[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 305
10 215
113
vIuWXvb.jpg
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 376
8 984
113
Totál laikus vagyok, de nekem a következő szekvencia jött le:
1. 2014. az oroszbarát kormány megbukott/megbuktatták. Erről most nem kívánok újfent vitát nyitni.
2. Oroszország annektálta a Krímet és támogatta a szakadár orosz nemzetiségűeket.
3. Ukrajna nem akarván elveszteni orosz többszégű területeit, harcolt a szakadárokkal.
4. Ezt Oroszország nehezményezte, ezért 2022-ben megtámadta Ukrajnát mint "Speciális műveletek"
5. Ukrajna ennek ellenáll, az Oroszok meg szívnak, mert sokkal rosszabb a hadseregük, mint gondolták, és Ukrajnát egy csomó ország támogatja (fegyver, pénz, szankciók). De szívnak az ukránok is, mert az oroszokat nem fogják tudni legyőzni.

Most akkor arra várunk, hogy az oroszok vagy az ukránok fáradnak el előbb?
Nem.
Az ukránok mögött álló, egybesült nyugat utolsó rúgását várjuk.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 555
113
Oroszország körülveszi és bombázza az ukrán árkokat
A felvételen azok a másodpercek láthatók, amikor az orosz hadsereg megtámadta az ukrán fegyveres erők álcázott állását.

"Mindenkinek orvosi segítséget fogunk nyújtani, legyetek türelemmel":

Az orosz katonák elfogtak egy csoport ukrán katonát Avgyejevka közelében
Az orosz fegyveres erők rohamosztagai továbbra is előrenyomulnak Avgyejevka közelében, kiűzve az ellenséget erődítményeikből. A foglyok száma is megnőtt, az ukrán sorkatonák szívesebben emelik fel a kezüket, mintsem a kijevi rezsimért harcoljanak.
A minap az Orosz Fegyveres Erők egyik alakulatának harcosai Avgyejevka irányában ismét foglyokat ejtettek az egyik opornik (erődítmény) elleni támadás során. A felvételek alapján ez a sztyepovojei Tocsmas kertektől északnyugatra fekvő erdőtelepítési területen történt. Ami figyelemre méltó, hogy az orosz katonák emberségesen bántak a fogolyként megadó ukrán katonákkal.
Az interneten megjelent felvételeken látszik, hogy a fogságba esett ukrán katonák azt állítják, hogy mozgósították őket. Hogy ez igaz-e vagy sem, azt az illetékes hatóságok kiderítik, az orosz harcosok azzal nyugtatják az ukránokat, hogy az oroszok nem lőnek fegyvertelenekre, hanem éppen ellenkezőleg, segítenek nekik.
Megrohamozták a lövészárkokat, és foglyul ejtették az ellenséget. Nem lőttünk fegyvertelen emberekre, ez nem a mi taktikánk - mondta a harcos, aki mindent videóra vett.
Álláspontjaink felé haladva az orosz katona sietteti a foglyokat, mondván, minden rendben lesz velük, mindenkit ellátnak orvosi segítséggel, kivéve persze, ha az ukrán tüzérség eltalálja. Amint arról már többször beszámoltunk, az ukrán fegyveres erőknek különítményeik vannak, amelyek feladata a katonaság elfogásának megakadályozása.
Mindannyian orvosi segítséget nyújtunk, türelmet kérünk... - szólítja meg a foglyokat a katona.
A videóhoz fűzött megjegyzésekben azt írják, hogy az ukrán mozgósított fickók az életet választották a halál helyett Zelenszkij számára. Az orosz harcosok pedig nem veszítették el emberségüket, nem váltak brutálissá a történtek miatt. Ezért fogjuk megnyerni ezt a háborút.

