[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93
SZERINTED elemi alapvetés, hogy:
  • Az orosz győzelem oroszpárti kormányt eredményez Kijevben?
- Igen, természetesen.
Putyin meghálálja, hogy nem adtunk fegyvert az Ukránnak? Közben ősi orosz földnek nevezi Karpatalját?
- Leszarom, hogy minek nevezi, ha a kisebbségek megkapják az alapvető jogaikat, és nem kell atrocitásoktól szenvedniük.
Jól látod. Ez nem elemi alapvetés, hanem TÉVESZME.

Had segítsek rávilágítani, miért:
  • SZERINTED, mitől lenne oroszbarát kormány Kijevben? Mi az az erő, ami ezt segítené? Katonai? Az amelyik Donbasszban szenved egy éve? Hogyan?
- Attól, hogy győztesként az Orosz diktálna.
Ha a NATO/EU támogatott Ukrajna mégis nyerne, akkor a NATO és EU tag Magyarország miért tudná kevésbé érvényesíteni érdekeit, mint Putyin piros pontjával?
- Mert eddig sem tudta. Leszarta a fejünket az USA is meg az EU is.
Ha egy év alatt kiverték Kijev alól, Harkov mellől, Kerszonból, esélye sincs már Odesszára, akkor hogyan segítene minket Kárpátalján? Ha nem segít, akkor mit érünk a Putyin "jó pontjával"?
- Azé' a vicceskedésnek is van határa.
 
Last edited by a moderator:

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 951
93

Míg a háború kezdetén egyáltalán nem tervezett fegyvereket küldeni Ukrajnába a német vezetés, addig ma már Washington azzal vádolta Olaf Scholz kancellárt, hogy Berlin zsarolta ki, hogy az Egyesült Államok tankokat küldjön Kijevnek.


Van bőr a képükön, ez tény.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 913
16 836
113

Douglas Macgregor: Zelenszkij kénytelen lesz az Egyesült Államokba menekülni​


2023. FEBRUÁR 28. - 22:48

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kénytelen lesz az Egyesült Államokba menekülni, miután Washington megszünteti a Kijevnek nyújtott katonai támogatását – mondta Douglas Macgregor ezredes, a Pentagon volt főtanácsadója egy YouTube-interjúban.

zelenszkij20230118.jpg


„EGÉSZEN BIZTOS VAGYOK BENNE, HOGY ZELENSZKIJ ÚR VÉGÜL VALAHOL MIAMI KÜLVÁROSÁBAN FOG ÉLNI” – JÓSOLTA.

Szerinte az Egyesült Államok, akárcsak egykor a Brit Birodalom, egy tengeri és űrhajózási nagyhatalom, amely nem rendelkezik olyan nagy hadsereggel, mint a szárazföldi szuperhatalom Oroszország. Ez korlátozza Washington külföldi katonai műveleteit: az amerikai hadsereg légi és tengeri támogatást nyújt, majd miután elérte a célját, visszavonul, és a szövetségesek a szárazföldön egyedül maradnak az ellenséges erőkkel.

„EZT MÁR ÁTÉLTÜK VIETNAMBAN, IRAKBAN, AFGANISZTÁNBAN. ATTÓL TARTOK, HOGY UGYANEZ FOG TÖRTÉNNI UKRAJNÁBAN IS” – ÖSSZEGEZTE MCGREGOR.

A múlt hét végén Scott Ritter, az amerikai tengerészgyalogság egykori hírszerző tisztje azt jósolta, hogy az ukrán fegyveres erők idén októberig megadják magukat. A szakember szerint Ukrajna a nyár közepén már nem kap nyugati lőszert, Kijev pedig őszre vereséget szenved.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 079
24 952
113
Az oroszok legújabb fejlesztése, egy tüzérségi felderítő komplexum Ukrajnában.
Na végre, az oroszoknál is előkerülnek a gyorsan mozgó páncélvadász alegységek, a speciális járműveikkel (van neki külön topikja is), nem csak a felvonulásokon vesznek részt.
1852355820_0:0:3072:1728_1920x0_80_0_0_0ac070814d970d3da0e89eae40c0689b.jpg

SVO-1.jpg

1848176961_0:97:3072:1825_1920x0_80_0_0_0b190a97a1a99e07a0d4ccc658d17c96.jpg

187b859c594ee03db23d252111c1519fria-8354361.mr.1200.jpg

Tavaly november
cf0fe46e30881887874110d305762be5337ae8be1_2000_1335.JPG

Az amerikai szenátor mindent elmondott, ami a lényeg. Annyira arrogánsak, hogy eszükbe sem jut, hogy ennek még rossz vége lehet. Ezek után nekem senki ne magyarázzon bele hülyeségeket, hogy mi, miért, mikor és hogyan történik ebben a balhéban.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 049
6 489
113
SZERINTED elemi alapvetés, hogy:
  • Az orosz győzelem oroszpárti kormányt eredményez Kijevben?
  • Putyin meghálálja, hogy nem adtunk fegyvert az Ukránnak? Közben ősi orosz földnek nevezi Karpatalját?

Jól látod. Ez nem elemi alapvetés, hanem TÉVESZME.

Had segítsek rávilágítani, miért:
  • SZERINTED, mitől lenne oroszbarát kormány Kijevben? Mi az az erő, ami ezt segítené? Katonai? Az amelyik Donbasszban szenved egy éve? Hogyan?
  • Ha a NATO/EU támogatott Ukrajna mégis nyerne, akkor a NATO és EU tag Magyarország miért tudná kevésbé érvényesíteni érdekeit, mint Putyin piros pontjával?
  • Ha egy év alatt kiverték Kijev alól, Harkov mellől, Kerszonból, esélye sincs már Odesszára, akkor hogyan segítene minket Kárpátalján? Ha nem segít, akkor mit érünk a Putyin "jó pontjával"?
  • Magyarként milyen morális aspektusra utalsz, ha Putyin ősi orosz földként hivatkozik Kárpátaljára? ;) El kellene valamit hinnünk a hazugságaiból? Akkor meg miről beszélsz?

Őszintén szólva nekünk nem teljesen mindegy, hogy Kárpátalját az ukránok nevezik-e ősi ukrán földnek, vagy az oroszok nevezik ősi orosz földnek? Egyik sem mondja, hogy ez magyar föld, csak:
  • Az oroszok azt mondják, hogy ott vannak magyarok, míg az ukránok azt mondják, hogy azok magyarul beszélő ukránok, akiknek nem kéne magyarul beszélni.
  • Az ukránok 2014 óta folyamatosan arrogánsan viselkednek, ezek nem diplomaták. Az oroszok legalább tisztességgel beszélnek a másik féllel.

Egyébként ha a NATO/EU tag Ukrajna mégis nyerne (és nyilván, ha nyert, akkor NATO és EU tag is), akkor milyen érdeket is tudnánk érvényesíteni? NATO tagok akartak lenni, megkapták, EU tagok akartak lenni, megkapták, bármit megtehetnek, bármilyen törvényt hozhatnak, a NATO és az EU soha nem állnának mellénk, ahogy soha nem is tették.

Az EU hány kisebbség védelmi kezdeményezést kaszált el? (És itt nem LMBTQ, hanem nemzeti kisebbségre gondolok).

A NATO-nak melyik lenne fontosabb, Magyarország, vagy Ukrajna?

Tényleg kiváncsi lennék, hogy azon kívül, hogy lemennénk kutyába, mi a túrót tudnánk hatni egy NATO/EU tag győztes Ukrajnára?

Az ukrán nacionalistákkal az elmúlt 8 évben sem lehetett szót érteni, a győztes, NATO/EU tag ukrán nacionalistákkal miért lehetne?

Ami pedig Kárpátalját illeti, már rengetegszer leírtam, hogy nincs új a nap alatt, ami ott történik, már megtörtént a Vajdaságban a délszláv háborúk alatt és a kárpátaljai magyaroknak csak egyetlen reális esélyük lenne, mégpedig az, hogy Kárpátalja önálló állammá válna. De megsúgom, hogy egy föderálissá átalakított Ukrajna is jobb lenne, mint az ami az elmúlt 30 évben volt.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 783
14 188
113
„EGÉSZEN BIZTOS VAGYOK BENNE, HOGY ZELENSZKIJ ÚR VÉGÜL VALAHOL MIAMI KÜLVÁROSÁBAN FOG ÉLNI” – JÓSOLTA.
Ezt nem tartom valószínűleg, a felesége londoni, szülei Izraeli tartózkodását, valamint az eddigi szinészkedéséért összeszedett több mint 1 milliárd dollárnyi vagyonát figyelembe véve.

Ha netán bukta lesz , mint fontos tanút, vagy egyéb elkövetett dolgok miatt őt, mint Intézőt, még érhetik meglepetések.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 137
119 513
113

Míg a háború kezdetén egyáltalán nem tervezett fegyvereket küldeni Ukrajnába a német vezetés, addig ma már Washington azzal vádolta Olaf Scholz kancellárt, hogy Berlin zsarolta ki, hogy az Egyesült Államok tankokat küldjön Kijevnek.


Van bőr a képükön, ez tény.
Hát ha az zsarolás, hogy ahhoz kötötte hogy a nèmetek küldenek harckocsit, hogy az amcsik is akkor valóban zsarolás...

De amúgy meg kiszólt a gödörből a lyuk.
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 015
11 836
113
A legfontosabb, hogy ne legyen ok a menekültekkel megváltoztatni az etnikai arányokat.
Nem kell nekik semmi ok arra, hogy megváltoztassák az etnikai arányokat.
Egyszerűen megváltoztatják, és kész.

"It can't be bargained with. It can't be reasoned with. It doesn't feel pity or remorse or fear, it absolutely will not stop ever until you are dead."
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
SZERINTED elemi alapvetés, hogy:
  • Az orosz győzelem oroszpárti kormányt eredményez Kijevben?
  • Putyin meghálálja, hogy nem adtunk fegyvert az Ukránnak? Közben ősi orosz földnek nevezi Karpatalját?

Jól látod. Ez nem elemi alapvetés, hanem TÉVESZME
Nem alapvetés és nem is téveszme, hanem egy lehetséges opció. Senkinek nincs jósgömbje, hogy ezt megmondja.
Nem hálálja meg, csak marad egy viszonylag normális kapcsolat vele is, ami nem probléma.
SZERINTED, mitől lenne oroszbarát kormány Kijevben? Mi az az erő, ami ezt segítené? Katonai? Az amelyik Donbasszban szenved egy éve? Hogyan?
Ugyanazért amiért Afganisztánt otthagyta a NATO. Amikor a fegyvergyártók maximalizálták a megrendeléseiket, és a privát termőföldtulajdonosok (globális asset management cégek) leboltolták az oroszokkal a jövőt (ez az egyetlen vitás kérdés még a színfalak mögött), onnantól leszarják Ukrajnát.
Ha a NATO/EU támogatott Ukrajna mégis nyerne, akkor a NATO és EU tag Magyarország miért tudná kevésbé érvényesíteni érdekeit, mint Putyin piros pontjával?
Amiért ezzel a rezsimmel lehetetlen volt az együttműködés a háború előtt is. Nem piros pontot kapunk, hanem olajat és gázt, esetleg maradhat az OTP Ukrajnában, Paks megépül és egy két morzsa az építőiparban. Valamint földrajzi összekötteté Oroszországgal és Kínával, divezifikációs céllal, miközben maradunk EU és NATO tagok. Ez miért lenne olyan elvetemült helyzet? Szerintem a legjobb végkimenetel.
Ha egy év alatt kiverték Kijev alól, Harkov mellől, Kerszonból, esélye sincs már Odesszára, akkor hogyan segítene minket Kárpátalján? Ha nem segít, akkor mit érünk a Putyin "jó pontjával"?
Hagyjuk már Kárpátalját egyelőre. Te vagy az aki Ukrajna és Oroszország ellen is uszítasz egyszerre, szerinted mindkettő ellenség, ami részedről szimpla felforgatás Vili. Nagyon erőlködsz, hogy szar legyen nekünk, nem tudom ebben mi a jó neked.
Magyarként milyen morális aspektusra utalsz, ha Putyin ősi orosz földként hivatkozik Kárpátaljára? ;) El kellene valamit hinnünk a hazugságaiból? Akkor meg miről beszélsz?
Magyarként a multipolarizálódó világban multipoláris kapcsolatrendszert kell fenntartanunk, ezen kívül lehetünk szuverenitás nélküli feláldozható gyalogok a nyugatnak, vagy orosz szatellit. Nyilvánvalóan egyik sem kedvező. Lehetsz atlantista, de akkor sem lehet érdek a nyílt szembenállásunk Oroszországgal.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 264
76 817
113
Az oroszok legújabb fejlesztése, egy tüzérségi felderítő komplexum Ukrajnában.
Na végre, az oroszoknál is előkerülnek a gyorsan mozgó páncélvadász alegységek, a speciális járműveikkel (van neki külön topikja is), nem csak a felvonulásokon vesznek részt.
1852355820_0:0:3072:1728_1920x0_80_0_0_0ac070814d970d3da0e89eae40c0689b.jpg

SVO-1.jpg

1848176961_0:97:3072:1825_1920x0_80_0_0_0b190a97a1a99e07a0d4ccc658d17c96.jpg

187b859c594ee03db23d252111c1519fria-8354361.mr.1200.jpg

Tavaly november
cf0fe46e30881887874110d305762be5337ae8be1_2000_1335.JPG

Az amerikai szenátor mindent elmondott, ami a lényeg. Annyira arrogánsak, hogy eszükbe sem jut, hogy ennek még rossz vége lehet. Ezek után nekem senki ne magyarázzon bele hülyeségeket, hogy mi, miért, mikor és hogyan történik ebben a balhéban.
Végülis csak a háború eleje óta van minden BTG-nek páncéltörő szakasza ATGM hordozó platformmal.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 631
113
  • Az oroszok azt mondják, hogy ott vannak magyarok, míg az ukránok azt mondják, hogy azok magyarul beszélő ukránok, akiknek nem kéne magyarul beszélni.
  • Az ukránok 2014 óta folyamatosan arrogánsan viselkednek, ezek nem diplomaták. Az oroszok legalább tisztességgel beszélnek a másik féllel.
Akit érdekel, nézzen utána, hogy hány hivatalos nyelv létezik ma az OF területén (bónuszpontot ér, ha megnézi, hogy az “etnikaibb” oblasztokban hogyan élik a mindennapjaikat az “elnyomott” és a “megsemmisülés szélén álló” kisebbségeik).

Ukrajnában 1 db hivatalos nyelv van, az meg kb havonta válozik.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 478
18 386
113
Nem kell nekik semmi ok arra, hogy megváltoztassák az etnikai arányokat.
Egyszerűen megváltoztatják, és kész.

"It can't be bargained with. It can't be reasoned with. It doesn't feel pity or remorse or fear, it absolutely will not stop ever until you are dead."

  • Sokkal nehezebb, ha párszázezer ember mégis inkább vissza menne Donbasszba. MERT VAN HOVA.
  • Sokkal nehezebb, ha NATO/EU tagként vetóval, bojkottal van lehetőségünk követelni, mintha NEM LENNE MIT követelni.

Őszintén szólva nekünk nem teljesen mindegy, hogy Kárpátalját az ukránok nevezik-e ősi ukrán földnek, vagy az oroszok nevezik ősi orosz földnek? Egyik sem mondja, hogy ez magyar föld, csak:
  • Az oroszok azt mondják, hogy ott vannak magyarok, míg az ukránok azt mondják, hogy azok magyarul beszélő ukránok, akiknek nem kéne magyarul beszélni.
  • Az ukránok 2014 óta folyamatosan arrogánsan viselkednek, ezek nem diplomaták. Az oroszok legalább tisztességgel beszélnek a másik féllel.

Egyébként ha a NATO/EU tag Ukrajna mégis nyerne (és nyilván, ha nyert, akkor NATO és EU tag is), akkor milyen érdeket is tudnánk érvényesíteni? NATO tagok akartak lenni, megkapták, EU tagok akartak lenni, megkapták, bármit megtehetnek, bármilyen törvényt hozhatnak, a NATO és az EU soha nem állnának mellénk, ahogy soha nem is tették.

Az EU hány kisebbség védelmi kezdeményezést kaszált el? (És itt nem LMBTQ, hanem nemzeti kisebbségre gondolok).

A NATO-nak melyik lenne fontosabb, Magyarország, vagy Ukrajna?

Tényleg kiváncsi lennék, hogy azon kívül, hogy lemennénk kutyába, mi a túrót tudnánk hatni egy NATO/EU tag győztes Ukrajnára?

Az ukrán nacionalistákkal az elmúlt 8 évben sem lehetett szót érteni, a győztes, NATO/EU tag ukrán nacionalistákkal miért lehetne?

Ami pedig Kárpátalját illeti, már rengetegszer leírtam, hogy nincs új a nap alatt, ami ott történik, már megtörtént a Vajdaságban a délszláv háborúk alatt és a kárpátaljai magyaroknak csak egyetlen reális esélyük lenne, mégpedig az, hogy Kárpátalja önálló állammá válna. De megsúgom, hogy egy föderálissá átalakított Ukrajna is jobb lenne, mint az ami az elmúlt 30 évben volt.

  • A katonai győzelem nem jár NATO és EU tagsággal! Sőt! Az orosz foggal-körömmel ragaszkodni fog ahhoz, hogy Ukrajna NE LEGYEN NATO TAG! Ahhoz tényleg össze kellene omlania, hogy aláirjon egy olyan békét, ahol Ukrajna NATO tag. Erre nincs esély és ez jó is így. Nem érdekünk, hogy Ukrajna NATO tag legyen. De akadályozni szinte a végtelenségig tudjuk!
  • Az EU tagság más tészta. Azt is nagyon jól tudjuk akadályozni, úgy, hogy valójában SENKINEK NEM ÉRDEKE Ukrajna EU tagsága! Az egy USA nyomás, de minek az Eu-nak 40 milliós lerombolt, korrupt ország, mely SOHA NEM TUD MEGFELELNI a feltételeknek.
  • Ebben a helyzetben minden tagnak kapóra jön egy akadekoskodó magyar VÉTÓ! Mi elvisszük a balhét, vetózunk, helyettük is, így a konfliktus a miénk az USA -val. Eddig sem voltunk jóban.

Mi lehet az eredmény?
  • Ukrajna kénytelen lesz visszatelepiteni (elősegíteni) a menekültek hazatérését.
  • Kénytelen lesz vissza adni a kisebbségek jogait (az oroszok miatt is).
  • Ha nem, akkor NINCS közeledés. Viszont az orosz nem adja fel, készül a következő háborúra Ukrajna ellen. Öt, tíz év?

Persze a kétszínű EU politikusok a mi vétónkkal akarnak takarózni, ezért a kisebbségi témában nem kényszerítik Ukrajnát semmire. Az USA lehet az az erő aki paradox módon rákényszerítheti őket erre. De ehhez egy nagyon erős Magyar kormány kell.

Mindennek csak akkor van értelme, ha Ukrajna visszaszerzi a megszállt területeit.
Különben nincs mire hivatkoznunk. Azon kívül, hogy bűnbakként különösen esélytelenek lennénk a magyar kisebbség védelme terén.

Nem alapvetés és nem is téveszme, hanem egy lehetséges opció. Senkinek nincs jósgömbje, hogy ezt megmondja.
Nem hálálja meg, csak marad egy viszonylag normális kapcsolat vele is, ami nem probléma.

Ugyanazért amiért Afganisztánt otthagyta a NATO. Amikor a fegyvergyártók maximalizálták a megrendeléseiket, és a privát termőföldtulajdonosok (globális asset management cégek) leboltolták az oroszokkal a jövőt (ez az egyetlen vitás kérdés még a színfalak mögött), onnantól leszarják Ukrajnát.

Amiért ezzel a rezsimmel lehetetlen volt az együttműködés a háború előtt is. Nem piros pontot kapunk, hanem olajat és gázt, esetleg maradhat az OTP Ukrajnában, Paks megépül és egy két morzsa az építőiparban. Valamint földrajzi összekötteté Oroszországgal és Kínával, divezifikációs céllal, miközben maradunk EU és NATO tagok. Ez miért lenne olyan elvetemült helyzet? Szerintem a legjobb végkimenetel.

Hagyjuk már Kárpátalját egyelőre. Te vagy az aki Ukrajna és Oroszország ellen is uszítasz egyszerre, szerinted mindkettő ellenség, ami részedről szimpla felforgatás Vili. Nagyon erőlködsz, hogy szar legyen nekünk, nem tudom ebben mi a jó neked.

Magyarként a multipolarizálódó világban multipoláris kapcsolatrendszert kell fenntartanunk, ezen kívül lehetünk szuverenitás nélküli feláldozható gyalogok a nyugatnak, vagy orosz szatellit. Nyilvánvalóan egyik sem kedvező. Lehetsz atlantista, de akkor sem lehet érdek a nyílt szembenállásunk Oroszországgal.

