[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 929
49 296
113
nyugger cikk:

Ez meg Vukics:
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
ÚJABB OROSZORSZÁG MIATT AGGÓDÓ MEGMONDÓEMBER

Anton Gerascsenko, Ukrajna belügyminiszterének tanácsadója a Twitter-oldalán fejtegette meglátását az Oroszországba hazatérő 32.000, elítéltből lett Wagner-katona kapcsán.
Nagyszerű hír Oroszország számára!” – kezdte – „32 000 bűnöző tért vissza Oroszországba a háborúból. Már gyilkoltak, raboltak, erőszakoltak. Nem félnek a fegyverhasználattól, és valószínűleg rendelkeznek is ilyen fegyverekkel. Oroszország most már hősöknek nevezi őket.”
AZ UKRAJNAI FASISZTA ALAKULATOKRÓL SZÓT SEM EJTETT, AZOK ELKERÜLTÉK A FIGYELMÉT.

Dr. Somkuti Bálint

17 órája facebook

Bár nem mai az információ, a legmegbízhatóbbnak tartott Rybar vojenkor csatornán megjelent egy hír, amely szerint az északi Kupjanszk városa mellett jelentős erőt vont össze az ukrán vezetés.
Mivel délen csak a 128. hegyi dandár és a 37. tengereszgyalogos tűnt fel az ukrán elit alakulatok közül adja magát a feltételezés, hogy a többit (az ejtőernyősöket, és a többi tengerész gyalogos alakulatot), máshol fogják bevetni.
Jó magam az utolsó helyre soroltam az északi (Harkovi) irányt a lehetséges offenzíva irányok közül, mivel nagy de katonailag értéktelen területeket lehet csak itt visszafoglalni. Úgy néz ki, az ukrán vezetés érti a nyugati döntéshozók számok iránti abszolút rajongását és pont ez a célja.


Ambrózy Áron
Facebook 7 órája

Kedvenc Tom Cooperem nem érti, miért nem támadják az ukránoknak rengeteg kárt okozó K-52-es helikoptereket pihenő közben, miért inkább teljesen felesleges, de annál látványosabb támadásokra pazarolják a drónokat az orosz hátországban.
Nos.
Nem értek hozzá, de gyanítom, azért, mert a Kreml hagymakupolája és a különböző finomítók nem mozognak. Azok ott állnak egy helyben, mint egy fasz a réten, hiába csipog a radaron a bejövő jelzés.
Míg a helikopter.
Érkezik a jelzés, hogy a radaron nagyon közelednek bizonyos pöttyök. Drónok, rakéták, egyéb üdvözlő -és képeslapok. Ilyenkor fogja magát a helikopter pilótája és sietősre veszi a figurát. Elsőként elmegy szarni, utána elszív egy doboz cigit. Sétálás közben felhívja a nejét, mert érdekli, hányast kapott a gyerek. Aztán lekezel a főtiszttel, talán isznak is egy kört, elvégre oroszok. Ha mindezzel megvan, akkor ellenőrzi a tükröt, az elsősegélydobozt, továbbá beállítja az ülésfűtést, aztán felszáll, és jó másfél kilométerrel odébb leteszi a gépet.
Na, ezért nem támadják a pihenő aligátorokat.

Zsalu él! Újabb bizonyíték!
https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/87144
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
3 029
12 380
113

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 651
113
Oroszország és az Egyesült Államok meg fog harcolni egymással, ha az orosz hadsereg győz Ukrajnában.
Ha ez megtörténik, akkor egyenruhás NATO-férfiaknak és -nőknek harcolniuk kell – mondta Mike Pence, a republikánus elnökjelölt. Ő is Banderába akar menni?