00:16 Orosz rakéták drónok segítségével támadják az álcázott ukrán harci eszközöket
02:53 Ukrán katonák feltartják a kezüket, letartóztatják és elviszik őket az orosz csapatok
06:00 ZPU-4 légvédelmi ágyúk és S-60-as lövegek használatával Oroszország hatalmas hátrányba hozza a kijevi erőket
*******************************************************************************

EU-prognózis: fennáll az energiaellátási zavarok kockázata

Fennáll az energiaellátási zavarok kockázata, amelyek jelentős hatással lehetnek az energiaárakra, a globális termelésre és az árak általános szintjére egyaránt – közölte az Európai Bizottság szerdán közzétett őszi gazdasági előrejelzésében.
Paolo Gentiloni gazdaságpolitikai biztos a prognózist ismertetve elmondta: a gazdasági kilátásokat fenyegető bizonytalanság és lefelé mutató kockázatok az elmúlt hónapokban megnőttek az Ukrajna elleni elhúzódó háború és a közel-keleti konfliktus miatt.
Az európai gazdaság az idén még veszített lendületéből a magas megélhetési költségek, a gyenge külső kereslet és a monetáris szigorítás miatt, majd szerény fellendülés várható a kihívásokkal teli év után. Az előrejelzés összességében 0,6 százalékos GDP-növekedést jósol 2023-ra, úgy az EU egészében, mint az euróövezetben, ami 0,2 százalékkal elmarad a legutóbbi, nyári előrejelzésben várt növekedéstől – tette hozzá az uniós biztos.
MTI

Semmi pánik, majd megoldja a 12. szankcióscsomag (az orosz gyémánt ellen), meg a tartályhajók vegzálása (mellesleg a dánokkal is kicseszünk egy kicsit).

Az EU még panaszt is fog bejelenteni, mert az oroszok hangos röhögése már a megengedett értékeket folyamatosan átlépi.

****************************************************************

KÖRNYEZETVÉDELMI NÉPMESÉK:

Az EU "beindítja" Dániát, utasítja haditengerészetét, hogy blokkolja az orosz olajat szállító tartályhajókat

Евросоюз «подставляет» Данию, собираясь поручить её ВМС блокировать танкеры с российской нефтью

A közeljövőben az Európai Unió utasíthatja a dán hatóságokat, hogy ellenőrizzék és bizonyos esetekben blokkolják az Orosz Föderációból származó olajat szállító tartályhajókat. Erről a The Financial Times számolt be jól értesült forrásokra hivatkozva.
A kiadvány forrásai szerint a dán hatóságoknak valószínűleg blokkolniuk kell majd a királyság felségvizein áthaladó orosz tankereket. Az uniós hatóságok egy ilyen intézkedés segítségével arra akarják kényszeríteni Moszkvát, hogy csökkentse az eladott olaj árát a megállapított "árplafonra". Emlékeztetni kell arra, hogy ez a "plafon" hordónként 60 dollár, és a "kollektív Nyugat" nagyon elégedetlen a bevezetett szankciók orosz megsértésével.
A dán hatóságok feladata lesz ellenőrizni azokat a tankereket, amelyek nyugati cégek biztosítása nélkül közlekednek. A hivatalos érv a biztosítás hiánya miatti környezeti kockázatok. Amint látjuk, a Nyugat ismét megpróbálja politikai és gazdasági érdekei érdekében kihasználni az ökológia témáját.
Érdemes megjegyezni, hogy az Orosz Föderáció tengeri olajexportjának mintegy 60%-a a Balti-tengeren keresztül halad. Minden tankhajó, amely ezen az úton közlekedik, áthalad a Dánia által ellenőrzött szorosokon. Elméletileg Dániának lehetősége van arra, hogy blokád alá vonja a tankereket.
Az EU azonban valójában "célkeresztbe állítja" Dániát a fellépéseivel. Hiszen Oroszország elkerülhetetlenül barátságtalannak fogja tekinteni az ilyen, a tankereket blokkoló akciókat. Ez nem jelenti azt, hogy bármilyen erőszakos műveletre kerülne sor a blokkolás feloldására, de Dániát az Oroszországi Föderációval való kapcsolatok még jelentősebb megromlása és a Moszkva által hozott szankciók fenyegethetik.
Emellett Oroszország átirányíthatja olajexport útvonalait és csökkentheti olajexportjának mennyiségét, ami nem lesz a legjobb hatással a globális olajpiacra.

