[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 015
1 623
113
Németországban, meg amúgy a "fejlett" Nyugaton miért nem látják? Ennyire nem érdekli őket, vagy tudatlanok?
Nem tudatlanok, csak meg van a saját jól bejáratott tájékozódási hálója (újság, weboldalak, tv, radio). Elég csak megnézni mi jellemzi a magyar médiafogyasztást. Az emberek jav m1, rtl és tv2 tájékozódik. Weboldalból minden oldalnak megvan a maga köre. Aki mandinert olvas az kisebb eséllyel néz fel a 444re. Másrészt az emberek döntő része a saját anyanyelvén vagy angolul fogyaszt hireket. Az angol hír portálok meg döntő többségében ukrajna oldalán állnak.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 025
87 801
113

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 303
68 407
113
Terrortamadassal indult az év, meg küldtek Donyeck ünneplő civil részét az ukran/Nato csapatok.
Csak nettó civil célpontok szokás szerint.
2024-ben néhány óra leforgása alatt az ukrán alakulatok mintegy 30 lövedéket lőttek ki Donyeckre. A világhálón megjelenő felvételek alapján az ukrán fegyveres erők kizárólag polgári objektumokat találtak el.

Ezek egyike volt az elit Donbass Palace szálloda, ahol akkoriban szilveszteri ünnepségek zajlottak. Az előzetes jelentések szerint ott ölték meg a haditudósítót.

Egy másik csapás a város főterét, a Lenin teret érte, ahol a helyi lakosok szinte rendszeresen összegyűlnek. Ezúttal azonban üres volt, mivel a város karácsonyfáját nem állították ott fel.

Több lövedék lakóházakat és autókat rongált meg, az egyik rakéta pedig a Happy Mishka gyermekszórakoztató központot találta el. A támadások helyszíneinek közvetlen közelében több közigazgatási létesítmény is található.

A legfrissebb információk szerint négy civil meghalt, 13 másik pedig különböző súlyosságú sérüléseket szenvedett. Jelenleg minden sebesült megkapja a szükséges orvosi ellátást.

Avdijivka felszabadítása nem lesz elég ahhoz, hogy jelentősen javuljon a Donyecki Népköztársaság lakosainak biztonsága. Ehhez az ukrán alakulatokat a lehető legmesszebbre kell visszaszorítani, megfosztva őket a támadó akciók és a válogatás nélküli ágyúzás lehetőségétől.



 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Újra megszólaltak a légvédelmi szirénák szilveszterkor Ukrajnában
Egyidejű orosz támadás várható tengeri és légi úton
2023.12.31. - 23:29

Nem sokkal ezelőtt Ukrajnában megszólaltak a légvédelmi szirénák, miután felszállt egy Kinzhal ballisztikus rakétát szállítani képes MiG-31K vadászgép.

Az Ukrán Légierő közleménye: "Vigyázat! Rakétatámadások veszélye Ukrajna-szerte. Rögzítették az Orosz Légierő MіG-31K-jét, amely felszáll a Mozdok repülőtérről. Ne hagyja figyelmen kívül a légicsapásra vonatkozó figyelmeztetést!".

Emellett Ukrajna egyes területein továbbra is fennáll a kamikaze dróntámadások veszélye, és aktiválták a légvédelmet.



Az ellenség rendkívüli tevékenységről számol be taktikai repülésünk déli részén.

Több mint 10 repülőgép a légtérben. UFAB és repülőgép-rakéták kilövése várható.

"Rendkívül nagy a rakétatámadás veszélye. Az ellenség három föld-levegő rakétahordozót állított harcba a Fekete-tengeren: két fregattot és egy korvett. Összesen 24 Kalibr rakéta áll indításra" - az ukrán – hangzott el a közleményben.
--

Nyugati elemzők az elmúlt héten az orosz erők 8 kilométeres előrenyomulását regisztrálták Kremennaja közelében. A térképen más terepváltozások is láthatók az ukránok visszavonulásával.

