[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Tegnap Borisz, a bohóc azt mondta, hogy Ukrajna megnyerte a második világháborút.
Az Atlanti Tanács díjátadó ünnepségén van még lejjebb azt mondja, hogy Oroszország dobta le a bombát Hirosimára,
"Egy olyan időszakban, amikor Oroszország ismét atomfegyverek bevetésével fenyegetőzik."
Átírják a történelmet, elkeseredve azon, hogy a mai Oroszország legyőzte őket.
Oroszország gazdasága cafatokban van, cafatokban, mondom nektek.)))

Sok hülye politikus van ojrópában, akik mindenáron meg akarnak etetni valami eszement blődséggel..
Sok hülye van ojrópában, akiket ezzel meg is lehet etetni.



Zelenszkij megőrült: a lengyelek után megtámadta a másik nagy szövetségesét is

Origo2023.09.21. 18:02

Volodimir Zelenszkij hosszú hónapokig követelte nyugati szövetségeseitől, hogy szállítsanak vadászgépeket Ukrajna számára. Most azonban az ukrán elnök már válogat a felkínálások között. Jurij Ignat, az ukrán légierő szóvivője nemrég felszólította Franciaországot, hogy ne küldjenek Mirage típusú vadászgépeket, mert azok véleménye szerint haszontalanok.
Minden segítség fontos számunkra, de nem Mirage 2000-ek formájában - jelentette ki Ignat.
Az ukrán légierők szóvivője ezt követően becsmérelni kezdte a francia gyártmányú repülőgépet, haszontalannak nevezte azt, valamint kijelentette, hogy ennél sokkal jobb vadászgépek is rendelkezésre állnak Európában.
Zelenszkij azt hiszi, hogy bolhapiacon van
Hasonlóan vélekedett egyébként az amerikai A-10-es harci gépekről is, amelyeket szerinte az oroszok egyszerűen el fognak pusztítani a fronton. Hozzátette, hogy az ilyen vadászgépekkel csak az ukránok idejét vesztegetik és a pilóták energiáját pocsékolják el.
Mindez egészen megdöbbentő annak a fényében, hogy Ukrajna háborúban áll, minden segítséget meg kellene becsülniük, ennek ellenére válogatnak a felkínált lehetőségek közül, mintha éppen a hétvégi bevásárlást folytatnák. Az pedig, hogy a más országok által gyártott termékeket szidalmazzák, szintén hallatlan a jelenlegi helyzetben.
Korábban számtalanszor megmutatkozott, hogy a kijevi rezsim a hálának a legcsekélyebb formáját sem mutatja. Amint megkapják, amit akarnak, tovább folytatják a gusztustalan követelőzést és sorra szidalmazzák legfontosabb szövetségeseiket.


Nem hagyhatjuk, hogy az amerikai kormányt túszul ejtse Ukrajna
Egyszerűen megfogalmazva: nincs pénzünk, amit Ukrajnába küldhetnénk.
2023. szeptember 21. 15:56
Rand Paul / A szerző Kentucky állam republikánus szenátora. /

„Nem fogok hozzájárulni semmilyen kiadási intézkedés gyorsított elfogadásához, amely több amerikai segélyt jelentene Ukrajnának.
Egyszerűen fogok fogalmazni: nincs pénzünk, amit Ukrajnába küldhetnénk. Az idei deficitünk 1.5 trillió dollár. Annak pedig nincs értelme, hogy Kínától kölcsönkért pénzzel segítsük Ukrajnát.
Az orosz-ukrán háború kitörése óta az amerikai adófizetők 113 milliárd dollárt nyújtottak Kijevnek. A háború 583 napja alatt, 2022 február 24-étől kezdve egészen szeptember végéig ez havi átlagban 6,8 milliárd dollár – avagy 223 millió dollár naponta.
Volodimir Zelenszkij ezen a héten Washingtonban fog lobbizni a Kongresszus előtt, hogy további 24 milliárd dollárt kaphassanak a Biden-adminisztrációtól.
Mikor ér véget a segélyezés? Mikor ér véget a háború? Fel tudja akárki vázolni, miképp fog kinézni az ukrán győzelem? Mert Biden elnök úr biztosan nem tudja. Az ő elnöksége egész egyszerűen nem vázolt fel semmilyen stratégiát, de még csak célkitűzést sem a háborúval kapcsolatban, Ukrajna régóta várt ellentámadása pedig nem tudott eredményt felmutatni keleten.”
The American Conservative