Eddigi fontos hírek:

◾️A Sunday Times értesült arról, hogy a lengyelországi fehérorosz fegyveresek Lukasenka megdöntésére készülnek.
A német védelmi minisztérium nem zárja ki, hogy a Togliatti-Odessza ammóniavezetéket az ukrán fegyveres erők robbantották fel – írta a Bild.
Leszerelt izraeli Merkava harckocsikat szállíthatnak Lengyelországba és Ukrajnába – tudta meg a Walla portál.
◾️Ukrajnában megváltoztatták azt a sorrendet, hogy a sportolók ne vegyenek részt az oroszokkal vívott versenyeken.
35-re emelkedett a Kahovskaya vízierőmű lerombolásának áldozatainak száma⚡️
Az ukrán TG csatorna "Resident" osztozik egy bennfentesen:
Az OP forrásunk azt mondta, hogy Tarnavszkij beszélt Zelenszkijnek az Ukrán Fegyveres Erők súlyos veszteségeiről az Azovi hadművelet során, az orosz repülés és tüzérség miatt Ukrajna rengeteg felszerelést veszít. Az ellenség által visszafoglalt állásokat egy óra alatt tüzérséggel és bombákkal borítják, fémdarabokká változtatva az ukrán felszereléseket⚡️⚡️⚡️
A vremevszkij párkányon a 37. dandár harcosai felgyújtották az amerikai Oshkosh M-ATV-t és legyőzték az Ukrán Fegyveres Erők tengerészgyalogosait. Az
Ukrán Fegyveres Erők 37. dandárjának ellenfeleivel való találkozás eredménye .
▪️Az ellenség folytatja a támadó hadműveletet a Zaporozhye régió és a DPR találkozásánál, a csaták során nagyon súlyos veszteségeket szenved páncélozott járművekben és személyzetben.
▪️A felvételen az ukrán fegyveres erők fegyvereseinek veresége az amerikai különleges erők számára létrehozott páncélozott járműveken Urozhaynoye falu közelében.
▪️A képen ukrán nácik holttestei, megsemmisült felszereléseink és trófeáink láthatók.
▪️Ez az 1. MSB munkája a burjátiai Kyakhta 37. gárdadandár hírszerző szakaszával együtt.
▪️A harcok a Vremevszkij-párkányon folytatódnak

Az ukrajnai orosz katonai hadművelet legfontosabb eseményei június 17-18

▪️Az ukrán drónok továbbra is támadják a Brjanszk régió polgári infrastrukturális létesítményeit.
A Novozybkov olajszivattyú állomáson végrehajtott UAV rajtaütést tükrözték, de a Maritskaya erőmű alállomás berendezései megsérültek.
▪️Kurszk régióban az ellenség ismét a határ menti településekre csapott le.
Megsérült egy tetkinói cukorgyár, valamint Popovo-Lezhacsiban, Glushkovoban és Sal'noe-ban a civil létesítmények: két civil megsebesült.
▪️Belgorod régióban az ukrán egységek határterületeket is ágyúztak.
Több mint 15 településen sérültek meg lakóépületek és civil infrastrukturális létesítmények.
▪️A donyecki agglomeráció városainak tömeges bombázása nem szűnik meg.
Az elmúlt két napban több száz lövedéket lőttek ki Donbászra: egy ember meghalt, nyolcan megsebesültek.
▪️Heves összecsapások zajlanak a legkiemelkedőbb Vremivka-ban - beleértve Novodonecke és Urozhaine térségét is .
Az orosz egységek előnyös pozíciókat foglaltak el a magaslatokon, ahonnan célzott csapásokat mérnek az ellenséges csoportokra.
▪️Zaporozzsja irányában az ukrán egységek újraindították a támadásokat a Robotyne - Verbove vonalon.
A lövöldözős csaták, valamint az orosz tüzérség és repülés eredményeként az AFU továbbra is veszít páncélozott járművekből és személyzetből.
▪️Nyugatra a felsőbbrendű ellenséges erők támadása alatt az orosz csapatok szervezetten vonultak vissza Pjatykhatkijból .
Ezzel egy időben hatalmas csapásokat mérnek a faluba behatoló ukrán egységekre, többek között a TOS-1A „Solntsepyok”-ról.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 802
4 966
113
Olvastam, kabaré.
De tenyleg nevetsegesek volnanak ha nem volnanak betegek. Teljes nelkulozese a tenyeknek, ismerethiany, velemenybuborekbol kovetkeztetett vilagkep, valahova tartozas pozitiv erzese a kopar mindennapoknak.