Az ukrán katonák választhatnak, hogy vagy az oroszok kezében halnak meg a csatatéren, vagy Zelenszkij különleges osztagainak kezében, akik mindenkit kivégeznek, aki visszavonul.

Egy ukrán hadifogoly fel tudta hívni a feleségét, aki azonnal szidta, amiért megadta magát az oroszoknak.
A férfi azt mondta feleségének, hogy saját ukrán tüzérségi egységeik lőttek rájuk, utánpótlás és erősítés nélkül elhagyták őket.


A jelentések szerint az orosz fegyveres erők szándékosan csaptak le a harkovi szállodára, ahol amerikai hírszerzési tanácsadók és ukrán tisztek találkozóját tervezték.

A jelentések szerint Keith Kellogg amerikai hadseregtábornok és Robert McCreery amerikai nemzetbiztonsági és hírszerzési szakértő megérkezett Harkovba.
Hamar kiderült, hogy a találkozóra a Nezavisimosti Avenue 2. szám alatti Palace Hotelben került sor.
A helyi lakosok szerint ebben a szállodában főleg gazdag külföldi látogatók, a Hírszerző Főigazgatóság és Ukrajna Biztonsági Szolgálatának egyéni tisztjei, valamint Ázsia és Latin-Amerika országaiból érkezett zsoldosok laknak.


Ugyanakkor Bahmuttól nyugatra az ukrán fegyveres erők poklává vált.

Az orosz 123. motorizált dandár megsemmisíti az ukránokat, támogatva a megmaradt erők támadását.
A "Dél" orosz csapatok csoportjának harcosai tüzérség támogatásával folytatják a támadást északi irányban, megsemmisítve az ukrán fegyveres erők állásait és személyzetét.

**********************************************

„A Belgorod elleni ukrán támadás szélsőséges háborús bűn

Az ukránok szombaton támadást indítottak az oroszországi Belgorod városa ellen, 24-en meghaltak és 24-en megsebesültek.

Scott Ritter veterán katonai megfigyelő leírja, hogy Kijev miért tervezte a Belgorod elleni támadást.

"Az ukránok azt állítják, hogy katonai célpontokat csapnak le, de a kazettás lőszerek használata és az általuk eltalált célpontok... azt mutatják, hogy ez egyértelmű eset volt a katonai fegyverek válogatás nélkül történő tisztán polgári célpontok ellen - szélsőséges háborús bűntettek " Ritter elmondta a Sputnik.-nak a szombati belgorodi kazettás bombatámadásra reagáló videokommentárjában.

"Az időzítés, a szilveszter, az egyik legszélesebb körben ünnepelt ünnep Oroszországban, úgy gondolták, hogy lélektani csapást mérnek az orosz népre, de egyúttal valamilyen választ is kiváltson az orosz kormányból, amely lehetővé teszi Ukrajnában. az ügyet, vagy megismételje nyugati szövetségeseinek, hogy folyamatos gazdasági és katonai támogatásra van szükség ” – magyarázta a volt tengerészgyalogos - és ENSZ-fegyverfelügyelő.



„A mai napig az orosz kormány megmutatta, hogy nagyon érett a reakciójában, és nem reagál túl. Oroszország azt mondta, hogy az általuk választott időben és helyen megtorolja a felelősöket. De a lényeg az, hogy ahogy belépünk az új évbe, azt látjuk, hogy Ukrajna egyre kétségbeesettebb. A Nyugat elhagyta, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy valami kataklizmát idézzenek elő, amely újra megragadhatja a Nyugat képzeletét, de hiába" - mondta Ritter.

Ami Kijev motivációját illeti, Ritter úgy véli, ez egyszerű.
„Úgy tűnik, ennek célja a tiszta bosszú. Előző nap Oroszország kizárólag katonai célpontokat mért a különleges hadművelet kezdete óta az egyik legnagyobb drón- és rakétatűzben. Ez zavarba hozta Ukrajnát, megmutatta, hogy védekezése teljesen elégtelen, és azt is üzente a kollektív Nyugatnak, hogy Ukrajna fegyverrel és lőszerrel való ellátásának folytatását orosz válasz fogadja. Az ukrán válasz az volt , hogy orosz állampolgárokat céloz meg” – mondta.

