[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 986
5 433
113
Én nem hiszem, hogy nem tudják a britek és az ukrik azt szintet megugrani, hogy a Storm Shadow ott figyeljen az ukri gépeken (az ukrik szerint már meg is oldották) , ugyanis akár csak a HARM esetében az ukri gépek csak ahhoz kellenek, hogy a levegőbe emeljék a fegyvert és útjára indítsák, az ukri gépek elektronikus,radar és fegyver rendszereinek nem kell szolgáltatni semmilyen adatot nem kell rávezetést végeznie a Storm Shadow számára. Az ukri pilcsi a megfelelő magasságba emelkedik kioldja a Viharárnyékot és neki már semmi más dolga nincsen a Storm Shadow az előre beprogramozott módon teszi a dolgát...
Indítani tudják de az F16 CJ-n használt HTS konténer nélkül "vaktában" indított HARM ugyan saját maga is képes célpontot találni de így jóval kevésbé hatékony.Storm Shadow közel 1 tonnával nehezebb mint a HARM(1300kg).Tömeg alapjá legkönnyebben a Su24-esre lehetne függeszteni de kérdéses van-e egyáltalán üzemképes belőle.Su 27-nek bár nagy a teherbírása fegyverzet függesztők 500 kg-ra vannak méretezve a vadász változatnál.Meg su 27 ből is kérdéses mennyi van nekik.Mig 29 elméletileg a törzs alatti póttartály helyén elbírná de mivel ez a függesztési pont eredetileg csak póttartálynak készült komolyabb átalakítást igényelhet.
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 465
10 458
113
Ezért volt szükség a Majdani Forradalmi Játékokra, hogy 2014 elején teljesen átvegyék Ukrajna irányítását, és felkészítsék erre a proxi konfliktusra. Ennek a folyamatnak a vázlatos terve már 2010-ben Obama asztalán lapult, véleményezésre. Igaza van @MangaMonguz blogtársnak, kezd szélesedni a konfliktus: Az USA 500 millió USD gyorssegélyt küld Taiwanra. Míg ez a konfliktus tart, proxiTaivwan felkészül..
Az a probléma Tajvannal hogy nem Ukrajna. Úgy értem tudomásom szerint a média nem került át a fügétlenségpártiak kezébe, és nem tiltották be az egyesüléspárti hangokat, az üzleti élet nagy része, rengetegdolgozó folyamatos kapcsolatban van a szárazfölddel, a sziget lakosságának nagy része a jelenlegi állapotot akarja. És van egy 20% aki erősen fügétlenségpárti, és egy másik kb 20% aki feltétel nélküli egyesülést is támogatna. Ezen médiakontroll nélkül nem lehet változtatni, és akkor is évek.

Illetve katonailag nézve, Kína sem Oroszország, ők nem 10-20 drónt fognak indítani egyszerre hanem ezret, és nem fognak kifogyni ettől, hanem megy a következő adag, és a következő, és így tovább.

Szóval az usa szempontjából nincs jó opció, reménykedhetnek abban hogy nehéz menet lesz a kínaiaknak, mert ha Kína olyat mutat amitől leesik az álla a világnak és olyan csapást már amitől nagyon gyorsan összeomlik a tajvani védelem, akkor még csak a nemzetközi közvéleményt sem fogják tudni Kína ellen fordítani, nemhogy a környező semlegeseket, de még Japán is átgondolná a helyzetét. Mellesleg Kínát akkor sem fogják elítélni a nyugatiakon kívül mások tehát a konfliktus még gazdaságilag is csak kis előnyöket hozhat, az usa belépése nélkül a konfliktusba ez túl kevés eredményt jelentene.