Ez meg egy brit nem tudos, katonatiszt.
Higibebi ezt mennyire teszi magaeva nem tudom, pedig a Telegraf bulvarmedia hozta le.

"
A NATO-nak valószínűleg fel kell készülnie Ukrajna ellentámadásának vereségének elfogadására.A cikk hangsúlyozza, hogy a német tankok nem varázsfegyverek a győzelemhez, és a szemközti libák nem Lengyelország, ahol csak huszárok voltak, vagy az Egyesült Államokat bántalmazták. zöldségek Irakban.

Az ukrán hadsereg utánpótlása és felszerelése általában körülbelül 15 napot vesz igénybe az ellentámadáshoz, ma, a 14. napon alapvetően nem törtek át a határállások, az ukrán hadsereg nagy valószínűséggel 20-a előtt megáll Zaporozsjában."

Ez termett.
https://t.me/anna_news/51385?single. 9km ml
Csak részben tudok egyetérteni. Az orosz offenzíva is összeomlott, arra sem voltak felkészülve, az oroszok sem. Most az ukrán ellen-offenzíva ... hát nemhogy összeomlott, hanem nem is nagyon látjuk.
Az senkiben nem vetődött fel, hogy a jelenleg alkalmazott harceljárások, technológiák, és műszaki eszközök kombója az első világháborús helyzethez konvergál? Ahol/amilyen feltételek között csak iszonyatos emberveszteségekkel lehetett csak lényegi áttörést/előrelépést elérni?
Ha kb ez az igazság, akkor érthető amit Putyin csinál, mert tudja nem győzhet, csak kifárasztással, és az élőerős veszteségeket csak úgy tudja minimalizálni, ha kevesebb embert vet be a fronton... ergo ezért nincs "háború".
Mindez mehet addig, amíg valaki ki nem fogy az erőforrásokból... vagy valaki be nem vet valami radikálisan újat... (nem tartom valószínűnek)
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 043
49 238
113
Oroszország és az Egyesült Államok meg fog harcolni egymással, ha az orosz hadsereg győz Ukrajnában.
Ha ez megtörténik, akkor egyenruhás NATO-férfiaknak és -nőknek harcolniuk kell – mondta Mike Pence, a republikánus elnökjelölt. Ő is Banderába akar menni?

Eddigi fontos hírek:

◾️A Sunday Times értesült arról, hogy a lengyelországi fehérorosz fegyveresek Lukasenka megdöntésére készülnek.
A német védelmi minisztérium nem zárja ki, hogy a Togliatti-Odessza ammóniavezetéket az ukrán fegyveres erők robbantották fel – írta a Bild.
Leszerelt izraeli Merkava harckocsikat szállíthatnak Lengyelországba és Ukrajnába – tudta meg a Walla portál.
◾️Ukrajnában megváltoztatták azt a sorrendet, hogy a sportolók ne vegyenek részt az oroszokkal vívott versenyeken.
35-re emelkedett a Kahovskaya vízierőmű lerombolásának áldozatainak száma⚡️
Az ukrán TG csatorna "Resident" osztozik egy bennfentesen:
Az OP forrásunk azt mondta, hogy Tarnavszkij beszélt Zelenszkijnek az Ukrán Fegyveres Erők súlyos veszteségeiről az Azovi hadművelet során, az orosz repülés és tüzérség miatt Ukrajna rengeteg felszerelést veszít. Az ellenség által visszafoglalt állásokat egy óra alatt tüzérséggel és bombákkal borítják, fémdarabokká változtatva az ukrán felszereléseket⚡️⚡️⚡️
A vremevszkij párkányon a 37. dandár harcosai felgyújtották az amerikai Oshkosh M-ATV-t és legyőzték az Ukrán Fegyveres Erők tengerészgyalogosait. Az
Ukrán Fegyveres Erők 37. dandárjának ellenfeleivel való találkozás eredménye .
▪️Az ellenség folytatja a támadó hadműveletet a Zaporozhye régió és a DPR találkozásánál, a csaták során nagyon súlyos veszteségeket szenved páncélozott járművekben és személyzetben.
▪️A felvételen az ukrán fegyveres erők fegyvereseinek veresége az amerikai különleges erők számára létrehozott páncélozott járműveken Urozhaynoye falu közelében.
▪️A képen ukrán nácik holttestei, megsemmisült felszereléseink és trófeáink láthatók.
▪️Ez az 1. MSB munkája a burjátiai Kyakhta 37. gárdadandár hírszerző szakaszával együtt.
▪️A harcok a Vremevszkij-párkányon folytatódnak

