[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Nincs F-16 se a románoknak,se az ukránoknak?
Úgy sajnálom.....
Szerintem nagyon is jó lenne ha megjelenne az F-16 az ukránoknál, szüksége van a nyugati világnak arra, hogy lássa őket számtalanul lezuhanni, és végre megértsék, hogy a fegyverszállítások csak kitolják az elkerülhetetlent. Addig míg nem játssza ki a nyugat az utolsó "ászt", csak ez a maszatolás fog menni. Nem látom reális esélyét annak, hogy egy szükségszerű de egyben kontrollált eszkaláció nélkül, ez a háború befejeződne záros határidőn belül.
Végre le lehetne ülni a tárgyalóasztalhoz.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 011
14 764
113
Apafej nem nagyon tudja milyen filmet néz :D

A brit tudó.... izé hírszer.... izé a brit vicces fiúknszerint az oroszok már megint kifogytak a lőszerből. Már vagy 100. alkalommal. Igaz az alkalmak között azért lövöldöznek....

Nem is értem hogy mostanában ha olyan kezdetű mondatot olvasok, hogy a "Brit hírszerzés", akkor miért egyből mindig Rowan Atkinson arca sejlik fel azonnal előttem... :D
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 567
44 689
113
NATO páncélozott járművek megsemmisítése Zaporizzsja irányában a 291. ezred felderítőinek szemszögéből.
Egy másik megkísérelt AFU-offenzíva utóhatása a Zaporizzsjai területen lévő Orekhovo közelében: több kiégett International MaxxPro páncélozott jármű, egy M113-as páncélozott személyszállító és egy T-64BV KMT-vel.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Putyin számára nincs más út, csak a bekeményítés – Mandiner Harctér

Oroszország „csúnya győzelmet” fog aratni I. rész (Vukics Ferenc jegyzete)

Einstein szokta mondani, hogy az őrület az, ha ugyanazt a dolgot újra és újra megcsináljuk, és más eredményt remélünk.
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 165
6 697
113
Egy ukrán cikk, ami az iráni drónok oroszországi gyártásáról szól.


1,5 milliárd dollár összérték legnagyobb része a helyi gyártás elindítása, amit 2-3 éven belül terveznek.
A nyugati cégek által részben elhagyott ipari parkot akarnak használni Tatárföldön, én nem akarok belebonyolódni, hogy a szerszámok mennyire lesznek használhatóak és pótolhatóak, de a képzett munkaerő könnyen összeáll majd, szerintem. És ha máshonnan nem, hát Irán rendelkezik termelő eszközökkel, pedig ő is szankciók alatt áll. Vagyis akár külföldi befektetőként maga is megvalósíthat szerintem pár problémás elem gyártását, ahogyan ő csinálja.
De nagyon sok mindenről írnak az ukránok, hogy a pénz is kérdéses mögötte, nem meglepő módon ők látják ennek a programnak az összedőlését.
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 155
93
Nagyrészt egyetértek, kivéve Kárpátalja kérdését. Mi most azért vagyunk a politika frontvonalában mert EU és NATO tagként belülről tudjuk bomlasztani a két szervezetet, mondjuk nem kell nagyon erőlködni mert őrültek vezetik mindkettőt, szóval jelenleg az orosznak borzasztó értékesek vagyunk. Bizonyos szemszögből értékesebb mint a régi barát Szerbia. Ha Putyin mérlegre teszi azt, hogy mit nyer vagy veszít azzal, hogy Kárpátalját és mondjuk Lemberget átengedi a lengyeleknek, magyaroknak és akár a románoknak Bukovinát, ezzel lekötelezve 3 NATO és EU tagot, ami az Ő térképén morzsa, valamint románia méretűre zsugorítva ukrajnát, akkor egészen elfogadható az új határok kijelölésé.
A próféta szóljon belőled!

