[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Nem a nyugat indított háborút. Nem a nyugat sértette meg a nemzetközi jogot. Ezek után a nyugatot okolni a dolgok teljes meg nem értését jelenti részedről.
Nem az oroszok hajtottak végre fegyveres hatalomátvételt Ukrajnában és sértettek nemzetközi jogot és egyezményeket. Ezek után az oroszokat okolni, a dolgok teljes meg nem értését jelenti részedről.


ON : Továbbra sem tudok napirendre térni az aknás videón... akik ezeket a srácokat odaküldték, azokat a kiképzőikkel együtt akasztanám fel, mert ezek jól láthatóan teljesen alkalmatlanok voltak a feladat végrehajtására.
Aknásított területen ugyanis így nem lehet mozogni, ez ellentmond a józan észnek és minden kiképzésnek. Nem is értem, hogy amikor már rájöttek mi a helyzet miért így csinálták? Hol volt a MEDEVAC? Attól a pillanattól kezdve, hogy tudtak az aknákról, mozdulniuk sem lehetett volna, csak alapos ellenőrzés után. Mindent figyelni kell és mielőtt bárhová lépsz ellenőrizni. Hivatalosan egy 10x10 centis helyet 3x kell késsel megszúrni vagy 3x odalőni, így apránként fel tudod mérni melyik terület biztonságos. Ha sietősebb a dolog, mert ellenséges tűz alatt vagytok, akkor meg jópárat belelőni magad elé egy kis területre, oda ahová lépni akarsz majd odadobni egy repeszálló mellényt és arra lépni. Itt mivel méterekről volt szó, pár perc alatt lehetett volna egy biztonságos folyosót csinálni, főleg mivel a gyalogság elleni aknát simán megfogja a repeszálló mellény, így ha robban is alatta, max kifordul a bokád, de nem veszted el a lábad. Ha jól láttam ott az egyik srácnak a lábfeje tűnt el, annak meg aki leugrott a rámpáról, térd alatt szétroncsolódott a lába totálisan.
1f641.png
Egy kis józan ésszel percek alatt ki lehetett volna menteni a súlyos sebesülteket, ehhez képest ezeknek sikerült tovább rontaniuk a helyzeten. Egyedül annak volt esze, aki a Bradley jobb elejénél állva beleengedte a tárat a talajba és úgy mászott fel a gépre. Igaz végül csak elműködtetett egy aknát, de megúszta, komoly baja nem lett. És mint itt a videó hosszából is látszik, idejük lett volna rá, hogy óvatosan mozogjanak.
Megjegyezném, hogy a fentebb leírtakat mi a sima külszölgálati felkészítésen is oktattuk mindenkinek, fegyvernemtől függetlenül, ezt akár kriss, dudi vagy bárki más megerősítheti, aki részt vett külszolgálatra való felkészítésen.
Ezek után finoman szólva is lesújtó a véleményem arról a NATO kiképzésről amit ezek kaptak. Ugyanis a 47. Önálló gépesített hadosztály Németországban kapott NATO kiképzést, Őket szánták az ellentámadás "LÁNDZSA HEGYÉNEK"!!!

@Robur , majd ha csak a negyedét vagy töredékét leteszed az asztalra szakmai téren amit Robi, akkor várjuk a mélyenszántó gondolataid! (de akkor sem a személyeskedést) Hozzáteszem Robi (még mindig) NEM szívleli a ruszkikat!
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 158
113
Egy mai napi bejegyzés a twitteren... Gondoltam bőven megérdemel annyit, hogy megosszam :