Az ukrajnai orosz katonai hadművelet legfontosabb eseményei június 17-18

▪️Az ukrán drónok továbbra is támadják a Brjanszk régió polgári infrastrukturális létesítményeit.
A Novozybkov olajszivattyú állomáson végrehajtott UAV rajtaütést tükrözték, de a Maritskaya erőmű alállomás berendezései megsérültek.
▪️Kurszk régióban az ellenség ismét a határ menti településekre csapott le.
Megsérült egy tetkinói cukorgyár, valamint Popovo-Lezhacsiban, Glushkovoban és Sal'noe-ban a civil létesítmények: két civil megsebesült.
▪️Belgorod régióban az ukrán egységek határterületeket is ágyúztak.
Több mint 15 településen sérültek meg lakóépületek és civil infrastrukturális létesítmények.
▪️A donyecki agglomeráció városainak tömeges bombázása nem szűnik meg.
Az elmúlt két napban több száz lövedéket lőttek ki Donbászra: egy ember meghalt, nyolcan megsebesültek.
▪️Heves összecsapások zajlanak a legkiemelkedőbb Vremivka-ban - beleértve Novodonecke és Urozhaine térségét is .
Az orosz egységek előnyös pozíciókat foglaltak el a magaslatokon, ahonnan célzott csapásokat mérnek az ellenséges csoportokra.
▪️Zaporozzsja irányában az ukrán egységek újraindították a támadásokat a Robotyne - Verbove vonalon.
A lövöldözős csaták, valamint az orosz tüzérség és repülés eredményeként az AFU továbbra is veszít páncélozott járművekből és személyzetből.
▪️Nyugatra a felsőbbrendű ellenséges erők támadása alatt az orosz csapatok szervezetten vonultak vissza Pjatykhatkijból .
Ezzel egy időben hatalmas csapásokat mérnek a faluba behatoló ukrán egységekre, többek között a TOS-1A „Solntsepyok”-ról.
Azt képzelik még mindig ezek a barmok hogy egyenruhás NATO férfiak és nők megharcolnak majd az oroszokkal ITT, ebben a térségben, ők meg kimaradnak otthon az érintetlen hátországban a jóból :( ?!

Ahogy írtam korábban, ezek tényleg félelmetesen leszarják hogy mi lesz itt velünk, ha hagyjuk mosolyogva beletöltenek a kolbászba csak azért hogy gyengüljenek az oroszok, NEKIK megéri ha Közép és Kelet Európa népei lezúzódnak...

Résen kell lenni, de nagyon, ez meg a mi érdekünk.


@pöcshuszár "Attól tartok" nélkül lehoztam, hogy ne képzelj ide semmiféle önbevallásos pánikrohamot :D !

