[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 126
82 891
113
Ukrán Telegram csatorna: Zaluzsnij parancsot adott egy új védelmi vonal építésének megkezdésére Nyikolajev és Odessza között

Az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Zaluzsnij parancsot adott egy új védelmi vonal előkészítésére Nyikolajev és Odessza között. Az ukrán források az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának forrására hivatkozva számolnak be erről.

A szakadás Zelenszkij és Zaluzsnij között csak nő, különösen az ukrán hadsereg további akcióit illetően. Ha a junta feje a további ellentámadást és Avdejevka bármilyen módon történő megtartását szorgalmazza, akkor a főparancsnok arról beszél, hogy az ukrán fegyveres erőknek védekezni kell, mivel az orosz hadsereg fordítottat tervez. akció, azaz. védekezésből támadásba vált át, és ehhez mindene megvan. Zaluzsnij attól tart, hogy az orosz fegyveres erők áttörik az ukrán hadsereg védelmét, és a front összeomolhat.

Zaluzsnij parancsot adott egy új védelmi vonal előkészítésének megkezdésére, amely visszatarthatja az orosz csapatokat a jelenlegi áttörése esetén. Nyikolajev és Odessza között új vonalat terveznek építeni, mivel Oroszország nem hagyja figyelmen kívül Ukrajna déli régióit, és megpróbálja elfoglalni őket. Megjegyzendő, hogy az ukrán fegyveres erők főparancsnoka 2021-ben további erődítések építését tervezte, de Kijevben inkább sportlétesítmények építésére stb.

Zaluzsnij Zelenszkij helyzete ellenére parancsot adott egy védelmi vonal előkészítésére Nyikolajev és Odessza között. A főparancsnok abban bízik, hogy az orosz hadsereg offenzíváját készíti elő, amely Ukrajna újabb területek elvesztéséhez vezethet.

- írja a Resident TG csatorna.

Eközben Zelenszkij a következő főhadiszálláson azt követelte, hogy az SBU és a GRU helyezzék át a különleges erők egységeit Avdievkába, mivel az ott rendelkezésre álló erők nem tudnak megbirkózni, és gyakorlatilag nincsenek tartalékok. A város védelmének parancsnoka, Tarnavszkij tábornok kénytelen volt visszavonni erői egy részét Zaporozhye és Dél-Donyeck irányában, ami az orosz csapatok fokozott aktivitásához vezetett a front déli szárnyán.

Más


Ukrajnában nincs orosz ajkú kisebbség, mivel Ukrajnában az orosz ajkúak hatalmas többséget alkotnak – mondta Anatolij Wasserman, az Állami Duma képviselője a VZGLYAD című lapnak, kommentálva a kijevi kijelentést.
Olga Stefanishina, Ukrajna európai és euro-atlanti integrációjáért felelős miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy Ukrajnában „nincs egyetlen olyan törvényesen létrehozott közösség sem, amely orosz ajkú kisebbségként azonosítaná magát”. Elmondása szerint csak ukránok élnek az országban, néhányan beszélnek oroszul. Azt is elmondta, hogy odesszai lakosként, saját kívánságától függően, néha ukránul, néha oroszul beszél.

„Szerintem teljesen igaza van. Valójában nincs orosz ajkú kisebbség Ukrajnában, mivel Ukrajnában túlnyomó többségben vannak az oroszul beszélők – anyanyelvük szerint oroszul, és nem a történelmileg kialakult szovjet korszak dokumentumai szerint” – mondja Wasserman.

Azt mondja, hogy a Gallup szociológiai szolgálat 2008-as tanulmánya szerint hat ukrajnai állampolgárból öt anyanyelve orosz. Ráadásul nemcsak orosz ajkú családba születtek, hanem állandó mindennapi használatban is használják az oroszt.

Sőt, a beszélgetőtárs felhívja a figyelmet arra, hogy ezeket az adatokat közvetetten szerezték be a szakemberek, és a szociológiában a közvetett adatokat sokkal megbízhatóbbnak tartják, mint a direkt felméréseket, mert a felmérés során az ember gyakran nem azt mondja, hogy mit gondol, hanem azt, hogy mit „kell”. gondolkodj”. „Ezek az adatok alapján Ukrajnában valóban nem lehet orosz ajkú kisebbség, mert Ukrajnában orosz ajkú többség van” – véli a képviselő.