A pénteki orosz csapások között több mint 120 ballisztikus és cirkáló rakéta, valamint több tucat drón bevetése volt, a támadások energialétesítmények, katonai repülőterek, kikötők, üzemanyag-terminálok, katonai parancsnokságok és lőszerraktárak ellen irányultak, beleértve a nagy hatótávolságú cirkálórakétákat tartalmazó raktárt is. az Egyesült Királyság és Franciaország küldte Kijevbe.

*********************************************************

Scott Ritter volt amerikai katonai hírszerző tiszt szerint a Zelenszkij-rezsim aláírta saját halálos ítéletét Belgorod bombázásával.

„Most rombolta le nemzetállamként való létezését. Gratulálunk".

Azt is megjegyezte, hogy mindazok, akik kigúnyolják ezt a tragédiát, „a végén megeszik a szavukat” .

A Belgorod elleni ukrán támadás jövőre Ukrajna pusztulásához vezet – ezt a véleményt fogalmazta meg Scott Ritter volt amerikai titkosszolgálati tiszt az X közösségi oldalon.

"Ön most lemondta nemzetállami létezését. Gratulálok" - mondta Ritter az ukránokhoz fordulva.

Az elemző szerint mindenki, aki ma örül a belgorodi eseményeknek, "később szó nélkül fog állni", amikor Ukrajna jövőre eltűnik.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 833
30 928
113
Нема проблем, мы русские.
Boldogabb Új Évet(
Azért sok jó csaj van, nem tudom milyen buli lehetett, de eléggé felűlreprezentáltak a nők.

Megvolt az újévi tüzijáték, éjfél előtt 96, utána 26 kamikaze drónt kaptak be az ukránok, a legenda szerint 86-ot lelőttek belőle, akkor az vagy 8 vagy 6.
A kokaingoblin 2024-re egymillió drónos válasszal fenyegetőzik, miközben egymillió tüzérségi lőszert nem tudnak összehozni EU-stól NATO-stól mindenestől.

Boldog Új Évet mindenkinek, egy számunkra jól lezárt ukrajnai háborút (ha még létezni fog egyáltalán vagy csak egy orosz megye lesz), kevesebb hülyét a fórumon, és sok új haditechnikát.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
kevesebb hülyét a fórumon
Az nem jó, ha nem lennének nem tudnánk mennyivel különb náluk a szektánk.


Tavalyihoz jasonló eredményes új évet kíván Zala, a Lancetek gyártója, bemutatkozik az 55-ös gyártmány (elég nagy fájl, érdemesebb letölteni, nem böngészővel szenvedni)
És most képzeljétek el, hogy az orosz-ukrán háború eredményeire rárepül az kínai ipar...


Orosz aranyifjak sem különbek ukrán társaiknál
XAMturY.jpg



fos
6QWiaHk.png



Lembergben a nemnáci bandera múzeumot is eltalálta 2 dorito
oFkxyjT.jpg
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 655
48 452
113
A lembergi Roman Suhevics Múzeum megsemmisült.

Ukrán "nemzeti" emlékhelyeket ért támadás az éjjel:
⏺
A Dublianyi egyetemet, ahol 100 évvel ezelőtt Sztepan Bandera tanult;
⏺
a Bilohorshchai Roman Suhevics Múzeumot.
Szintén találat érte a következő helyeket:
▪️
Egy ipari létesítmény Dnyiproban;
▪️
Odesszai kikötő;
▪️
Egy infrastrukturális létesítmény Mikolajevben.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 319
14 065
113
Oroszország évente több mint kétmillió tüzérségi lövedéket tud gyártani, ami megduplázza az átlagos arányt Moszkva teljes körű Ukrajna inváziója előtt.

