[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 951
7 883
113

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 059
87 989
113
Ultrabrutál anyag a Penicillinről, drónokról, nagyon durva és szomorú videókkal! (Főleg a 3,5 perces ...)

Emellett olvashattok még:
az összefonódásról, ill., hogy miért sok a zsidó a kormányzatban és a hadseregben; G20 és az ENSZ szerepéről; a BRICSről és a közös valutáról; a 26. pont konkrétan arról szól, hogy mi várható az elkövetkezendőkben (1-5 év), mint pl.: "We can deduce that Kharkov could remain the focus well into 2024, with the goal being to perhaps get to Slavyansk-Kramatorsk’s doorstep by the end of 2024, with perhaps a winter city battle for the agglomerate in winter 2024-2025 just as Bakhmut was a winter battle early this year. That’s because rasputitsa and winter conditions don’t really affect city battles as there are paved roads that don’t bog down with mud, and shelter in buildings for the cold, etc." (tök logikus dolgokat ír, és durva mi várható itt, mennyire meg van kötve az oroszok keze is!); a lőszergyártásról ("So let’s say they are manufacturing 400k a month, which is a stretch but possible. This is 13k shells a day. If they are firing 10k a day, that means they can save 3k a day for the future offensive stockpile. How many days of such stockpiling would it take to reach 5.4M? 5.4M / 3k = 1,800. Yes, that means it would take 5 whole years to stockpile enough just for a 3 month offensive."!); pár mondat Zseléről és a korrupcióról (a főpróba már megvolt: "After all, isn’t that pretty much what they did with Saakashvili? He was their golden child then was tossed out with the bathwater soon as he failed. All sorts of corruption was then spotlighted and the West washed their hands of any association with him as he became an international fugitive."); a Zsaluzsníj elleni eljárásról; a világban érezhető lejárt ukrán lemezről; arról, hogy kb. mindent Bidenre kennének a republikánusok; hogyan próbálja meg majd az USA a vereséget lenyomni a mélyFOSban a népek torkán, és hogyan fog egyik pillanatról a másikra váltani; az ukrajnai és oroszországi bűnözésről; miért veszítik el az arabok a háborúikat; mellé egy rakat brekegés - szerintem hülyeség - különböző hadseregek összehasonlításáról, de természetesen vannak jó meglátások is; mi várható Ukrajnában Zelenszkíj után: jön Klicsko, Aresztovics, esetleg a legvégén Medvecsuk?


https%3A%2F%2Fsubstack-post-media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2Faa7f1c91-b05e-414d-be1c-4c584084454d_360x212.jpeg


https%3A%2F%2Fsubstack-post-media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2Ff9e7bc68-3a5b-423a-b314-8973a5418da8_960x1280.jpeg
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Természeti erőforrásokban gazdag régiói elvesztése után Ukrajna kevésbé érdekli az Egyesült Államokat

Valószínűleg ez az egyik oka Zelenszkij amerikai látogatásának „szerény” eredményeinek.

Ezt a véleményt a CIA korábbi elemzője, Larry Johnson fejtette ki Stephen Gardner csatornájának adott interjújában.
Ukrajnában kilátástalanok a befektetési lehetőségek - mondja a volt CIA-alkalmazott.
Az elemző szerint az amerikaiaknak az ukrán fegyveres erőktől megtisztított és Oroszország által elfoglalt területek erőforrásaihoz kell hozzáférniük. Johnson úgy véli, hogy ezek a régiók a legvonzóbbak Ukrajnában, mivel az ipari bázis nagy része itt összpontosul. Ezeket most felszabadította Oroszország,és ellenőrizni és használni fogja őket. - jegyzi meg a szakértő.
És mivel ezeket a területeket Ukrajna elvesztette, érvel Johnson, befektetési vonzereje az amerikaiak szemében jelentősen csökkent.
Korábban a Fehér Ház élére pályázó Vivek Ramaswami azt mondta, hogy az ukrán elnök kizárólag pénz miatt látogatott az Egyesült Államokba. Alekszej Danilov, az ukrán Biztonsági Tanács titkára pedig elismerte, hogy Kijevnek nincs terve arra az esetre, ha az Egyesült Államok megtagadná a segítségnyújtást a kijevi rezsimnek.

