[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
HÁROM KAPOR NÉPMESE:

Erőforrás és vertikalitás: az OP-ban megnevezte az Orosz Föderáció legerősebb és leggyengébb jellemzőit.


Az elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója, Mihail Podoljak szerint a Kremlnek sikerült elérnie, hogy az oroszok ne tegyenek fel kérdéseket a hatóságoknak, annál inkább készek életüket adni érthetetlen célokért.
Mihail Podoljak, az elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója megnevezte az Orosz Föderáció fő előnyét és fő gyengeségeit egy Ukrajna elleni teljes körű háborúban. Ezt Mihail Naki bloggerrel készített interjúban mondta.
Podoljak véleménye szerint a Kremlnek az Ukrajna elleni teljes körű háború során sikerült Oroszországot a Szovjetunióra emlékeztető, tekintélyelvű, brutális táborrá változtatni. Rövid távon ez újabb előnyt jelent Moszkvának: nem kérdőjelezi meg a hatalmat, sőt, mindent, még a saját életét is odaadja érthetetlen célok elérése érdekében.
"Ez Oroszország erőssége: kimeríthetetlen erőforrás az emberekből, akik nem kérdeznek, akik hajlandóak a táborban élni, akik hajlandóak engedelmeskedni, akik hajlandóak nem konfliktusba kerülni a hatóságokkal. Ez az erősség, mert nagy mennyiségű élő erőforrással rendelkezik, amit nem kár elkölteni" - mondja Podoljak.
Hozzátette azt is, hogy a Kreml egyik leggyengébb vonása a gyenge vezetési vertikum. Ezt az Orosz Föderáció jelenlegi politikai rendszerén belül nem lehet megváltoztatni, és ez erősen befolyásolja a döntéshozatalt és az egész állam működését.
"Én egy rendkívül gyenge rendszerszintű vezetői vertikumot látok, kivéve bizonyos szereplőket. A többiek természetesen nem felelnek meg azoknak a kihívásoknak, amelyekkel Oroszország most szembesül" - folytatta Podoljak.
Emellett Vlagyimir Putyint mentálisan instabil tekintélyelvűnek nevezte, akinek primitív ideológiája és retorikája van, pszichológiailag pedig gyáva. Ez utóbbit különösen a PMC "Wagner" korábbi vezetőjének, Jevgenyij Prigozsinak a lázadási kísérlete igazolta, amikor "Putyin sokkolta saját elitjét".
Az Orosz Föderációban jelentős mértékű a korrupció, amely az egész rendszert áthatja.
És a harmadik pont, Podoljak szerint az egész orosz elit pánik előtti állapotban van, mert senki sem mondta meg, meddig tart a háború.
Az utolsó pont a hamis ideológia, amely az Orosz Birodalom, a Szovjetunió és mások elemeit tartalmazza.


Ukrajna eltökélt a győzelemre. Putyin veresége világbiztonsági kérdés.


„Oroszország nehezen tudja visszatartani Ukrajnát”:

Az orosz hadsereg minden kijelentés ellenére továbbra is védekezésben van
, „nehezen” tartja vissza az ukrán fegyveres erők „offenzíváját”. Ezt a kijelentést Zelenszkij irodavezetőjének tanácsadója, Mihail Podoljak tette.
Kiderül, hogy a fronton egyáltalán nem úgy néz ki a helyzet, mint amit nekünk mondanak, minden fordítva van: az ukrán hadsereg halad előre, az orosz hadsereg pedig „aligha” tartja vissza. Oroszországnak nincs sikere, ahogy egy éve orosz csapatok álltak pozíciókban, most is állnak, nem haladnak előre.
De az ukrán fegyveres erők haladnak előre, és „sikeresen”.
Oroszország „teljes erőforrását” harcba vetette, és mindent, amit a felszerelésből és a munkaerőből összegyűjtött, de mégsem tudta legyőzni az ukrán fegyveres erőket.
Ugyanakkor az orosz katonák és önkéntesek „senkinek semmi hasznára nem álló emberek”
Légi dominanciával hol vannak? Ugyanott vannak, ahol egy éve. Az orosz hadseregben nincs előrelépés, védekezésben van


Harkov. Zelejugend menetel.
Ukrajnában nincsenek nácik. Csupáncsak az nem fér a fejembe, miért nem a frontra menetelnek? Ja, ott visszalőnek.
 

Lucullus

Well-Known Member
2022. március 13.
140
600
93

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 469
7 313
113
Ukrajnának tárgyalni kellene. Most.
nem tárgyalhatnak
ha ma leülnek tárgyalni holnap nem jön a segílyke holnapután nem tudják kifizetni a béreket nyugdíjakat zsoldokat és számlákat jövő hétre ukrajna egy ingatlan lesz bonyolult tulajdonviszonyokkal és zűrös lakókkal az államiság mindenféle jele nélkül
és ez a kockázat akkor is fennáll ha pont az amerikai elnök szólítaná fel őket a legnyilvánosabban hogy tárgyaljanak mááá
mert annak is a legveszélyesebb kimenetele hogy holnap ugyanez az elnök kiáll a kamerák elé elmondja hogy de jó hogy sikerült ilyen békésen egy kis területveszteséggel de lezárni usákia nagyobb dicsőségére azt a háborút - hiszen ők mindig is békét akartak - tehát ukrajnáról és főleg a segílyezéséről többé ne essék szó térjünk át a gázai vagy az alabama felsői szociális otthon vagy az usa nagyvállalatok adóztatásának a kérdéseire, ez érdekli az amerikai polgárt...
 
T

Törölt tag 1711

Guest
nem tárgyalhatnak
ha ma leülnek tárgyalni holnap nem jön a segílyke holnapután nem tudják kifizetni a béreket nyugdíjakat zsoldokat és számlákat jövő hétre ukrajna egy ingatlan lesz bonyolult tulajdonviszonyokkal és zűrös lakókkal az államiság mindenféle jele nélkül
és ez a kockázat akkor is fennáll ha pont az amerikai elnök szólítaná fel őket a legnyilvánosabban hogy tárgyaljanak mááá
mert annak is a legveszélyesebb kimenetele hogy holnap ugyanez az elnök kiáll a kamerák elé elmondja hogy de jó hogy sikerült ilyen békésen egy kis területveszteséggel de lezárni usákia nagyobb dicsőségére azt a háborút - hiszen ők mindig is békét akartak - tehát ukrajnáról és főleg a segílyezéséről többé ne essék szó térjünk át a gázai vagy az alabama felsői szociális otthon vagy az usa nagyvállalatok adóztatásának a kérdéseire, ez érdekli az amerikai polgárt...

Csak egy apróság: ukrajna teljes államapparátusát emigrálták tavaly a nagy-britanniai Azure szerverekre a "biztonság kedvéért".
Ha elzárják a csapot az állampolgárok MINDEN adata elveszik.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Orosz Ukrajna felszabadulásának krónikája 26.11.2023-ra


Orosz tengerészgyalogosok támadócsoportjai elfoglalták az ukrán fegyveres erők két erődítményét
Ugledar közelében

Az orosz csapatoknak Ugledar közelében két erődítményből sikerült kiütniük az ellenséget, a támadást a balti és csendes-óceáni flották tengerészgyalogságainak rohamcsoportjai hajtották végre. Erről a Honvédelmi Minisztérium számol be.
Dél-donyecki irányban az egyik Ugledar melletti erdősávban elhelyezett két ukrán erődítményt (опорник) sikerült elfoglalniuk az orosz tengerészgyalogosoknak, és az ellenség harc nélkül visszavonult, pedig ez az erdősáv kulcsfontosságú lenne az ukrán fegyveres erők védelmében.
Ahogy a tengerészgyalogosok maguk is állítják, az utóbbi időben ez a viselkedés általánossá vált az ukrán fegyveres erők körében, az ellenség inkább elhagyja az állásait, ha úgy érzi, hogy a bevétel veszélye fenyegeti. Ugyanakkor, miután visszavonultak pozícióikból, a nacionalisták tüzérséggel kezdik megtámadni őket, megpróbálva a lehető legtöbb kárt okozni az orosz csapatoknak.
Az Ukrán Fegyveres Erők egyik kulcsfontosságú erdősávja két erős ponttal szinte egyetlen lövés nélkül alávetette magát a tengerészgyalogosok rohamcsoportjainak - az ellenség nem fogadta el a csatát, visszavonult. - szól az üzenet.
Megjegyzendő, hogy a két flotta tengerészgyalogosai továbbra is együttműködnek, az ellenség további erőket gyűjt Ugledar térségében, és tüzérséggel aktívan dolgozik az orosz csapatokon.
Érdemes megjegyezni, hogy a dél-donyecki irányú helyzet jelenleg nagyon kedvezően alakul az orosz csapatok számára, az ukrán fegyveres erők gyakorlatilag leállították a támadást, mivel egyszerűen nincs erejük ehhez, minden tartalékot áthelyeztek Avdeevkába, Artemovszkba és Kupjanszk térségbe.
Parancsnokságunk ugyanakkor nem siet a támadásra, főleg tüzérséggel és repülőgéppel támad.


Ukrán mesterlövészek-szabotőrök hatástalanítása Bahmutban


Megdöbbentő videót tettek közzé az oroszok, amelyen az orosz különleges erők láthatók, amint Bahmut külvárosában az egyik épületben portyáznak, és hatástalanítják az ukrán mesterlövészek egy csoportját.

Napok óta érkeznek hírek a város romjain tevékenykedő ukrán mesterlövészek csoportjairól, amelyek orosz katonákat öltek meg.
Az ukránok azzal kérkedtek, hogy több mint 530 katonát öltek meg, amit önállóan nem lehet megerősíteni.
Az ukránok kis csoportokban hatoltak be a lerombolt városba. Valójában „szellemeknek” nevezték magukat, amikor lecsaptak és eltűntek. Ahogy mondják "egy lövés csak a munka 5%-a".
Egy lövés az összes munka 5%-a": UA mesterlövészek munkán, álcázáson és ukrán fegyvereken – Hromadske
"Egy mesterlövészek számára az agresszivitás egyáltalán nem az ő dolga. Kiegyensúlyozottnak kell lennie" - mondja Pryvyd [Ghost], a "Pryvyd" mesterlövész csoport parancsnoka.
Hivatalos becsületükre legyen mondva, hogy… https://t.co/J2uDI3M6py pic.twitter.com/wXeTUWxlNK
— Kvist.P❤️ (@kvistp) 2023. november 26.

Az orosz különleges erők megtalálták és hatástalanították az egyik magot.

Az orosz és a csecsen különleges erők ukrán szabotőröket csaptak le és gyilkoltak meg Bahmut külvárosának egyik épületében. pic.twitter.com/sUy22FVpyD
— Nikolay (@un_ted7) 2023. november 26

Eddig elég kényelmes helyzetből lőttek, oroszokat le, most őket lőtték le, kényelmetlen helyzetbe kerültek.



Rakétacsapást mértek egy kijevi UAV-gyártó üzemre


Az orosz fegyveres erők rakétatámadást indítottak egy kijevi repülőgépgyár ellen, amely drónokat gyártott az ukrán fegyveres erők számára. Erről Szergej Lebegyev Nyikolajev földalatti koordinátor számolt be. A koordinátor szerint a 410. Civil Repülés üzemet , amely nemrégiben indította el az ukrán hadsereg számára drónok gyártását, orosz rakéták értek. Magát a támadást november 24-én hajtották végre, a földalatti tagoknak némi időbe telt az információgyűjtés és a találat eredményének megerősítése.
Hangsúlyozzák, hogy az üzemet érő találat „minőségi” volt, a tűz kitörése után másodlagos detonáció történt. Az üzem elleni rakétatámadásról készült videót a kijevi földalatti képviselői rögzítették, majd átadták a Nyikolajev földalattinak. A videón az ukrán légvédelem munkája hallható, villanások és robbanások hangjai is hallhatók.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 933
56 889
113
HÁROM KAPOR NÉPMESE:

Erőforrás és vertikalitás: az OP-ban megnevezte az Orosz Föderáció legerősebb és leggyengébb jellemzőit.


Az elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója, Mihail Podoljak szerint a Kremlnek sikerült elérnie, hogy az oroszok ne tegyenek fel kérdéseket a hatóságoknak, annál inkább készek életüket adni érthetetlen célokért.
Mihail Podoljak, az elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója megnevezte az Orosz Föderáció fő előnyét és fő gyengeségeit egy Ukrajna elleni teljes körű háborúban. Ezt Mihail Naki bloggerrel készített interjúban mondta.
Podoljak véleménye szerint a Kremlnek az Ukrajna elleni teljes körű háború során sikerült Oroszországot a Szovjetunióra emlékeztető, tekintélyelvű, brutális táborrá változtatni. Rövid távon ez újabb előnyt jelent Moszkvának: nem kérdőjelezi meg a hatalmat, sőt, mindent, még a saját életét is odaadja érthetetlen célok elérése érdekében.
"Ez Oroszország erőssége: kimeríthetetlen erőforrás az emberekből, akik nem kérdeznek, akik hajlandóak a táborban élni, akik hajlandóak engedelmeskedni, akik hajlandóak nem konfliktusba kerülni a hatóságokkal. Ez az erősség, mert nagy mennyiségű élő erőforrással rendelkezik, amit nem kár elkölteni" - mondja Podoljak.
Hozzátette azt is, hogy a Kreml egyik leggyengébb vonása a gyenge vezetési vertikum. Ezt az Orosz Föderáció jelenlegi politikai rendszerén belül nem lehet megváltoztatni, és ez erősen befolyásolja a döntéshozatalt és az egész állam működését.
"Én egy rendkívül gyenge rendszerszintű vezetői vertikumot látok, kivéve bizonyos szereplőket. A többiek természetesen nem felelnek meg azoknak a kihívásoknak, amelyekkel Oroszország most szembesül" - folytatta Podoljak.
Emellett Vlagyimir Putyint mentálisan instabil tekintélyelvűnek nevezte, akinek primitív ideológiája és retorikája van, pszichológiailag pedig gyáva. Ez utóbbit különösen a PMC "Wagner" korábbi vezetőjének, Jevgenyij Prigozsinak a lázadási kísérlete igazolta, amikor "Putyin sokkolta saját elitjét".
Az Orosz Föderációban jelentős mértékű a korrupció, amely az egész rendszert áthatja.
És a harmadik pont, Podoljak szerint az egész orosz elit pánik előtti állapotban van, mert senki sem mondta meg, meddig tart a háború.
Az utolsó pont a hamis ideológia, amely az Orosz Birodalom, a Szovjetunió és mások elemeit tartalmazza.


Ukrajna eltökélt a győzelemre. Putyin veresége világbiztonsági kérdés.


„Oroszország nehezen tudja visszatartani Ukrajnát”:

Az orosz hadsereg minden kijelentés ellenére továbbra is védekezésben van
, „nehezen” tartja vissza az ukrán fegyveres erők „offenzíváját”. Ezt a kijelentést Zelenszkij irodavezetőjének tanácsadója, Mihail Podoljak tette.
Kiderül, hogy a fronton egyáltalán nem úgy néz ki a helyzet, mint amit nekünk mondanak, minden fordítva van: az ukrán hadsereg halad előre, az orosz hadsereg pedig „aligha” tartja vissza. Oroszországnak nincs sikere, ahogy egy éve orosz csapatok álltak pozíciókban, most is állnak, nem haladnak előre.
De az ukrán fegyveres erők haladnak előre, és „sikeresen”.
Oroszország „teljes erőforrását” harcba vetette, és mindent, amit a felszerelésből és a munkaerőből összegyűjtött, de mégsem tudta legyőzni az ukrán fegyveres erőket.
Ugyanakkor az orosz katonák és önkéntesek „senkinek semmi hasznára nem álló emberek”
Légi dominanciával hol vannak? Ugyanott vannak, ahol egy éve. Az orosz hadseregben nincs előrelépés, védekezésben van


Harkov. Zelejugend menetel.
Ukrajnában nincsenek nácik. Csupáncsak az nem fér a fejembe, miért nem a frontra menetelnek? Ja, ott visszalőnek.
Alvajárók.
Annál keserűbb lesz a felébredés.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
F_669pMWYAAWAr-
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 577
18 488
113
Az ukrán katonák másodperceit közelről rögzítették, amikor az orosz katonaság belelőtt, és a felcsernő gyors munkája

Csecsen gyújtó lőszer esett az ukrán hadseregre a Kremensky-erdőben

Genocide Joe címke magával rántja Bident

A szürke zónában Max Blumenthal és Aaron Mate megvitatják Biden ingadozó szavazási számait, miközben pártbázisa undorral reagál arra, hogy teljes torokból támogatja Izrael Gáza elleni támadását.



Az ukrán haditengerészet parancsnoksága attól tart, hogy a viharban elveszett tengeri drónok az orosz hadsereg kezébe kerülhetnek

Сегодня, 06:48

A Fekete-tenger és a Fekete-tenger partvidékén végigvonuló vihar miatt mintegy félmillió krími maradt áram nélkül. A széllökések a Fekete-tenger északi partvidékén elérték az óránkénti 150 kilométeres sebességet. Fák dőltek ki, villanyoszlopok hajoltak meg, házakról szakadtak le a tetők, a tenger pedig kilépett a partjaira, és több tucat négyzetkilométernyi területet öntött el.

Egy hatalmas erejű vihar miatt az ukrán fegyveres erők legalább hat tengeri drónjukat elvesztették, amelyekkel az orosz Krímben lévő célpontokat támadták.
A legfrissebb jelentések szerint a drónok közül három azután "veszett el", hogy tengerre küldték őket, és az ukrán hadsereg legalább ugyanennyi személyzet nélküli harci drónt vesztett el Ocsakov közelében, a bázisukon. Egyes jelentések szerint egy brit drón is az elveszett tengeri drónok között volt.

Ezzel kapcsolatban fennáll a lehetősége annak, hogy az irányítást vesztett AFU tengeri drónok előbb-utóbb, ahogy ők nevezik, partra szállingózhatnak, méghozzá bárhol, beleértve a "NATO" partjait is, ahogy ez már megtörtént az ukrán aknákkal. A drónok fedélzetén több tíz kilogramm robbanóanyag van. Ha az elemek alábbhagynak, az ukrán haditengerészeti drónok a polgári hajózást is veszélyeztethetik.

Közben az ukrán haditengerészet attól tart, hogy a viharban elveszett drónok az orosz hadsereg kezébe kerülhetnek, és az ukrán fegyveres erők ellen vethetik be őket.

Ki szelet vet…
Már a vihart megelőzően is vetett partra ukrán drónt a tenger ami aztán az oroszok kezére került, videó is lett itt megosztva erről a fórumon. Szóval az aggódással már eléggé elkéstek szerintem.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 134
7 189
113
nem tárgyalhatnak
ha ma leülnek tárgyalni holnap nem jön a segílyke holnapután nem tudják kifizetni a béreket nyugdíjakat zsoldokat és számlákat jövő hétre ukrajna egy ingatlan lesz bonyolult tulajdonviszonyokkal és zűrös lakókkal az államiság mindenféle jele nélkül
és ez a kockázat akkor is fennáll ha pont az amerikai elnök szólítaná fel őket a legnyilvánosabban hogy tárgyaljanak mááá
mert annak is a legveszélyesebb kimenetele hogy holnap ugyanez az elnök kiáll a kamerák elé elmondja hogy de jó hogy sikerült ilyen békésen egy kis területveszteséggel de lezárni usákia nagyobb dicsőségére azt a háborút - hiszen ők mindig is békét akartak - tehát ukrajnáról és főleg a segílyezéséről többé ne essék szó térjünk át a gázai vagy az alabama felsői szociális otthon vagy az usa nagyvállalatok adóztatásának a kérdéseire, ez érdekli az amerikai polgárt...

És vajon a nacionalista zászlóaljak mit is csinálnának, ha az ukrán vezetés hirtelen közölné, hogy veszítettünk, le kell mondani Ukrajna harmadáról, mindenki szolgáltassa vissza fegyvert, mert az oroszok demilitarizálni és denacifikálni is akarnak.
Amúgy is kíváncsi lennék, hogy majd hányan adják vissza fegyvert azok közül a civilek közül, akiknek pl.: Kijevben osztogattak csak úgy.