[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
617
5 654
93
Ez úgy eszement hülyeség, ahogy van.
"Ez úgy eszement hülyeség, ahogy van."

Mások meg mást mondanak. Képek, hogy hogyan néznek ki a hibásan született gyerekek Irakban, kiknek szülei azon a területen éltek, ahol szegényített urán lövedékeket használtak a katonák az Iraki háború alatt:


De, ha semmi káros hatása nincs, akkor az oroszok is nyomathatják ezerrel és a nyugati médiában nem lesz ajvékolás, hiszen csupa vitamin az egész. Vagy ha az orosz is használni fogja, akkor az már nem lesz demokratikus és hirtelen népirtás lesz belőle?
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 152
15 967
113

Megindult az ukrán ellentámadás? - Hidegkuti Konstantin​

Most hallgatom @nyugger -t....ahh megint elbaxtam 2 órát ezzel a hozzászólással :( Imádom a hangját...meg van kicsit fázva :)
Egyébként jó volt.... bár fel sem ér az istenemhez, Brudivzovszkij, vagy Brendevzsavnij, Bruszilovszkij...mittomén milyen Antonhoz :D
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 236
113
"Ez úgy eszement hülyeség, ahogy van."

Mások meg mást mondanak. Képek, hogy hogyan néznek ki a hibásan született gyerekek Irakban, kiknek szülei azon a területen éltek, ahol szegényített urán lövedékeket használtak a katonák az Iraki háború alatt:
Nem ismerek olyan tanulmányt, ami objektíven összefüggést tudott volna találni. Propagandának jó lehet az amúgy is előforduló deformitások képeinek mutogatása, de más szempontból ez kevés. A gyengített uránium az csak egy nehézfém, mint ólom mondjuk. Mindenképp kell legyen valamilyen enyhe következménye a csekély mértékű szennyezésnek, de is olyan csekély lesz csak, mint mondjuk az ólmozott benzin használata volt vagy amit a rendszeres lőtérhasználat okoz.
De, ha semmi káros hatása nincs, akkor az oroszok is nyomathatják ezerrel és a nyugati médiában nem lesz ajvékolás, hiszen csupa vitamin az egész. Vagy ha az orosz is használni fogja, akkor az már nem lesz demokratikus és hirtelen népirtás lesz belőle?
Persze, van is nekik. Csak senki nem vív tank-tank elleni csatákat az ukrán hadszíntéren, mert ahhoz képzettebb hadseregek kellenének. Se az oroszok, se az ukránok nem tudják meghaladni az első világháborús színvonalat, Guderian meg Patton csak a fejét csóválná őket látva és jöhetnek a Felső-Voltás idézetek, amik soha nem voltak olyan igazak, mint most!

Az angolok azért szállíthatnak DU lőszert, mert lehet csak ez van nekik selejtezhető raktárkészletként! Ismerjük a tankjaik lőszerproblémáját, nem kell nagyon találgatni mi ennek a szállítási hajlandóságnak az oka. Mondjuk arról senki nem ír, hogy az ukránok semmit nem fognak érni vele, mert mire lőjjenek vele! El se jutnak addig, hogy harckocsira tüzeljenek!
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
715
1 996
93
Girkin vergődése elérte azt a pontot, hogy állítólag belebegtette a GRU a kiadatását Malajziának az MH17-tel kapcsolatos nyomozási anyagokkal együtt (a repülőgép lelövése után került partvonalra anno, rossz nyelvek szerint ő adta ki a parancsot).


Donbasszi csendélet 2015-ből
jCShV6B.jpg



Oroszok már T-55-ösöket is vonatoztatnak fel-alá, ukránszoponcok már örülnek, mint majom a ... T-55-nek
IWi1iwC.png




Friss hús a darálóba


Németek szerint túl sok halottjuk van az ukránoknak, hiába próbálják a titkolni, a 2014-22 között kiképzett haderő megsemmisült, már csak kényszersorozotokkal tömködik a lyukakat, pedig a közelgő offenzívához rengeteg jól képzett katonára lenne szükségük.
Hamarosan kezdődik újra a vita, hogy kellenek-e nekünk a régi 72-esek. Kezd amúgy a véleményen a affelé erősödni, hogy igen. Minden is kell sajnos ami van...
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 494
56 772
113
A kokós álítólag Konsztantyinivkába érkzett ,elég nyomott a hangulat. Russzofóboknak egy kis jelentés a frissen mosott kianyintól alias (Bakhmut Bob)



Nők is harcolnak a fronton?




Inkább NSZK és NDK. Egy nép csak egyiket USA szabadította fel, másikat a SZU.
és uígy DPRK és ROK. Megint egy egyiket USA szabadította fel, másikat a SZU az egyikben általános az éhezés, tömegek halnak éhen másik meg a világ egyik jóléti állama.
Nekünk is de más lett volna ha USA szabadít fel és nem Oroszok.
--
más: ez volt már?
https://www.portfolio.hu/global/202...70-eves-t-54-esek-az-orosz-raktarakbol-604444
Tényleg nehéz elhinni, hogy nem hogy T-72ből, de T-62ből is kifogytak és már T-54/55öket kéyntelenek elővenni. Kubinka felkészül. Jövő februárra vártam, hogy kifogynak de lehet már összel?
ÉÉÉS remélem lesz T-54 Chanalnger2/Leo2A6/M1... összecsapás video. :):hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:



Lehet nem kellett volna megtámadnunk a szovjetúniót,akkor nem szabadítottak volna fel.
Ne gcizz,álj elé a fostos T55 nek,és rúgd ki a futóművet alóla!
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
3 028
12 367
113
Két opciót látok én is.
1. Vagy megkapják a szlotákok, csehek, rományok amit ígertek nekik, ekkor hátrányban leszünk.

2. Vagy hasonlóan az ukrán M1A2 Abramsok mintájára sosem ér oda az ígéret, ebben az esetben az usa lefegyverezte a szlotákokat.

Légvédelemnél a német Patriot ütegre gondolsz? Azt hazavitték?

Más.... korábban jeleztem, hogy komoly gazdasági gond van az usa-ban. Bár, ha az ő gazdaságuk bedől az minket is érinteni fog.

4 Patriot uteg volt szlotakiaban: 2x nemet, 1x holland, 1x amcsi. Fokozatosan vonjak oket vissza, eloszor a hollandok,

https://www.bumm.sk/belfold/2022/10/10/kivonjak-szlovakiabol-az-egyik-patriot-raketauteget

majd az amcsik is,

https://parameter.sk/visszavonjak-szlovakiabol-az-amerikai-patriot-legvedelmi-rendszert

a ket nemet uteg egyenlore ugy nez ki, hogy az ev vegeig marad.

https://napunk.dennikn.sk/hu/percrol-percre/3159193/
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Bakhmut körül is nyomnak, de Zaporozsjénál is.

De ilyen már volt az előző napokban is és párszor csúnyán aláfutottak.



Ugyanaz a taktika ami már Herszon alatt is pörgött (képzetlen katonákkal másik opció a human wave), kis csoportokban szétszórtan támadnak folyamatosan több helyen, próbálva túlterhelni az orosz parancsnoki láncot, így van esélye 1-1 csoportnak közelharcba érni és kihasználni lokális létszámfölényét.

Ami nagy különbség, hogy az oroszok ezt már várják és azóta 300.000-rel többen lettek.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 086
33 267
113
Összfogl
Izrael
Artyi
Olajvezeték
Artyi
Mirage