[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 778
9 234
113

Felesleges állóháborúról álmodozni! Ukrajna lassan a maradék maradékát éli fel és ahhoz túl "nyugatos" és nem vallási fanatikus mint pl. az arabok, hogy akár évtizedekig ellenálljanak. Az meg hülye aki azt hiszi, hogy eddig nevetségessé tették, megalázták, gúnyolták Putyint és Oroszországot és ezután abban reménykedik, hogy pont a célnál ennyi megaláztatás után feladja vagy tárgyal.

Az orosz hadsereg is ki volt éhezve a pénzjutalomra nem voltak úgy megfizetve mint a wagner meg a csecsenek. Komoly összegek ígértek a tüzértől az aknatelepítőn át a bokorugróig, ha elintéz egy-egy nyugati harckocsit! Úgy emlékszem forintban több milliós összeg. És ezek most nagyon jót tettek az orosz morálnak az otthoninak is, amely még rugalmasan besorozhatóbbá válhat és a hadvezetésüknek (Sojgu fellélegezhet és már nyugodtan bemehet 2 emeletnél magasabb épületbe is) a hadiiparuknak is a sok nyugati harckocsi halom kohótöltelékké lövésének. Az még nem annyira gáz, ha városról városra (pl. Odesszát elfoglalva) haladnak és egy járdaszigetet se hagynak meg Moldovából Romániának. Ha atomháború nélkül egy éven belül lábujjhegyen kevesebb orosz-ukrán áldozattal, Zele ellen fellázadó magukat megadó ukrán alakulatokkal körülvéve ezeket elérik és ukrajnát lefegyverzik és addigra talán érzik magukon a szankciókat annyira, hogy kifulladjanak a magyar határig az lenne a legjobb.
Ukrajna már több mint egy éve a maradék maradékának a maradékának a maradékát éli fel szerintetek.
 

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 319
2 740
113
A roncsteleprol videó mikor épp kimasztak az ukranok a bredlikbol meg a leokbol.
Hm. Ha elfogadjuk a video elején az állítást, miszerint ATGM találat után történt a kiszállás, majd ez után futott aknára, az legalábbis érdekes.

Eddig ez a befulladt (?) támadás számomra bármennyire is hihetetlen, nem a nyugati technika bukása, sőt.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 924
16 958
113
Oliver Stone:
"Ukrajnával kapcsolatban rengeteg propaganda folyik, különösen a nyugati oldalról. Ez annyira egyoldalú. Minden oroszellenes témává válik. Nyilvánvaló, hogy Oroszország erősebb ország, ők nyernek a háborúban, ők rúgják szét a seggünket..."

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 658
48 462
113
Fontos
Az ellenség jelentős erőket összpontosít Donbászban, Kramatorszkban, Szlavjanszkban, Druzskovkában, Avdejevkában, Krasznoarmeiskben és az összes szomszédos településen. az érintkezési vonalon tele vannak ellenséges személyzettel és felszereléssel
Várunk rád!

Az ellenség sok irányból próbált megtámadni minket. A támadások célja az volt, hogy több ponton áttörjék a védelmet, és rákényszerítsék parancsnokságunkat a tartalékok meghosszabbítására. Ezután felépítrné sikerét erőteljes ütésekkel egy vagy két területen. Az ellenség azonban nem járt sikerrel. Nem csalás, nem meglepetés. Befutott az első védelmi vonalba. Ez a helyzet megkérdőjelezi Ukropov ellentámadási terve második szakaszának sikerét, amelyre a Nyugat számít. Annak érdekében, hogy visszaszorítsuk azokat a fő erőket, amelyek számára nem teremtettek kedvező feltételeket, erős tartalékokat foglaltunk le és még nem aktiváltunk. Az ellenség számára katasztrofális lesz.

Rövid összefoglaló a Zaporizzsja frontról. Vremjevszkij kiemelkedés.

Jelenleg Levadnoe, Novovorovka a szürke zónában található.
Az orosz fegyveres erők ellentámadása következtében az ellenséges erők kiszorultak Makarovkából.
Az ellenséges erők jelenleg Makarovka északi peremén, valamint Urozsajnoje északi és keleti külterületein vannak.
Napközben a Vremiavskiy területen az ellenség 1 támadást indított az Oktyabr farmtól (3,5 km-re Velyka Novoselkától délre) - Makarovka felé (6 km-re Velyka Novoselkától délre) a 35. hadtestből álló RTGr-vel, a harcok szintén folytatódnak, de nem jártak sikerrel, veszteségeket szenvedtek és leállították.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
ne etess már azzal, hogy Te ezt elhiszed.... ez egy annyira ócska PR videó, hogy csak na. Láttál Te már katonát életedben? Szerinted mindenét eldobálja, még a fegyvert is?
Arról nem beszélve, hogy nézd meg alaposabban, konkrétan senkit sem lőnek le szerintem, ha jól látom 1 azaz egy lövést adnak le... Mondjuk gondolkodni sem ártana : ha hátrálsz , a kis putyerkáddal meg a fegyvereddel az egy dolog, fegyver nélkül viszont eléggé biztosra vehető a hadbíróság, azt meg már hagyjuk is hogy fegyver nélkül védeni sem tudod magad senkitől. Szóval azt elhiszem hogy a cuccát elhagyja valaki, de a fegyverét nem fogja. Kicsit átgondolhatnád mielőtt ilyen ócska propit copyzol be...
Hm. Ha elfogadjuk a video elején az állítást, miszerint ATGM találat után történt a kiszállás, majd ez után futott aknára, az legalábbis érdekes.

Eddig ez a befulladt (?) támadás számomra bármennyire is hihetetlen, nem a nyugati technika bukása, sőt.
Abba a környezetbe így ész nélkül betolva minden bukott volna... Nekem inkább az a furcsa, hogy ilyen könnyedén beáldozták a komolyabb technikát is. Minimum az oszlopok elejére toltam volna 2-3 BMP-t meg T-64est, hogy először azok menjenek a lecsóba. Ezze a mentalitással hamar kimerítik majd a jóindulat keretét, arról nem is beszélve hogy már sehol sincs fölösleges cucc, ahogy komoly gyártókapacitás sincs.
FybkPJQXwAE6vaa
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 834
30 935
113
Ukrajna már több mint egy éve a maradék maradékának a maradékának a maradékát éli fel szerintetek.
Ukrajna konkrétan tavaly februárban teljesen elvérzett. Azóta a nyugati lélegeztetőgépen van, magától képtelen bármire és mindent elkölt, felhasznál és főleg ellop amit adnak neki.
Kilőtték a kombájnokra támadó helikoptert!
Ennél valami konkrétabb? Mert egy netről letölött kép egy piros X-szel egy uktán propi oldalról az semmi.

Közben meg egy riport első kézből, egy orosz fiatal ügyvéd, aki katonának állt.
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 375
11 341
113

Sose tudom, hogy ilyenkor kikről van szó.

Ezze a mentalitással hamar kimerítik majd a jóindulat keretét, arról nem is beszélve hogy már sehol sincs fölösleges cucc, ahogy komoly gyártókapacitás sincs.

Hát, ha megnézed, milyen undorító módon zsarolnak minél többet és többet, szerintem a jóindulat már régen kifogyott. Csak engednek a zsarolásnak, vagy anyagi érdekükben áll.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 148
113
Ukrajna már több mint egy éve a maradék maradékának a maradékának a maradékát éli fel szerintetek.
Miért? Pl. tüzérségi lőszere honnan lesz szerinted? Egyes NATO források szerint van pár olyan NATO ország, amelyik jelenleg alkalmatlan lenne 2 hétnél hosszabb nagy intenzitású harcot "finanszírozni" a jelenlegi készleteiből. Csak mert odatoltak mindent az ukránoknak.
Hogyan tovább?
Hónap végén NATO csúcs. Egész biztos vagy abban, hogy ha nem sikerül jelentős áttörést elérni, akkor is az lesz a téma, hogy F-16-osokat kell beküldeni?
Ha már képzik a pilótákat, kész lesznek időre? Ha még nem, akkor most fognak hozzálátni?
Légierejük nincs, a légvédelmet fel kell használniuk a városok és az infra védelmére. De már a nyugati haderők is a zsák alját kapargatják ezügyben.
A saját tartalékaikat már rég elküldték. Egyszerűen most kezdenek olyan lyukak kialakulni a védelemben, amivel már hosszútávon nem nagyon lehet mit kezdeni.
Az ukránoknak eredeti ukrán technikájuk már nem is maradt talán. Ami VSZ van még, azt már a jelenleg NATO tagállam VSZ országok (főleg a lengyelek) dobták össze.
Már a leg egyszerűbb APC, logisztikai járművek is lassan teljesen NATO eredetűek lesznek. Igen ám, de az a forrás el fog apadni. Egyszerűen nem nagyon lesz mit átadjanak.
Pont azt? :cool:
 
K

kamm

Guest
Elmúlt nap terméséből...






 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 326
55 750
113
Izgatottan várom a Challengereket, Abramsokat,Leclerceket is,valami azt súgja,hogy a yenki vas nem fog odaérni,illetve mostantól már egyik patrónus sem fogja annyira magáénak érezni az ügyet,hogy elajándékozza a tankjait, hogy láthassa a hírekben lángolni őket.
Teljesen elmebeteg innentől az egész ügy,nem gondolhatja egy értelmes ukrán katona sem,hogy bármit visszaszerezhetnek, kezdek bízni benne,hogy a kis,és közepes ukrán katonák, felhentelik hirtelen felindultságukban a katonai felsővezetést,a politikusokkal együtt, esetleg bónuszként a külföldi tanácsadókat,a hadsereg, és a politikai felsővezetésben.
Méghogy a hétfők szarok!
:D
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 198
23 645
113
A roncsteleprol videó mikor épp kimasztak az ukranok a bredlikbol meg a leokbol.

Miutan offoltak a technikajukat is teljesen rendben voltak ezek a gyerekek, nem gatyat osszefosva rohangaltak vagy eszetlenul fegyvert eldobalva menekultek.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 447
23 617
113
Kár, hogy külföldi politikusok nem olvassák ezt az oldalt (hírszerzők igen, de azokra senki sem hallgat), sokan kérdik miért van a Zorbán kormány a béke pártján és miért nem áll bele a háborúba. Talán mert diktátor, vgay Putler pincsi?

Szóval nekik:

Kicsiny hazánk jól megtanulta a történelmet, főleg a XX. századit.
Hogy is volt?
Volt egy szövetség, prosperáló gazdaság, jólét, boldog békeidők, ugyan belekényszerültünk egy szövetségi országba Ausztriával, de sebaj, csak a hadügy meg a külügy a közös (meg ezek pénzügyei), mindenben magunk döntünk és sok jó nép békében megéll itt egymás mellett, szerbek, horvátok, ruszinok, csehek, magyarok, osztrákok. Hja a boldog békeévek!
Azután a semmiből jött egy háború, Ausztria mellett, mivel szövetségi országa voltunk, muszáj volt hadbalépnünk és mi lett??? Nem akartuk azt a háborút, de minket senki sem kérdezett meg, együtt meneteltek a frontra bajtársként a horvátok, osztrákok, csehek, magyarok. Azután amilyen hirtelen jött, olyan hirtelen ment a háború és jött az összeomlás, majd az addig szövetségeseink a húsunkba martak, a csehek, horvátok valahogy győztesen kerültek ki abból a háborúból amit együtt vívtunk! A többi ismert már, elvesztettük területünk 2/3-át, még a vesztes Ausztria is kapott belőllünk!
Majd jött 20 békeév és minden kezdődött előről! Igazságos háború, csodafegyver, egységes Európa, az orosz veszély ellen....
és mi mentünk és odavesztünk és az orosz sem felejt, kamatostul adta vissza amit kapott tőllünk, országunk elpusztult megint....
Majd 10 év múlva felkeltünk, a nyugat szavakban támogatott minket, de tettekben nem, megint orosz lánctalpak taposták a magyar földet és megint tengernyi szenvedés várt ránk......
Hát igen tisztelt nyugat! Ezeket valahogy megint nem szeretnénk!

Ja igen, még valami, ha nem tudnák (honnan is tudnák?) Kárpátalja 1000 éven keresztül a Magyar Királyság része volt, ott jöttek be őseink Árpád vezér vezetésével a Vereckei hágón keresztül! Még mindig élnek ott magyarok! És valami furcsa okból kvára nem szeretnénk ha ágyutöltelékként halnának hősi halált a fronton egy olyan országért amely a nyugat szerint minta demokrácia ugyan , de az alapvető kisebbégi jogokat is elvette tőlük!
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 449
63 857
113
Van ennek a kievi propagandának egy olyan rétege, amit bizonyos mentalitású egyének, bizonyos mentalitású - vélt, vagy valós - rétegnek címeznek.
Meseszerű karakterekké avanzsálnak egyszerű haditechnikai eszközöket. A szimbolikus Ka-52 megsemmisítése, ami eddig a percig egymaga, mint egy démon felelt az összes veszteségért, de most legyőzték és ez nagy reményt ad.
Ez valószínű a szláv néplélekből (is) jöhet, hiszen hasonlót láthattunk a Fehér Tigris című orosz filmben, ahol egy rejtélyes, túlvilági német tank jelképezte a náci haderő összes terrorját. Ha nem a néplélek, akkor csak egy egyszerű plágium, de semmiképp sem egyedi az eset.
Ugyanígy funkcionált, csak ellentétes előjellel az egész ukrán légierő egyetlen szuperhőse, a Kiev Szelleme is, aki - függetlenül attól, hogy más ukrán pilóta is harcolt - egymaga mágnesként vonzotta a többszörös légigyőzelmeket. Olyannyira, hogy végül már jóformán naponta több orosz gépet lőtt le, mint amennyi összesen volt. Más meg csak nézett ki a fejéből és dolgavégezetlenül statisztált. Hát persze.
A szomorú valóság meg inkább az, hogy idáig az ukránok nem sok embervezete orosz repülőeszköz ellen értek el légigyőzelmet, míg az oroszok esetében már az se kizárt, hogy ász is van.