[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
407
1 042
93

A másodikból ez. ↓ Egy éve mit mondtak ezek a BMA szakértők? Akkor mennyi időt adtak Kisoroszországnak?
Ez a kettő iromány elsődlegesen propagandaanyag szerintem.

"In the last BMA operational update, I stated, that the AFU will be defeated within 2-3 months. To throw around such numbers without explaining it was a major mistake and unprofessional. Please accept my apologies.

The BMA articles are consistent. We lined out our opinion already two times, consistently, how and when (if no major escalations by external players happen) we expect, that Ukraine will be defeated.

Here you can read, what we think about how the defeat of Ukraine could look like. Nothing changed, that’s constancy.

In our last operational update, we stated that the AFU will be most likely defeated within 2-3 months."
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 428
18 847
113
frpnsi10.jpg
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 292
44 890
113

Hszi Csin-ping meghívta Vlagyimir Putyint Kínába​

Hszi Csin-ping kínai elnök meghívta Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy 2023-ban Kínába látogasson.
A kínai vezető ezt március 21-én nyilatkozta a kormány épületében, ahol Mihail Misustin orosz miniszterelnökkel tárgyal .
Mishustin is kapott meghívást Kínába. Hszi Csin-ping a két ország kormányközi struktúráinak munkájának fokozását szorgalmazta.
Emlékezzünk vissza, hogy Vlagyimir Putyin utoljára 2022 februárjában, az NWO kezdete előtt járt Kínában.
Az Oroszországgal való kapcsolatok fejlesztése és erősítése Kína stratégiai irányvonala – hangsúlyozta Hszi Csin-ping.
„Kína iránya az Oroszországgal való stratégiai együttműködés megerősítése felé megingathatatlan. Mindkét fél erőfeszítéseket tesz a nemzeti fejlődés és újjászületés érdekében, támogatja a többpólusú világot és a nemzetközi kapcsolatok demokratizálódását” – közölte a kínai külügyminisztérium a köztársasági elnök oroszországi látogatásáról.

FRISSÍTVE​

11:35. Misustyin miniszterelnök viszont megjegyezte, hogy az Orosz Föderáció és Kína kormánya a legmagasabb szinten biztosítja a Putyin és Hszi közötti tárgyalások során a ma megszületendő megállapodások végrehajtását.
Источник: https://rusvesna.su/news/1679387059

Macedónia négy hibás Szu-25-öst szállított Ukrajnának
A 20 éve vásárolt gépek visszakerültek Kijevbe. Egész idő alatt, 2004-től napjainkig, a vadászgépek nem szálltak fel - a technikai feltételek nem tették lehetővé.

Elképzelhető, hogy a sok röpképtelen gépből, össze tudnak hozni néhány működőt!

Az OP forrásunk azt mondta, hogy Zelenszkij jóváhagyta a Bahmut melletti ellentámadást, amelynek néhány napon belül meg kell kezdődnie.
 

SpazzMaticus

Well-Known Member
2018. július 24.
117
579
93
Ha valaki a kommentjében egy ukràn zászlót rak fel, akkor már biztos, hogy törekszik az objektivitásra. :cool:

Ebben egyébként igazad van.

De csak pont annyira törekszik, mint azok akik kétpercenként idelinkelik az összes vadhajtásos, o. az igazság oldalán, meg az összes "full pártatlan" telegramos cikket.

Mindkét fajtának már az ovodában is az objektivitás volt a jele... ;)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 953
113
Tul sokat korozgetnek errefele ezek az oreg bombazok...
Le kellett volna kerozinozni ezeket is.


Van egy ilyen is.

Zselé es a kinaiak. Amugy igen, Kinatol meg nem kovetelt loszert meg tankokat. Erdekes nem? Pedig van ami azonos, vagy hasonlo. Roppant erdekes...

A roman nep es a fegyverszalitas.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 116
45 426
113
Túl sok esze nem volt a sofőrnek azt meg kell hagyni.
Nem feltétlen a sofőr a hibás. (De olyan 90% :rolleyes: )
Nem csak a nyitott búvónyílással volt a gond, de ki nem nyitott hullámtörő sem ártott volna. A kérdés, hogy miért nem volt nyitva.
Különben ezek civileknek tűnnek nekem, vagy karbantartóknak...
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 960
113
Nem feltétlen a sofőr a hibás. (De olyan 90% :rolleyes: )
Nem csak a nyitott búvónyílással volt a gond, de ki nem nyitott hullámtörő sem ártott volna. A kérdés, hogy miért nem volt nyitva.
Különben ezek civileknek tűnnek nekem, vagy karbantartóknak...

Ukrán mobik, kaptak 2 hetes gyorstalpalót aztán menjén. Náluk a civil ruha is elég gyakori, ráhuznak egy katonai kabátot oszt jól van.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 292
44 890
113
Ebben egyébként igazad van.

De csak pont annyira törekszik, mint azok akik kétpercenként idelinkelik az összes vadhajtásos, o. az igazság oldalán, meg az összes "full pártatlan" telegramos cikket.

Mindkét fajtának már az ovodában is az objektivitás volt a jele... ;)
Mi bajod van a Vadhajtások.hu-val, hiszen a legolvasottabb magyar hírportál. Egyébként nincs pártatlanság, még a tudományban is van részrehajlás. Így lesz kerek egész, ha mindkét pártosság kiegészíti vagy korrigálja egymást. Az az óvodás, aki ezt a pártatlanság dumát elhiszi.

Vlagyimir Putyin Hszi Csin-pinggel folytatott hivatalos találkozójának ceremóniája a Kreml Nagy Palota Szent György-termében zajlott.
A teremben mindkét ország delegációjának tagjai is jelen voltak a két ország vezetőivel.
Az orosz delegáció a következőket tartalmazza:
▪️Szergej Sojgu védelmi miniszter
▪️Dmitrij Peszkov, az Orosz Föderáció elnökének sajtótitkára
▪️Szergej Lavrov külügyminiszter
▪️Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács alelnöke
▪️Andrej Belousov első miniszterelnök-helyettes
▪️Denis Manturov miniszterelnök-helyettes
▪️Dmitrij Csernisenko
▪️Tatiana Golikova
▪️Sándor Novák
▪️Jurij Trutnev
▪️Maxim Reshetnikov, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium vezetője
▪️Vitalij Saveliev közlekedési miniszter
▪️a Központi Bank vezetője Elvira Nabiullina
Jurij Usakov és Maxim Oreskin orosz vezető asszisztensei.

Lehet olvasni a névsorból!
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Moszkva képben van azért... persze ez nem véletlen hiszen tudjuk pontosan hogy oooobán betűről-betűre követi Mordor Urának parancsait!
(Ugye csokis keksz olívabogyó DK-s képviselő a napokban jelezte, hogy a múltkori porvihar az M-1esen egy ooobánista oligarcha földjéről származhatott, csak azt nem tudta hogy azt a porfelhőt, a Putyler parancsait ooobánisztánba hozó mordori helikopter keltette)
Az ellenség T-64BV harckocsikat tol a bahmuti darálóba. Szpászibá bálsoje banderiszti, így sokkal egyszerűbb mintha át kéne telepítenünk a tüzérséget pár kilométerrel arrébb.
az ellenség francia gyártmányú Crotale kis hatótávolságú légvédelmi rendszere. A videón egy robotrepülőgép lelövése.
Az ellenség vadonatúj csodafegyverei, az ausztrál papírrepülők :)))
Az 1 hadtest 14. Kalmiusz tüzérdandárjának ütege Krasznopol irányított lövedékkel küzdi le az ellenséges célpontot.
Újabb terroristák mentek mesterük bandera után, hogy az örökkévalóságig aszalódjanak a pokol legforróbb üstjében.
A fehérorosz KGB beavatkozó alegysége egy hamis orosz útlevéllel rendelkező terroristát semlegesített Grodnó városában. A robbanóanyagokkal, kézigránátokkal és gépkarabéllyal terrorcselekményekre készülő terrorista az akció következtében banderához költözött.
Remélem ez csak valami rossz vicc... Ráébredtek, hogy banderisztán földjére már nem tudják rátenni a kezüket és akkor inkább minél több kárt akarnak okozni?
VAtryTmVp-YruKoO9GtbXwGcHJ0uUCH2aGxMh9WJ9L01_e4OcpK4ubeKk0TmJyzCcOrErI0ueUG4AegbCRrnkqzdWj_CnKLLlLLmbDrtMUYfu0Izd6j9uqBJgFGENICWTsc3umJGG0re7s8H97cgYkEMxzaGBaL6mnv50CC47bMmmKEJ5MdH-KRBUFCla6yNL6irNMKrStRCcgCewFWvnguKCLvz0p0HDtL63LupWmbfYD57bML1LLeSRPY1Vw0nX0igfDPsgKfLs6AFtk4U4YOfTMu5xraR_AASQxCN32_UJYDLmUFkazBm2qASIuCfT2C88GFQi7HwDkojP9APgQ.jpg

Oroszországból szeretettel :)
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
718
7 286
93