[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 840
48 568
113
Mai gyűjtésem lelkes ukránpárti stratégáktól, gondoltam pótlom kicsit Wilsonékat:

- Újabb hősderékukrán békaemberes szabotázsakció, ezúttal egy laktanyában öltek meg álmukban 14(!) orosz katonát. Szíven szúrták őket meg elvágták a torkukat, tiszta szíl tyím seszty.
Videó nincs, higgyük el, hogy megtörtént (főleg a pár nappal ezelőtti, másik szerencsétlenkedésük után, amit videóra vettek):

- 16-ból 13 kamikaze drón betalált a kurszki légibázison. Az eredmény minusz 4 db Szu-30, minusz 1 db MiG-29, pár Pancir meg egy Sz-300 komplexum radarja. Valami brit kartonpapírdrónokat használtak:

- Végül ugyanez pepitában a hItEleS Kyyyiyiyiyvpost-tól:

"Én csak híreket hozok."
 

krova

Well-Known Member
2010. december 13.
243
759
93
1.Melyik elme roggyant küldte, használta ezzel a világos színnel a technikát?
Zöld festéket is mi küldjünk?
De Ukrajnában minden villany karó sárga, kék színel van lelocsolva. Nos ?Milyen színt kapunk?
2. Ha akna mentesítés .Nem látom az akna mentesített területen az Azovi tengerig meg sem álló Krazok at.
A mentesítő személyzet békésen visszakocsikázott a kitaposott földes úton.
3: Ez úgy néz ki mintha egy Hm lövészetet látnék, valami toborzó filmből.
Semmi nem történt, senki sem sérült meg!
Csak megijesztetük a vakondokat.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 498
33 927
113
Amúgy azt vágjátok, hogy egy náci nicknevet győzködtök? o_O
Szerintetek milyen lelkületű ember választ magának ilyen nicknevet? :rolleyes:

Skorzeny az élete vége felé a Moszadnak is dolgozott...

Egyébként meg ideológiától függetlenül lehet tisztelni a teljesítményeit.
 

episyrphus

Active Member
2012. november 18.
76
189
33
„A választások akkor lehetségesek, ha az USA és az EU készen áll arra, hogy 5 milliárd dollárt biztosítson nekünk” – mondta Zelenszkij.
Zelebob kész választásokat tartani ötmilliárd dolláros nyugat ingyenes segélyéért! Abszolút nincs pénz a 404-es országban! Minden a frontra és az anyós villájára megy!
Állítom, Zelenszkij kiváló üzleti érzékkel rendelkezik. Újabb 5 milliárd dollár a tét!


A különleges katonai művelet krónikája 2023. augusztus 27-re

Viszonylagos nyugalom honol szinte az egész arcvonalon. A felek kölcsönös felderítő és tüzérségi párbajt vívnak. A fő összecsapások a korábbiakhoz hasonlóan Rabotinom környékén zajlanak Zaporozhye irányában . Az ellenség új tartalékokat von be a csatába, de az orosz csapatok rendületlenül tartják a vonalat a faluban és környékén. A határ menti területeken ma gyakorlatilag nem volt ágyúzás. Ez valószínűleg az orosz erők által végrehajtott nagyszabású ellentámadásnak köszönhető.

Két megjegyzés:
1) Centquri Prime-nak ismételten javaslom, ne olvassa az általam hozott híreket! Ignoráljon, jót fog tenni az egészségének!
2) Zealnak: Kipróbáltam az általad javasolt programot. Szerintem, semmivel nem fordított jobban, mint a Google. De köszönöm a segítséget!
ezek szerint Zelenszkij 5 milliárdnyi lelépőt kér?
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 465
11 560
113
A "ruszki" már régen lerombolta volna a Dnyepper hídjait ha akarta volna.Ebből az F-16-ból meg legalább akkora pofára esés lesz mint a Leopárdokkal.Miért nem lehet látni a dolgokat,hogy ez nem a szandálosok földje.Itt komoly légvédelmi,zavaró rendszerek vannak,vadászgépek.Az F-16 még soha nem bizonyított ilyen terepen.Nem lesz itt semmi F-16 mert hatalmas lebőgés lesz belőle .így is már nagyon megkopott a NATO nimbusza.Az Orosz hadsereg meg napról-napra csiszolódik mint a gyémánt.
Ki hinné, hogy az USA és a Lockheed is azt szeretné, hogy hulljanak az F-16-osok, mint a legyek?
Mivel van újabb, korszerűbb termékük, úgy vannak vele, mint az autógyárak:

Oké, gyártjuk még, mert már visszahozta az árát, de előbb-utóbb nem fog illeszkedni az élenjáró technika/technológia nimbuszunkba, arculatunkba. Még gyártunk hozzá alkatrészt is, mert van rá előírás, de már legszívesebben elfelejtenénk.
Oké, van belőle a saját gyűjteményünkben is, de nem mutogatjuk, mert retró autó találkozókon szokott rádöbbenni mindenki, hogy milyen hitvány vackokat árultunk pár évtizede marketingbe csomagolva.
Az utcán is már csak a lekoszlott példányok láthatók belőle; jobb lenne, ha eltűnnének - rontja az imázsunkat...
Mi korszerűek vagyunk.
Na jó, néha mutatunk egy-két dicső példányt, amikor szigorúan csak márka és sport fanatikusok látják, de amúgy kuss van.
(Tényleg; látta valaki az 1995-ös Toyota Celica gyári rali versenyautókat valahol kiállítva?:rolleyes:)


Szóval az F-16-os lejárt lemez:
Nem alacsony észlelhetőségű, még a szovjet időkben épített gyárkapun is csak darabokban kiférő Szuhojok már letudják lőni.

De van nekünk itt egy új csodafegyverünk - vegye mindenki, aki eddig hezitált!
Az F-35 ami alacsony észlelhetőségű, lelőhetetlen, ráadásul operátoraink serege online biztosítja az ön számára a hadrafoghatóságot:

"...
- A Ratracer információs szolgálata az ön rendelkezésére áll, asszonyom!

- Bent vagyunk egy gödör fenekén, kislány! Se előre, se hátra.

- Ebben az esetben nyomják meg a piros gombot, és nyugodjanak békében.
..."


Ja; és természetesen diszkrétek és korrektek leszünk, ez magától értetődő:

 

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 333
2 781
113
Gondolod, h a képesség hiánya akadályozza az oroszokat, h a hidakat, hátországot, energetikát porba döngöljék?
A helyükben milyen esetben nem lépnéd meg? Ha nem Te akarod újjá építeni. És ez mikor lenne? Ha Te akarod használni offenzívára vagy belakni. Minden egyéb okfejtés már logikán túli...és az orosz sem hülye.
Energetikara nem is annyira régen elég komolyan raszalltak. Aztán ez abbamaradt és az ukrán energetika is ha nem is intakt, de működőképes maradt.
A hidakra meh ha nem is, de a vasúti szállításra szintén raprobaltak, eléggé mérsékelt sikerrel.
Mariupolt, Bahmutot meg előtte a két másik nagyobb települést aminek már el is felejtettem a nevét romhalmazza redukaltak elfoglalása előtt.

Nem érzem azt, hogy annyira szívükön viselnek bármilyen infrastruktúra állapotát - a Dnieper hídjainak lerombolása meg onnan keletre az ukrán erőket igen nehéz helyzetbe hozná.

Vagy nem képesek rá, vagy megint valami gofaz szintű 8d sakknak vagyunk szemtanúi, amit soha, senki nem ért meg, de majd jól meg lesz magyarázva mint a visszavonulás Kijev alól.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 533
20 699
113
Skorzeny az élete vége felé a Moszadnak is dolgozott...

