[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 855
57 878
113
Szeverszk környékén megsemmisült ukri T-72AV
megsemm-ukri-T-72-AV.jpg


A zaporozsjei fronton megrongálódott és elhagyott ukrán hadfelszerelés Malaja Tokmacska körzetében: 2 M-2A2 ODS-SA és egy T-64BV
megrong-lt-ukri-T-64-BV-s-2-M-2-A2-BRADLEY.jpg
Megrong-lt-ukri-T-64-BV.jpg

Az ukri 47.rohamdandár megrongált és megsemmisült Bradley harcjárművei
47-rdd-4-Bradley.jpg
47-rdd-2-Bradley.jpg

Tök érdekes, hogy a múltkori beégés után nem látni már Leopárdokat a harcmezőn.
Megint előkerültek a T-64/72-esek.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 832
48 534
113

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 828
47 221
113
Rivnopol ukrán kézen (legalábbis egyelőre), kalandok az Antonovszkij-híd környékén és egyéb apróságok.
Az ukránok még mindig nem érték el az első védelmi vonalat.

Tényleg be kéne már őket engedni a Dnyeper keleti partjára, fasz kivan hogy sehol egy pöpec katlan...
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 664
79 899
113
Tök érdekes, hogy a múltkori beégés után nem látni már Leopárdokat a harcmezőn.
Megint előkerültek a T-64/72-esek.
Gondolom a torony csak azért van mellette, mert nincs légkondi a harckocsiban és valahogy hűteni kell az ukrán nyárban a küzdőteret.
Mert az kizát, hogy a küzdőtérben kiválóan és védetten elhelyezett lőszernek/gázolajnak köze van a torony nem üzemszerű helyzetéhez...
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 655
48 452
113
Információk szerint harcosaink elhagyták Rivnopol települést, és a védelmet a falun kívül vették fel... várjuk a hivatalos híreket !

Kupjanszk irányába támadunk. Információk vannak arról, hogy kiterjesztjük a hídfőt Oskol nyugati partján, nyomást gyakorolunk az ellenségre Kupjanszk térségében.

Az ukrán fegyveres erők csapatai a Dnyeper bal partján : harcok az Antonovszkij-híd és az ellenséges DRG közelében Aleskinál a helyzet 2023. június 26- án 17:00-kor

Az elmúlt hetekben az ukrán alakulatok kisebb csoportokat szállítottak csónakokkal, kihasználva az RF fegyveres erők parancsnokságának hanyagságát, valamint a felderítő és megsemmisítő felszerelések hiányát.
▪️Éjszaka óta több mint 50 ukrán katona foglalt el állást közvetlenül a híd mellett, az oszlopok és a közeli épületek mögé bújva. Az orosz harcosok kísérletei az ukrán fegyveres erők kiszorítására a helyszínről sikertelenek voltak az állandó tüzérségi tüzek és az ellenfelek által kézműves UAV-ok használata miatt.
▪️A terep az ukrán alakulatok kezére játszik, hiszen a Dnyeper jobb partja magasabban van, mint a bal. Az orosz légiközlekedési erők ellenséges állásokra tett csapásai pedig pontatlannak bizonyultak. A tűz hatásának hiánya időt ad az ukrán alakulatoknak, hogy megszilárduljanak a dachákban.
❗️Továbbra is feszült a helyzet a Dnyeper bal partján. Az orosz katonáknak fizikailag nehéz az APU-t a folyó innen oldaláról tolni a megközelítések tűzvezetése miatt.
Taktikai szempontból az ukrán fegyveres erők konszolidációja ezen a területen még nem játszik jelentős szerepet: az egyik út a dácsáktól indul, a többi vagy mocsár, vagy szigetek, amelyeken nagy tömeggel nehéz áthaladni.
Reakció és az ukrán állások szisztematikus legyőzése és megfelelő erősítés hiányában azonban az ukrán fegyveres erők folytathatják a szárazföld belseje felé irányuló mozgást.

Saldo cáfolta azokat az állításokat, amelyek szerint Ukrajna Fegyveres Erői a Dnyeper bal partján rögzültek.
Ajelentések, miszerint az ukrán csapatok állítólag megvehették a lábukat a Dnyeper bal partján, az Antonovszkij-híd közelében, Kijev által terjesztett hazugságok és dezinformációk.
„A kijevi rezsim propagandája ismét olyan hamis dolgokat terjeszt, amelyekről az ukrán alakulatok fegyveresei állítólag a Dnyeper bal partján, az Antonovszkij-híd alatt ásták be magukat. Hivatalosan is bejelentem, hogy ez hazugság" – mondta Vladimir Saldo, Herszon régió megbízott kormányzója.