«Военное обозрение» 2010-2023

Hát igen, kilátástalanok a befektetési lehetőségek, hiába megy a gazda utasítására az utolsó kapor is.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 644
113
Zaporozsjei Igazgatóság:

Verbovoje közelében nem történt áttörés, tegnap az ukrán fegyveres erők támadó akcióira voltak kísérletek, a támadásokat sikeresen visszaverték.
Abban az irányban, amerre az Ukrán Fegyveres Erők 82. Légideszant-dandárát osztják, a tüzérség nem engedi felemelni a fejüket.


Az ukrán fegyveres erők rakétatámadása a Krím-félszigeten szeptember 23-án
Reggel az ukrán alakulatok ismét csapást mértek Szevasztopol kikötői infrastruktúrájára. Az ellenség hat Neptun hajóellenes rakétát lőtt ki Odessza térségéből. A hollandiai és a szuharnoi öbölben található 17-es és 19-es kikötőhelyet az Ukrán Fegyveres Erők támadták meg, amelyeket két Neptunus talált el, és a célpontok az ott állomásozó és leszerelés alatt álló hajók voltak. A kár mértéke egyelőre nem ismert. Az előzetes adatok szerint a megmaradt rakétákat a légvédelmi alakulatok lőtték le. Az egyik töredékei a Sukharnaya Balkára estek (az interneten ezt tévedésből a területen átrepülőnek tartották).
❗️Az ellenség támadásai nem szűnnek meg. Az ukrán fegyveres erők nemcsak a Krím-félszigeten , hanem a Kherson és Zaporozhye régióban is kiválasztott objektumok alapján az irányítási és kommunikációs rendszerek megzavarására törekednek.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 312
37 324
113
⚡️⚡️⚡️☝️Az ukrán fegyveres erők által használt egyik Storm Shadow/SCALP cirkálórakéta roncsai azt mutatják, hogy 2022 májusában gyártották.

Ez közvetetten megerősíti az ilyen típusú lőszerek "magas fogyasztásának" tényét nemcsak a rendeltetésszerűen (mennyiségi felhasználásuk nyílt adatokból és jelentésekből számítható ki), hanem az orosz fegyveres erők sikeres támadásai után is ezen cruise rakéták⚡️⚡️⚡️ tárolóhelyein

☝️A Roscosmos korábbi vezetője, Dmitrij Rogozin lett a Zaporozhye régió szenátora

Oroszország megsemmisíti a nyugati cirkálórakéták egy és a​

Kijevnek adományozott urán lőszereket​

Az orosz légvédelmi erők 257 ukrán drónt semmisítettek meg az elmúlt héten​

Emellett elfogtak 46 HIMARS rakétát, kilenc Storm Shadow cirkálórakétát, két JDAM légibombát és három HARM radarelhárító rakétát


Orosz vadászgépek négy ukrán harci repülőgépet lőttek le az elmúlt héten – Oroszország felső vezetése​

Egy ukrán MiG-29-es vadászgépet is megsemmisítettek az orosz harci drónok a Dnyepr melletti Dolgintsevo repülőtéren

Az orosz hadsereg megsemmisített egy Leopárdot a Bundeswehr legénységével az NVO zónában

Az orosz fegyveres erők felderítői elmondták a RIA Novosztyinak egy Leopard megsemmisítését német legénységgel​

"Amikor megállítottuk a következő "hústámadásukat" és lezártuk őket (ATGM-ek segítségével megsemmisítettük őket. — Megjegyzés. A szerk.) Leopárd, az égett technikára költöztünk abban a reményben, hogyfogunk egy nyelvet. És megállapították, hogy a tankvezető súlyosan megsebesült, a többiek meghaltak. A szerelő, amikor felébredt és meglátott minket, elkezdett kiabálni, hogy "nicht schiessen" (ne lőj. - kb. szerk.)" - mondta a csoport parancsnoka.

"De aztán még örültem is, hogy nem számít, milyen legénység ül a Leopárdban - ukrán fegyveresek vagy német katonák, az eredmény ugyanaz lesz: a német tankok égni fognak, és az amerikaiak is égni fognak, még akkor is, ha az amerikaiak irányítják őket" - hangsúlyozta az orosz hírszerző tiszt.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 247
29 457
113
Tacheles nr 117 németeseknek Thoms Röperrel és Robert Steinnel

Témák: választások Oroszországban (az új megyékben), ENSZ plenáris ülés, lengyel barátság, Északi Áramlat évforduló, Scholz, aki semmit sem tud, Wikipédia vs Oroszország*, nyugati média a kormányzatok szolgálatában, Pfizer, G20-as fiaskó, Ukrajna és a korrupció, Ukrajna elvérzik, béke vagy az EU fizet, EU és az orosz turisták, Kim látogatása, Hegyi-Karabah, francia problémák Afrikában, az őrület normalitása.