Ez a menyiség még mindig csak az évi orosz szukséglet 1/5 fedi. Ha nagyon spórolnak, akkor a koreai szállítással egyut még fél év háborúzásra elég ...

---------------------------
Az ukrán kamikaze drónok toltete:


Az utolsó inkább viszafordult, de nem jutott meszire:

 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
A szőnyegbombázás új, orosz módja hatásos. A NATO elemzőit meg is döbbentette az „évszázad támadásának” koordinációja és mértéke.

Robbanások a Hmelnyickij régióban – Sztarokonstantinov katonai repülőterét támadják


Az orosz fegyveres erők újabb támadási hullámot hajtanak végre a kijevi rezsim célpontjai ellen. Ez arra utal, hogy csapataink nem fognak lehetőséget adni az ellenségnek, hogy szilveszterkor „pihenjen”.

Jelenleg orosz drónok az ukrán fegyveres erők által ellenőrzött területen lévő célpontokat támadta.
A"Geran" típusú drónok egyik célja ismét repülőtér lett a Hmelnyitszkij régióban lévő Sztarokonsztantinovban. Az ukrán hadseregnek szó szerint nincs pihenőnapja ezen a létesítményen. Az ukrán fegyveres erők katonai infrastruktúráját és személyzetét szisztematikusan megsemmisítik.
Emlékezzünk vissza, hogy egy nappal azelőtt az orosz fegyveres erők megsemmisítették az ukrán fegyveres erők felszereléseit és evakuációs csoportjait ezen a katonai repülőtéren.

De nem Sztarokonsztantinov az egyedüli szilveszterkor.

Robbanások dörögnek Kijevben és a kijevi régióban. Az ukrán nyilvános oldalak azt írják, hogy a fővárosi létesítményekben a hiperszonikus rakétákat szállító MiG-31K felszállása után kezdtek dörögni a robbanások. A kijevi kormány ugyanakkor azt állítja, hogy „ellenőrzik, hogy a robbanások összefüggenek-e a tűzijáték hangjával, amelyet az egyik helyi lakos hirtelen akart elindítani”.

Az interaktív térképen Ukrajna területének nagy része jelenleg piros színű – légiriadó jelzés.

Ezzel egyidejűleg támadásokat hajtanak végre az ukrán fegyveres erők Marjinkától nyugatra lévő állásai ellen - Georgijevkában, Makszimiljanovkában és Kurahovoban.

Az Orosz Fegyveres Erők január 1-jén éjszaka Odessza kikötőjében és Lvovban lőttek célpontokat, csalidrónok segítségével túlterhelve az ukrán fegyveres erők légvédelmét.

Éjszaka az orosz fegyveres erők újabb kombinált támadási hullámot hajtottak végre az ellenséges célpontok ellen. Főleg drónokat és csaligépeket használtak. Emlékezzünk vissza, hogy az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt a „csali” – robbanófej nélküli – drónok használatának aktivitása. Az ilyen „megtévesztések” lehetővé teszik az ukrán légvédelem túlterhelését, amely végül a drága rakétákat közönséges hardverre pazarolja, majd amikor a légvédelmi rendszer lőszerterhelését nullázzák vagy minimálisra csökkentik, valódi támadó drónok repülnek a célpontok felé.

Az éjszakai csapások következtében az orosz fegyveres erők katonai raktárakat, valamint az ukrán fegyveres erők állományának odesszai szállásait csapták le. Legalább két érkezést regisztráltak a kikötői terminálon, amelyet az ellenség a katonai logisztika elemeként használ.

Az orosz fegyveres erők drónjai Lvov térségébe is berepültek. Lvovban az ukrán fegyveres erők állományának gyülekezőhelyét találták el. Az ukrán közvélemény ugyanakkor azon elmélkedik, hogy a sztrájk következtében megsérült a Szuhevicsről (egy náci bűnözőről, Hitler csapatainak cinkosáról) elnevezett múzeum épülete.

Az Ukrán Fegyveres Erők fegyveres erői azt állítják, hogy Oroszország 2024. január 1.-jén éjjel 26 drónt bocsátott ki, „ebből 21-et lelőttek”. Az elmúlt 24 órában pedig „96 UAV-t indítottak útnak, amelyből 66-ot lelőttek”. Kiderült, hogy az előző napon lelőttek száma drónok – 60%, ami az elmúlt hónapok legalacsonyabb értéke még az ukrán hivatalos statisztikák szerint is.

Oroszország elsimítja Ukrajnát – Újabb találatok Mikolajivban, Odesszában, Dnyiproban

024.01.01. hétfő - 08:48

Oroszország válasza kemény és azonnali az ukránok által az ukrajnai Harkovtól északra fekvő Belgorod városában 24 orosz állampolgárt megölt barbár "ütésre". Ezek kazettás rakétákkal történő csapások, kizárólag civilek ellen, mivel katonai egységeket vagy infrastruktúrát nem találtak el.

Az ukrán légierő különösen arról számolt be, hogy Oroszország új éjszakai légitámadást indított Mikolajiv , Odessza és Dnyipro régiókat célozva.

Három ember életét vesztette az ukrán Donyeck város elleni bombázásban újév kora reggel – közölte egy Oroszország által Ukrajna keleti régiójában állomásozó tisztségviselő.

Ukrán tisztviselők szerint Oroszország a szilveszter előtti órákban lövöldözést is indított ukrán területeken, Kijevre célozva, és megrongálta Harkov városának lakónegyedeit.

Ihor Terekhov, Harkov polgármestere elmondta, hogy a dróntámadás több hullámban érkezett, lakóépületeket sújtva a város központjában, és tüzet okozott. "Az összes érintett katasztrófavédelem már a helyszínen van. A lehetséges áldozatokkal kapcsolatos információk tisztázása folyamatban van" - mondta.

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy a belgorodi lövöldözésre válaszul "döntéshozó központokat" és katonai létesítményeket sújtott Harkovban.


Mi történt az ukrán értelmezés alapján Belgorodban?

Az ukrán erők a hírek szerint december 29-ről 30-ra virradó éjszaka, illetve december 30-án hatalmas razziát hajtottak végre oroszországi célpontok ellen.

Ukrán biztonsági források a nyugati és ukrán médiának elmondták, hogy az ukrán erők több mint 70 drónt indítottak december 29-ről 30-ra virradó éjszaka Moszkva, Belgorod, Tula, Tver és Brjanszk városai közelében lévő orosz katonai infrastruktúra és védelmi ipari létesítményekre.

A támadások a december 29-i orosz 160 rakétával és drónnal támadásokra reagáltak, amely a legnagyobb drón- és rakétacsapássorozat volt Ukrajna ellen a teljes körű invázió kezdete óta.

Az orosz védelmi minisztérium (HM) azt állította, hogy az orosz erők 32 ukrán drónt fogtak el Brjanszk, Orel, Kurszk és Moszkva térségében december 29-ről 30-ra virradó éjszaka.

Az ukrán erők a hírek szerint eltalálták a Brjanszk városában található Kreminy El gyárat, amely Oroszország második legnagyobb mikroelektronikai gyártója, és termékeinek 90%-a orosz katonai felszerelések és rendszerek alkatrésze.

A december 30-án közzétett földrajzi felvételek robbanásokat mutatnak be Brjanszk városa felett.

Az orosz külügyminisztérium közölte, hogy december 29-én az orosz légvédelem 12 ukrán MLRS-rakétát lőtt le Belgorod régiójában, december 30-án pedig még több ukrán MLRS-rakétát Belgorod város közelében.

Mi történt az orosz értelmezés alapján Belgorodban?

Az ukrán fegyveres erők belgorodi terrortámadásának halálos áldozatai elérte a 24 embert.

A 111 sérült közül 25 ember állapota továbbra is súlyos, emellett 30 lakóház, 381 lakás, több magánlakás és sok autó is megrongálódott.

Putyin elnök utasítására Belgorodba érkezett az egészségügyi minisztérium csapata az egészségügyi miniszter vezetésével.

A védelmi minisztérium szerint az ukrán fegyveres erők Vilkha rakétákkal és a cseh vámpír MLRS-szel próbálták megtámadni Belgorodot.

Légvédelmi rendszerek elfogták a rakéták nagy részét, de a lelőtt Vilkha rakétákból több lövedék és töredék is elérte a várost.

A tárca hangsúlyozta, hogy a rakéták kazettás lőszerrel történő közvetlen találata esetén a következmények sokkal súlyosabbak lennének.

Az ukrán fegyveres erők bombázásokat hajtottak végre, hogy eltereljék a figyelmet a fronton elszenvedett vereségekről, és hasonló akciókra provokálják az orosz csapatokat – tette hozzá az orosz védelmi minisztérium, hangsúlyozva, hogy ez a csapás nem marad büntetlenül.

A találkozón felszólaló Vaszilij Nebenzja orosz állandó képviselő szándékos terrorcselekménynek nevezte ezt a csapást, amely civileket, valamint Brüsszelt, Washingtont és Londont célozta meg a kijevi rezsim bűneiben bűnrészesként.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 100
24 772
113
Ez a menyiség még mindig csak az évi orosz szukséglet 1/5 fedi. Ha nagyon spórolnak, akkor a koreai szállítással egyut még fél év háborúzásra elég ...

---------------------------
Az ukrán kamikaze drónok toltete:


Az utolsó inkább viszafordult, de nem jutott meszire:

azért megy a matek neked is igaz ? nem hiszem hogy Felvidéken más számokat tanultok a tót iskolákban .. tudod mennyi az a 2000000 igaz ?

ehhez képest linkelek már neked pár oroszokhoz köthető oldalt, hogy mit írtak le az orosz propagandisták a tüzéségi lőszerellátással kapcsolatban ..


CNN
https://edition.cnn.com/2023/09/17/europe/ukraine-shell-supplies-intl/index.html

VOX
https://www.vox.com/2023/6/6/23744349/ukraine-artillery-counteroffensive-united-states-europe

Defensnews
https://www.defensenews.com/digital...uction-boost-of-155mm-shells-used-in-ukraine/

Washingtonpost
https://www.washingtonpost.com/national-security/2023/08/19/artillery-ammunition-ukraine-pentagon/

ha ez nem lenne elég,itt lesz akkor, hogy mit gondol erről a Kreml szócsövének számító nyíltan oroszbarát Európa Parlament

https://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/ATAG/2023/754602/EPRS_ATA(2023)754602_EN.pdf

Bud chytry Pavel.. aj ked je to pre teba tazke, ale skus ;)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 025
87 801
113
Újév Kijevben:

A miheztartás végett:

Az anyád, és az a bizonyos ..csája!


Egy komment a vadakról:
"Igaza van. Annál nagyobb terrorszervezet, mint ami megszervezte a narancsos forradalmat, kirobbantotta az orosz-ukrán háborút, majd ellátta az ukránokat fegyverrel, de közben azt is elintézte, hogy ezeknek a fegyvereknek jelentős része Gázába kerüljön.... hát ennél nagyobb terrorszervezet tényleg nincsen. Létrehozta az Al-Kaidát, a Hamaszt, pénzeli a Hezbollahot, a Fatah-ot a PFSZ-t, az Al-Aksza mártírjait, az Abu Nidal Szervezetet...
Egyesült Államok... tudjuk kik vagytok..."
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 365
14 265
113
Jó pár évvel ezelőtt még én is kiabáltam, hogy ruszkik haza...és komolyan is gondoltam.Én is változtam azóta ,de főleg a világ..Szerintem teljesen normális dolog ha a az ember reflektál arra ami körülötte történik.(Jó,és sose értettem azt aki 50 x évesen is Depeche Mode s szerelésben jár :) .)Persze tartok a medvétől.Mert egyszerűen a medve sosem játék!!De ami most történik az a pusztító világerő ,amit leginkább a nyugati világként említünk, szétver lassan minden keretet ami egy embert emberré tehet .Diabolosz a szétdobáló ,már nem elégedett meg az eddigi harcmodorral.A pénzfegyver, a média ,a bevárondoroltó népességcsere után kapott a lehetőségen és egy szellemileg ,lelkileg alacsony szintet álló félvad népet rávett, hogy a véres brutális gyilkológépévé ,harci öklévé váljon.Ámbár abszolut igazság sosincs.Embernek az lehetlen ,mert nem vagyunk tökéletesek ,hanem tele hibákkal bünökkel.De ebben a harcban én azt érzem gondolom ,az orosz harcol az igazabb ügyért.És igen ,ha győz az most egy kis időnyerés a szabadság ügyének a világban.

Nagyjából ugyanez a helyzet esetemben is, kb a nevemben is irtad.
Én kaptam bant jópárszor az oroszokról való véleményem miatt (BTW az orosz politika és vezetés, amit ilyenkor illetsz, a random oroszokkal a világon semmi baja épeszű embernek, ahogy nekem se, egyrészt mert az északi kultúrkör részei, másrészt egy orosz barátnő sokat segit a dolgon... :D )
Viszont... ami nyugaton történik, attól bármilyen épeszű ember elfordul. Konkrétan káosz, iszonyatos szentimentalizmussal nyakon öntve. És ugyan ez vár ránk is, csak pár évtized késéssel - lásd vendégmunkások tizezrszám betelepitése. Tegnap indiaiak meg arabok táncoltak a budapesti utcákon, a nyomorult viselkedésüket megcsillantva... undoritó volt.

És ha kelet felé nézel, rendet látsz. Normálisabb értékrendet. Ott is megy a diktatúra, ahogy itt is - Keleten a politikai ellenfél megy a börtönbe, nyugaton ledobják a szavazólapról. Keleten ha tüntetsz szétvernek, nyugaton letiltják a bankszámlátad, hogy éhen dögölj. Tökéletesen ugyan az mindkettő, csupán nyugaton jobb a PR. Mégis, alapjaiban nyugaton káosz és nyilt fehér ember iránti gyűlölet, keleten bezárkózás és nacionalizmus.

És ezért fordulnak arra mind többen (én is) és reménykednek, hogy az orosz szétveri és bekebelezi Ukrajnát. Nem azért, mert jobbak lennének (egykutya, testvérnépek), hanem mert a jövőkép arról kevéssé ijesztő (BTW digitális diktatúrában USA és Kina kb egyenlő, egyformán mindkét hatalom ural téged az online térben, szóval ez sem szempont). Nem rózsás, de a nyugat a szememben el lett foglalva egy olyan vezetéssel, mert ki akar irtani bennünket fehér embereket. Ez ömlik minden megnyilvánulásából, minden tettéből.
Kényszer van, menekülés.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 303
68 407
113
Ez a menyiség még mindig csak az évi orosz szukséglet 1/5 fedi. Ha nagyon spórolnak, akkor a koreai szállítással egyut még fél év háborúzásra elég ...

---------------------------
Az ukrán kamikaze drónok toltete:

Az a 2 millió lőszer pont több mint amennyit az ukránok, +EU, +Nato, +holdudvar össze bír kaparni egy év alatt. Vagyis az egész nyugati világ.
Szóval lehet írni hogy 1/5-öd, de pont elég önmagában is a győzelemhez, + ugye a
koreai, iráni, stb...

A bemutatott kamikáze dronos képen pedig pont az látszik hogy ezeket emberek ellen tervezték. A gondolat pedig az előző napok és a korábbi évek ukrán merényletei alapján azonnal felmerul hogy ezekből a drónokból vajon mennyit fognak felhasználni civilek ellen?

Szilveszterezo civileket támadott meg az ukran/Nato sereg Donyeckben.

Ukrajna államadóssága 140 milliárd dollár fölé nőtt.

A budapesti orosz nagykövet év vegi nyilatkozata.