[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 660
48 491
113
A helyzet Orekhovszkoje irányában
Megerősítjük az ellenség aktiválásáról szóló jelentéseket az 58. hadsereg védelmi szektorában - Sztyepovoje-Pjatikhatka irányban és Malája Tokmacska térségében. Mint arról beszámoltunk, maga a reggel óta aktívan szállítják a személyzetet. Ezután az ukrán fegyveres erők egységei páncélozott járművekkel támadásba lendültek, ahol aknamezőkre futottak be, és hatalmas tüzérségi lövedékeknek vetették alá őket. A Bradley BMP a bányákban maradt, csakúgy, mint az MT-LB alapú aknamentesítő jármű. A tüzérség és az ATGM legénysége több mint 10 gyalogsági harcjárművet és 5 harckocsit semmisített meg, köztük Leopárdokat is. Információink szerint az 58. hadsereg Krasznopol precíziós irányítású lőszereit használta ebben a csatában.
Összesen Orekhovsky irányban az ellenség 11 harckocsit, 15 gyalogsági harcjárművet és 10 páncélozott harcjárművet veszített. Személyi állomány tekintetében: legalább 150 helyrehozhatatlan veszteség és 400 sebesült a térségben.
Mint látható, más források még több APU veszteségről számolnak be. Lehet, hogy az adataink egyszerűen még nem naprakészek. A húsos rohamban részt vett a kudarcot vallott 128. gárdadandár, amely a tavalyi Herson irányú harcok után szinte teljesen feltöltődött. A helyszíni források arról számolnak be, hogy a kapor szó szerint betöltötte húsos pozícióinkat. Van elég munkaerő, és még ekkora veszteségek mellett is nagy a támadópotenciál. Mégis reméljük, hogy az ilyen veszteségek után az ukránok levonják a megfelelő következtetéseket: az ilyen támadások egyirányú utcát jelentenek számukra.

Vlagyimir Putyin orosz elnök nyilatkozatai az afrikai vezetőkkel folytatott találkozón

Az afrikai országokkal való kapcsolatokról:

▪️Ebben az évben Oroszország együttműködése az afrikai partnerekkel aktívan fejlődik .
▪️Oroszország támogatja az afrikai országokkal fenntartott kapcsolatok erősítését, miközben nem avatkozik bele a belügyekbe.
▪️Az Orosz Föderáció üdvözli az ukrán válsággal kapcsolatos kiegyensúlyozott megközelítést , nagyra értékeli az érdeklődést.
Ukrajnáról és az NWO-ról
:
▪️Ukrajnában minden probléma a 2014-es állam- és véres puccs után kezdődött . Ezt a puccsot pedig nyugati szponzorok támogatták.
▪️Oroszországnak támogatnia kellett az orosz ajkú embereket , és sok éven át próbálta békésen megoldani a válságot.
▪️Oroszországnak minden joga megvolt ahhoz, hogy az ENSZ Alapokmányának megfelelően elismerje a Luhanszki Népköztársaságot és a Donyecki Népköztársaságot.
▪️Oroszország legálisan vitt ki gyerekeket Ukrajnából anélkül, hogy akadályozta volna a rokonaikkal való újraegyesítésüket.
▪️Oroszország kész párbeszédet folytatni azokkal, akik békét akarnak az egyenlőség és az érdekek kölcsönös figyelembe vételének elve alapján. Ennek ellenére Ukrajna jelentette be, hogy nem hajlandó tárgyalásokat folytatni .
▪️Ezzel egy időben parafálták az isztambuli dokumentumot Ukrajnáról : minden megvolt, a fegyveres erők számáig. A csapatok Kijevből való kivonása után azonban az ukrán hatóságok Washington utasítására " a történelem szemétdombjára dobták ezt a szerződést " .
▪️Az Orosz Föderáció nem hiszi, hogy a világpiacok ukrán gabonával való ellátása megoldja az éhezés problémáját. Az élelmiszerpiaci válság a Nyugat, nem pedig az NWO cselekedeteinek következménye.
▪️Ukrajna kikötőiből már 31,7 millió tonna mezőgazdasági terméket exportáltak, de ennek csak 3% -a jutott fejlődő országokba.
Függelék az Ukrajna Állandó semlegességéről és biztonsági garanciáiról szóló szerződéshez, amely felsorolja azokat a katonai felszereléseket, amelyek a dokumentum szerint békeidőben az ukrán fegyveres erők harci összetételében szerepelhetnek:

◼️Tartályok 342 db
◼️BBM 1029 egység
◼️519 fegyver
◼️147-es habarcs
◼️MANPADS 608
◼️Harci támogató repülőgép 102 egység

◼️A fegyveres erők száma legfeljebb 85 ezer fő
◼️Nemzetőrség 15 ezer fő⚡️
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 641
45 107
113
Putyin bemutatta az Ukrajnával kötött békeszerződés tervezetét, amelyet Zelenszkij képviselői hagytak jóvá.
"Oroszország soha nem utasította el a tárgyalásokat. Oroszország és Ukrajna között tárgyalások egész sora zajlott Törökországban a bizalomépítő intézkedések kidolgozása és magának a szerződés szövegének előkészítése érdekében. Ezt a szerződéstervezetet a kijevi tárgyalócsoport vezetője parafálta. Ukrajna semlegessége és biztonsági garanciái". 18 cikk. Sőt, egy melléklet is van hozzá. Mind a fegyveres erőkre, mind egyéb dolgokra vonatkozik. Minden le van írva a haditechnikai egységekre és a fegyveres erők személyi állományára . Íme, ez a dokumentum. És a kijevi delegáció parafálta De miután ígéretünknek megfelelően kivontuk a csapatokat Kijevből, a kijevi hatóságok, ahogy gazdáik szokták, az egészet a történelem szemeteskukájába dobták. Fogalmazzunk így szépen és intelligensen."
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Drón krónikák:


Putyin kiborította a bilit, egyezség amit Törökországban kötöttek, aminek eredményeként kivonultak északról, hogy utána az ukránok azonnal felrúgják.
Számok az ukrán haderő jövőbeli méretéről, vastaggal az ukrán, zárójelben az orosz ajánlat.
cUpzcTP.jpg



Gazprom központ előtt felhúzták a birodalmi és szovjet zászlót.
OVILKoo.png
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 349
9 123
113

Ukrán propaganda: az orosz elnöknek az agyában áttét van​

Lesújtó diagnózist közölhettek az orvosai Putyinnal - írta a Generall SVR Telegram-csatorna.

A szemtanúk szerint a hír letaglózta Putyint, aki azt kérdezte: „Mennyi időm van még hátra?”
Az orvosok azzal biztatták, hogy van esélye a túlélésre - írja az ukrán propagandalap, az Index.
A forrás úgy tudja, hogy az orvosok már egy ideje tudtak az agyban lévő áttétről, de a család és a közeli emberek tanácsára eddig nem árulták el a bajt az elnöknek.
Az Index megjegyzi, hogy
Nekem azóta gyanús, mióta állandóan hasra esik a repülőgép lépcsőjén, folyton kezet akar fogni a mikrofon állvánnyal és eltéved az emelvényeken.
A napokban is, Isten áldását kérte a brit királynőre. Vagy várjunk csak, az nem is Putyin volt?
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 148
113
Az oroszok is megtanulták használni a netet, az ukránoknál viszont több mint egy éve szigorú törvényi szabályozást hoztak azok szankcionálására akik engedély nélkül készítenek tesznek közzé illetve osztanak meg felvételt illetve felvételeket az ukrán haderőről a haderő tagjairól az ukrán haditechnikáról azok mozgásáról elhelyezkedéséről az ukrán haderő infrastruktúrájáról illetve logisztikájáról és minden ehhez köthető dologról...
Miért, azt gondolod, hogy az eddigi videókat nem az ukrán propaganda gépezet tette fel egytől egyig?
Nyilván az ukrán drónos videókat is Jevgenyij rögzítette a GoProval, meg az iPhonejával.
Te komolyan azt gondolod, hogy egyszerű közkatonák posztolnak a Twitterre ? OMG! :oops:
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 991
12 028
113
Állítólag...

Az ukrán GUR vezetője, Kirill Budanov eszméletének visszanyerése nélkül halt meg

Ezt Ilja Kiva ukrán politikus mondta, aki elmondása szerint ezt az információt a németországi ukrán nagykövetségtől kapta.

 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 217
29 317
113
Miért, azt gondolod, hogy az eddigi videókat nem az ukrán propaganda gépezet tette fel egytől egyig?
Nyilván az ukrán drónos videókat is Jevgenyij rögzítette a GoProval, meg az iPhonejával.
Te komolyan azt gondolod, hogy egyszerű közkatonák posztolnak a Twitterre ? OMG! :oops:
Neeee, hát Fegyír Sándor nem csak úgy lelkesedésből posztolt? Hihetetlen.

***

A Gazprom zászlógyűjteményéről a Múmia c film ugrott be, a nyakláncos -medálos csávó.

***

A mainstrem német sajtóban egy szó sincs Budanovról. Ellenben a portugál sajtóban jelennek meg kis színes cikkek, a Jornal de Notícias a dél-afrikai elnököt idézi, szerinte "a háború nem tart örökké" és "Putyin be akarja fejezni a háborút". (A portugálok a gyarma.. izé, volt gyarmataik miatt sokkal jobban figyelnek Afrikára, mint Európa többi országa. Persze a franciák mellett.)
https://www.jn.pt/mundo/presidente-...utin-que-a-guerra-deve-terminar-16546513.html
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 660
48 491
113
Az egyik vojenkor-oldalon azt írták, hogy a mellette lévő szobába csapódott be a rakéta, és a falhoz vágta Budanovot. Helikopteren vitték Lengyelországba, majd onnan tovább Németországba! Ha igaz?

Jens Stoltenberg maradhat a NATO főtitkára​

Feltehetően a Biden-kormány Jens Stoltenberget felkéri majd arra, hogy maradjon a NATO főtitkára még egy évig, mivel a szövetség valószínűleg nem tud kijelölni egy utódot a júliusi NATO-csúcstalálkozó előtt – erősítette meg a hírt a Reutersnek egy amerikai tisztviselő és egy az ügyet ismerő, névtelen forrás.
Stoltenberg hivatali idejét már háromszor meghosszabbították, és szeptemberben, kilenc év után kellene lemondania a főtitkári posztról. Stoltenberget egyébként sokan támogatják a szövetségen belül, a névtelen forrás szerint hatékony vezetőnek tartják.

A zaporozsjei irányú helyzet
A legfrissebb adatok szerint a 128. gárda-lövészdandár parancsnoksága megszervezte egy páncéltörő tüzér üteg áthelyezését a hozzá tartozó motoros gyalogsági egységgel a Scserbaki - Novoandreevka település vonalára (16 km-re nyugatra és 5 km-re délnyugatra). az Orekhov-telepen), hogy megerősítsék a területi rohamegységeket. A személyzet és a katonai felszerelés Primorszkoje és Novojakovlevka települések (Zaporozsje városától 21 és 35 km-re délkeletre) területére összpontosul; Omelnik településről (Zaporozsje városától 50 km-re délkeletre) külön egységeket helyeztek át az előretolt állásokba.
Az Ukrán Hadsereg 128. Gárdadandár 2. főtörzsének tisztjei körében a személyi állomány súlyos veszteségeiről és az orosz csapatok Ukrajna Fegyveres Erőinek állásai ellen irányuló támadások nagy intenzitásával kapcsolatos információk terjesztése folyik: pl. a zászlóalj egyik egységében a harci veszteségek 57 katonát tettek ki.
Ezenkívül az ellenség legfeljebb öt Szu-25-ös repülőgépet használt, amelyek a Dnyipropetrovszk régió repülőtereiről indulnak, hogy csapást mérjenek az orosz fegyveres erők állásaira Orekhovsky irányban, a légi fedezetet két MiG-29-es repülőgép biztosította.
A "Vremijevszkij-párkány" irányában az ellenség a 35. és a 231. kb. 128. osztag rohamcsoportjainak támadását indította el, azzal a feladattal, hogy elérje a Rovnopol-Staromayorskoye utat (65 és 83 km-re délnyugatra Donyecktől), de ennek az útiránynak az elzárása, és a páncéltörő fegyverek felállítása nem járt sikerrel.
Annak érdekében, hogy megakadályozzák az orosz egységek ellentámadásait ezen a területen, aknamezőket állítottak fel az erdőültetvény területén „Topol” kódnévvel.
Az Orekhovszkoje irányú helyzetről később adunk kiegészítést.

Orekhov térségében Zaporozsje irányában csapataink visszaverték az ukrán fegyveres erők támadását.⚡️
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 611
25 071
113
horvát rakéta sorozatvető ukri szolgálatban:

Még egy elég furcsán beszélő "ukrán":

Sojgu látogatóban, kb a videón lévő cuccokból egy potens haderőt lehetne kiállítanunk ide a medencénkbe:

Menet közben besült S300 rakétája:

IL76 Teheránban, pár fűnyíró befigyelhet?:

Litvánoknál megint ég a nato technika:

Drónos gránát dobálás:

Kamov vs mezőgazdasági gép:

Észtek lemondtak a saját harckocsiról :D
 
W

Wilson

Guest
Miért, azt gondolod, hogy az eddigi videókat nem az ukrán propaganda gépezet tette fel egytől egyig?
Nyilván az ukrán drónos videókat is Jevgenyij rögzítette a GoProval, meg az iPhonejával.
Te komolyan azt gondolod, hogy egyszerű közkatonák posztolnak a Twitterre ? OMG! :oops:
A szigorítás előtt rendszeresen előfordult....
 
  • Tetszik
Reactions: PPP

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 303
68 433
113
Szerintem ez inkább AMX 10RC lesz
Inkabb a brit monstrumnak tunik.


A zaszlokrol:

Budanov irodaja elotti folyoso be volt kamerazva, amit az irodabol nezhetett.
Hat sok haszna nem volt a kameraknak mikor bekopogott az a raketa...
Remelem igaz a hir, es nem epp uj eletet kezd valahol, valami USA kulbirtokon.
Egy terrorista vezerrel kevesebb.

Latvia, de ami felborult az nem Latvia.

Kiegett Bradley.

Ikonikus felvetel lesz. Megbokrosodott ukran S300 a levegoben.

Kiegett MaxxPro

Ilyen vonszolodast sem lattam meg, 4 AFU tank kotelen.

Mindenfele kilott, elhagyott ukran/Nato jarmuvek a Vremievszkij szektorban.

Ogyessza, szep kristalytiszta felvetel ahogy ejjel beerkezik egy raketa.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 761
14 758
113

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 029
14 920
113
Én azt akartam írni erre -hogy én meg azt hallottam hogy 200 BF-109-et ad a német állam az ukiknak...azt rájöttem...az a gép égetné a seggét egy ukrán pilótának!!!! Az Tuti! Vagy magától lezuhanna...
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 320
10 819
113
Felmerül a kérdés, hogy ki ad nekik Gripeneket, mert ez alapján valaki beígérte már. Feltéve persze, hogy igaz a hír.
Persze alapvetően a háború végkimenetelét nem befolyásolja, hogy kapnak-e 10-20 vadászgépet az ukránok, de ettől még érdekes, hogy vannak még olyanok, akiknek megéri kidobálni az ablakon a méregdrága katonai felszereléseit.
Roppantul várom, hogy mi fog történni, amikor Nyugat-Európában az átlagpolgárban tudatosulni fog, hogy nagyságos vezetőik mekkora kárt okoztak nekik. Mert előbb-utóbb elérkezik az igazság pillanata.