[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
2 019
5 504
113
A repteret úgy szecskázod fel, hogy a kifutópálya közepére odavágsz valami jó nagyot. Az F-16-os eléggé háklis a kifutópálya tisztaságára, arról már nem is beszélve, hogy mennyire háklis a közepén lévő nagy lyukra.

Nem hiszem, hogy az oroszok meglépik, de a Szu-57-nek ez lenne az ideális bemutatkozás.
Ezzel max 1-2 napra lehet kiiktatni egy kifutót.Ahonnan felszál egy 29-es 27-es Su 24 onnan az F16 is.Svéd "marketingel" ellentétben megfelelően előkészített autópálya szakaszról is felszálhat nem csak a "gripen" kiváltsága ez és az igaz az összes 4 gen gépre.Legkevésbé "háklis" erre a 4 gen nyugati gépek közül a hornet a legkevésbe "kényes" annak köszönhetően hogy a hordozós "irányított becsapódásokhoz" van méretezve a futóműve.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 059
5 570
113
Oroszország már maga gyártja a Sahid drónokat - részben amerikai cégek gyártotta alkatrészeket tartalmaznak

Oroszország megkezdte az iráni Sahid önmegsemmisítő drónok saját verziójának gyártását és felhasználását Ukrajna megtámadására - írta a Conflict Armament Research (CAR) brit kutatócsoport vasárnap közzétett jelentésében, amelyet az Ukrajinszka Pravda hírportál szemlézett.

A brit szakértők ezt a következtetést az ukrán hadsereg által lelőtt drónok tanulmányozása után vonták le. Mint jelentésükben leírták, a drónok úgy néztek ki, mint az iráni Sahid-136-os típusok, de azt találták, hogy olyan elektronikus modulokkal rendelkeznek, amelyeket Oroszország használ felderítő drónjaiban.

Kiemelték, hogy a drónok hajótestének szerkezete és belső moduljai, különösen a navigációhoz használtak jelentős eltéréseket mutatnak az iráni drónokhoz képest. Tanulmányukban megjegyezték, hogy ezek a drónok, akárcsak az iráni Sahidok, szinte teljes egészében olyan alkatrészekből készülnek, amelyeket Oroszországon kívül gyártottak.
A szakértők körülbelül száz alkatrészt azonosítottak a lezuhant drónok több mint harminc moduljában. Gyártójuk 22 cég hét országból, köztük Oroszországból. A legtöbb alkatrészt kínai, svájci és egyesült államokbeli székhelyű cégek gyártották, 12 alkatrészt pedig Oroszországban gyártottak le az Ukrajna elleni orosz invázó tavaly februári kezdete után - állapították meg a CAR kutatói.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztetett arra, hogy júniusban az Egyesült Államok bizonyítékot mutatott be arról, hogy az oroszországi Tatárföldön iráni drónok gyártására szolgáló üzem épül.


Forrás: https://kuruc.info/r/67/263049/
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Ezzel max 1-2 napra lehet kiiktatni egy kifutót.Ahonnan felszál egy 29-es 27-es Su 24 onnan az F16 is.Svéd "marketingel" ellentétben megfelelően előkészített autópálya szakaszról is felszálhat nem csak a "gripen" kiváltsága ez és az igaz az összes 4 gen gépre.Legkevésbé "háklis" erre a 4 gen nyugati gépek közül a hornet a legkevésbe "kényes" annak köszönhetően hogy a hordozós "irányított becsapódásokhoz" van méretezve a futóműve.
A logisztika ami a harcigépek mögé kell az meg smafu ? Bárhová , bármikor odatelepíthető ? A lófaxt , olyan szinten rontja a hatékonyságot , hogy gyakorlatilag majdnem árt mint használ ! Szükségmegoldás még egy tartalék reptér is a bázishoz képest nemhogy egy autópálya !
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 461
69 360
113
Azert majd ha egyszer megunjak a felek, utana jo sokaig el nyalogatja itt mindenki a sebeit. Az oroszok az eloerot es technikat, a nyugat a tonkrement gazdasagat es a technikat.
Az ukranok meg mint nep addigra ugyis eltunnek. Par kisebb - nagyobb maganterulet, kiskiralysag elofordulhat itt ott a romok kozt.
De addig meg van hatra par szazezer untermensch ukran aki arra var hogy eggye valjon a csernozjommal.