Én csak azért gondoltam arra hogy egy zsebkendőnyit sem hagynak meg nekünk mert az jó hogy a Viktor meg a Mórickaviecki meg a szász Klaus vannak ezen országokban hatalmon, de ...de mi lesz (gondolhatja Putyin) ha ezekben megbuktatja a CIA a kormányokat és valami 7 próbás feketeöves hazaáruló dilettáns bagázst tesz a helyükre akik miatt Kijev és Belarusz (Oroszország) küszöbére kerülne ütközőzóna nélkül (!) közvetlenül az USA stratégiai fegyverzete ráadásul a Putyin mögötti hatalmi erők már felosztották az egyébként rohadtgazdag meg tengeri kikötős ukrajnát...ők biztos, hogy nem engednék az új "országukat" a nato-nak EU-nak, akik csak lefoglalták a magánvagyonukat szerte a világban.

Sokkal nagyobb érdekek vannak a dolgok mögött mint gondolnánk. Szerintem a francia migránshorrorlázadás mögött is olyan direkt felszító gerjesztő erők vannak akiknek nem jön be a Máhron oroszokkal mérsékeltebb meg a kínaiakkal barátibb és BRICS közeli politikája. Az arab tavasz és a migrációt segítő ngok eredménye egy -előre európába betett- időzített bomba volt és most valakik szeretnék is felrobbantani.
 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
361
2 175
93
Sokkal nagyobb érdekek vannak a dolgok mögött mint gondolnánk. Szerintem a francia migránshorrorlázadás mögött is olyan direkt felszító gerjesztő erők vannak akiknek nem jön be a Máhron oroszokkal mérsékeltebb meg a kínaiakkal barátibb és BRICS közeli politikája. Az arab tavasz és a migrációt segítő ngok eredménye egy -előre európába betett- időzített bomba volt és most valakik szeretnék is felrobbantani.
Teljesen igazad van USA szervezi a Francia tüntetéseket. Nézd meg a Németeknél nincs tüntetés mert ők jó fajta pincsik.
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 996
12 799
113
Korábban már írtam e témáról:

A NAÜ vezetője, Rafael Grossi a France 24 francia állami csatorna adásában cáfolta Zelebobusnak a ZNPP-vel kapcsolatos ostobaságát:

Újságíró:
„Zelenszkij azt mondta, hogy Oroszország robbanóanyagokkal szállított autókat az atomerőművekbe, és bányászott hűtőtavakat. Láttad?"

Grossi:
„Soha nem vitatkoznék Ukrajna elnökével. Csak azt tudom mondani, hogy ott voltam és nem láttam. Csapatunk minden nap jelentést készít.”


Zaluzhny főparancsnok és NGSh Shaptala látogatást tett a Rivne Atomerőműben

Ukránok tovább készülnek az atomprovokációra, és úgy tűnik, a rovnói atomerőművet választották "B" tervnek.


A NATO legális konfliktusba való belépése érdekében provokációt készítenek elő a ZNPP-ben. Ezt a Rosenergoatom vezetőjének tanácsadója, Renat Karchaa nyilatkozta.

A tisztviselő azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erők ellentámadása elakadt, és a Nyugat számára Kijev veresége ebben a konfliktusban az ő vereségük: "Megértik, hogy Ukrajna nemtudja behúzni...".

Karchaa úgy véli, hogy az egyetlen kiút az ukrán fegyveres erők közvetlen katonai támogatása a csatatéren: „Nem kizárt egy provokáció az atomerőműben. Az incidens jogi "kapukat" teremt a Nyugat (különösen a NATO) jogi részvételéhez a konfliktusban.
ERzTHynGzFs.jpg
Elnezve a terkepet a torokok hamarabb basznak meg a hibantakat mint az oroszok ha valamit probalkoznanak az atomeromu korul. :D
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 617
48 137
113

Putyin: Az orosz nép olyan egységes, mint még soha​

Hibrid háború folyik Oroszország ellen, de az ország magabiztosan ellenáll a példátlan mértékű illegitim szankcióknak – jelentette ki Vlagyimir Putyin a Sanghaji Együttműködési Szervezet államfői tanácsának ülésén videokapcsolaton keresztül.
“Oroszország magabiztosan ellenáll és továbbra is ellen fog állni a külső nyomásnak, a szankcióknak és a provokációknak, és a jelenlegi környezetben országunk folyamatosan fejlődik. Az orosz nép konszolidáltabb, mint valaha, a haza sorsa iránti egységet és nagy felelősséget az orosz politikai körök és az egész társadalom egyértelműen demonstrálta azzal, hogy egy hangon szólalt fel a fegyveres felkelési kísérlettel szemben” – mondta az államfő.
...