Persze ha nem tesznek semmit akkor egyértelműen nem nekik kedvez a trend, de szerintem ott hibáznak az amerikai stratégák hogy nem Ukrajnának adnak át annyi rendelkezésre álló modern fegyvert amennyit csak igényel a helyzet, persze vörös vonalak és stb kockázat nélkül nincs győzelem, úgy gondolom még egy ilyen lehetőségük nem lesz, sok százezer fehér, szláv katona akik tudnak és akarnak is harcolni, és nem kell az életükkel elszámolni senki felé, a média szépen elrendezi a dolgokat. Ezzel szemben nem adnak elegendő támogatást és elkoptatják ezt az értékes erőforrást és lehetőséget.

Az a baj hajlamosak vagyunk azt hinni hogy ők sosem követnek rossz tervet.

Minden reggel úgy kezdem a napot, hogy ránézek a hírekre, van-e bármi pozitív fejlemény a háború állásával kapcsolatban, de kb egész évben csak egy helyben állnak az oroszok,

Egy szó mint száz, nekem mint érdeklődő olvasónak is fárasztó már ez a szerencsétlenkedés, amit az oroszok művelnek, miközben az ukránoknak egyre nagyobb az arcuk, az orosz hátország hogy érezheti magát? Csak nehogy elfáradjanak megint,
Van egy kis történet, talán igaz talán nem, de a római mentalitást mutatja meg ez alényege. Azt hiszem az Ibériai félszigeten történt hogy a rómaiak egy város ostromába kezdtek bele, és kiéheztető módszert szerették volna alkalmazni, de a városból megüzenték hogy 10 évre elegendő készleteik vannak, ami után a római parancsnok megüzente hogy ez nem baj, ebben az estben 11 évig tart majd az ostrom, aminek hatására a város inkább megadta magát.

Az hogy a modern ember a felgyorsult világban minél több ingert akar mert a keveset már lassúnak érzi, nem jelenti azt hogy a lassú folyamatok eredménytelenek, csak egyszerűen a modern agynak fárasztóan unalmasak, de attól még vannak akik végrehajtanak lassú folyamatokat és terveket. Ha pedig elfogadjuk azt a feltevést hogy az ukrajnai háború nem Ukrajnáról szól hanem a hideg világháború egyik hadszíntere csak, akkor nem is olyan unalmas.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 030
87 844
113
Lehet ezt így:

és lehet ezt úgy:

Egyesek végigalusszák a háborút:
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
826
7 564
93
Mit micsoda? Eddig is tudta mindenki, hogy mióta megy a kiképzés.
Vagy csak a Te figyelmed kerülte el, de ez sosem volt titok.
_______________________________________


" ... az Egyesült Államok, Kanada és az Egyesült Királyság ... 2014 óta kiképzik a kijevi csapatokat."
Ezt zseniális akciót megszavazták az európai NATO tagok? Erről mit tudsz? Mert kötve hiszem, hogy önként telepíttettek egy viperafészket a szomszédjukba.

----------------------------------------------------------------------

https://simplicius76.substack.com/p/sitrep-5723-prigozhins-masterpiece

 

PPE

Well-Known Member
2019. február 8.
354
1 566
93
_85734092_c35dd021-a452-4436-882e-ef10e5e67267.jpg.webp


