[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 649
113

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 353
45 518
113

Jeisk térségében nem volt ellenséges támadás: folynak a gyakorlatok​

Az orosz szükséghelyzeti minisztérium cáfolta a jejszki repülőtér közelében keletkezett tűzről szóló híreket, a térségben nyugodt a helyzet.
A hatóságok szerint gyakorlatok zajlanak, a szemtanúk pedig azt írták, hogy száraz fű ég a területen.
– Katonai-taktikai gyakorlatokat hajtanak végre, amelyekről korábban írtunk – mondta R. Bublik, a körzet vezetője.
Korábban a katonaság arról számolt be: „2023. február 1. és május 31. között harcászati gyakorlatokat tartanak éles lövéssel és repülőfegyverek használatával a Jejszkij gyakorlótéren. A célpontok kilövésére a hulladéklerakó határain kívül is van lehetőség. Voroncovka és Morskoy falu.
Источник: https://rusvesna.su/news/1677619462

Az Egyesült Államok „végítéletrepülőt” vetett be Európába​

Kedden egy E-6B Mercury érkezett Izlandra, amely az Egyesült Államok Stratégiai Parancsnokságának "légi parancsnoki állomása" státusszal rendelkezik.
Az automatizált interkontinentális ballisztikus rakétakilövő vezérlőrendszerrel felszerelt amerikai „végítélet-repülőgép” Európába érkezett, hogy „az európai parancsnokság felelősségi körébe tartozó feladatokat hajtson végre” – közölte az amerikai európai parancsnokság.
Az 1990-es évek eleje óta szolgálatban lévő E-6B Mercurynak lehetőséget kell biztosítania egy amerikai nukleáris megtorló csapásra, ha az ellenség földi parancsnoki állomásokat ér.
Kommunikációt biztosít Ohio osztályú nukleáris tengeralattjárókkal, amelyek mindegyike 20 ICBM szállítására alkalmas. Jelenleg 14 ilyen tengeralattjáró van harci járőrözésben, ebből hat az Atlanti-óceánon.
Február 24-én négy amerikai B-52 Stratofortress stratégiai bombázó is megérkezett Európába.
Источник: https://rusvesna.su/news/1677621416

Zelenszkij elismerte, hogy az ukrán fegyveres erők "stratégiailag visszavonulhatnak" Artemivszkból​

Az ukrán fegyveres erők „stratégiailag visszavonulnak” Artemivszkből, ha erre szükség lesz – mondta Alekszandr Rodnyanszkij, Vlagyimir Zelenszkij tanácsadója.
Az ok állítólag nem hajlandó "hiába áldozni katonai személyzetet" - és ez annak ellenére, hogy ami az elmúlt hetekben történik Arttemovszkban és a szomszédos ukrajnai falvakban, azt nem nevezik másként, mint "bahmut húsdaráló".
„Oroszország jelenleg megpróbálja bekeríteni, és ehhez a legjobb csapatukat (csoportjukat) a Wagnert használják fel, láthatóan a legkiképzettebb és legtapasztaltabb…
A hadseregünk nyilvánvalóan mérlegelni fog minden lehetőséget. Egyelőre ők tartják a várost, de ha kell, akkor stratégiailag visszavonulnak, mert nem fogjuk az összes emberünket feláldozni csak úgy” – mondta Rodnyansky a CNN-nek adott interjújában.
Источник: https://rusvesna.su/news/1677650417
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 454
17 706
113
Nem. Az ukrán akkor is gyűlölni fog, ha veszít, ha nyer.
  • A különbség, hogy győzelme esetén van hová visszamenni pár százezer menekültnek. Ez pedig a Kárpátaljai magyaroknak jó, mert a régió etnikai felhigitására NEM LESZ OK. Ez nem azt jelenti, hogy mindenki visszamegy, de egy részük igen. A legfontosabb, hogy LESZ ESÉLY erre.
  • Ha veszít, akkor meg sajnálni és támogatni is kell szerencsétlen menekültek "Ukrajnán belüli boldogulását", nyilván Kárpátalján. Nem lesz ESÉLY az ETNIKAI ARÁNYOK megőrzésének!
  • A NATO és EU picit sem lesz velünk a fasiszta ukrán kormány elleni harcban. Ha veszít, akkor MI leszünk az oka, hisz nem szállítottunk fegyvert. Vajon milyen kérésünket támogatná a nyugati közösség, amikor mi nem teljesítettük az ő kérésüket?



