[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 651
113
A szevasztopoli sebesültek között vannak súlyos állapotban lévő tábornokok. Budanov az Orosz Föderáció Fekete-tengeri Flotta főhadiszállása elleni támadásról beszélt
https://www.holosameryky.com/a/buda...ornomorskoho-flotu-v-sevastopoli/7280435.html

„A sérültek között van a csoportparancsnok, (Olexandr) Romancsuk vezérezredes is, aki nagyon súlyos állapotban van. A vezérkari főnök, (Oleg) Cekov altábornagy eszméletlen. A véletlenül jelenlévő katonák számának meghatározása, akik nem tagjai a parancsnokságnak, még folyamatban van. Olyan katonákról van szó, akik szolgálatban voltak, biztonsági feladataik voltak és így tovább – nem szerepelnek azon a listán, amelyet közöltem önnel” – mondta Kyrylo Budanov az Amerika Hangjának.
Nézd! Legyünk egy kicsit cinikusak! Ha ez igaz, jót tettek az orosz hadsereggel, akiket szerintetek csupa alkalmatlan alkoholista tábornok vezet. Most "elegánsan" tudtak tőlük megszabadulni.
Más: Azt hiszem ukrán- és oroszfanok is tisztában vannak ezen a fórumon azzal, hogy egyik fél sem tud képletesen szólva "száraz lábbal átkelni a tengeren."


Az ellenség megerősíti a védelmet Zaporozsje és a DPR találkozásánál: Az ellenség jelentős veszteségeket szenved, és abbahagyta a támadási kísérletet - Az Orosz Tavasz katonai tudósítói
▪️A Vostok zászlóalj tagjai közölték a helyzetet a front ezen szakaszán:
"Rendkívüli éjszaka - szinte teljes csend. Ritka jelenség ez az elmúlt hónapokban. Máskor azt mondhatnánk, hogy ez a vihar előtti csend, de most már nincs meg ez az érzés - az ellenség valóban jelentős veszteségeket szenvedett el. , és ami a legfontosabb, nem értette, milyen taktika hozhat neki eredményt. Úgy tűnik, mindent kipróbáltak. Az utolsó technika, amikor több napig folyamatosan zavart minket a rendőrökkel, és csak ezután váltott át támadóvá, vezetett arra, hogy ő maga nem tudta megvetni a lábát azokon az állásokon, ahonnan mi visszavonultunk, és most ismét az irányításunk alá kerültek, sőt a negyvenedik dandárnak sikerült bekúsznia a korábban az ellenség irányítása alatt álló területre is. van min gondolkodni.Vajon sikerül-e erőt gyűjtenie, hogy ismét katonai szerencsét próbáljon?

Az ukrajnai orosz katonai művelet legfontosabb eseményei szeptember 22-én

▪️Az AFU ismét megpróbálta megtámadni Krasznodar régiót drónokkal. Az orosz légvédelem elfogott egy ellenséges drónt a Fekete-tenger vizein, Tuapse közelében.
▪️Az AFU folytatta a kombinált csapásokat a Krím-félszigeten is. Az első támadási hullámot visszaverték: a légvédelmi eszközök lelőtték a Neptun hajó elleni rakétát Belbek felett , és több drónt is elfogtak.
▪️Később az ellenség legalább hét Storm Shadow cirkálórakétát indított. Közülük ketten áttörték a légvédelmet. A célpontok között volt a Fekete-tengeri Flotta szevasztopoli főhadiszállása is .
▪️Észak-ukrán irányban az AFU továbbra is terrorizálja Belgorod megye határ menti területeit. A Valkovsky-tanya és a Terebreno falu tűz alá került, valamint egy támadó drónt is lelőttek Belgorod megközelítésénél .
▪️A Svatove szektorban az AFU forgatja egységeit a nagy veszteségek miatt. Ezzel egy időben vált ismertté két Svédországból szállított Leopard tank megsemmisülése Stelmahivka közelében.
▪️Soledar irányában intenzív harcok folynak Klishchiivka és Andriivka térségében . A frontvonal mentén olyan ellencsatákat rögzítenek, amelyekben egyik fél sem tud döntő előnyt elérni.
▪️Az Orikhiv szektorban az AFU sikertelenül próbálta megrohamozni az orosz csapatok védelmi vonalát Verbovoye közelében. Ezenkívül az ellenséges csapatok kis csoportjai Novopokropivkától északkeletre hajtanak végre bevetéseket .
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Lengyel kormányfő: Zelenszkij ne sértegesse többé a lengyeleket
Magyar Nemzet