Igazából információhiány jellemzi az egész csatározást, úgy néz ki se a NATO se az oroszok nem tudták pontosan mi minden össze lett hordva vagy beásva ukrajnába az elmúlt másfél évtizedben. Most nem az orosz vagy nyugati-ukrán propagandagépezet álhíreire és félretájékoztatásaira gondolok.
Még sokat látott szakértők és ámultak bámulatk amikor annó afganisztánban "elveszett" eszközökről jelentek meg felvételek ukrajnában tucatjával kilőve az oroszok által. :)
Akik DIZÁJNOLták ezt a konfliktust, Nyugatról vélhetően évtizedekre előre kalkulálnak. A porszem Trump pozícióba kerülésével ment a gépezetbe, Trump ugyanis nem követte az Obama-mögött álló erők vonalát az oroszokkal konfliktus élezésére, ezért(is) kellett félreállítani, hogy ne álljon a háború útjába ( valószínűleg a járványos lezárósdiba se ment volna bele a Trump adminisztráció ami meg a hab a tortán) .
Ugye ez egy gigantikus befektetés, lehet már látni sokmilliárd dollárnyi-eurónyi eszköz került ukrajnába így vagy úgy pl. a volt KGST országok letárolt dolgaiból, amit valaki finanszírozott merthogy hivatalosan költségvetési számokban az erre fordított öszeg sehol sem szerepel.
!? És hogy az oroszok miért nem sietnek? Hát várják hogy a lehető legjobban kimerítsék a másik fél hagyományos eszköz tartalékait.
Azt tudjuk, hogy ebből a szempontból a 2. VH óta az ukrajnai a legjelentősebb konfliktus, valamint egyes alapanyagokból, pl a robbanóanyagokhoz MÁR tavaly év vége óta teljes hiány alakult ki a nemzetközi piacon. Ez érzékelteti az összecsapás és az anyagfogyás magnitúdóját.
Másrészt azt is eldöntötték hogy az ukrán élőerő fogytával újabb 4 ország lép be a konfliktusba:
1. lengyelország, 2. szlovákia, 3. magyarország és 4. románia. ( a balti országokat nem tudom)
Ez már biztosan le van zsírozva, a kérdés csak a mikor és milyen címszóval.
Ráadásul a négy ország hadműveleti központja épp nálunk lenne.. na remek!
Eddig "békefenntartó" opció szivárgott Washington felől, de nyilván kell valami kataklizmikus esemény amivel a lengeleken kívül a másik három ország közvéleményét is a háború mellé állításk, mert hogy egyenlőre alacsony a támogatottsága..
Mindenestre nálunk suttyomban meggyártották a hadigazdálkodási törvénycsomagot, full NATO kompat.-ra cserélték a katonai vezetést, stb.. csak a gombot kell már megnyomni.
Veszélyes időket élünk!
 

tomsinner

Well-Known Member
2015. június 13.
1 468
1 872
113
Szerintem szóljál nekik, hogy elkapcsolsz mert uncsi a műsor. Aztán akkor mehetnek haza a statiszták, meg lehet bontani a díszletet.

Én nem vagyok érdekes, csak a hátország meg a fronton harcoló katona, aki nem lát semmit, csak állást nehány jó nagy futás után, úgy, hogy még világos célok sincsenek? Denacifikálás? Hogy, miközben az oroszok simán kiadják az ukiknak a nackó főkolomposokat? Világos célok és eredmények nélkül ne lepődjünk meg ha a statiszták hazamennek. Mondjuk örülök hogy nektek jó a buli, de én semmi eredményt nem látok. Amit meg mondanak sokan, hogy átrendeződik a világ, az még nagyon odébb van.

-Minden amit látsz az elég beszédes. Az oroszok képtelenek továbbmenni, teljesen kimerültek. A konfliktus befagyasztása a céljuk, csak hát a nyugati piacgazdaság megtanult az oroszok nélkül létezni így maradnak a szankciók amíg teljesen kikészül az orosz gazdaság.

-Beszédes az is hogy Kína nem avatkozott bele a konfliktusba szóval tőle nem várhat senki semmit.

-Egyértelmű hogy az ukránoknak elfogyott az ereje őszre, így kénytelenek erőt gyűjteni. Zelenszkij az utolsó pillanatig fog várni, amikor lehetősége lesz a legnagyobbat visszaütni illetve visszavenni. Az utolsó megígért nyugati csavarig kivárnak, addig csak rajtaütéseket végeznek a front mentén.

-Egyértelmű hogy a nyugat nem hátrál meg, már a 11. szankciócsomagot készíti elő az EU. Akarják Ukrajna függetlenségét. Az olcsó oroszt energiahordozókat is inkább kivezették csak ne kelljen megalkudni.

-Világos hogy a végső döntés Putyin kezében van. Dönthet akarata szerint vagy kényszer által.

Ezt se hittem volna soha, hogy egyszer egyetértek veled.

