[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
800
7 964
93
Gondolom a kép illusztráció. Ha meg a többit jól értem, a FAB1500 is szárnyakat kap. Valamiért úgy gondolják, jobb szépen egyessével célravezetni, mint egy Tu95-ről egyszerre ráborítani az egészet Kijevre, mint anno a szövetségesek tették Drezdával.
Ugye ha borítani akarják akkor a cél fölött kell tartózkodni, ha siklik akkor meg nem. Szóval nagyban nőveli a macik túlélési esélyeit. Főleg hogy mostanában erőcsoportisításokra dobálják ezeket....
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 534
8 880
113
Nem tudom ki ő de az alábbiakat írja.


...
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 881
56 674
113
Nem tudom ki ő de az alábbiakat írja.


...
Ki ez a Takács?
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 970
5 939
113
Tessék itt egy elég meggyőző térkép,hogy merre is mentek az Ukrán katonák.Nagyon remélem,hogy bekövetkezik a hógolyó effektus,és egyre több ilyet fogunk látni ami valószínű ahogy befog köszönteni a raszputyica.Egyebként ahogy olvasgattam brutálisan megszórták azt a területet egy pár napja az oroszok TOS-1-el.Nem csodálkozok hogy egy ilyen csapás lerombolja a morált ,és az életet választották.Miért kéne nekik meghalni az angolszász sakálfajzatokért?


Most mi van akkor ezek oroszok, oroszok gyalogolnak a saját vonalaik felé? Megy ám a sz@rkavarás.
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 883
10 014
113
Ez mondjuk kb. az egész háborúra igaz - nem fehérek harcolnak mondjuk afrikai feketék ellen, a felszerelések is jórészt azonosak (persze ragasztószalag jelzés rulz).

Ellenben megfigyelhető egy érdekes tendencia - mióta Ukrajna áll át nyugati felszerelése (tekintve a Szovjet örökség jórészt elfogyott), egyre kevesebb az "orosz veszteség" videó. Tekintve, hogy az interernetes propagandaháborút leuraló ukrán propagandagépezet kvázi minden saját veszteséget (ha nem volt egyértelmű) orosznak adott el, megjegyzem zseniálisan.

Na ha viszont most van Leopard, M113, Maxpro meg a többi nyugati vas, azzal már nem tudnak így bűvészkedni, hát marad a hallgatás - és hirtelen az oroszok sem a Vörös Hadsereg II.VH-s veszteségeit szenvedik el...
Erre mondja a The Sun, hogy fogd meg a söröm!
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Valaki ki tudna segíteni, hogy melyik nyugati fos próbálta eladni a lángoló Leo 2-est orosz veszteségnek? Google, de még a yandex is elfelejtette...


Csecsen parancsnok beszéde a frontról


Új feladatmegosztás helikoptereknél
Ka-52 szokásos páncélosvadászaton


Mi-28-as drónvadászaton, elején az ukrán kamuhír, hogy a bevetés sikertelen volt


Csellenger nyers videó. Már megy a kopium, hogy orosz T-80-asokat pusztítva illegális aknára futott... Vagy szimplán T-90-nek kamuzzák.


Állítólag hamarosan videó is lesz az új sztárvendéggel
yOcMdTV.jpg

Ek3FR5U.png
 

wankel

Well-Known Member
2016. december 23.
1 051
5 034
113
Valaki ki tudna segíteni, hogy melyik nyugati fos próbálta eladni a lángoló Leo 2-est orosz veszteségnek? Google, de még a yandex is elfelejtette...


Csecsen parancsnok beszéde a frontról


Új feladatmegosztás helikoptereknél
Ka-52 szokásos páncélosvadászaton


Mi-28-as drónvadászaton, elején az ukrán kamuhír, hogy a bevetés sikertelen volt


Csellenger nyers videó. Már megy a kopium, hogy orosz T-80-asokat pusztítva illegális aknára futott... Vagy szimplán T-90-nek kamuzzák.


Állítólag hamarosan videó is lesz az új sztárvendéggel
yOcMdTV.jpg

Ek3FR5U.png
Az a “The Sun” volt, Lancet találatra mondták, hogy orosz veszteség. Nem tudom, hogy fent van-e még a csatornájukon…
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
951
11 163
93
Hatásvadász FOS:

Azért megmosolyogtató, hogy miután a nyugat önti a fegyvereket az oroszok ellenségeinek, sokkot kapnak ha csak szóba kerül hogy az usa ellensége esetleg fejlettebb technikákat kap.
Na hát és persze felszólít, fenyeget. Az nagyon megy a megtestesült demokráciának.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 830
48 499
113
Érdekes elmélkedés a röffenzívában elesett ukrán (al)tisztek számát illetően, és hogy milyen harci potenciálvesztésre lehet következtetni ebből:

Röviden:
A meghalt ukràn tisztek mennyisége arra enged következtetni, hogy az előkészített kb 360 századból úgy 34%-nak veszteséglistára (KIA/WIA) kerültek a parancsnokai.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 622
48 206
113
A Novodonyeckoje-Novomayorskoye térségben.

1. Az ellenség a nap közepén nem járt sikerrel, jelentős veszteségeket szenvedett emberben és felszerelésben. A miénk az összes kulcspozíció.
2. A támadások folytatódnak, a hangsúly a tüzérség tömeges használatán van.
3. Korai még az ellenséges offenzíva ismétlődésének teljes visszaveréséről beszélni - a helyzet folyamatban van, és tovább fejlődik.
A Novodonyeckoje-Novomayorskoye térségben.

Hersoni irány
A helyzet 2023. szeptember 5. 13:00

A Herson régióban a helyzet változatlan: az ukrán alakulatok továbbra is ágyúzzák a szemközti partot, megteremtve a feltételeket a Dnyeperen való átkeléshez a felderítő csoportok számára.
És ha a helyzet stabilizálódott a Golopristan szektor szigeti övezetében, és az ukrán fegyveres erők csak csapásokra korlátozódnak, akkor Herszontól keletre az ukrán alakulatok aktivitása nem csökken.
Az Antonovszkij-híd alatt ismét partra szállt a területvédelem két DRG-je, két-két tízfős csónakban. Az orosz tüzérség dolgozik rajtuk, de az ukrán fegyveres erők a híd betonoszlopait használják fedezékül.
Az Ukrán Fegyveres Erők területvédelmi 124. dandárjához tartozó felderítő csoportok sorsa is tisztázatlan, amelyeket néhány nappal ezelőtt az Antonovszkij-hídtól 1 km-re keletre lévő Alekszejevszkij-sziget bal partjára helyeztek át . Mostanáig az Ukrán Fegyveres Erők támaszpontja van néhány kilométerre északnyugatra Podstepne városától , ahol a 126. dandár mintegy tíz embere erődítményeket szerel fel, és készül a kozák táborok elleni támadásra .
❗️Ugyanakkor ezek a területek jobban elvonják a figyelmet, és az ukrán fegyveres erők mozgásából ítélve a fő csapás Perejaszlavszkij (Kozatsky ) szigetére összpontosul, ahol a DRG 121 mod SRW és 13. dandár fegyveres erőit tervezik bevetni.
Miután biztosították a szigetet, több támadócsoportot terveznek partra szállni, hogy elérjék Novaja Kahovkát . Az elmúlt napokban a tamarinói 406. dandár tüzérei nagy pontosságú M982 Excalibur lövedékekkel lőtték ezt a területet.
A Dnyeper-i hadművelet megkezdésének időpontja pedig az ukrán fegyveres erők sikerétől függ az Orekhovsky szektorban, mivel a mélyreható mozgás csak akkor lehetséges, ha az ukrán fegyveres erők áttörik az RF első védelmi vonalát.

Orekhovsky szakasz helyzete 2023. szeptember 5. 14.00-kor

Rabotino-Verbove fordulóján az ukrán alakulatok egy hete nem tudják áttörni az orosz hadsereg védelmi vonalát. Vannak taktikai sikerek, de Rabotinot nem sikerült elfoglalni, és soha nem léptek be az ukrán fegyveres erők Verbovoyebe.
Egész tegnap az ukrán légi rohamdandárok összevont gyalogsági csoportokkal támadtak Rabotinótól keletre vagy Verbovojétől nyugatra. Mi van ott, hogy ott nem lehetett megvetni a lábát, a 82 fős rohamcsoportok egy része megtagadta a harcot, az egyik parancsnok pedig fogságba esett.
A "Marun" taktikai csoport áldozatainak száma növekszik. Hosszú idő óta most először jelentek meg az érintkezési vonal közelében a 71. Jaeger Brigád egységei, amelyek a Bahmuti csata óta készültek.
És az erősítés mozgását tekintve (amit Lobkove közelében is megfigyelnek , ahol a 128. dandár szabadságát felfüggesztették) , az a benyomásunk támad, hogy az ukrán fegyveres erők széles fronton készülnek új támadásra.
És ezúttal masszívabban. Mobil tűzcsoportokat telepítettek Malaya Tokmachkára a szárazföldi erők fedezésére, és a brit Challenger megsemmisítése ( a Forbes megerősítette ) jelzi, hogy az LBS-hez költöztek. Valószínűleg a harckocsi eredeti helyzetébe mozdult a közeljövőben meginduló offenzíva előtt, de az RF fegyveres erők tüzérei precíz ütést kaptak.
❗️Az ukrán csapatok katonai hadjárata Dél-Ukrajnában az ezen a területen elért sikertől függ, mivel a Herson régióban csak akkor lehetséges a hadművelet, ha az ukrán fegyveres erők áttörnek Tokmakig . Az ellenség tavaszi-nyári , most pedig őszi hadművelete azonban nyilvánvalóan akadozik, és az első Challenger elvesztése csökkenti a "szupertechnika" mennyiségét, aminek meg kellene fordítania a háború menetét.

Rácz András oldalán hozza a cikkét. Százados. Akik kifogásolták az általam hozott cikkek nyelvezetét, erre nem tudom, mit mondanának?