Az ukrán vereség milyen módon tompítaná a gyűlöletet? ;)
Egy vesztes ukrán nemzet miért bánna jól a magyarokkal?

A fönti válaszom neked is szól. Ha nincs hová visszaküldeni a menekülteket, az EU/NATO élvezettel fogja Kárpátaljára telepíteni őket, hisz MI tehetünk arról, hogy elvesztették hazájuk és a háborút, mert a MAGYAROK nem szállítottak fegyvert....

Ezt belátni nem nehéz, szerintem.

Ha a fenti kérdésekre van jobb válaszod, akkor birkázhatsz.
Addig nem!
Ha beszopod azt, hogy az agresszor veresége lenne a harmadik világháború, akkor különösen ne bégess itt....
;)
Aki pofoszkodik, azt pofán vágják.
Ezért világháborúval fenyegetni elég szánalmas. Ha volt vér a pucájában arcoskodni tavaly, akkor legyen egyenes gerince a vereséghez is. Kockáztatott. Vesztett.


A hozzászólásod felett három kommentel feljebb írtam, hogy nem, nem fog változni semmi ha Ukrajna veszít (Árpicsek kolléga ugyanezt kérdezte). Azt is írtam, hogy a jelenlegi politikai vezetéssel van a gond.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 809
35 266
113
A finn tiszt szerint Ukrajnából hiányzik a támadáshoz szükséges készség, ezért a háború keserű meglepetéssel végződik – „Oroszország nem fogja elveszíteni ezt a háborút”

RF tengerészgyalogság csatája Ugledarban

Ukrán nacionalisták csatában Bahmutban

RF menetoszlop valahol Ukrajnában
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 630
55 135
113
A finn tiszt szerint Ukrajnából hiányzik a támadáshoz szükséges készség, ezért a háború keserű meglepetéssel végződik – „Oroszország nem fogja elveszíteni ezt a háborút”

RF tengerészgyalogság csatája Ugledarban

Ukrán nacionalisták csatában Bahmutban

RF menetoszlop valahol Ukrajnában
Ezek frissnek néznek ki...
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 669
8 571
113
9c878ccc179b1a5ac5f828d326ea54c5.jpg
Én korábban is azt mondtam hogy nem fontos Bahmut. Nem is hallottam róla amíg az oroszok el nem kezdték ostromolni.
Nem ez a lényeg, hanem az, hogy a daráló tovább darál a fronton. A fegyvergyártók örülnek, a hadrafogható ukránok meg el fognak fogyni.
Miből gondolod hogy az oroszok nem darálódnak? Ha az ukránok veszteségei túl nagyok, akkor még mindig visszavonulhatnak és annak se lenne érdemi következménye.
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Szerintem az USA nem az ukrán termőföld miatt háborúzik, ezért butaság ez a magyarázat. Az USA Oroszország gyengítésében érdekelt.

Az "olcsó orosz olaj és gáz" pont annyira előnyös nekünk, mint Oroszországnak. Ausztriai, Szlovákia, Csehország ugyanúgy élvezi most is. Putyini seggnyalás, piros pont nélkül is. ;) Akkor minek?

NATO és EU tagként nehéz lesz multipoláris világot képzelegni. India, talán Törökország izmozhat a nyugattal. Mi nem.
Ráadásul MI kérezkedtünk be ebbe a csónakba. Innen nehéz harcolni a többiek ellen...