Bár már csitulni látszott a vita Ukrajna és Lengyelország között, úgy tűnik, a lengyelek még egyáltalán nem bocsátottak meg. Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök figyelmeztette Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hogy soha többé ne sértegesse a lengyeleket.
Volodimir Zelenszkij az ENSZ közgyűlése előtt mondott beszédével valószínűleg átlépett egy határt a lengyeleknél. Mint arról beszámoltunk, burkoltan, az ország megnevezése nélkül, de gyakorlatilag azzal vádolta egyik legfontosabb és leghűségesebb szövetségesét, hogy az oroszokat segíti, márpedig a lengyeleket nehéz ennél jobban megsérteni.

Nem is késett a lengyel válasz, Andrzej Duda fuldokló emberhez hasonlította Ukrajnát, aki kapkod, és magával rántja a segítségére sietőket, Mateusz Morawiecki miniszterelnök pedig bejelentette, hogy nem szállítanak több fegyvert Ukrajnának.

Azóta mindkét fél finomított valamelyest az álláspontján, de hogy milyen mélyre hatolt a tőrdöfés a lengyeleknél, azt jól jelzi, hogy Morawiecki egy pénteken Swidnikben tartott nagygyűlésen is visszatért a témára.
Szeretném megmondani Zelenszkij elnök úrnak, hogy soha többé ne sértegesse a lengyeleket, ahogy azt nemrég tette az ENSZ-ben tartott beszédében. A lengyelek ezt soha nem fogják megengedni, és a lengyelek jó hírnevének védelme nemcsak az én kötelességem és becsületem, hanem a lengyel kormány legfontosabb feladata. A jelenlegi geopolitikai kontextusban minden érdekünket meg fogjuk védeni, és tudjuk, hogyan kell ezeket az érdekeket alakítani – idézi a miniszterelnököt a Wyborcza lengyel napilap.

Hogy milyen hatással lesznek az elmúlt napok eseményei hosszú távon a lengyel–ukrán kapcsolatokra, azt csak az idő mutatja meg, az viszont szinte bizonyos, hogy a korábbi szintre aligha állnak vissza.

Ráadásul Lengyelország nem az egyetlen szövetséges, ahol változik a köz- és a politikai hangulat, hiszen Szlovákiában a választási küzdelemben a közvélemény-kutatások szerint élen álló Robert Fico radikálisan más hozzáállást helyezett kilátásba hatalomra kerülése esetén, az Egyesült Államokban pedig a már eddig is százmilliárd dollár feletti amerikai támogatás és a katonai sikerek elmaradása miatt kiábrándult republikánusok nehezíthetik meg a dolgát.


A probléma valóban fennáll
Bencsik András

Ukrajna gazdaságfejlesztési, kereskedelmi és mezőgazdasági miniszterhelyettese, Tarasz Kacska közölte, hogy a Kereskedelmi Világszervezetnél Kijev beperli Lengyelországot és Magyarországot, amiért azok nem hajlandók feloldani az ukrán mezőgazdasági termékekre vonatkozó importtilalmat. „A mi szemünkben Magyarország, Lengyelország és Szlovákia intézkedései az Európai Bizottsággal szembeni teljes bizalmatlanságot jelentik” – állapította meg Kacska úr egyébként helyesen.
A bizalmatlanság az Európai Bizottsággal szemben valóban már régóta fennáll, sőt fokozódik.
Azt is mondta Kacska úr, hogy onnan Ukrajnából úgy látják, „sok éven át az Európai Bizottság volt az, amely az egész unió kereskedelempolitikai intézményeként működött. És mi ezen az alapon dolgoztunk velük. Budapest és Varsó rendszerszintű megközelítése, miszerint figyelmen kívül hagyják az uniós intézmények álláspontját a kereskedelempolitikában, szerintem általában véve problémát jelent majd az EU számára.” Ez színtiszta hazugság, elég csak a szuverén magyar „kereskedelempolitikára” gondolni, de a probléma valóban fennáll. Gondoljunk csak az Északi Áramlat vezeték felrobbantására, a migrációhoz való eltérő viszonyulásra, a háború finanszírozására vagy a pedofília körüli harcokra.
Talán, ha itt megáll, nem kellene Kacskával foglalkoznunk, de sajnos folytatta. Elmondta, hogy Kijev azért perli be a Kereskedelmi Világszervezetnél a szóban forgó országokat, hogy az egész világ lássa, az EU tagállamai hogyan viselkednek a kereskedelmi partnerekkel szemben. És nem szakadt rá az ég.
Pontosan emlékszünk, hogy az Európai Unió egyik alappillére máig éppen az a vámrendszer, amelynek révén az unió tagországai védik saját belső piacaikat. Az unió határain belül pedig komplex támogatási rendszerekkel igyekeznek egyensúlyba hozni például a fejlettebb és a gyengébb mezőgazdasággal rendelkező országokat. Hasonló jelentőségű döntés volt a máig feltáratlan hatású, génmanipulációval kezelt növények vetésének tilalma is.
Kacska most azon háborog, hogy az Európai Unió azon országai, amelyek mezőgazdaságát tönkretenné az Ukrajnában döntően amerikai cégek által termelt GMO-s gabonadömping, nem hajlandók ezt elfogadni, és megvédelmezik saját termelőiket. Az arrogancia, ahogy ez a gabonaügynök fenyegetőzik, elképesztő és felháborító. Mintha egy piaci árus akarná perrel fenyegetni az egyik vevőt, amiért az nem tőle, hanem egy másik kofától vette meg a vegyes zöldséget és a krumplit.
Kacska dühöngésének az a torz információ ad alapot, miszerint úgy gondolja, az Európai Unió időközben földrészállammá lett, aminek kormánya is van, az Európai Bizottság, következésképpen egyetlen uniós tagállam sem engedheti meg magának, hogy dacoljon a központi akarattal, mert hogyan néz az ki, hogy a kormányok kötnek egy kétoldalú üzletet, aztán egy-két megye megtagadja annak végrehajtását.
Alapjában véve hálásnak kell lennünk Kacska kereskedelemért felelős ukrán képviselő kirohanásáért, mert feltehetően nem az ujjából szopta, hogy az Európai Bizottság kormánynak érzi magát. Feltehetően őt így tájékoztatták, amikor bizalmas körben megkötötték az évszázad üzletét: a szegény éhező afrikaiaknak szánt gabonával tönkreteszik a kelet- és közép-európai mezőgazdaságot, miáltal totális előnyt adnak az Ukrajnában előállított amerikai termékeknek. Cserébe valakiknek valakik majd nagyon meg fogják ezt hálálni.


Cserébe valakiknek valakik majd nagyon meg fogják ezt hálálni.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 537
89 557
113
Eléggé elkeseredett kell legyen Kiev, hogy ilyen célokra fecsérli az SS-t.
Nyilván ez csak egy másodlagos célpont volt.