Üssétek az Abrams-t! - Hogyan kell eltalálni az amerikai hadsereg szimbólumát.
Gyakorlati útmutató a Readovkától


Az amerikai M1A1 harckocsik késnek, és Biden legutóbbi nyilatkozatai szerint a leghíresebb amerikai harci gép csak a jövő héten érkezik Ukrajnába. Legfőbb ideje tehát, hogy ennek az ellenséges eszköznek is meleg fogadtatásra készüljünk.
Hagyományosan az Abrams M1A1 a tat felől a legsebezhetőbb. A motor hátul helyezkedik el, és tulajdonképpen védtelen még a régi RPG gránátokkal szemben is. Ráadásul a torony hátsó részében van egy elszigetelt lőszerraktár. Még ha nem is sikerül elérni a robbanását - a tank nem sokat fog tenni lőszer nélkül.
Ha oldalról támadsz, kerüld a torony eltalálását - a tornyot kompozit páncélzat védi, és valószínűleg ellenáll majdnem minden elérhető kézi páncéltörő fegyver becsapódásának. A törzs oldalának nagy részét azonban viszonylag könnyű áttörni egy gránátvetővel. A legfontosabb dolog, amit nem szabad elfelejteni, hogy elöl nehéz pajzsok vannak, amelyek ellenállnak egy szögben érkező találatnak. De a bal oldalon csak a hajótest egyharmadát fedik, a jobb oldalon - majdnem a felét. De az ATGM-ek megbízhatóan eltalálják az Abrams M1A1 oldalát, beleértve a tornyot is - itt semmilyen pajzs nem fogja megmenteni az AFU tankot.
Ha a frontális támadás elkerülhetetlen, lődd az ágyúmaszkot. A lövegtorony orcái jól védettek, és csak Kornet vagy BOPS hatolhat át rajtuk. Megpróbálhatod eltalálni a hajótest felső homlokrésze és a torony közötti rést is - ez olyan nagy, hogy nagy távolságból is eltalálható. Az alsó frontális részt nincs értelme megcélozni - a Leopárdokkal ellentétben az nagyon jól védett.
A torony teteje elég vékony, és akár egy RPG gránátot szállító FPV drónnal is megpróbálhatod eltalálni.

És nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy az állásainkat páncéltörő aknákkal fedezzük. Az orosz robbantók már bebizonyították, hogy bármilyen ellenséges járművet meg tudnak állítani. Ha az aknamezők megfelelően vannak elhelyezve, akkor az Abrams M1A1-esek úgy fognak célba érni, mint ahogy korábban a Leopárdok "beragadtak".
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
Vajon ennyire nehéz lehet behatárolni, honnan jönnek ezek a CM/dróntámadások?
Hát, ha nincs 0/24 AWACS kapacitásod ami kiterjed a Fekete-tenger északnyugati és a délnyugat-ukrán területekre, akkor igen.

Meg kellene levegőben légiutántöltéssel vadászerő eléggé előretolva, ukrán terület fölött, ahol a saját SEAD rég leszámolt minden fenyegetéssel és azonnali csapásmérőkapacitás is a feltételezhető kiindulópontra. Meg úgy másfél év után még vannak ukrán kifutópályák.

Tudom! Ne is írjátok, az oroszok csak titkolják valós képességeiket.

Ps. mi kellene a magyar légierőnek ehhez:
  • 2x utántölthető mini AEW&C (egyben légi harcálláspont)
  • 1x EW bizjet (egy átépített A319 vagy Falcon, SAR GMTI kapacitással)
  • 1x A330 MRTT (moduláris harcálláspont lehetőséggel), 2x KC390
  • 4x Jas-39D SEAD Gripen (korábban dolgoztak, D óra előtt leszámoltak a légvédelmi fenyegetéssel)
  • saját SATCOM
  • cirkálódrónok satcommal (SEAD, D óra előtt dolgoztak)
  • 4x Gripen Meteor légiharcrakétákjal és komoly csapásmérő kapacitással (cirkálórakáták, siklóbombák, stb)

Igazából csak a szándék választ el attól minket, hogy jó NATO tagállamként tudjunk mindent, amit az oroszok nem. Aztán meg röhögjünk mindenkinek a pofájába, aki velük riogat!
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 376
63 119
113

"Itt a jel: Ukrajna áttörhette az összes orosz védelmi vonalat?"

Itt van végre a régóta várt jel. Megérkezett. Feltételes módban. Áttörhették. Az összeset. Minden létező védelmi vonalat és egyszerre. Talán...
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 299
12 642
113
Hát, ha nincs 0/24 AWACS kapacitásod ami kiterjed a Fekete-tenger északnyugati és a délnyugat-ukrán területekre, akkor igen.

Meg kellene levegőben légiutántöltéssel vadászerő eléggé előretolva, ukrán terület fölött, ahol a saját SEAD rég leszámolt minden fenyegetéssel és azonnali csapásmérőkapacitás is a feltételezhető kiindulópontra. Meg úgy másfél év után még vannak ukrán kifutópályák.

Tudom! Ne is írjátok, az oroszok csak titkolják valós képességeiket.

Ps. mi kellene a magyar légierőnek ehhez:
  • 2x utántölthető mini AEW&C (egyben légi harcálláspont)
  • 1x EW bizjet (egy átépített A319 vagy Falcon, SAR GMTI kapacitással)
  • 1x A330 MRTT (moduláris harcálláspont lehetőséggel), 2x KC390
  • 4x Jas-39D SEAD Gripen (korábban dolgoztak, D óra előtt leszámoltak a légvédelmi fenyegetéssel)
  • saját SATCOM
  • cirkálódrónok satcommal (SEAD, D óra előtt dolgoztak)
  • 4x Gripen Meteor légiharcrakétákjal és komoly csapásmérő kapacitással (cirkálórakáták, siklóbombák, stb)

Igazából csak a szándék választ el attól minket, hogy jó NATO tagállamként tudjunk mindent, amit az oroszok nem. Aztán meg röhögjünk mindenkinek a pofájába, aki velük riogat!
Az első 3 feladatot egyben tudja az S-3 Viking teljesíteni. :D
 
  • Vicces
Reactions: vilmoci and enzo

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 122
28 736
113
Bár ez nem nyelvészeti fórum, de úgy tűnik, hogy az angol once again kifejezés jelentésének tárgyalása került napirendre. A jó angolosoktól kérdezem: Mit mondott Von der Leyen? (Videó, átirat.)
Once again = ismételten, már megint.

Nem mondja, h az oroszok bűne Hirosima, de azzal, h a hirosimai atombombáról beszél, mielőtt elemlegetné, h "az oroszok már megint atommal fenyegetőznek" a hallgatók fejében összekapcsolja a kettőt. Ügyes kis csúsztatás.
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 731
28 407
113

"Itt a jel: Ukrajna áttörhette az összes orosz védelmi vonalat?"

Itt van végre a régóta várt jel. Megérkezett. Feltételes módban. Áttörhették. Az összeset. Minden létező védelmi vonalat és egyszerre. Talán...
Egyik olvasónk összeszámolta, és csak a Portfolio az ellentámadás kezdete óta 51 alkalommal hozta le, hogy az ukránok áttörtek. Aztán ezeket olvasva ne kapjon az ember agyérgörcsöt ettől a sok idióta, retardált, balfasz sajtómunkástól és azok nyugati párjaitól
Hát, ha nincs 0/24 AWACS kapacitásod ami kiterjed a Fekete-tenger északnyugati és a délnyugat-ukrán területekre, akkor igen.

Meg kellene levegőben légiutántöltéssel vadászerő eléggé előretolva, ukrán terület fölött, ahol a saját SEAD rég leszámolt minden fenyegetéssel és azonnali csapásmérőkapacitás is a feltételezhető kiindulópontra. Meg úgy másfél év után még vannak ukrán kifutópályák.

Tudom! Ne is írjátok, az oroszok csak titkolják valós képességeiket.

Ps. mi kellene a magyar légierőnek ehhez:
  • 2x utántölthető mini AEW&C (egyben légi harcálláspont)
  • 1x EW bizjet (egy átépített A319 vagy Falcon, SAR GMTI kapacitással)
  • 1x A330 MRTT (moduláris harcálláspont lehetőséggel), 2x KC390
  • 4x Jas-39D SEAD Gripen (korábban dolgoztak, D óra előtt leszámoltak a légvédelmi fenyegetéssel)
  • saját SATCOM
  • cirkálódrónok satcommal (SEAD, D óra előtt dolgoztak)
  • 4x Gripen Meteor légiharcrakétákjal és komoly csapásmérő kapacitással (cirkálórakáták, siklóbombák, stb)

Igazából csak a szándék választ el attól minket, hogy jó NATO tagállamként tudjunk mindent, amit az oroszok nem. Aztán meg röhögjünk mindenkinek a pofájába, aki velük riogat!
Amúgy a kiterjedt AWACS képesség hiányát az orosz Telegram csatornák is számtalanszor emlegették és a téren nagy változás továbbra sincs. Plusz jah, pár BETAB megoldaná a kifutók problémáit. Mondjuk ha nem akarnak berepülni, akkor lehetne olyan robbanófejjel ellátott CM/BM-t összehozni aztán szoszi
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 978
11 911
113
Na a szlotakok megint szereztek egy jo pontot az ukrinal, meg egy rosszat az oroszoknal. Hmmm, vajon melyiknek van nagyobb sulya...

Sajtóhír: orosz vagonok százait adták Ukrajnának a szlovákok​

Összesen 265 vagon került így ukrán kézbe, amik most a fronton lévő csapatok, valamint a bombázott városok ellátását segítik.

https://mandiner.hu/kulfold/2023/09/sajtohir-orosz-vagonok-szazait-adtak-ukrajnanak-a-szlovakok

bovebben (fizetos):

https://www.aktuality.sk/clanok/SI6...ruskych-vagonov-ukrajine-vyber-investigativy/
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 842
86 773
113

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 606
48 034
113
A Krím elleni ukrán támadás helyzetének összefoglalása. Délelőtt 10 óra 20 perc körül egy "Neptun" típusú hajóelhárító rakétát indítottak az Odessza oblaszt partjairól; az orosz fegyveres erők 31. hadosztályának egységei és a légvédelm lelőtte. Ezt követően egy azonosítatlan típusú drónt is lelőttek, de csak 10 perccel később megsemmisült egy "Tekever AR3" típusú drón, amely ezúttal a Herszon megye nyugati részéből indult el.
Két órával később folytatódott a támadás az ukrán légierő négy Szu-24M bombázójával, amelyek legalább hét Storm Shadow cirkálórakétát indítottak el; közülük kettőt Sztereguscsi fölött, másokat pedig Szevasztopol megközelítése közben lőttek le. Az egyik Viharárnyék azonban elérte az orosz Fekete-tengeri Flotta főhadiszállását. Legalább egy halott és hat sérült van.

A zaporozsjei irány helyzete 2023. szeptember 22-én 17.00-kor

Az elmúlt hetekben a fő csaták az Orekhovtól délre fekvő Verbovoje területen zajlottak. A 82. speciális dandár és a 71. EBR egységei megpróbálják megrohamozni az orosz fegyveres erők első védelmi vonalát, hogy áttörjenek Tokmakig, de sikertelenül.
▪️Nyugati források, köztük a The Wall Street Journal arról írnak, hogy az ukrán fegyveres erők végre jelentős sikereket értek el, áttörték a „Szurovikin-vonalat” Verbovojetól nyugatra. De valójában itt már több mint egy hónapja tartanak az összecsapások, és az ukrán fegyveres erőknek nincs látható sikere.
▪️Ugyanígy végződnek az orosz fegyveres erők tüzérségi lövedékei, majd az ellenség visszavonulása a kiindulópontokra. Az Ukrán Fegyveres Erők nemrégiben csatába lépett 71. Jéger-dandárának erői már jelentős veszteségeket szenvedtek el, a refunyikok száma pedig napról napra nő.
▪️Hasonlóképpen sikertelen a Novopokropovkától északkeletre fekvő 136,7 magasságú támadás is. Igen, van némi előrelépés, de pár tíz méter ára óriási. Egy másik katonai felszerelés-konvoj haladt át Dnyipropetrovszkon a veszteségek pótlására.
Most az ukrán MTR különleges erői jelentek meg Orekhovnál több páncélozott harcjárműben, köztük három parancsnoki és törzsjárműben. A különleges erők csapatai ellenőrzik a kommunikációt, és valószínűleg új támadást indítanak a következő napokban.
Emellett Gulyai-Polye térségében megnőtt a Pologitól keletre és délkeletre településeket filmező TOPAZ katonai műholdak munkájának intenzitása . Ez a tevékenység az orosz fegyveres erők helyzetére vonatkozó adatok gyűjtését jelzi az ellenségeskedés esetleges újrakezdése előtt.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 235
67 876
113
Hat ezeknek a tótoknak ott fenn en nem sok jot josolok a jovore nezve.

Dpnyeck, napi ukran terrortamadas.

A szevasztopoli ukran/Nato tamadasnak egy halottja van.

CV 90 roncs. Ezektol en tobbet vartam.

Na igy kozlekednek az orosz cirkaloraketak Ukrajnaban.

Nato technika es egy orosz FPV dron randevuja.

 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
948
11 098
93
Hát, ha nincs 0/24 AWACS kapacitásod ami kiterjed a Fekete-tenger északnyugati és a délnyugat-ukrán területekre, akkor igen.

Meg kellene levegőben légiutántöltéssel vadászerő eléggé előretolva, ukrán terület fölött, ahol a saját SEAD rég leszámolt minden fenyegetéssel és azonnali csapásmérőkapacitás is a feltételezhető kiindulópontra. Meg úgy másfél év után még vannak ukrán kifutópályák.

Tudom! Ne is írjátok, az oroszok csak titkolják valós képességeiket.

Ps. mi kellene a magyar légierőnek ehhez:
  • 2x utántölthető mini AEW&C (egyben légi harcálláspont)
  • 1x EW bizjet (egy átépített A319 vagy Falcon, SAR GMTI kapacitással)
  • 1x A330 MRTT (moduláris harcálláspont lehetőséggel), 2x KC390
  • 4x Jas-39D SEAD Gripen (korábban dolgoztak, D óra előtt leszámoltak a légvédelmi fenyegetéssel)
  • saját SATCOM
  • cirkálódrónok satcommal (SEAD, D óra előtt dolgoztak)
  • 4x Gripen Meteor légiharcrakétákjal és komoly csapásmérő kapacitással (cirkálórakáták, siklóbombák, stb)

Igazából csak a szándék választ el attól minket, hogy jó NATO tagállamként tudjunk mindent, amit az oroszok nem. Aztán meg röhögjünk mindenkinek a pofájába, aki velük riogat!
Aham... és nálunk ebben a pöttöm országban hova bújik az utántöltőd meg a mini Awacs-ed az R-37-esek elől? Ekkora területen ez nem működik.

A 0-24 Awacs hiánya valóban fájó pont, mondjuk nem sokan bírnak ilyennel, de már megszoktuk hogy mindenben az usa a mérce. A kifutók támadása csak ideig-óráig hátráltat bárkit, pláne egy betonlapos szovjet pályánál. A SEAD meg egyelőre olyan ellenségekkel szemben működött akiknek a lehetőségeik a töredéke volt az ukránokhoz képest. Most ez itt csak elmélet.

Vajon őt is elviszik megdolgozni, amiért posztolt? Vagy az csak az 8000 éves gyökerű ukrán filantrópia része?
Szép beismerés! Tehát Kína a cél, Ukrajna eszköz hogy legyöngítsék az oroszt. Pár év és készülhet India. Tehát akkor az usa politikája: lehetsz nála kisebb, gyengébb vagy ellenség vagy. Tudtuk, láttuk, de fel nem foghatom hogy amikor ők maguk mondják ki, akkor is mennyi a hívő aki nyalja-falja őket.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 976
5 412
113
Egyik olvasónk összeszámolta, és csak a Portfolio az ellentámadás kezdete óta 51 alkalommal hozta le, hogy az ukránok áttörtek. Aztán ezeket olvasva ne kapjon az ember agyérgörcsöt ettől a sok idióta, retardált, balfasz sajtómunkástól és azok nyugati párjaitól

Amúgy a kiterjedt AWACS képesség hiányát az orosz Telegram csatornák is számtalanszor emlegették és a téren nagy változás továbbra sincs. Plusz jah, pár BETAB megoldaná a kifutók problémáit. Mondjuk ha nem akarnak berepülni, akkor lehetne olyan robbanófejjel ellátott CM/BM-t összehozni aztán szoszi
Nem is annyira az awacs képesseg a "probléma" hanem a "rétegelt" Ukrán légvédelem.Ha lenne megfelelően hatékony SEAD képesség akkor a jelenlegi AWACS flotta +Su35,Mig31,SU57 bőven elég lenne az Ukrán Su 24-esek Ukrán légtérben való elfogásához.De jelenleg kb "öngyilkosság" lenne AWACS-et akár közvetlenül az Ukrán légtér határára küldeni.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
A 0-24 Awacs hiánya valóban fájó pont, mondjuk nem sokan bírnak ilyennel, de már megszoktuk hogy mindenben az usa a mérce. A kifutók támadása csak ideig-óráig hátráltat bárkit, pláne egy betonlapos szovjet pályánál. A SEAD meg egyelőre olyan ellenségekkel szemben működött akiknek a lehetőségeik a töredéke volt az ukránokhoz képest.
Az amerikaiak ÖTVEN ÉVVEL EZELŐTTI képessége, ami a szovjeteknek is megvolt. Csak úgy tűnik Putyin alatt ez is elfogyott...
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 299
12 642
113
Irak, oda van vetítve Irak térképe és a Sivatagi Vihar hadművelet. Azt akarta összevetni egy képen hogy mennyit ment előre a koalíciós sereg Irakban és mennyit az orosz Ukrajnában.

Csak szemléltették Irak háborús térképének európára másolásával a területeket, távokat...
Igen, azóta én is rájöttem,higy korábban ez már volt, csak a 2 óras limit miatt nem tudtam válaszolni.

Viszont kiderült, hogy Resperger is szemlézget minket.
Azért hivatkozásként igazán odatehette volna hogy ez blogen@htka.hu -tól van.