A multipoláris álmok tavaly Kijevnél szertefoszlottak.
Kína tanult ebből a fiaskóból. Nem meri Tajvant megtámadni. Tehát még mindig egy pólusú a világ. Még jobban, mint előtte.
Az orosz propaganda azt mantrázza, hogy nem így van.
De ahhoz nyerni kellett volna. Az USA hegemóniáját nem tudta megtörni, az USA fegyverek ereje miatt áll ilyen szarul. Az USA akadályozta meg, hogy elérje céljait Ukrajnában.
Butaság a termőföld? Olvass utána, kezdésnek javaslom a lenti tanulmányt és bizony nem Putyin írta hanem a napnál világosabb mi folyik főleg 2021 óta amikor Zselé elkezdte kiárusítani konkrétan a termőföldvagyon nagy részét a globális alapkezelőknek. Ukrajna a világ legnagyobb gabonaexportőre volt. Jelen állás szerint az ezt biztosító termőföld fele, kb évi 40 millió tonna exportkapacitással az alapkezelők birtokában van! Egy kibaszott nagy monopoly zajlik a fegyver, gyógyszer, gabonabevételek csörögnek az alapkezelőknél, ehhez jönnek a feltörekvő kínai, indiai származású befektetőcégek. A tortából pedig az orosz oligarchák is harapni kívántak, tehát tavaly óta mindenki boldog, mert a világ adófizetői szépen tejelnek a fegyver és egyéb iparulajoknak, és bizony a termőföld nagyon is szépen csillog ezeknek, beleértve a kínaiakat. Ukrajna és a világ újrafelosztása folyamatban van, és nincsenek jó fiúk.
Magyarország érdeke ebben, hogy maradjunk kicsik és legalább az infrastuktúra és természeti erőforrások maradjanak a magyar oligarchák (jobb híján) kezében.
Szóval párezer anonim monopolyjátékos tologatja a sakkbábukat (szerinted miért jártak a fullajtárok, Yellen és Georgieva Zselénél, ha nem e játék részeként, illetve védeni a befektetéseiket Ukrajnában?), minket meg etetnek a mesével jóról, rosszról, demokráciáról, békéről, klímáról stb.
Afrikában is ez megy, csak ott a kínai pénzeszsákok kilóra megvesznek mindent, Ukrajnán meg megy a marakodás, de közben ez csak két rétegnek rossz, az ukránoknak akik megdöglenek és minden adófizetőnek világszerte aki fizeti a cirkuszt.

A multipoláris álmok kijevnél szertefoszlottak? Oszt ezt így hogy? Nem kezdek bele de nézz már rá azóta a petrodollár helyzetére, az OPEC állásfoglalásaira stb stb. Igenis multipolarizálódik a világ és benne a milliárdosok lokációi is, és ebben a borzasztó helyzetben kellene némi mozgásteret hagynunk magunknak, az pedig nem egyszerű. De ha őszintén azt gondolod hogy csak a ZUSA, hát lelked rajta.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 961
5 895
113
Azon nem tudsz változtatni, hogy gyűlölnek minket.
Azon tudsz, hogy a háború után milyen lehetőségünk lesz érvényesíteni az
érdekeinket.
A legfontosabb, hogy ne legyen ok a menekültekkel megváltoztatni az etnikai arányokat. Az EU/NATO segíteni nem fog, de akadályozni akkor tud igazán, ha VAN OK a MENEKÜLTEKET a MAGYAROK HELYÉRE TELEPÍTENI!
Ezért fontos, hogy NE LEGYEN sem OK, sem LEHETŐSÉG erre!
Az ukránokkal a konfliktust nem tudjuk elkerülni.
Tavaly február végén eldőlt, hogy Kárpátalja nem lesz orosz. Erről hiába is ábrándoztok.
Onnantól megváltozott a magyar érdek.
Ha nem nyert az orosz Kijevnél, akkor veszítsen Donbasszban.
Ezért a birka szellem inkább az a fajta egyszerű látásmód, hogy veszítsen az ukrán.
Azzal pont a legrosszabb helyzetben találja magát a magyar külügy: bűnbaknak kiállthatnak ki minket, gáncsoltuk a nyugati közösséget. Miért is kellene, hogy bármiben támogassanak? Akadályozni viszont kiválóan tudnak egy olyan helyzetben, ahol NEM LEHET VISSZA TELEPÍTENI a menekülteket.

Ez szerintem belátható.

Hogy tudsz ennyire sok baromságot összehordani?
a nyugat/NATO menekülteket fog Kárpátaljára telepíteni a magyarok helyébe? ezt azért gondold át újra.
Először is a kárpátaljai magyar népesség felhígulását pont Mao. idézte elő, hogy útlevelet osztogatott. Mit gondolsz az uniós ukránmagyar otthon ült eddig is? Nagy ló***t, a friss magyar útlevelével lelécelt az unióba melózni, dolgozni, vagy Magyarországra.
Szóval ha innen nézzük Magyarország megadta a kinti magyaroknak amit a propaganda szerint az ukránok kiharcoltak 14-ben a majdanon; Uniós életet.
Putyin meg megadta a annak a sok millió menekült ukránnak ugyan azt, ugyanis azok most szintén nyugat európában tengetik életüket menekültként. XD

Azt hogy ki mit akadályozhat.
Tudtommal Magyarország EU-s és NATO tag.
 
Last edited by a moderator:

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 491
18 600
113