Patriak hullanak, hol egy Sisu hol egy Rozsomak.

Nalunk az orosz balettos öngyilkos akar lenni a checheknel meg az ukran gyilkos.

Elhalt ukran roham.

Egy szerelveny Hurrikan.
Egy kisebb Nato haderőt idozojelbe tenne.

Az esztek mar a GDP - juk 1%-at az ukranoknak adjak.
Pedig nencsenek vastagon eleresztve, de lesz ez meg tobb is.
 

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
391
2 670
93
Ezzel max 1-2 napra lehet kiiktatni egy kifutót.Ahonnan felszál egy 29-es 27-es Su 24 onnan az F16 is.Svéd "marketingel" ellentétben megfelelően előkészített autópálya szakaszról is felszálhat nem csak a "gripen" kiváltsága ez és az igaz az összes 4 gen gépre.Legkevésbé "háklis" erre a 4 gen nyugati gépek közül a hornet a legkevésbe "kényes" annak köszönhetően hogy a hordozós "irányított becsapódásokhoz" van méretezve a futóműve.

Angelsoulnak volt egy posztja régebben arról, miért nem annyira egyértelmű az autópályáról üzemeltetés. Amit én a szerény PPL tanfolyamon láttam repülőgépekből, lenne ott gond bőven. Egy-egy felszállásra még mehet, de többre nem alkalmas módszer.

Ne becsüld alá a logisztikai és karbantartási problémákat. Többek között ez a háború kiválóan rámutatott arra, milyen gyenge pont a nyugati haditechnikában a karbantartás folyamatos, tartalékok nélküli használat esetén.

Ha megnézed az USAF rendelkezésre állási riportját, az F-16 11 évből 0 évben érte el a kitűzött rendelkezésre állási célt. Patika körülmények között, nem úgy, hogy közben az oroszok hetente belebombázták a kifutót és a karbantartó infrastruktúrát a földbe.

Szerintem a nyugat az F-16-osokkal kapcsolatban kicsit struccpolitikát játszik. Elkezdték a kiképzést, hogy legyen mit mutogatni, de a legutóbbi hírekben már "majd 1 év múlva lesznek kész a pilóták" szerepelt.

Tisztességes bombákkal pedig szerintem ki tudják ütni azt a kifutót több mint 1-2 napra is. De ehhez aztán végképp nem értek. Viszont nagyon kíváncsi lennék, mit tud csinálni vele egy szemből, laposan bejövő Kindzsal.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 651
113

Az ellenség erőteljes tank offenzívát hajt végre, és megpróbálja fogókba fogni Kleshcheevkát​

Amint arról a Russzkaja Veszna korábban beszámolt, Artyomovszk déli szárnyán csapataink ma ellentámadást indítottak , és vissza tudták küldeni a település déli részét. Kleshcheevka, amely után az ellenség ellentámadást indított.
Egy harckocsikból és gyalogsági harcjárművekből álló páncélozott csoport támadásba lendült Klescsejevkától északra, hogy északról fedezze a falut. Az egyik harckocsi azonnal megsemmisült, a másik megsérült, és megpróbál visszavonulni.
Heves harcok dúlnak az erdősávok területén.
Tüzérségünk az ellenségen dolgozik, az ellenség is lő, támogatja előrenyomuló erőit.
Источник: https://rusvesna.su/news/1691929665

Támadás Urozhayne ellen: az ukrán fegyveres erők páncélos csoportja megpróbálta elfoglalni a falu központját, és támadás érte (VIDEO)​