"A mai nap volt életem legnehezebb napja. Még nehezebb, mint február 24.
Elbúcsúztam édesanyámtól, feleségemtől és lányomtól, Isten adjon nekik erőt távollétemben.
Többnyire nem fogok tudni elölről írni, mert a twitter korlátozott Oroszországban, és VPN-t használok a számítógépemen.
Általában nem fogok tudni hozzáférni a fiókomhoz Ukrajnában.
De ha szeretnék valamit mondani, mielőtt elmegyek, akkor az ez.
Tudd, hogy ha meghalok, büszke emberként halok meg, büszke arra, hogy ennek a dicsőséges nemzetnek a hadseregében szolgálhattam, Szent Alekszandr Nyevszkij, Ivan Susanin, Jurij Gagarin, Georgij Zsukov és még milliók hadseregében . És tudd, hogy a halál előbb vagy később eljön mindannyiunk számára.
És ne feledd, hogy minden puska mögött olyan ember van, mint te.
Minden egyes szám mögött amit a képernyőn látsz, egy tank megsemmisül, vagy egy katona drón alatt dobott gránáttól hal...
Egy apa, egy fiú és egy férj vagyok.
Végül senki által nem kényszerítve, hanem saját akaratomból indulok el ebbe a háborúba.
Mert az alternatíva népünk lemészárlása és nemzetünk megfogyatkozása.
Megtesszük, amit nem Putyin, vagy a több föld, vagy a gazdagság miatt teszünk.
Hanem azért, mert ellenségeink addig nem nyugszanak, amíg nem látnak minket térden állva, mint kis civakodó bábukat a nyugati csizma alatt.
Ez nem fog megtörténni, amíg levegőt veszünk!
Mindannyiótokkal találkozok, ha visszatérek. Ha nem, akkor tudd, hogy megtettem kötelességemet Isten, a szülőföld és a népünk iránt. És remélem, nem hozom szégyenbe ezt az egyenruhát.
Dicsőség Oroszországnak !!!
СЛАВА РОССИИ !!!"
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Itt van a csapda, mert ha a magyar garantáltan nem és jó eséllyel a bolgár sem megy, akkor román se fog, marad a cseh-szlovák-lengyel trió aki belehülyíthető, utána már nyugati véráldozatot kellene hozni.
Teljes mértékben igazad van. Nem véletlenül nem vonultak be még a bukaresti kilencek Ukrajnába. Mo. nélkül nem megy a román, mert hátha úgy alakul a helyzet, ahogy ő nem szeretné és akkor ott van a hátában a magyar (Antonescu érvelése Hitlernek, amikor nem akart több hadsereget kiküldeni SzU.-ba).
Na meg a bolgár sem fog menni. Szóval ezért is akarnának nagyon gyorsan egy "demokratikus" kormánycserét atlantistáék. Csak hát amint látjuk, nem nagyon akarja a nép, ahogy Oo.-ban sem mozdult meg a nagy puccsra. És azért nem lehet 1 millió ellentüntetőt importálni csak úgy egy országba.
OV pedig, hála Istennek, annál bölcsebb, minthogy egy ilyenbe belemenjen. Addig jó nekünk, amíg ő van hatalmon.
De vissza a lényegre.
A cseh-szlovák-lengyel trióból csak a lengyel menne, illetve a balti államok. Cseh és szlovák szépen kisomfordálna a lehetőség alól, legfeljebb a logisztikát biztosítanák.
Az említett négy ország pedig nagyon kevés egy Oo. ellen.
De még a bukaresti kilencek, plusz Ukrajna sem bír annyi emberrel, mint Oo.
40+19+10.5+5.5+1.8+2.8+1.3+9.4+6.7, na meg a 35 milliós (legyünk nagyvonalúak) Ukrajna, az annyi mint 132 millió.
Oo. az új területek nélkül pedig 143 milliós.
Aki tud számolni, az látja a különbséget.
Nyugat véráldozatát pedig felejtsd el. Nem mennek azok sehová. Főleg értünk nem.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 962
5 899
113
Nem a nyugat indított háborút. Nem a nyugat sértette meg a nemzetközi jogot. Ezek után a nyugatot okolni a dolgok teljes meg nem értését jelenti részedről.

