[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Agresszív Sügér

Well-Known Member
2020. december 8.
421
2 141
93

Ezt mondta:
És ha Európa meg akarja valósítani az energiaátállást, akkor saját lítium lelőhelyekre van szüksége. Európa legnagyobb lítiumlelőhelyei a Donyeck és Luhanszk régióban vannak.

Egyébként le vannak maradva, mert a jövő Na-Ion akksiké (só).
Hehe, a legnagyobb hazugság a fél igazság. Figyelembe véve, hogy 404 természeti erőforrásait USA cégek vásárolták fel (és nem az EU), azokra a lítium lelőhelyekre sokkal inkább az USA tech cégeinek van szüksége. Csak hát valakivel el kell vitetni a balhét és az EU a tökéletes balek erre a szerepre. Nem tudom van-e olyan vezető politikus az EU-ban, akinek a szájából nem az USA szól hozzánk?
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 119
2 039
113
"Elég régen láttunk Iszkandert és Kalibr-t is. Van még nekik?"

nos ?? van még nekik ?
Van nekik. Tudomásom szerint senki nem állította, hogy nincs. Azt viszont igen, hogy szűkösen vannak ezen eszközöknek.
Amúgy ez, hogy jön ide? Hogy jön az eredeti kérdéshez?

Hogy mindenki értse lejátszom az eredeti dialógust:
Erről már lehet tudni többet?
Nagy a csend erről az ügyről: :D

Ukrán pilóta átrepült az orosz oldalra

A légierő rangidős tisztje, a légierő repülés parancsnoka az egyetlen helyes döntést hozta, és átment az orosz oldalra!

Hazánkba érkezésével kapcsolatos részleteket még nem közöltek, de a „repült” szóból ítélve harci járművével - a Szu-27-es vadászgéppel - érkezett.

boki te is mondhatsz valamit
pl.: Srácok ez nem bizonyult igaznak, téves információ volt.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 205
36 947
113
⚡️⚡️Csak a lengyel légvédelemnek köszönhetően tudtuk meg, hogy az orosz rakéták hátrameneti fokozattal rendelkeznek⚡️⚡️

Az ellenséges erődítmények viharozása a "nyugati" csapatcsoport harcosai által tankok és gyalogsági harci járművek fedezete alatt. Kupyansk irányba.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 001
16 233
113

Ezt mondta:
És ha Európa meg akarja valósítani az energiaátállást, akkor saját lítium lelőhelyekre van szüksége. Európa legnagyobb lítiumlelőhelyei a Donyeck és Luhanszk régióban vannak.

Egyébként le vannak maradva, mert a jövő Na-Ion akksiké (só).
Teljesen egyértelmű, hogy az Ukrán természeti kincsekért valamint a földterület felvásárlók érdekei miatt kell annyi ukránnak is meghalnia... A többi EU-s polgár pedig a befizetett adóiból támogatja ezt az oligarchák vagyonát megtartó háborút.

Egyenlőre szerencsére még nem kell vágóhídra mennünk - míg az utolsó ukrán el nem fogy.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 238
67 921
113
Miért kell szándékosan ekkora hülyeségeket beszélni? A sok laikus meg elhiszi.


Amitől el vagy ájulva egyébként egy aliexpressen is kapható (durván túlárazott) kínai készülék orosz nyelvű menüvel, elnevezve Bulat-nak.
Kiprobaltuk már itthon, magyar menüvel, elnevezve csakoforgonak, bármi ellen?
Na mindegy, változatlanul is azt mondom nézünk a honvéd vezerkarban meg minisztériumban két kávé közt mint hal a szatyorban.

Ukránok újra felfedeztek a CGI-i filmezést 22 nyara utan. A napokban már láttam két felvételt ami hasonlót pukkant.
Itt speciel érdekes hogy ekkora robbanás után se a kerekek se a szomszéd tank nemhogy nem deformalodott, de még csak Körmös se lett.

Soha semmivel sem voltak képesek elfogni eddig a Kh 22-t február 24 óta.
Sem Patriot, sem Iris-t, sem Nasams vagy bármilyen más fegyverrel, ismerte be Jurij Ignat.
Vakarhatjak a fejüket a jenki hordozókon...

 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
702
1 941
93

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 085
82 688
113
Szomáliai, indiai és szíriai önkéntes kiképzésen az SVO zónában



Más
Zelenszkij videója Avgyejevkából még április 18.
2mGPAoLKurA.jpg
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 463
113
Gyengébbek és hülyébbek kedvéért szólok, hogy az orosz GDP szempontjából mindegy, hogy azok a legyártot rakéták raktáron vannak, lepottyannak a semmi közepén, vagy telibe vernek egy ukrán katonai bázist. GDP szempontjából ugyanaz az érték, csak van aki itt nem ért semmihez, többekközt a (köz)gazdasághoz sem.
Az árazás meg sehogy nem jön ki 1,2 milliárdra, de ez már egy másik téma, lehet amerikai árakkal számolnak, akkor csoda, hogy nem tízszerese. Az eredmények meg jönnek, minden nap újabb kilóméterek meg hektárok, fájjon ez bármennyire is a sötét kis fantáziavilágodnak.
Gyengébbek és hülyébbek kedvéért szólok, hogy az orosz GDP-t fordítja Putyin a háborúra. o_O
Nem tudtad?
:eek:
Sebaj!
Az árazással ne törődj, lényegtelen, hogy mennyi, nem műkörmös GDP, az biztos. Az a lényeg, hogy értelmetlenül, hatástalanul pazarolja el azt a pénzt, eszközt, amit megint elő kell állítania. A céljaihoz meg egy lakótelep és trafóházak elleni kaliberezéssel semmit nem közeledik. Persze, látványos, meg biztos lőttek laktanyákat is. Tudjuk.
Lehet, hogy az ukrán trükközik, de nem a laktanyákat fogja mutogatni. Hülye lenne.
Viszont Putyin ostobasága a mai napon hozzásegítette az ukránokat újabb fegyverekhez:


Meg elősegíti azt amit nem akart az ostobája:


Ja, nyelvzsenikém: többek közt két szó, nem egy, a legyártott meg két T. :D

Közben:

"Tudják, hogy a nyugati hírszerzési adatok szerint 300 000 orosz katona halt meg vagy sebesült meg olyan súlyosan, hogy már nem lehet őket mozgósítani a háborúra" - mondta Christian Freuding, aki a német hadsereg Kijevnek nyújtott támogatását felügyeli.

A hónap elején kiszivárgott amerikai hírszerzési információk szerint a háború kezdete óta 315 ezer orosz katona halt meg vagy sebesült meg Ukrajnában."


Brutális orosz támadás: Ukrajna és 30 tagállam az ENSZ Biztonsági Tanácsának rendkívüli összehívását kérte


szóval akkor most az orosz gazdaság bukott 1.2milliárdot vagy akkor most sírni kell a szegény fukkránokért mert mind meghaltak és meghalnak holnaputánig? lol.

Miért zárná ki a kettő egymást? :rolleyes:
  • Az természetes, hogy az orosz rakéta is pénzbe kerül. A kérdés, hogy mit nyert vele Putyin? A tavalyi rakétázás eredménye a két-három napos helyi áramszünetek voltak. Kaliberrel, Kindzsallal, mindennel.
  • Sem az ukrán lakosság támogatását, sem az ukrán haderő elszántságát nem törte meg a sok milliárd dollárnyi robotrepülő, rakéta. Azt feltételezni naivitás, hogy majd most másképp lesz. Akkor is ha jön a hideg.
  • A nyugati fegyverek beáramlását sem tudták megakadályozni, pedig minden nap szétlőtték az össze HIMARS indítót, rakétát mindent. Aztán mégse. Tehát valahogy az orosz haderő hiába rendelkezik jó eszközökkel, úgy tűnik megfelelő számban, hiába megy az öldöklés két éve, valahogy nem halad. Illetve annyira halad az ellenség anyagi és emberi erőforrásainak felemésztésével, amennyire a sajátjával.
  • A nyugati Storm Shadow, SCALP, Bradley, Patriot, NASAMS, minden megy befele, áll hadrendbe és mindig valahogy leszednek Szu-34-et, kiszednek hajókat, tengeralattjárókat, megcsapnak repülőtereket, parancsnokságokat. Annyira, hogy a Fekete-tengeri blokád már nem létezik, a gabona szállítmányok mennek, az üres hajók meg ki tudja mit visznek, így, hogy Putyin kiszállt az egyezményből, így annak betartatására sincs már hatása. A szárazföldi műveletek meg folyamatos emberi anyagi veszteséggel járnak, minimális eredményekkel.

  • Az is természetes, hogy Zselé kihasználja a polgári infrastruktúrát ért támadás képeit. Miért ne tenné, ha ezzel tudja a nyugati támogatást fenntartani, erősíteni.
  • Ilyen szempontból is balfasz lépés volt ez Putyintól, de hát nagyon felkapta az iszapot a Fekete tengeri kudarc és a légierő leszereplése miatt. Meg a szárazföldön sem úgy halad, ahogy a veszteségei nőnek.

Egyébként azt hol írták, hogy mindent lelőttek? ;)
Ettől szerintem több eszük van.
o_O


Ez meg valahogy véletlenül kitörlődött:
(Köszönöm piajoe-nak, hogy vissza kerülhettek ide, nagyon rendes krapek, de tényleg).
:)

Köszönöm hogy felhívtad a figyelmet, a Korsuni eseményt ábrázoló, általam felrakott fotó az nem AFP forrású, de véleményem szerint, az esemény lényegét egy képben összefoglalva ettől még helyesen ábrázolja.


ojeuFtd.jpg

29DhnQh.jpg





A válasz adással kapcsolatban azért kellett ennyi idő, mert most is belefutottam pár anyag "kigyomlálásába" a NET-en..
Nekem ez egy gyenge magyarázkodás, hogy valahogy a népírtásra indokot kreáljon Putyin. Nyilván nem ártatlan az ukrán, de ez nagyon erőltetett.
Igazából Putyin próbálja igazolni a veszteségeket, elsősorban a saját lakossága felé, hogy hagyják magukat tovább gyilkoltatni a semmiért. ez ócska politikai játszma.

Az erőviszonyokról:
Létszámban valószínűleg nincs, de hadianyagban igen, orosz van előnyben. Fegyver, lőszer vonatkozásában egyértelmű az orosz fölény, ezért megy a darálódás. A megerődített települések, védelmi vonalak, bunkerek ellen azonban lassan, nagy veszteségekkel tud csak haladni az orosz. Valójában ezért fenntarthatatlan orosz részről is a darálódás mértéke. Persze arra számít az orosz vezetés, hogy az ukrán fegyver és pénz előbb fogy el, ezért megy a propaganda a nyugati támogatások leállásáról: hogy agyban, lélekben adja föl az ukrán haderő. Márciusig szeretnének valami eredményt, utána változtatni kell. Addig még 20-30 ezer orosz katonát beáldoznak erre a semmit nem produkáló szenvedésre. Gondolják a propaganda segítségével veszít az ukrán a lelkesedéséből.
Eddig nem úgy tűnik, bár ez is inkább az orosz lakosság megnyugtatása miatt fontos. Mennek a 200-asok folyamatosan.

A nyugati éves GDP pár ezrelékébe kerül Putyin erőforrásainak felemésztése. Putyin bevállalja azt a kockázatot, hogy kihúzza az amerikai elnökválasztásig, hátha az általa zsarolható félkegyelmű Trump kerül hatalomra, és akkor majd zárul a pénzcsap. Addig viszont napi 200-400 orosz és hasonló számú ukrán katona veszik oda úgy, hogy Ukrajnát már nem tudja megszállni. Pár donbasszi falvat tud majd talán, rövid időre sikerként felmutatni, ami nyilván erodálja esélyeit a hatalmon maradásra és nem a választások miatt. Prigók mindig lesznek, ezt Putyin is tudja. Ahogy nő az elégedetlenség, ahogy egyre többen felismerik, hogy ez a háború elveszett az oroszoknak, úgy kell egyre több ablakot nyitogatni, repülőket felrobbantani. Egy idő után már közvetlenül is az oroszok ellen harcol.


Ennek örülsz? Ezek megint csak civil célpontok, ami azt bizonyítja, hogy az orosz továbbra sem tudja az ukrán katonai infrastruktúrát támadni. De legalább is lövi a civileket is, hátha megijednek tőle. Nem azok a fajták. Valószínűleg továbbra sincs valós idejű felderítési információja, így a milliós rakétáit megint civil célpontok ellen pazarolja. Nagyon kétségbeesettnek tűnik Putyin.

www.portfolio.hu

Felvételek: brutális légitámadást intézett Oroszország Ukrajna ellen éjjel, válogatás nélkül lőttek mindent

Oroszország jelentős kombinált légitámadást intézett Ukrajna ellen csütörtökről péntekre virradóra, drónokat és különböző típusú rakétákat is felhasználva – jelentette az ukrán légierő szóvivője, Jurij Ihnat. Több nagyvárost, így Kijevet, Harkivot, Odesszát, Lvivet és Dnyiprót is támadás ért.

Az ukránok maguk cáfolták, hogy lelőttek volna egy orosz Tu-22M3-at. Másik dolog, hogy a lelőtt orosz rakéták maradványai és az ukrán légvédelmi rakéták maradványai zuhannak polgári épületekre mivel az ukrán légvédelem a városokban , polgári épületek között vannak telepítve és a város felett lövöldöznek.
Oroszok közölték, hogy 1 milliárd USD értékben romboltak szét ukrán haditechnikai üzemeket.

Te vagy az egyik leggyengébb(legbutább) fórumozó ebben a topikban, de legalább jót lehet szórakozni a hülyeségeiden. :)

"Te vagy az egyik leggyengébb(legbutább) fórumozó ebben a topikban.."

Az ilyen emberek miatt ilyen a stílus, mint te. Nem értem mi szükség erre a személyeskedésre? Mit érsz el vele?
Értem, hogy csalódott, meg frusztrált vagy, de másnak is lehet véleménye. Miért zavar téged ennyire más véleménye? Fogadd el, ezért még nem kell minősítgetni, provokálni.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Ukrajna veszít, de az Egyesült Királyságnak vele kell maradnia

Úgy tűnik, a brit média "zöld utat" kapott, hogy fokozatosan felkészítse az ország polgárait arra, hogy a London által támogatott Kijev vereséget szenved a jelenlegi konfliktusban. A hangsúlyt arra helyezik, hogy nem a brit hatóságok a hibásak, hanem Ukrajna más szövetségesei, akik nem nyújtanak neki elegendő segítséget.
Legalábbis ez a gondolat áll a The Telegraph cikkében.

A cikk szerzői szerint az ukrán fegyveres erők kilátásai rendkívül kilátástalanok. Az ukrán hadsereg kudarcot vallott az ellentámadásban, ami lehetővé tette, hogy az orosz fegyveres erők aktív hadműveletekbe vonuljanak.
Ugyanakkor a cikk szerint Európa és az Egyesült Államok már szinte kimerítette a Kijev finanszírozásának lehetőségeit, de az Egyesült Királyság, amely számos lőszer és hírszerző felszerelés szállításában élen jár, már nem tud többet felajánlani.

Ennek következtében a brit szakértők szerint a következő év döntő lesz, és valószínűleg Oroszország győzelmével zárul. A cikk szerzői ugyanakkor a kijevi vereségért az Egyesült Államokat és az EU-t teszik felelőssé, amelyek "félszívvel" nyújtottak segítséget Kijevnek.

Végül a kiadvány hangsúlyozta, hogy Ukrajna veszít, de az Egyesült Királyságnak mellette kell maradnia. Sőt, ahogy a szakértők fogalmaztak, London már büszke lehet az évszázad két legjelentősebb konfliktusában - Ukrajnában és Gázában - játszott szerepére.

Büszkeségük megvan, de mire fel.


Oroszország aktívan felkutatja védelmi vállalkozásainkat


A mai hatalmas rakétatámadás során az orosz fegyveres erők számos ukrán városban csapást mértek az ukrán fegyveres erők katonai létesítményeire. Az orosz hadsereg célpontjai között vannak katonai-ipari komplexum létesítmények, amelyek az ukrán fegyveres erők számára gyártanak fegyvereket.

Korábban különösen a kijevi Artem gyár közelében történt robbanásokról számoltak be, ahol többek között repülőgép- és páncéltörő rakétákat gyártanak.

Érdemes megjegyezni, hogy az orosz fegyveres erők parancsnokságának terveit az ukrán katonai-ipari komplexum vállalatai elleni csapásról már a mai támadás előtt bejelentette Szerhij Beszkresztnov, az elektronikus hadviselés és a drónok ukrán szakértője.

Oroszország aktívan nyomon követi védelmi üzemeinket - mondta a szakember – azt hangsúlyozta, hogy ezekben a létesítményekben – mint fogalmazott – elég sok áruló dolgozik.

Példaként Beszkresztnov az egyik, általa meg nem nevezett termelési vállalkozásnál történt incidenst említett, ahol az orosz hadsereg rakétacsapása következtében egy hangár késztermékekkel megsemmisült.

Azok az árulók csupán antifasiszta hazafiak.
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
795
7 924
93

Kiprobaltuk már itthon, magyar menüvel, elnevezve csakoforgonak, bármi ellen?
Na mindegy, változatlanul is azt mondom nézünk a honvéd vezerkarban meg minisztériumban két kávé közt mint hal a szatyorban.

....
Á a szokásos veszünk valamit gyorsan mert most az a trendi, de se rendszerbe nem illeszthető, se itthon nem szervizelhető, vagy nullszériás vacak. Ismerem a közbeszerzési gyakorlatot annyira, hogy látatlanban igazat adok neked.
Soha semmivel sem voltak képesek elfogni eddig a Kh 22-t február 24 óta.
Sem Patriot, sem Iris-t, sem Nasams vagy bármilyen más fegyverrel, ismerte be Jurij Ignat.
Vakarhatjak a fejüket a jenki hordozókon...

Dehogynem. A fenti videő szerint egy Iris-T pl arccal tompított egyet. :)
Azért azt sajnálom, hogy a NATO nagyvasaira nem vadásznak az oroszok. Egy hordozó köteléknél elég nehéz lenne kimagyarázni a dolgot hogy hirtelen megjelent egy korallzátony. Az atlantisták örömködnek itt milyen bénák a primitív orkok hogy egymás után semmisülnek, sérülnek meg a hajóik. Kb 10 éves fizetésem fel merném tenni, hogy hasonló körülmények között a híres angolszász flották is gyorsan tengeralattjáró üzemmódra kapcsolnának. Egyszerűen a rakéták, illetve drónok fejlesztése olyan ugrásszerű változást produkált amit nem tudtak lekövetni a zavaró, elhárító rendszerek. Ez van. Persze nem jelenti azt hogy mondjuk 5 év múlva is ugyanez lesz a helyzet....
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 060
16 229
113
Stoltenberg is kénytelen volt nyíltan elismerni, hogy az ukránok helyzete kritikussá vált.

Mennyire? 45 januárja van még vagy már 45 áprilisánál, a végstádiumnál járunk, és megkezdődött a pszichológiai felkészítés az elkerülhetetlen szoftverfrissítésre már a mainstream, kontrollált médiákban is?

 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
359
2 163
93
Én is várom mik lesznek a fejlemények, Állítólag volt egy cégük árú szállításra ők csak DHL szerű szállítók voltak.
 

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 196
5 114
113
Ezek megint csak civil célpontok, ami azt bizonyítja, hogy az orosz továbbra sem tudja az ukrán katonai infrastruktúrát támadni. De legalább is lövi a civileket is, hátha megijednek tőle. Nem azok a fajták. Valószínűleg továbbra sincs valós idejű felderítési információja, így a milliós rakétáit megint civil célpontok ellen pazarolja. Nagyon kétségbeesettnek tűnik Putyin.

www.portfolio.hu

Felvételek: brutális légitámadást intézett Oroszország Ukrajna ellen éjjel, válogatás nélkül lőttek mindent


Azért én nagyon óvatos lennék bármelyik oldal ilyen szintű lenézésével mert könnyen megégetheti magát az ember.

Különösen ha olyan cikkekre hivatkozunk mint a mellékelt portfólió is amely csak az egyik oldal véleményét mutatja de mindenféle forráskritika vagy legalább a másik oldal véleményének bemutatása nélkül.

Csak egy példa:


Itt gyakorlatilag fél nappal a legnagyobb orosz rakéta és dróntámadás előtt írja Be Anton hogy valószínűleg nincs elég rakétája az oroszoknak egy nagyobb csapásmérő sorozatra. Hát hamar megcáfolták ezt

Az olyan mondatok hogy mondjuk az energetikai infrastruktúra elleni támadások eredménye max pár napos aramhiányt okoztak, tételesen cáfolható mert az addig áram exportőr Ukrajna áram importőrré vált.

Abban se nagyon hiszek hogy az oroszok S300 légvédelmi rakétákkal lőnének sima.lakóházakat 2 ok miatt:

- S-300 sokkal hatékonyabb ha repülő eszközök ellen használják őket, márpedig abból van bőven a jelek szerint. Az orosz légvédelmi rakéta készletek se végtelenek.igy ez igen nagy öngól lenne.

-Ha már mindenáron lakóhazakat akár szétlőni miért ne használja erre a célra a régi hajó elleni rakétáit. Abból is van bőven, és kevesebb ukrán hajó van mint ahány repülőgép így ezek használata biztosan kevésbé fájna.

Természetesen az orosz híreket sem kell elhinni mert szerintem ennyi Szu-24, -25, -27 meg mig-29 a világon nincs mit amennyit már eddig lelőttek.

Kicsit olyan Zsukov stílusú számolás mindkét oldalon. Ha valaki olvasta a visszaemlékezéseit minden nagyobb hadműveleti végén odaírta a német veszteségeket. Ha összadta őket az ember csodálkozott hogy ki harcolt még 44 második felében mert már nem lehetett volna német katona meg tank. Aztán valami furcsa véletlen folytán csak voltak valakik az Ardennekben meg a Sárréten de Seelöw körül is lőttek valakik valamivel.

Összefoglalva: jelenleg az OSINT adatok olyan szinten vannak torzítva hogy jelenleg ezekből senki nem tudja hogy melyik oldal hogy áll. Nem tudjuk a veszteségeket és a tartalékokat sem.
Gyakorlatilag a szakértők is csak a ködöt szurkálják.

Kar ezért személyeskedő vitákat generálni.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
HÁROM VICC:

1.
Lengyelország szerint egy orosz rakéta megsértette légterét, mielőtt az ukrajnai célpontja felé tartott volna.
Eddig ukrán volt. Harmadik tipp?

2.
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa elítélte Oroszország Ukrajna elleni rakétatámadásait

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának tegnap esti ülésén Oroszországot hevesen bírálták az elmúlt 24 órában Ukrajnában elkövetett rakéta- és dróntámadások miatt.

Az ukrán hatóságok szerint legalább 31-en meghaltak és több mint 160-an megsebesültek a háború 2022 februári kezdete óta az orosz erők legsúlyosabb támadási hullámában.

"Tragikus módon 2023 úgy végződik, ahogy elkezdődött: pusztító erőszakkal Ukrajna népe ellen" - mondta Khaled Hiary, az ENSZ-főtitkár-helyettes, miközben tájékoztatta a Biztonsági Tanácsot az orosz közelmúltbeli Ukrajna elleni támadásáról. "Az ukránok ismét arra kényszerülnek, hogy az ünnepeket menedéket keresve, törmelékek elszállításával és a halottak eltemetésével töltsék a fagy közepette" - tette hozzá.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának legtöbb tagja – köztük az Egyesült Államok, Franciaország és Nagy-Britannia – elítélte az ukrajnai orosz támadásokat.

John Kelly amerikai megbízott rámutatott, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök "béke helyett" úgy döntött, hogy "rakéta- és dróntámadást indít egy másik ENSZ-tagállam ellen" az ünnepi szezon kellős közepén, és nem sokkal azelőtt. újév.

Kína állandó ENSZ-képviselője, Cseng Shuang nem ítélte el az orosz támadásokat, és „politikai megoldást” szorgalmazott az ukrajnai háború befejezésére.

Vaszilij Nebenzia orosz ENSZ-nagykövet egyebek mellett azt állította, hogy Oroszország kizárólag az ukrán katonai infrastruktúra ellen indított támadást, a civilek haláláért az ukrán légvédelem a felelős.

Barbara Woodward, Nagy-Britannia ENSZ-nagykövete hangsúlyozta, hogy az ukrajnai tragédiáért teljes mértékben Oroszország a felelős. "A többi hazugság és félretájékoztatás áradata " - válaszolta Woodward orosz kollégájának.

Antonio Guterres ENSZ-főtitkár elítéli az Ukrajna elleni orosz támadásokat – mondta Stephane Dujarric szóvivője közleményében. "A civilek és a polgári infrastruktúra elleni támadások sértik a nemzetközi humanitárius jogot, elfogadhatatlanok, és azonnal le kell állítani" - hangsúlyozta.

3.
Az a pillanat, amikor egy Patriot rakéta ahelyett, hogy orosz rakétát lőtte volna le, eltalál egy felhőkarcolót Kijevben

Kijev ma nemcsak az orosz rakéták csapásait élte meg, hanem a sajátját is amerikai gyártmányú Patriotjáét, ami megpróbált elkapni egy szuperszonikus Kinzsalt, de eltévedt és egy üzemanyaggal megrakott ukrán felhőkarcolóba csapódott!

Az USA által adott Patriot rendszer (másik Németországtól várható) az ukrán főváros garanciája volt, de ezúttal maguk az ukránok ellen jelentett halálos fegyvert.

Ukrán légvédelmi rakéta eltalált egy magas épületet Kijevben – írja az ISZ

Vaszilij Nebenzia orosz ENSZ-nagykövet szerint Oroszország kizárólag az ukrán katonai infrastruktúra ellen indított támadásokat, és az ukrán légvédelmi rendszereket okolta a civil áldozatokért.
A videó megerősíti állításait.

Nem sikerült kitörni a rendszerből, ami 5. Zelenszkij égető vágya volt

*****************************************************************************

Moszkva újraéleszti a hidegháborús Be-12-t! Az ukrán USV-k vezető vadászai lettek

Elavult orosz Be-12-es repülőgépek fürkészik a Fekete-tenger vizeit ukrán felszíni drónok után kutatva.
Defense Blog védelmi oldal legutóbbi publikációja szerint az orosz katonai erők nem szokványos és érdekes megoldást választottak a Krím-félsziget körüli vizek járőrözésére és ellenőrzésére. Ezt a megoldást Beriev Be-12 Mailnek hívják, és egy hidegháborús kétéltű helikopterről van szó, amelyet kialakítása miatt "repülő csónaknak" neveznek.
Az oroszok végső célja az ukrán haditengerészeti drónok, azaz a pilóta nélküli felszíni hajók (USV) felderítése és esetleges hatástalanítása, amelyek jelentős veszélyt jelentenek a krími kikötőkben állomásozó orosz haditengerészeti eszközökre.
A Beriev Be-12-t az 1950-es években fejlesztették ki, de a közelmúltban hatékonynak bizonyult a kis, mozgékony, alacsony profilú járművek, például az ukrán haditengerészeti kamikaze drónok nyomon követésében. Moszkva az orosz fekete-tengeri flotta őrzőjeként, valamint az orosz hadsereg új eszközeként veti be az ukrán pilóta nélküli felszíni hajók elleni harcra.
Az olcsó, de nagyon veszélyes ukrán drónok robbanóanyagokat szállítanak, és ennek következtében jelentős kihívások elé állítják Oroszországot, amely folyamatosan újabb és újabb helikoptereket és vadászrepülőket vet be azok korai észlelésére és hatástalanítására a Fekete-tenger vizein.

Nyugati szakértők azonban azt sugallják, hogy a Be-12 repülési sebessége, valamint a repülőgép hosszú távú repülési és speciális bombák ledobási képessége együttesen alkalmassá teheti ezt az elemet az ukrán haditengerészeti drónok „vadászává”. Ha ez az értékelés igaznak bizonyul, akkor talán a Be-12-esek hatékonyabban hajtják végre ezeket a küldetéseket, mint az azokat eddig teljesítő orosz helikopterek és vadászgépek.
Azt is meg kell jegyezni, hogy az első repülést 1960-ban végrehajtó Be-12 képes fel- és leszállni a vízen. Akkoriban azért tervezték, hogy tengeralattjáró-ellenes hadviselést és haditengerészeti járőri küldetéseket hajtson végre. De ahogy fentebb említettük, a repülőgép érzékelő és nyomkövető szenzorai, specifikációival és teljesítményével együtt igen hasznos eszközzé tehetik az oroszok számára.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Az orosz fegyveres erők Herszon közelében megsemmisítették a német IRIS-T légvédelmi rendszert

J. Röpke német újságíró szerint egy nyugati típusú fegyvert semmisített meg az orosz hadsereg Herszon közelében. A német gyártmányú IRIS-T légvédelmi rakétarendszert. Mint Röpke írja, az IRIS-T elleni támadást az Ukrajna által ellenőrzött Herszon régió területén hajtották végre, körülbelül 25 kilométerre a frontvonaltól. Röpke azt állítja, hogy az orosz fegyveres erők irányított siklóbombákat használtak a légvédelmi rendszer megsemmisítésére. A légvédelmi rendszer mellett a radarállomás is megsérült. Egyes jelentések szerint Németország legfeljebb három IRIS-T légvédelmi rendszert szállított Ukrajnának, és további hat rendszer szállítását tervezi. December elején az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy Ukrajnában megsemmisültek a német IRIS-T légvédelmi rendszerek két kilövője. Az IRIS-T légvédelmi rendszert Németországban fejlesztették ki a 2000-es évek elején, és infravörös irányítófejjel ellátott rövid és közepes hatótávolságú rakétákat használ. Ennek a légvédelmi rendszernek a rakétaindítási hatótávolsága körülbelül 25 kilométer. Az IRIS-T légvédelmi rakétarendszeren kívül Berlin legalább 1 Patriot akkumulátorral látta el Kijevet.