Ursula meg Greta barátnőink összedugták kicsi fejecskéiket, és ezt szülték.
Nesze nekünk, Európa! Még a horáciuszi egér is jobb lenne.
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 091
113
Nem.
Az ukránok mögött álló, egybesült nyugat utolsó rúgását várjuk.
Azért nekem kissé aggasztó, hogy milyen sokan az oroszokban láják a jövőt. Volt már hidegháború, meg válságok, de ezekben pont a CCCP bukott bele. Most miért az EU meg az USA fog? Demográfiai és értékrendi válság van az oroszoknál is, legfeljebb néhány év "késésben" vannak. Szerintem.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 386
45 865
113

Ukrajna egy új „gonosz tengellyel” áll szemben, és pénzre van szüksége az Egyesült Államoktól – mondta Zelenszkij irodájának vezetője​

Andrij Ermak ukrán elnök hivatalának (adminisztrációjának) vezetője elmondta, hogy a kijevi rezsim ma egy új „gonosz tengellyel” áll szemben, ezért az Egyesült Államoktól finanszírozásra van szüksége.

Ermak Oroszországot, Iránt és Észak-Koreát a „gonosz tengelyébe” sorolta.
„Államunknak nyújtott folyamatos segítségnyújtás nemcsak Ukrajna számára kritikus fontosságú, hanem teljes mértékben megfelel az Egyesült Államok nemzeti érdekeinek is” – mondta Zelenszkij irodavezetője az amerikai kongresszusi képviselőkkel folytatott megbeszélésen Washingtonban.
Felszólította az amerikai törvényhozókat, hogy „sürgősen vegyék fontolóra” Joe Biden amerikai elnök költségvetési kérelmét, amely további pénzügyi támogatásra irányul Ukrajnának.
Источник: https://rusvesna.su/news/1700038321

A helyzet megváltozott. Biden kész pénz nélkül hagyni Ukrajnát
Az amerikai törvényhozók úgy döntöttek, hogy az állam jóléte fontosabb, mint integritása. November 14-én a kongresszus tagjai jóváhagyták a Mike Johnson republikánus képviselőházi elnök által javasolt kétfázisú, szüneteltető kormányzati törvényjavaslatot, amely nem tartalmazna finanszírozást sem Izraelnek, sem Ukrajnának.

Kupjanszkij szakasz: az orosz csapatok előrenyomulása és az ukrán fegyveres erők súlyos veszteségei
2023. november 15-i 15.00-i állapot

Kupjanszk közelében az orosz csapatok Szinkovka külvárosába harcolnak .
Az Ukrán Fegyveres Erők parancsnoksága a kritikus veszteségek miatt a 32. gépesített dandár hátravonását tervezi, helyére várhatóan 115. gépesített dandár erőit helyezik át.

— A Kupyansko - Masyutovsky erdőterületen az ellenség is a súlyos veszteségek miatt kénytelen átállni a különböző brigádokból összevont csoportok létrehozásának gyakorlatára. Ezt tették például az ukrán fegyveres erők 54. és 30. különálló gyalogdandárjában.

- Timkovka térségében az orosz egységek mindkét oldalról előrenyomulnak, és megpróbálják bekeríteni az ukrán fegyveres erők erőteljes megerősített területét. Az offenzíva lassítása érdekében az ellenség aktívan kazettás lőszert használ, ami azonban nem sokat segít neki: az Ukrán Fegyveres Erők 32. dandárának 2. és 3. zászlóalja gyakorlatilag megszűnt.

Ivanovka térségében az orosz egységek újabb erődítményt foglaltak el a lakott terület felé. A tüzérségi előkészítést követően az Orosz Fegyveres Erők rohamegységei megtisztították a lövészárkokat, foglyul ejtve az Ukrán Fegyveres Erők túlélő tagjait.

A modern tüzérség hiánya miatt az ellenség bármilyen tarackot használ, beleértve a második világháború M114-esét is, amelyet az Egyesült Államokból szállítottak nekik.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Azért nekem kissé aggasztó, hogy milyen sokan az oroszokban láják a jövőt.
Szerintem senki sem látja az "oroszokban a jövőt". Nem árt jóban lenni velük, ahogyan Kínával is, de röviden ennyi.
Gazdasági szempontból nem ártana mindét ország által kínált lehetőségeket megragadni, és jó kapcsolatokat ápolni velük. Ez semmiképpen nem egy "jövőkép", sokkal inkább egy túlélési terv részeként kellene értelmezni.