nemzetközi jogot? Azt a nemzetközi jogot ami évszázadokon keresztül a győztesek, erősebbek kreáltak?
Amikor ilyenekről meg a területi integritásról meg szuverén önrendelkezésről hadováltok, mindig eszembe jut, hogy vajon az ilyen emberek másik történelmet tanultak?
Kit érdekelt a területi integritás 1919/20-ban?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 387
45 875
113
Viszont ketsegtelenul rengeteg hulyeseget is osszehordott az utobbi idokben ez a Castel. En nem ismerem regen, ertem, hogy izraelikent, plane exkatonakent, mindenhez is ert (ez ott egy gyakori nepbetegseg), de mivel oroszul nem is beszel, helyszinen sosem jar, igy lassuk be, eredeti anyagokhoz nem jut, csak masod- meg harmadkezbol okoskodik, ezert elkerulhetetlenul mond ektelen zoldsegeket.
Az ember ítélkező lény, bár a Biblia szerint nem helyes. Ám így vagyunk összerakva. De ha már ítélkezümk, indokoljunk is. Egyébként az ítéletünk nem áll szilárd lábakon. Nálad az indoklás feleleges luxus, úgy látszik. Így pedig semmit nem ér. Azért arra kíváncsi lennék, neked milyen harci tapasztalatod van, miből doktoráltál. Áruld el nekünk, hogy értsük, miért ez a magas ló!

Folytatódnak a heves harcok az Antonovszkij-híd közelében: a katonák a tűz alatt evakuálják a sebesült elvtársakat (VIDEO)​

A légideszant erők katonái a tüzérség támogatásával továbbra is lerohanják az ellenség által elfoglalt területet az Antonovszkij-híd közelében, a Herson régióban.
Az ellenség továbbra is gyalogságot, tankokat és tüzérséget hoz át a Dnyeper partjára, támogatva támadócsoportjukat.
Az Ukrán Fegyveres Erők hatalmas tüzet irányítanak katonáinkra, a légideszant erők evakuációs csoportjai sebesült társakat mentenek az ellenséges tűz alatt.
Источник: https://rusvesna.su/news/1687880168

A Vremyevsky-párkány helyzete 2023. június 27-én 17:00-kor
A Rivnopol feletti ellenőrzés létrehozása után az ukrán fegyveres erők további állásokat szereltek fel a falu környékén a 31. gépesített dandár harckocsi-szakaszának fedezete alatt.
Jelenleg a 31. dandár két rohamcsoportja és a 36. dandár DRG-je foglalt állást a Levadnoje-Rivnopol vonalon , hogy megtámadják Prijutnojet . Ugyanakkor Novodarovka térségében háborús köd van , és az ottani frontvonal pontos meghatározása még mindig nem ismert.
▪️Makarovka környékén a 35. gyalogezred 88. zászlóaljának két DRG-je tüzérségi támogatással próbált behatolni az orosz fegyveres erők állásaiba Makarovkától néhány kilométerre délnyugatra, hogy orosz páncélozott járműveket semmisítsen meg.
Az ezt követő ütközet során az RF Fegyveres Erők katonáinak sikerült visszaverniük a támadást, az ukrán tengerészgyalogosok kisebb veszteségekkel vonultak vissza. A rohamcsoport megerősítésére az ukrán fegyveres erők parancsnoksága áthelyezte a 37. gyalogezred zászlóalját Sahtyorskoye -ból .
❗️Valószínűleg az ellenséges támadások este vagy éjszaka is folytatódnak. A Stepovoe-Staromayorskoe vonal mentén az ukrán fegyveres erők kamikaze drónokkal csapnak le, a német zsoldosok pedig koordinálják az offenzívát.
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
3 689
6 530
113
Mentségére szolgáljon, hogy 10-ből 9 médiában futtatott "Oroszország szakértő" ilyen szinten van.
De az USA-ban is ott van az az "Almafa" nevű szakértő, aki úgy Közép-Európa szakértő, hogy nem beszéli se a nyelveket, se a helyi történelmet nem ismeri... Gyakorlatilag hót hülye. De ő szakért a kormányzatnak. Azt csodálkoznak, hogy a sikerek miért nem jönnek...
Huh? o_O
En ugyan ki nem allhatom a joasszonyt, de Applebaum ferje vagy 30+ eve R. Sikorski, a volt lengyel parlamenti elnok, egykori kulugy- es honvedelmi miniszter; amugy oroszul es lengyelul is folyekonyan beszel a joasszony vagy 40-50 eve (felmenoi orosz zsidok), nem mellesleg lengyel allampolgar is mar jo regen. Mar a rendszervaltaskor tudosito volt, a lengyelektol meg a nemetektol irt brit es amerikai lapoknak.
En szinte semmiben nem ertek vele egyet - tipikus neocon szocso -, de Applebaum konkretan nagyon is jol ismeri nemcsak a politikai helyzetet, de a tortenelmet is. (Pont ezert is duplan verlazito, amiket ir es kepvisel.)
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 508
46 474
113
Oroszországban a hazaárulók korán halnak, ha PRIGOZSIN megéri a hétvégét akkor át van mindenki bas.va, ha Ikarust játszik akkor …………….
Viszont, ha ez így van, akkor gondold végig: Ennek mi lehet oka, illetve következménye?
Prigozsin Belorusziába ment. Ha ő nincs a képben, akkor sokkal nehezebb nyomon követni a Wagner mozgását. Ne felejtsük el, hogy egy jelentős Wagner erő látszólag jó okkal elvonult a front közeléből. De Oroszország belsejében a Rivet Joint szerű EW-vel sem tudják követni őket. Egyszerűen elkeveredhetnek a civil forgalomban, és oda mennek, ahiva akarnak. Akár Beloruszia felé is.
Csakhogy közben a belorusz haderőt teljes készültségbe rendelték.
Ha kiderül Prigozsin sorsa akkor valószínűleg egyértelművé válik hogy mit akart azzal Putyin, hogy arra várnak, hogy mire mennek az ukránok az "ellentámadással", aztán pedig az oroszok is lépnek....
Érdekes, hogy a fronton lévő csapatok nemhogy nem léptek az ügyben, de még az aktuális támadó műveletek is memtek tovább. Ha akkora lett volna a fejetlenség az orosz haderőben, mint amit feltételeznek nyugaton, akkor minimum leállítják a műveleteket. Elvileg az egyik, a harcokat irányító parancsnokságot foglalták el a "lázadók".
A lelőtt orosz gépekről nyilván csak orosz forrásból vannak/lehetnek infók. :oops:

A Prigozsin kalandnak 2 opciója van:
A. Vagy tervezett akció volt a második front megnyitásához... (+vakondkifüstölés)
B. Vagy valódi marhaság volt, és Prigo csak úgy kaphat kegyelmet, ha mindent bevet Beloruszia felől.

Mindenesetre most van egy olyan (nagy nyilvánosságot kapott) harcedzett és pihentetett orosz haderő, amelyik eltűnt az első vonalból, és most fogalma sincs senkinek, hogy hol lehet.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 557
113
Az ukrán offenzíva téglafalba ütközött
Ukrajna nem tudott tőkét kovácsolni az Oroszországon belüli belső viszályból



Fjodor Lukjanov: Miért nem tudja Oroszország atombombával „kijózanítani a Nyugatot”?
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 059
6 537
113
Huh? o_O
En ugyan ki nem allhatom a joasszonyt, de Applebaum ferje vagy 30+ eve R. Sikorski, a volt lengyel parlamenti elnok, egykori kulugy- es honvedelmi miniszter; amugy oroszul es lengyelul is folyekonyan beszel a joasszony vagy 40-50 eve (felmenoi orosz zsidok), nem mellesleg lengyel allampolgar is mar jo regen. Mar a rendszervaltaskor tudosito volt, a lengyelektol meg a nemetektol irt brit es amerikai lapoknak.
En szinte semmiben nem ertek vele egyet - tipikus neocon szocso -, de Applebaum konkretan nagyon is jol ismeri nemcsak a politikai helyzetet, de a tortenelmet is. (Pont ezert is duplan verlazito, amiket ir es kepvisel.)

Sikorsky is egy elmeháborodott:
https://mandiner.hu/cikk/20220810_putyin_eroinek_vereseget_kell_szenvedniuk

Az elején egy kis elszólás:

Riporter: Nem túl gyakran van alkalmunk a Bilderberg-csoport tagjával kvaterkázni. Milyen volt a találkozó?

Sikorsky: Nem egyszerűen csak tag vagyok, hanem az irányító bizottság tagja. De természetesen tudja, hogy nem mondhatok önnek semmit, különben lelőnének.
 

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
673
2 018
93
ZeroHedge a New York Times- ra hivatkozva hozta le a hírt, miszerint amcsi források megerősítik azt, hogy az eddig Ukrajnának átadott Bradley páncélozott járművek minimum 15 százaléka megsemmisült vagy megsérült.

- "The fierce resistance has taken a toll on Ukraine’s weaponry. The United States committed 113 Bradley fighting vehicles in March. At least 17 of them — more than 15 percent — have been damaged or destroyed in the fighting so far, the official said." - Tehát a leszálított 113-ból legalább 17 elveszett.
NYT archive: https://archive.fo/nBypZ
ZeroHedge cikk:
https://www.zerohedge.com/geopoliti...ine-has-lost-15-its-bradley-fighting-vehicles
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 535
13 525
113
Nem a nyugat indított háborút. Nem a nyugat sértette meg a nemzetközi jogot. Ezek után a nyugatot okolni a dolgok teljes meg nem értését jelenti részedről.

Meszike, ezt az egysorost miért ismétled el kismilliomodjára, amikor nem lesz valóságosabb és igazabb ?

A szélsőséges mozgalmak, zavargások, és lázongások szervezése, és a bábkormányok mennyire férnek bele a nemzetközi jogba ?
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Meszike, ezt az egysorost miért ismétled el kismilliomodjára, amikor nem lesz valóságosabb és igazabb ?

A szélsőséges mozgalmak, zavargások, és lázongások szervezése, és a bábkormányok mennyire férnek bele a nemzetközi jogba ?
A kötelet csak két oldalról lehet húzni.
Igazság nincs, csak érdekek vannak.
Az amerikaiak odaszartak az oroszok küszöbére. Az ukránoknak meg a fejére. Az ukránok fejére az oroszok is szarnak.
Hát ennyi.
 

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
438
3 310
93
Kicsit kiegészíteném, ha már ennyire rákattantak páran. Olyan dolgokkal, amiket valóban ő maga mondott. De amit te írtál, az is mind igaz.

Ő két ízben oroszpárti. Van egy rakéta repesz és egy golyó a testében, amit oroszok gyártotta. Ez a két része szereti az oroszokat. Az összes többi valóban, egyetlen más porcikája sem. Ahogy kifejtette, Szovjetunió/Oroszország mindig is következetesen a hazája ellen foglalt pozíciót, diplomáciával, fegyverszállításokkal és nem egyszer hús-vér katonákkal is.

Amit még sokszor elmondott, hogy ő nem pacifista. Ha két nép lakossága úgy dönt, hogy egy vérgőzös háborúnak itt az ideje, tényleg ne rajta múljon! Ő is csinálta ezt fiatal korában, meg van a joga mindenkinek hozzá. Csak legyen tiszta Európa előtt, hogy ha háborúzni akar a Föderációval, akkor az nem kicsit háborúzunk lesz. Ott nem likeokban fogják mérni az előre haladást és nem múlik el egy nap alatt, mint a Felmelegedés vagy a Covid. Akkor rakéták fognak hullani Berlinre, Londonra és Budapestre. Kicsi háborúzás nincs, és nem lehet félre rakni addig, amíg megnézem a Halálos Iramban újabb részét a mozikban. Kimondottan fegyver rajongó, de sokszor elmondta, hogy szerinte Európa nem érti, hogy ha rákényszerítik Oroszországot, hogy felfegyverezzen 2-3 millió embert, akkor ezt a 2-3 millió huszonévest az EU-nak is be kell rántania a seregbe és nem ihatnak üdítőt az egyik teraszon.