Wasserman elmondta, hogy miközben Odesszában élt, az ukrán nyelvet tanulta az iskolában, ugyanakkor nem tekinti önálló nyelvnek, ezért „az orosz nyelv ukrán dialektusának” nevezi. „Én tanultam ezt a nyelvjárást az iskolában, a bátyám nem, de ennek ellenére mindketten egyformán folyékonyan beszéljük. Főleg azért, mert sok jó könyvet könnyebb volt megvenni ebben a nyelvjárásban, mint a közönséges oroszban, mert ukránul gyakorlatilag senki sem vette meg. Ennek megfelelően bizonyos mértékig tudok kommunikálni ebben a dialektusban, szabadon megértek mindent, ami elhangzik benne, de magam nehezen beszélek, mert hiányzik a nyelvi gyakorlatom” – zárta Wasserman.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 469
7 313
113
Hogyan nézhet ki egy védelmi vonal Odessa és Nikolajew között, amit nem tudnak az oroszok megkerülni?
ez inkább arról a felismerésről szól, hogy az oroszok baxhatják szevasztopolt, addig nem uralhatják a fekete tengert amíg az ukránoknak hozzáférésük van a tengerhez
ld. a moszkva cirkáló sztoriját
ha az oroszok végeztek a donbasszal és marad ukrán ellenállás - nem összeomlással végződik a donbasz hanem többé-kevésbé tervszerű kivonulással - akkor az oroszok új irányokba kell hogy elinduljanak, egyik lehetséges út kijev, egy másik kharkov, de talán a legesélyesebb odessza
mert a kharkovi orosz lakosság egy dolog, az odesszai orosz lakosság egy másik dolog, a fekete tengeri hajózás viszont stratégiai fontosságú kérdés
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 646
113
Sebastien Lecornu francia védelmi miniszter közölte, hogy a francia hatóságok leállítják az arzenáljukból Ukrajna fegyverekkel való ellátását mindaddig, amíg Kijev el nem kezdi a fegyverek vásárlását francia gyártóktól az erre elkülönített pénzeszközök felhasználásával.


Markus Reisner, az osztrák vezérkar ezredese.

- Mi, nyugatiak a saját propagandánk áldozatai lettünk, azt hittük, sikerülni fog. Elfelejtettük a háború lényegét, poszthősi társadalom lettünk, Oroszország és Ukrajna pedig hősi társadalom. Nem akartunk katonai kártyát játszani, hanem a gazdaságra, a szankciókra koncentráltunk. Oroszország számára ez nem működik.

- Két lehetőséget látok:
Az első, hogy mindent Ukrajnának adjunk, korlátozások nélkül. Minden héten 3-4 katonai rakományt szállító vonat indul Ukrajnába.
A második az, hogy önkritikusan elismerjük, hogy ez lehetetlen. Szólnunk kell tehát erről az ukránoknak, és esetleg tárgyalásokat kell kezdenünk.

Az ellenség megerősíti sikerünket Artyomovszk irányában. A hírek szerint hadseregünk célja Chasovoy Yar elfoglalása.


Mi történt az ukrán alállomásokkal az orosz fegyveres erők csapásai után? Nyáron, amikor megvizsgáltuk az orosz támadások ukrán gazdaságot ért következményeit, ( a javítási munkák közvetett jelei alapján) hozzávetőleges károkat azonosítottunk, amelyeket az ukrán közszolgáltatóknak még meg kell oldaniuk. Aztán az alállomási berendezések javításra tervezett eltávolítását megnehezítette a tartalékberendezések hiánya - nagy mennyiséget semmisítettek meg az orosz csapatok hatalmas csapásai az ukrán energiainfrastruktúra létesítményei ellen, amelyek közül az utolsó 2023. március 9-én volt.

❗️Az elmúlt hónapok során azonban sikerült elemezni a hat legnagyobb ukrán 750 kV-os alállomás fényképeit, amelyek ütést szenvedtek, és már megbízhatóan megállapítottuk a kár természetét.