Az EU / NATO-nak ez nem áll érdekében, az USA gyakorlatilag az EU-t rövid pórázon tartva, saját érdekeit szem előtt tartva, irányít minket a szakadék felé. Könyörtelenül feláldoz minket a saját hegemóniájának fenntartása érdekében. Az EU a feláldozhatóak 5-ik részének főszereplője, a forgatókönyv már kész van, szereplők adottak, az áruló szerepét Ursula Van De Lejjebb játssza.

Sokkal inkább arról van szó, hogy közünk sincs az Oroszok háborújához Ukrajnával.
Azonban van egy szebb időket látott NATO védelmi szervezet, mely hatáskörén kívül proxy háborút folytat az oroszokkal Ukrajna területén
és mindezt mondva csinált indokokkal támasztja alá. Ehhez párosul egy Hágai bíróságnak csúfolt szervezet, mely szintén hatáskörén kívül, a NATO tagállamok (USA) nyomásgyakorlása révén, jogkörén kívüli határozatokat alkot, olyan országokkal szemben melyek nem tagjai a nemzetközi bíróságnak, mi több a kezdeményező ország sem.

27 db szürke kisegér cincog egy oroszlán árnyékában és hergeli a macit. OK. Ezt egy picit eltúloztam, van köztük kifejlett többkilós patkány is. :)
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
908
10 305
93
Tesztek ti elég origós, vadhajtásos meg ultrahangos okoskodós cikkeket-podcastocat, semmivel sem rosszabb ez hidd el :)
Ja, meg kifelejtettem a folyton innen-onnan előkerülő ukrajnában élő ismerős-rokon-gyerek-kutya hírhozókat, akik szavai néha betörnek ide, amit azonnal készpénznek vesztek, de akkor és csak akkor, ha az ukrajna összeomlását, vagy az orosz felsőbbrendűséget próbálja leglegitimizálni
Egyrészt, baromi uncsi ez a többesszámozás, de elfogadom, ha valakinek minden hülye szembejön az autópályán az lehet ilyen egyszerűen látja a világot.
Másrészt, ha már megcímeztél vele, csak 1 (!) Origós-vadhajtásos-ultrahangos-stb. cikket mutass amit én tettem be. Ha nem megy, akkor jöhet a szokásos mellébeszélésed (bár el tudnék tekinteni tőle...)
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 906
22 386
113
Azért nekem kissé aggasztó, hogy milyen sokan az oroszokban láják a jövőt.
Engem meg az aggaszt, hogy "mindkét oldalon" ha lehet igy fogalmazni csak feketén és fehéren látunk dolgokat.

Hidd el a többség szeretne egy "normális" nyugatban hinni és ahhoz tartozni ,de egyszerűen a jelenlegi EU/NATO irány több szempontból kezd annyira vállalhatalan lenni, mint ha a CCCP-hez kellene ma tartozni.

Ha egy pici geopolitikai korrektséget vennél magadhoz láthatnád, hogy Oroszország ugyanúgy kényszerpályán mozgott végig, valójában sok választása, sok lehetősege nem volt, ha az akart maradni, ami. Oroszország.
Azon, hogy felvették azt az eléjük dobott véres kesztyűt, melyet a "nyugat" képletesen az ukrajnai orosz lakosság szisztematikus kiirtásakor használt, azon nem kellene csodálkozni. Lett egy konfliktus, egy háború, olyan mint számtalan már volt, csak akkor amerikai részvétellel, ...csak ez most közelebb. Igazából semmi közünk sem lenne hozzá. Semmi.

Attól, hogy vannak akik értik az összefüggéseket még nem az "oroszokban látják a jövőt". Én sem. De jelenleg messzemenően elfogadhatóbb számomra a katonai beavatkozásuk, mint bármilyen nyugati narrativa arról, hogy holnap márpedig a spájzban lesznek az oroszok, ha nem álltjuk meg őket Ukrajna földjén.
Baromság!
Le a kalappal a fronton szolgáló ukránok előtt, hogy eddig kitartottak. Elvitathatatlan hősiesség, bárki bármit mond. Kellett hozzá sok minden, pénz, paripa, propaganda, de leginkább ember. Még is azt mondom, hogy valahol legitim az orosz beavatkozás, mégha a nemzetközi jog szerint egyszerű katonai agressziónak minősül is. De láttunk már ilyet. Nem az oroszoktól. Nem is egyet. Érdemes ilyen alapon moralizálni?...