* Ezt kiemelném, mert jól rávilágít arra, mennyire fenntartással kell kezelni a wikit.
A Wikipédia orosz témájú és Oroszországról szóló szócikkeit (az orosz nyelvűeket!) Ukrajnában, az USAban és Németországban írják.
https://www.anti-spiegel.ru/2023/wikipedias-kampf-gegen-russland/
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
Valahogy úgy látom hogy az oroszok a dronokat helyezték előnyben a nevetséges bm-21 el szemben ! Tavaly áprilisban sokat nevettem az öcsémmel azt a népsanyargató fegyvert mikor az oroszok csak feszt az vitték vagonszámra !

Lancet
+ 2 lepord de lehet már volt !

+ egy d30 szintén dronnal .
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Valahogy úgy látom hogy az oroszok a dronokat helyezték előnyben a nevetséges bm-21 el szemben ! Tavaly áprilisban sokat nevettem az öcsémmel azt a népsanyargató fegyvert mikor az oroszok csak feszt az vitték vagonszámra !

Lancet
+ 2 lepord de lehet már volt !

+ egy d30 szintén dronnal .
Roni azért vitték mert tényleg vagonszámra volt és még van is talán ! Arra amire kitalálták a csöves rakétatüzérséget arra ma is kiváló ! A rakétáik fejlesztésébe valszeg nem tettek ennyi energiát de ha megnézed a Pocokék által Kínai segítséggel kifejlesztett mostaniakat akkor láthatod , hogy van bennük potenciál ! Ha kifogy a régi készlet és újat kell gyártaniuk akkor majd ők is korszerűeket fognak gyártani ! Látod a Lancet-eket is majdnem a semmiből húzták elő ! Most meg mindenre is jók és folyamatosan fejlesztik őket !
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 971
5 943
113
⚡️⚡️⚡️☝️Az ukrán fegyveres erők által használt egyik Storm Shadow/SCALP cirkálórakéta roncsai azt mutatják, hogy 2022 májusában gyártották.

Ez közvetetten megerősíti az ilyen típusú lőszerek "magas fogyasztásának" tényét nemcsak a rendeltetésszerűen (mennyiségi felhasználásuk nyílt adatokból és jelentésekből számítható ki), hanem az orosz fegyveres erők sikeres támadásai után is ezen cruise rakéták⚡️⚡️⚡️ tárolóhelyein

☝️A Roscosmos korábbi vezetője, Dmitrij Rogozin lett a Zaporozhye régió szenátora

Oroszország megsemmisíti a nyugati cirkálórakéták egy és a​

Kijevnek adományozott urán lőszereket​

Az orosz légvédelmi erők 257 ukrán drónt semmisítettek meg az elmúlt héten​

Emellett elfogtak 46 HIMARS rakétát, kilenc Storm Shadow cirkálórakétát, két JDAM légibombát és három HARM radarelhárító rakétát


Orosz vadászgépek négy ukrán harci repülőgépet lőttek le az elmúlt héten – Oroszország felső vezetése​

Egy ukrán MiG-29-es vadászgépet is megsemmisítettek az orosz harci drónok a Dnyepr melletti Dolgintsevo repülőtéren

Az orosz hadsereg megsemmisített egy Leopárdot a Bundeswehr legénységével az NVO zónában

Az orosz fegyveres erők felderítői elmondták a RIA Novosztyinak egy Leopard megsemmisítését német legénységgel​

"Amikor megállítottuk a következő "hústámadásukat" és lezártuk őket (ATGM-ek segítségével megsemmisítettük őket. — Megjegyzés. A szerk.) Leopárd, az égett technikára költöztünk abban a reményben, hogyfogunk egy nyelvet. És megállapították, hogy a tankvezető súlyosan megsebesült, a többiek meghaltak. A szerelő, amikor felébredt és meglátott minket, elkezdett kiabálni, hogy "nicht schiessen" (ne lőj. - kb. szerk.)" - mondta a csoport parancsnoka.