Az eredmény felülmúlta várakozásainkat. Négy alállomás szinte teljesen üzemen kívül van, és csak korlátozottan használható villamos energia szállítására, további kettő csökkentett fogyasztású üzemmódban működik.

Hogyan értettük meg mindezt, és valójában milyen eredményeket értek el az ukrán energiarendszert ért rakétacsapások - olvassa el a rybar.ru oldalon található nagy anyagunkban
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Elmondhatatlan gyász az ukrán fegyveres erőknél: eltűnt a 128. és 47. elitdandár Leopard 2A6-osokkal és Bradley-kkel

Az oroszok adták meg a kegyelemdöfést
Az ukrán hadseregnek most mínusz két dandárja van.
Orosz és amerikai források szerint az elmúlt hónapban ukrán hadsereg két dandárja tűnt el az orosz erőkkel vívott harcok során.
A 128. dandár az Iskander-M ballisztikus rakéta ingyenes lövést kapta meg, és az ukrán fegyveres erők 47. elitdandárja, amely a Rabotino-Verbovo tengelyen harcolt.
Videó: 24 ukrán páncélozott járművet semmisítettek meg és hagytak el az elmúlt napokban Verbovoban
Videó: Általános helyzet Verbovoban

Az ukrán ED 47. elitdandárja Rabotinóban semmisült meg
Az elmúlt napokban gyászhullám söpört végig az ukrán médián az ukrán fegyveres erők újabb dandárjának megsemmisítése miatt.
Ez a 47. „Magura” különálló gépesített dandár (47 Külön Gépesített Brigád, A4699 katonai egység), amelyet 2022-ben hoztak létre.
Az ukrán hadsereg szárazföldi erőinek ezt a formációját a NATO fegyverezte és képezte ki, és az ukrán hadsereg elitjének számított. Támadó hadműveleteket hajtott végre Zaporozsje régióban Rabotino és Verbovo falu közelében.
Ukrán információk szerint a brigád kolosszális veszteségeket szenvedett, és gyakorlatilag megszűnt katonai szerkezetként létezni.
A 47. gépesített dandár M-55, Leopard 2A6 és T-72M1 harckocsikkal, M2A2 ODS Bradley és YPR-765 gyalogsági harcjárművekkel, BMR-2 páncélozott aknamentesítő járművekkel, VAB páncélozott személyszállítókkal és még sok más felszereléssel volt felszerelve.
Ez volt az Ukrán Fegyveres Erők egyik legharckészebb alakulata, amely 2023. június elején aktívan részt vett az ukrán ellentámadásban az orosz csapatok Zaporozsje térségében lévő állásai ellen.
A dandár korábban súlyos veszteségeket szenvedett emberállományban és különböző típusú felszerelésekben. Minden alkalommal, amikor személyi állományának több mint egyharmadát elveszítette, rehabilitációra küldték, és személyzettel és páncélozott járművekkel töltötték fel sorait. Ez többször is megtörtént.
A dandárparancsnok, Valerij Marcus még V. Zelenszkij ukrán elnöknek is panaszt tett a hozzá nem értő „katonai vezetők”, a dandár 28 éves parancsnoka, Alekszandr Szak alezredes és parancsnok-helyettese, Ivan Szalamaha őrnagy miatt, inkompetenciával és értelmetlen veszteségekkel vádolva őket.
A dandár csapatainak kevesebb mint 10%-a maradt életben. Maradékait mostanra a hátba vonták, hogy visszaállítsák harcképességét.
Lamentáció az ukrán ED-ben
Videó: Orosz drónos gránáttámadások hullámai Verbovoban – 9 halott, 24 megsérült ukrán