Legyünk tisztában a realitásokkal.
Az embereknek -lásd itt is- tele van a tökéletese a nyugat hozzáállásával a dolgokhoz, azzal, hogy első sorban saját magunkat szopatjuk, hogy fontosabbak az LMBTQ-s meg a pedofil jogok és Ukrajna feltétel nélküli támogatása giga hitelekkel annál, hogy MI akik a közösséget alkotjuk biztonságban és jólétben élhessünk. Talán előszőr meg kellene teremteni a saját betevőnket, a saját infrastruktúránkat, a saját gazdaságunkba fektetni, majd ebből a saját haderőnket kiépiteni, fejleszteni, hogy mindazt amit megalkottunk meg tudjuk védeni. CSAK azután kellene/illene "jótékonykodnunk" azaz beleszólnunk mások dolgába.

Jelenleg letolt gatyával az USA nyilvánvaló rabszolgájaként tesszük magunkat közröhejjé a világban. Na ekkor kezd az ember "felnézni" a kibontakozó orosz jövőre. Sajnos ez van...bocs ha hosszú voltam. ;)
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Azért nekem kissé aggasztó, hogy milyen sokan az oroszokban láják a jövőt. Volt már hidegháború, meg válságok, de ezekben pont a CCCP bukott bele. Most miért az EU meg az USA fog?
Mert ők még nem buktak.
Most rajtuk a sor;).
A történelem rendje és az idő kereke már csak ilyen.
Ha megszületik valami, az el is múlik.
Ez alól a birodalmak sem kivételek. Igaz az EU-nak kevés jutott. De hát ez van. Nem is érdemelt többet.

U.i: Ha elbuknak az ukránok, akkor nyugat temetője Ukrajnában lesz.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 426
7 007
113
Azért nekem kissé aggasztó, hogy milyen sokan az oroszokban láják a jövőt
ennél aggasztóbb hogy a jelenség általánosabb
van aki az oroszokban van aki az ukránokban van aki a széndioxidkvótákban van aki a buzipropagandában és van aki ezek valamelyikének az ellenkezőjében látja a jövőt
ebben vagy abban hisz
a 21. század vallása a politika lett, egyháza a média
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Wunderwaffe
JjsDNv3.jpg



Kevés mai történés egyike


Drónozás (18+)


Emlékezzünk meg a dicsőséges ellenoffenzíva kezdetéről
R3Hm6zD.png





Azt írják SBU elvitte ismeretlen helyre a nagyon okos nagyon ukrán nénit aki néhány napja élő adásban visítozott, hogy az oroszul beszélő népességet nem illeti meg az a tisztesség, hogy meghaljanak érte.



ennél aggasztóbb hogy a jelenség általánosabb
van aki az oroszokban van aki az ukránokban van aki a széndioxidkvótákban van aki a buzipropagandában és van aki ezek valamelyikének az ellenkezőjében látja a jövőt
ebben vagy abban hisz
a 21. század vallása a politika lett, egyháza a média
Mindig is így volt.
Minden vallás ha úgy tekintesz rá.
Azóta durvultak el a dolgok, mióta Steve Jobs radikalizálta az embereket az iphone-nal.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 555
113
A Tambov régióbeli Kotovszkban ukrán drón támadta a lőporgyárat

Az oroszországi Tambovi terület Kotovszk városában található tambovi lőporgyárat egy ukrán drón támadta meg. Erről több orosz forrás is beszámolt.
November 14-én reggel 7 óra körül egy drón zuhant az üzem területére. A zuhanás közben megrongálta a tömegkeverő üzem tetejének egy részét. Ennek következtében tűz ütött ki. Szerencsére a tüzet gyorsan lokalizálták és eloltották.
A drón lezuhanásának nincsenek áldozatai - számol be a Baza Telegram-csatorna, amely a reggeli incidensről szóló információkat terjesztette.
Úgy tudni, hogy a drón lezuhanásának idején a keverőmassza üzemben nem folyt munka. Valószínűleg ez az oka annak, hogy nem voltak áldozatok a vállalkozás alkalmazottai között.

