[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 425
7 005
113
Semmi másra nem jók ezek, csak érzelmi manipulációra, információtartalmuk kb. 0
vegyük sorba
mire jó nálunk az a magyar belpolt uraló plakátkampány deklaráltan a háború támogatására
az se az információtartalomról szól
vagy mire jó az ukrán hátország rengeteg villanyoszlophoz kikötözött szerencsétlene
az se igazán informatív
a trancsírvideó kiválóan beleillik ebbe a sorba, illeszkedik ugyanabba a sémába
csak ott a fronton már nem lehet plakátkampányt indítani az ukrán kényszersorozottaknak arról hogy miért is ne adják meg magukat, és az a szolid kikötözős technika se eléggé motiváló, ott drasztikusabb módszerekre van szükség
de a tartalom ugyanaz
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113

Az Egyesült Államok kételkedik az ukrán fegyveres erők ellentámadásának sikerében​


Az USA kételkedik abban, hogy az ukrán ellentámadás teljesen sikeres lesz. A csapatok, a lőszerek és a felszerelés koncentrációjával kapcsolatos ukrán problémák azt eredményezhetik, hogy az ukrán fegyveres erők "jelentősen elmaradhatnak" az ellentámadással kapcsolatos elvárásoktól.

Ez derül ki a Washington Post által elemzett "Pentagon-szivárogtatások" egy másik dokumentumából.

A netre került dokumentum "hiányosságokra figyelmeztet az erők létrehozásában és ellátásában", valamint arra, hogy az ellentámadás valószínűleg csak "szerény területi nyereséget" fog eredményezni.


A dokumentum szerint azonban Oroszország megerősített védelmi erői, valamint "az ukrán kiképzés és lőszerellátás tartós hiányosságai valószínűleg megakasztják az előrehaladást és súlyosbítják a veszteségeket az offenzíva során".

Az Egyesült Államok parancsnoki gyakorlatot is tartott ukrán katonai parancsnokokkal. Kiderült, hogy az erők túlzott szétszóródása túlságosan megnyújthatja az utánpótlási vonalakat, ami megnehezítheti a visszafoglalt területek megtartását.


A nemrég kiszivárgott dokumentum az AFU soraiban uralkodó hangulatról is árulkodik:

"Sok parancsnok és katona már tudja: az Oroszország elleni nehéz harc kimerítette az ukrán csapatokat és felszerelést, ami miatt a háború napról napra elhúzódik, előnyhöz juttatva a nagyobb orosz fegyveres erőket.

Aresztovics: Zelenszkij népszerűsége összeomlik, ha megszűnnek a harcok​


Vaszilij Golovanov ukrán újságíró kérdésére, hogy milyen következményekkel kell számolnia Zelenszkijnek az ország gazdasági és szociális problémái miatt, ha az ukrajnai konfliktus véget ér, Aresztovics így válaszolt:

A LEGKÜLÖNFÉLÉBB. KEZDVE AZZAL, HOGY AZ ELNÖK MEGÍTÉLÉSE MÁR AZ ELSŐ KÉT HÓNAPBAN NULLÁRA CSÖKKEN, ÉS NEM LESZ TÖBBÉ A MÁSODIK CIKLUSRA ESÉLYES, ÉS A PARLAMENTBEN SEM LESZ SEMMILYEN MÓDON KÉPVISELT ERŐ. MINDENÉRT ŐT FOGJÁK HIBÁZTATNI”.
“Véleményem szerint a Zelenszkij-kormány leggyengébb pontja a gazdaságpolitika. Nem tudom, mit mondanak neki az itteni gazdaságpolitikáért felelős emberek, például [a parlament pénzügyi, adó- és vámpolitikai bizottságának vezetője, Daniil] Hetmancevnek és másoknak, de ezzel az ő politikai sírját ássák meg” – mondta a volt tanácsadó.