A cél továbbra is a flotta, amire jelenleg - az első felderítő repülőjük lelövéséig - ráfogják, hogy: "Ukrajnának joga van támadni a Krímen az orosz flottát" (mondjuk ez se igaz, csak közvetve, hisz egyezmények vannak, többek közt az USAval is ..., és ha nincs 2014, még mindig papíron is az orosz flottáé lenne a Krími bázis, de emellett most menjünk el). Az mondjuk valahogy necces, hogy USA és brit segítséggel azért köze van ezekhez a csapásokhoz a NATOnak is, tehát már sok szerződést megszegtek, de a válaszcsapást vsz még a buli vége előtt megoldja a másik oldal is (amit hívhatunk majd lázadók által kicsinált hordózó elleni akciónak Afrikában, vagy más meglepő "terrorista" támadásnak máshol, ez tökmindegy, mert jelenleg! lényegtelen, de ahogy Bob mondta a börtönbe készülő haverjának a Surdában amikor a bírót készültek lefizetni: "Tudni fogod, hogy sikerült, mert amennyit kaptál, az lehetett volna több is." - vagy valami hasonló ...).

Ha az USA tényleg Kínával akar harcolni és egy tengeren IS meggyengített Oroszországgal (muhaha), akkor a flottájából is kell - ahogy nézem a rakéták árát - jó drágán minél többet kiszednie - eddig nem nagy sikerrel -, hogy ha majd mégis összecsapásra kerülne sor Kína és az USA között, a kínai drónrajok által tenger fenekére küldött amerikai hajók után a PR legalább azt mondhassa: hogy oké, beszoptuk, de az ukrajnai háború alatt legalább kiszedtünk pár hajót mi is, hihi, haha, mielőtt a Fordot a kínaiak kikapták ezer 300 dolláros drónnal ...

A Kongresszus tapsolni fog, és még az amerikai flottára is kevesebbet kell majd költeni, több marad otthon! ;)
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
967
11 403
93
Nézem a Kremencsuki reptér elleni támadást bemutató Tg cikket:


A törökök szerint a Kremencsugi repülőteret, ahonnan a Krím-Szevasztopol elleni cirkálórakéta-támadást indították, Oroszország nagyszámú cirkálórakétával találta el. Légitámadásra utaló jelek nem voltak. Úgy gondolják, hogy Kh-50 lopakodó cirkálórakétákat használták.

Megsemmisültek a légibázisra szállított SCALP és Storm Shadow rakéták, valamint a mai támadást végrehajtó Szu-24M/MR bombázók.

A repülőtérre nagyszámú tűzoltót és mentőt küldtek. Súlyos veszteségeket szenvednek a pilóták és a földi személyzet, valamint a NATO-személyzet, köztük a lengyelek, akik koordinálják a légitámadásokat és segítik a rakéták karbantartását.


Látom , hogy ez igazából egy kopter bázis még normális kifutó pályája sincs ! De mégis ! A megoldást a google maps adta ! Kifutó pályáját a reptér melletti útból faragtak ! Illetve a repülő gépeket védő főldsáncot is !

Biztosan sok használható reptér van még kapor földön vagy nem ? Vagy azért ez a reptér mert viszonylag közel van és szinte rögtön felszállás után indítanak ? Kérdezném a szakikat miért ? Miért ?
Hát nem tudom... nézegetve a gugli térképet, az egyik út 700 méter hosszú, onnan nem száll fel Szu-24-es megrakva. A másik, ami vagy 2800m, meg elég keskeny, kátyus, benőve kétoldalt fákkal rendesen. Persze van nem is olyan messze olyan út is ami széles is, hosszú is, a fene tudja mit bír. A reptér 1600 méteres füves kifutóját kizárnám. Valóban furcsa sztori! Ha innen ment a támadás, az elég komoly előkészületet igényelt. Akkor oda a meglepetés. Ha utat használnak, miért pont itt, miért nem hátrébb ahol védettebb? Azért a Szu-24 nem olyan rövid lábú.
(Mondjuk aki járt arra az tudja hogy nem sok rendes út van az országban :) tán Kijev és Ogyessza között elmegy, plusz amit a foci EB-re építettek nekik , de hogy van-e olyan része ami kibír egy utánégetős Szu-24-es startot?!)
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 392
25 149
113
Hát nem tudom... nézegetve a gugli térképet, az egyik út 700 méter hosszú, onnan nem száll fel Szu-24-es megrakva. A másik, ami vagy 2800m, meg elég keskeny, kátyus, benőve kétoldalt fákkal rendesen. Persze van nem is olyan messze olyan út is ami széles is, hosszú is, a fene tudja mit bír. A reptér 1600 méteres füves kifutóját kizárnám. Valóban furcsa sztori! Ha innen ment a támadás, az elég komoly előkészületet igényelt. Akkor oda a meglepetés. Ha utat használnak, miért pont itt, miért nem hátrébb ahol védettebb? Azért a Szu-24 nem olyan rövid lábú.
(Mondjuk aki járt arra az tudja hogy nem sok rendes út van az országban :) tán Kijev és Ogyessza között elmegy, plusz amit a foci EB-re építettek nekik , de hogy van-e olyan része ami kibír egy utánégetős Szu-24-es startot?!)
A tg cikkes képet nézd meg !
 
  • Tetszik
Reactions: balsteffl

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 536
14 652
113

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 596
38 428
113
A törökök szerint a Kremencsugi repülőteret, ahonnan a Krím-Szevasztopol elleni cirkálórakéta-támadást indították, Oroszország nagyszámú cirkálórakétával találta el. Légitámadásra utaló jelek nem voltak. Úgy gondolják, hogy Kh-50 lopakodó cirkálórakétákat használták.

Megsemmisültek a légibázisra szállított SCALP és Storm Shadow rakéták, valamint a mai támadást végrehajtó Szu-24M/MR bombázók.

A repülőtérre nagyszámú tűzoltót és mentőt küldtek. Súlyos veszteségeket szenvednek a pilóták és a földi személyzet, valamint a NATO-személyzet, köztük a lengyelek, akik koordinálják a légitámadásokat és segítik a rakéták karbantartását.


Az orosz védelmi minisztérium megosztja az Orosz Légierő Szu-25 támadógépeinek harci munkájáról készült felvételeket az SVO területén.


 
Last edited by a moderator:

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 651
113
@Ursula : ezt a hadsereget már teljesen mindegy, ki irányítsa
Elnézést! Nem tudtam, hogy ennyire profi harcászati szakember vagy, hogy lazán, félkézből leírod az orosz hadvezetést. Megnyugtató tudni, hogym ilyen szakemberek teremnek a NATO bokraiban.

Hallgattassék meg a másik fél is!

A zaporozsjei helyzet szerint az Ukrán Fegyveres Erők „Tavria” stratégiai-operatív csoportja parancsnokának üzenetei az ukrán hadsereg állítólagos Verbov melletti előrenyomulásáról nem felelnek meg a valóságnak.
„Hazudnak” – mondják a 42. motoros lövészhadosztály 1430. ezredének katonái.
Szerintük továbbra is feszült a helyzet a Rabotino-Verbove régióban és általában Zaporozsjeban: vannak csaták, de az ukrán hadsereg problémái ezen a területen tovább halmozódnak.

Zaporozhye Igazgatóság
Orekhovsky szakasza
Ezekben a pillanatokban Verbovoy és Rabotino települések környékén rendkívül kiélezett csata zajlik.
Hadseregünk Rabotino körzetében ellentámadásba lendül, míg az ellenség nem hagyja fel a védelmünk áttörésének kísérleteit Verbovoy térségében.
Taktikai és katonai repülésünk az ellenség koncentrációin és lövéspontokon dolgozik. Szisztematikus munka folyik az ellenséges hadsereg megsemmisítésére.