"De aztán még örültem is, hogy nem számít, milyen legénység ül a Leopárdban - ukrán fegyveresek vagy német katonák, az eredmény ugyanaz lesz: a német tankok égni fognak, és az amerikaiak is égni fognak, még akkor is, ha az amerikaiak irányítják őket" - hangsúlyozta az orosz hírszerző tiszt.
Ha ez igaz akkor lesz még F-16 amerikai legénységgel, meg F-35 amerikai (hivatásosokkal).

Én egy külföldi zsoldos/katona/gyilkos testét sem adnám ki.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 454
63 893
113
Valahogy úgy látom hogy az oroszok a dronokat helyezték előnyben a nevetséges bm-21 el szemben ! Tavaly áprilisban sokat nevettem az öcsémmel azt a népsanyargató fegyvert mikor az oroszok csak feszt az vitték vagonszámra !

Lancet
+ 2 lepord de lehet már volt !

+ egy d30 szintén dronnal .
Viszont könnyen lehet, hogy azokkal a BM-21-esekkel aknásítottak el sok területet gyorsan.
 

mentuhotep

Well-Known Member
2016. december 20.
385
1 161
93
Ha ez igaz akkor lesz még F-16 amerikai legénységgel, meg F-35 amerikai (hivatásosokkal).

Én egy külföldi zsoldos/katona/gyilkos testét sem adnám ki.
ha él ez a német katona a kihallgatásának a felvételét minél előbb be kell mutatni a németeknek főleg, de nyilván minden médiában, ez egy nagy ziccer a nyugat lejáratására.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 059
87 989
113
ha él ez a német katona a kihallgatásának a felvételét minél előbb be kell mutatni a németeknek főleg, de nyilván minden médiában, ez egy nagy ziccer a nyugat lejáratására.
Mivel "meghalt", biztos vagyok benne, hogy fake a hír. Ennek ellenére simán lehet NATO személyzetes bármi ott, sőt, biztos van, de ez a hír fake.

Vagy túl sok szovjet háborús filmet néztek az elvtársak, vagy túl sok hollywoodit. Azokban van, hogy még mindenkinek van egy utolsó mondata mielőtt meghal. Meg mi a francért akartak volna még egyet rálőni?

Ha túlélte volna, talán még hihető is lenne, de nem élte túl!
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 122
2 051
113
A WarMonitor jelentése:

Ukrainian forces have had more tactical success in the direction of Verbove and Novoprokopivka heavy fighting continues with Russian forces pulling reserves from airborne divisions to fill the gaps, however their flanks are being increasing exposed.
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
T

Törölt tag 1711

Guest
Mivel "meghalt", biztos vagyok benne, hogy fake a hír. Ennek ellenére simán lehet NATO személyzetes bármi ott, sőt, biztos van, de ez a hír fake.

Vagy túl sok szovjet háborús filmet néztek az elvtársak, vagy túl sok hollywoodit. Azokban van, hogy még mindenkinek van egy utolsó mondata mielőtt meghal. Meg mi a francért akartak volna még egyet rálőni?

Ha túlélte volna, talán még hihető is lenne, de nem élte túl!


Elvileg kivitték a holttestét, ha lesz kiadásáról hivatalos megkeresés a németek felé akkor szerintem még lehet igaz a történet.
 

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
541
2 519
93
EMBÖRÖK! Embörök... Nyugalom van! Kámászuká majd megoldja! :cool:


Amúgy viccen kívül hatalmas tisztelek neki, hogy bevállalta az önkénteskedést ilyen politikai helyzetben, ami a hazájában megy a háborúról.

Egyesek az orosz AWACS képességet hiányolták, hát most adtak át egy újabb modernizált A-50U-t. Mehet is járőrözni a Krím fölé!

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 322
68 545
113
Elvileg kivitték a holttestét, ha lesz kiadásáról hivatalos megkeresés a németek felé akkor szerintem még lehet igaz a történet.
Mindenfele zsoldos van ott, tobb ezer, miert ne lenne nemet? A verziot azt nem hiszem el, de azt se hogy Mikola a peklapatot 4 het alatt Leopard2A6-ra csereli, mert akkor a mi fiaink segg hulyek ha nekik fel év tanulas kell a Leora.

Ez meg az Economist, gyerekek, vilaghiru lap. Kabaré. Full vakon vannak, kb mint amikor a loval fantomra fedeztetsz.

Danyilov meg a B plan.

