[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 419
113
Egy fotó terjed a telegrammon egy nyakig a sárba süllyedt Leo-ról, amin Orosz zászló ficeg már. Nem hiszek a fotónak, de átvette sok csatorna. Szerintem nyalvánvaló hogy nem fogtak Leót...aztán ki tudja? Nem szeretnék elhomárkodott kinyalintásokat tenni.
Bocs hogy nem rakok fel fotót, de dolgozom, és itt a sertéstelepen fialtatok....most csupa xar lett a telóm :(
A fotó nyilvánvaló photoshop, elég randa munka ami azt illeti.
A telegram bejegyzés meg amolyan clickbait, próbálnak egy másik tg csatornára irányítani vele. Már ha erre gondolsz:
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 647
8 447
113
Nyilvanvalo, hogy nem lehet fontos, mert te nem hallottal elotte rola… Ugy nezem a helysegek fontossagi sorrendjenek konkretan te vagy a mertekegysege geccc! Bravo!

35a62a1c519e802c16ce1d4ec9f338ac.gif
Te is tudod hogy Kijev vagy Harkiv nagyságrendekkel fontosabb városok.
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 063
9 000
113

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 046
2 180
113
Hol az összefüggés?

Sehol. De istenemre, mindkét oldal akadjon már le Bahmutrol, nem kell sokat visszanézni az időben, ott volt Popasna/Liicsanszk/Rubizso...valami.

Ugyan ez ment vagy egy hónapon keresztül talán? Soha nem veszik be vs husdaraloban az ukránok, áttörés lesz és akkor már nincs ukrán védelmi vonal Kijevig meg az összes ukránt katlanbazarjak.

Mi lett a vége? El lett foglalva a település véres harcok aran, nem lett katlan és ott volt mögötte pár kmre az új védelmi vonal.

Mi lesz Bahmuti vége jó.esellyel? El.fog esni, az utolsó pillanatban az ukránok lelépnek, mögötte xkmrel kész az új védelmi vonal.


Tudom, tudom szóbeli ígéret nem számít, meg egyébként is a SzU-nak adták, nem Oroszországnak (ilyenkor nincs jogutód)

dtwjnoin2tka1.jpg


AhMsYqy-KSAGNAXef2JTf-wF8v8AqwejMgm7ns6zom4.jpg

Mindkét fél tartotta magát a.szobeli megállapodáshoz, de mindkét fél viszonylag hamar partvonalon kívülre került. Ezért kell írásba foglalni a dolgokat.

A bmp3 meg loszerrobbanasnak néz ki... Nem olyan rég volt polemia, hogy a.100mm loveg most akkor jó e vagy sem: azért egy ifv nél hogy még berobbanjanak a kivetotoltetek is, nem egy plusz pont.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 536
113
Légiriadót rendeltek el a Okrajina legtöbb részén.

Kijevben és a térségben is zúg a sziréna. Az ellenséges erőforrások orosz repülőgépek repüléséről számolnak be, rakétaindítások lehetségesek.

Tu-22M3 rakétahordozók Kurszk irányából érkeztek, rakétaindításokat rögzítenek az ukrán források szerint.

"Ne hagyja figyelmen kívül a riasztást" - mondta Yermak, Zelenszkij irodájának vezetője.

⚡Az UkrTG csatornák robbanásokról számolnak be a Poltava régió Kremencsug körzetében
TA-IN4rIDeE.jpg
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Na ezekkel az ottragadt szerencsétlenekkel fogják most újraforgatni a "Szopóállarcos spermabankrablás 2"-őt.

Abból a 3000-ből minimum 400 zsoldos, abból kb. 20 román, de azok fele már át is állt, de már előre készültek rá az oroszok: Román tolmácsod mindig legyen!
Így máris csökkent a létszám ja és ezután még a maradék 10 román is azonnal átállt.

Ha pedig lesz Leó zsákmányolva az nagyon kínos lesz azzal kb. Kadirov fog otthon majd Tesco-ba járni előtte még a moszkvai győzelem napi felvonuláson végigvonulni és pózolni

Állítólag ezek már Bahmutból visszavonuló ukrik. Hiába vigyorog ,a többiek majdnem sírnak. :D



Basszki! Megvannak a románok!!?? Akik 15 perc után átálltak?? Ők az elit alakulat a híres "negyedórások" (nem négy hanem negyed óráig bírják a fronton és négyszer gyorsabbak mint egy volt elit amerikai zsoldos).


Zele: hallo elnök úr! Természetesen önök felé nyitottak vagyunk a kisebbségi törvényről való konszenzusra ...nem úgy, ahogy a közös ősi ellenségünkkel magyarokkkal :D bár közülük akiket besoroztunk elég szépen helytállnak helyettünk is a fronton! Bízunk benne, hogy önök is kíváló katonákat adnak és köszönjük is a támogatástukat és a válogatott profi zsoldosaikat ;)

Klaus Iohannis: Ne aggódjon elnök úr! Ezek a fiúk profin végzik a dolgukat! Ahogy megjelennek a fronton 15 perc és feltaláljak magukat. Igen! Kiválóak...általában elég hamar ki is válnak.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Légiriadót rendeltek el a Okrajina legtöbb részén.

Kijevben és a térségben is zúg a sziréna. Az ellenséges erőforrások orosz repülőgépek repüléséről számolnak be, rakétaindítások lehetségesek.

Tu-22M3 rakétahordozók Kurszk irányából érkeztek, rakétaindításokat rögzítenek az ukrán források szerint.

"Ne hagyja figyelmen kívül a riasztást" - mondta Yermak, Zelenszkij irodájának vezetője.

⚡Az UkrTG csatornák robbanásokról számolnak be a Poltava régió Kremencsug körzetében
TA-IN4rIDeE.jpg

Erről van infód?

tényleg úgy képzeled a dolgot, hogy az elmenekültek tulajdonjogát eu-s pénzen megszüntetik?

Sose mondtam ilyet. Bár a magyarokkal sokszor előfordult a történelem során, hogy elvett házaikba idegeneket költöztettek.
De nem hinném, hogy így csinálnák.
Egyszerűen újakat építenének, ahogy Palesztinában.
Ezért lenne, jó, hogy Donbasszban lehessen újjá építeni otthonaik.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 291
44 890
113
Artyomovszkból arról számolnak be, hogy jelenleg erőteljes támadás folyik Khromovo ellen,

ennek a falunak az Ukrán Fegyveres Erők artyomovszki csoportosulása számára a jelentősége kritikus: Khromovo az utolsó út mellett található, amelyen keresztül a nácikat ellátják.

Megjelent a Minszk melletti Machulishchi repülőtéren található orosz A-50U korai figyelmeztető és irányító repülőgép felvétele, amely az ukrán média szerint egy UAV támadás következtében megsemmisült..... csodával határos módon újra felemelkedett
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 814
20 951
113
Erről van infód?


Sose mondtam ilyet. Bár a magyarokkal sokszor előfordult a történelem során, hogy elvett házaikba idegeneket költöztettek.
De nem hinném, hogy így csinálnák.
Egyszerűen újakat építenének, ahogy Palesztinában.
Ezért lenne, jó, hogy Donbasszban lehessen újjá építeni otthonaik.

Szerintem az lenne a legjobb, ha szemelyes jelenleteddel tamogatnad ezt a projektet Ukrajna barmely pontjan.
A koltsegek miatt nem kell aggodnod, osszedobjuk neked. Szerintem boven vagyunk olyan viszonyban! ;)

rich-money.gif
 

Elkhound

Well-Known Member
2016. május 17.
316
1 556
93
"A Belarus-1 fehérorosz tévécsatorna ugyanazt az AWACS A-50U repülőgépet vette fel Machuliscsiban, amely ukrán források szerint megsemmisült vagy megsérült.

Korábban olyan műholdfelvételeket tettek közzé a gépről, ahol nem láthatóak sérülések a gépen, most pedig egy videó jelent meg, amelyen az A-50U szokványosan mozog a fehérorosz repülőtér területén."

UavYJO42UKQ.jpg


video
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Butaság a termőföld? Olvass utána, kezdésnek javaslom a lenti tanulmányt és bizony nem Putyin írta hanem a napnál világosabb mi folyik főleg 2021 óta amikor Zselé elkezdte kiárusítani konkrétan a termőföldvagyon nagy részét a globális alapkezelőknek. Ukrajna a világ legnagyobb gabonaexportőre volt. Jelen állás szerint az ezt biztosító termőföld fele, kb évi 40 millió tonna exportkapacitással az alapkezelők birtokában van! Egy kibaszott nagy monopoly zajlik a fegyver, gyógyszer, gabonabevételek csörögnek az alapkezelőknél, ehhez jönnek a feltörekvő kínai, indiai származású befektetőcégek. A tortából pedig az orosz oligarchák is harapni kívántak, tehát tavaly óta mindenki boldog, mert a világ adófizetői szépen tejelnek a fegyver és egyéb iparulajoknak, és bizony a termőföld nagyon is szépen csillog ezeknek, beleértve a kínaiakat. Ukrajna és a világ újrafelosztása folyamatban van, és nincsenek jó fiúk.
Magyarország érdeke ebben, hogy maradjunk kicsik és legalább az infrastuktúra és természeti erőforrások maradjanak a magyar oligarchák (jobb híján) kezében.
Szóval párezer anonim monopolyjátékos tologatja a sakkbábukat (szerinted miért jártak a fullajtárok, Yellen és Georgieva Zselénél, ha nem e játék részeként, illetve védeni a befektetéseiket Ukrajnában?), minket meg etetnek a mesével jóról, rosszról, demokráciáról, békéről, klímáról stb.
Afrikában is ez megy, csak ott a kínai pénzeszsákok kilóra megvesznek mindent, Ukrajnán meg megy a marakodás, de közben ez csak két rétegnek rossz, az ukránoknak akik megdöglenek és minden adófizetőnek világszerte aki fizeti a cirkuszt.

A multipoláris álmok kijevnél szertefoszlottak? Oszt ezt így hogy? Nem kezdek bele de nézz már rá azóta a petrodollár helyzetére, az OPEC állásfoglalásaira stb stb. Igenis multipolarizálódik a világ és benne a milliárdosok lokációi is, és ebben a borzasztó helyzetben kellene némi mozgásteret hagynunk magunknak, az pedig nem egyszerű. De ha őszintén azt gondolod hogy csak a ZUSA, hát lelked rajta.
Itt a cikk amit elfelejtettem linkelni, az ukrán földek privatizálásáról, amit igazán Zselé indított be 2021-ben:


Miből gondolod hogy az oroszok nem darálódnak? Ha az ukránok veszteségei túl nagyok, akkor még mindig visszavonulhatnak és annak se lenne érdemi következménye.
Abból, hogy sokkal erősebb a tüzérségük, és mert meg vagyok róla győződve, hogy az ukrán emberveszteség nagyobb.

Nem vonulnak vissza, gondolom Yellen és Georgieva is emlékeztették Zselét, hogy a magánbefektetők földjeit bármekkora véráldozattal is, de védjék meg.

Nézd, én tisztában vagyok vele, hogy az oroszok is könyörtelenül kihasználják a helyzetet a globális játszma részeként, és hagyták a szakikat is pusztulni sokáig, most pedig a háború gyors lezárása sem érdekük. De az igazi gazemberség a nemzetek feletti pénzhatalom játéka, ahol a nemzetiségnek semmi jelentősége nincs. Ugyanolyan lelketlenek az orosz oligarchák, mint a szaudi sejkek vagy a kínai állampárt, vagy a texasi olajmilliárdosok vagy a nagybankárok, a Blackrock-Vanguard-stb asset manager részvényesek, ez egy kibaszott materialista polip ami ellen csak úgy lehetne fellépni ha az emberek öntudatra ébrednének és nem mészárolnák le egymást és nem hagynák magukat rabszolgasorba taszítani a rendszer által. És az valahol ott kezdődik, ha mi sem esünk itt egymás torkának, akár atlantisták akár russzofilek vagyunk. Ez a tragikomédia csak az emberiség megosztására szolgál!