[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 478
18 386
113
Szóval azt mondod, hogy az őslakos magyar népességre jobb sors fog várni, ha az ukránok nyernek? Hogy beköszönt a kánaán és az ukránok majd a keblükre ölelik majd őket. Hogy majd jól betiltják a nácizmust, hogy megtagadják banderát, mert csak a háború alatt volt szükségük ezen eszmékre?
Nem lehetsz ennyire naív!

Megpróbálnád elmagyarázni, hogy miért is magyar érdek az ukrán siker?

Nem. Az ukrán akkor is gyűlölni fog, ha veszít, ha nyer.
  • A különbség, hogy győzelme esetén van hová visszamenni pár százezer menekültnek. Ez pedig a Kárpátaljai magyaroknak jó, mert a régió etnikai felhigitására NEM LESZ OK. Ez nem azt jelenti, hogy mindenki visszamegy, de egy részük igen. A legfontosabb, hogy LESZ ESÉLY erre.
  • Ha veszít, akkor meg sajnálni és támogatni is kell szerencsétlen menekültek "Ukrajnán belüli boldogulását", nyilván Kárpátalján. Nem lesz ESÉLY az ETNIKAI ARÁNYOK megőrzésének!
  • A NATO és EU picit sem lesz velünk a fasiszta ukrán kormány elleni harcban. Ha veszít, akkor MI leszünk az oka, hisz nem szállítottunk fegyvert. Vajon milyen kérésünket támogatná a nyugati közösség, amikor mi nem teljesítettük az ő kérésüket?

Attól, hogy az ukránok megnyerik a háborút az ott élő magyaroknak nem, hogy nem lesz jobb, hanem sokkal rosszabb helyzetbe fognak kerülni. Ukrajna vezetése alapból gyűlöli a magyarokat, pontosan azért mert nem küldtünk nekik fegyvert és nem értünk egyet azzal, hogy nekik ám blokk fegyvert kellene küldeni.
Mivel Magyarországot a NATO tagságunk miatt nem támadják meg, ezért a gyűlöletüket azokon vezetik le akiken tudják, ennek szenvedő alanyai pedig a Kárpát - Aljai magyarok. Egy ukrán győzelem pedig nem hogy lecsendesítené az ott élők elleni atrocitásokat, hanem csak még jobban felerősítené.
A magyar érdek pedig az, hogy az ott élők helyzete (értsd: kulturális, nyelvi, politikai) lehetőleg minél jobb legyen. Ezen helyzetük pedig egy ilyen ukrán politikai garnitúrával nem fog javulni soha a büdös életben.

Az ukrán vereség milyen módon tompítaná a gyűlöletet? ;)
Egy vesztes ukrán nemzet miért bánna jól a magyarokkal?

A fönti válaszom neked is szól. Ha nincs hová visszaküldeni a menekülteket, az EU/NATO élvezettel fogja Kárpátaljára telepíteni őket, hisz MI tehetünk arról, hogy elvesztették hazájuk és a háborút, mert a MAGYAROK nem szállítottak fegyvert....

Ezt belátni nem nehéz, szerintem.
Szarkazmus level: 1000 . Ha viszont komolyan gondoltad, akkor azt kell hogy mondjam: az ilyen birkák miatt, akik beszopják ezt a cinikus narratívát, kerülünk egyre közelebb a világháborúhoz.

Ha a fenti kérdésekre van jobb válaszod, akkor birkázhatsz.
Addig nem!
Ha beszopod azt, hogy az agresszor veresége lenne a harmadik világháború, akkor különösen ne bégess itt....
;)
Aki pofoszkodik, azt pofán vágják.
Ezért világháborúval fenyegetni elég szánalmas. Ha volt vér a pucájában arcoskodni tavaly, akkor legyen egyenes gerince a vereséghez is. Kockáztatott. Vesztett.