Szerintem az USA nem az ukrán termőföld miatt háborúzik, ezért butaság ez a magyarázat. Az USA Oroszország gyengítésében érdekelt.

Az "olcsó orosz olaj és gáz" pont annyira előnyös nekünk, mint Oroszországnak. Ausztriai, Szlovákia, Csehország ugyanúgy élvezi most is. Putyini seggnyalás, piros pont nélkül is. ;) Akkor minek?

NATO és EU tagként nehéz lesz multipoláris világot képzelegni. India, talán Törökország izmozhat a nyugattal. Mi nem.
Ráadásul MI kérezkedtünk be ebbe a csónakba. Innen nehéz harcolni a többiek ellen...

A multipoláris álmok tavaly Kijevnél szertefoszlottak.
Kína tanult ebből a fiaskóból. Nem meri Tajvant megtámadni. Tehát még mindig egy pólusú a világ. Még jobban, mint előtte.
Az orosz propaganda azt mantrázza, hogy nem így van.
De ahhoz nyerni kellett volna. Az USA hegemóniáját nem tudta megtörni, az USA fegyverek ereje miatt áll ilyen szarul. Az USA akadályozta meg, hogy elérje céljait Ukrajnában.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 783
14 188
113
Lassan egy éve irogatok arról, hogy a szemünk előtt egy "mesterséges" különös fegyveres konfliktus zajlik egy nem teljesen világos terv részeként.. Az h valamiféle terv az egész amihez minden vezető csak szerepet játszik, az állandó beszólásaik politikai církuszolás csak arra való hogy arra figyeljünk és nem a valóban be is következő eseményekre.

Most Ukrajna füstje alol valami távoli, de igen bajlós végkifejlet tűnik elő:

Ehhez vissza kell menni a II. Vh Ukrajnát érintő történéseibe, láthattuk hogy a kis Bajszos elsőrangú, és először megszerzendő területnek tartotta az Ukrán területeket annak ásványkincsei, erdejei, termőföld vagyona miatt. Erre rá is kefélt mert így értékes időt vesztett Moszva elfoglalása helyett.
A kis Bajszos saját Bibliája szerint a szláv népek a megsemmisítendő népcsoportok közé tartozott, mi magyarok a szolganép szerepet tölthettük volna be.
(Bandera úgy látszik nem olvasta és értelmezte ezt a börtönben született írást).

A megsemmisítés úgy zajlott volna le, hogy előbb katonailag elfoglalják az egész területet, és közben engedik hogy lelkes "amatör" ukránok is hozzájuk csatlakozzanak. Második lépcsőben jött volna a fokozatos megsemmisítés, amit azért eléggé elkapkodtak, ami - csak részben - felnyitotta az ukrán szemeket hogy mi vár rájuk.

Mondok egy példát: Mikor 41 öszén Kijev felöl a városközpont orosz felrobbantása miatt a parancsnokságuk maradványait a németek mintegy 300 km-rel nyugatabbra visszavonták Rovnóba, ott a biztonság kedvéért a városközpontot úgy ürítették ki, hogy a 120 000 lakosú város fele lakosságát, 60 000 embert ( minden korosztály) kihajtották a közeli erdőkbe és kivégezték őket , mintegy 3 hét alatt.

A történtek ismeretében elmondható hogy az akkori ukrán népírtásban egyértelműen a kis Bajszos és szinitársulata volt a felelős.

Jelenleg is nagy méretekben fogy a mostani területeken magukat ukránnak mondó lakosság, és ebbe a darálóba most saját ideológiájuk által, nyugati segítséggel lépnek bele. A piszkos munka, a darálás most orosz kézzel lesz elvégezve, és Nyugat elmondhatja hogy ő csak fegyvert és lőszert tolt be de a megsemmisítéshez semmi köze.

A konfliktus lezárásaként nehogy már az ukrajnai , megboldogult vagy elmenekült lakosság helyett új, nyugatról érkező telepesek foglalják el ezt a területet, arra hivatkozva hogy ők ezt már kifizették még 2022 előtt, és különben is, ők nem öltek ukrán lakost.

Hát ezért fog valóban elhúzódni ez a konfliktus - akár még éveken keresztül is..