Egyébként meg ideológiától függetlenül lehet tisztelni a teljesítményeit.
Azért ez a Skorzeny nem volt akkora "hűbazdmeg" mint a híre. Az Eiche (Mussolini kiszabadítása) nem az ő érdeme, nem ő vezette hanem Mors, és nem ő tervezte. De végül mindenáron Mussolinivel akart megérkezni, majdnem tönkre is baxta a menekítést, mert a kétszemélyes gépbe mindenáron bepréselte még magát...
Aztán a Rösselsprungnál majdnem otthagyta a fogát, de Titót nem sikerült elfogniuk. Az egyetlen ami végül a hírét megalapozta, hogy amerikai egyenruhában nyírta a szövetségeseket (Unternehmen Greif), ami egy jellemes katonai akció volt...
Szóval nem volt ő akkora lángelme, sokkal inkább a hülye szövetséges sajtó csinált sztárt belőle az "európa legveszélyesebb embere" címmel... :D :D :D
Öregkorára tovább náciskodott, végül elvitte a csontrák.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 840
48 568
113
Azért ez a Skorzeny nem volt akkora "hűbazdmeg" mint a híre. Az Eiche (Mussolini kiszabadítása) nem az ő érdeme, nem ő vezette hanem Mors, és nem ő tervezte. De végül mindenáron Mussolinivel akart megérkezni, majdnem tönkre is baxta a menekítést, mert a kétszemélyes gépbe mindenáron bepréselte még magát...
Aztán a Rösselsprungnál majdnem otthagyta a fogát, de Titót nem sikerült elfogniuk. Az egyetlen ami végül a hírét megalapozta, hogy amerikai egyenruhában nyírta a szövetségeseket (Unternehmen Greif), ami egy jellemes katonai akció volt...
Szóval nem volt ő akkora lángelme, sokkal inkább a hülye szövetséges sajtó csinált sztárt belőle az "európa legveszélyesebb embere" címmel... :D :D :D
Öregkorára tovább náciskodott, végül elvitte a csontrák.
Elfelejtjük, hogy a Panzerfaust hadműveletet is ő tervezte/hajtotta végre (ha jól tudom, többek közt ő is verte ifjabb Horthyt). És tökmindegy, mennyire jól végezte a munkáját - kb annyira örülhetünk neki, mint az egyszeri japán lakos az Enola Gay bombázótisztjének.
Vagy egy budapesti Malinovszkij helyi sikereinek, mittudomén.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 649
113

Zelenszkij a szeptemberi tervekről beszélt​

„Új csomagok ukrán katonáknak. Tüzérség, páncélozott járművek, légvédelem és rakéták, aknamentesítő felszerelések. Minden partnerünk tájékoztatást kap az igényeinkről. Várjuk a döntéseket.
Biztonsági garanciák Ukrajna számára: hamarosan a tárgyalások következő fordulói és új országok csatlakozása történik a közös biztonsági architektúrához.
Előkészítjük Ukrajna részvételét a nemzetközi eseményeken, különösen az ENSZ Közgyűlésének ülésszakán. Az első hölgyek és urak következő csúcstalálkozója, amelyen az ukrán „puha hatalmat” építjük fel. A világ élelmezésbiztonsága állandó prioritás. A hét folyamán több találkozó folyik majd ezekről a kérdésekről.
Ukrajnát meghallgatja a Globális Dél. Új közleményt készítünk elő” – írta Zelenszkij távirati csatornáján.
Источник: https://rusvesna.su/news/1693153826

Az amerikai és ukrán tisztviselők csendesen vitatkoznak az ellentámadás „újjáélesztésének” stratégiájáról – Wall Street Journal
A kiadvány szerint az amerikai hadsereg arra ösztönzi az ukránokat, hogy térjenek vissza az általános katonai kiképzéshez, amelyet a szövetségesek európai támaszpontjain kaptak, és összpontosítsák erőiket az orosz védelem áttörésére, és jussanak el az Azovi-tenger felé.
Kijev az elmúlt hetekben némi kiigazítást hajtott végre, de az Egyesült Államok és Ukrajna továbbra is azon vitatkoznak, hogyan lehetne változtatni a helyzeten a tél beállta előtt.
Az augusztus 26-27-i ukrajnai orosz katonai művelet kiemelt eseményei