Elvették Oroszországtól a 2026-os női kézilabda Eb rendezési jogát​

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elvette Oroszországtól a 2026-os női Európa-bajnokság rendezési jogát. Az EHF honlapjának keddi beszámolója emlékeztet, hogy 2021 novemberében választották házigazdának az oroszokat, ám az ukrajnai háború miatt nem halogathatták tovább a döntést, így a végrehajtó bizottsága elvette tőlük a rendezési jogot.

Az ellenség Artyomovszk szárnyain próbál áttörni, heves csaták dúlnak (MAP)​

A hadműveleti helyzet Artemovszk (Bakhmut) szárnyain.
Heves harcok folynak Berhovkától délnyugatra és Klescsejevkától északra, északnyugatra és nyugatra.
Az ukrán fegyveres erők a 8. főhadiszállástól délre, Artemovszk irányába támadnak, igyekeznek előretörni és taktikai pozíciójukat javítani.
Berhovka térségében az orosz csapatok számos ellenséges támadást visszavertek.
Az ukrán fegyveres erők Kleshcheevka falu irányába támadnak, a legkeményebb csaták itt folynak. A tüzérség mindkét oldalon aktív.
Az orosz csapatok erősítést helyeztek át Klescsejevka területére ellentámadásra, de eddig védekezésbe vonultak. A tüzérség nagyon aktív. Az ukránok támadó hadműveleteket hajtottak végre az RF Fegyveres Erők Klescsejevszkij fellegvára melletti erdőültetvény északi részén.
Ugyanakkor „az orosz hadsereg harcokkal haladt előre, javítva taktikai pozícióit a Szeverszkij-Donyec-Donbász csatorna mentén, a Maiorsk ellenőrzőponttól északra, Gorlovka irányába” – ismerik el az ellenséges katonai elemzők.
Szeledarszkij irányban folynak helyzetharcok Vasjukovka-Razdolovka-Sakko és Vanzetti közelében, az Ukrán Fegyveres Erők átmenetileg leállították a gyalogosok húsrohamra küldését.
Источник: https://rusvesna.su/news/1688484798
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 808
47 045
113

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 199
9 323
113
A próféta szóljon belőled!

Én csak azért gondoltam arra hogy egy zsebkendőnyit sem hagynak meg nekünk mert az jó hogy a Viktor meg a Mórickaviecki meg a szász Klaus vannak ezen országokban hatalmon, de ...de mi lesz (gondolhatja Putyin) ha ezekben megbuktatja a CIA a kormányokat és valami 7 próbás feketeöves hazaáruló dilettáns bagázst tesz a helyükre akik miatt Kijev és Belarusz (Oroszország) küszöbére kerülne ütközőzóna nélkül (!) közvetlenül az USA stratégiai fegyverzete ráadásul a Putyin mögötti hatalmi erők már felosztották az egyébként rohadtgazdag meg tengeri kikötős ukrajnát...ők biztos, hogy nem engednék az új "országukat" a nato-nak EU-nak, akik csak lefoglalták a magánvagyonukat szerte a világban.

Sokkal nagyobb érdekek vannak a dolgok mögött mint gondolnánk. Szerintem a francia migránshorrorlázadás mögött is olyan direkt felszító gerjesztő erők vannak akiknek nem jön be a Máhron oroszokkal mérsékeltebb meg a kínaiakkal barátibb és BRICS közeli politikája. Az arab tavasz és a migrációt segítő ngok eredménye egy -előre európába betett- időzített bomba volt és most valakik szeretnék is felrobbantani.
Ezek olyan relatív kis területek amelyek igazán nem osztanak vagy szoroznak. Ha ütközőzóna akkor egész Lengyelo, Mo, Románia, Szerbia (Koszovó vissza Szerbiának). El tudnád képzelni, hogy, ha visszakapnánk Kárpátalját lenne olyan politikai erő aki nekimenne az oroszoknak? Az kb politikai öngyilkosság lenne.