyt ránk. Akár hogy is, a lakosság nagy része azért magyar párti.
Tócia, pedig egy nagy nulla.
Románia örvend, hogy van lyuk a seggén, azt sem tudja, hogy most mit döntsön, hogy a jövőre nézve jól jöjjön ki. Két irányba amúgy sem lenne ereje pattogni.
Akitől tartanunk kell azok az ukránok. Három esélyünk van.
1. Vagy legyőzi őket az orosz és demilitarizálja pár évtízedre.
2. Bevonulnak a lengyelek a kárpátok alá, mondjuk Besszarábiáig. Akkor ott lesznek köztünk és az ukránok között.
3. Ha a területeik nyugati szomszédaik által történő elfoglalása (MI szigorúan kimaradunk ebből) okán átállnak az orosz oldalára, és az orosz lecsillapítja őket azzal, hogy lám nem a magyar az ellenség, hisz nem is foglalt el területeket tőled.
Minden más opció szívás.


Nem sok az egy kicsit egyszerre?
Nem lesz torlódás a csőben ?:rolleyes:
Talán úgy lenne helyes, hogy "rövid időn belül".


Ha ez így van, akkor nagy a baj, be fog indulni a fosvihar!
Izrael nem lesz többé biztonságba. Az USA és ők mindent megfognak tenni Irán kiiktatására.
Még a végén nem az orosz lesz aki 1945 után atomot vet be?:hoppá:
Na de után ki fogja Mását megállítani, hogy ne úgy haladjon előre a nagy K-európai síkságon, hogy hoppá, egy ellenség ellenáll, 3-5 nagyváros megy a levesbe. Ellenség megadja magát, Mása megy tovább és hoppá megint egy ellenség, így megint megy egy pár nagyváros az atomlevesbe. És Mása megy tovább és hoppá, nincs ellenség.
Irán elpusztítása (remélem nem fog bekövetkezni) után egy szava sem lehet az USA-nak, egy ilyen fajta orosz hadviselés ellen.
Nagyon remélem, hogy nem igaz az Iráni atombombás hír.


És ezt követően pedig az orosz, amint fent írtam, semmi perc alatt maga mellé állítaná az ukránokat. Nem sokáig élveznék a bevonulók a lopott koncot. És még mindenek tetejében még az 5. cikkely sem élne, mivel idegen földön lévő NATO tagok sereget támadtak meg az orosz-ukrán csapatok. Menne aki akar segíteni. Nem menne senki, ha csak az USA nem. De ő sem menne, mert akkor az már azomháború.

Azt fognak látni. És éppen ezért nagyon gyorsan a medve karjaiba vetik magukat. És akkor összeáll a szép nagy Európát telibe verő terepszínű fallosz.


Mind Lo. elme pedi

Jól látod. Ha bemennénk, nem sokáig örvendenénk a megszerzett területeknek.

Ahhoz, hogy egyáltalán ilyen felvetés születhessen, ahhoz el kell foglalni azon területeket (nem jó ötlet), és olyan körülmények kellenek, hogy le lehessen bonyolítani egy ilyen jellegű népszavazást. Márpedig egyik feltétel sem adott. Vagy ha létre is jön, nagyon rövid ideig fog fennállni.

Ha majd helyzet lesz (nem ilyen nyugati uszításos, szálljátok meg Kárpátalját, mert nektek adjuk) ki nem szarja le, hogy mit gondol a román és a szlovák. Akkor nem lesznek olyan helyzetben, hogy pattoghassank. Csak szólok.
Persze ha el nem csesszük a lehetőséget egy ilyen elhamarkodott Kárpátaljai bevonulással.
Kárpátaljával is az a legnagyobb probléma,hogy míg páran álmodoznak arról,hogy egyszer visszatér .. azt nem veszik figyelembe,hogy a magyarság aránya milyen szinten lecsökkent,illetve hogy most a betelepülőkkel az etnikai arányok milyen szinten változtak meg az adott területen,Kun Miklós mondta egyszer egyik előadásán,hogy állítólag Hruscsov visszaadta volna,mert egy értéktelen,fejletlen,elmaradott területnek gondolta .. nem hiszem hogy sokat változtattak rajta,persze Kárpátalja nekünk magyaroknak másról szól, nincs olyan hogy nem érné meg,sokba kerülne stb stb .. de amit írtam az viszont realitás,ezért is lenne jobb (legalább is szerintem) ha alakulna a területén egy ruszin-magyar autonóm állam,ami független lenne Ukrajnától,mert így ki is lenne húzva a nacionalisták "méregfoga" hiszen nem mi foglaltuk el,hanem maguktól akartak önállóak lenni .. később ha csatlakozni akarnak hozzánk az megint egy másik történet lenne .. ez természetesen csak az adott helyzetre érvényes,ha a felvázolt helyzet realizálódna,miszerint nyugati csapatok vonulnak be Ukrajna bizonyos területeire,és az ott élő lakosok az elszakadás mellett (EU, NATO biztonsága) döntenek.