Antonovszkij híd. Herson. (Video)

Mint mindig, a mozi a legmeggyőzőbb bizonyíték.
A tegnapi bejegyzés folytatásaként, miszerint az Antonovszkij hidat az ellenség menedékként használja a bal part elleni támadások során.
A felvételen az elmúlt napok tipikus helyzete látható – az ellenséges harcosok egy csoportja két gyorshajóval átkel a Dnyeperen és elbújik a híd fesztávja alatt, a szabad térben eltöltött rövid idő és a tárgyak nagy sebessége nem lehetővé teszi, hogy időben eltalálják őket.
Ezenkívül a híd alatt óvóhelyek vannak felszerelve, és elektronikus hadviselési állomások aktiválódnak, blokkolva az FPV kamikaze drónok munkáját.
Ezenkívül egy adott pontról az ellenséges csoportok képesek szétszóródni a környező területen, főleg a "nyaralóházak" területén.
Hangsúlyozzuk, hogy éjszaka az ellenség aktivitása többszörösére nő.
A hídtámaszok megbízható menedéket jelentenek az ellenségnek tüzérségünk elől, amely fizikailag nem tud jelentős károkat okozni a támaszokban, amit az ellenség használ, személyzetet és lőszert szállítva a bal partra.
⚠️Ahhoz, hogy az ellenséget megfoszthassuk ettől a menedéktől és az erők bal parton való összpontosításának lehetőségétől, elegendő a híd fesztávjait a bal part közelében leszedni, ez a feladat meghaladja a tüzérség képességeit, ehhez FAB-csapás jár. szükséges.
Megjegyzendő, hogy a tegnapi publikáció után néhány alany megpróbálta cáfolni ezeket a tényeket, szilárd meggyőződésünk, hogy ennek oka a félreértés vagy a természetes makacsság, semmi esetre sem az ellenség tárgyának támadás alóli eltávolításának vágya.
Az ukrán védelmi minisztérium Hírszerzési Főigazgatóságának TG csatornái is jól mutatták magukat, a mieinket utánozva, sietve próbálták megzavarni MTR-jeik műveleteinek megsemmisítését.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 855
57 878
113
Gondolom a torony csak azért van mellette, mert nincs légkondi a harckocsiban és valahogy hűteni kell az ukrán nyárban a küzdőteret.
Mert az kizát, hogy a küzdőtérben kiválóan és védetten elhelyezett lőszernek/gázolajnak köze van a torony nem üzemszerű helyzetéhez...

Gondolok ők pedig fáztak, hiszen valahogy be kellet fűtsenek a pusztában...:
0627b1c357ad98d8f62ce4bb93998080.jpg


Amúgy a trollkodásod helyet kíváncsi lennék arra, hogy merre vannak a nyugati vasak, főleg a Leopárd 2?
Mert megint az őskövület orosz vasakkal támadnak.
Elfogyott minden Leopárd? Vagy megint oda szóltak a németek, hogy nem szabad bevetni? :rolleyes:
Vagy mi itt a helyzet? Világosíts fel minket!
Mert a Bradley még megy. Azt látjuk. De, hol vannak a Leók a múltkori siker sztori után azt nem tudom. Pedig érdekelne. :cool:
 

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
167
1 890
93
Pedig a vége az lesz,bármennyire is nem tetszik neked, a háborút követően majd az oroszok fogják megmondani,hogy Ukrajnában mi lesz. Egy gazdaságilag,katonailag,és demográfiailag lenullázott roncs senkinek sem lesz már fontos. Nagyon szépen hangzik,hogy majd újjáépítik Ukrajnát. Egy kib@szott nagy gond van. A pénz. Amit eddig beletoltak,kizárólag azért,hogy maga az államgépezet működjön,hogy fizetéseket,és nyugdíjat tudjanak egyáltalán fizetni. Jelenleg Ursula néni egy 50 milliárdos ötlettel házal,de a németek azonnal kijelentették,hogy ők nem tudnak adni. Ennek az összegnek alsó hangon a sokszorosára lenne szükség,hogy bármilyen minimális fejlődést elindítsanak,viszont még azt sem tudni,hogy az orosz mennyit hagy meg nekik. Nagyon szépen cseng a felépítjük Ukrajnát jelszó,de ahhoz komplett államszervezet cserét kell végre hajtani. Ezt meg el lehet felejteni. Ezeken a nyomorultakon egy valami segítene,ha megjelenne egy ukrán Putyin,aki egy csődtömegből működő államot csinált. Viszont a dolog ott sántít,hogy ehhez Ukrajna adottságai nincsenek meg. Meg kellene végre érteni,hogy ezt a bulit nem csak katonailag,hanem főként gazdaságilag bukta az angolszász vezetésű világrend.
Szerintem pont az a cél, hogy le legyen nullázva, főleg demográfiailag, mert az új gazdának nem kell a szláv, keresztény-ortodox, harcias, beteg, nyugdíjas lakosság. Szerintem már meg van, hogy kik szeretnének ott sokasodni. Gondolom a korábbi kínai tulajokat is ki akarják semmizni. Pont úgy mint ahogy a Motor Sziccsel tették. Azóta is futhatnak a pénzük és a megvett technológia után. Mondjuk csak idő és kifejlesztik. Az ott található termőföld és ásványkincsek több 1000 milliárdot Eurót is megérnek.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 608
25 058
113
Madjar nevű nackó akkor végleg megtért banderához? A legutolsó videón még csak találatot kapott, kicsit vérzett.

Aki ért ukránul, az mondja már el mit beszél az azovos nackó, a videó felírata fordítóval ez:
"Ezek az ukrán fegyveres erők NATO-zsoldosainak imái? Ez már nem fasizmus. Itt még rosszabb. A leghírhedtebb sátánizmus.
A temetést valamiféle sátáni szertartássá változtatták."

Nincsenek nackók ukriban montázs:

Kilőtt ukri/nato technika:

Kakhovka gátszakadás után még több orosz birodalmi időkből származó lelet került elő:

Zaporizsja helikopteres jampiskodás:

A finnektől kapott apc-ből (SISU) lapátolják ki a kollégákat az ukrik:

Itt valamit benéztek a nato stratégák, pedig dupla aknamentesítő is ment elől:

Ukri DRG-t vettek észre megfigyelő drónnal:

Novodonyecknél a kilőtt nato technikát körbevideózták a kaszkád egység tagjai:

Ivanovskoje ukri állások tüzérséggel való kisegítése:

Mesterlövész vs ukri:

+18:
Rossz helyre ugrott, a kis nackó már nem lép egyszerre, nem is kap bandera rétest estére:
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
még mindig egyik legundorítóbb fegyver az akna :/ főlleg hogy holnap vége is lehet a háborúnak , ezek az aknák ugyan úgy ott lesznek
Ha kicsit utána néznél az Oroszok olyan aknákat használnak amik vagy távvezérléssel vagy időzítővel önmegsemmisülnek ! Főkép igaz ez az új távaknásító rendszerekre !

Mellesleg az ukránok "röppentyűit " amiket civilekre lőnek csak elműködtetni lehet hatástalanítani nem ! Sajnálok minden embert és állatot amiket ezek a dolgok ölnek vagy nyomorítanak meg !
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 833
30 928
113
A magyar kormány megszvazta a 3,5 milliárd euros ukrán támogatást.
Ezek teljesen meg vannak hülyülve, egy agresszív, magyarellenes, folyamtosan fenyegetőző, magyar cégeket feketelistázó, magyar politikusokat halállistázó ellenséges országnak megszavazták a pénzt, miközben Magyarország nem kapja meg a neki jogosan járó pénzeket az EU-tól.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
A magyar kormány megszvazta a 3,5 milliárd euros ukrán támogatást.
Ezek teljesen meg vannak hülyülve, egy agresszív, magyarellenes, folyamtosan fenyegetőző, magyar cégeket feketelistázó, magyar politikusokat halállistázó ellenséges országnak megszavazták a pénzt, miközben Magyarország nem kapja meg a neki jogosan járó pénzeket az EU-tól.

Nem úszhatunk folyamatosan szemben az árral.
Ráadásul mi úgyse kapunk lóvét, akkor legalább égessük el a többiekét is.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113
Tök érdekes, hogy a múltkori beégés után nem látni már Leopárdokat a harcmezőn.
Megint előkerültek a T-64/72-esek.
Szerintem két ok miatt
1) A leszállított Nyugati gyártású technika a hohol harckocsiállomány 10 százalékát sem érte el.
2) Pár nap alatt elvesztették a nagy nehezen összekapart Nyugati harckocsik 20-25 százalékát.
s-r-lt-T-64-BV.jpg

Még egy sérült T-64BV
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 563
7 011
113
A magyar kormány megszvazta a 3,5 milliárd euros ukrán támogatást.
Ezek teljesen meg vannak hülyülve, egy agresszív, magyarellenes, folyamtosan fenyegetőző, magyar cégeket feketelistázó, magyar politikusokat halállistázó ellenséges országnak megszavazták a pénzt, miközben Magyarország nem kapja meg a neki jogosan járó pénzeket az EU-tól.
Nem védem őket, de pont azért szavazták meg valószínűleg.... a színfalak mögötti zsarolás eredménye ez, vagyis ha Mo. is - EU tagként - szeretne kapni a saját részéből, akkor ezt kellett tennie ... meglátjuk, de
nyilván szürreális helyzet!
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 496
18 549
113
A komplett atlantista nyugat lapátolja a pénzt és haditechnikát ukrajnába és így sem bírják kiszorítani az oroszokat abból a két kis megyécskéből és a Krímről is csak álmodhatnak. Elhiszem, hogy ez fáj neked nagyon, de attól még gyenge a nyugat, mint a harmat.

A két kis megyécskét sem bírta Putyin elfoglalni másfél év alatt.
:D
Most akkor ki akar itt Novarosszija meg hasonló elmebeteg célok érdekében hoborúzni?
Akkor meg mi értelme Putyin háborújának?
Nem kell Kijevet közvetlen megtámadni hanem lecsapják a nyugati részt ,és megszűnik az utánpótlás a polákoktól,akkor hamarabb mint gondolnád.

Bahmutot nem bírták elvágni, nyugat Ukrajna hogy menne, te?
:D