Az Ukrán Fegyveres Erők páncélos csoportja megpróbálta elfoglalni a Vremevszkij-párkányon lévő Urozsajnoje falu központját, Zaporozsje és a DPR találkozásánál.
A több páncélozott járműből álló rohamcsoport betört a település központjába, de az orosz katonák legyőzték.
Folytatódik a harc a faluért, az ellenség a falu felét uralja és továbbnyomul.
Источник: https://rusvesna.su/news/1691930410

Nyugaton azt remélték, hogy az ukrán fegyveres erők sikeres ellentámadása télig tárgyalásokra kényszeríti Oroszországot, most azonban a nyugati döntéshozók azon kezdenek gondolkodni, hogy felkészítsék Kijevet az ukrán csapatok jövő tavaszi esetleges offenzívájára – írja. a Wall Street Journal⚡️
A német Rheinmetall konszern a tervek szerint ez év végéig Luna New Generation felderítő UAV-kat szállít Ukrajnába.

A szállítások magukban foglalják magukat a drónokat, a hozzájuk tartozó kilövőket, valamint egy irányítóállomást és egy logisztikai csomagot is.

Az ilyen típusú drónok a légi felderítés mellett nagy sebességű kommunikáció szervezésére, RER és EW lebonyolítására is használhatók.

A "Luna NG" 12 órán keresztül képes folyamatos repülésre 100 km-nél nagyobb távolságon.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 999
57 228
113
Oroszország már maga gyártja a Sahid drónokat - részben amerikai cégek gyártotta alkatrészeket tartalmaznak

Oroszország megkezdte az iráni Sahid önmegsemmisítő drónok saját verziójának gyártását és felhasználását Ukrajna megtámadására - írta a Conflict Armament Research (CAR) brit kutatócsoport vasárnap közzétett jelentésében, amelyet az Ukrajinszka Pravda hírportál szemlézett.

A brit szakértők ezt a következtetést az ukrán hadsereg által lelőtt drónok tanulmányozása után vonták le. Mint jelentésükben leírták, a drónok úgy néztek ki, mint az iráni Sahid-136-os típusok, de azt találták, hogy olyan elektronikus modulokkal rendelkeznek, amelyeket Oroszország használ felderítő drónjaiban.

Kiemelték, hogy a drónok hajótestének szerkezete és belső moduljai, különösen a navigációhoz használtak jelentős eltéréseket mutatnak az iráni drónokhoz képest. Tanulmányukban megjegyezték, hogy ezek a drónok, akárcsak az iráni Sahidok, szinte teljes egészében olyan alkatrészekből készülnek, amelyeket Oroszországon kívül gyártottak.
A szakértők körülbelül száz alkatrészt azonosítottak a lezuhant drónok több mint harminc moduljában. Gyártójuk 22 cég hét országból, köztük Oroszországból. A legtöbb alkatrészt kínai, svájci és egyesült államokbeli székhelyű cégek gyártották, 12 alkatrészt pedig Oroszországban gyártottak le az Ukrajna elleni orosz invázó tavaly februári kezdete után - állapították meg a CAR kutatói.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztetett arra, hogy júniusban az Egyesült Államok bizonyítékot mutatott be arról, hogy az oroszországi Tatárföldön iráni drónok gyártására szolgáló üzem épül.


Forrás: https://kuruc.info/r/67/263049/
Erről volt itt már hír, ha jól emlékszem. Ott mintha azt irták volna, hogy a testet műanyagra cserélték.
 

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 552
4 734
113
Ezzel max 1-2 napra lehet kiiktatni egy kifutót.Ahonnan felszál egy 29-es 27-es Su 24 onnan az F16 is.Svéd "marketingel" ellentétben megfelelően előkészített autópálya szakaszról is felszálhat nem csak a "gripen" kiváltsága ez és az igaz az összes 4 gen gépre.Legkevésbé "háklis" erre a 4 gen nyugati gépek közül a hornet a legkevésbe "kényes" annak köszönhetően hogy a hordozós "irányított becsapódásokhoz" van méretezve a futóműve.
Az F 16 beömlő nyílása az alján van….