szóval értem,hogy mire akarsz kilyukadni,hogy ebben a helyzetben nem pampogna se a tót se az oláh,de a "kedves" nyugati barátaink úgy körberaktak minket szomszédokkal,hogy bárhova megyek is a jelenlegi határainkon túlra,ősi magyar földön járok .. persze hogy nem nézik jó szemmel, ha ebből akár egy négyzetméternyit is visszaveszünk/visszavennénk stb stb .. még azt sem tartom kizártnak,hogy a felvázolt forgatókönyv alapján beálló helyzetben pont a tótok meg a "rómaiak" adnának fegyvert az azon a területen élő ukrán nackók kezébe,hogy azt a bevonuló magyarok ellen használják .. (adott eleget Zelenszkij,a civil lakosoknak,azóta se tudni mi lett azokkal a fegyverekkel)
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 894
5 191
113
A román nagyon óvatos. Esze szerint nem menne, de most az USA rugdossa és azt sem szeretné, ha egy esetleges nyugati győzelem esetén kimaradna az osztozkodásból. Magyarország mit tesz nem tudom, ha marad az eddigi úton, nagyot nyerhet. ha belép Ukrajnába, nagyot veszíthet. Ami biztos, hogy a kormány a béke elárulása miatt nagy bajban lenne.
Ahogy korábban is írtam, nekünk semmilyen szín alatt nem szabad bevonulni. Ti. ezzel nem lesz vége a háborúnak. Az ukránokat az oroszok sec perc alatt átállítják a maguk oldalára, azzal, hogy lám testvér a nyugat elárult. Gyere együtt vegyük vissza amit pollákok, tótok és oláhok elvettek. Na akkor isten irgalmazzon a bevonulóknak. Ebből ki kell maradni. Majd a háború végén lehet kérni, ami visszajár.


Mivel vonulnánk be?
Mivel, mivel? Hát USA csíkos szopóálarccal. A románoknak pedig még ánuszdugót is kellene vinniük, hogy ne ott kezdje a medve.

Felejtsd el, nem szabad semmilyen ürüggyel bevonulnunk. Lásd amit fent írtam.
Menjen aki akar. Helyettünk az USA küldheti a cseheket, ha már úgyis annyira orosz ellenesek.
A lengyelek tökei pedig addig nagyok, amíg a nagyvárosaik nem lángolnak. Nem Bachmut lesz arrafelé az biztos.

Lo. per pillanat nem jelent veszélyt ránk. Akár hogy is, a lakosság nagy része azért magyar párti.
Tócia, pedig egy nagy nulla.
Románia örvend, hogy van lyuk a seggén, azt sem tudja, hogy most mit döntsön, hogy a jövőre nézve jól jöjjön ki. Két irányba amúgy sem lenne ereje pattogni.
Akitől tartanunk kell azok az ukránok. Három esélyünk van.
1. Vagy legyőzi őket az orosz és demilitarizálja pár évtízedre.
2. Bevonulnak a lengyelek a kárpátok alá, mondjuk Besszarábiáig. Akkor ott lesznek köztünk és az ukránok között.
3. Ha a területeik nyugati szomszédaik által történő elfoglalása (MI szigorúan kimaradunk ebből) okán átállnak az orosz oldalára, és az orosz lecsillapítja őket azzal, hogy lám nem a magyar az ellenség, hisz nem is foglalt el területeket tőled.
Minden más opció szívás.


Nem sok az egy kicsit egyszerre?
Nem lesz torlódás a csőben ?:rolleyes:
Talán úgy lenne helyes, hogy "rövid időn belül".


