Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Avgyejevkára ráférne már egy Wagner féle takarítás. Hol vannak a zeneszek?
Nálad azért biztosan többet tudok.Neked látványosan hiányosak az ismereteid az orosz haderőt illetően. Szerintem elemezd a hazait.
6 tengelyes cnc gép pályagörbéihez nem kell 5 nanos chip. De nézd meg nyugodtan a telefonod, számítógéped prociját, IC-it hogy honnan van (tipp: kína). Hajtóművet is kérdeztem annó, h szerinted mitől lesz generációs ugrás, továbbra is foglalkoztat a dolog. Nem KELL mindenben a legjobbnak lenni (egy országnak sem), sőt...igazából az a "középszerűség/átlag", azzal a néhány kiugró fejlesztéssel, amit az oroszok tudnak, engem megdöbbent. Vagy nézhetjük úgy is, h "hülye svájc csak csokit, bicskát tud gyártani, de egy vacak 5 üléses autó se megy nekik" az képességhiány, de attól a valóság még az lesz, h nincs rá szükség.Sugallni? Semmit! Kérdeztem, és ezt sokan támadásnak vették. Nem én kötöm össze a létszámhiánnyal, a képzett katona hiányával meg bármi negatívval a SPECNAZ megjelenéset a harcárkokban hanem ti. Azt is írhattátok volna, hogy azért van ott a SPECNAZ, mert bemért az orosz felderítés egy nagy fontosságú célpontot amihez a SPECNAZ kell (ez egy életszerű lehetőség, senki ebbe bele nem köthet). De nem, ti nem erre gondoltatok úgy, hogy elvileg én vagyok a gonosz sárkány , ti pedig Szent György lovagjai vagy Szent György maga.
A kérdés úgy helyes, hogy ti miért azonnal a negatív sugallatra gondoltatok és miért nem ütöttétek le a magas labdát a fenti nagyértékű célos példámmal (vagy bármi relevanssal). Azt nem hiszem, hogy merő szánalomból maradt ki a magas labda leütese...
Pl modern mikochipek gyártása. Amennyire én tudom vagy 10-20 évvel ezelőtti technológiánál tart az orosz ipar. De mondhatnám a modern katonai hatóműveket is, bár ha megfelel a 30-as hajtómű, akkor ezt kipipálhatják. Ellenben civil vonalon nem megy nekik egy modern hajtómű előállítása airlinerekbe (igazából egy korszerű a nyugati cégekkel versenyezni képes airliner sem megy nekik).
Még egy hülye nyugati terv: Annyi fegyverrel ellátni Kievet, hogy tartani tudja a jelenlegi frontot, de ne tudja visszafoglalni az oroszok által elfoglalt területeket.
Na, ez biztos menni fog !
A hajtóműre már akkor is mondtam, hogy kérdezd meg AO-t. Chipből pedig nem véletlen fejlesztenek egyre modernebbet. Persze tagadhatod hogy le vannak belőle maradva az oroszok, mert amúgy tök felesleges, csak ettől nem lesz igazad. De ha már itt tartunk sorold már kérlek az orosz ipar világpacon versenyképes termékeit. Ne nyesanyagot, hanem valami nagy hozzáadott értékű dolgot az elekronikai ipar, a gépgyár vagy repülőipar, autógyártás stb területéről.6 tengelyes cnc gép pályagörbéihez nem kell 5 nanos chip. De nézd meg nyugodtan a telefonod, számítógéped prociját, IC-it hogy honnan van (tipp: kína). Hajtóművet is kérdeztem annó, h szerinted mitől lesz generációs ugrás, továbbra is foglalkoztat a dolog. Nem KELL mindenben a legjobbnak lenni (egy országnak sem), sőt...igazából az a "középszerűség/átlag", azzal a néhány kiugró fejlesztéssel, amit az oroszok tudnak, engem megdöbbent. Vagy nézhetjük úgy is, h "hülye svájc csak csokit, bicskát tud gyártani, de egy vacak 5 üléses autó se megy nekik" az képességhiány, de attól a valóság még az lesz, h nincs rá szükség.
Atomenergia.A hajtóműre már akkor is mondtam, hogy kérdezd meg AO-t. Chipből pedig nem véletlen fejlesztenek egyre modernebbet. Persze tagadhatod hogy le vannak belőle maradva az oroszok, mert amúgy tök felesleges, csak ettől nem lesz igazad. De ha már itt tartunk sorold már kérlek az orosz ipar világpacon versenyképes termékeit. Ne nyesanyagot, hanem valami nagy hozzáadott értékű dolgot az elekronikai ipar, a gépgyár vagy repülőipar, autógyártás stb területéről.
Erre a kérdésedre egyszer már kaptál választ. Most vagy nem emlékszel már a válaszra, vagy ……………A hajtóműre már akkor is mondtam, hogy kérdezd meg AO-t. Chipből pedig nem véletlen fejlesztenek egyre modernebbet. Persze tagadhatod hogy le vannak belőle maradva az oroszok, mert amúgy tök felesleges, csak ettől nem lesz igazad. De ha már itt tartunk sorold már kérlek az orosz ipar világpacon versenyképes termékeit. Ne nyesanyagot, hanem valami nagy hozzáadott értékű dolgot az elekronikai ipar, a gépgyár vagy repülőipar, autógyártás stb területéről.
Alap shill viselkedés, hogy ha borul az általuk preferált narratíva megpróbálnak terelni, rosszabb esetben hazudozni (lásd nafo ahol az ukrán haderő most vonul vissza Tokmaktól, ahol 1:20 arányban kimerítették az orosz tartalékokat).Erre a kérdésedre egyszer már kaptál választ. Most vagy nem emlékszel már a válaszra, vagy ……………