[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113
Vlagyimir Putyin orosz elnök nyilatkozatai a Biztonsági Tanács operatív ülésén

Főbb tézisek:

▪️A kijevi nyugati kurátorok nem titkolják csalódottságukat az úgynevezett ellenoffenzíva eredményei miatt.
▪️Ukrajna kimeríti mobilizációs erőforrásait. A nyugati fegyverek készletei kimerültek, és a technológiai képességek korlátozottak.
▪️A különleges hadművelet vezetése professzionalizmusról tanúskodik, a katonák, tisztek bátran teljesítik kötelességüket, a nyugati "sebezhetetlen" felszerelés pedig tökéletesen ég a csatatéren.
▪️Ukrajnában fokozatosan változik a közvélemény, a lakosság „fokozatosan magához tér”, a hozzáállás Európában is változik.
▪️Az ukrán konfliktus elhúzódása előnyös az amerikai elit számára .
▪️Lengyelország függetlensége a második világháború után nagyrészt a Szovjetunió részvételének köszönhetően helyreállt.
▪️A mai Lengyelország nyugati területei Sztálin ajándéka a lengyeleknek.
▪️Oroszország úgy látja, hogy a kijevi rezsim kész minden eszközt bevetni, hogy "megőrizze korrupt természetét".
▪️Az ukrajnai árulók készen állnak arra, hogy „megnyissák a kapukat” a külföldi befolyásos nyugati erők előtt, és újra eladják az országot.
▪️A lengyel vezetők a jelek szerint egy koalíció létrehozására törekednek a NATO égisze alatt, hogy beavatkozhassanak az ukrajnai konfliktusba, és egy nagy területet elfoglaljanak maguknak.
▪️Lengyelország is el akarja foglalni a fehéroroszországi föld egy részét , a lengyelek háborújának felszabadítása az uniós állam ellen automatikusan háborút jelent Oroszország ellen.
▪️Putyin utasította a Külügyi Hírszerző Szolgálat vezetőjét, Naryskint, hogy kövesse figyelemmel Lengyelország Ukrajnával kapcsolatos terveit .
▪️Lengyelország elfoglalta Litvánia egy részét, elfoglalta történelmi földjeit Oroszországtól és részt vett Csehszlovákia felosztásában, kihasználva a polgárháborút.
▪️Oroszország minden rendelkezésre álló eszközzel visszavág a Fehéroroszország elleni nyugati agresszió esetén.

Amúgy ha a zárt ajtók mögött is ez volt az operatív ülésen, akkor az oroszok óriási bajban vannak. Ez elmegy filozófia diplomaosztón, de egy dolog a Való Élethez képest hiányzik belőle. Az operatív katonai műveletek. Nem azt mondom, hogy tegyék közzé, hogy hol fognak legközelebb rakéta csapást mérni, de azt hinné az ember egy ilyen ülésről, hogy vagy nem beszélnek semmit utána, vagy perspektívát adnak, mondjuk győzelmi jelentést arról, hogy jól haladnak az újoncok toborzása, vagy fontoskodó szöveg, hogy áttekintettük az ukrán kikötők lezárásához szükséges legfontosabb lépéseket.
Magán véleményem, és lehet a katonák meg fognak cáfolni, de ez mesedélután. A fronton max repülőt hajtogatnak a papírból, amire írták és az ellenség fejéhez vágják, hogy az ukránok kezdik már bánni, hogy bele mentek a háborúba.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Látom, azt hiszed, hogy ezeket oroszok ellen szánják ... :oops:

--------------
Más!

Rheinmetall saját legvédelemmel szándékozza védeni a ukrainai gyárát, miután az oroszok megtámadásával fenyegetoznek :cool: :


... Solovjov pedig az oszes európai Rheinmetall gyárat lebombáztatná ... :rolleyes:
https://eurozpravy.cz/zahranicni/so...-nato-neni-na-co-cekat-rika-ve-videu.q5cyp3j2

Megjedzendo, hogy mostanában az oroszok és a csatlósaik az ukrán hadiipar megsemmisítéset próbálták a kulonleges hadmuvelet eredménye-ként felmutatni - holott az azért még mégis csak létezik. A Rheinmetall gyár felépítése viszont túlsagosan látványos, hogy el hehessen tussolni úgy, mint mondjuk a felívelo ukrán muníciógyártást. Ezert már a híre is enyire duhíti oket, annak ellenére, hogy magának a gyártásnak a beidítása még azért természetesen várni fog magára. ;)

Spoiler:):

37525458add4697239a4ea0b912a39ce.png
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Látom, azt hiszed, hogy ezeket oroszok ellen szánják ... :oops:
Elolvastad a cikket egyáltalán?
--------------
Más!

Rheinmetall saját legvédelemmel szándékozza védeni a ukrainai gyárát, miután az oroszok megtámadásával fenyegetoznek :cool: :

1 Közel sem biztos hogy megvárják míg teljesen felépül
2 Lehet egy Kinzsal szalvóval nyitni a légvédelemre.
3 Az Sz-70 lopakodó drón 2 tonna fegyverzetet tud vinni, az is kinyithatja az ajtót a többieknek ;) Úgyis most akarják befejezni a tesztelést.
Én biztos vagyok benne, hogy megoldják majd ha odakerül a sor...
A hoholok az új flottájukkal készülnek a gabonafolyosó biztosítására.
itt a korábbi videó arról, amire most azt mondják Leo. Számomra nem felismerhető, de nem kizárt.
A hoholok a Wisent segítségével átjutottak az aknásítás vonalán, de meglátták őket...
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 888
12 435
113
Nekem errol az jutott eszembe mint amikor Bodocs egyszer a fellepesen lebaszta az operatort hogy munkaidoben szorakozik mert o is nevetett az egyik viccen. Na most ugyanezt el lehet mondani a dron operatorokrol is. :D

Szerintem eloszor ugy lehettek vele hogy ez az akcio mar annyira komplex es fejlett hogy nem is ertik mi tortenik, aztan egy ido utan rajottek hogy az ukrik csak valoszinuleg be vannak baszva. :D
 

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
673
2 018
93
Ez azért így péntek délutánra (C. Notation kolléga 2017) kicsit erős lesz. A SzU ugyanúgy lerohanta és megszállta LO-ot a 2.VH elején mint a nácik. Később ezt a területet meg is tartották (pedig LO sosem üzent hadat nekik) és a német területekből adtak oda. Ìgy született meg a LO "nyugatra tolása" történelmi fogalom...
Bocs, Notaricon-t akartam írni, sunyiban kijavította a spell checker
 
  • Tetszik
Reactions: rappali_

Fundin

Well-Known Member
2019. június 22.
718
2 716
93
Azért nem kellene minden ukrán marhasàgot komolyan venni. Ez a "Rheinmetal magát védi" mèg poénnak is gyenge.
A Rheinmetál egy nyilvánosan működő részvénytársaság a vezetőség vajon, hogy kívánja a részvényesek befektetését biztosítani ? Vagy valaki garanciát vállal a befektetésre ? Nem tudunk eleget.... De megejtettem egy e-mailt a vezetőség felé. HA válaszolnak a lényeket nem leszek rest megosztani a fórumközösséggel :)
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 468
23 995
113
Ukri egység rossz napja:

Lancet vegyes, tank, tüzérség, légvédelem...:

Reggel Odessza ismét kérte a felmentését a gabonaüzlet alól:

Ironikusan egy hentesüzem területén semmisítettek meg pár ukrit:

Tegnap aknárafutott majd ledobott lánctalppal tolatgató tank videó másik fele:

Milyen akna lehet ez? TM83 vagy PTKM?

Valami történt, wisent1-el mentek át az aknamezőn az útászok, az atgm már nem volt beleszámítva:

Az első dokumentáltan megsemmisült M88A2 mentőjármű:

Oroszok propaganda szórólapot lőnek az ukriknak:

Lembergi katonai temetőben gyűlnek a banderisták:

A washington post szerint fogy a pótalkatrész a nyugati technikához:

A napokban felkerült rosztovi "lőszerraktár" egy hulladéktelep:
 

Tumpek

Well-Known Member
2021. június 28.
71
491
53

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Az oroszok hazugsága.ru szerint.
:D

És a föld is lapos, persze hát.
;)
Tudom, hogy nehéz, de számolj már egy kicsit. A tüzérség okozza a veszteségek 70-90 százalékát. Az oroszok 5-10-szeres tüzérségi fölényben vannak. Értem én, hogy kellemesebb hazudni magatoknak, de kurva szar lesz a földre érkezés.
És egyébként is az ukránok magyar földeket bitorolnak(Ung, Ugocsa, Bereg és Máramaros északi fele), ezért egy magyar hazafi nem támogatja őket!

m-ukr-M-55-S.jpg

Találatot kapott kapor M-55S
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 657
55 318
113
Nekem errol az jutott eszembe mint amikor Bodocs egyszer a fellepesen lebaszta az operatort hogy munkaidoben szorakozik mert o is nevetett az egyik viccen. Na most ugyanezt el lehet mondani a dron operatorokrol is. :D

Szerintem eloszor ugy lehettek vele hogy ez az akcio mar annyira komplex es fejlett hogy nem is ertik mi tortenik, aztan egy ido utan rajottek hogy az ukrik csak valoszinuleg be vannak baszva. :D
A primitiv oroszok csak nem ismerik a NATO eljárásokat, mint pl a sebesültet az egyik lábánál fogva húzni.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 091
25 053
113
Szó volt az Sz-200 bevetésekről, egy ukrán tüzelőállás, még 2013-ból.
1370944322_ukraina-s-200.jpg

Orosz katonák kiképzése. Szerencsétleneket csak úgy kiképzetlenül küldik a frontra, egyesek szerint.
Ukrán csapatlégvédelem -1 Osza komplexum
Én az oroszok helyében kiterjeszteném a Fekete-tenger legalább 150km-es körzetére, hogy minden felderítést, kémkedést, zavarást és fegyverzet irányítást végző haditechnikai eszközt, mint ellenséges tevékenységet alkalmazót, szervezettől, országtól függetlenül célpontnak tekintek, első alkalommal figyelmeztetek, a másodiktól megsemmisítek.
Prigozsin azért elérte, hogy a darázsfészek felbolydult. Én nem tudom, hogy ez a 100.000 fős állományú orosz haderő 900 páncélossal és megfelelő tüzérséggel tényleg ott van-e a határnál, de nem lennék meglepve ha megindulnának, esetleg délről is, mert az időjárás és a front helyzet teljesen rendben van. Nem látom, hogy a januárban Dmitrij Rogozsin által beharangozott orosz Marker robotok megjelentek volna a frontvonalon.
1440x810_cmsv2_2685c193-3a23-59bb-9d37-d87678f64897-7340794.jpg

BMP-3 lőszermálházás
RIA_8481749-pic_32ratio_1200x800-1200x800-4320.jpg

RIA_8481749-pic_32ratio_1200x800-1200x800-4320.jpg

Akna(nem bánya)gránát betöltés
upload-2023-07-13T182719Z_2019580952_RC2B22A8KMMA_RTRMADP_3_UKRAINE-CRISIS-EAST-pic_32ratio_1200x800-1200x800-63915.jpg

Szerintem Sztrelkov-ra inkább csaK ráijesztenek, kicsit elbeszélgetnek vele, hogy hanyas a kabát. Nem fogják becsukni.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 363
77 048
113
Tudom, hogy nehéz, de számolj már egy kicsit. A tüzérség okozza a veszteségek 70-90 százalékát. Az oroszok 5-10-szeres tüzérségi fölényben vannak. Értem én, hogy kellemesebb hazudni magatoknak, de kurva szar lesz a földre érkezés.
És egyébként is az ukránok magyar földeket bitorolnak(Ung, Ugocsa, Bereg és Máramaros északi fele), ezért egy magyar hazafi nem támogatja őket!

m-ukr-M-55-S.jpg

Találatot kapott kapor M-55S
Az ukrán veszteségek nagy része a tüzérségtől van én a 90% sokallom, de egy 70% az biztosan. Viszont az orosz veszteségek nagy része nem tüzérségtől van hanem minden mástól, mert kisebb az ukrán tüzérség. Nem lehet úgy számolni, hogy van orosz oldalon száz halott abból 90 a tüzérségtől, akkor az ukránnál meg 1000 halott jut az orosz 100-ra amiből 900 a tüzérség számlájára írható, mert tízszeres az orosz tüzérségi fölény.