Az ukrán fegyveres erők óriási veszteségeket szenvednek, miközben megpróbálják megrohamozni az orosz hadsereg állásait Kleshcheevka közelében (VIDEO 18+)​

Az ukrán fegyveres erők hatalmas veszteségeket szenvednek el, miközben megpróbálják megrohamozni az orosz hadsereg állásait a Kleshcseevkáért vívott csatákban.
Az Artyomovszk déli szárnyán készült felvételek arról tanúskodnak, hogy az ukrán fegyveresek soraiban óriási veszteségeket szenvedtek, akiket értelmetlen támadásra küldtek állásaink ellen.
Источник: https://rusvesna.su/news/1695457355

A videó borzaísztó, úgy huzigálják a halott katonák tetemét, mint egy krumlis zsákot!
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
5 127
16 615
113
Talán mert nincs rá képességük? Vagy te tényleg elhiszed azt a (helyi szektások körében terjedő közkeletű) baromságot, hogy az oroszok direkt hagyják szétlövetni magukat?

Dudi, lennél kedves pontosítani, hogy az oroszoknak milyen képessége nincsen ?

Mit tudnak az ukránok az ősöreg Szu-24-es Fencer-jeikkel az orosz légvédelem ellen, amit az oroszok ne tudnának a Szu-34-es Fullback-jeikkel a megtépázott ukrán légvédelem ellen ?
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 994
35 367
113
Dudi, lennél kedves pontosítani, hogy az oroszoknak milyen képessége nincsen ?

Mit tudnak az ukránok az ősöreg Szu-24-es Fencer-jeikkel az orosz légvédelem ellen, amit az oroszok ne tudnának a Szu-34-es Fullback-jeikkel a megtépázott ukrán légvédelem ellen ?

Azt, hogy hova lőjenek. Persze külső segítséggel 90%-ban.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
967
11 403
93
A tg cikkes képet nézd meg !
Nézem, és látom hogy kipucoltak egy részt, ami régen akár állóhely is lehetett. De kifutó, ami alkalmas lenne azon az egy képen (én annyit találok) nincs, az a szép egyenes út mellette az a 700 méteres. Egyébként a topwar.ru fórumán is felmerült a kérdés, ott azért volt aki arra jutott hogy ez a hír így ebben a formában nem igaz. Kremencsuk kapott, de valószínű a tartálypark, közvetlenül a reptértől északra. Nincs kizárva hogy a Szu-24-esek is kaptak, de nem Kremencsukban. Eltesszük ezt a fiókba aztán egyszer majd kiderül.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 608
71 378
113
Oroszok ellentámadása Rabotinónál


+VDV sebesültellátás a fronton
Ugyesen kijutottak onnan veszteseg nelkul. A Nato katonai egy ilyen utan kocsonyakent jarnanak PTSD kezelesre...

Amugy ez nem ugyanaz a loveszarok?

Japan onkentes orosz oldalon, biztos meg valamelyik hadifogolytabor melyen talaltak...

Ukran csovon nem jon tobb gáz nyugatra.

Az ukran gabona 35%-a káros.


A Banderistak nyugatra mennek, az oroszpartiak keletre, kozepen meg lesz egy ures Ukrajna.

Szu 25 roham panorama nézetben.
 

ruszkik.haza

Well-Known Member
2017. március 19.
562
1 844
93
Ugyesen kijutottak onnan veszteseg nelkul. A Nato katonai egy ilyen utan kocsonyakent jarnanak PTSD kezelesre...

Amugy ez nem ugyanaz a loveszarok?

Japan onkentes orosz oldalon, biztos meg valamelyik hadifogolytabor melyen talaltak...

Ukran csovon nem jon tobb gáz nyugatra.

Az ukran gabona 35%-a káros.


A Banderistak nyugatra mennek, az oroszpartiak keletre, kozepen meg lesz egy ures Ukrajna.

Szu 25 roham panorama nézetben.
Nem ugyanaz, nézd a fákat hol vannak amikor felülről mutatja a kamera.
 
  • Tetszik
Reactions: PPP and antigonosz

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
2 020
8 172
113