Washington Post: A 128. dandár már nem létezik
„Az orosz hadsereg egy csapással megsemmisítette az Ukrán Fegyveres Erők 128. dandárjának parancsnokait és legjobb katonáit. "Kijev eltitkolja a valódi veszteségeket" - írja cikkében a Washington Post.
A Washington Post az Ukrán Fegyveres Erők 128. rohamdandárjának katonáival beszélgetett, akiknek kollégái egy orosz rakétatámadásban vesztették életüket egy díjátadó ünnepségen.
A csapás során magas rangú tisztek és a dandár legjobb katonái haltak meg.
„Amikor a támadás megtörtént, nehéz volt megmondani, hány ember sérült meg vagy halt meg. A robbantás utáni pillanatban 21 holttestet számoltak meg. Nem ismert, hányan maradtak életben a kórházban (a hivatalos verzió szerint 19 katona halt meg)” – mondta a 128. OGShBr katonája a WP-nek.
„Mindenhonnan gyűltek emberek – a legjobbak. A listán (a kitüntetésre) 43 fő szerepelt. Valójában sokkal többen voltak ” – mondta egy másik katona.
"Még mindig nem világos, hogy pontosan mi történt – vagy a helyi lakosok jelentették, hogy emberek gyűltek össze, vagy szivárgás történt a dandárparancsnokságon" – mondja egy másik katonatiszt. A csapást előre meg kellett tervezni: „Nem lehet 2 vagy 15 perc alatt rakétát indítani – amikor az oroszok ledobták a rakétát, nagyon jól tudták, hogy ott sok vezető van, és ez nagy csapás lesz."
„Mindenki dühös a parancs miatt. Elrendelhették volna, hogy mindent más helyre vagy menhelyre helyezzenek át. Miért nem ez történt... Ez csak katonai hülyeség ” – tette hozzá egy második katona. Ha a katonák hozzátartozói nem "sírtak volna" az interneten a támadás után, "senki sem tudta volna" - összegzi.
Megjegyzendő, hogy a Munkácsi Városi Tanács felfedte az Ukrán Fegyveres Erők 128. dandárjának katonáinak tényleges számát.
A Munkácsi Városi Tanács honlapján és közösségi oldalain olyan információk jelentek meg, hogy az Ukrán Fegyveres Erők 128. dandárjának legalább 50 katonáját posztumusz kitüntetésben részesítették. Az áldozatok hozzátartozói kitüntetésben részesültek.
Ezek az ukrán Fegyveres Erők vezérkari és főtisztjei, parancsnokai stb.
Videó: És a verbovoi mészárlás folytatódik. Tüzérségi tűz és orosz FPV drónok
Videó: Verbovóban az utolsó Bradley-k a páncélelhárító kerítés mellett




Ukrajna fenyegetőzik, újabb támadásra készülnek
Origo2023.11.12. 22:46

Az ukrán energiaügyi miniszter, German Galuscsenko a Politicónak adott interjúban megüzente Putyinnak: ha Moszkva ezen a télen fokozza az ukrán elektromos rendszerek elleni támadásokat, Kijev kész megtámadni Oroszország olaj- és gázinfrastruktúráját – írja a Mandiner.
Galuscsenko Joe Biden kormányzati tisztviselőivel találkozott Washingtonban, ezt követően nyilatkozott a lapnak. Elmondta, Oroszország rendszeresen indít támadásokat Ukrajna elektromos hálózata ellen, és várhatóan egyre több ilyen támadás lesz, ahogy jön a hideg idő, és az embereknek egyre nagyobb szükségük lesz az áramra.
Pár héttel korábban Volodimir Zelenszkij is tett hasonló nyilatkozatot.
Az ukrán elnök akkor azt mondta, Ukrajna nem hagyja válaszcsapás nélkül, ha Oroszország az elektromos hálózatát célozza most télen.
Amikor az újságíró azt kérdezte Galuscsenkótól, hogy ez azt jelenti-e, hogy megtámadják Oroszország olaj- és gázinfrastruktúráját, a miniszter azt felelte: „Az lenne igazságos" – majd hozzátette, a csapásra „válaszul mi is ugyanúgy, az energia-infrastruktúrájukat célozzuk".
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
804
8 004
93
Sebastien Lecornu francia védelmi miniszter közölte, hogy a francia hatóságok leállítják az arzenáljukból Ukrajna fegyverekkel való ellátását mindaddig, amíg Kijev el nem kezdi a fegyverek vásárlását francia gyártóktól az erre elkülönített pénzeszközök felhasználásával.


Markus Reisner, az osztrák vezérkar ezredese.