Ha ez így van, akkor nagy a baj, be fog indulni a fosvihar!
Izrael nem lesz többé biztonságba. Az USA és ők mindent megfognak tenni Irán kiiktatására.
Még a végén nem az orosz lesz aki 1945 után atomot vet be?:hoppá:
Na de után ki fogja Mását megállítani, hogy ne úgy haladjon előre a nagy K-európai síkságon, hogy hoppá, egy ellenség ellenáll, 3-5 nagyváros megy a levesbe. Ellenség megadja magát, Mása megy tovább és hoppá megint egy ellenség, így megint megy egy pár nagyváros az atomlevesbe. És Mása megy tovább és hoppá, nincs ellenség.
Irán elpusztítása (remélem nem fog bekövetkezni) után egy szava sem lehet az USA-nak, egy ilyen fajta orosz hadviselés ellen.
Nagyon remélem, hogy nem igaz az Iráni atombombás hír.


És ezt követően pedig az orosz, amint fent írtam, semmi perc alatt maga mellé állítaná az ukránokat. Nem sokáig élveznék a bevonulók a lopott koncot. És még mindenek tetejében még az 5. cikkely sem élne, mivel idegen földön lévő NATO tagok sereget támadtak meg az orosz-ukrán csapatok. Menne aki akar segíteni. Nem menne senki, ha csak az USA nem. De ő sem menne, mert akkor az már azomháború.

Azt fognak látni. És éppen ezért nagyon gyorsan a medve karjaiba vetik magukat. És akkor összeáll a szép nagy Európát telibe verő terepszínű fallosz.


Mind Lo. elme pedi

Jól látod. Ha bemennénk, nem sokáig örvendenénk a megszerzett területeknek.

Ahhoz, hogy egyáltalán ilyen felvetés születhessen, ahhoz el kell foglalni azon területeket (nem jó ötlet), és olyan körülmények kellenek, hogy le lehessen bonyolítani egy ilyen jellegű népszavazást. Márpedig egyik feltétel sem adott. Vagy ha létre is jön, nagyon rövid ideig fog fennállni.

Ha majd helyzet lesz (nem ilyen nyugati uszításos, szálljátok meg Kárpátalját, mert nektek adjuk) ki nem szarja le, hogy mit gondol a román és a szlovák. Akkor nem lesznek olyan helyzetben, hogy pattoghassank. Csak szólok.
Persze ha el nem csesszük a lehetőséget egy ilyen elhamarkodott Kárpátaljai bevonulással.
Különböző"íven"lövi ki az 5 lövedéket a tűzvezető rendszer számitásai alapján így tudnak 1 időben becsapódni a célterületen a lövedékek.
 

Spartan.asfv

Well-Known Member
2016. október 25.
763
2 266
93
Az urkán hadsereg megerősítette, hogy csapatokat telepített a Dnyesztermenti köztársasággal közös határszakaszra, hogy "vissza tudjon verni egy esetleges orosz támadást nyugati irányból".
Honnan van ezeknek erre most emberük? Vagy megpróbálják elfoglalni az ott levő készleteket, annyira szarúl állnak már mindennel?
Szerintem a nyugati területeken van tartalékuk az ukránoknak hozzá,ha más nem is,de területvédelmis.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
So i decided finally met my relatives and went to local restaurant with them.
Theres was my uncle, that actually was a volunteer that was at Donbass a month ago.
And heres a lot of interesting things he said to me.
So first of all, he got wounded (drone dropped VOG on him) he received a shrapnel wound in the chest and was sent home. Dunno how badly it is, but he looks fine dunno. One problem, he now hiccuping,but i believe it can be fixed.
He said, that when they was under Kharkov, they was doing pretty good, but their commanders told them to retreat. Everyone was really upset, because it sounded pretty stupid.
He thinks that Russia actually doesnt want to expand their attacks and they uses mostly Wagnerites on Bakhmut now, to clean as many ukie brigades as possible, you can see, that this is the bloodiest and the most concentrated place of all ukrainian forces.
He got couple of millions, bought and an appartment in a new house. And the funnies thing, one day an officer came to him and gave him a truck full of wood, kek. He said that "This is a gift from Putin." lamao.

So another story from my brother, that now in prison, for drug dealing. He said that Wagners do in fact recruits inmates all the time, and the last time they recruted 200people. 100 of them died already. He said, that basically RF solves 2 problems in its country by this, lol.
Also remember the ban on Wagner recruting prisoners? Guess what- thats a bullshit, just to calm down civilians. He said, that Wagnerites was recruiting them just a week ago. Well, i guess goverments do lies to its people quite a lot?


Egyre több a Szu-25-ös videó, azt is olvastam már, hogy rendszeresen 500 kilós malacokkal dobálják az ukránokat, nem sok lejárt szavatosságú Stingerük lehet már


Spetsnaz munkában... hát vannak érdekes dolgok, pl. úgy látszik ők szigszalagoznak néha, csak nem büszkélkednek vele, mint az ukránok...


Állítólag Leopárdok Bakhmutba tartanak, ez megmagyarázná a tegnapi fotót amin a személyzetük nem túl lelkesen tekintett a jövőbe...
Meg azokat a több hónapos pletykákat is amik szerint a Leopardok beküldésével amerika le akarja járatni a németeket, hogy az éppen "ukrajnának" gyártandó export Abrams-eknek csináljon piacot.
U1Gchhz.jpg



Mikor fog végetérni ez az őrület...
 

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
438
3 310
93
Kb egy évvel ezelot Strelkov azon kezdet rimánkodni, hogy teljes mobilizáció kell, mert az aktuális erovel lehetetlen elfoglalni "Novorosziját". Ehez a véleményhez majd a wagnerosok is csatlakoztak. Mostanra már világosan látni, hogy igaza volt, mivel a részleges mobilizáció se nem hozot valami nagy elorenyomulást.

Na, mostantól már más mantrát fogunk hallani - kínai Lend-Lease kell, kulonben az oroszok mindenbol is kifogynak (és emellet a katonai vezetok kretének ... mint ahogy már megszoktuk :oops: ) https://t.me/strelkovii/4061


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hogyan is nézhetne ki ez a katonai ségély, arról már egy másik cikk morfondíroz:

https://topcor.ru/32553-kak-mozhet-...d-liz-dlja-rossii.html?utm_source=warfiles.ru
Sztrelkov 8 év alatt nem tudta feldogozni,hogy a Novorosszija projektet alig hogy elindult,pár hét mulva lefujták Moszkvában.A videó háttere ékesen bizonyitja.Az okok számomra ismeretlenek.Ez volt az elsö alkalom,hogy a Putyin-vezetés arcul köpte a szakadárokat,a második a Minszk1,a harmadik a Minszk2.Ezzel párhuzamosan folyt a negyedik arcul köpés amely a szakadár vezetök likvidálása volt és 2018-ban érte el csucspontját Zaharcsenkó meggyilkolásával.(Mert az hogy a kapor banda tette volna azért nehezen hihetö,mert ezek önállóan NATO és USA segitség és útmutatás nélkül még a sliccüket sem tudják lehuzni és a gatyájukba hugyoznak)Ugy látom Sztrelkov ezt nem tudja a cárnak megbocsátani,de remélem a szakadárok sem és egyszer benyujtják neki a számlát.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Kárpátaljával is az a legnagyobb probléma,hogy míg páran álmodoznak arról,hogy egyszer visszatér .. azt nem veszik figyelembe,hogy a magyarság aránya milyen szinten lecsökkent,illetve hogy most a betelepülőkkel az etnikai arányok milyen szinten változtak meg az adott területen
Direkt úgy kell feldarabolni az ilyen országokat, hogy jelentős számú kisebbség legyen a szomszédos államokban. Amit te problémának gondolsz, az éppen a bevett gyakorlat. :rolleyes:
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 355
45 535
113
Így vissza gondolva az elmúlt egy évre,Putyin tényleg rendesen beszopta

Ezekben az eszmefuttatásokban az szokott zavarni, hogy helyzettől függetlenül hasonlítotok össze látszólag azonos eseményeket. Engem az elgondolkodtatott, hogy - ez ugyan nálad nem szerepel -, hogy a rossz felderítő-helyzetfeltáró szolgálatok hibájára hivatkoztok. Azt nem értem, hogy többször nem hibázik a felderítő szervezet, most pedig hibázik. Grúzia, Tadzsigisztán, Krím esetében miért nem hibáztak, miért Ukrajna esetében állt ez fent.
A másik zavaró tényező számomra, hogy nem vagyunk tisztában teljes sprektumában a kiváltó okoknak. Lehet, hogy volt olyan veszélyeztető körülmény, ami azonnali cselekvést kívánt. Ilyenkor nem lehet várni az ideális pillanatra, mérlegelni kell a kockázatokat, előnyöket, és pozitív szaldó esetén meglépni a lehetségest. Nem az ideálist, hanem az optimálist.
Nem tudom, sikerült-e világosan fogalmaznom?