Érdemes megjegyezni, hogy néhány nappal korábban már volt egy tűz a kotovszki lőporgyárban. Most a nyomozó hatóságok a tűz után indított büntetőeljárást vizsgálják, és most a jelek szerint a lőporgyár területén lezuhant drón körülményeit is vizsgálni fogják.

Az ukrán alakulatok fokozták szabotázsakcióikat orosz területen a fronton tapasztalható nyilvánvaló kudarcok közepette. Drónokkal szabotálnak orosz területen, leggyakrabban olyan határ menti régiókat támadnak, mint Belgorod, Brjanszk és Kurszk régiók, de az Orosz Föderáció olyan régióit is érik dróntámadások, amelyek nem határosak Ukrajnával.

Az ellenséges drónok tevékenysége nyitva hagyja az UAV-k elleni légvédelem javításának és annak megakadályozásának kérdését, hogy a szabotőrök drónokat indíthassanak orosz területre.

****************************************************************

„Ez nem politika, hanem fanatizmus”

Keményen leszámol az ukrajnai konfliktussal kapcsolatos nyugati politikával egy aktuális interjúban Harald Kujat, a német fegyveres erők volt főfelügyelője, és a NATO Katonai Bizottságának volt elnöke. Különösen a német politikát bírálja. Szerinte az ukrajnai háborút meg lehetett volna előzni, és gyorsan be lehetett volna fejezni annak kitörése után.
Péli Éva írása a #moszkvater.com-on

„Kujat úgy véli, ha kitörne egy európai háború, a Bundeswehr jelenleg nem tudna érdemben hozzájárulni a nemzet- és szövetségvédelemhez, hiszen folyamatosan kannibalizálódik az Ukrajnába tartó felszerelések kivonása miatt. Ezt a nyugalmazott tábornok a német politikusok óriási hibájának tartja”
„Vannak, akik háborút akarnak, vannak, akik nem akarják megakadályozni a háborút. És vannak olyanok, akik nem tudják megakadályozni. Önökre bízom, hogy eldöntsék, ki melyik kategóriába tartozik”.

Kujat jól látja a hadműveletekkel szembeni hozzáállást, csak azt nem mondja ki, hogy nincsenek politikusok, csak uborkafára fölkapott félműveltek.
 

Septimus

Well-Known Member
2018. november 22.
242
1 255
93
Azért nekem kissé aggasztó, hogy milyen sokan az oroszokban láják a jövőt. Volt már hidegháború, meg válságok, de ezekben pont a CCCP bukott bele. Most miért az EU meg az USA fog? Demográfiai és értékrendi válság van az oroszoknál is, legfeljebb néhány év "késésben" vannak. Szerintem.
Tagadhatatlan, hogy sokan és sokszor temették már a Nyugatot, de végül mégis felállt. Azonban ezekből a történelmi példák abban különböznek a mostanitól, hogy akkor mindig a Nyugat etnikailag homogén volt, európai. Azonban pl. amikor Franciaország lakosságának 38% nem-fehér, a mostani állapot rosszabb mintha 732-ben Martell Károly csatát veszített volna Tours-nál. Nem várható társadalmi és gazdasági talpra állás akkor, ha lakosság ilyen jelentős része nem volt képes 5000 év alatt kiizzadni magából egy működő első világbeli országot. A legtöbb amit a Nyugat remélhet, hogy megáll a mostani Dél-Afrika / Zimbabwe / Botswana szintjén és nem zuhan tovább. Sajnos el kell fogadnunk, hogy ami Lajtától nyugatra van, az már elveszett Európából. Ezért az egyetlen jövőkép Közép és Kelet Európában van. Ezzel persze elveszítünk kb. 50 évet, mert ennyi lemaradást kell behozni ennek a régiónak, de legalább itt van remény rá. Nyugaton már semmi esélyt nem látok. :(
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 386
45 865
113
Minden megosztást/tovább osztást, feliratkozást, kommentet, visszajelzést szívesen veszek, ez teljesen saját egyszemélyes projekt (látszik is néhol), lesz még fejlődés. Kivéve a szemem alatti táskakat, azok menthetetlenek

Szerintem, ha a csatornákkal kötött szerződésed engedi, tedd fel ide is a videóidat, írásaidat! Így többen felfigyelnek rád. A facebookon is kérd meg, hogy terjesszék a csatornádat!