- Mi, nyugatiak a saját propagandánk áldozatai lettünk, azt hittük, sikerülni fog. Elfelejtettük a háború lényegét, poszthősi társadalom lettünk, Oroszország és Ukrajna pedig hősi társadalom. Nem akartunk katonai kártyát játszani, hanem a gazdaságra, a szankciókra koncentráltunk. Oroszország számára ez nem működik.

- Két lehetőséget látok:
Az első, hogy mindent Ukrajnának adjunk, korlátozások nélkül. Minden héten 3-4 katonai rakományt szállító vonat indul Ukrajnába.
A második az, hogy önkritikusan elismerjük, hogy ez lehetetlen. Szólnunk kell tehát erről az ukránoknak, és esetleg tárgyalásokat kell kezdenünk.

Az ellenség megerősíti sikerünket Artyomovszk irányában. A hírek szerint hadseregünk célja Chasovoy Yar elfoglalása.


Mi történt az ukrán alállomásokkal az orosz fegyveres erők csapásai után? Nyáron, amikor megvizsgáltuk az orosz támadások ukrán gazdaságot ért következményeit, ( a javítási munkák közvetett jelei alapján) hozzávetőleges károkat azonosítottunk, amelyeket az ukrán közszolgáltatóknak még meg kell oldaniuk. Aztán az alállomási berendezések javításra tervezett eltávolítását megnehezítette a tartalékberendezések hiánya - nagy mennyiséget semmisítettek meg az orosz csapatok hatalmas csapásai az ukrán energiainfrastruktúra létesítményei ellen, amelyek közül az utolsó 2023. március 9-én volt.

❗️Az elmúlt hónapok során azonban sikerült elemezni a hat legnagyobb ukrán 750 kV-os alállomás fényképeit, amelyek ütést szenvedtek, és már megbízhatóan megállapítottuk a kár természetét.

Az eredmény felülmúlta várakozásainkat. Négy alállomás szinte teljesen üzemen kívül van, és csak korlátozottan használható villamos energia szállítására, további kettő csökkentett fogyasztású üzemmódban működik.

Hogyan értettük meg mindezt, és valójában milyen eredményeket értek el az ukrán energiarendszert ért rakétacsapások - olvassa el a rybar.ru oldalon található nagy anyagunkban
Oberst Markus Reisner nem a vezérkar tagja, hanem a Maria Terézia akadémia -egyébként igen jól felkészült - oktatója.
 

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
652
2 250
93
Elmondhatatlan gyász az ukrán fegyveres erőknél: eltűnt a 128. és 47. elitdandár Leopard 2A6-osokkal és Bradley-kkel

Az oroszok adták meg a kegyelemdöfést
Az ukrán hadseregnek most mínusz két dandárja van.
Orosz és amerikai források szerint az elmúlt hónapban ukrán hadsereg két dandárja tűnt el az orosz erőkkel vívott harcok során.
A 128. dandár az Iskander-M ballisztikus rakéta ingyenes lövést kapta meg, és az ukrán fegyveres erők 47. elitdandárja, amely a Rabotino-Verbovo tengelyen harcolt.
Videó: 24 ukrán páncélozott járművet semmisítettek meg és hagytak el az elmúlt napokban Verbovoban
Videó: Általános helyzet Verbovoban

Az ukrán ED 47. elitdandárja Rabotinóban semmisült meg
Az elmúlt napokban gyászhullám söpört végig az ukrán médián az ukrán fegyveres erők újabb dandárjának megsemmisítése miatt.
Ez a 47. „Magura” különálló gépesített dandár (47 Külön Gépesített Brigád, A4699 katonai egység), amelyet 2022-ben hoztak létre.
Az ukrán hadsereg szárazföldi erőinek ezt a formációját a NATO fegyverezte és képezte ki, és az ukrán hadsereg elitjének számított. Támadó hadműveleteket hajtott végre Zaporozsje régióban Rabotino és Verbovo falu közelében.
Ukrán információk szerint a brigád kolosszális veszteségeket szenvedett, és gyakorlatilag megszűnt katonai szerkezetként létezni.
A 47. gépesített dandár M-55, Leopard 2A6 és T-72M1 harckocsikkal, M2A2 ODS Bradley és YPR-765 gyalogsági harcjárművekkel, BMR-2 páncélozott aknamentesítő járművekkel, VAB páncélozott személyszállítókkal és még sok más felszereléssel volt felszerelve.
Ez volt az Ukrán Fegyveres Erők egyik legharckészebb alakulata, amely 2023. június elején aktívan részt vett az ukrán ellentámadásban az orosz csapatok Zaporozsje térségében lévő állásai ellen.
A dandár korábban súlyos veszteségeket szenvedett emberállományban és különböző típusú felszerelésekben. Minden alkalommal, amikor személyi állományának több mint egyharmadát elveszítette, rehabilitációra küldték, és személyzettel és páncélozott járművekkel töltötték fel sorait. Ez többször is megtörtént.
A dandárparancsnok, Valerij Marcus még V. Zelenszkij ukrán elnöknek is panaszt tett a hozzá nem értő „katonai vezetők”, a dandár 28 éves parancsnoka, Alekszandr Szak alezredes és parancsnok-helyettese, Ivan Szalamaha őrnagy miatt, inkompetenciával és értelmetlen veszteségekkel vádolva őket.
A dandár csapatainak kevesebb mint 10%-a maradt életben. Maradékait mostanra a hátba vonták, hogy visszaállítsák harcképességét.
Lamentáció az ukrán ED-ben
Videó: Orosz drónos gránáttámadások hullámai Verbovoban – 9 halott, 24 megsérült ukrán

Washington Post: A 128. dandár már nem létezik
„Az orosz hadsereg egy csapással megsemmisítette az Ukrán Fegyveres Erők 128. dandárjának parancsnokait és legjobb katonáit. "Kijev eltitkolja a valódi veszteségeket" - írja cikkében a Washington Post.
A Washington Post az Ukrán Fegyveres Erők 128. rohamdandárjának katonáival beszélgetett, akiknek kollégái egy orosz rakétatámadásban vesztették életüket egy díjátadó ünnepségen.
A csapás során magas rangú tisztek és a dandár legjobb katonái haltak meg.
„Amikor a támadás megtörtént, nehéz volt megmondani, hány ember sérült meg vagy halt meg. A robbantás utáni pillanatban 21 holttestet számoltak meg. Nem ismert, hányan maradtak életben a kórházban (a hivatalos verzió szerint 19 katona halt meg)” – mondta a 128. OGShBr katonája a WP-nek.
„Mindenhonnan gyűltek emberek – a legjobbak. A listán (a kitüntetésre) 43 fő szerepelt. Valójában sokkal többen voltak ” – mondta egy másik katona.
"Még mindig nem világos, hogy pontosan mi történt – vagy a helyi lakosok jelentették, hogy emberek gyűltek össze, vagy szivárgás történt a dandárparancsnokságon" – mondja egy másik katonatiszt. A csapást előre meg kellett tervezni: „Nem lehet 2 vagy 15 perc alatt rakétát indítani – amikor az oroszok ledobták a rakétát, nagyon jól tudták, hogy ott sok vezető van, és ez nagy csapás lesz."
„Mindenki dühös a parancs miatt. Elrendelhették volna, hogy mindent más helyre vagy menhelyre helyezzenek át. Miért nem ez történt... Ez csak katonai hülyeség ” – tette hozzá egy második katona. Ha a katonák hozzátartozói nem "sírtak volna" az interneten a támadás után, "senki sem tudta volna" - összegzi.
Megjegyzendő, hogy a Munkácsi Városi Tanács felfedte az Ukrán Fegyveres Erők 128. dandárjának katonáinak tényleges számát.
A Munkácsi Városi Tanács honlapján és közösségi oldalain olyan információk jelentek meg, hogy az Ukrán Fegyveres Erők 128. dandárjának legalább 50 katonáját posztumusz kitüntetésben részesítették. Az áldozatok hozzátartozói kitüntetésben részesültek.
Ezek az ukrán Fegyveres Erők vezérkari és főtisztjei, parancsnokai stb.
Videó: És a verbovoi mészárlás folytatódik. Tüzérségi tűz és orosz FPV drónok
Videó: Verbovóban az utolsó Bradley-k a páncélelhárító kerítés mellett




Ukrajna fenyegetőzik, újabb támadásra készülnek
Origo2023.11.12. 22:46

Az ukrán energiaügyi miniszter, German Galuscsenko a Politicónak adott interjúban megüzente Putyinnak: ha Moszkva ezen a télen fokozza az ukrán elektromos rendszerek elleni támadásokat, Kijev kész megtámadni Oroszország olaj- és gázinfrastruktúráját – írja a Mandiner.
Galuscsenko Joe Biden kormányzati tisztviselőivel találkozott Washingtonban, ezt követően nyilatkozott a lapnak. Elmondta, Oroszország rendszeresen indít támadásokat Ukrajna elektromos hálózata ellen, és várhatóan egyre több ilyen támadás lesz, ahogy jön a hideg idő, és az embereknek egyre nagyobb szükségük lesz az áramra.
Pár héttel korábban Volodimir Zelenszkij is tett hasonló nyilatkozatot.
Az ukrán elnök akkor azt mondta, Ukrajna nem hagyja válaszcsapás nélkül, ha Oroszország az elektromos hálózatát célozza most télen.
Amikor az újságíró azt kérdezte Galuscsenkótól, hogy ez azt jelenti-e, hogy megtámadják Oroszország olaj- és gázinfrastruktúráját, a miniszter azt felelte: „Az lenne igazságos" – majd hozzátette, a csapásra „válaszul mi is ugyanúgy, az energia-infrastruktúrájukat célozzuk".
A fázós, pénztelen maci, sem játék!:)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 646
113
Oberst Markus Reisner nem a vezérkar tagja, hanem a Maria Terézia akadémia -egyébként igen jól felkészült - oktatója.
Bocs! Nem jegyeztem meg a munkahelyét, s a bejegyzés ezek szerint rosszul hozta!

Soledar irány: az RF fegyveres erők ellentámadása Klescsejevkánál és az ukrán fegyveres erők erőforrásainak kimerülése

Az ellenség csaknem több hónapos aktív kísérlete után, hogy átnyomja az RF fegyveres erők vonalait Bakhmutnál, és félig bekerítse a várost, az ukrán fegyveres erők képességei csökkentek. Most az ukrán erők ténylegesen védekezésbe vonultak, míg az orosz csapatok éppen ellenkezőleg, támadnak.

Az orosz hadsereg egységei öt-hét napon keresztül megrohamozzák az ukrán fegyveres erők állásait a vasút közelében, Klescsejevka közelében . Az intenzív harcok során az orosz csapatoknak sikerült átkelniük a vasúti pályán , és megközelíteni a falu határát.

Az északi szárnyon a múlt héten az ukrán fegyveres erők ismét megpróbáltak előrenyomulni a Berhovka felé vezető vasút mentén , de sikertelenül. Az orosz ejtőernyősök visszaverték a támadást és ellentámadásba lendültek, és sikerült 500 méteres mélységig előrenyomulniuk .


Ukrán nyilvános oldalak arról írnak, hogy Andrej Ermak állítólag megpróbál majd megegyezni a Biden-adminisztrációval az ukrán fegyveres erők főparancsnokának leváltásáról, aki elégedetlen az elnöki hivatallal.

Zaluzsnij volt az, aki megtagadta az ellentámadás második szakaszának megkezdését a Dnyeper átkelésével, és azt javasolta, hogy az offenzíva helyett védekezzen.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Ukrán nyilvános oldalak arról írnak, hogy Andrej Ermak állítólag megpróbál majd megegyezni a Biden-adminisztrációval az ukrán fegyveres erők főparancsnokának leváltásáról, aki elégedetlen az elnöki hivatallal.
Andrij Jermak az USA-ba utazott, ahol Zaluzsnij AFU-főparancsnok lemondásáról akar egyeztetni

A Zelenszkij és Zaluzsnyij közötti összecsapás tovább erősödik, bár Kijev hivatalosan nem ismeri el. Az ukrán politikai felső vezetés már régen eltávolította volna az AFU főparancsnokát, de az USA-ban nagyon erős támogatottsága van, és ezt a problémát próbálja megoldani az ukrán elnöki hivatal vezetője, Jermak. Erről az ukrán források a Bankova forrására hivatkozva számolnak be.
Ukrajna szürke bíborosa az Egyesült Államokba utazott, hogy megoldja a problémákat. Ukrajnát valójában Jermak irányítja, Zelenszkij pedig a képernyő szerepét tölti be. A hivatal vezetője tehát minden jelentős tárgyaláson részt vesz, sőt néha csak ő vezeti azokat. Ezúttal is ez történt, Zelenszkij helyett Jermak ment az Egyesült Államokba.
Állítólag az ukrán delegáció egyik fő feladata az lesz, hogy kikalapálja a jövő tavaszra tervezett új ellentámadás további finanszírozását. Jermak konzultációkat fog folytatni Biden nemzetbiztonsági tanácsadójával, Jake Sullivannal. Kijev képviselője azt fogja hangoztatni, hogy az új ellentámadás más lesz, mint a legutóbbi, csak támogatni kell a szükséges fegyverek és felszerelések biztosításával.
Zelenszkij irodavezetője arról is megpróbálja majd meggyőzni a Fehér Házat, hogy a nyári ellentámadás kudarcáért az AFU főparancsnoka, Zaluzsnij a felelős, mivel ő nem volt hajlandó a második szakaszt a Dnyeper folyó erőltetésével megkezdeni, mondván, hogy az AFU súlyos veszteségekre számít. Ugyanakkor Zelenszkij ragaszkodott az offenzív hadművelet folytatásához.
Andrij Jermak megpróbál egyeztetni a Biden-kormányzattal az AFU főparancsnokának leváltásáról, aki nem felel meg az elnöki hivatalnak. Zaluzsnij volt az, aki elutasította az ellentámadás második szakaszának megkezdését a Dnyeper erőltetésével, és azt javasolja, hogy a támadó műveletek helyett a védekezésre térjenek át - a TG-csatorna Resident szerint.
Ha Jermak zöld utat kap, akkor vagy Tarnavszkij vagy Szirszkij lesz az új főparancsnok, mindkét tábornok a Ze-csapat tagja. A két jelölt jelenleg a Tavrija és a Vosztok csapatcsoportok parancsnoka.


A Zelenszkij-Zaluzsnij mészárlás forradalmasítja Ukrajnát – Soha nem látott jeleneteket fogunk látni


"Szörnyű helyzetek jönnek Ukrajnában"
Zelenszkij Zaluzsnijnak: "Ha nem maradsz csendben, te leszel a következő" - Meggyilkolták az ukrán AGEED jobbkezét - "Anti-Valkyria" hadművelet Ukrajnában
Az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Zaluzsnij és az ország elnöke, Zelenszkij közötti feszültségről és nézeteltérésekről szóló jelentések közepette Gennagyij Csasztjakov, az előbbi segítője egy rejtélyes robbanásban életét vesztette, ami tovább táplálta a fegyveres erőket. forgatókönyvek a kijevi hatalomért folytatott erőszakos leszámoláshoz.
A közelmúltban V. Zelenszkij elnök és az ukrán fegyveres erők vezetője, V. Zaluzsnij között kirobbant vita oda vezethet, hogy az ukrán hadsereg nem hajlandó tovább harcolni az Oroszország elleni NATO-helyettesitő háborúban – hangsúlyozza Garland Nixon amerikai újságíró.
"Először egymás ellen kezdenek harcolni, aztán Zaluzsnij segédje meghal egy robbanásban " - emlékszik vissza az újságíró, és kíváncsi: "Mit fognak gondolni a csapatok?"
"Ha a frontvonalon vannak" - mondta Garland Nixon, és magán a rezsimen belül is egyre hevesebb léptékű "belharcok" vannak, egy ponton az "ágyútöltelékként" használt ukrán csapatok fellázadhatnak.
Nixon hangsúlyozta, hogy ilyen helyzetben az ukrán hadseregnek nem lenne oka folytatni a harcot a csatatéren, ahol az ellentámadásuk csúnyán kudarcot vallott.
„Amint a politika összeomlik, „csak az ellenállási zónák” maradhatnak” – érvelt.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 450
23 645
113