Az EU sürgeti a szankciók alatt álló oroszokat, hogy működjenek együtt vagyonuk befagyasztása érdekében​

Az Orosz Föderáció uniós szankciók hatálya alá eső polgárai kötelesek voltak ... értesíteni az EU-országokban lévő vagyonukat, valamint együttműködni azok blokkolása érdekében. Erről teljes komolysággal számol be az EU hivatalos lapja.
Az Európai Tanács mindenekelőtt arra kötelezte az oroszellenes szankciós listákon szereplő valamennyi személyt és szervezetet, hogy értesítsék a nemzeti és európai szabályozó hatóságokat az uniós országokban lévő vagyonukról. Ezenkívül arra kötelezték őket, hogy működjenek együtt a helyi hatóságokkal vagyonuk befagyasztása érdekében.
Az Európai Tanács határozata megjegyzi, hogy a szankciós listákon szereplő magánszemélyeknek és jogi személyeknek legkésőbb a szankciók kiszabását követő hat héten belül az uniós hatóságokhoz kell fordulniuk.
E követelmények be nem tartása az EU-ban a szankciók megkerülésének minősül.
Источник: https://rusvesna.su/news/1677506376

Az Egyesült Államok jogi akadályokat jelentett be az orosz vagyon elkobzásával szemben​

Yellen hétfőn be nem jelentett látogatásra érkezett Kijevbe, és ott több nyilatkozatot is tett.
"Yellen azt mondta... hogy még mindig jelentős jogi akadályai vannak az Orosz Központi Bank 300 milliárd dollárnyi, a szankciók következtében befagyasztott vagyonának teljes elkobzásának" - áll az ügynökség közleményében.
A Pénzügyminisztérium vezetője azt is bejelentette, hogy a gazdasági segítségnyújtás részletéből 1,25 milliárd dollárt utalnak át Kijevnek, amelynek teljes összege 9,9 milliárd dollár.
A nyugati országok az orosz különleges hadművelet megkezdése után Ukrajnában számos szigorú szankciót vezettek be Oroszországgal szemben, beleértve az ország devizatartalékának mintegy felét - mintegy 300 milliárd dollárt - befagyasztották. Elvira Nabiullina, az Orosz Föderáció Központi Bankjának vezetője áprilisban azt mondta, hogy az orosz hatóságok pereket készítenek elő az ország nemzetközi tartalékainak befagyasztásának megtámadására.
Источник: https://rusvesna.su/news/1677521047

Naryskin reagált a CIA vezetőjének szavaira az "arrogáns" hangnemről egy törökországi találkozón​

A William Burns CIA igazgatójával Ankarában tartott találkozó informatív volt, és kényelmes légkörben zajlott.
Erről Szergej Nariskin, az Orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat (SVR) igazgatója beszélt újságíróknak, amikor Burns kijelentését kommentálta orosz kollégája állítólagos "arrogáns" hangnemével kapcsolatban.
„Még mindig pozitívan értékelem a kollégámmal, William Burns-szel folytatott találkozó természetét és eredményeit” – szögezte le Naryskin.
A titkosszolgálatok vezetői 2022 novemberében találkoztak a török fővárosban. Burns korábban a CBS News-nak adott interjújában kijelentette, hogy Naryskin ekkor " merészen és arroganciával " viselkedett.
A Külügyi Hírszerző Szolgálat igazgatója a nyilatkozatot kommentálva emlékeztetett arra, hogy a találkozó tartalmas volt, és "nagyon kényelmes légkörben" zajlott.
„És továbbra is nagy tisztelettel övezem kollégámat, William Burnst – mint nagyon tapasztalt, ügyes diplomatát és mint kollégámat, akinek talán még nincs túl sok tapasztalata a Központi Hírszerző Ügynökség igazgatójaként” – tette hozzá Naryskin.
A Külföldi Hírszerző Szolgálat vezetője szerint 2,5 órát beszélgettek Burnsszel, és "ez önmagában arra utal, hogy aligha lehetett ilyen hosszú a találkozó időtartama, ha az egyik fél szemtelenül, durván, arrogánsan viselkedik".
Источник: https://rusvesna.su/news/1677494685
 