 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 050
6 491
113
Szerbia Védelmi Minisztériuma 3500 rakétát szállított az Ukrán Fegyveres Erőknek "
Vukovic védelmi miniszter megerősítette, hogy a szerb védelmi minisztérium valóban 3500 rakétát szállított a Gradoknak az ukrán fegyveres erőknek, jelezve azonban, hogy ez az EU nyomására, nem közvetlenül, és annak garantálása mellett, hogy a szállított lőszert nem használják fel a fronton
Barátaim, mindig meg kell különböztetnünk a szerb népet, aki a testvérünk... a hatóságok semmit sem képviselnek számomra
Úgy látszik, a szerbek becsicskultak.

Mi van?????
annak garantálása mellett, hogy a szállított lőszert nem használják fel a fronton

Mégis mi a fenét csinálna Ukrajna 3500 db Grad rakétával? Egyébként meg tettek mindegyikre egy-egy nyomkövetőt a szerbek, hogy hová került?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
81 010
113
802ovI7s2SQ.jpg



Más
FkooT4VvwK0.jpg



Lengyel nyugdíjast ellen bíróság elé állítják, mert azt mondta: "Putyin a békéért harcol"

A 70 éves férfi még tavaly márciusban tette közzé véleményét a közösségi oldalakon. Most hivatalosan is vádolják.

p,s, Teljesen meghülyültek a lengyelek

 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113

A Kreml szóvivője szerint Kijev nem mutat arra utaló jeleket, hogy kész lenne tárgyalni

Az ukrán fél részéről nincsenek arra utaló jelek, hogy készek lennének tárgyalóasztalhoz ülni Moszkvával – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő.
Egyelőre abból indulunk ki, hogy Ukrajna képtelen törvényszerűen tárgyalni ebben a kérdésben
– fogalmazott a szóvivő a TASZSZ orosz hírügynökség szerint.
Az Ukrajnával fennálló helyzet tárgyalóasztal melletti rendezésének lehetőségét kommentálva hangsúlyozta, hogy az új területi realitások figyelembevétele és Oroszország ETS-ben megfogalmazott céljainak elérése prioritást élvez.
Vannak bizonyos realitások, amelyek már belső orosz realitásokká váltak, azaz az új orosz területek. Van az Orosz Föderáció alkotmánya, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni, és amelyet az orosz fél soha nem fog tudni feladni. Ezek nagyon fontos realitások. És vannak az Orosz Föderációnak bizonyos céljai is, amelyeket a különleges katonai műveletekkel teljesít
– mondta Peszkov.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Na most ez szépen hangzik és különböző töltetekkel azaz más és más torkolati sebességgel elképzelhető is . De még ekkor is csak kb egy időben érhetnek oda lövedékek . De kérdem azt ha leadom az első lövést pl egy Pzh 2000-t nézve és figyelembe veszem , hogy kb 9-10sec telik el a lövések azaz kb 36-40 sec lesz az 5. lövésig . Ez olyan tág idő Intervallum megfejelve egy természetes szórással ami a távolsággal egyenesen arányosan nő , hogy kizárt dolognak tartom, hogy valós körülmények között működjön. A valóság az lehet , hogy egy egyre növekvő idő Intervallumban és területen csapódnak be a lövedékek . Tehát véletlenül se egy időben és egy helyen!

Mellesleg látom magam előtt a töltő katonát ahogyan variál a hajító töltetekkel!
Ez egy létező képesség és eleve nagy tűzgyorsaságú fegyverről beszélünk, folyamatos tüzelésnél a tűzgyorsasága 10-13 lövés/perc ( ez a cső hőmérséklete alapján változik) Burst módban pedig az első 3 lövés 9!!! mp alatt kimegy, az első 10 pedig 56! mp alatt. Tehát az említett 5 lövés nagyjából 21-23 mp alatt hagyja el a csövet. Természetesen nem kis, hanem éppenhogy a közepes/nagy távolságban levő célok ellen van lehetőség erre az 5 lövéses "sorozatra", nagy csőemelkedés/magas röppályától haladva az egyre kisebb csőemelkedés/alacsonyabb röppálya felé. Ezt a löveg ballisztikai computere számolja ki és előre betáraznak hozzá. Mivel a rendszer nagyon okos és mindent IS figyelembe vesz, így legfeljebb 17 km távolságban 1 másodpercen belül érkezik be 5 gránát a típusnak megfelelő pontossággal. (sajnos a minimum távolságot nem tudom, de ott nagyjából annyi változás lehet, hogy kevesebb gránáttal játszható ez el, viszont ott sokkal nagyobb lesz a pontosság)
Nem igazán van meg, mit nem értesz, ez egy elég rég meglevő képesség, több eszköz is képes erre.
@pöcshuszár : pont hogy kell egy minimum távolság mivel az az idő ami alatt leadják az x lövést, megad egy minimum repülési időt a gránátoknak.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 913
16 836
113
Ajjaj...Bahmut a végóráit éli!

