[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 978
11 911
113
Pistorius 1,5 mrd eurós segitsèget igèrt, közte tovâbbi Iris-T rendszereket 24 és 25-ben, ami mèg a BW-nek sincs.
Hangsùly szerintem az "igèrt" szócskân van.
Ertelme mi volt, hogy odament? Senki nem hivta, meg csak "kotelezo" sem volt mennie. Ha mar nyilatkozni akart, ezt otthonrol is megtehette volna. Mi a francert ment igazabol Kijevbe?
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 814
30 828
113
Na de nem úgy volt, hogy az oroszok éjjel nem látnak? A videók szerint nem csak a felderítő, hanem a kis fisz-fasz kilóra vehető drónjaikon is használható éjjellátó kamera van.
Mi-35 elhagyott ukrán technikát durrogtat
https://files.catbox.moe/x4ed2i.mp4
Minek? Erre azért lenne olcsóbb módszer.
Szarrá van torzítva, hogy ne lehessen megtalálni hol készült... de állítólag Odessza 1 órája
Ennyi erővel egy tábortűz füstje is lehet a Hortobágyon.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 479
31 839
113
A xarkavaró angolszászokat kellene már bezárni valami rezervátumba ahol elbaxakidhatnának egymással. Így meg jó eséllyel szétkúrtàk az EU-t, kb 50-80 évre lenullázták Ukrajnát ...
Az angolszász uralkodó osztályok keményen át vannak szőve érdekes hosszú fekete göndör haj és szakállszálakkal. Ebből kiindulva, nyilvánvaló a döntéseik irányvonala.
Az adatvédelmi ügynökség tisztviselőit korrupcióval gyanúsítják
Kit nem lehetne a tisztségviselők kőzül ezzel vádolni? Aki valami miatt már kiesett a hatalmi struktúra kedvencei közül, vagy ellenség lett, az megkapja a korrupciós vádat, a korrumpáltaktól...
Aztán persze őt is elkapta a színház varázsa, és elhitte magáról, hogy ő a "nép szolgája" nevű uralkodó és tévedhetetlen hadvezér, és az elmúlt év jutalomjáték volt egy egyébként elég tehetségtelen színészpalántának (lásd a magyarul is vetített bukott tévésorozatot).
Tökéletesen látod, a ripacs eljátszhatta élőben azt, amit először próba képpen elripacskodhatott vásznon. Érdekes összefüggés a kormány tagjainak szereposztása, a rendező valószínűleg New Yorkban székelhet, egy "fifszavennyú" felhőkarcolójában egy zajmentes irodából (ahová nem hallatszik be a halálhörgés és sikolyok filantróphoz méltatlan kakofóniája) írja, íratja az újabb epizódokat, a világpolitikai helyzetnek megfelelően. Küldözgeti, nyilatkoztattatja a lótufutijait, utasítgathatja gyarmatai élén pöffeszkedő paprikajancsijait, szórja a számmisztika által megidézett összegeit, amik légbőlkapott értékét/telenségét valódi vagyonra váltották volna. Csak ugye Palputyin közbe mordult, és darth Dugin fóliánsait lapozgatva, arra a következtetésre jutott, hogy a gondosan építgetett Halálcsillagát, valami kósza Kereskedelmi Szövetség és a fegyvergyártó Zorg(anization) által felbérelt ukromangalorok által veszébe kerülhet. Elhatározta, megelőzi őket, a szülőföldjükön mér csapást rájuk....
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Az orosz erők több mint 270 rakétacsapást mértek Ukrajnára. Még növekszik a számuk.

November 21-én az orosz védelmi miniszter nyilvánosságra hozta az ukrán létesítményekre mért rakétacsapások számát a különleges katonai művelet kezdete óta. Szergej Sojgu szerint az orosz erők több mint 270 rakétacsapást mértek az ellenség által ellenőrzött területeken lévő célpontokra. Ennek eredményeként több mint 330 létesítményt ért találat. Az orosz modern rakéták bizonyították nagy hatékonyságukat.

