[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 1711

Guest
Úgy látom sikerült a szekta elevenjébe találnom ezzem a SZPECNAZ-os kérdéssel...
Az midíg elég izzadság szagú amikor valaki magyarázza a bizonyítványt és ez most sincs másként.
Maximum a portásfülke oldalát találtad telibe a kifröccsenő kolbászzsírral, Busho kerek-perec leírta mi van, de továbbra is tolod a sakkozó galambot...


Ukraine risks being drawn into peace negotiations with Russia against its will,” Lithuanian Foreign Minister Gabrielius Landsbergis. The diplomat notes that China helps Russia more than the EU helps Ukraine : “She will have no choice but to ask for peace - this will not be Ukraine’s choice.”

Ukraine is already being persuaded to negotiate. The tone of the Western media in recent weeks has been extremely pessimistic. Experts and analysts directly state: the Armed Forces of Ukraine will not be able to reach the borders of 1991, Russia has a much more serious human resource, and its military industry works more efficiently than the West. The direct text states that we need to sit down at the table and negotiate.

But does Russia need this, whose significant territories of new regions are now occupied by the enemy?


Még a végén lámpavason végzi...
h8EibED.png
 

gyurka

Well-Known Member
2015. február 11.
64
399
53
Úgy látom sikerült a szekta elevenjébe találnom ezzem a SZPECNAZ-os kérdéssel...
Az midíg elég izzadság szagú amikor valaki magyarázza a bizonyítványt és ez most sincs másként.
Ez kicsit olyan, mint az ókori kínai sír, ahol nem találtak benne drótot, ezzel is bizonyítva, hogy már akkor ismerték a drótnélküli távírót.
Függetlenül attól, hogy már csak ők maradtak, meg kell a harci tapasztalat, meg hogy ők a lándzsa (lancet :) ) hegye, meg álruhások vagy nagypapák, ha nem lennének a frontot, akkor az lenne a kérdés, hogy azért nincsenek ott mert félnek vagy mert már elfogytak?
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 870
30 559
113
Mészárlás az Avgyejevka-árokban – Wagner egységeket költöztek a területre a végső mentesítés céljából
Folytatódtak az ukrán támadások Gorlovkában


32 perces videót tettek közzé az ukránok az ukrán 47. dandár orosz erők elleni lövészárkos harcairól Avgyejevkától északra, Sztyepovo mellett.

Valóságos mészárlás történt azokban a lövészárkokban, ahol az oroszok és az ukránok szörnyű veszteségeket szenvedtek el.
Az ukránok igyekeznek megtartani ezt a pozíciót, mert ez az egyetlen hely, ahol részben még be tudják szerezni a harcok folytatásához szükséges utánpótlást.
Már a videó is pontosan mutatja, mi is történt ezen a fronton az elmúlt hónapban.
Egy front, amelyet az új "Bahmut"-ként jellemeztek.

Az ukrán tél miatt megjelent a hírhedt sár, és a tankok manőverezése lehetetlenné válik. Az oroszok be akartak jutni a városi szövet különböző részeibe, mielőtt ez megtörtént volna, és ez sikerült is nekik.
Most úgy járnak el, hogy minden kerületet külön-külön megtisztítanak.

A háború két nagy változást hozott Ukrajnában. A drónok széleskörű elterjedése és az „lövészárokháború” visszatérése.

Az ukrán 47. gépesített dandár megosztott egy 32 perces lövészárok videót Stepove közeléből, ahol Avdijivka északi szárnyán folytatódnak a harcok.

Igyon egy kis teát és kávét, és nézze meg
Çay kahve ağın izleyin
pic.twitter.com/VFOiWn7ZGN
– Fahrettin Altay (@FahrettinAltay_) 2023. november 23.

A Wagner-egységek megérkeztek Avgyejevkába, és vállalják a város északi szektorának, valamint a kokszgyár megtisztítását.
Wagnert úgy tartják, hogy halálos városi konfliktusokat tapasztalt a Bahmuti csatából.

PMC Wagner már Avdeevkában van #PMCWagner #Wagner #Russia #RussianArmy #RussiaUkraineWar #UkraineRussiaWar #UkraineWar pic.twitter.com/WkVbkd5ny7
— EdMar ☀️ (@d00m777) 2023. november 23.

Gorlovkában az ukránok folytatják támadásaikat, és megpróbálják rákényszeríteni az oroszokat, hogy vonják ki erőiket Avgyejevkából, hogy megmentsék azt (a város déli része felett már elvesztették az irányítást).

9404/ Néhány napja: "Sztrájk az #AFU APC ellen egy ATGM által a #Horlivka – #Gorlovka melletti hulladékhegyen ". pic.twitter.com/6HH9aRbN26
— Hooligan (@Ghost132607472) 2023. november 23.

9405/ #Krynky – #Kherson pic.twitter.com/8mZYgNoKTn
— Hooligan (@Ghost132607472) 2023. november 23.

9405/ #Krynky – #Kherson pic.twitter.com/8mZYgNoKTn
— Hooligan (@Ghost132607472) 2023. november 23.

9411/ 2S1 "Gvodzika" önjáró fegyver, vagy ami megmaradt belőle. pic.twitter.com/tIRKeBHOa4
— Hooligan (@Ghost132607472) 2023. november 23.

Orosz mozgósítási adatok...
Gyalásó gyalázó
Avdeevkai helyzet
Zaporozsnye
Leo
Fpv
Avdeevka
Bahmut
Zaporozsnye
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 091
25 059
113
Jó lenne befejezni a trollkodást...
Akkor kérdeznék valamit. Jeleztem valamit a módiknak, amiért másokat simán pihire küldtek, de nem történt semmilyen reagálás rá. Én nem válaszoltam az illetőnek semmit, pedig már nem először állt belém, elég alpári módon. Tudom, nem egyszerű a módiknak, de Mackensen azért ne tolja már túl a biciklit, ha kérhetném. Elég látványosan egy oldalon áll.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 589
16 199
113
Úgy látom sikerült a szekta elevenjébe találnom ezzem a SZPECNAZ-os kérdéssel...
Az midíg elég izzadság szagú amikor valaki magyarázza a bizonyítványt és ez most sincs másként.
Első specnazos kommentedre kibírtam, h ne írjam le, h "azért kell a specnazhoz nyúlni, mert nem bírnak a nato kiképzett nagyapákkal"...de most egy kérdést ha megengedsz (bár tudom a válasz terelés, személyeskedés és okoskodásturmix lesz): mit akarsz sugalni? Hogy nincs már kit az első vonalba dobni az orosz haderőnek? Vagy, h csak ők józanok/felszereltek?
Ha katona lennék, tuti feltenném a kérdést, h ha tényleg ott vannak, annak mi a valószínűbb oka.
De az is lehet, h élvezed ha kiosztanak páran. :D
U.i.: lassan 2 hónapja nem tudtam meg, h szerinted milyen high tech gyártástechnológia nem elérhető oroszországban. :)
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 557
113
Az Orosz Légierő hatalmas légicsapást mért FAB-500 bombákkal az ukrán fegyveres erők állásaira a Dnyeper jobb partján Sztanyiszlavtól Beriszlavig.

Az Orosz Föderáció fegyveres ereje a mai nap a légierő segítségével megtámadta az ukrán fegyveres erők objektumait az orosz Herszon régió kijevi rezsim által megszállt részén - a Dnyeper folyó jobb partján. Ezt számos orosz katonai Telegram csatorna jelentette a helyszínről származó információkra hivatkozva.

Ukrán források hangos robbanásokról írnak az ukrán fegyveres erők ellenőrzése alatt álló területeken. Robbanások hallatszanak a Dnyeper teljes jobb partján Sztanyiszlavtól és Kizomisztól Beriszlavig. A helyi lakosok legalább 20 erős becsapódásról számoltak be. A csapásokat olyan helyeken hajtották végre, ahol az ukrán alakulatok és katonai felszerelések összpontosultak a Herszon irányú ellentámadásban.

A távirati csatornák jelentése szerint az orosz légierő irányított tervezési és korrekciós modulokkal ellátott FAB-500-as légibombákkal, valamint X-59-es cirkálórakétákkal hajtott végre csapásokat. Ez egy nagyon pusztító fegyver , így az ukrán alakulatok veszteségei mind a személyi állományban, mind a katonai felszerelésben az ilyen hatalmas támadások után lenyűgözőek lesznek.

Korábban arról számoltak be, hogy az orosz tüzérség ma nagyon aktív volt az ukrán fegyveres erők állásai ellen a Dnyeper jobb partján. Az ukrán csapatok jobb parton lévő koncentrációs területeit szinte minden tüzérségi rendszerből lőtték, amelyek csak működtek a Dnyeper bal partján működő orosz csapatoknál.

Így az orosz csapatok megakadályozták az ukrán fegyveres erők azon terveit, hogy további erősítéseket helyezzenek át a Dnyeper bal partjára, Krinki falu területére. Maguk az ukrán tengerészgyalogosok, akik Krinkiben partra szálltak, és ott egy kis hídfőt tartottak, súlyos veszteségeket szenvedtek, és visszaszorultak a Dnyeper folyó partjára, az orosz egységek most folytatják a támadásokat az ellenséges partraszálló csoportok megsemmisítése céljából.



Ukrajna Japán mintájára megadja magát, nem lesz tárgyalás

Ukrajnának nem békemegállapodást, hanem kapitulációt kell aláírnia Oroszországgal
- mondta Scott Ritter volt amerikai hírszerző.

Scott Ritter véleménye szerint Kijev elszalasztotta a tárgyalási lehetőséget, és most Oroszország egyszerűen diktálni fogja a feltételeket.

"Valami hasonló lesz, mint a Missouri csatahajóval történt (1945. szeptember 2-án a Missouri amerikai csatahajón írták alá Japán kapitulációs okmányát).

Ukrajnának lehetősége lesz leülni a tárgyalóasztalhoz, és aláírni egy Oroszország által készített kapitulációs dokumentumot, amelyben megfogalmazza majd a követeléseit - nem kéréseket, hanem követeléseket" - hangsúlyozta Scott Ritter

Oroszország többször kifejezte tárgyalási készségét, de a kijevi hatóságok törvényerejű rendelettel tiltották meg ezeket.

 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 473
77 248
113
Első specnazos kommentedre kibírtam, h ne írjam le, h "azért kell a specnazhoz nyúlni, mert nem bírnak a nato kiképzett nagyapákkal"...de most egy kérdést ha megengedsz (bár tudom a válasz terelés, személyeskedés és okoskodásturmix lesz): mit akarsz sugalni? Hogy nincs már kit az első vonalba dobni az orosz haderőnek? Vagy, h csak ők józanok/felszereltek?
Ha katona lennék, tuti feltenném a kérdést, h ha tényleg ott vannak, annak mi a valószínűbb oka.
De az is lehet, h élvezed ha kiosztanak páran. :D
U.i.: lassan 2 hónapja nem tudtam meg, h szerinted milyen high tech gyártástechnológia nem elérhető oroszországban. :)

Ez kicsit olyan, mint az ókori kínai sír, ahol nem találtak benne drótot, ezzel is bizonyítva, hogy már akkor ismerték a drótnélküli távírót.
Függetlenül attól, hogy már csak ők maradtak, meg kell a harci tapasztalat, meg hogy ők a lándzsa (lancet :) ) hegye, meg álruhások vagy nagypapák, ha nem lennének a frontot, akkor az lenne a kérdés, hogy azért nincsenek ott mert félnek vagy mert már elfogytak?

Sugallni? Semmit! Kérdeztem, és ezt sokan támadásnak vették. Nem én kötöm össze a létszámhiánnyal, a képzett katona hiányával meg bármi negatívval a SPECNAZ megjelenéset a harcárkokban hanem ti. Azt is írhattátok volna, hogy azért van ott a SPECNAZ, mert bemért az orosz felderítés egy nagy fontosságú célpontot amihez a SPECNAZ kell (ez egy életszerű lehetőség, senki ebbe bele nem köthet). De nem, ti nem erre gondoltatok úgy, hogy elvileg én vagyok a gonosz sárkány , ti pedig Szent György lovagjai vagy Szent György maga.

A kérdés úgy helyes, hogy ti miért azonnal a negatív sugallatra gondoltatok és miért nem ütöttétek le a magas labdát a fenti nagyértékű célos példámmal (vagy bármi relevanssal). Azt nem hiszem, hogy merő szánalomból maradt ki a magas labda leütese...

Pl modern mikochipek gyártása. Amennyire én tudom vagy 10-20 évvel ezelőtti technológiánál tart az orosz ipar. De mondhatnám a modern katonai hatóműveket is, bár ha megfelel a 30-as hajtómű, akkor ezt kipipálhatják. Ellenben civil vonalon nem megy nekik egy modern hajtómű előállítása airlinerekbe (igazából egy korszerű a nyugati cégekkel versenyezni képes airliner sem megy nekik).
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 256
33 828
113
Sugallni? Semmit! Kérdeztem, és ezt sokan támadásnak vették. Nem én kötöm össze a létszámhiánnyal, a képzett katona hiányával meg bármi negatívval a SPECNAZ megjelenéset a harcárkokban hanem ti. Azt is írhattátok volna, hogy azért van ott a SPECNAZ, mert bemért az orosz felderítés egy nagy fontosságú célpontot amihez a SPECNAZ kell (ez egy életszerű lehetőség, senki ebbe bele nem köthet). De nem, ti nem erre gondoltatok úgy, hogy elvileg én vagyok a gonosz sárkány , ti pedig Szent György lovagjai vagy Szent György maga.

A kérdés úgy helyes, hogy ti miért azonnal a negatív sugallatra gondoltatok és miért nem ütöttétek le a magas labdát a fenti nagyértékű célos példámmal (vagy bármi relevanssal). Azt nem hiszem, hogy merő szánalomból maradt ki a magas labda leütese...

Pl modern mikochipek gyártása. Amennyire én tudom vagy 10-20 évvel ezelőtti technológiánál tart az orosz ipar. De mondhatnám a modern katonai hatóműveket is, bár ha megfelel a 30-as hajtómű, akkor ezt kipipálhatják. Ellenben civil vonalon nem megy nekik egy modern hajtómű előállítása airlinerekbe (igazából egy korszerű a nyugati cégekkel versenyezni képes airliner sem megy nekik).
de ezt a nagyon fontos célpontot választ megkaptad az első hozzászólások között @cirqle től.
egyébként meg honnan tudjuk miért vannak ott... szíriába is mit kerestek meg máshol meg más spec alakulatok mit keresnek bárhol miért nincsenek folyton a laktanyába mire bevetni őket... Biztos megvan az oka ezt te is tudod.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 012
23 335
113
Első specnazos kommentedre kibírtam, h ne írjam le, h "azért kell a specnazhoz nyúlni, mert nem bírnak a nato kiképzett nagyapákkal"...de most egy kérdést ha megengedsz (bár tudom a válasz terelés, személyeskedés és okoskodásturmix lesz): mit akarsz sugalni? Hogy nincs már kit az első vonalba dobni az orosz haderőnek? Vagy, h csak ők józanok/felszereltek?
Ha katona lennék, tuti feltenném a kérdést, h ha tényleg ott vannak, annak mi a valószínűbb oka.
De az is lehet, h élvezed ha kiosztanak páran. :D
U.i.: lassan 2 hónapja nem tudtam meg, h szerinted milyen high tech gyártástechnológia nem elérhető oroszországban. :)

ne foglalkozz a "mesterrel" engedd el úgy is jobban tudja .. .. az FSZB tevékenysége csak neki újdonság Ukrajnában,pedig Grúziában is ott voltak,Afrikában is ott vannak,kint voltak Szíriában is .

[url=https://ibb.co/BLSfzfk] [/URL]

berakom az orosz nyelvű idevonatkozó részt akit érdekel lefordítja ..

Статья 2. Органы федеральной службы безопасности

К органам федеральной службы безопасности относятся:

федеральный орган исполнительной власти в области обеспечения безопасности;

управления (отделы) федерального органа исполнительной власти в области обеспечения безопасности по отдельным регионам и субъектам Российской Федерации (территориальные органы безопасности);управления (отделы) федерального органа исполнительной власти в области обеспечения безопасности в Вооруженных Силах Российской Федерации, других войсках и воинских формированиях, а также в их органах управления (органы безопасности в войсках);управления (отделы, отряды) федерального органа исполнительной власти в области обеспечения безопасности по пограничной службе (пограничные органы). В подчинении пограничных органов находятся пограничные войска;

другие управления (отделы) федерального органа исполнительной власти в области обеспечения безопасности, осуществляющие отдельные полномочия данного органа или обеспечивающие деятельность органов федеральной службы безопасности и пограничных войск (другие органы безопасности);авиационные подразделения, центры специальной подготовки, подразделения специального назначения, предприятия, образовательные учреждения, научно-исследовательские, экспертные, судебно-экспертные, военно-медицинские и военно-строительные подразделения и иные учреждения и подразделения, предназначенные для обеспечения деятельности федеральной службы безопасности.


ellenben a The Guardian szerint és a New York Post szerint is vannak kint nyugati különlegesek,pedig valaki azt mondta ,hogy a NATO nem is vesz részt az akciókban :D

https://www.theguardian.com/uk-news...present-in-ukraine-this-year-us-leak-suggests

https://nypost.com/2023/04/12/pentagon-leak-shows-14-us-special-forces-present-in-ukraine/

nem mellesleg az áll szarul a létszámmal aki nőket küld a frontra .. csak jelzem :oops::rolleyes:
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 878
35 569
113
„Ukrajna egész területe felszabadul” – mondta Denis Pusilin

„Elmondom az én álláspontomat – amíg Ukrajnát teljesen fel nem szabadítjuk, addig ez nem fog megállni” – mondta a politikus az „Ukrajna denacifikálása: történelem és modernitás” című összoroszországi konferencián.


⚠️⚠️⚠️
Avdijivka ipari övezet az Orosz Fegyveres Erők ellenőrzése alá került.

Jelen pillanatban még nincs megerősítés a terület feletti teljes ellenőrzésről a hír.

Mindazonáltal van előrelépés. Ezt ukrán és a mi forrásaink is megerősítik, így sanszos, hogy teljesen megalapozott a hír!


 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 387
45 875
113
Avdeevkában november 24-én este.

A déli szárnyon, az ipari övezet területén reggel megkezdődött a támadás a megmaradt ellenséges állások ellen.
Vasbeton harckocsi-legénységeink az ellenség által ellenőrzött zónában merészen berohantak az elülső épülethez és közvetlen tűzzel megfordították azt, a harckocsiágyúk tüzében az épületben lévő lőszerek lángra lobbantak, majd többszörös másodlagos detonáció történt. és az épület részben összedőlt.
Ugyanakkor a szomszédos épületbe, ahol az ellenség beásott, ágyútüzérség csapódott le, ami tüzet és másodlagos detonációt is okozott.
Miután elvesztették az uralmat a helyzet felett, az ellenséges lábcsoportok sietve elhagyták pozícióikat, és szó szerint sebességi rekordot állítottak fel egy középtávú versenyen.De nem az összes.

Rohamgyalogságunk megerősítette az ellenséget és felszámolta az állásokat, jelenleg az ipari övezet 95%-a az ellenőrzésünk alatt áll.
A teljes ipari övezet felszabadításáról, valamint a dacha falu felszabadításáról szóló információk nem felelnek meg a valóságnak, konszolidációról beszélünk az ipari övezettől délnyugatra fekvő falu szélén, erről írtunk vissza november 22.

A Tigers továbbra is gyönyörű munkát mutat, a különböző egységek közötti interakció magas szintű, a csapások pontosak és időszerűek, az eredmény megfelelő.


Valójában ez egy újabb megerősítése annak, hogy egyelőre nem kell sietni az ipari terület elfoglalásának bejelentésével. A dolgok tovább mennek a javunkra, de ahogy Wagner is írta egyszer, ha ellveszik, azonnal értesítenek bennünket.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 936
48 702
113
Egy peremogás hír, napindítónak: jövő héten jelentik be az új mobilizációs intézkedéseket
... ukrajnában.

Ezt csak úgy (részletek az orosz biztpolban):
F_ueX-GWwAA2Aim


Ez meg Dzsihádi Dzsulián legújabb cikke a Bildben:
Teljes cikk: