[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 982
56 423
113
Szervezési okokból késik az ukrán F-16-os pilóták kiképzése.


Az egyik ország megígérte, hogy létre hozza a kiképzőközpontot, de valami közbe jött. Nem akarok vádaskodni, de ugyan ez az újság pár hete még arról számolt be, hogy Románia kedvező jeleket kapott, hogy nála épül egy giga F-16 kiképzőközpont.



Egyik legnagyobb gond ezzel a bizonyos országgal, aki megígérte, de valami elcsúszott, hogy a saját pilótáit is külföldön képzik a jelek szerint. Nincs tapasztalt személyzet. A szovjet korból öröklött kiképzőgépeik már évek óta állnak a gyárban felújításra és a cég nem tudta őket befejezni. És nem halad a saját pilótáival sem.



Nincs F-16 se a románoknak,se az ukránoknak?
Úgy sajnálom.....
 
W

Wilson

Guest


Katonai informátor


július 4., 15:43





e7d9df706d1513bd3387fdf232b3c7aa.jpg


Az ukrán légierő honlapján közzéteszi az első fotókat a JDAM-ER készlettel felszerelt amerikai bombákról.

Úgy tűnik, ezeknek a bombáknak a hordozója a MiG-29 VVSU.





Katonai informátor


július 4., 12:46



d982d58b621a018f61e18cd50fceccda.jpg


A lezuhant brit Storm Shadow cirkálórakéta roncsai...
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 372
13 340
113
Nincs F-16 se a románoknak,se az ukránoknak?
Úgy sajnálom.....
Hogyan is lenne nem fogják a Lockhed martin részvényeseit megkárosítani.Még a világ szembesülne vele,hogy ezt is lekapja bármelyik orosz légvédelmi rendszer.Az f-16 terrorbobázásokra van kitalálva (Rakka),de ilyen terepen hamar oda lenne a nimbusza,mint Ukrajna.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Nincs F-16 se a románoknak,se az ukránoknak?
Úgy sajnálom.....
Szerintem nagyon is jó lenne ha megjelenne az F-16 az ukránoknál, szüksége van a nyugati világnak arra, hogy lássa őket számtalanul lezuhanni, és végre megértsék, hogy a fegyverszállítások csak kitolják az elkerülhetetlent. Addig míg nem játssza ki a nyugat az utolsó "ászt", csak ez a maszatolás fog menni. Nem látom reális esélyét annak, hogy egy szükségszerű de egyben kontrollált eszkaláció nélkül, ez a háború befejeződne záros határidőn belül.
Végre le lehetne ülni a tárgyalóasztalhoz.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 269
17 086
113
Apafej nem nagyon tudja milyen filmet néz :D

A brit tudó.... izé hírszer.... izé a brit vicces fiúknszerint az oroszok már megint kifogytak a lőszerből. Már vagy 100. alkalommal. Igaz az alkalmak között azért lövöldöznek....

Nem is értem hogy mostanában ha olyan kezdetű mondatot olvasok, hogy a "Brit hírszerzés", akkor miért egyből mindig Rowan Atkinson arca sejlik fel azonnal előttem... :D
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
7 213
48 278
113
NATO páncélozott járművek megsemmisítése Zaporizzsja irányában a 291. ezred felderítőinek szemszögéből.
Egy másik megkísérelt AFU-offenzíva utóhatása a Zaporizzsjai területen lévő Orekhovo közelében: több kiégett International MaxxPro páncélozott jármű, egy M113-as páncélozott személyszállító és egy T-64BV KMT-vel.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Putyin számára nincs más út, csak a bekeményítés – Mandiner Harctér

Oroszország „csúnya győzelmet” fog aratni I. rész (Vukics Ferenc jegyzete)

Einstein szokta mondani, hogy az őrület az, ha ugyanazt a dolgot újra és újra megcsináljuk, és más eredményt remélünk.
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 165
6 699
113
Egy ukrán cikk, ami az iráni drónok oroszországi gyártásáról szól.


1,5 milliárd dollár összérték legnagyobb része a helyi gyártás elindítása, amit 2-3 éven belül terveznek.
A nyugati cégek által részben elhagyott ipari parkot akarnak használni Tatárföldön, én nem akarok belebonyolódni, hogy a szerszámok mennyire lesznek használhatóak és pótolhatóak, de a képzett munkaerő könnyen összeáll majd, szerintem. És ha máshonnan nem, hát Irán rendelkezik termelő eszközökkel, pedig ő is szankciók alatt áll. Vagyis akár külföldi befektetőként maga is megvalósíthat szerintem pár problémás elem gyártását, ahogyan ő csinálja.
De nagyon sok mindenről írnak az ukránok, hogy a pénz is kérdéses mögötte, nem meglepő módon ők látják ennek a programnak az összedőlését.
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
947
8 227
93
Nagyrészt egyetértek, kivéve Kárpátalja kérdését. Mi most azért vagyunk a politika frontvonalában mert EU és NATO tagként belülről tudjuk bomlasztani a két szervezetet, mondjuk nem kell nagyon erőlködni mert őrültek vezetik mindkettőt, szóval jelenleg az orosznak borzasztó értékesek vagyunk. Bizonyos szemszögből értékesebb mint a régi barát Szerbia. Ha Putyin mérlegre teszi azt, hogy mit nyer vagy veszít azzal, hogy Kárpátalját és mondjuk Lemberget átengedi a lengyeleknek, magyaroknak és akár a románoknak Bukovinát, ezzel lekötelezve 3 NATO és EU tagot, ami az Ő térképén morzsa, valamint románia méretűre zsugorítva ukrajnát, akkor egészen elfogadható az új határok kijelölésé.
A próféta szóljon belőled!

Én csak azért gondoltam arra hogy egy zsebkendőnyit sem hagynak meg nekünk mert az jó hogy a Viktor meg a Mórickaviecki meg a szász Klaus vannak ezen országokban hatalmon, de ...de mi lesz (gondolhatja Putyin) ha ezekben megbuktatja a CIA a kormányokat és valami 7 próbás feketeöves hazaáruló dilettáns bagázst tesz a helyükre akik miatt Kijev és Belarusz (Oroszország) küszöbére kerülne ütközőzóna nélkül (!) közvetlenül az USA stratégiai fegyverzete ráadásul a Putyin mögötti hatalmi erők már felosztották az egyébként rohadtgazdag meg tengeri kikötős ukrajnát...ők biztos, hogy nem engednék az új "országukat" a nato-nak EU-nak, akik csak lefoglalták a magánvagyonukat szerte a világban.

Sokkal nagyobb érdekek vannak a dolgok mögött mint gondolnánk. Szerintem a francia migránshorrorlázadás mögött is olyan direkt felszító gerjesztő erők vannak akiknek nem jön be a Máhron oroszokkal mérsékeltebb meg a kínaiakkal barátibb és BRICS közeli politikája. Az arab tavasz és a migrációt segítő ngok eredménye egy -előre európába betett- időzített bomba volt és most valakik szeretnék is felrobbantani.
 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
379
2 354
93
Sokkal nagyobb érdekek vannak a dolgok mögött mint gondolnánk. Szerintem a francia migránshorrorlázadás mögött is olyan direkt felszító gerjesztő erők vannak akiknek nem jön be a Máhron oroszokkal mérsékeltebb meg a kínaiakkal barátibb és BRICS közeli politikája. Az arab tavasz és a migrációt segítő ngok eredménye egy -előre európába betett- időzített bomba volt és most valakik szeretnék is felrobbantani.
Teljesen igazad van USA szervezi a Francia tüntetéseket. Nézd meg a Németeknél nincs tüntetés mert ők jó fajta pincsik.
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
5 212
13 647
113
Korábban már írtam e témáról:

A NAÜ vezetője, Rafael Grossi a France 24 francia állami csatorna adásában cáfolta Zelebobusnak a ZNPP-vel kapcsolatos ostobaságát:

Újságíró:
„Zelenszkij azt mondta, hogy Oroszország robbanóanyagokkal szállított autókat az atomerőművekbe, és bányászott hűtőtavakat. Láttad?"

Grossi:
„Soha nem vitatkoznék Ukrajna elnökével. Csak azt tudom mondani, hogy ott voltam és nem láttam. Csapatunk minden nap jelentést készít.”


Zaluzhny főparancsnok és NGSh Shaptala látogatást tett a Rivne Atomerőműben

Ukránok tovább készülnek az atomprovokációra, és úgy tűnik, a rovnói atomerőművet választották "B" tervnek.


A NATO legális konfliktusba való belépése érdekében provokációt készítenek elő a ZNPP-ben. Ezt a Rosenergoatom vezetőjének tanácsadója, Renat Karchaa nyilatkozta.

A tisztviselő azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erők ellentámadása elakadt, és a Nyugat számára Kijev veresége ebben a konfliktusban az ő vereségük: "Megértik, hogy Ukrajna nemtudja behúzni...".

Karchaa úgy véli, hogy az egyetlen kiút az ukrán fegyveres erők közvetlen katonai támogatása a csatatéren: „Nem kizárt egy provokáció az atomerőműben. Az incidens jogi "kapukat" teremt a Nyugat (különösen a NATO) jogi részvételéhez a konfliktusban.
ERzTHynGzFs.jpg
Elnezve a terkepet a torokok hamarabb basznak meg a hibantakat mint az oroszok ha valamit probalkoznanak az atomeromu korul. :D
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 651
113

Putyin: Az orosz nép olyan egységes, mint még soha​

Hibrid háború folyik Oroszország ellen, de az ország magabiztosan ellenáll a példátlan mértékű illegitim szankcióknak – jelentette ki Vlagyimir Putyin a Sanghaji Együttműködési Szervezet államfői tanácsának ülésén videokapcsolaton keresztül.
“Oroszország magabiztosan ellenáll és továbbra is ellen fog állni a külső nyomásnak, a szankcióknak és a provokációknak, és a jelenlegi környezetben országunk folyamatosan fejlődik. Az orosz nép konszolidáltabb, mint valaha, a haza sorsa iránti egységet és nagy felelősséget az orosz politikai körök és az egész társadalom egyértelműen demonstrálta azzal, hogy egy hangon szólalt fel a fegyveres felkelési kísérlettel szemben” – mondta az államfő.
...

Elvették Oroszországtól a 2026-os női kézilabda Eb rendezési jogát​

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elvette Oroszországtól a 2026-os női Európa-bajnokság rendezési jogát. Az EHF honlapjának keddi beszámolója emlékeztet, hogy 2021 novemberében választották házigazdának az oroszokat, ám az ukrajnai háború miatt nem halogathatták tovább a döntést, így a végrehajtó bizottsága elvette tőlük a rendezési jogot.

Az ellenség Artyomovszk szárnyain próbál áttörni, heves csaták dúlnak (MAP)​

A hadműveleti helyzet Artemovszk (Bakhmut) szárnyain.
Heves harcok folynak Berhovkától délnyugatra és Klescsejevkától északra, északnyugatra és nyugatra.
Az ukrán fegyveres erők a 8. főhadiszállástól délre, Artemovszk irányába támadnak, igyekeznek előretörni és taktikai pozíciójukat javítani.
Berhovka térségében az orosz csapatok számos ellenséges támadást visszavertek.
Az ukrán fegyveres erők Kleshcheevka falu irányába támadnak, a legkeményebb csaták itt folynak. A tüzérség mindkét oldalon aktív.
Az orosz csapatok erősítést helyeztek át Klescsejevka területére ellentámadásra, de eddig védekezésbe vonultak. A tüzérség nagyon aktív. Az ukránok támadó hadműveleteket hajtottak végre az RF Fegyveres Erők Klescsejevszkij fellegvára melletti erdőültetvény északi részén.
Ugyanakkor „az orosz hadsereg harcokkal haladt előre, javítva taktikai pozícióit a Szeverszkij-Donyec-Donbász csatorna mentén, a Maiorsk ellenőrzőponttól északra, Gorlovka irányába” – ismerik el az ellenséges katonai elemzők.
Szeledarszkij irányban folynak helyzetharcok Vasjukovka-Razdolovka-Sakko és Vanzetti közelében, az Ukrán Fegyveres Erők átmenetileg leállították a gyalogosok húsrohamra küldését.
Источник: https://rusvesna.su/news/1688484798