November 21-én éjjel az orosz hadsereg újabb tömeges csapáshullámot mért az ukrán katonai létesítményekre különböző régiókban. Különösen a Hmelnyickij, Voliny, Rivnye, Dnyipropetrovszk és Kijev régiókban, valamint a Donyecki Népköztársaságban az ukrán hadsereg ellenőrzése alatt álló területeken mértek orosz csapásokat.

Helyi jelentések szerint az egyik célpont a Hmelnickij területen lévő Sztarokonsztantinov repülőtere volt. A repülőteret rendszeresen célba veszik orosz drónok és rakéták. A létesítményben a 7. taktikai repülődandár Szu-24MR repülőgépei állomásoznak, amelyek a NATO által Ukrajnának szállított Storm Shadow / SCALP cirkálórakéták fő hordozói.

Orosz Geran UAV-kat észleltek több ukrán régióban. A kamikaze drónok állítólag fegyver- és lőszerraktárakat, valamint az ukrán hadsereg üzemanyagraktárait támadták. Légi riadó volt érvényben a Cserkaszi, Rivnye, Csernyihov, Szumi, Kirovográd, Poltava, Vinnyica, Dnyipropetrovszk régiókban.

Az orosz precíziós csapások ukrán katonai létesítményeket semmisítenek meg a frontvonalhoz közeli területeken. Éjszaka orosz rakétacsapás érte a DPR Szvidlovo településén lévő központi városi kórházban található ukrán katonai bázist. Az előzetes jelentések szerint sok ukrán katona meghalt.


A brit hírszerzés panaszkodni fog: hogy mertek többet kilőni, mint amennyinek a gyártása szerintük várható volt.

******************************************************************************************

"Több száz töltetet szórnak szét a célpontok eltalálására": a lengyel sajtó értékelte az RBK-500 kazettás bomba orosz fegyveres erők általi használatát

A közösségi oldalakon olyan felvételek jelentek meg, amelyeken az RBK-500-as kazettás bombának az orosz csapatok által történő első bevetése látható.

Amint azt a lengyel Interia.pl kiadvány jelezte, ezt a fegyvert az ukrán fegyveres erők állásain használták a donyecki régióban lévő Sztaromajorszkoje falu közelében.

A megsemmisítési paramétereket tekintve az RBK-500 gyakorlatilag egybeesik az [amerikai] ATACAMS rakéta robbanófejével. A legveszélyesebb az RBK-500 kombinálációja az olcsó UMPC tervezési modullal. Ez egy repülő végzet. - mondja a kiadvány, értékelve ezt a lőszert.

Mint megjegyzik, Oroszország képes jelentősen kiterjeszteni a kazettás bombák alkalmazását - arányuk akár 2-5% is lehet az összes légi támadásból (amelyből naponta 75-130 van).

Ez az orosz csodaszer a kazettás tüzérségi lőszerek hiányára. Ha az ukrán fegyveres erők nem tisztítják meg az arcvonalat az orosz bombázóktól, akkor nem lesz több [UAF] ellentámadás válaszként az orosz támadásokra. Kemény tél vár ránk.

Amint azt a kiadvány is jelzi, a konfliktus mindkét félnek kazettás vannak lőszerei:

Az orosz támadás válasz volt arra, amit Ukrajna hajtott végre.

Az 1987 óta üzemelő RBK-500 tömege 500 kg. Fékezőernyővel ellátott hengeres testben van elhelyezve. Miután ledobás után egy bizonyos magasságba süllyedt, a bomba felrobban, és több száz kis méretű töltetet, úgynevezett segédlőszert szór szét a csatatéren.

Ezek a levegőben a célpont felett felrobbannak, és pusztítási területük hatalmas, futballstadion méretű területet fed le. - jelezte a lengyel sajtó.

A brit hírszerzés megint panaszkodni fog: Hogy merték a muszkák az amerikánus csodafegyvert lemásolni. Egyébként az oroszoknak tilos a használata, ez tiltott fegyver.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
948
11 098
93
visszanéztem pár napot, s ez a poszt is szarul öregedett..... meddig dőltök még be az orosz siker jelentéseknek????
Na és a nyelvtörvény? Az jól öregszik, nem? Most már a magyar anyanyelvű dokinak a magyar anyanyelvű beteg nem mondhatja el magyarul mi a baja. Ja, oroszul sem, ezzel a két, Kárpátalján általánosan beszélt nyelv kizárva. Ezzel sem az ukránoknak, sem a maga vállát veregető szuperliberális Eu-nak nincs baja. És úgy látom neked sem, ahogy kussolnak a hasonlóan "haladó" gondolkodásúak is. Csak nem ukrán az anyanyelved, hogy ilyen "fejlett" igazságérzeted van?
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 095
2 910
113
Na és a nyelvtörvény? Az jól öregszik, nem? Most már a magyar anyanyelvű dokinak a magyar anyanyelvű beteg nem mondhatja el magyarul mi a baja. Ja, oroszul sem, ezzel a két, Kárpátalján általánosan beszélt nyelv kizárva. Ezzel sem az ukránoknak, sem a maga vállát veregető szuperliberális Eu-nak nincs baja. És úgy látom neked sem, ahogy kussolnak a hasonlóan "haladó" gondolkodásúak is. Csak nem ukrán az anyanyelved, hogy ilyen "fejlett" igazságérzeted van?

Azért minimálisan utánaolvashatnál ha valamit állítasz. (Kb 15 mp. gugli)

"Az Európai Tanács szerint az ukrán nyelvtörvény nem áll szinkronban Ukrajna korábban tett nemzetközi vállalásaival, ráadásul érvénybe lépése esetén az EU-s csatlakozásra sem lesz jogosult az ország."

 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 445
79 460
113
Tévedésbe kerültem (elhittem amit írtak) ez egy chalenger vagy leo x változat és egyes állítások szerint vagy vhir vagy valami nagyon gyors ATGM találatott kapott / 1 kockán látható /
Nem kerültél tévedésbe, ez egy T-90M. A tévedésed, akkor történt amikor elhitted a sok hülyének, hogy ez nem az. Még ha a tornyot nem is ismered fel a rárakott orosz csodalepedőtől, akkor is árulkodó a motortét teteje. A Leopard 2-nél van két bazi nagy kör alakú hűtő ami semmivel össze nem keverhető. A Challanger 2-nél pedig téglalp alakú hűtőrácsok borítják szinte az egész "motorháztetőt", ezt sem nagyon lehet mással összekeverni.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 235
67 882
113
Ez remélem, csak valami orosz dezinformáció, bár sajnos az ukránokból kinézem...


Ez a videó a kárpátaljai magyarok chatjein kering. Az ukránok aknázzák a Magyarországgal határos területeket, hogy megakadályozzák a helyi magyarok elmenekülését a mozgósítás elől. A videón ukrán katonák azt mondták, aknákat vittek Beregove városába.
Hogy fogunk így bavonulni Kárpátalja? Mit tud tenni ez ellen a dicsoseges Honvédség? A Nephadsereg tudott volna. Sebaj, nem arra készülünk hogy egyedül harcolunk, majd megvarjuk míg a skótok meg portugálok ideernek az aknafelszedo masinaikkal, biztos van nekik.
Azt nem tudom mennyire beállított vagy PR fotók ezek, de az orvosok, ápolók, mentősök akik igazából ezt a munkát végzik háborús körülmények között ilyen helyeken azok beton kemények. Le a kalappal.
Azok, mert ők ott maradnak a fényképek után is a budosben és a mezei körülmények közt. De attól még ezek beállított fotók.

Kijevbe érkezett a német védelmi miniszter​


Előre be nem jelentett látogatásra Kijevbe érkezett Boris Pistorius német védelmi miniszter kedden, hogy megbeszéléseket folytasson ukrán hivatali kollégájával, Rusztem Umerovval - a berlini közlemény szerint az Ukrajnának nyújtott német támogatás megerősítéséről tárgyalnak.

A megbeszélések fő témái egyebek mellett az ukrán katonák kiképzése és a katonai segítségnyújtás. A találkozó napirendjén, a megbeszélések mellett, szerepel egy koszorúzási ünnepség a Majdan téren, valamint egy ukrán katonai kiképzőközpont meglátogatása.


Hétfőn Kijevbe érkezett - szintén előre be nem jelentett látogatásra - Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter is.

Maia Sandu moldvai elnök megérkezett Kijevbe, hogy tárgyalásokat folytasson az ukrán vezetéssel.
Источник: https://rusvesna.su/news/1700557204

12:45 . Kijevbe érkezett Charles Michel, az Európai Tanács elnöke is.
Источник: https://rusvesna.su/news/1700557204


Mi ez a nagy "csoportosulás"?
Pánik.
Igen! Elég csak megnézni ursula von der...... életrajzát, 1992-96 között az usában élt! Vajon mit csinálhatott ott?:)
Gyereket?
Nem láttam eddig:
Index? Satanizmus, én bizony el Nem olvasom!
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 848
56 488
113
Nem kerültél tévedésbe, ez egy T-90M. A tévedésed, akkor történt amikor elhitted a sok hülyének, hogy ez nem az. Még ha a tornyot nem is ismered fel a rárakott orosz csodalepedőtől, akkor is árulkodó a motortét teteje. A Leopard 2-nél van két bazi nagy kör alakú hűtő ami semmivel össze nem keverhető. A Challanger 2-nél pedig téglalp alakú hűtőrácsok borítják szinte az egész "motorháztetőt", ezt sem nagyon lehet mással összekeverni.
Próbálhatnád ezt normálisan megfogalmazni, minden személyeskedés nèlkül:
"Ez egyèrtelmüen egy T-90M, ha megnèzed a motorház tetejét. A Leo 2- nél van két bazi nagy kör alaku hütö, amit könnyü felismerni. A Challenger 2-nél pedig téglalap alakú hütörâcsok boritják szinte az egèsz " motorháztetöt", ezt sem nagyon lehet mással összetéveszteni."

Ettöl függetlenül köszönöm, hogy tisztáztad a dolgot. :)
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Ez fordítási hiba lesz, mert én azt látom, amint egy drón bombát ejt egy TOS-1-esre.
Jogos: Ukrán UAV megsemmisíti az orosz nehéz lángszóró rendszert



KAPOR NÉPMESÉK:


Zelenszkij azt kéri az EU-tól hogy ne játsszon össze Putyinnal az Ukrajnáról szóló tárgyalások megkezdéséről szóló döntésében


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök úgy véli, hogy a Kreml győzelmét jelentené, ha a decemberi EU-csúcson nem születne döntés az Ukrajna európai uniós csatlakozásáról szóló tárgyalások megkezdéséről.

Ezt Zelenszkij az Európai Tanács elnökével folytatott megbeszélések után mondta újságíróknak, amelyekre Kijevben került sor Moldova elnökének jelenlétében - jelentette a Jevropejka Pravda tudósítója.

A helyzetet jellemezve Zelenszkij nem tagadta annak lehetőségét, hogy az EU csúcsértekezletén elutasítják a decemberi tárgyalások megkezdését Ukrajnával.

Hangsúlyozta, hogy Ukrajna mindent megtett és meg is fog tenni annak érdekében, hogy teljesítse az EU követelményeit, az úgynevezett "7 kritériumot", amelyet a további lépések előfeltételeként határoznak meg. Megjegyezte azt is, hogy maga az EU is pozitívan jellemzi Ukrajna haladását. "Ma készen állunk, és pozitív reakciót látok (az EU részéről)" - mondta.

Az EU elutasításának messzemenő következményei lesznek - hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij. "Szeretném, ha nem játszanánk Oroszország kezére. Ha Európa nem egységes egy ilyen fontos döntés körül, akkor ezután (a precedens - EP) után más döntések is "megtörhetnek" - az Ukrajnának nyújtott segítségről, a szankciós nyomásról, a pénzügyi támogatásról. Ez nagy kihívás mindenki számára, nem csak Ukrajna számára" - magyarázta az elnök.

A Jevropeiska Pravda tisztázó kérdésére válaszolva Zelenszkij azonban hangsúlyozta, hogy eddig nem született negatív döntés. Megjegyezte azt is, hogy nem csak Orbán álláspontja miatt vannak aggályok: "Egyelőre nincs probléma. Bárki lehet az elefánt a szobában".

"A lényeg az, hogy meg kell tennünk, amit tervezünk. Hét ajánlás van, és ezeket teljes mértékben végre kell hajtanunk, hogy ne legyenek kérdések hozzánk" - magyarázta Ukrajna stratégiáját.

Mint ismeretes, Orbán Viktor magyar miniszterelnök nyilvánosan megígérte, hogy minden Kijev számára kedvező döntést blokkolni fog.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke ugyanakkor azt ígéri, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy decemberben egyhangúlag támogassák Ukrajnát.

Zselé föltételezi, hogy az EU-ban összejátszanak Putyinnal. Vajh, a brit hírszerzés tájékoztatta?

**************************************************************

A csatatéren nehéz a helyzet... de nincs béke az oroszokkal.

Ukrajna nem érthet egyet a "mindenáron való békével".

Zelenszkij a katonai fronton kialakult "nehéz helyzet" ellenére elutasította az Oroszországgal folytatott béketárgyalások gondolatát - mondta a The Sun című brit lapnak adott interjújában.

"Nehéz a harctéren? Igen.

De tárgyalóasztalhoz ülni Oroszországgal? Nem."

Zelenszkij szerint Oroszország maga sem fejezi ki a béke iránti vágyát, ezért Ukrajna nem tud belemenni a "mindenáron való békébe".

Alekszej Danilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (NKBT) titkára elmondta, hogy Kijevet aggasztja, hogy a nyugati országok elkezdtek rámutatni az Oroszországgal való párbeszéd szükségességére.

Alekszej Danilov szerint ez a tendencia annak köszönhető, hogy Ukrajna egyes nyugati szövetségesei félnek Oroszországtól.

Oroszország többször kijelentette, hogy kész a tárgyalásokra, Ukrajna azonban elnöki rendelettel tiltotta meg a tárgyalásokat.

Az NBC szerint amerikai és európai tisztviselők már tárgyalnak Ukrajnával az Oroszországgal folytatott béketárgyalások lehetséges következményeiről, illetve arról, hogy Ukrajna mit adhatna fel a béke érdekében...


Ukrajna egyetértene békével. Zselé vezér nem érthet vele egyet. Még nem engedi a gazda, még túl sok kapor maradt.

Ceterum censeo, Ucrainem esse delendam. (et accipiters quoque etiam)
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 202
36 934
113
❗️ Szergej Sojgu orosz védelmi miniszternek a védelmi minisztérium igazgatótanácsának ülésén elmondott nyilatkozataiból a legfontosabb:

– az orosz csapatok továbbra is sikeresen folytatják az aktív védelmet a különleges műveleti övezetben, magabiztosan tartják soraikat, fokozatosan javítva pozíciójukat;

– Az Ukrán Fegyveres Erők minden kísérlete, hogy kétéltű hadműveletet hajtson végre Herson irányában, sikertelen volt, az ukrán egységek óriási veszteségeket szenvedtek;

– Az ukrán fegyveres erők havi vesztesége meghaladta a 13 ezer 700 főt, mintegy 1800 egység fegyvert és katonai felszerelést;

– A modern hajók aránya az orosz nukleáris triádban elérte a 100%-ot;

– A főbb rakéta- és tüzérségi fegyverfajták szállítási volumene a csapatainknak csaknem ötszörösére, az UAV-ké pedig 16-szorosára nőtt a tavalyi év elejéhez képest.

@opersvodki
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 608
48 046
113
Yermak nem vehetett részt Valerij Zaluzsnij főparancsnok és Lloyd Austin védelmi miniszter találkozóján, annak ellenére, hogy szívesen részt vett volna.

Nem csak a washingtoni legmagasabb tisztségviselők nem hajlandók beszélni a Ze-iroda vezetőjével (Yermak legutóbbi amerikai látogatása során Jake Sullivan megtagadta a találkozást). Valószínű az is, hogy Austin olyasmit akart megbeszélni ukrán kollégájával, amit nem Yermak fülének szántak, és ezért inkább személyes találkozóra volt szüksége, mint mondjuk egy online konferenciára, ami nem garantálja a titoktartást.

Ezzel magyarázható Zelenszkij furcsa döntése, hogy a The Sun című brit bulvárlap oldalain óva intette Zaluzsnijt a politikába való beleszólástól. Az ukrajnai helyzet egyre dinamikusabb és érdekesebb
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
948
11 098
93
Azért minimálisan utánaolvashatnál ha valamit állítasz. (Kb 15 mp. gugli)

"Az Európai Tanács szerint az ukrán nyelvtörvény nem áll szinkronban Ukrajna korábban tett nemzetközi vállalásaival, ráadásul érvénybe lépése esetén az EU-s csatlakozásra sem lesz jogosult az ország."

Huhh, azért az se semmi, hogy valaki egy durva ukrán magyarellenességről szóló posztból a félmondatnyi Eu-kritikára kapja fel a vizet... az említett lapítás a témáról ugye.

Na akkor erről a "tanács fogalmazványról".
Ehhez 15 másodperc gugli sem kell, csak agysejtek :)
Mit is ért az idézett "valami":
  • Megváltozott esetleg az EU hozzállása a kisebbségi jogokat tipró Ukrajnához? Hát sajnos továbbra is hófehér az ukrán rezsim, kapja a támogatásokat, helyettünk is, továbbra is agyonhallgatják a bűneit, stb.
  • Megváltozott a kisebbségekért kiálló Magyarországhoz való Eu-s hozzállás? Nem, továbbra is mi vagyunk a legordasabbak a sok áruló Leyen féléknek.
  • Kiállt az EU a tagja, azaz Magyarország mellett, amikor a külsős (!) Ukrajna szapul minket és ki akar záratni az Eu-ból, kerékkötőnek, stb. nevez? Ja még ez az ingyen gesztus sem sikerült.

Akkor mit tett az Eu? Semmit. Lett egy ilyen semmit nem érő fogalmazvány, szalmaszálként azoknak, akik nyomják az Eu propagandát (jaa csak orosz propi van khm mosógép khm..). Legyen mit ellenposztolni ha valaki felemlegeti az ukrán rezsim náci dolgait. Pl. neked. Intézkedés, következmény, nulla. Színház, az van, bár az is elég gagyi.

Nem is ér egy szót sem.
Inkább annak guglizz utána ha ilyen jól megy, hogy a kisebbségi gyerekek a gyerekorvossal sem beszélhetnek magyarul-oroszul, vagy az eu által dédelgetett ukrán rezsimnek elég ha 18 éves koruktól pusztulnak bele valamibe?
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 445
79 460
113
Próbálhatnád ezt normálisan megfogalmazni, minden személyeskedés nèlkül:
"Ez egyèrtelmüen egy T-90M, ha megnèzed a motorház tetejét. A Leo 2- nél van két bazi nagy kör alaku hütö, amit könnyü felismerni. A Challenger 2-nél pedig téglalap alakú hütörâcsok boritják szinte az egèsz " motorháztetöt", ezt sem nagyon lehet mással összetéveszteni."

Ettöl függetlenül köszönöm, hogy tisztáztad a dolgot. :)
Semmilyen dehonesztáló dolgot nem írtam @zolkas -ról. Az, hogy tévedett amikor elhitte a vágyvezérelt/bértollnok bandának, hogy az nem egy T-90M, az nem személyeskedés, nincs benne sértő!

Az, hogy a vágyvezérelt/bértollnok bandát lehülyézem, na az igen, de miert is növesztettél olyan fajta lelkiismeretet ami miatt mellettük neked feltétlen fel kell szólalni?