******************************************

Marjinka után az oroszok mindent Uglendarra játszanak – Letörölték a térképről az ukrán 79. dandárt

Az ukrán fegyveres erők marjinkai veszteségei valóban félelmetesek
Pánik az ukrán hadsereg vezérkarában az Uglendar szektorban kialakult helyzet miatt, mivel a Vremevszki kiugró és Novomihajlovka elleni orosz támadás minden eddiginél valószínűbb.

Az Uglendar-Marjinka szektor mai helyzete
SvPressa orosz védelmi oldal új publikációja szerint, miután az ukrán hadsereg 79. rohamdandárjának túlélői is elhagyták Marjinkát, és a két hadsereg közötti érintkezési vonalnál lévő töltés mögé kerültek.
Orosz források szerint az ukrán fegyveres erők egyes tartalékai Kurakovóból siettek a helyszínre. Céljuk, hogy ellentámadást kíséreljenek meg az O-0532-es autópályáról, és visszaűzzék az orosz ezredeket Pobjeda falutól. Az SvPressa becslése szerint az ukrán hadseregnek nincs elég katonai ereje ilyesmi eléréséhez.

Alekszandr Szladkov orosz haditudósító arról számolt be, hogy „az orosz hadsereg 150. hadosztályának 103. ezrede kiűzte az ellenséget a Georgijevka felé vezető út bal oldalán lévő erdős területről. Egy olyan pontról beszélünk, amely Marjinkától mintegy 1000 méterrel nyugatra és 1200 méterre van a legerősebb erődítményektől. Az orosz gyalogság oldalról csapott le és legyőzte az ellenséget. És még valami: a 103. ezred elfoglalta a Kurakovo felé vezető autópálya egy részét. Gyalogságunk közel áll Georgijevka elfoglalásához.

****************************************************

Csata Novomihajlovkáért: az orosz hadsereg megrohamozza a Marjinka melletti falut az Ugledar felé vezető úton

Dél-Donyeck irányában folytatódnak a heves harcok Marjinka közelében az Ugledar elleni támadás szempontjából stratégiailag fontos Novomihajlovka faluért.

Az ellenség kora reggeltől ellentámadásokat indított Marjinkától délnyugatra, az autópályától Ugledarig és a Katerinovka - Antonovka - Konstantinovka településig - Vodjanojétól északkeletre, hogy megakadályozza az orosz fegyveres erők előrenyomuló egységeinek a hátországba jutását


*****************************************************

Folytatódik az orosz előrenyomulás a Dorozsnyinaja elfoglalásával

Az orosz erők ismét előrenyomulnak, és a közelmúltban megjelent térinformatikai térképek megerősítik, hogy az orosz csapatok elfoglalták a Guljai Poljétól délre fekvő Dorozsnyinaját.
A közelmúltban megjelent térinformatikai térképek megerősítik, hogy az orosz csapatok elfoglalják a Guljai-Polje-tól délre fekvő Dorozsnyinaját.
Az orosz és ukrán csapatok a Kupjanszk-Szvatovo-Kremennaja vonalon folytatták az állásharcot.
Az orosz és ukrán csapatok továbbra is harcoltak az állásokért a Kupjanks-Szvjatovo-Kremenaja vonalon, az oroszok nemcsak kezdeményezőek, de most már folyamatosan előrenyomulnak, mindig figyelve a leckéjükre.

"Stratégiai szempontból jobb látni, ha egy jármű megsemmisül, mint ha az ellenséges erők elfogják.
Nem teljesen érthető, hogy az ukrán erők miért nem dobtak gránátot, hogy megsemmisítsék a tankokat, és így megakadályozzák elfogásukat " - mondja egy külföldi szakértő az ukránok figyelmetlenségéről.
Az ukrán Leopard 2A6 tankok az oroszok kezében vannak

Felhívom a külföldi nagyon szakértő figyelmét arra, hogy halott kapor katona nem dobál már gránátot.

„Ami a hülyének már világos, az az okosnak még fejtörést okoz.” (Shayat Cout Pho)