[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 658
32 269
113
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 672
79 939
113
Aki normálisan gondolkodna Európai viszonylatokban nemhogy befejezné hanem el sem kezdené a konfliktust . A mostani is csak egy "Különleges Hadművelet". Ez nem háború, csak abban hasonlít rá hogy sajnos sok emberi áldozattal jár, valamint óriási pénzeszközök mozognak ebbe az irányba, mint egy feneketlen lyukba.
Hogy miért nem háború? Amíg mind a két fél érdekeit szolgálja addig fog tartani. Én ezt már több mint egy éve részletesen kifejtettem, mindkét félre nézve.
Ha gondolod erre kérdezz rá hogy részletezzem ki.



Ennek a konfliktusnak a terve már Obama asztalán volt 2010-ben. 2013-2014 es Majdani Forradalmi Játékokon voltak először ukrán és orosz nemzetiségű áldozatai a Nyugati irányú politikai rendszerváltásnak (puccsnak) . Innen számíthatjuk Ukrajna teljes gazdasági kiárúsítását a külföldi befektetők számára akik szinte az egész ország gazdaságilag hasznosítható erőforrásait felvásárolták.

Ezzel azonban a befektetők nem elégedtek meg, pld a kelet Ukrajnában, a Krim félszigeten és Románia előtti olaj és gázlelőhelyeket is ki akarták termelni ami az ottani őslakos orosz nemzetiségűek kisemmizésével járt volna. Kellett volna az is hogy Krim birtoklásával katonailag ellenőrizni tudják a teljes Fekete tenger térségét, hiszen itt található a legnagyobb hadikikötő valamint egyedül állól vízalatti tengeralattjáró támaszpont javító bázissal. Így a konfliktus nem hogy megoldódott volna Minszk 1 és 2 által, hanem az csak időhúzásra szolgált Ukrajna átalakítására egy proxi hadviselő országgá.

Tévedés ne essék ez a konfliktust nem az oroszok kezdték, nem ők irányítják, ez inkább szolgál Nyugati gazdasági érdekeket.
Ennek megfelelően az oroszok csak reagálnak az irányukba történő lépésekre. Egyenlőre.


Amikor a konfliktus átcsapott a "Különleges Hadműveletbe" egy gyors mozdulat, előre törés után az oroszok berántották a kéziféket, remélve azt hogy a nyugati oldal betartható feltételekkel tárgyalni fog (Nem Ukrajna mert annak proxiként nincs szava) . Ehelyett a Nyugat a tárgyaláson ismét átverték az oroszokat (pedig 3 a magyar és nem orosz igazság) így ugyan veszteségek árán gyors arcvonal rövidítést hajtottak végre, stabilizáltak, és beindították a darálót.
Az arcvonal rövidítéssel az oroszok nyertek, biztos tanultak a kis Bajszos II. Vh ban elkövetett Kaukázus felé történő arcvonal bővítésének katasztrofális hibájából.

Az orosz azt gondolhatta hogy Ti választottátok, akkor álljunk bele.

Az oroszok biztosan nem készültek egy gyors megszállásra, hiszen a rendelkezésre álló gyakorlatlan kevésbé felszerelt seregükkel szemben a NATO által kigyúrt proxi ukrán sereggel (NATO irányítás mellett) ezt néhány nap alatt nem tudták volna megoldani.

Ugye éveken keresztül etettek bennünket USA kormányszintről, hogy ekkor vagy akkor kezdődik a konfliktus. Ez sosem jött be mindenki a fenekén ült nyugiban. Ezzel kapcsolatban érdekes módon 21 végén hírtelen menekülni kezdtek az ukrán oligarchák Kievből mint patkányok a süllyedő hajókról. Valaki megsúghatta számukra hogy a terv beérett, és nem sok idejük van a vagyont összekaparni és menekülni.. Abban biztos vagyok hogy nem az oroszok adták ki ezt az infót.
Ez háború, ha még ezt a tényt is tagadod, akkor nincs miről beszélnünk.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 659
48 471
113

