véleményem szerint, ha az EU-ban lenne pár normálisab politikus működhetne,csak először ehhez az EU-t kellene megreformálni úgy,hogy ne csak a nyugat legyen a fő haszonélvezője az egész rendszernek hanem a kelet is, a retardáltabbaknak, álomvilágban élőknek,atlantistáknak ajánlanám a "Jóságos Eu" mese helyett,a Thomas Piketty-féle tanulmányt ezzel kapcsolatban,hogy a kelet-európaiaknak (vagyis inkább nekünk) mennyire éri meg ez az egész EU-s bulika .. a visszatartott pénzről is tudni illene,hogy az nem adható kategória,hanem az jár !!! és ez nagyon nem mindegy,hogy valami jogosan jár neünk vagy alamizsnaként kapjuk !!Szerinted működne? Bár szeretem a hazám és magyarországért, a családomért lehet, h vállalnám a rizikót, de ez nem állna az Eu-ra. Pláne, ha vmi belga lmbtqp huszár kitalálja, h védjem ploiestit mondjuk az orosz ellen. Kössz nem és ezzel gondolom az eu tagok 70%-a is így van. Sosem működne, ahogy ma már a nato sem.
Szóval ha a keletieknek is legalább annyira megérné ez az egész történet, mint EU úgy mint a nyugatiaknak,akkor valószínűleg hamarabb meg is védenék ezt az egészet,talán jobban magukénak éreznék .. meg talán jobban magunkénak éreznénk mi magyarok is,de amíg ez nem így van,mi is kb leszarjuk hogy mi folyik Spanyolországban,vagy mi ellen tüntetnek a franciák,németek .. mert ők jobban élnek mint mi,ők meg kb azt szarják le,hogy itt mennyi a kenyér,meg az üzemanyag.
szerintem ha annyira felakarták volna zárkóztatni pl a kelet-európaiakat vagy a görögöket, a belga vagy német szintre akkor megtették volna,csak hát ugye nem ez a cél,és itt van a kutya elásva,hogy még mindig tartják ezt a nyugati gőgöt,velünk szemben,meg a rablókapitalizmus is müködik illetve a gyarmati kizsákmányolást sem egyszerű levetkőzniük, nem véletlen, a volt gyarmattartók és az egyéb európai államok gazdasági helyzete közötti különbség.
de visszatérve amit kérdeztél .. ha az EU-t mint kontinenst nézem akkor szerintem igen,működhetne,sőt ha gazdaságilag nézem akkor még az oroszokat is behivnám ebbe a szövetségi rendszerbe,így lenne legalább egy az USÁtól és Kínától is független katonai és gazdasági közösség,amiben a technológia , az ipar és a mezőgazdasági is lehetne húzóágazat,mindezt úgy kellene elképzelni mint egy szuperállamot .. nyilván ez utópia,de ha lenne rá hajlandóság akkor működhetne,bár tesznek majd arról a bürokraták,hogy ez soha ne jöjjön létre ..
viszont ha Európa és az Európai kultúra érdekeit nézem ennek úgy kellene működnie,hogy a beteg eltorzult ideológiákat hírdetőket küldeném innen oda,ahol ezt a leghangosabban támogatják,menjenek oda,bomlasszanak ott .. nem kell ezt az öreg és még viszonylagnormális kontinenst lezülleszteni a mások beteg és aberrált szintjére.
migrációval kapcsolatban,ha annyira lusta az a német vagyfrancia stb . akkor alkalmazzon kelet-európai munkaerőt, akivel legalább van közös kultúrális,vallási és történelmi kapcsolat,ne harmadik világbeli embereket .. azoknak ott kell maradni ahol vannak,őket ott kell támogatni ahol élnek .. első körben felvilágosítás,születésszabályozás stb stb ..
egy független,önálló,ipari,gazdasági és katonai nagyhatalmomként funkcionálna Európa, de pl az EU sokszínűségét én nem tenném tönkre azzal,hogy megpróbálok uniformizálni minden régiót,hanem meg kell ezt szépen hagyni a nemzetek Európájának,így van ez rendjén,így van ez jól .. és amikor mindenki jólétben él,akkor a nacionalizmus sem erősödik fel egyik vagy másik javára vagy ellenére,mert kb leszarják ezt a dolgot .. mi magyarok sem megyünk neki az itt élő sváboknak,meg szlovákoknak,románoknak stb mivel ugyanazt a szekeret húzzuk,mint ők. csak ez így leírva szépen hangzik,megvalósulni meg sosem fog .. de egyébként mint írtam működhetne .. csak sajnos nem fog.
és nekem európaiak az oroszok is, semmiképpen nem zárnám ki őket semmiből ..