Remélem nem baj, hogy beleszóltam a beszélgetésetekbe, csak tényleg azt látom én is, hogy sokan (itt a fórumon is) azt hiszik, hogy küldeni kell a fegyvereket Ukrajnába és számolni, hogy hány orosz tank lett kilőve és annyival csökkent a biztonságunk rizikó faktora. Az oroszok újra tudják gyártani, ez mára legyen világos, hogy a rakétáik, repülőik és tankjaik nem álltak meg azért, mert kifogyott az alkatrész. Olyan sereg, amilyen. De ha ők felfegyverkeznek újra és rákényszerítjük őket, akkor nekünk is elő kell tolni a Leo1 tankokat meg a T-55-ösöket, mert ha nekik szükségük lesz egy hidegháborús arzenálra, akkor nekünk is. És nem csak nekik fog hiányozni ez a behívott pár ember a civil termelésből, hanem az EU-ban is.
Gondolom van még azokból a Leo1-esekből és Marderekből a raktár mélyén, mert különben 30 millió euróért kell legyártanunk helyette egy másik tankot.
Azt is hozzá tenném, hogy mi még mindig 500 millióan vagyunk, ők meg csak 140 millióan. De azért a hideg háború az hideg háború. És a barikádnak két oldala van. Mögöttünk az USA van és mögöttük meg Kína lesz. És ez a két barát be fog rakni annyit a rendszerbe, hogy ne érezzük magunkat olyan jól ezzel az 500 milliós fölényünkkel. Fegyverzetben meg meg kell nézni, hogy ők legyártanak 1 hónap alatt mondjuk 1 zászlóalj hk-t, a német meg egy év alatt. És ezen el kellene gondolkodni, hogy a több termelés nálunk is azt jelenti, hogy plusz kapacitás kell. Néhány geostratégiai elemzőnek oda kell adni a fáklyát a kezébe és most nem irodai munkát végzel, hanem futkosol a gyakorlótéren vagy hegeszted a tankot a gyárban, választhatsz. De a civil szférából fogja nálunk is elszívni ezt az élőerőt.

És mind ezt Robi egy olyan Jeruzsálemből szokta mondani, osztani az észt, ahol legyártottak látjuk mennyi Merkavát, azokat ő használta, harci sérülései is voltak. Át kellett hidalniuk a Kfirrel azt az időt, amikor már nem kaptak francia import repülőt, de még nem kaptak amerikait. És megoldották. Náluk mindenki tud mesélni arról, hogy milyen volt sorkatonaként a seregben, mert az embert hadseregre, fegyvergyárakra mai napig fenntartják.
Csak amikor olyat mond, ami valakinek nem tetszik, akkor Magyarországon ezt könnyű elfelejteni, mert nálunk egyre többeknek nincs sorkatonai emléke, nem voltak háborúba, mint ő és el sem tudjuk képzelni, hogy a fegyvergyárak fenntartása áldozatokkal jár a fizudban is. Csak amikor azt mondja, hogy a kollektív Nyugat el sem kezdte besorozni az embereket a fegyvergyárakba, pláne nem a seregek létszám emelésére, akkor jön, hogy ő oroszpárti, meg kormány propagandát tol.
Szóval neki az a bizonyos a hazája.Akkor a palesztinoknak micsoda az terület?Ki ott a betolakodó?Nem tudok ám vele együttérezni,és azt sem értem miért futtatják ennyire a magyar médiákban.
 

gyurka

Well-Known Member
2015. február 11.
64
399
53
hát ha ebből a pár képből ki lehet azt szűrni, hogy:
  • nem máshol, hanem az orosz-ukrán fronton készültek
  • hogy most készültek
  • és hogy nem valami átverés
akkor vehetjük ezt egy "talán igaz"-nak vagy egy esetleges "meglehetnek" :)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 387
45 875
113

Walkür Moszkvában, mozgósítás Ukrajnában​


Új szemszógből világítja meg az események hátterét.

Este Putyin megbeszélést tart a vezető média szerkesztőivel, katonai komisszárokkal és bloggerekkel.
A találkozó zárt ajtók mögött zajlik. Talán később lesz néhány nyilatkozat.

Kherson régióban.⚡️⚡️⚡️Az ellenség június 30. után nagyszabású kétéltű hadműveletre készül a Dnyeperen át.
❗️A stratégiai tartalék az Ukrán Fegyveres Erők összevont alakulatai formájában Odessza és Mikolajiv régióból várható.
❗️Az Ukrán Fegyveres Erők fő feladata az lesz, hogy a Kahovskaya vízerőműnél lecsapjanak az egykori Kahovszkij-tározó egy részére, és hídfőt alakítsanak ki Novaja Kahovka település területén.

Az ellenség Artyomovszk szárnyait próbálja áttörni, heves csaták folynak
▪️Az Ukrán Fegyveres Erők páncélos csoportjai több irányból folytatják az offenzívát, Artyomovszk (Bakhmut) harapófogóba vételéről álmodozva.
▪️Az ukrán fegyveres erők heves harccal támadnak a Szeverszkij Donyec-Donbassz csatorna mentén, csatákkal sikerült előrejutniuk a frontvonalon. Az ukrán csapatok megpróbálják kiterjeszteni a hídfőt a csatornától keletre.
▪️Klescseevkától északnyugatra az ukrán fegyveres erők egy erős pontot támadtak meg, és két erdősávba nyomultak előre.
▪️Az ellenség megpróbálta áttörni a védelmet Vasyukovka-Razdolovka-nál: az MLRS és a tankok fedezete alatt a társaság taktikai csoportjaival vezette az offenzívát, és partraszállással visszaverték.
▪️Az ukrán fegyveres erők páncélozott csoportjai továbbra is megpróbálnak áttörni Berhovkáig, az északi flotta gyalogos és partraszállásos csapatai visszaverik a támadásokat, megsemmisítve a páncélozott járműveket.
▪️A helyzet rendkívül feszült, az ellenség továbbra is jelentős erőket koncentrál és növeli a nyomást⚡️
Wagner visszatér a Donbass frontjára. Jevgenyij Prigozsin egyelőre Fehéroroszországban marad.
Surovikin, Mizincev, Dmitrij Utkin koordinálja a Wagnereket a védelmi minisztérium részeként⚡️
Az ukrán fegyveres erők csapatai a Dnyeper bal partján: harcok az Antonovszkij-híd közelében 2023. június