A közelgő NATO-csúcs nem felel meg az ukrán társadalom elvárásainak - Budanov​

Kirill Budanov, az ukrán hírszerzés vezetője szerint nem felel meg az ukrán társadalom elvárásainak a NATO közelgő vilniusi csúcstalálkozója.
„A NATO-csúcsot nagyon nehéz jóra értékelnem egy nagyon egyszerű ok miatt: a társadalmunk elvárásai nem fognak teljesülni. Biztos vagyok benne, hogy elhangzik néhány szó, de semmi több. Egészen biztos vagyok benne, hogy miről lesz szó ezután, láttam a beszédtervezeteket” – mondta a The Timesnak adott interjújában.
Talán Budanov arra gondol, hogy a csúcstalálkozó nem hívja meg Ukrajnát a NATO-hoz, ahogyan azt az ukrán hatóságok kérték.
Источник: https://rusvesna.su/news/1688589297

Nyugat-Ukrajnát éjszaka találták el: egy kritikus infrastrukturális létesítményt ütöttek el Lvivben (+VIDEO, FOTÓ)​

Éjszaka Nyugat-Ukrajnában csapást mértek: Lvivben egy kritikus infrastrukturális létesítményt értek. Ternopilben is dörögtek a robbanások.
Miután elismerték a kritikus infrastrukturális létesítmény sztrájkját, a hatóságok hirtelen hazudni kezdtek a hazaérkezésről. Ekkor Lvov polgármestere, Sadovoy elismerte, hogy egy rakétadarabok zuhantak az épületre.
A helyi források felvételeket mutattak be az érintett szálló belsejéből. Emlékezzünk vissza, hogy az ukrán fegyveres erők 16 hónapja Ukrajna-szerte kollégiumokban állomásoztak, még mindig nem tudni, hogy itt voltak-e.
Korábban az ukrán fegyveres erők számoltak be Kalibr rakéták kilövéséről.
Источник: https://rusvesna.su/news/1688617911

Az ukrajnai orosz katonai hadművelet legfontosabb eseményei július 5-én

▪️Július 5-én éjjel az AFU HIMARS-csapásokat indított Makiivka Chervonohvardiis'kyi kerületében .
Több tucat lakóépület, kilenc egészségügyi intézmény, egy óvoda és egy iskola sérült meg. Egy ember meghalt, és legalább 68-an megsérültek.
▪️A Svatove szektorban az aktív harci műveletek Novoselivs'kében folytatódnak .
A harcok eredményeként az orosz erők ellenőrzésük alá vonták a raktárt és a vasút melletti ipari zónát, amelyek az uralkodó magaslatokon helyezkedtek el.
▪️Soledar irányban az ellenség Rozdolivka közelében folytatja a támadást.
Az AFU-k kis csoportokban, páncélburkolat nélkül működnek, ami komoly munkaerő-veszteséghez vezet.
▪️A Bahmut szektor szárnyain Berkhivka és Klishchiivka közelében heves harcok folynak.
A nehéz helyzet és az AFU számbeli fölénye ellenére az orosz egységek tartják védelmi vonalukat.
▪️A Vremivka szektorban az AFU továbbra is Staromaiors'ke és Urozhaine irányába próbál támadni .
A kis csoportokban tevékenykedő ellenség nagy valószínűséggel az orosz védelmet próbálja megvizsgálni egy nagyszabású offenzívára készülve.
▪️Zaporizzsja irányában viszonylag nyugodt : a harci műveletek többnyire helyzetiek.
Ennek ellenére az ellenség aktívan átcsoportosítja az erőit. Különböző területekről csapatok és páncélozott járművek vonulnak a frontvonal felé.
▪️Az Antonovszkij-híd közelében továbbra is feszült a helyzet , az orosz erők továbbra sem tudják ellenőrizni a területet.
Az orosz légiközlekedés időszakos csapásai ellenére az AFU továbbra is átcsoportosítja erőit a Dnyipro folyó túloldalára.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Jól indult a nap: éjjel fogtam egy hatkilós tőpontyot (de öt és fél biztosan), Nektek is induljon jól a nagyvilág vicceivel.