Van egy kis történet, talán igaz talán nem, de a római mentalitást mutatja meg ez alényege. Azt hiszem az Ibériai félszigeten történt hogy a rómaiak egy város ostromába kezdtek bele, és kiéheztető módszert szerették volna alkalmazni, de a városból megüzenték hogy 10 évre elegendő készleteik vannak, ami után a római parancsnok megüzente hogy ez nem baj, ebben az estben 11 évig tart majd az ostrom, aminek hatására a város inkább megadta magát.

Az hogy a modern ember a felgyorsult világban minél több ingert akar mert a keveset már lassúnak érzi, nem jelenti azt hogy a lassú folyamatok eredménytelenek, csak egyszerűen a modern agynak fárasztóan unalmasak, de attól még vannak akik végrehajtanak lassú folyamatokat és terveket. Ha pedig elfogadjuk azt a feltevést hogy az ukrajnai háború nem Ukrajnáról szól hanem a hideg világháború egyik hadszíntere csak, akkor nem is olyan unalmas.

Fogadjuk el, hogy ez így van. De miért nem lehet ezt gyorsabban csinálni, ha van hozzá erő? Ha az oroszok menetből vinnének mindent a Dnyeperig, mi változna, azon túl, hogy a világ látná, hogy az orosz tábornokok értenek a munkájukhoz, nem egytől egyig alkoholista szerencsétlen, és csak azért nem omlottak össze, mert fegyver és kiskatona van dögivel? A morál magas lenne, a nyugat félne, nem vigyorogna, az ukrán nackó meg akkor is támadna, mert a nackó az ilyen. Ebben mi lenne a rossz? Most a fél világ rajtuk röhög, és nem hiszem, hogy csak Sztrelkov az aki látja, hogy itt semmi sem normális. Jó, mondjuk ra hogy csak sértett, de akkor is.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
" ... az Egyesült Államok, Kanada és az Egyesült Királyság ... 2014 óta kiképzik a kijevi csapatokat."
Ezt zseniális akciót megszavazták az európai NATO tagok? Erről mit tudsz? Mert kötve hiszem, hogy önként telepíttettek egy viperafészket a szomszédjukba.
Miért kéne bárkinek a szavazata? Nem 'NATO' ment kiképezni ukrán katonákat.
___________________________________________________


 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 323
14 068
113
"Mindenki mindenki ellen...a front teljes széthúzása" - magyarázza hosszú táviratban Anastasija Kasevarova orosz önkéntes, mi történt Bachmutnál a Wagner és a 72. dandár között.

Azt mondja, hogy az orosz erők nem kommunikálhatnak Wagnerrel. Wagner egy területen kénytelen volt visszavonulni, mivel az ukránok kihasználták a gyengeséget és áttörtek. Azt mondja, a 72-esnek errol fogalma sem volt, és nem voltak egységei a környéken, melyek fedezni tudnák oket.

Azt is mondja, hogy az összes orosz oldal gyűlöli egymást és gúnyolja egymást. Összefogásra szólít fel, különben a háborút nem nyerik meg.

Fordítás 3 képernyőképen (hosszú olvasás).

 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 197
113
Soltenbergnek a KAját. Elvi nyilatkozat nem egyenlő beléphetnek. Ráadásul a háború előtti. Az ukrán győzelemtől pedig nem kell félni. Scifivel foglalkozzon a Disney!

Amit leírtál, ahhoz annyit tudnék hozzátenni, hogy az Obama alatti USA akár még sikeres is lehetett volna az Obama alatti Oroszországgal és Kínával szemben, de azóta eltelt pár év, és inkább az USA gyengült, mint Kína és Oroszország. Amikor egy pár 900 dolláros kínai drón elintéz pár hordozót, ez mindenki számára egyértelművé válik majd. És onnantól jön az emberanyag minősége közötti különbség. Azt sem az USA nyerné meg.
Valamikor 2016 környékén olvastam egy amerikai katonai elemzőt, aki azt mondta, hogy az USA-nak 2020-ig van esélye legyőzni Kínát. Ha akar valami eredményeset, akkor legkésőbb 2019-ben neki kell mennie katonailag, mert utána már Kína annyira erős lesz, hogy nem lehet legyőzni. Most 2023-at írunk!
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 198
23 646
113
az index szerint még mindig ostromolják a megszállt Mariupolt :)

"BELÁK TAMÁS
4 ÓRÁJA

Tömegesen bontják le a házakat Mariupolban

Az orosz csapatok folytatják az ideiglenesen megszállt Mariupol ostromát, ahol már 282 lakóházat romboltak le.
Az invázió kezdete óta az oroszok 2208 házat rongáltak meg Mariupolban. Ezek felét lerombolták. Most lebontják őket, gödröket és kőhalmokat hagyva maguk után – mondta Vadim Bojcsenko, Mariupol polgármestere.
A Mariupoli Városi Tanács véleménye szerint a házak lebontásával az oroszok háborús bűneiket akarják elrejteni – olvasható az Unian oldalán."

Tyuuuuuu, ez a Belak oly sotet, mint a nigger segge… :D
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 658
32 267
113
Bayraktar FM
Ukrán foglyok
Román fegyver
Artyemovszk 10 napja térképen.
Ukrán ellentámadás
Nona
Ukrokartács
Medvegyev válasza Kalinyingrád átnevezésére
SZU-25M1+Zuni
Vajon Zsalu ott volt-e?
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 029
16 537
113
@meszike91, most már így írom a választ, mert mindíg úgy járok, hogy gyönyörű szép ukrán történelmi leckeanyagot, és magyarázatokat írok, ami szinte rögtön áldozatul esik a Téged érintő moderáció miatt.

Tehát most egy sorban egyszerűen leírom hogy nincs igazad, Te még nem élted át ezt a történelmi időszakot, és főleg nem köztük a helyszínen. Maradjunk ennyiben.

Tehát ha kérhetnélek, tegyél fel már új lemezt, ezt változatlan formában szinte tavaly márciustól hallgattuk. Kicsit uncsi.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
826
7 564
93
Miért kéne bárkinek a szavazata? Nem 'NATO' ment kiképezni ukrán katonákat.
___________________________________________________


Amúgy az feltűnt, hogy ez az infó a NATO főtitkár szájából hangzott el, nem az Egyesült Államok, Kanada vagy az Egyesült Királyság vezetőjétől? Miért nem ők hárman viszik el a balhét? Az szerinted oké, hogy ez a három debil ideszarik Európába, mi meg szagoljuk, és még tapsolnunk is kellene hozzá? A kormányunk meg presszionálva van, mert NATO tagként nem hajlanó a birkák közé beállni?


 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 030
87 844
113
Amúgy az feltűnt, hogy ez az infó a NATO főtitkár szájából hangzott el, nem az Egyesült Államok, Kanada vagy az Egyesült Királyság vezetőjétől? Miért nem ők hárman viszik el a balhét? Az szerinted oké, hogy ez a három debil ideszarik Európába, mi meg szagoljuk, és még tapsolnunk is kellene hozzá? A kormányunk meg presszionálva van, mert NATO tagként nem hajlanó a birkák közé beállni?


És akkor jön a mi Trolldaink és mondja a 0,000000000000000000000000000000000000000000000000000001%os pártjából az okosságokat:
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 659
48 464
113
Az Artemovszktól délre ékelődő ellenségről szóló tegnapi jelentések után ma https://t.me/kharkiv_pervaya/5142 hírek érkeztek arról, hogy az ukrán fegyveres erők a 4. dandár hadműveleti övezetében próbálnak előrenyomulni, és el tudtak haladni. több száz métert, de a megmentő PMC-k hősiességének köszönhetően sikerült megállítani az áttörést. Az ukrán fegyveres erők tevékenysége a széleken várható és kiszámítható - a tartalékok régóta gyűlnek a Konstantinovka, a Chasov Yar, a Rai-Aleksandrovka és a Szeverszkij-párkányon. Most ellentámadásokra fogják használni a front stabilizálása érdekében. Ha lehetséges, megpróbálják csökkenteni csapataink behatolását Artemovszktól északnyugatra és délnyugatra. Az Artemovszk térségében zajló , lőszerrel kapcsolatos nyilvános konfliktus szintén hatással lehet az ellenségeskedés lefolyására.

A városban Wagner folytatja az előrenyomulást, fokozatosan kiszorítva az UA katonákat a Citidal Area High Rise Buildings épületeiből.
A helyzet a déli szárnyon továbbra is rendkívül feszült és nehéz. Az UA folyamatosan növeli munkaerő-állományát. Jelenleg tüzérségi párbajok. A harcok a csatornától keletre 2 ponton is zajlanak. Más pontokon Wagnernek sikerült visszaszorítania őket. Sajnos ennek nagyon magas az ára. Az elkövetkező órákban újabb hatalmas támadás várható az UA részéről. Az UA át akar törni Kliishiivkába. Wagner nagyon sok harcost helyezett el ide, amelyek sajnos hiányoznak a városból. A RU MOD még nem küldött új egységet a szélekre.
Nagyon nehéz helyzet jelenleg a déli szárnyon.
Bakhmut városában viszont az UA-nak esélye sincs kontrázni. Wagner keményen nyomul itt, és a lehető leggyorsabban meg akarja hódítani a várost. És továbbra is sikerrel járnak.
A Zaluzhny haláláról szóló pletykák kapcsán.

1. Igen, az Orosz Föderáció fegyveres erői az egyik főhadiszállást az Ukrán Fegyveres Erők magas rangú tisztjeivel támadták a Donbassban. Ez hivatalos információ. Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma nem számolt be az ukrán fegyveres erők egyes tisztjeinek haláláról. Ha biztosan tudták volna, hogy ott van Zaluzsnij, akkor biztosan értesültek volna.
2. Ki volt ott pontosan - nem ismert, a nyilvánosság előtt nincs megbízható információ a találkozó résztvevőiről. Az a tény, hogy az ukrán tábornokok rendszeresen látogatják a Donbászt, nem titok. Zaluzhny mellett Syrky vagy ugyanaz a Tantsyura időnként felvillant ott.
3. Ukrajna tagadja Zaluzsnij halálát, de amiatt, hogy régóta nem szerepelt a nyilvánosság előtt, ez olyan pletykákra ad okot, hogy elszenvedhetett volna egy ilyen ütést, főleg ha nyomon követik.
4. Pontosan ugyanez a történet Tancsjura tábornokkal, aki Prigozhin szerint a megsemmisült terepjáróban lehetett Csasov Jar közelében, de az ukrán fegyveres erők ezt cáfolták, arra hivatkozva, hogy Tancsjura és "mindenki más" (amiről Prigozhin egyáltalán nem beszélt) élnek. Hogy kik ők, az nem világos. A tánc még mindig nem látható.
Ezért várunk - megmutatják Zaluzhny-t vagy sem. Zaluzsnij hosszú nyilvános távolléte természetesen megsokszorozza a pletykákat, amelyek szerint megölhetik vagy megsebesíthetik. De ezt eddig nem sikerült ellenőrizni.
"Mindenki mindenki ellen...a front teljes széthúzása" - magyarázza hosszú táviratban Anastasija Kasevarova orosz önkéntes, mi történt Bachmutnál a Wagner és a 72. dandár között.
Valóban erről írt a nevezett Anastasia Kashevarova újságíró -, hogy ma a fronton hős harcosainknak nagyon hiányzik az egység és a közös parancs.
...
Источник: https://rusvesna.su/news/1683719747

Megint a katonai vezetéssel van probléma. Mindenképpen meg kell vizsgálni, hogy miért állhatott ez elő. Emlékszem, hogy Prigozsin többször elmondta, hogy a szárnyakon lesz az ellentámadás. DE: azzal a kommentelővel értek egyet, aki azt írja, hogy nem kell a szennyest kiteregetni, azt bent kell kimosni!