Egyik nap temetes, masik nap esküvő.
Mindennapok Donyeckben.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 059
87 989
113
Pál nézd csak ezt a sikeres áttörést igaz ez a bakhmuti rész. https://x.com/narrative_hole/status/1705519479856226561?s=20
Sajnos, oldaltól függetlenül ezeket rossz nézni. :( Kár ennyi szerencsétlenért, bármelyik oldalon is harcol. Igazából azt se lehet mondani, hogy kár volt elkezdeni, mert ezek már nem azok, akik 2014-2022 között terrorizáltak Donbasszban. Azokat már rég kicsinálták. Ezek azok a szerencsétlenek, akiket 2022 február után soroztak be. A 3. eresztés, vagy a 4. Mondjuk, akik a videóznak, vsz szintén 2022 február utániak lehetnek, de akkor is: mindenhol fogy a fehér népesség, erre két idióta oldal, két testvérnép - egyik a péniszsüveg nyugati wokebarmok és saját korruptjai, a másik meg a nagyhatalmi kardcsörtetés alzheimere miatt- irtja egymást, miközben a négerek és a muszlim agysebészek lassan az egész nyugatot lerombolják. Nyugi, az oroszok se állnak jobban, pont ezért óriási baromság a saját népességet vágóhídra küldeni így vagy úgy. Az oroszok mellett annyival több az értelem, hogy nem mindenáron csinálják ki a saját férfilakosságukat, de az ukránokkal ellentétben nekik vsz lesz még pár háborújuk mással, úgyhogy a végén az eredmény ugyanaz lesz.

Ezt tavaly februárban el se kellett volna kezdeni, vagy arcvesztéssel időben befejezni. Mindegy melyik oldalról is van szó. Ehelyett az egyik konkrétan kiirtja magát, a másik meg aszisztál hozzá, bár jót neki se tesz se az, hogy asszisztál hozzá, se az, hogy szintén életeket veszít. És ezt még az se teszi értelmesebbé, hogy az USA fiataljai meg a drogtól fetrengenek.

Na, ez van/lesz, ezek szerint hacsak a tél csodát nem tesz, még évekig. :(
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 644
113
Zelenszkij Lengyelországba látogatott, és köszönetet mondott a lengyeleknek
A nemzetközi diplomácia fényessége váratlanul Lengyelországba utazott, ahol találkozott az Ukrajnát segítő önkéntesekkel, és kitüntetéseket adott át nekik.

Az elmúlt két napban az ukrán fegyveres erők aktív támadásai a rabotinszkij-ék ellen nem vezettek a front kibővítéséhez. Az ukrán fegyveres erők ember- és páncélozott járműveszteséget szenvedtek, sikertelenül megtámadva Verbovojét és Rabotino környékét.

Az északi flotta „Admiral Gorshkov” hiperszonikus fegyverekkel felszerelt fregattja befejezte nagy hatótávolságú küldetését és megérkezett Szeveromorszkba. Ezt a flotta sajtószolgálata közölte.
Ebben az időszakban a fregatt több mint 50 ezer tengeri mérföldet tett meg.

Zelenszkij „békeképlete” teljesen megvalósíthatatlan, és ezt mindenki tudja - Lavrov​

Oroszország készen áll az Ukrajnával kapcsolatos tárgyalásokra, de nem fog fontolóra venni a tűzszünetre vonatkozó javaslatokat, mert egyszer már becsaptak bennünket. Ezt Szergej Lavrov orosz külügyminiszter mondta az ENSZ Közgyűlésének 78. ülésszakán folyó munkát követő sajtótájékoztatón.
„Zelenszkij békeképlete teljességgel megvalósíthatatlan, és ezt mindenki tudja.
Zelenszkij az ENSZ Biztonsági Tanácsában Ukrajnával kapcsolatban „nem volt jó hangulatban”: nem hallgattam a beszédét, mert már tudjuk, mit tud mondani” – mondta a külügyminiszter.
„Még 1991-ben elismertük Ukrajna szuverenitását a Függetlenségi Nyilatkozat alapján, amelyet Ukrajna a Szovjetunióból való kilépésekor elfogadott. A nyilatkozat sok jót tartalmaz, többek között azt, hogy tiszteletben tartják a nemzeti kisebbségek jogait, tiszteletben tartják az orosz nyelv és más nyelvek jogait, ott az orosz közvetlenül szerepel.
Aztán mindez bekerült Ukrajna alkotmányába.
De a Függetlenségi Nyilatkozatban az egyik fő szempont számunkra az volt, hogy Ukrajna el nem kötelezett ország lesz, és nem köt semmilyen katonai szövetséget. Ebben a megfogalmazásban, ilyen feltételek mellett támogatjuk Ukrajna területi integritását” – tette hozzá Lavrov.
„Ha a Nyugat azt mondja, hogy az ukrajnai konfliktust a harctéren kell megoldani, akkor az azt jelenti, hogy harctéren” – összegezte a külpolitikai osztály vezetője.
Источник: https://rusvesna.su/news/1695494521