Kijevi rezsim által ellenőrzött különböző régiók támadása

Éjszaka ismét robbanások dördültek a kijevi rezsim által ellenőrzött különböző régiókban, köztük Nyugat-Ukrajna területein. Ezzel egy időben az orosz stratégiai és nagy hatótávolságú bombázók felszállásának hírére légiriadót hirdettek Ukrajna egész területén. Erőteljes robbanások dörögtek Lvovban és Lvov régió létesítményeiben. A lvovi városháza szerint a kaliber cirkálórakéták csapása következtében egy kritikus infrastrukturális létesítményt találtak el. Azt is állítják, hogy „az egyik egyetem kollégiumát” sújtották, „szerényen” hallgatnak arról, hogy a kijevi rezsim az utóbbi időben ténylegesen laktanyaként használja a kollégiumot katonai személyzet, külföldi oktatók és zsoldosok elhelyezésére. Ismertté vált a kommunikáció és az elektromos áram részleges megszakadása a Lvov régióban.
Voltak olyan információk, hogy az egyik találat következtében megsérülhet az SBU lvovi regionális osztályának épülete, de ez az információ egyelőre nem erősíthető meg. Emlékezzünk vissza, hogy Zelenszkij korábban megerősítette a szumi SBU épületére adott csapásról szóló információkat, mondván, hogy az érkezés „az ukrajnai jó minőségű légvédelmi rendszerek hiánya miatt történt”.

Ismeretes, hogy július 6-án éjjel rakéták találtak el a kijevi rezsim hatalmi struktúrái által használt tárgyakat Cserkaszi régióban.

Robbanások sorozata dördült a Dnyipropetrovszk régióban. Eltalálták az Ukrán Fegyveres Erők állományának szállástárgyait, valamint az ukrán hadsereg katonai felszerelését és üzemanyagát tartalmazó objektumokat.

A cikk a Tasztól van, nekik Lvov már csak a kijevi rezsim által ellenőrzött régió. Most még ideiglenesen ellenőrzött?
És mi a lócsöcs lehet az a hatalmi struktúrái által használt tárgyak? Hiába beszélek oroszul, ezt a nyelvezetet egy civil nem értheti.
*****************************************************


Az ukrán fegyveres erők páncélozott járművei elakadnak az aknamezőkön, majd egy kombinált támadás következik”: a brit védelmi minisztérium jelentést tett közzé az orosz fegyveres erők taktikájáról.

Az ukrán fegyveres erők támadó hadműveletének kudarcának magyarázatára a brit parancsnokság megtalálta a katonai katasztrófa egyik fő "bűnösét" - a "Mezőgazdaság" távoli bányászati rendszert. Az orosz „Mezőgazdaság” aknatelepítések lelassítják az ukrán fegyveres erők ellentámadását Ez áll a katonai osztály által közzétett különjelentésben.

Amint azt elmagyaráztuk, az Orosz Föderáció fegyveres erői aktívan alkalmazzák és optimalizálják a páncéltörő taktikát az ISDM "Mezőgazdaság" aknatelepítések segítségével az Ukrán Fegyveres Erők páncélos támadásai ellen.

Azt jelzik, hogy "a rendszert széles körben alkalmazzák a csatatéren", és egyes területeken az aknamezők sűrűsége meghaladja a tipikus orosz katonai doktrínát.

Az RF Fegyveres Erők taktikája abban rejlik, hogy miután az Ukrán Fegyveres Erők páncélozott járművei elakadtak a korlátok között, UAV-kból, támadóhelikopterekből és tüzérségből álló egyesített erők támadása következik. Oroszország bizonyos fokú sikereket ért el ezzel a taktikával Ukrajna ellentámadásának korai szakaszában. - áll a jelentésben.

A jelentés szerint jelenleg az RF fegyveres erők egységeinek fáradtságát és a tüzérségi lőszer akut hiányát rögzítik:
Ezek a hiányosságok hosszú távon csökkenthetik az orosz páncéltörő stratégia hosszú távú hatékonyságát, és esetleg megakadályozhatják [az RF fegyveres erők] döntő győzelmét az ukrán fegyveres erők ellentámadása felett.

A brit védelmi minisztériumnál megint „érdekes és bölcs” meglátásokat közöltek.
Tudjuk: az oroszoknál nincs lőszer, nincs fegyver (csak gyalásó), és a fáradtságtól már össze is esnek.
Csak azt nem értem, hogy nekik nem kellemetlen, hogy csak ilyen „okosságokat” tudnak összeütni, vagy a kaprokat akarják árverni, hamis biztonságérzetet keltve bennük.
Heuréka! Az oroszok megint beépülhettek a brit védelmi minisztériumba, és onnan terjesztik a dezinformációt.
 

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 632
5 398
113
Dobsz egy linket a hadüzenetről?
Hadüzenettel kb. az első világháború kezdődött utoljára. Azóta onnan tudod hogy háború van, hogy lőnek rád.

A második világháborúban még voltak rá kísérletek, de például a japánoknak sikerül elkésniük. A nagykövetnek fél órával a Pearl Harbor elleni támadás előtt kellett volna átadni a hadüzenetet, de elkésett, mert a vártnál több idő volt a hadüzenet lefordítása és legépelése.
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 005
23 163
113
A második világháborúban még voltak rá kísérletek, de például a japánoknak sikerül elkésniük.
Táblázat az egyes államok hadiállapotba kerüléséről
1944
június 30.Amerikai Egyesült ÁllamokFinnországdipl. viszony megszakítása
augusztus 02.TörökországNémetországdipl. viszony megszakítása
augusztus 24..RomániaNémetország, Magyarországnémet és magyar csapatok megtámadása
augusztus 25.RomániaNémetországhadüzenet
szeptember 01.SzovjetunióBulgáriatámadás hadüzenet nélkül
szeptember 02.FinnországNémetországdipl. viszony megszakítása
szeptember 04.BulgáriaNémetországdipl. viszony megszakítása
szeptember 05.SzovjetunióBulgáriahadüzenet
szeptember 07.RomániaMagyarországhadüzenet
szeptember 10.BulgáriaNémetországhadüzenet
szeptember 20.FinnországMagyarországdipl. viszony megszakítása
szeptember 26.BulgáriaMagyarországdipl. viszony megszakítása
október 01.FinnországNémetországcsapatok megtámadása
december 28.(debreceni) MagyarországNémetországhadüzenet
1945
március 04.FinnországNémetországhadüzenet
augusztus 08.SzovjetunióJapánhadüzenet
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 832
48 534
113
Hadüzenettel kb. az első világháború kezdődött utoljára. Azóta onnan tudod hogy háború van, hogy lőnek rád.

A második világháborúban még voltak rá kísérletek, de például a japánoknak sikerül elkésniük. A nagykövetnek fél órával a Pearl Harbor elleni támadás előtt kellett volna átadni a hadüzenetet, de elkésett, mert a vártnál több idő volt a hadüzenet lefordítása és legépelése.
Hát az ukránok miért nem küldtek hadüzenetet?
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Egy tucat jármű megsemmisült az ukrán támadás következtében, hogy közelebb kerüljenek Artemovszkhoz
Annak a támadásnak az eredményeként, amellyel ukrán egységek megközelítették az Artemovszk külterületén lévő orosz védelmi állásokat, amelyeket a légideszantos erők tartanak 9 páncélozott jármű megsemmisült. A másik oldalon meghiúsult a 77. Légimozgó Dandár harckocsikkal és harcjárművekkel támogatott ukrán támadócsoportjának betörési kísérlete a városba, és 3 járművet az első percekben megsemmisítettek a Déli Csapatcsoport egységei.


A videón látható, ahogy a magasba száll a füst egy hatalmas robbanásból, miután az orosz légierő precíziós csapásával felrobbantották az ukrán fegyveres erők lőszerraktárát a Zaporozsjei területen található Orehovban. Az orosz légierő alacsony magasságú bombákat lőtt ki, amelyek egy másik ukrán lőszerraktárat találtak el és romboltak le. Az orosz egységek hatékony tüzelése célba vette az AFU 102. Területvédelmi Dandár egységeinek ideiglenes telephelyét is a zaporozsjei fronton lévő Guljajpoljéban.

A zaporozsjei front az "ukrán" páncélosok egyre növekvő temetője

Mearsheimerre azért érdemes figyelni, mert sok szakértővel ellentétben biztos volt abban, hogy Oroszország megtámadja Ukrajnát, és elképzelései nagyban befolyásolhatták hazánk háborúhoz való hozzáállását.
Oroszország „csúnya győzelmet” fog aratni, II. rész
Mearsheimer Az előttünk álló sötétség: Hová tart az ukrajnai háború? c. írása (Vukics Ferenc jegyzete)

Az oroszok döntő előnyben vannak a lakosság számában és jelentős előnyben a veszteségek arányában; az elszántság tekintetében a két fél egyenlő arányban áll egymással.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 029
16 537
113
Ez háború, ha még ezt a tényt is tagadod, akkor nincs miről beszélnünk.
Csak egy tényt mondok ami a háborút cáfolja:
Ha valódi háború volna, közben nem üzletelne a két háborúban álló fél egymással, sok sok dollár milliárd nagyságrendben, folyamatosan, még most is.

Régebben, a valódi háborúk korában a folyamatos üzletelés nem volt divatban..
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 973
123 620
113
Csak egy tényt mondok ami a háborút cáfolja:
Ha valódi háború volna, közben nem üzletelne a két háborúban álló fél egymással, sok sok dollár milliárd nagyságrendben, folyamatosan, még most is.

Régebben, a valódi háborúk korában a folyamatos üzletelés nem volt divatban..
Az amerikaiak meddig is szállítottak kőolajat a világháború alatt a németeknek?
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
826
7 564
93
Hadüzenettel kb. az első világháború kezdődött utoljára. Azóta onnan tudod hogy háború van, hogy lőnek rád.

A második világháborúban még voltak rá kísérletek, de például a japánoknak sikerül elkésniük. A nagykövetnek fél órával a Pearl Harbor elleni támadás előtt kellett volna átadni a hadüzenetet, de elkésett, mert a vártnál több idő volt a hadüzenet lefordítása és legépelése.
Oké, legyen. De akkor az ukránok kezdték a háborút, a szakadár területek ellen indított fegyveres fellépéssel (a Donyecki és Luhanszki Népköztársaságok 2014-ben, a Majdan-tüntetések zűrzavaros időszakában kiáltották ki elszakadásukat Ukrajnától, amit nemzetközileg nem elismert népszavazással is megerősítettek. Az ukrán hadsereg területek visszaszerzéséért indított támadását hathatós orosz segítséggel verték vissza). Melleseleg azt hittem, hogy a @dudi -ra jellemző szörszálhasogató precizitás (hadtest, hadsereg, stb.) megköveteli a hadüzenet meglétét. Bár mondjuk ő jobban tudja, hogy mi a NATO standard.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 659
48 471
113

Kleshcheevka teljesen az orosz erők ellenőrzése alatt áll - Pushilin (VIDEO)​

Az Artyomovszk északi szárnyán fekvő Klecsejevka falu teljesen az orosz erők ellenőrzése alatt áll – mondta Denis Puszilin, a DPR megbízott vezetője.
„Tegnap nagyon komolyan szétszórták Klescsejevkát, de valójában mindig feszült a helyzet. A szélekről mindig tudjuk, hogy az ellenség valahogyan rehabilitálni akarja magát, és általában naponta több tucat kísérletet hajtanak végre.
Kleshcheevka előnyös pozíció számukra, ez egy lehetőség a továbblépésre, így elég közel kerültek, de az Orosz Föderáció fegyveres erőinek katonái mindent hozzáértően megtettek.
Tegnap felhívtam a parancsnokságot, ott minden ellenőrzés alatt áll. Az egész Kleshcheevka a mi ellenőrzésünk alatt áll” – zárta a politikus.
Источник: https://rusvesna.su/news/1688629723

Csökken a katasztrófa valószínűsége az atomerőműben – mondta Budanov​

Egyre kisebb a valószínűsége egy terrortámadásnak a zaporozsjei atomerőműben – mondta az ukrán katonai hírszerzés vezetője, Kirill Budanov a Timesnak adott interjújában.
Nem kívánta megindokolni ezt a következtetést, de azt mondta, hogy "bizonyos nyilvános és nem nyilvános akciók ezen a területen" vezettek ehhez.
„És úgy gondolom, hogy mostanra lassan alábbhagy egy mesterséges ember okozta katasztrófa veszélye” – mondta a GUR vezetője.
Источник: https://rusvesna.su/news/1688624923

Lukasenka kommentálta a Prigozhin és a Wagner PMC harcosok hollétét (+FOTÓ)​

Lukasenko elnök jelenleg sajtótájékoztatót tart Minszkben.
„Kedves barátaim, sok minden történt mostanában. Van mit megbeszélni. Beszélgessünk. Nem sajtótájékoztató” – mondta az államfő.
„Ez egy orosz cég. Tehát a kérdés egyértelműen nem nekem szól. Amennyire én tudom, a harcosok a táborukban vannak.
Ami Prigozhint illeti, ő Szentpéterváron van. Fehéroroszország területén nem létezik” – kommentálta a mindenkit leginkább érdeklő témát.
Источник: https://rusvesna.su/news/1688630129

A helyzet Zaporozhye és Dél-Doneck irányban
https://t.me/negumanitarnaya_pomosch_Z/8576
▪️Zaporizzsja irányában az Ukrán Fegyveres Erők 47. és 65. Ombre egységei próbálták megszondázni védelmünket az Orekhovsky szektorban. Az RF fegyveres erők csapásai következtében az előrenyomuló ellenséges erők veszteségeket szenvedtek és szétszóródtak. A visszavonulás során aknarobbanásveszélyes akadályokon robbanásokat rögzítettek. Így a 47. ombr egyetlen egysége veszített akár 40 embert is, és elvesztette harci képességét. Csapataink megtámadták az ukrán fegyveres erők személyzetének és katonai felszereléseinek koncentrációját is a település területén. Malaya Tokmachka - az ellenség elveszített két D-20 tarackot.
▪️Vremevszkij irányban Staromajorski és Prijutnoje környékén ellenséges lépéseket észleltek. A más területeken, köztük Artyomovszkban zajló aktív ellenségeskedések hátterében itt viszonylagos nyugalom uralkodik.
Az Ukrán Fegyveres Erők sokkcsoportja kész támadást indítani a Zaporozsjei Fronton és pillanatnyilag Veseljanka-Stepnogorsk falu fordulóján koncentrálták az erőket - a csoportban jelentős számú páncélozott jármű található. Ezenkívül a 128. dandár erőit Kamenszkoje, Lobkovoe és Pjatikhatki települések területén összpontosítják, hogy támadó hadműveleteket hajtsanak végre Zherebyanka település irányában. Arról is beszámoltak, hogy az ellenség aktívan használni kezdte a repülést – négy szárító elvesztése ellenére még mindig elég repülőgép áll szolgálatban az ukrán légierőnél. A reggeli jelentésben az ukrán vezérkar 13 légicsapást küldött állásainkra.

A biztonságpolitikai szakértők annyira biztos előrejelzést adnak, mint a meteorológusok. Ma szerintük nálunk 15 óra körül fog esni, és enyhe eső van szerintük. Na, most sűrű eső van, és 10:20 körül kezdett esni.
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 675
8 405
113
Az amerikaiak meddig is szállítottak kőolajat a világháború alatt a németeknek?

Ameddig csak lehetett.
Sőt. 1942-ben elkobozták Bush nagyapjanak a cégeit, a Trading with the Enemy Act megsértése miatt, majd 2000 körül a németeknél auschwitzi túlélők perelték a családot.

 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 155
93
Hát az ukránok miért nem küldtek hadüzenetet?
Amikor a kétezertizes évek közepén bevonultak páncélosokkal az akkor még egyáltalán nem felfegyverzett civilekre akik közül akkor még alig volt néhány vadászpuskás "csöves" 50 éves felszerelésű vagy felszereletlen ellenálló (családapák fiatal fiúk) és akkor volt egy fotó a halott csecsemőről bmeg amikor siratja az anyja meg a család egy rögtönzött kis oltárnál na AZ nálam kibaszottul hadüzenet lett volna (ezért is tudom megérteni a számomra nem szimpatikus oroszok álláspontját) . Szerencséjük az ukránoknak, hogy Putyin puha és még az invázió eleje is puhán ment esélyt adva a sok áldozat és civil áldozat elkerülésére...mert egy kicsit is tökösebb vezető még évekkel azelőtt a kelet-ukrán népírtás másnapján kurvára -4 emeletig leatomoztavolna Zelét...és csak még csupán azért hogy finoman felhívha magára a figyelmet.
Ilyen az amikor megy az usa beavatkozása most közelről is láthatjuk.

Apropó...egy ismerősöm mondta hogy 20 éve egy amerikai vállalattal kiment az arabokhoz 8 évet kint dolgozott és 12 éve jött haza. Elmondta hogy lementett egy videót amit már az első ottani évében látott tehát még 20 éve és terjedt mint egy virus az arabok közt (el fogom kérni tőle) és az van benne hogy a muszlimoknak bemutatja európát hogy mennyire jó ott az élet és a szociális ellátas és kifejezetten ösztönöz mindenkit hogy költözzön Európába, de nem is ez a lényege, hanem a videó egy animációval mutatja az éveket egy európa térképpel és azt ahogy szaporodik a muszlim lakosság...néhány évtized alatt az a videó vége az hogy az európai lakosság háttérbe szorul majd és aztán teljes lesz a hatalomátvétel!
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 672
79 939
113
Oké, legyen. De akkor az ukránok kezdték a háborút, a szakadár területek ellen indított fegyveres fellépéssel (a Donyecki és Luhanszki Népköztársaságok 2014-ben, a Majdan-tüntetések zűrzavaros időszakában kiáltották ki elszakadásukat Ukrajnától, amit nemzetközileg nem elismert népszavazással is megerősítettek. Az ukrán hadsereg területek visszaszerzéséért indított támadását hathatós orosz segítséggel verték vissza). Melleseleg azt hittem, hogy a @dudi -ra jellemző szörszálhasogató precizitás (hadtest, hadsereg, stb.) megköveteli a hadüzenet meglétét. Bár mondjuk ő jobban tudja, hogy mi a NATO standard.
Keresd már ki, hogy mikor hivatkoztam én NATO standardra.
Mert elárulom, hogy az evtársaid kitalálták ezt és rajtam maradt.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Szerencséjük az ukránoknak, hogy Putyin puha és még az invázió eleje is puhán ment esélyt adva a sok áldozat és civil áldozat elkerülésére...mert egy kicsit is tökösebb vezető még évekkel azelőtt a kelet-ukrán népírtás másnapján kurvára -4 emeletig leatomoztavolna Zelét...és csak még csupán azért hogy finoman felhívha magára a figyelmet.

Zselés akkor még nagyban a "humorista" karrierjét építette, élőszereplős faszpörgettyűs performansszal.