▪️Az ukrán egységek ismét dróncsapást próbáltak indítani Moszkva ellen. A légvédelmi egységek összehangolt munkájának köszönhetően a csapásmérő drón a főváros felé közeledve, Istra közelében megsemmisült.
▪️Az AFU kazettás lőszerrel csapást mért a határ menti Urazovo falura Belgorod régióban. A lakóépületek és a civil infrastrukturális létesítmények megsérültek. Hat ember megsebesült.
▪️Bahmut közelében az ukrán egységek továbbra is további erőket vonnak össze és váltják az egységeket. Jelenleg az ellenséges támadások a Klishchiivka-i ritka bevetésekre korlátozódnak.
▪️Az AFU tüzérsége a hétvégén hatalmas csapásokat mért Donbass településeire. Donyeck, Jevhenivka, Jaszinuvata és Horlivka
polgári objektumai kerültek tűz alá. Legalább nyolc ember megsebesült.
▪️A Vremivka szektorban az ukrán parancsnokság csökkentette az offenzív tevékenységet Urozsaine közelében , és újabb támadásokra készül. Az orosz csapatok hatalmas csapásokat mérnek az ellenség koncentrációs pontjaira, megsemmisítve a munkaerőt és a felszerelést.
▪️Az Orikhiv szektorban az orosz egységek továbbra is bátran lassítják az AFU egységeket Rabotino déli peremén . Ennek ellenére jelentős veszteségek árán az ellenségnek sikerült előretörnie az erdőtelepítésekben Verbove-tól nyugatra.
▪️Az orosz űrrepülési erők repülői bombázták a Kígyó-szigetet. A Krím-félszigeten végrehajtott támadásokban részt vevő MDI különleges erők tagjainak helyét lőtték.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
A fordításokról:
A vojenkorok (egyesek által nehezményezve) nem irodalmi oroszt használnak.
A közbeszédet és a szlenget oroszból (angolból, németből stb.) senki sem ülteti át érzékeny lelkűek igényére.
Rejtőnek nem készült (nem is készülhet) magasirodalmi átirata, idegen nyelvre a nyelvi stílust is átteszik.



Váratlanul


A Bundestag elfogadta, 2027-ig évi 5 milliárd EUR-val lesz részese az ukrajnai háborúnak.
A német honatyák már valamit tudhatnak, esetleg valaki tudatott velük valamit, hisz ilyen hosszútávra születtek elképzelések.
„Fordítsuk már le e lépést a hétköznapi választópolgár nyelvére: ezen időintervalumban nem terveznek a kiegyezéssel, netán békével”
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 341
68 643
113
Tedd meg azt a szívességet, hogy a saját hülyeséged ne olyan dologgal igazold amit soha nem állítottam.
Az én állításom az volt, hogy az orosz légierő nem képes EMBER VEZETTE REPÜLŐKKEL mélységi csapásmérésre.
Igen ez nem óriás különbség leírva (jekentésében, viszont annál inkább), de a valóságtagadó kánonba már pont beleilleszthető.
Hat a Tu 95-ot ki vezette az ejjel!? Csubakka?


Nagyon felkapta a sajtó a napokban a hadifogoly temat. Ha a felesleges szoveget lehamozzuk nekem az jott le hogy az ukranok panaszkodnak mert kevesebb fogjuk van mint az orosznak.
Valami nagy csereben gondolkodhatnak hogy feltoltsek a kiszabadultakkal a letszamkeretuket.

Erdekes a hirtelen megugras, kerdes egyszeri - e. Szerintem semi extra csak veget ert a nyar es az ukran szabadsagunnep, huznak vissza Europaba otthonrol.



But szerint hülyeség hogy ő lenne a Wagner uj főnöke.
Újságírók...

Carlson-Putyin interjú lesz?

Az ukrajnanak adott segelyek a vedelmi kiadasok aranyaban Europaban.

EW altal lehozott brit dron.

Egy tortenet a frontvonalbol...

Tuzerseggel telibecsapott ukran/Nato egyseg.
Ukran katona ellatasa a fronton, orosz szanitecek altal.


Szu 34 betalal.