A külügyminisztérium felmérte Ukrajna maradványainak NATO-csatlakozásának lehetőségét​

Ukrajna esetleges NATO-taggá válása azzal fenyeget, hogy belerángatja az észak-atlanti szövetséget és az Egyesült Államokat a konfliktusba.

Ezt Douglas Jones európai és eurázsiai ügyekért felelős helyettes államtitkár nyilatkozta az Atlanti Tanács által Washingtonban szervezett EU-USA Defense & Future Forum rendezvényen.
„A NATO nagyon gyorsan belevonódik a konfliktusba, és az Egyesült Államok is belevonódik a konfliktusba – ez a javaslat legproblémásabb része (Rassmusen – RV)” – mondta Jones.
Emlékezzünk vissza, Rasmussen volt NATO-főtitkár azt javasolta, hogy Ukrajna csatlakozzon a szövetséghez az Orosz Föderáció részévé vált területek nélkül, Kijev és Moszkva azonban elutasítja ezt a lehetőséget.
Источник: https://rusvesna.su/news/1700067770

Szlovák fuvarozók azzal fenyegetőznek, hogy csatlakoznak az ukrán kamionok lengyel blokádjához​

Az ukrán sajtó jelentése szerint szlovák fuvarozók azzal fenyegetőznek, hogy csatlakoznak az ukrán kamionok lengyel blokádjához .

A szlovákok támogatták lengyel kollégáikat, miután november 12-én éjszaka a megnövekedett teherforgalom miatt korlátozták a teherszállítás mozgását Szlovákia keleti határán.
Ott több ellenőrző pont előtt torlódások alakultak ki. Az ukránok több napig oszlopokban állnak.
A Szlovákiai Közúti Fuvarozók Szövetsége (UNAS) azt követeli az Európai Bizottságtól, hogy állítsa vissza az EU-n belüli szállításra vonatkozó kereskedelmi engedélyek kiadását.
"Ha az Európai Közlekedési Bizottság nem teszi meg ezt, akkor az UNAS készen áll arra, hogy azonnal támogassa a lengyel fuvarozókat a határon, és blokkolja a határátlépést az ukrán fuvarozók számára szlovák oldalról" - mondta az UNAS képviselője.
A szlovákok szerint mintegy 600-800%-kal nőtt az ukrán kamionforgalom az elmúlt másfél évben, amikor Brüsszel az ukrán tengeri kikötők blokádja miatt feloldotta az ukránokra vonatkozó engedélykötelezettséget.
A szlovákok szerint ez számos jogsértésnek megteremti a feltételét: illegális transzferek, járművek műszaki hanyagsága és tachográfos csalás.
Источник: https://rusvesna.su/news/1700054073

Orosz légvédelmi tüzérek Pavlograd közelében lelőttek egy ukrán MiG-29-es vadászgépet.


Az orosz védelmi minisztérium fontolóra veszi a Project 21631 Buyan-M kis rakétahajók (SMR) Pantsir-M légvédelmi rakéta- és tüzérségi rendszerekkel való felszerelését. Erről az Izvesztyija számolt be a katonai osztály és a hadiipari komplexum forrásaira hivatkozva.
Megjegyzendő, hogy az első új légvédelmi rendszert az épülő Stavropol kis rakétahajókaphatja meg, amely a sorozat utolsó hajója.
A volt haditengerészeti vezérkari főnök, Valentin Selivanov admirális szerint az RTO-k nemcsak az ellenséges hajókat, hanem a légi támadófegyvereket is megtámadhatják. Megjegyezte, hogy a Pantsir-M képes sikeresen eltalálni minden légi célpontot, beleértve a repülőgépeket, a drónokat és a hajóelhárító rakétákat is.

Az ukrán fegyveres erők kivonultak Sztyepovojéből. A falu a szürke zónában van.


