200 dolláros drónok:
Tests at the test site showed that cheap kamikaze drones are capable of hitting enemy equipment with cumulative projectiles, RIA Novosti was told in one of the divisions of the Armed Forces of the Russian Federation in the zone of a special military operation. The cost of such a "baby" is only...
t.me
Nekem ez a kedvenc hírem az elmúlt napokban,furcsa hogy senki nem reagált rá. Bár szeretem ezt a csatornát de sokszor hoznak le hülyeséget, nem tudunk sokat erről de gondolom valami szaki sufnituning dolog lesz, ami szerintem nem vesz semmit el az értékéből, sőt az én szememben nagyot nő. Olyan ez mint a moltov koktél, egyszerű olcsó, működött működik mai napig, 2-5 dollár elpusztít akár több milliót is. Imádom azokat a fejlesztéseket amik a valódi háborúban születnek vagy csak simán lelkes amatőrök gondolkoznak azon hogy lehet megcsinálni valamit a töredékéből annak mint ahogy a nagy cégek meg a mitikus "katonai felhasználás" ársokszorosító hatásai után összehoznák, mert nekik nem az a lényeg hogy mindenkinek épüljön belőle az államtitkártól a tábornokig egy nyaraló és legyenek luxuskurvák hanem hogy működjön és elérhető legyen. Ugyan ez igaz a moldáv fészerben gyártott helikopterekre, vagy olyan kis házi vízi erőművekre amiket meglehet csinálni pár száz dollárból dollárból meg meglehet cégeken keresztül venni "professzionális" módon több tízezer dollárért.
Hiányolom ezt a területet a magyar hadiipari fejlesztésekből, hagyni kéne és együttműködésbe terelni a lelkes amatőröket, nem pedig a teknek lerohanni őket ha esetleg próbálkoznak, sok szegény ember fegyverét gyárthatnánk a világnak, mert láthatóan a csúcskategóriába nemigazán tudunk érvényesülni, nincs is mivel, nyilván az a nagy pénz de szerintem néha a kis faltok is jók.
Amúgy a tesztvideó szerint ez olyan mint a lancet csak gondolom sokkal kisebb hatótávval, mert a videó szerint csak pár száz métert repült persze lehet hogy tud sokkal többet is, de ha tud pár km és ilyen olcsó még kevés robbanószerrel is megéri puha célokra indítani.
Ha csak bedobnak egy köteg dinamitot egy 5 m-es vízbe (mondjuk, ahogy a Deltában szokták anno, halászat céljából) és felrobban, kb. 0.5 m-es hullám keletkezik. Namármost, ha egy 2000 m-es víztömegben felrobbantanak egy 5 MT atombombát, akkor ott is felemeli a vízoszlop 10%-át, azaz keletkezik egy 200-m-es hullám. És az szépen megindul. Na azt a világ rakétavédelmi rendszerének az összessége nem állítja meg. Jó lenne ha nem kellene megtapasztalni.
Szerintem blogenek igaza van hogy nem tudod ezt megcsinálni, én segg hülye vagyok a fizikához, de azért volt sok víz alatti robbantás és nem söpörték le több száz vagy tíz méteres hullámok a környező szigeteket. Gondolom teljesen másként működik egy ilyen robbanás mint ha mondjuk egy óriási követ dobnának bele a vízbe és a hatása sem egy irányba hat, illetve ha ez lehetséges, akkor az angolszászoknak akik tengeri hatalmak minden rakétavédelmi rendszere felesleges mert a tengerparti városaikat nem tudják megmenteni semmiképpen hisz az óceánok felé is ki kéne a védelmet terjeszteni.
Viszont van egy sziget afrika partjainál ami egy törésvonalon fekszik, és meg van repedve és elméletileg ha az belecsúszik a vízbe akkor az megtud indítani egy hatalmas szökőárat ami valami 10 órán belül a nyugati parton van és több 10 méter magas lenne, ennyi idő alatt kizárt a városok kiürítése. az anyagi kárról nem is beszélve, de hogy azt atomrobbanással bele lehet e robbantani a tengerbe én úgy szint kétlem, lepkefing vagyunk mi a természethez képest.
Az orosz pilóta aki megoldotta párszáz liter üzemanyaggal pillanatok alatt a dolgot.A NATO USA meg napokig morfondírozott a légömbökön.
Tengerésznek néz ki a karjánál is a tengerészeti jelzés van, és még csak nem is a haditengerészet pilótáié. Na meg a nyugati médiából tudjuk hogy az orosz pilóták mind öregek, túlsúlyosak, és alkoholisták, illetve mind halottak is ez esetben pedig lehet hogy már putyin az akadémiáról küldi az első éveseket a halálba cikkek fognak jönni, uhh nem kéne ötleteket adnom a "mértékadó" médiának.
Viszont mindegy, faszagyerek volt a pilóta bárki is legyen
Jah és mielőtt vizionálnátok az atomháborút a drón miatt, azért ne csináljátok, nem minden tiszt retardált, mondjuk egy Robert C. Castel szerű higgadt tiszt tudja azt hogy ő küldte be a fasz erdőbe a drónt, és ott szívatják egymást ahol tudják kölcsönösen, de még csak meg sem halt senki.... majd most kicsit tolonganak a víznél esetleg.... de ez egy olyan dolog ami várható volt, szerintem egyáltalán nem jelentős hanem törvényszerű és az amcsiknak is elfogadható.