Egy lihegő ukrán katona mesél a nehézségeiről Bakhmutban

"A város lángokban áll, az ellenség nyomul befelé" - panaszolja.

▪️Напомним Az orosz erők sikeres offenzívájának eredményeként az ukrán fegyveres erőknek már csak egy útjuk maradt a bakhmuti csoportosulásuk ellátására.

Hosszú távon a városban maradt erők operatív bekerítéssel néznek szembe.

https://t.me/anna_news/46939
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
Nem. Az ukrán akkor is gyűlölni fog, ha veszít, ha nyer.
Tehát, továbbra is be lesz tiltva a magyar nyelv, és meg lesznek ölve a magyarok, mint eddig.

A különbség, hogy győzelme esetén van hová visszamenni pár százezer menekültnek. Ez pedig a Kárpátaljai magyaroknak jó, mert a régió etnikai felhigitására NEM LESZ OK. Ez nem azt jelenti, hogy mindenki visszamegy, de egy részük igen. A legfontosabb, hogy LESZ ESÉLY erre.
Csakhogy ebben az esetben, ha hatalmas mákunk van, akkor csak a határra húzzák fel a nyíltan legyilkolt maradék magyarság holtestét.
Valószínűbb, hogy kicsit idehaza is gyilkolásznak, az eu és a nato tapsvihara mellett.

Ha veszít, akkor meg sajnálni és támogatni is kell szerencsétlen menekültek "Ukrajnán belüli boldogulását", nyilván Kárpátalján. Nem lesz ESÉLY az ETNIKAI ARÁNYOK megőrzésének!
Ez esetben is le fogják gyilkolni a magyar kisebbséget, csak arra legalább nem marad esélyük, hogy nálunk is rosszalkodjanak.

A kárpátaljai magyarság egyetlen esélye, hogy az oroszok Csaphoz, az ukrán vezetés meg Ferenc József földre érkezik.
Pont.
Egyébként Kárpátaljának vége. De ez a narancsos forradalom óta tiszta. Csak néha oda is kellett volna menni.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93
Ha veszít, akkor MI leszünk az oka, hisz nem szállítottunk fegyvert.
Bárcsak ilyen egyszerű lenne...
SZTÁÁÁRFEEEGYVEEER!!! Bammeg, ott tartunk, hogy már a csodafegyverek is elavultak! Ezután mi fog jönni? Hatlövetű Deus ex machina?
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 671
8 576
113
Ha a hír igaz, akkor az ukránok tényleg "házhoz szállítanak" mindent az orosz félnek. Ha igaz a hír, akkor sokkal nagyobb a baj mint gondoltuk. Emlékezzünk vissza a Kirpik-ek megjelenésére a fronton 2 nappal az országba érkezésük után.
Mégis milyen baj lenne? A legrosszabb ami történhet, hogy elesik egy ukrán kisváros. Enbél nagyobb várost is vesztett, sőt foglalt is vissza Ukrajna.
 

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
438
3 310
93
Mit vàltoztat a dolgon, hogy variàl a hajtótöltetekkel meg a szögàllàssal? Itt élsz eme haditechnikai fórumon évek óta és a PZH 2000 legalapabb, a hírnevét okozó képességére csodàlkozol rà/ tagadod.
Ezt sajnos én sem tudom magam elött elképzelni,hogy a kivetötöltet mennyiségének a variálása nélkül hogyan tudna 5 különbözö irányzékkal ugyanabba a pontba lőni.
 

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
587
2 468
93
Egy amerikai zsoldos átállt az oroszokhoz

John McIntyre amerikai zsoldos az Ukrán Fegyveres Erők "idegenlégiójában" és a Nemzeti Zászlóaljban eltöltött egy év szolgálat után átállt Oroszországhoz.
John McIntyre az RT katonai tudósítójának, M. Gazdievnek elmondta, hogy átadta az Ukrajnában gyűjtött dokumentumokat, aktákat, térképeket és hírszerzési információkat az orosz hadseregnek.
Kijelentette, hogy eredetileg tervezte ezt az akciót: „Kommunista vagyok, antifasiszta. Úgy döntöttem, hogy a lehető legtöbb hasznos információt összegyűjtöm, és átfutok a frontvonalon. Amikor Harkivban voltam, át akartam úszni, de rájöttem, hogy [AFU-ban] vannak mesterlövészek… nem védelem céljából, hanem azért, hogy lelőjék a dezertálókat.”
Megjegyezte, hogy a náci különítményekben mindenki Hitler üdvözletét használja, beleértve a horvát vagy a cseh zsoldosokat is:
„Mindenkinek van tetoválása, náci szimbóluma... Egy bizonyos ponton kérdésekkel zaklattak a kommunista nézeteimről. Azt mondtam, hogy antifasiszta vagyok, harcolni jöttem az orosz imperialisták és a nácik ellen. És azt mondják: "Nem, az oroszok nem nácik, mi vagyunk a nácik."

 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
81 010
113
Az egykori amerikai katona, John McIntyre, aki zsoldos volt Ukrajnában, bizonyítékokat gyűjtött arról, hogy az Egyesült Államok közvetlenül részt vesz a konfliktusban.

Erről az RT katonai tudósítójának, Murad @msgazdiev Gazdievnek nyilatkozott:

„Amikor az Idegenlégióban voltam, ott volt a haditengerészet katonai hírszerzésének képviselője. Volt egy CIA által biztosított műholdas telefonja és számítógépe. Minden nap felhívott valakit, és információkat kapott állásokról, csapatmozgásokról.”

@kelepisti és többiek, akik azt hangoztatták, hogy nem harcolnak NATO katonák az ukránok oldalán. :)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 357
45 544
113

Az amerikai NBC tévécsatorna "megdöbbentő" riportot mutatott be a Krímből (VIDEO)​

Az NBC amerikai televíziós csatorna „megrázó” riportot mutatott be a Krímből.
A riporter a helyreállított krími hídon át érkezett oda, és beszélt a lakókkal, akik elmondták neki, hogy készek megvédeni földjüket Ukrajnától, és orosznak tartják magukat.
Источник: https://rusvesna.su/news/1677602174

Robert C. Castel vs. Anton Bendarzsevszkij: Mikor lenne ukrán győzelem?​

 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
903
10 248
93
De hát variálnak a töltet mennyiségével…
Laikusként tényleg csak kérdezem: ott, a front közelében patikamérlegezik folyamatosan valaki, vagy n+1 variációjú töltet létezik a hozzá való logisztikával, vagy kevesebb variáció van ténylegesen a ládákban és így kevesebb a lehetőség is mint a reklámban? Mert hogy laborkörülmények között fizikailag lehetséges az teljesen rendben van.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 173
119 634
113
Laikusként tényleg csak kérdezem: ott, a front közelében patikamérlegezik folyamatosan valaki, vagy n+1 variációjú töltet létezik a hozzá való logisztikával, vagy kevesebb variáció van ténylegesen a ládákban és így kevesebb a lehetőség is mint a reklámban? Mert hogy laborkörülmények között fizikailag lehetséges az teljesen rendben van.
A töltet különböző adagokra van szedve lőtávhoz igazítva. Lehet variálni.

155-mm-Assegai-family-1024.jpg