ibanez de bobadilla

Well-Known Member
2019. szeptember 5.
856
2 692
93
Az EU sürgeti a szankciók alatt álló oroszokat, hogy működjenek együtt vagyonuk befagyasztása érdekében
Az Orosz Föderáció uniós szankciók hatálya alá eső polgárai kötelesek voltak ... értesíteni az EU-országokban lévő vagyonukat, valamint együttműködni azok blokkolása érdekében. Erről teljes komolysággal számol be az EU hivatalos lapja.
Az Európai Tanács mindenekelőtt arra kötelezte az oroszellenes szankciós listákon szereplő valamennyi személyt és szervezetet, hogy értesítsék a nemzeti és európai szabályozó hatóságokat az uniós országokban lévő vagyonukról. Ezenkívül arra kötelezték őket, hogy működjenek együtt a helyi hatóságokkal vagyonuk befagyasztása érdekében.
Az Európai Tanács határozata megjegyzi, hogy a szankciós listákon szereplő magánszemélyeknek és jogi személyeknek legkésőbb a szankciók kiszabását követő hat héten belül az uniós hatóságokhoz kell fordulniuk.
E követelmények be nem tartása az EU-ban a szankciók megkerülésének minősül.
Источник: https://rusvesna.su/news/1677506376
ilyenek miatt mondta találón dr. igazságügyi miniszter asszony, hogy az eu egy szellemi halottasház.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 422
6 982
113
Szerintem a nyugati területeken van tartalékuk az ukránoknak hozzá,ha más nem is,de területvédelmis.
kell legyen valahol a területvédelmiseken és a donbaszban lekötötteken kívül még 100-200e már kiképzett friss husuk
ezeket valahol dugdossák, tartogatják az eljövendő nagy támadásra
ha ezeket aránytalan túlerőt képezve ráküldik transznyisztriára, akkor:
  • az ellenállás esélye 0
  • optimális főpróba lehetőség, egy gyakorlatnál sokkal több, de veszteség nem nagyon várható, csak legyen tényleg aránytalan az a túlerő
  • ha a lőszerraktárt megszerzik jó, ha az oroszok időben felrobbantják, az se nagy baj
  • jót tesz a művelet a morálnak, hiszen úgy morzsolják fel azt az aránytalanul limitált erejű ellenállást ahogy csak akarják, a médiamunkásoknak rengeteg dolga lesz, ha jól végzik a dolgukat azok a friss husok elhiszik hogy ők bárkit legyőző oroszverő veteránok, amúgy is van ott egy kis übermensch fixáció, na erre kerülhet még egy lapáttal, és indulhat is az igazi, nagy, rég várt ellentámadás
  • onnantól moldován keresztül jöhet romániából az utánpótlás, keresztül-kasul
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 782
65 143
113
Te annyira nem értesz ehhez, hogy azt sem érted amit a videókon látsz.


Tudod a NATO nem olyan dilettáns, hogy egy Ukrajna méretű országra rátámadjon 180.000 emberrel. Nem kell hozzá sok ész, hogy tudja az elmber azt, hogy ez kreténség. A háborúk legalapvetőbb szabályainak mond az ellent, hogy egy békeidőben kb 150.000 fős haderőre (azthiszem ennyi volt az ukrán haderő békelétszáma) 180.000 emberrel támadsz. Gondolkodj, ahhoz, hogy hatékony legyél minimum 3×-os erőfölény kell, ez azt jelenti, hogy a 150.000 fős ukrán haderőt minimum 450.000 emberrel kellett volna megtámadni... Az oroszok most vannak kb ennyien miközben az ukrán haderő 700.000 embert tart fegyverben. A legmértékadóbb becslések szerint is az oroszok csak lokálisan képesek kialakítani ezt a 3×-os erőfölényt.
Akkor megis hogy lehet hogy Ukrajnaban folnak egy eve mar a harcok? Raadasul teljes Nato/Eu supporttal.
Nagyon tankonyvi, stasztikai szemleleted van dudi, de majd kiderul mire viszed egy masik Bahmutban ha eljon az ideje.
0 kilometeres harcoskent azert addig nem szolnam meg a resztvevoket mig csak elmeleti ismereteim vannak.



Kevesebb lesz az ukran zaszlo, a Twitter tobb szerenyseget kivan.

Azt mondjuk terrortamadas, ami igaz is tulajdonkepp.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 730
30 254
113
Jump UAV.
Spanyol Leok
Volyn-polak
Artyi
Összfogl. 26.
Uar-10
Ahoj Bandera!
A gát.
Ukrán morál
Jurij.
Haladás
Dnyesztermente
Ukrán elképzelés
TOR-SAM
Talibán
Liman felé
A helyzet
Mosó Masa mosodája
A pápa
Magyarok a kínai béke mellett
A déli gáz.
Budapest szerint