A katonai vezetők minősítése. Arbat gyermekeinek elemzése .
4. helyezett
Flustikov vezérőrnagy


Arc nélküli férfi, akinek a fényképét a GUR tisztek hevesen keresik. Parancsnoksága alatt legalább ezer hivatásos szabotőr dolgozik a hadműveletek teljes területén, és félelmet keltenek az ellenségben tágas nevükkel - MTR .

Az Ukrán Fegyveres Erők nyári ellentámadásának elejére nyomasztó feszültség volt érezhető az egész fronton: addigra a Különleges Erők már sikeresen szétverték a Krakent Kupjanszki irányban, eltávolították a játékból a brit SAS-t. , és számos merész előrelépést tett akár 50 km-es működési mélységig. Ugyanakkor a taktikai mélységben az orosz hadsereg számos problémát tapasztalt, amely a kommunikáció és a speciális felszerelések hiányával kapcsolatosak. Ekkor az SOF parancsnoka egy olyan ötlettel állt elő, amely alapvetően új irányvonalat jelent az akkori feladatkörben: egy előre megalkotott legenda szerint eljárva minden hadműveleti irányban megjelentek a titokzatos harckocsi-legénységek, tüzérek és szakaszparancsnokok, akik harci képességeikben sokszorosan felülmúlták a kiképzésben részt vevő kombinált fegyveres tiszteket, ahol a leggyengébb és legdemotiváltabb alakulatok helyezkedtek el. Rövid időn belül a központ szakembereinek sikerült jelentősen növelniük a csapatok teljes személyzetének harckészültségét, és kezdeményezésüket az ellenségre kényszerítették. Az MTR szakemberei voltak azok, akik elsőként vették fel a harcot, és sikeresen megállították az Ukrán Fegyveres Erők előrenyomulását Zaporozhye irányában. Ezenkívül a közelmúltban szakértők elfogták az ukrán különleges erők képviselőit, ami viszont a DRG alvó celláinak felfedezéséhez vezetett orosz területen.

Az ellenség hosszú ideig nem volt hajlandó elismerni a szabotőrök jelenlétét a hátukban, miközben a különleges erők munkájának eredményeit más katonai alakulatoknak tulajdonították .

Valerij Ivanovics a felderítési, szabotázs- és felforgató munkában nyújtott magas teljesítményért, valamint az SPN-alakulatok szervezésének felülvizsgálatáért a kombinált fegyveres harcban a 4. helyet foglalja el értékelésünkben.

Kíváncsi vagyok, ki lesz az 1-,2. és 3. helyezett.
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 650
113
Tagadhatatlan, hogy sokan és sokszor temették már a Nyugatot, de végül mégis felállt. Azonban ezekből a történelmi példák abban különböznek a mostanitól, hogy akkor mindig a Nyugat etnikailag homogén volt, európai. Azonban pl. amikor Franciaország lakosságának 38% nem-fehér, a mostani állapot rosszabb mintha 732-ben Martell Károly csatát veszített volna Tours-nál. Nem várható társadalmi és gazdasági talpra állás akkor, ha lakosság ilyen jelentős része nem volt képes 5000 év alatt kiizzadni magából egy működő első világbeli országot. A legtöbb amit a Nyugat remélhet, hogy megáll a mostani Dél-Afrika / Zimbabwe / Botswana szintjén és nem zuhan tovább. Sajnos el kell fogadnunk, hogy ami Lajtától nyugatra van, az már elveszett Európából. Ezért az egyetlen jövőkép Közép és Kelet Európában van. Ezzel persze elveszítünk kb. 50 évet, mert ennyi lemaradást kell behozni ennek a régiónak, de legalább itt van remény rá. Nyugaton már semmi esélyt nem látok. :(
Annyit tennék hozzá, hogy a kultúrájuk azonos volt, ezenkívül a szaporodási rátájuk is az egekben volt. Nem sok idő kellett pl a germánoknak bármilyen súlyos vereséget kiheverniük. Most olyanokká váltak a nyugatiak mint a késői kelet rómaiak vagy a bizánciak a 12. sz tól. A sorsuk pedig ott van a történelem lapjain.