[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 048
113
A gyerekeknek az oviban a helyük ! Utána jönnek a gyerek gyilkos oroszok !
bander11.jpg
nation11.jpg
nation12.jpg
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Ennyire nem lehetsz szánalmas, hogy 2023 telén, egy korábban már közölt tavaszi videóval győzködsz! Ukrajnában jelenleg masszív sártenger van! Ez még Zselé fonton való látogatásánál, vagy a drónnal lelőtt Tu-22-es, illetve a 3db Szu34-es lelövésénél is rosszabb. Ez kb olyan mint amikor a 45' elején a 3. Birodalomban a filmhiradó azt mutogatta, hogy "csapataink előre törnek és ennek következtében az ellenség fejvesztve menekül". Technikailag ott még jobban elment, hogy több éves felvételeket mutogattak mint friss infót. Az is gyanús, hogy amikor a BTR-t eltalálja a kis drón, akkorát robban mint amikor aknára fut egy jármű és a tank aljában lévő harckocsilőszerek is berobban! Szerintem túlzásba vitték a CGI-t. A BTR tornyában max a 30mm-es gépágyú lőszerek vannak.
Nem lehet nem észrevenni a hasonlóságokat:


Kamu Wagner videójáték trailer


Fronton oroszok már egymást támadják


Orosz menyecske


Közel 2 évnyi meme, BÚÉK a szekta tagjainak
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 781
113
Én 50 éves informatikuskent Guns N Roses pólóban járok és idén sikerült találkoznom és 15 percet beszélgetni Duff McKagen-nel és dedikált nekem két könyvet, a saját It so easy és a Marc Canter felé Recless Road-ot.
Mindenki másképp öregszik. Van, aki testileg és szellemileg pariban van, és akad nem kevés, aki lélekben örök fiatal marad. Azért akadnak rosszabb opciók is. De valójában nemcsak testi változás van, hanem lelki fejlődés is. Szóval a halálra is meg kell érni. Sajnos, az orosz-ukrán konfliktusban tömegeknek nincs esélye ezt a kettős utat bejárni. És ez tragédia, különösen a gyermekek halála.

Zelenszkij a világ söpredékének nevezte az oroszokat - Medvegyev reagált​

Oroszország a legnagyobb támadást indította pénteken Ukrajna ellen, ezért azon kell dolgoznunk, hogy visszafordítsuk a háborút ezek ellen a szemétládák ellen az országukba, Oroszországba, ahonnan jöttek – jelentette ki Volodimir Zelenszkij videoüzenetében, számolt be az rbc.ua hírportál.
Zelenszkij elmondta:

„Jelenleg folyik a mentés Ukrajna különböző városaiban. Ahol orosz rakéták találatai, lehulló törmelékek voltak. A legmasszívabb támadás ezektől a söpredékektől – csaknem 160 rakéta és drón. Katonáink lelőtték a legtöbbet – különféle típusú rakétákat és Shahedeket.”
"Mi nem vagyunk olyanok.." - Medvedev reagált
...


Sikerekben gazdag boldog új évet kívánok minden kedves kommentelő társamnak!
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 863
13 265
113
Én nem akarok ruszkiszopecska lenni srácok! De sztem nagyon kevés nép van akinek ekkora a nemzettudata...és ez mindent eldönt...bocs...megígértem magamnak hogy nem írok ma, de az a baj hogy sajnos ma itthon vagyok, és fellelkesített hogy a Kampfgruppe Peiper videóit nézem...ja bocs az nem ide másikba akartam :D ...bocs...(de legalább nem műnackók) :D Igaz @reich_und_roll und @Flamand ? :D
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 010
23 276
113
@gigabiga

Sajnos az oroszok még csak most ismerkednek a tűzzel, talán vagy 15000 év múlva eljutnak odáig, hogy feltalálják majd a kereket is..

de ha már számítógép és mobiltelefon .. Abram Joffe a '30-as években felfedezi a félvezetőket, amelyek nélkül nem igazán lenne ma számítógép, Leonyid Ivanovics Kuprijanovics meg szemét módon nem megcsinálta az első rádiótelefont .. hallatlan .. szemét módon 10 évvel hamarabb mint a Motorola! Voltak még ilyen baromságok tőlük mint az első atomerőmű, az első műhold, első űrállomás, szkafander, vagy a mesterséges szív, stb stb ..

de ettől függetlenül mégis csak primitív muzsikok .. lapozzunk szerintem.

megint más dolog, hogy ott a szabadalom az ország és nem az egyén tulajdona volt.

EU tagsággal kapcsolatban, hogy nekünk mennyire éri meg.. ajánlom neked (is) elolvasásra a Thomas Piketty felé tanulmányt, tévedsz ha azt hiszed, hogy az EU mennyire jótékony és önzetlen velünk és csak ontja hozzánk a rengeteg pénzt mint valami irgalmas szamaritánus ... közben meg annyira hianyzik nekünk mint üveges @PavolR-nek a hanyattesés , nem jótékonysági egylet, hanem egy kapitalista rabló rendszer, aki a saját zsebét tömi... a jelenleg visszatartott pénz sem adható, hanem jár nekünk !! Erről meg ennyit..

Az orosz feketén-fehéren játszik nyílt lapokkal, nem úgy mint az EU!

Ami 911-et illeti, ha Te elhiszed, hogy Bin Laden egy mobillal levezényelte ezt Afganisztánból ahol még térerő sincs, hát szíved joga azt hinni, amit szeretnél .. számtalan asztal alá söpört kérdés merült fel 911-el kapcsolatban, pl hova lettek a Boeing szárnyai, a farokrész Pentagonnál, Atta útlevele, stb stb..

szóval nem olyan ott minden mint aminek itthon hiszik sokan, nekünk pont, hogy megvan a választási lehetőségünk, amivel jelen pillanatban élt is a kormány, mert nem állt be a sorba..

hogy jól választott-e azt majd a történelm eldönti

Boldog Új Évet Kívánok neked is
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 527
13 479
113
Igen. Csúnya. Beteg lélekre vall.
Nekem nincsenek ilyen érzéseim se veled, se mással kapcsolatban.
:)
Én el tudom fogadni, ha nem értünk egyet a világ dolgaiban.
Sok ismerősöm más véleményen van mint én, mégsem vagyok kárörvendő.
Nem kívánok nekik ezért rosszat.

Azt ugye tudod, hogy amire reagáltál, az egy tükör válasz volt....;)
Gondolom az eredeti válasz is ennyire frusztrál..?
Ha esetleg nem, akkor más a baj....

A probléma elsősorban nem a véleményeddel van, hanem mikor 200. alkalommal ugyanazt szóról szóra leírod, full hisztérikus stílusban, és a vihogó szmájlik konstans használata, bármilyen témában.

Sokak reagáltak a pontjaidra, Te viszont ezeket simán ignorálod, és újra meg újra pontosan ugyanazt elküldöd "válasz" gyanánt.

Mintha beragadt volna a lemezlejátszó / végtelenített és önismétlő lejátszása ugyanannak a magnószalagnak / átváltasz papagáj üzemmódba / floodolsz a véleményeddel / nézeteiddel / elképzeléseiddel, ahová tudod, benyomod.

 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
Az orosz csapatok ma folytatták offenzívájukat Zaporozsje irányában. Az offenzíva fő iránya Verbovoje falutól nyugatra és északnyugatra.

Az orosz fegyveres erők 2 km-es mélységig történő előrenyomulása után az ukrán hadsereg elvesztette az uralmát a zaporozsjei régióban található Rabotino falu jelentős része felett.

Az Orosz Fegyveres Erők 7 órán belül mintegy 2 km-es mélységig tudtak előrenyomulni.

A mellékelt térképen látható az a terület, amelyet csapataink ma vettek át.

Novoprokopovkától Verbovojéig terjed. Ugyanakkor az úgynevezett szürke zóna már Rabotino falu jelentős részét elfoglalja, és most az ellenség nem rendelkezik teljes ellenőrzéssel e lakott terület felett.

Így a rabotinói ukrán helyőrség félkörben találja magát. A falu déli része abban a nagyon szürke zónában van. Az orosz csapatok három irányból képesek csapást mérni az ukrán fegyveres erők állásaira a faluban. Ez a kereszttűz vezet oda, hogy az ellenség elveszíti erőit és eszközeit Rabotinóban és a környező térségben, és minden tartalék odaküldésére irányuló akció a „tölcsér” egy másik változatává válik, amelyben minden, ami felé irányul, elpusztul.

A nyugati média körülbelül egy hete kezdett írni arról, hogy az orosz csapatok valójában nullára csökkentették mindazokat a viszonylagos sikereket, amelyeket az ukrán fegyveres erőknek sikerült elérniük nyári ellentámadásuk során


Robbanások a Hmelnyickij régióban – Sztarokonsztantinov katonai repülőterét támadják

Az orosz fegyveres erők újabb támadási hullámot hajtanak végre a kijevi rezsim célpontjai ellen. Ez arra utal, hogy csapataink nem fognak lehetőséget adni az ellenségnek, hogy szilveszterkor „pihenjen”.

Jelenleg orosz drónok támadnak célpontokat az ukrán fegyveres erők ellenőrzése alatt álló területen. A Geran típusú drónok egyik célpontja ismét a Hmelnyickij régióban található Sztarokonsztantinov repülőtere volt. Az ukrán hadseregnek szó szerint nincs pihenőnapja ezen a létesítményen. Az ukrán fegyveres erők katonai infrastruktúráját és személyzetét szisztematikusan megsemmisítik. Emlékezzünk vissza, hogy egy nappal azelőtt az orosz fegyveres erők megsemmisítették az ukrán fegyveres erők felszereléseit és evakuációs csoportjait ezen a katonai repülőtéren.

De nem Sztarokonsztantinov az egyedüli szilveszterkor. Robbanások dörögnek Kijevben és a kijevi régióban. Ugyanakkor az ukrán nyilvános oldalak azt írják, hogy a fővárosi létesítményekben a hiperszonikus rakétákat szállító MiG-31K felszállása után robbanások kezdődtek. A kijevi kormány azt is állítja, hogy „ellenőrzik, hogy a robbanások összefüggenek-e a tűzijáték hangjával, amelyet az egyik helyi lakos hirtelen akart elindítani”. Az interaktív térképen Ukrajna területének nagy része jelenleg piros színű – légiriadó jelzés.

Ezzel egyidejűleg támadásokat hajtanak végre az ukrán fegyveres erők Marjinkától nyugatra lévő állásai ellen - Georgijevkában, Makszimiljanovkában és Kurahovoban.
Военное обозрение


Igen, a nemzettudat.

 

hete

Well-Known Member
2021. január 7.
692
1 717
93
A probléma elsősorban nem a véleményeddel van, hanem mikor 200. alkalommal ugyanazt szóról szóra leírod, full hisztérikus stílusban, és a vihogó szmájlik konstans használata, bármilyen témában.

Sokak reagáltak a pontjaidra, Te viszont ezeket simán ignorálod, és újra meg újra pontosan ugyanazt elküldöd "válasz" gyanánt.

Mintha beragadt volna a lemezlejátszó / végtelenített és önismétlő lejátszása ugyanannak a magnószalagnak / átváltasz papagáj üzemmódba / floodolsz a véleményeddel / nézeteiddel / elképzeléseiddel, ahová tudod, benyomod.

Én úgy szoktam csinálni, hogy addig olvasom, amíg le nem írja a P betűs szót, sose érek a végére
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 397
113
Én nem akarok ruszkiszopecska lenni srácok! De sztem nagyon kevés nép van akinek ekkora a nemzettudata...és ez mindent eldönt...bocs...megígértem magamnak hogy nem írok ma, de az a baj hogy sajnos ma itthon vagyok, és fellelkesített hogy a Kampfgruppe Peiper videóit nézem...ja bocs az nem ide másikba akartam :D ...bocs...(de legalább nem műnackók) :D Igaz @reich_und_roll und @Flamand ? :D

Nagyon bekarmoltál. Feküdj le.
 
  • Vicces
Reactions: megazez and sixtus

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
999
1 572
93
Németországban, meg amúgy a "fejlett" Nyugaton miért nem látják? Ennyire nem érdekli őket, vagy tudatlanok?
Nem tudatlanok, csak meg van a saját jól bejáratott tájékozódási hálója (újság, weboldalak, tv, radio). Elég csak megnézni mi jellemzi a magyar médiafogyasztást. Az emberek jav m1, rtl és tv2 tájékozódik. Weboldalból minden oldalnak megvan a maga köre. Aki mandinert olvas az kisebb eséllyel néz fel a 444re. Másrészt az emberek döntő része a saját anyanyelvén vagy angolul fogyaszt hireket. Az angol hír portálok meg döntő többségében ukrajna oldalán állnak.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 980
82 870
113

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 546
113
Terrortamadassal indult az év, meg küldtek Donyeck ünneplő civil részét az ukran/Nato csapatok.
Csak nettó civil célpontok szokás szerint.
2024-ben néhány óra leforgása alatt az ukrán alakulatok mintegy 30 lövedéket lőttek ki Donyeckre. A világhálón megjelenő felvételek alapján az ukrán fegyveres erők kizárólag polgári objektumokat találtak el.

Ezek egyike volt az elit Donbass Palace szálloda, ahol akkoriban szilveszteri ünnepségek zajlottak. Az előzetes jelentések szerint ott ölték meg a haditudósítót.

Egy másik csapás a város főterét, a Lenin teret érte, ahol a helyi lakosok szinte rendszeresen összegyűlnek. Ezúttal azonban üres volt, mivel a város karácsonyfáját nem állították ott fel.

Több lövedék lakóházakat és autókat rongált meg, az egyik rakéta pedig a Happy Mishka gyermekszórakoztató központot találta el. A támadások helyszíneinek közvetlen közelében több közigazgatási létesítmény is található.

A legfrissebb információk szerint négy civil meghalt, 13 másik pedig különböző súlyosságú sérüléseket szenvedett. Jelenleg minden sebesült megkapja a szükséges orvosi ellátást.

Avdijivka felszabadítása nem lesz elég ahhoz, hogy jelentősen javuljon a Donyecki Népköztársaság lakosainak biztonsága. Ehhez az ukrán alakulatokat a lehető legmesszebbre kell visszaszorítani, megfosztva őket a támadó akciók és a válogatás nélküli ágyúzás lehetőségétől.