Nagyon jó gép, de emiatt a kifutóra nagyon érzékeny!

A “svéd marketing” annyiban valós hogy a Gripen rövidebb pályaszakaszt igényel a leszálláshoz…. Az autópályás bulira pedig fel voltak/ vannak készülve….
Már eszközileg, személyzetileg, stb…. Ez iszonyat felkészültséget igényel… nekik megvan.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Az F 16 beömlő nyílása az alján van….

Nagyon jó gép, de emiatt a kifutóra nagyon érzékeny!

A “svéd marketing” annyiban valós hogy a Gripen rövidebb pályaszakaszt igényel a leszálláshoz…. Az autópályás bulira pedig fel voltak/ vannak készülve….
Már eszközileg, személyzetileg, stb…. Ez iszonyat felkészültséget igényel… nekik megvan.

Volt itt erről nagyon részletes leírás, hogy a repülőgéphordozók fedélzetét is láncban állva fésülik át mielőtt megindul a napi rutin, nyugati gépek egyszerűen alkalmatlanok arra, hogy ad-hoc autópályáról üzemeljenek (ahogy modern orosz/kínai stb. is).

F-16 pedig különösen rossz ebből a szempontból, mivel pont a föld felől szívja a levegőt felszálláskor.

Fizikai képtelenség lenne, hogy az oroszok ne szúrják ki a lezárt autópálya szakaszokat, amit minden felszállás/leszállás előtt emberek tucatjai kutatnak át, szó szerint miden fűszálat felszedve.
 

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
651
2 911
93
Ukrajna a kegyvesztett ex-képviselőre támaszkodik a fegyverekért – NYT (RT)

Több millió dollárt keresett fegyvereladásokból egy volt ukrán korrupcióval gyanusított törvényhozó az ukrán konfliktus tavaly februári kezdete óta – írja a New York Times.

A lap szerint a Vlagyimir Zelenszkij elnök által egykor bűnözőnek nevezett Szergej Pasinszkijhoz állítólagos kapcsolatban álló cég a kijevi hadsereg egyik fő fegyverszállítójává vált.

A New York Times szombati cikkében arról számolt be, hogy az ukrán védelmi minisztérium röviddel azután vette fel a kapcsolatot a politikailag elszigetelt Pasinszkijjal, hogy Moszkva megindította katonai offenzíváját.
A NYT szerint a katonai tisztviselők kétségbeesetten igyekeztek minél több szovjet típusú lőszert beszerezni, és abban reménykedtek, hogy a volt képviselő tud segíteni informális kapcsolataival a fegyverüzletben.
Pashinsky korábban éveket töltött a katonai kiadások felügyeletével – jegyezte meg az újság.
A NYT vizsgálata szerint az Ukrainian Armored Technology, egy Pashinsky-hoz köthető vállalat azóta a „legnagyobb magánfegyverszállító Ukrajnában”.
A cég állítólag gránátokat, tüzérségi lövedékeket és rakétákat vásárol és értékesít az ukrán hadseregnek, transzeurópai közvetítői hálózatot alkalmazva. 2022-ben az ukrán Armored Technology több mint 350 millió dolláros árbevételről számolt be, ami az előző évi 2,8 millió dollárhoz képest emelkedett.
A lap névtelen ukrán tisztviselőkre hivatkozva azt állította, hogy a hatóságok vizsgálják a cég árait, valamint Pashinsky feltételezett pénzügyi kapcsolatait a beszerzési tisztviselőkkel és külföldi cégekkel.
A médiában leírták Pasinszkij egyik állítólagos tervét, amely Bulgáriát érintette – a szovjet típusú lőszerek egyik nagy gyártóját, amely megtagadta, hogy azokat közvetlenül Ukrajnának szállítsa.
A volt ukrán parlamenti képviselő állítólag arra kérte a helyi kapcsolatát, hogy adjanak le rendeléseket, és gondoskodjanak arról, hogy a bolgár fegyvergyárak ezeket előnyben részesítsék. A NYT szerint a szállítmányokat hamisan Lengyelországba szántként tüntették fel Andrzej Kowalczyk közvetítő segítségével.
A cikk szerint az árak minden lépésnél emelkednek, ahogy a közvetítők leveszik a részüket, és az ukrán hadsereg fizet.
A költségeket azonban nagyrészt az európai segélyek fedezik – írta a lap. Míg a nyugati tisztviselők elégedetlenek az olyan árnyas alakok újjáéledésével kapcsolatban, mint Pashinsky, a NYT szerint hallgatnak, mert attól tartanak, hogy rájátszanak az ukrán korrupcióról szóló orosz narratívákra.

A volt képviselő tagadta, hogy tárgyalt volna ilyen megállapodásokról, és „hazám felelős polgárának” nevezte magát.

2019-ben Vlagyimir Zelenszkij elnök „bűnözőnek” nevezte Pasinszkijt, és az ország korrupcióellenes hivatala ezt követően vizsgálatot indított a volt képviselő ellen. Házát és irodáját 2020-ban razzia érte.
A jelentés azt feltételezi, hogy az ukrán kormány felfüggesztette korrupcióellenes kampányát annak érdekében, hogy a fegyverek és lőszerek zavartalan beáramlását biztosítsák az országba. Egyes korábban korruptnak minősített kétes szereplők ezért lehetőséget kaptak arra, hogy ismét állami szerződésekkel tömjék ki a zsebüket, miközben a tisztviselők másfelé néznek – tette hozzá.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Rémisztő pillanat: Orosz BMPT Terminátor brutálisan megtámadott egy egész ukrán csapatot a lövészárkokban

Az orosz hadsereg által készített videofelvételen látható, ahogy az orosz Terminátor gyorsan bevetésre kerül arra a területre, ahol ukrán csapatok tartózkodnak, és heves tüzet zúdít, teljesen elnyomva az ukrán hadsereg ott állomásozó erőit.


Én csak lefordítottam az eredeti (hangzatos = döbbenetesen primitív) címet és megjegyzést.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113
uki-T-64-BV.jpg

uki-T-64-BV-2.jpg

uki-T-64-BV-3.jpg

kilőtt T-64BV harckocsik
uki-Leo-2-A4.jpg

Leopard-2A4
uki-tr-fea-T-72-AV.jpg

ukránoktól zsákmányolt T-72AV
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 304
29 838
113
Alina Lipp interjúja D. Rogozinnal, oroszul, német felirattal

Tacheles nr 115 németeseknek Thomas Röperrel és Robert Steinnel
Témák: a készpénz szélsőjobbos, az USAban a többség cenzúrapárti, Habeck (német gazdasági miniszter) álomvilága, Olaf Scholz és az LNG terminálok, német rakéták Oroszország ellen, fake news Londonból, békefeltételek, az EU kutyaszorítóban, gyermek- és szervkereskedelem?, letartóztatási parancs Putyin ellen, Niger, Borell, "provokáció", Guaido* 2.0?, történelemhamisítás, utazások Oroszországban

* Juan Guaido
https://hu.wikipedia.org/wiki/Juan_Guaidó
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
2 019
5 504
113
A logisztika ami a harcigépek mögé kell az meg smafu ? Bárhová , bármikor odatelepíthető ? A lófaxt , olyan szinten rontja a hatékonyságot , hogy gyakorlatilag majdnem árt mint használ ! Szükségmegoldás még egy tartalék reptér is a bázishoz képest nemhogy egy autópálya !
Elsősorban arra reagáltam elég "odabaszni" egy nagyot a kifutó közepére ahoz hogy "kiiktassák".Egy CM ütötte "gödröt"se sok idő betemetni,leaszfaltozni.
Angelsoulnak volt egy posztja régebben arról, miért nem annyira egyértelmű az autópályáról üzemeltetés. Amit én a szerény PPL tanfolyamon láttam repülőgépekből, lenne ott gond bőven. Egy-egy felszállásra még mehet, de többre nem alkalmas módszer.