27 - ig Ma az Orosz Légierő légiközlekedése megpróbált csapást mérni az ukrán fegyveres erők óvóhelyeire a folyó bal partján, de sikertelenül.
▪️Az ukrán fegyveres erők S-300-as légvédelmi rakétarendszereket telepítettek Szadovojébe és Pravdinóba , hogy orosz harci repülőgépekre vadászjanak. Ez megnehezítette a frontvonali légiközlekedés munkáját a célpontokon ezen a területen.
▪️A Lancet drónok és az FPV drónok általi keresés, észlelés és legyőzésük is bonyolult: az érintkezési területhez közeledve a kezelők elveszítik a jelet. Ennek oka lehet az elektronikus hadviselési egységek tevékenysége.
❗️A Dnyipropetrovszk régióból sürgősségi alapon megkezdődött az Ukrán Fegyveres Erők 93. dandár egységeinek átszállítása az Antonovszkij-hídra és a Kakhovskaya vízerőműre . A 93. dandár Bahmut környékén lábadozott a harcokból . Antonovkában már észrevették az Ukrán Fegyveres Erők pontonátkelőhelyeit és mérnöki csoportjait .
▪️A fő erőknek a következő napokban kell megérkezniük, hogy végrehajtsák a Dnyeper folyót a Kahovskaya vízierőmű környékén, és Novaja Kahovkát elfoglalják . Figyelembe véve az Antonovszkij-híd közelében meglévő támpontokat és az orosz csapatok figyelmét erre a területre, a Kozatsky oldaláról érkező csapás teljesen logikus lenne.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Félreérted a szituációt! Nem attól magyarellenes meg minden negatív is Robert C. Castle, mert valóban az, hanem azért, mert más a véleménye! Itt az a többségi vélemény, hogy mindenki okos, szép, jó, igazi magyar és minden pozitív aki "oroszpárti" és mindenki más egy semmirekellő, hazaáruló szardarab, aki nem csakis és kizárólag szuperlatívuszokban beszél az oroszokról, vagy Putyinról. És igen, ezeknél bizony az a magyarság fokmérője, hogy naponta hányszor sz...opod le az oroszok és személyesen Vlagyimir Vlagyiromovics kakaskáját...
Az a nagy büdös helyzet, hogy nem azért szeretjük az oroszokat, mert hú de mennyi jót tettek nekünk (többek között, hogy ne közhelyet mondjak, segítettek létrehozni a Román államot, illetve megtartani), hanem mert per pillanat a nyugaton kibontakozó őrületnek (gender, gyerekek megrontása. woke, LMBTQ, meg a többi) csak ők tudnak ellenállni. Nem mellékesen az ellenségem ellensége a barátom. Ha elbuknak akkor oda a normalitás, tombolni fog az ördögi perverzió, és annyi lesz a fehér embernek. Ne legyen senkinek illúziója. Akik ránk szabadították a laborban gyártott COV19-et, azok ennél cifrábbat is hajlandók elkövetni ellenünk. Valaki írta, hogy Oo. az emberiség Noé Bárkája, hát igaza van!
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
Onnan kezdve napok alatt elérnének a taktikai nuki szintig a felek
Fogjuk már fel, nincs taktikai bomba.
Ha bomba megy, az Washingtonban és New Yorkban fog robbanni. Jelzésként, hogy most nem más farkincájával veritek a csalánt.
De ti rosszabbak vagytok mint a nuklear ghandi...
Ami el is dobta a tornyàt. Hû micsoda beégés! Fôleg a személyzetnek!
őőő keressük már vissza, fip mikor is írta, h nem tudja eldobni a tornyot a T széria? Szerintem ezt hozta az egyik legnagyobb hibájának mindig.
A magyar kormány megszvazta a 3,5 milliárd euros ukrán támogatást.
Ezek teljesen meg vannak hülyülve, egy agresszív, magyarellenes, folyamtosan fenyegetőző, magyar cégeket feketelistázó, magyar politikusokat halállistázó ellenséges országnak megszavazták a pénzt, miközben Magyarország nem kapja meg a neki jogosan járó pénzeket az EU-tól.
A nagytestvér mindent lát, és jelzi, hogy különben jönnek a tankok.
Nem a nyugat indított háborút. Nem a nyugat sértette meg a nemzetközi jogot. Ezek után a nyugatot okolni a dolgok teljes meg nem értését jelenti részedről.
mármint mikor nem a nyugat sértette meg a nemzetközi jogot 1945 óta?
Kene egy fejfogos sirva röhögö szmajli a muszkafanok idoota konteoihoz most mar.....
őőőőőő vaaagy csak a fanokhoz, mint te is vagy?
Viszont ketsegtelenul rengeteg hulyeseget is osszehordott az utobbi idokben ez a Castel.
mucca, csak mert eddig amit leírt az általában bejött :)
Továbbra sem tudok napirendre térni az aknás videón... akik ezeket a srácokat odaküldték, azokat a kiképzőikkel együtt akasztanám fel, mert ezek jól láthatóan teljesen alkalmatlanok voltak a feladat végrehajtására.
NATO taktika. csak itt nem a tevelovas hadosztály az ellenfél :)
Mo. nélkül nem megy a román, mert hátha úgy alakul a helyzet, ahogy ő nem szeretné és akkor ott van a hátában a magyar (Antonescu érvelése Hitlernek, amikor nem akart több hadsereget kiküldeni SzU.-ba).
igen, csak is ezért lehet...
1. Nem fogja senki kérdezni, hogy ki akar menni, és ki nem.
2. Ha a román hadsereg 60% ottmarad, még akkor is többször erősebb mint a híres honvédségünk...
mondjuk itt el kéne azon gondolkodni, hogy esetleg a "mestertev" egy cél, amihez az eszközt a helyzethez igazítva használják?
Mindkét oldalnak....
Szóval neki az a bizonyos a hazája.Akkor a palesztinoknak micsoda az terület?Ki ott a betolakodó?Nem tudok ám vele együttérezni,és azt sem értem miért futtatják ennyire a magyar médiákban.
A palesztínok... Még csak nem is az eredeti betolakodó arabok leszármazottai.