 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113

A cikk kijelenti, hogy „Shmygal egy exkluzív interjúban… kijelentette, hogy már idén nyáron megindulhat az ellentámadás”, bár közvetlen időpontot nem adnak.
Lesz abból még soha napján kiskedden. Merülnek ki a nyugati tartalék fegyverkészletek, maradékot pedig nem szívesen adnák, mert aztán ha kell nekik is, akkor nem lesz amivel védekezzenek a gonosz orosz ellen.
Vagyis a nagy ukrán offenzíva előreláthatóan, előre nem látható ideig elmarad. Pedig milyen szépen ki volt találva. Nekihajtják az orosznak, az orosz megroppantaj őket, majd megindul nyugat felé. Erre fel usánka be tudja hajtani Lo. Ro. Slotákiát meg a Baltiakat Ny-Ukrajnába. És már is kész a nagy buli. De hát ez a fránya orosz nem akar megindulni nyugat felé, akkor mi végre lehetne beküldeni a luzer K-Európát? Ha nem másra arra jó lett volna ez az ukrán támadás, hogy az orosz kimozdul.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 635
113
Szóval a lefejezős videó... úgy tűnik a Ruszicsnak "köszönhetjük". Legalábbis azt írják, hogy meg leszünk lepve, hány ilyen videó jön még :( :
TVQ8V3WL_o.jpg



Annyit fűznék még ehhez, hogy tavaly ilyenkor, amikor az ukránok tolták a kínzós videóikat, többen emlegettük, hogy el fog jönni ez az idő - és hát úgy tűnik, eljött :(
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113
És ha mégis igazi és egy orosz követte el?
Akkor lesz még valami, amivel relativizálni tudjátok vagy esetleg van egy határ, ami fölött nem teszitek?
Ilyet nem lenne szabad tenniük. A barbár, nem is tudom milyen féle kecskebaszoktol már megszoktuk. Állatok!
De ha egy ilyet orosz vagy ukran tesz az megbocsáthatatlan bűn. Állati cselekedet akit nem lehet megmagyarázni semmivel. Fehér ember ilyet nem tesz.
 

SpazzMaticus

Well-Known Member
2018. július 24.
117
579
93
Eddig tőletek láttunk ilyen brutális kivégzéseket, meg merem kockáztatni, hogy egy orosz katonát bebujtattak egy hohol egyenruhába majd lenyakazták.
Egy : Ki az a "tőletek" ?

MInek is tagadnám hogy nem tartalak sokra, de mondjuk nekem ezembe sem jutna ilyen mélyre süllyedni hogy egy lefejezős videó kapcsán utaljak rád, ez fel nem merülne bennem hogy te "azokhoz" tartozol akik ilyet tennének...
Látom forditva ez nem okoz semmifele morális problémát, mondjuk meglepődnöm ezen nem kellene.

És egyébként én nem vagyok sem egyik, sem másik oldalon, akármit gondoltok. Az a ti "fekete-fehér" világnézetetek agybaja, hogy aki mást gondol mint ti, az az "ellenség", plusz nem én szoktam itt "hitet tenni" nap mint nap az oroszok oldalán.

Ezt akármelyik oldal "emberei" művelték, nulla részvétet nyilvánitva feléjük azt mondom hogy remélem hogy r#hadtul megkapják ezért ami jár nekik, legyenek ukránok, oroszok, bárki más, de minimum a pokol tüzén égjenek érte ítéletnapig.
És hogy ilyen halált senki nem érdemel.
Gondolom hogy gondolná ezt mindenki, aki embernek érzi magát...

Kettő : Ugye nincs tele a net pl. Wagneresek ilyesféle "hőstetteiről" Szíriában, vagy Afrika egyéb részein ? Vagy Afganisztánban anno a "nagy baráti segítsegnyújtás" közben, stb... ?
De mielőtt még visítani kezdenél hogy "de amazok is" mer' nektek ilyenkor ez a lényeg, meg a legnépszerűbb "indok" is egyben : pl. az amikról franciákról, Vietnámban, Irakban, stb ?

Ilyet ugye minden háborúban kizárólag az egyik fél szokott elkövetni, miközben a másik "hótiszta" mint itt is mi ?

"Meg mered kockáztatni"... Szánalmas.
Nem komám, te szimplán gyűlölködsz. Mindezt egy olyan videó kapcsán, ahol megölnek brutálisan egy embert, valakik.
De persze ezt csak "hoholok" tehették. Hát ki más. Mert te ezt úgy gondolod...
A legmélyebb rosszindulat és fajgyűlölet beszél itt belőled, az "objektivitás" jegyében.

Utána meg jöttök hogy "nyugaton" meg nem lehet a magatokfajtának elmondani a "véleményét", meg büntetnek érte, csak mert kimondtátok az " igazságot"...
És halálra vagytok sértődve hogy megvetést kaptok ilyen gondolatokért, pedig ti rendes emberek vagytok egyébként, csak hát vannak olyan népek például, akik alapvetően gonoszok, ők "megdögölhetnének mind egy szálig", meg "az országuknak most már pusztulnia kéne" ( innen idéztem az elmúlt hónapok " magasztos kinyilatkoztatásaiból" a fenntieket), de ez teljesen normális ugye ?
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 865
27 415
113
Kiszivárgott amerikai dokumentum szerint állítólag a szerbek is szállítottak fegyvert az ukránoknak, kérdés igaz-e és amennyiben igen ez mennyire amerikai nyomásra történt

Mondjuk nekem már kezd gyanúsan sok lenni ez a szivárogtatás mostanában hirtelen a semmiből. Bár másik oldalt meg láttunk már szerb Grad lőszert az ukránoknál
Az egyik szerb fegyvergyár adott el cuccokat a Pentagon egyik beszállítójának. Aztán amikor kiderült, h az Ájszisz nem a mérsékelt lefejező banda, hanem a radikális, akkor az amcsik elkezdtek mutogatni a szerbekre, h milyen csúnya fiúk ezek. Asszem egy bolgár újságírónő követte vissza a gyártási számok alapján. Ha jól emlékszek, az ukránoknál talált cuccok is abból a szériából származnak.
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 433
4 786
113

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 649
55 279
113
Ilyet nem lenne szabad tenniük. A barbár, nem is tudom milyen féle kecskebaszoktol már megszoktuk. Állatok!
De ha egy ilyet orosz vagy ukran tesz az megbocsáthatatlan bűn. Állati cselekedet akit nem lehet megmagyarázni semmivel. Fehér ember ilyet nem tesz.
Helyesen:Fehér ember ilyet fehér emberrel nem tesz. Feketékkel meg más szinesekkel igen. Ezt mutatja a történelem.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 394
113
Fél millió 155-ös gránát Koreából.


Lesz abból még soha napján kiskedden. Merülnek ki a nyugati tartalék fegyverkészletek, maradékot pedig nem szívesen adnák, mert aztán ha kell nekik is, akkor nem lesz amivel védekezzenek a gonosz orosz ellen.
Vagyis a nagy ukrán offenzíva előreláthatóan, előre nem látható ideig elmarad. Pedig milyen szépen ki volt találva. Nekihajtják az orosznak, az orosz megroppantaj őket, majd megindul nyugat felé. Erre fel usánka be tudja hajtani Lo. Ro. Slotákiát meg a Baltiakat Ny-Ukrajnába. És már is kész a nagy buli. De hát ez a fránya orosz nem akar megindulni nyugat felé, akkor mi végre lehetne beküldeni a luzer K-Európát? Ha nem másra arra jó lett volna ez az ukrán támadás, hogy az orosz kimozdul.

A NATO csak akkor lépne hadba, ha az orosz megtámadná.
De amíg Bahmutnál szerencsétlenkedik, addig ettől nem kell tartanod.
Közben jól ledarálja magát katonailag, meg jó sok pénzt elköltött a Donbaszi falvak megszerzéséért, a szociális kiadások, hangulatjavitó intézkedések fedezeteként.
Ezért nem kellenek ilyen különös elméletek ide, egyszerűen ez a katonai és gazdasági realitás.
Hogy kinek jó az elhúzódó háború, az majd kiderül.

Szóval a lefejezős videó... úgy tűnik a Ruszicsnak "köszönhetjük". Legalábbis azt írják, hogy meg leszünk lepve, hány ilyen videó jön még :( :
TVQ8V3WL_o.jpg



Annyit fűznék még ehhez, hogy tavaly ilyenkor, amikor az ukránok tolták a kínzós videóikat, többen emlegettük, hogy el fog jönni ez az idő - és hát úgy tűnik, eljött :(

Nem néztem végig, de mintha az áldozat sima zöld gyakorlót viselne. Szerintem errefelé ez már nem divat, még az FBŐ -k (falú beli őrök) is valamilyen terepszínű ruhát használnak.
Viszont a közel keleten, szegényebb ázsiai országokban még lehet ilyet látni.
Szerintem ez egy másik konfliktusból való, a feszültségét, gyűlöletet fokozó célzattal bedobott "fake".
Az lenne a jó, ha senki nem terjesztené, senki nem osztaná meg. Olyan lájkvadasz, bulvár, RTL, klubb, origo, riposzt szintű tartalom.
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 165
3 452
113
Az "hoholwood" alkotás biztosan mi ?
Ezzel a szóval kirakni ezt ide, pontosan megmutatja hogy milyen "ember" is vagy...

És ha kiderül hogy ezek oroszok, akkor mi van ?
Persze az nem lehet mi ?
És ha mégis igazi és egy orosz követte el?
Akkor lesz még valami, amivel relativizálni tudjátok vagy esetleg van egy határ, ami fölött nem teszitek?
Nem tudom, hogy mi az igaz, de mikor tavaly augusztusban ukránok kínoztak és öltek meg oroszokat, akkor meszike azt írta, hogy ~"ilyen a háború"... Ezzel se akkor, se most nem tudok azonosulni, mert attól hogy háború van, vannak dolgok, amiknek nem lenne szabad megtörténniük.
Nem tudom kik vannak a videón, de azt tudom, hogy minden népben akadnak erre hajlamosak, ez néhol gyakoribb, van ahol kevésbé, s ahogy előttem is írták, ezt a háborús környezet csak felerősítheti.

A hsz-emmel csak arra kívántam rávilágítani, hogy "minden szentnek magafelé hajlik a keze", mivel nem emlékszem, hogy akkor oly hevesen tiltakoztak volna ez ellen.

Ui.: Én se néztem végig a videót.
 

Agresszív Sügér

Well-Known Member
2020. december 8.
421
2 141
93
Hoholwood alkotása, amiért ukrán kiskatonák nem merik megadni magukat.
18+++, ez már szíriai felkelő szint.
Jó ideje elvesztettem a fonalat egyenruhák terén, de ha már propaganda videót csináltak felhúzhattak volna egy zöld terepmintás hacukát, nekem ez nagyon ukránnak tűnik.
Ráadásul a névtelen "orosz" parancsnok további ilyen videókat ígér... lehet megvan a misztikus fej nélküli halottak oka akiket az utóbbi időben az oroszok találtak.


Tegnap esti Q anon jelenés:
ogG3r0D.png
Szvsz inkább az ukrán nackókról tudom elképzelni ezt a fals flag videót. Ui az oroszokat démonizálóan mutató ujj nekem inkább ukránnak tűnik.
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
746
7 519
93

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 918
21 471
113
Nem tudom, hogy mi az igaz, de mikor tavaly augusztusban ukránok kínoztak és öltek meg oroszokat, akkor meszike azt írta, hogy ~"ilyen a háború"... Ezzel se akkor, se most nem tudok azonosulni, mert attól hogy háború van, vannak dolgok, amiknek nem lenne szabad megtörténniük.
Nem tudom kik vannak a videón, de azt tudom, hogy minden népben akadnak erre hajlamosak, ez néhol gyakoribb, van ahol kevésbé, s ahogy előttem is írták, ezt a háborús környezet csak felerősítheti.

A hsz-emmel csak arra kívántam rávilágítani, hogy "minden szentnek magafelé hajlik a keze", mivel nem emlékszem, hogy akkor oly hevesen tiltakoztak volna ez ellen.

Ui.: Én se néztem végig a videót.

meszikenek igaza volt. Ilyen a haboru. Ilyen is volt. Ez nem ujdonsag. Pont ezert kellene mindenkinek leulni es megnezni egy tucat hasonloan durva videot es elgondolkodni a kommentjein amiket neha ide rak.

Az meg, hogy oroszok vagy sem… nagyjabol mindegy. Ok sem szentek, ne probaljuk mar mosdatni oket. Egyebkent nincs is miert, mert ez a video nem ebben a konfliktusban keszult. Viszont keszulhetett volna. Ez a haboruk es a konfliktusok mellekhatasa. Az normalis emberek az oket ert hatasokra valaszul abnormalis dolgokat csinalnak.