Ne becsüld alá a logisztikai és karbantartási problémákat. Többek között ez a háború kiválóan rámutatott arra, milyen gyenge pont a nyugati haditechnikában a karbantartás folyamatos, tartalékok nélküli használat esetén.

Ha megnézed az USAF rendelkezésre állási riportját, az F-16 11 évből 0 évben érte el a kitűzött rendelkezésre állási célt. Patika körülmények között, nem úgy, hogy közben az oroszok hetente belebombázták a kifutót és a karbantartó infrastruktúrát a földbe.

Szerintem a nyugat az F-16-osokkal kapcsolatban kicsit struccpolitikát játszik. Elkezdték a kiképzést, hogy legyen mit mutogatni, de a legutóbbi hírekben már "majd 1 év múlva lesznek kész a pilóták" szerepelt.

Tisztességes bombákkal pedig szerintem ki tudják ütni azt a kifutót több mint 1-2 napra is. De ehhez aztán végképp nem értek. Viszont nagyon kíváncsi lennék, mit tud csinálni vele egy szemből, laposan bejövő Kindzsal.
Arra pont alalmas hogy adott esetben 1-2 bevetést repüljenek gépenként amíg a repteret üzemképessé teszik.Vélemenyem szerint az a kevés gép arra lessz elég mint a mostani szovjet eredetű gépek hogy "szorványosan" vessék be őket.Kindzsal csinál egy szép nagy "krátert" semmi több.Itt egy kifelyezetten kifutók rombolására tervezett fegyver.
Volt itt erről nagyon részletes leírás, hogy a repülőgéphordozók fedélzetét is láncban állva fésülik át mielőtt megindul a napi rutin, nyugati gépek egyszerűen alkalmatlanok arra, hogy ad-hoc autópályáról üzemeljenek (ahogy modern orosz/kínai stb. is).

F-16 pedig különösen rossz ebből a szempontból, mivel pont a föld felől szívja a levegőt felszálláskor.

Fizikai képtelenség lenne, hogy az oroszok ne szúrják ki a lezárt autópálya szakaszokat, amit minden felszállás/leszállás előtt emberek tucatjai kutatnak át, szó szerint miden fűszálat felszedve.
Törmelék nem csak azért veszélyes mert beszívhatja a gép. Amire jó példa a Concord 2000 júniusi páriszi balasete ahol egy korábban felszálló gép alkatrésze okozott katasztrófát. Egyenlőre kár túlgondolni az a gépmennyiseg amit kapnak arra lessz elég hogy napi pár bevetést hajtsanak végre mint a jelenlegi szovjet eredetű gépeikkel és túl nagy hatásuk nem lessz a háború kimenetelére.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 861
31 134
113
Thebai szent csapatrol azert hallottal? Nagyon sikeres egy buzi katonai egyseg volt.
Valami baromi falsch elkepzeleseitek vannak a Nyugatrol .Nyugodj bele,ha tamadas erne mondjuk Daniat,vagy Hollandiat,tobben vennek fel a harcot,meg a mundert,mint Mo-on.
Mi köze ennek az eredeti kérdéshez, hogy miért hívják az oroszok ezt katonai műveletnek háború helyett? Semmi. Úgy ahogy a többinek amit írtál sincs semmi köze a témához.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 866
48 726
113
Rémisztő pillanat: Orosz BMPT Terminátor brutálisan megtámadott egy egész ukrán csapatot a lövészárkokban

Az orosz hadsereg által készített videofelvételen látható, ahogy az orosz Terminátor gyorsan bevetésre kerül arra a területre, ahol ukrán csapatok tartózkodnak, és heves tüzet zúdít, teljesen elnyomva az ukrán hadsereg ott állomásozó erőit.


Én csak lefordítottam az eredeti (hangzatos = döbbenetesen primitív) címet és megjegyzést.
Nem csak a cím primitív, a videó is az.