A különösen szomorú az egészben, hogy EZ az A Mike Pence, aki TRUMP!!! alelnöke volt, szóval nagy reményeim nincsenek ezek után az USA kormányváltásában sem, a republiánusok közt is elég erős ez az irányvonal, nem csak a demeknél, hogy bármi áron (fizessük meg mi, persze!) pusztítani az oroszokat!
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
2 041
5 584
113
Csak részben tudok egyetérteni. Az orosz offenzíva is összeomlott, arra sem voltak felkészülve, az oroszok sem. Most az ukrán ellen-offenzíva ... hát nemhogy összeomlott, hanem nem is nagyon látjuk.
Az senkiben nem vetődött fel, hogy a jelenleg alkalmazott harceljárások, technológiák, és műszaki eszközök kombója az első világháborús helyzethez konvergál? Ahol/amilyen feltételek között csak iszonyatos emberveszteségekkel lehetett csak lényegi áttörést/előrelépést elérni?
Ha kb ez az igazság, akkor érthető amit Putyin csinál, mert tudja nem győzhet, csak kifárasztással, és az élőerős veszteségeket csak úgy tudja minimalizálni, ha kevesebb embert vet be a fronton... ergo ezért nincs "háború".
Mindez mehet addig, amíg valaki ki nem fogy az erőforrásokból... vagy valaki be nem vet valami radikálisan újat... (nem tartom valószínűnek)
Tavalyi Ukrán offenzíva is hasonlósn indult.És a végén nem délen hanem Északon "törték át" a frontot Harkivnál.Ettől még könnyen lehet sikertelen az idei offenzíva de korai lenne még megítélni.Oroszok is megfizetik az árát ennek a háborúnak.Tudnék "poszolni" friss videót ahol ölik lővészárokban az Orosz katonákat az Ukránok de csak azért nem teszem mert lenne aki csak ostobán röhögne a halálukon.Véleményem szerint meg megfelelő erő koncentrecióval megtörhették volna az Ukrán regurális haderőt.
Azt képzelik még mindig ezek a barmok hogy egyenruhás NATO férfiak és nők megharcolnak majd az oroszokkal ITT, ebben a térségben, ők meg kimaradnak otthon az érintetlen hátországban a jóból :( ?!

Ahogy írtam korábban, ezek tényleg félelmetesen leszarják hogy mi lesz itt velünk, ha hagyjuk mosolyogva beletöltenek a kolbászba csak azért hogy gyengüljenek az oroszok, NEKIK megéri ha Közép és Kelet Európa népei lezúzódnak...

Résen kell lenni, de nagyon, ez meg a mi érdekünk.


@pöcshuszár "Attól tartok" nélkül lehoztam, hogy ne képzelj ide semmiféle önbevallásos pánikrohamot :D !

A különösen szomorú az egészben, hogy EZ az A Mike Pence, aki TRUMP!!! alelnöke volt, szóval nagy reményeim nincsenek ezek után az USA kormányváltásában sem, a republiánusok közt is elég erős ez az irányvonal, nem csak a demeknél, hogy bármi áron (fizessük meg mi, persze!) pusztítani az oroszokat!
Pontosabban q "fegyverlobbi" befolyása a republikanosoknál még nagyobb mint a demokratáknál.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 562
64 873
113
Azt képzelik még mindig ezek a barmok hogy egyenruhás NATO férfiak és nők megharcolnak majd az oroszokkal ITT, ebben a térségben, ők meg kimaradnak otthon az érintetlen hátországban a jóból :( ?!

Ahogy írtam korábban, ezek tényleg félelmetesen leszarják hogy mi lesz itt velünk, ha hagyjuk mosolyogva beletöltenek a kolbászba csak azért hogy gyengüljenek az oroszok, NEKIK megéri ha Közép és Kelet Európa népei lezúzódnak...

Résen kell lenni, de nagyon, ez meg a mi érdekünk.


@pöcshuszár "Attól tartok" nélkül lehoztam, hogy ne képzelj ide semmiféle önbevallásos pánikrohamot :D !