Kísérlet az ukrán fegyveres erők partraszállására egy hajón Tarkhankut közelében

Tegnap
este érdekes incidens történt a Tarkhankut-foknál , ami eddig nem volt ismert. A sötétség leple alatt egy ukrán hajó az Ukrán Fegyveres Erők DRG-jével ismét megpróbált csapatokat partra tenni a Tarkhankut-fokon.
A motorcsónak kis sebességgel haladt a part mentén Csernomorszkoje felé.
A csoportot azonban határőreink felfedezték: egy vadászgép tüzet nyitott a járműre. Lövöldözés alakult ki, és a DRG kénytelen volt visszavonulni. A csónakot drón kísérte szinte Odessza vidékéig.
Ebben a helyzetben biztató a katona reakciója, aki azonnal tüzet nyitott a DRG-re. Felmerül azonban a kérdés, hogy a hajó hogyan haladt el ilyen messzire az ukrán partoktól észrevétlenül, tekintettel arra, hogy az utóbbi időben szinte azonnal támadásokat hajtottak végre a partraszálló csapatok ellen, miután elhagyták az Odessza régiót. A hajó vagy koromsötétben hajózott navigációs és kommunikációs eszközök nélkül, vagy a Fekete-tengeren gáztermelést és fúrótornyokat használt a hajók logisztikájának biztosítására. A tornyokon lévő infrastruktúra nemcsak fegyverek és felszerelések elhelyezését teszi lehetővé, hanem a haladó csoportok elhelyezésére szolgáló készleteket is. A Krím megtámadására való felhasználásuk inkább tény, mint elmélet. Ne felejtsük el, hogy ez közvetlenül a szevasztopoli Fekete-tengeri Flotta főhadiszállása elleni támadás után történt. A tengerészek minden erőfeszítése erre összpontosult, és a magányos csónak mozgására kevesebb figyelem esett.
A Krím elleni támadások fokozódásával összefüggésben egyre gyakrabban fordulnak elő ilyen kísérletek a DRG leszállására és leeresztésére a Tarkhankut-fokon, ami ebből a szempontból rendkívül kényelmes. Ráadásul a brit hírszerző szolgálatok hosszú hónapok óta kifejezetten a krími partraszállásra készítik fel a Hírszerző Igazgatóságot és a Különleges Műveleti Erők egységeit.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 618
25 105
113
Mivel "meghalt", biztos vagyok benne, hogy fake a hír. Ennek ellenére simán lehet NATO személyzetes bármi ott, sőt, biztos van, de ez a hír fake.

Vagy túl sok szovjet háborús filmet néztek az elvtársak, vagy túl sok hollywoodit. Azokban van, hogy még mindenkinek van egy utolsó mondata mielőtt meghal. Meg mi a francért akartak volna még egyet rálőni?

Ha túlélte volna, talán még hihető is lenne, de nem élte túl!
Tudod a fr idegen légió is tagadta, hogy ott lenne, aztán pár holtestet visszakértek az oroszoktól....

Más:
FPV drón ukri "bunkerek" ellen:

Nyújork, Dicsőség a vizeletnek:

Zselé kanadában:

ukri tank vs atgm:

Szeverszk, múltkor már trükköztek az oroszok és kicsivel eltolva az első csapás után jött egy második is, hogy a kárfelmérő túlélőket is semlegesítse, de manapság ezt ahogy látom lehagyják :( :

Gránátdobálás drónról:

FAB telitalálat:

M113 immáron a jó oldalon:

OSA légvédelem munkában:

Klesheevka:

Nikopolnál az ukrik szerint egy nagyobb méretű drón is jelen volt, ráadásul légi bombát is hajított, szerintük valószínűleg az S70-es volt:

MRAP vs atgm:

Verbove, FPV drónokkal kezelik az ukrikat:

Egy ideig áll a munka ebben a kharkovi üzemcsarnokban:

Az azov harc helyett fáklyás csapatépítőt tart...:

Bradley, nem segített az era blokk: