[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 688
113
Viszont láthattuk Budanovot(?) a videón, elég furcsán nézett ki a pali ahogy állt ott szótlanul mint valami megilletődött óvodás, én nem tudom mire véljem..
1. Eltűnt pár hétre a GUR-találat után
2. Aztán megjelent róla egy (két?) nyilvánvaló deepfake, amin egyáltalán nem mozog, de látványosan pislog
3. Később megjelent kamerák előtt, alig mozog, a haja totál lenyírva
4. Most meg sapkában áll, mint lókuki a hideg vízben, továbbra se mozog

Sokan gyanakodtak rá, hogy valami súlyos agysérülése lehetett és trepanálták.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 010
23 274
113
Pontosabban mi nem tudnánk az Ukrán haderőnek a magyar honvédség jelenlegi állapotában.És ha valóban "összeugrasztanak" minket akkor csak az 5-ik cikkely védhet meg minket.Azért Ukrajna a Natonak se lenne "sétagalopp" és ebben az esetben könnyen fordulhatnának a nyugat ellen és ebben "örömmel" támogatnák őket az Oroszok.Ennek így semmi értelme a myugat részéről.Ha valóban megtörténik azért fog megtörténni hogy megbuktassák a jelenlegi magyar kormányt és "valamit" kérjenek cserébe a "védelemért"

Ha ez megtörténik azért fog hogy bukjon a magyar vezetés minimum ezt kérik a "segítségért".Ha Ukrajnába akarnak bemenni akkor "kiprovokálnak" egy Orosz támadást vagy "kreálnak" indokot hogy bevonuljanak Ukrajna mellett Ukrajnába.Annak én semmi értelmét nem látom hogy egy Nato tagálammal összeugrasszák őket hogy utána megszállóként vonuljanak be Ukrajnába és Nato csapásmérők támadják az Ukrán haderőt "segítve" az Oroszokat és az Ukrán népet maguk ellen fordítsák.
Azért vannak kétségeim, mert igazából nem sok vizet zavarunk mint NATO tag, sőt mi vagyunk a kerékkötői a NATO valódi céljainak.
 

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 501
18 621
113
1. Eltűnt pár hétre a GUR-találat után
2. Aztán megjelent róla egy (két?) nyilvánvaló deepfake, amin egyáltalán nem mozog, de látványosan pislog
3. Később megjelent kamerák előtt, alig mozog, a haja totál lenyírva
4. Most meg sapkában áll, mint lókuki a hideg vízben, továbbra se mozog

Sokan gyanakodtak rá, hogy valami súlyos agysérülése lehetett és trepanálták.
Ha ez így van akkor nem szelfizik, ennyi idő után meg pláne nem!
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 438
10 206
113
Török csel 2.

Törökország és Ukrajna megerősítette, hogy a gabonaszerződést fenntartják, függetlenül az esetleges orosz kilépéstől.
A közlekedési folyosók biztonságáról a török haditengerészet gondoskodik. A török flotta garantálni tudja majd a gabonaüzletet, ha Oroszország kilép belőle.
Hogy ehhez mit szólnak az oroszok?
Érdekes látni a törökök megítélését, mindig aszerint változik hogy éppen hogyan lépnek, ha az oroszoknak nem kedvezőt akkor orosz oldal szerint aljasság és majd jól megdugja őket a maci, a nato hívők pedig elmondják hogy kiállnak törökország mellet és erdogan milyen tökös , ha oroszoknak kedvezőt akkor oroszfanok oldaláról jön a helyeselés és már kint látják a natoból őket, Pálék pedig megírják hogy holnap összeomlik a líra és amúgy is holnapután bukik a szultán.
Jó ez igazából a wagner 24 óra alatt terroristából szabadságharcos aztán ismét terrorista bulihoz képest semmi. Viszont egy dolgot fejtenek el azok akik szerint a törököknek ezt vagy azt kéne tenniük világnézetüknek megfelelően... hogy Erdogan se nem Putyin se nem Biden felszopófiúja hanem a saját jogán nagyhatalom Törökország vezetője, és egy olyan török vezetésről van szó akinek megvan a saját víziója.

Nato tagok mert ebből profitálnak, ha Eu tagok lennének akkor az Eut zsarolnák előnyökért vagy pénzért, de ezt megteszik kívülről is, ursulának is megmutatták hogy a háremhölgyeknek hol a helyük aztán mégis tudnak egymásnak jópofizni, ugyan ez igaz az oroszokra, partnerek sok dologban, és sok szívességet tesznek egymásnak máshol pedig egymás ellenfelei.

A diplomáciában nincsenek barátok, sem örök szövetségesek érdekek vannak, azok akik még mindig az igazságot meg a becsületet keresik olvassanak lovagregényt, mert a nemzetközi politika nem nekik való, és isten ments hogy valós politikát befolyásoljanak mert az ilyen emberek ásták meg a becsületkeresésükkel rengetegszer az országunk sírját.

Amúgy az azovosok történetéről nekem az jutott eszembe amit itt páran említettek hogy kaptak értük cserébe orosz foglyokat, most hizlalták őket a törökök, de ott macera őket likvidálni, így meg ismét betöltik őket a darálóba és úgy likvidálják őket hogy nem kell ezt bírósági ítélet szerint megtenni amit mostanában amúgy is szüneteltetnek az oroszok. Tehát visszakapták a sajátjaikat, az azovosok meghalnak, és még a törökök is kaptak egy jó pontot a natonal, amit majd pénzre vagy fegyverre vagy valamire váltanak.
Egy hónap és senki nem fog emlékezni erre, de mindenki jól járt, kivéve akik a becsület és igazság harcosai. Amúgy a törökök nem nagyon küldenek fegyver segélyt hanem eladnak fegyvert Ukrajnának, amit nem igazán kifogásolnak Moszkvában sem max propaganda szinten, mert valójában jön a "török" árú az eu ba és épül az erőmű és vezeték és minden is. A drónokat is eladták addig amíg kifizették és nem unták meg hogy 5 millióért céltárgyat adnak az oroszoknak, de jó üzlet volt, oroszt nem hatotta meg, ukrán égette a segélyt, a török... hát nekik vegyes mert kiderült hogy nem csodafegyver ez sem de van helye csak nem Oroszország ellen,de addig sok sok dollár becsordogált.
Veletlen ukran tengeri aknak kerulnek a hajozasi utra....
Vagy még az sem kell, elég ha a kikötői infrastruktúrát meg drónozzák/ rakétázzák aztán lehet kézzel lapátolni majd a gabonát a hajókra.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 897
5 204
113
Azért vannak kétségeim, mert igazából nem sok vizet zavarunk mint NATO tag, sőt mi vagyunk a kerékkötői a NATO valódi céljainak.
Ebben az esetben meg ha "összeugrasztanak"minket az Ukránokkal majd lessz "kifogás"hogy miért nem ervényes ránk az 5-ik cikkely és szapad "préda" leszünk nem fogják alkalmazni az Ukránok ellen.Mondjuk "pofája" van a politikusainknak de erő nem nagyon van mögötte ha magunkra maradunk.Bár kicsi az esély rá hogy kikerülünk a Natoból
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 877
91 417
113
Biden azt sem tudja, merre van elore. Arra alapozni valamit, amit o mondott... enyhen szolva is naivsag.
Azt senki sem gondolta komolyan, hogy ezek az ő gondolatai. Azt is csodálom, hogy végig tudta mondani. De nem ez a lényeg, hanem, amit megírt neki az agytröszt. És az meglepően visszafogott, reális.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 362
77 042
113
Török csel 2.

Törökország és Ukrajna megerősítette, hogy a gabonaszerződést fenntartják, függetlenül az esetleges orosz kilépéstől.
A közlekedési folyosók biztonságáról a török haditengerészet gondoskodik. A török flotta garantálni tudja majd a gabonaüzletet, ha Oroszország kilép belőle.
Hogy ehhez mit szólnak az oroszok?

Moszkva: 12 ezerből már csak 2200 külföldi zsoldos maradt Ukrajnában
4845 külföldi zsoldos halt meg a harcokban, további 4801 pedig elmenekült Ukrajnából, így június 30-án mindössze 2209-en teljesítettek aktív szolgálatot az ukrán fegyveres erőknél

Az ukrán hadvezetés elsősorban külföldi zsoldosok által irányított egységeket dob be az orosz állások elleni “húsdarálókba”
Nem érzel egy kis ellentmondást aközött, hogy idézem: “A külföldi zsoldosokat a kijevi rezsim ‘ágyútölteléknek’ használja. Életüket egyetlen ukrán parancsnok sem kíméli. Ezért csak egy választásuk van: vagy elmenekülnek Ukrajnából, vagy meghalnak. Az orosz fegyveres erők a különleges katonai művelet során folytatják a külföldi zsoldosok megsemmisítését, függetlenül attól, hogy Ukrajna területén tartózkodnak-e” és aközött, hogy idézlek: "4845 külföldi zsoldos halt meg a harcokban, további 4801 pedig elmenekült"? Csak azért mert közel 500 nap alatt közel 5000 halott zsoldos az közel sem azt mutatja, hogy az ukránok kíméletlenül a húsdarálóba küldenék őket.
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
És az nem lehet, hogy egy nagyon-nagyon mocskos, véres, aljas és szemét színjátékot látunk?
De igen pontosan ez a véleményem, az egész háborút illetően is, a kezdetektől. Ráadásul minden résztvevőhöz köthető gazdasági érdekcsoport sáros benne. Azon lehet vitatkozni, hogy kinek nagyobb a felelőssége, és végkimenetelt illetően mi lenne a kisebbik rossz. De ez nem olyan háború amin mellesleg egyesek nyerészkednek, hanem elsősorban a nyerészkedés miatt lett felszítva és kirobbantva. Én elhiszem, hogy a vdv-t tényleg fülöm csípték Kijev mellett tavaly, de az a harcjárműoszlop az nem támadóék volt, hanem egy bevonulni készülő erő, amit érzésem szerint az isztambuli fiaskó állított meg, azaz az oroszok fel lettek ültetve. Egy még hátsóbb szándékot feltételezve pedig az orosz politikai és gazdasági elitnek is jól jön ez az egész, így ördögi módon az ukrán és orosz katonák meghalnak, a többiek fizetik a számlát akiknél meg a gazdasági hatalom, még gazdaggabbak lesznek.
Pontosabban mi nem tudnánk az Ukrán haderőnek a magyar honvédség jelenlegi állapotában.És ha valóban "összeugrasztanak" minket akkor csak az 5-ik cikkely védhet meg minket.
A magyar honvédség technikáját talán megverhetik, de egy ukrajna a büdös életben nem szállja meg Magyarországot. Gondolod a maradék 10-15 dandárjukkal majd idejönnek jampizni mi meg nézzük tétlenül? Előbb döglenek bele mint mi. Azért van még itthon 1-2 százezer ember akiben van spiritusz. Te lehet nem tartozol közéjük, de nagyon tévedsz ha azt hiszed hogy ide csak úgy bejöhet párezer azovos barbár, akik Odesszában civileket égetni azt tudtak de még a donbasziak is kipicsázták őket. Faszom az ilyen kishitűségbe.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Nem érzel egy kis ellentmondást aközött, hogy idézem: “A külföldi zsoldosokat a kijevi rezsim ‘ágyútölteléknek’ használja. Életüket egyetlen ukrán parancsnok sem kíméli. Ezért csak egy választásuk van: vagy elmenekülnek Ukrajnából, vagy meghalnak. Az orosz fegyveres erők a különleges katonai művelet során folytatják a külföldi zsoldosok megsemmisítését, függetlenül attól, hogy Ukrajna területén tartózkodnak-e” és aközött, hogy idézlek: "4845 külföldi zsoldos halt meg a harcokban, további 4801 pedig elmenekült"? Csak azért mert közel 500 nap alatt közel 5000 halott zsoldos az közel sem azt mutatja, hogy az ukránok kíméletlenül a húsdarálóba küldenék őket.
Eddig ez nem így volt, új tendencia az hogy a zsoldosokat is betolják ilyen durva helyekre. Korábban a saját alulképzett mobikat használták erre. Erősen úgy néz ki a dolog, hogy kezdenek kifogyni a könnyen feláldozható emberanyagból, bónuszként nem kell zsoldot fizetni.
hadifoglyok
VOG dobálás drónról
Elfogott rádióforgalmazás Zaporozsje közelében. Úgy hallom ez valami ősi hohol dialektus.
Zaporozsje közeli kapor veszteségek.
Lancet, Lancet & Lancet.
Ka-52.
Street Art Lengyelországból.
"gyerünk éljünk együtt békében kibaszott hoholok!" Üzenet egy mezőn :D
Sztanyiszlav Rzsickijt a krasznodari régió hadkieg parancsnokát a reggeli futása során 4 lövéssel meggyilkolták.
Banderisztán ellenségeként szerepelt a Mirotvorec listán.
A bolgárok véleménye Big Z-ről...
Azok a szerencsétlen félkegyelműek sokáig szomjaznak majd...
Creepy Joe a strandon.
Egy szimpatikus francia. A hohol menekültnek nem tetszik a ruhája :)
És még egy szabad francia gondolkodó, Fanny Ardant színésznő, aki nem hajlandó beállni az oroszokat démonizáló hiénakórusba.
Történetek a donbaszi gyerekektől a hoholsimogatóknak.
Directed by Robert B Weide
A hoholok mint durcás kisgyerek. Elég pontos jellemzése a helyzetnek.
BRICS vs G7, ezen nincs mit magyarázni....
Már a lengyelek is ébredeznek...
Biden vagy Putyin? :)
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 800
14 361
113
És az nem lehet, hogy egy nagyon-nagyon mocskos, véres, aljas és szemét színjátékot látunk?
Nekem már több mint egy éve ezt egyértelmű, már akkor erről írtam, mert Ukrajna álcázó - áldozó füstje alól nagyon kilógott a patás lába (nem a lóé!). Célja hogy a világ totális gazdasági átalakításáról elvonja a polgárok figyelmét, mert már rég az utcákon tolonganának a nagyker 5 X ös gázárat, és a dupla nemzetközi villanyárat figyelve (az orosz árletörő fegyver nem működik).
Ugye mennyivel jobb a cseppfolyós földgázt hajóról megvenni több mint 5000 km szállítás után, horror áron, több közvetítő országon keresztül, szintén az oroszoktól ? A spanyoloknál nemrég kötött ki egy ilyen hajó..

A F.O.S média világméretű szinpadi jeleneteit látjuk a fő politikus-vezető réteg sátortartó oszlopos bohócainak előadásában, a polgárok számára központi helyen előállított kottából játszva.
Aki túljátsza a szerepeit, és ráadásul falsul (mint Bojo) az repül a süllyesztőbe, bemolyirtózva beakasztják a szekrénysorba a többi félrerakott bohóc közé, hátha jó lesz valamire. Tavaly innen kaparták ki Walesát, leporolták, kezébe adták a kottát, fejből megtanulta, és igy adott egy több mint egy órás riportot.. Ez nem jött be nem volt hiteles, ment a vitrinbe vissza a helyére.

A F.O.S média színpadán már 1880 óta együtt játszanak, közös drótra függesztve még háborút is a népnek, a demokratikusan? megválasztott? politikus-arisztrokrata-oligarcha bohócaink.


Közösen játszották le az I. Vh-is, együttműködve (pld Lenin begyűjtése Svájcban és fuvarozása Szentpétervárig)

Ezzel a tettel, ráadásul háború alatt, a német és angol szolgálat a hazaárulás és az emberiség elleni bűncselekedet minősített esetét mutatták be,

A I. Vh után az Európai színpad Világszínpaddá alakult át, A páholyból kikerült a drótokat rángató orosz cár mert családostul kivégezték.
Most a páholy függönye diszkréten behúzva, nem tudni ki rángatja a szálakat, de a polgárokat hülyítő előadások hatványozott mértékben folynak tovább. Így most már a nagy mennyiség miatt annyi hülyeséggel etetnek nap mint nap, hogy ezt már épp ésszel nem lehet követni (túljátszották szerepüket).

Mivel Prigozsin esetében láthatjuk h karcolás nélkül megúszta a könnyű kis egyfelvonásos "Ki velem, ki nélkülem - puccsoljunk" harcibalett előadását, még lassan már ki fogják érte tüntetni a "Nemzet Hőse" érdeméremmel, olyan jól sikerült sok emberből bolondot csinálni pár nap alatt.

Én az első, a vonulásos nap végén azt jósoltam, hogy az egyfelvonásos után ki fogják végezni (nem nyilvánosan, csak papiron) utána egy tanúvédelmi program keretében totál átszabják, pénzzel kitömik, és a Távolkeleten fogja "tengetni" a jól megérdemelt nyugdíjas éveit. Ez hidegebb vagy melegebb helyet takar..

Nem így lett mert nem bír megülni a seggén újra szerepelni akar..
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 897
5 204
113
De igen pontosan ez a véleményem, az egész háborút illetően is, a kezdetektől. Ráadásul minden résztvevőhöz köthető gazdasági érdekcsoport sáros benne. Azon lehet vitatkozni, hogy kinek nagyobb a felelőssége, és végkimenetelt illetően mi lenne a kisebbik rossz. De ez nem olyan háború amin mellesleg egyesek nyerészkednek, hanem elsősorban a nyerészkedés miatt lett felszítva és kirobbantva. Én elhiszem, hogy a vdv-t tényleg fülöm csípték Kijev mellett tavaly, de az a harcjárműoszlop az nem támadóék volt, hanem egy bevonulni készülő erő, amit érzésem szerint az isztambuli fiaskó állított meg, azaz az oroszok fel lettek ültetve. Egy még hátsóbb szándékot feltételezve pedig az orosz politikai és gazdasági elitnek is jól jön ez az egész, így ördögi módon az ukrán és orosz katonák meghalnak, a többiek fizetik a számlát akiknél meg a gazdasági hatalom, még gazdaggabbak lesznek.

A magyar honvédség technikáját talán megverhetik, de egy ukrajna a büdös életben nem szállja meg Magyarországot. Gondolod a maradék 10-15 dandárjukkal majd idejönnek jampizni mi meg nézzük tétlenül? Előbb döglenek bele mint mi. Azért van még itthon 1-2 százezer ember akiben van spiritusz. Te lehet nem tartozol közéjük, de nagyon tévedsz ha azt hiszed hogy ide csak úgy bejöhet párezer azovos barbár, akik Odesszában civileket égetni azt tudtak de még a donbasziak is kipicsázták őket. Faszom az ilyen kishitűségbe.
Ha arról van szó már ha van mivel harcolnék a hazámért családomért.De ott van ha van mivel mert ami volt itt fegyverzet "tartalékba" azt már nagy részt "beolvasztották",eladták sz....,h.....t.Vagy "elajándékozták" például Iraknak mert a Nato úgy is megvéd minket(vagy nem).De ha tehetem és ez megtörténik azt a politikust lőném elősször fejbe aki ránk hozná a bajt.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 454
113
Gurkhák az orosz oldalon.
Bandera ölel.
Avdiivka. Már csak a fedő hiányzik.
Német tudósok
Szuper Szuhoj
Lengyel józan vélemény
Rheinmetal gyár Kárpátalján...csak nem nekünk?
Összfogl.07.10.
Napi csecsen
 

Spartan.asfv

Well-Known Member
2016. október 25.
767
2 286
93
Az igazság után immár a gurkhák is az oroszok oldalán? :)

Eddig mindenhol cáfolták ezeket a híreket.A gurkhák is indiából.Van erre valamilyen normális forrás?Én sajnos csak a cáfolatokat találtam.