A különösen szomorú az egészben, hogy EZ az A Mike Pence, aki TRUMP!!! alelnöke volt, szóval nagy reményeim nincsenek ezek után az USA kormányváltásában sem, a republiánusok közt is elég erős ez az irányvonal, nem csak a demeknél, hogy bármi áron (fizessük meg mi, persze!) pusztítani az oroszokat!
Ez a gárda odaát az elmúlt negyven évben szocializálódott. Reagan tündöklésekor voltak fiatalok és az elmúlt harminc év egypólusú világrendjében öregedtek bele a jóba. Ez a három évtized volt az amerikai demokráciaexport/terrorellenes háború álnéven űzött gyarmatosítás nagy korszaka, ami igen alaposan elmélyítette a hatalmi elit mentalitását.
És itt jön egy szakadék, a realitás szakadéka, majd maga az amerikai adófizető társadalom. A mindennapok problémái, az eladósodás és a jövőkép hiánya.
Tehetetlenségénél fogva a túlméretessé vált tőzsde-alapú politika és a military-industrial complex még ki tudna robbantani egy háborút a fődíjnak tartott oroszok ellen, de ennek nincs már tömegbázisa. Az USA-t eszközként használó pénzügyi-politikai globalista elit nagy hibája, hogy eltávolodott a realitástól.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 670
18 881
113
Az ukrán ellentámadás kudarca hamarosan politikai problémává válik (Vukics Ferenc jegyzete)

Nagyon jó cikk! Föleg a végén olvasható két megállapítás abszolút igaz!

"A háborút megelőző években visszatértünk egy kvázi-vallásos korszakba, ahol a „szakértői véleményekkel” megtámogatott különböző hívők szembeszállnak egymással, és maguknak követelik az egyedül üdvözítő igazságot. Keserű árat fogunk fizetni azért, hogy ilyen gondatlanul feláldoztuk az igazságot az önérdek és az aktuálpolitika kedvéért. Ilyen szellemi mélyrepülést csak a végstádiumban lévő autoriter hatalmak szoktak végrehajtani."

"Az emberiség technológiákban elért eredményei és a hitrendszerek ostobasága közötti ellentmondás jelenleg lélegzetelállító méreteket öltöttek. Az ukrajnai események hazugsághalmaza is jelzi, hogy a nyugati társadalmak fájdalmas katarzis nélkül valószínűleg menthetetlenek lesznek, ha egyáltalán lesznek…"
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 333
13 032
113
Azt képzelik még mindig ezek a barmok hogy egyenruhás NATO férfiak és nők megharcolnak majd az oroszokkal ITT, ebben a térségben, ők meg kimaradnak otthon az érintetlen hátországban a jóból :( ?!

Ahogy írtam korábban, ezek tényleg félelmetesen leszarják hogy mi lesz itt velünk, ha hagyjuk mosolyogva beletöltenek a kolbászba csak azért hogy gyengüljenek az oroszok, NEKIK megéri ha Közép és Kelet Európa népei lezúzódnak...

Résen kell lenni, de nagyon, ez meg a mi érdekünk.


@pöcshuszár "Attól tartok" nélkül lehoztam, hogy ne képzelj ide semmiféle önbevallásos pánikrohamot :D !

A különösen szomorú az egészben, hogy EZ az A Mike Pence, aki TRUMP!!! alelnöke volt, szóval nagy reményeim nincsenek ezek után az USA kormányváltásában sem, a republiánusok közt is elég erős ez az irányvonal, nem csak a demeknél, hogy bármi áron (fizessük meg mi, persze!) pusztítani az oroszokat!
Amerikában bárki van hatalmon az ugyanaz a neokon szrházi társaság.Trump is egy féreg Kászem Szolejmanit meghívták Irakba tárgyalni,és dróncsapással megölték.Férgek ezek egytől egyig republikánus,demokrata egy kutya.

 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Tavalyi Ukrán offenzíva is hasonlósn indult.És a végén nem délen hanem Északon "törték át" a frontot Harkivnál
Harkov a város becsületes neve, és nem volt ott front, de cserébe teljesen ki is nullázták a támadó kapacitásukat.
És még mindig alapelv:
"feladni egy csatát, hogy mentsd a néped nem vereség, és feláldozni a néped, hogy megnyerj egy csatát, nem győzelem"

Ezt kéne végre egyébként feldolgoznia mindenkinek. Orosz részről ez egy különleges katonai művelet, nem háború. Ennek megfelelő erővel. Az igaz, és egyértelmű, (amit a 300 ezer tartalékos behívása is jelzett), hogy a szükséges erőt elmérték, a korrekció viszont megtörtént. Ukrán részről élet-halál harc, ahol a minden tekintetben többszörös erőforrással rendelkező ellenség ellen kellene valamit virítani. Az esélyük pont azért van meg, mert az oroszoknak nem háború, hanem KKM a dolog. De ehhez az kellene, hogy stratégiai szinten fölényben legyenek az orosz vezetéssel szemben. De ez, leszámítva az első időszak nem mozgunk ki a jól védett állásokból lépését, nincs meg. A tavalyi Harkovi ellentámadás stratégiailag teljesen értelmetlen cél miatt égette el az erőforrásokat, miközben az oroszok még csak bele se álltak igazán, mivel ők kímélték az embereiket, és tisztában voltak vele, ha ott égetik el az erőforrásokat, máshol nem marad. A végeredmény az lett, hogy még a 300 ezer ember beérkezése előtt visszavették a kezdeményezést, és ha lassan is, de áttörték az ukránok legerősebb védelmi vonalát, miközben az ukránok egy éven át haknizták körbe a világot, hogy legalább sceleton crewuk legyen egy támadáshoz.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 698
25 723
113
"I believe", semmilyen ukrikra utaló festés nincs rajta, valószínűleg dorseti kiképzésről van.
Ja és a tank elején m,ég mindig a rendszeresített britt formátumú rendszám van, 2BETŰ 2SZÁM 2BETŰ
Más:
Valószínűleg nem harci körülményekre tervezték ezeket a szenátorokat:

Ukriknak úgy látszik oláh mentoraik vannak sírok hamisításában:

-1 A6

Krasznopollal megint megkínáltak egy ukri lakot:

spanyolok 20 m113-at küldenek, bevált valószínűleg:

Montázs az önkéntesek behívásáról:

Ukri drg benézte:

Sikeres ellentámadás, ja nem:

Egy századot leradíroztak az oroszok, 3 túlélő maradt:

ukri drg aknásított területen:

Edelweiß? ukronácik megadják magukat?

FOS azt mondja nemzetközi kolaíció katonái vannak a képen, nem látom wilson&co tagjait :(
 

kiskrumpli

Well-Known Member
2017. szeptember 29.
633
2 661
93
Szemelvények az alternatív valóságból, 738748. epizód. Ukránok támadnak, "30-50 ezres lélekszámú hadseregcsoporttal" (!) áttörtek, egy órán belül elérik Moszkvát. Oroszok fejvesztve menekülnek, alig vannak, kiképzetlenek, elavultak stb. közben persze civilek tízezreit gyilkolják.
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 844
29 389
113
Annyit ehhez a nyugati sajtóban hirtelen megjelent "hát izé lehet bedöglött az ukrán ellentámadás" narratívához, hogy tavaly Herszonban ezt is ugyanúgy csinálták. Ment a nagy szöveg, hogy oh no ellentámadás machine is broke, miközben már Harkovot készítették elő nagyban. Plusz hát az ukránok is pöccre pontosan fasszal mentek a kiépített orosz védelmi vonalaknak, igaz legalább nem Leopardokkal. Szóval érdemes még mindig óvatosnak lenni, mert minden jel ellenére nem lefutott meccs.

Rybaros kollégák júni végére-júli elejére várják a nagyobb ukrán mozgásokat, plusz ő is hozzám hasonlóan nem tartják kizártnak a kahovkai átkelést
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 825
15 974
113
Szemelvények az alternatív valóságból, 738748. epizód. Ukránok támadnak, "30-50 ezres lélekszámú hadseregcsoporttal" (!) áttörtek, egy órán belül elérik Moszkvát. Oroszok fejvesztve menekülnek, alig vannak, kiképzetlenek, elavultak stb. közben persze civilek tízezreit gyilkolják.
"30-50 ezres lélekszámú hadseregcsoport" :eek: