[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 306
10 218
113

lGMha5B.png
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 033
83 178
113
:D

GGZDu0qagAEo99r


Ezt is újjáépítették:
https://twitter.com/djuric_zlatko/status/1758231153448784177

Terminator:
https://twitter.com/i/status/1758325761583292594

Nagy a baj:
https://twitter.com/i/status/1758192788368203830

Tegnap:
GGYgSHNWMAAP9Xj


Simplicius az űrfegyverekről és a bekerítésről:
 

Lelkeslaikus

Well-Known Member
2018. december 24.
708
3 041
93

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 545
46 529
113
Nem jól fejezted ki magadat meszes "anyagyilkosok"Ahogy Jászberényi mondja ,érdemes megnézni egy comedy centrallal ér fel.
A másik figura Földes András,a hiteles újságíró akinek külön kártyája van a náciktól mint megbízható újságíró.Milyen szánalmas egy figurák ezek az emberek
Itt egy angol újságíró akinek elkobozták angliában az összes vagyonát,mert bemutatta a valós dolgokat. https://youtu.be/FgOvgZbwNz4?t=12
Földes Andrásban az a kemény, hogy előadja, hogy ő mekkora egy "frontújságíró", miközben kap egy megbízható újságírói kártyát az ukránoktól, és közben annyi esze van, hogy belenyilatkozik a kamerába, hogy azért kapták le a 10 körméről az ukrán katonai hatóságok, mert egy látszólag ártatlan civil iskoláról készített felvételeket.
Ugyebár közben meg nyilvánvalóan háborús bűncselekmény az, hogy civilek közé telepítenek katonai infrát, és ezzel megvalósítják az élő pajzs fogalmát. Nyilván azért érdekelte az ukrán katonákat az iskola filmezése, mert oda jár a gyerekük... o_O
Ez az "élő pajzs" még akkor is fennáll, ha esetleg a gyerekek már tényleg nem használhatják az épületet, mivel sűrűn lakott területről van szó.
Az ostobája önmaga buktatja le az ukránokat.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 888
27 526
113
Földes Andrásban az a kemény, hogy előadja, hogy ő mekkora egy "frontújságíró", miközben kap egy megbízható újságírói kártyát az ukránoktól, és közben annyi esze van, hogy belenyilatkozik a kamerába, hogy azért kapták le a 10 körméről az ukrán katonai hatóságok, mert egy látszólag ártatlan civil iskoláról készített felvételeket.
Ugyebár közben meg nyilvánvalóan háborús bűncselekmény az, hogy civilek közé telepítenek katonai infrát, és ezzel megvalósítják az élő pajzs fogalmát. Nyilván azért érdekelte az ukrán katonákat az iskola filmezése, mert oda jár a gyerekük... o_O
Ez az "élő pajzs" még akkor is fennáll, ha esetleg a gyerekek már tényleg nem használhatják az épületet, mivel sűrűn lakott területről van szó.
Az ostobája önmaga buktatja le az ukránokat.
Földes a magyar Claas Relotius, csak senki nem megy utána a dolgainak, mert túl alacsonyan csüngő gyümölcs, legkésőbb a 7 hónapos terhes nő és a 6 hónapos gyereke óta meg a "kutyaharapás" óta.
kutyaharap%C3%A1s-index.hu_.jpg


Most már mégis sosenem volt fontos Avgyejevka:
https://www.quora.com/How-significant-will-the-loss-of-Avdiivka-be-to-the-Ukrainian-government

Egy október 30dikai bejegyzés szerint stratégiai fontosságú, ipari központ, "kólagyár", kulcsfontosságú közlekedési csomópont, stratégiai fontosságú katonai pozíció és értékes gazdasági szempontból (kokszüzem). Ha Oroszország elfoglalná, az stratégiai előnyt jelentene számukra.

Február 13án (kedden) már persze fájó lenne, minden város az, de hát sokkal kisebb jelentőségű, mint Bahmut.
Egy másik zseni szerint (szintén kedden) hatalmas stratégiai nyereség lenne az ukránoknak, ha Avgyejevka megszerzése közben a veszteségarány 10:1 lenne, az ukránok javára.
Egy harmadik szerint nem igazán fontos, már ha egyáltalán sikerül elfoglalni. Amúgy is 2022 február óta lövik.

A Forbes szerint meg az egész a republikánusok hibája:
https://www.forbes.com/sites/davida...unt-on-republicans-cutting-off-ammo-supplies/
Az ukránok hősiesen harcoltak, és csak azért veszítenek, mert a republikánusok hátba szúrták őket. Mondjuk, ha megszavazzák a segélyt, hogy ért volna oda hétfőig?
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 029
32 469
113
Azért fun, hogy pont az lett, amit az első újgenerációs orosz precíziós bomba megjelenésekor vártam - az orosz elkezdte kiásni az ukrán védelmet. Elképesztő, mekkora előrelépés ez nekik (emlékezzünk az ukrán betöréskor nem irányított bombákkal dobálták az ukránokat, vagy a másfél éves NIR-ezgetés), gyakorlatilag alulról nyaldossák azt a szintet, amit az USAF hozna egy nagy gépesített háborúban. Egyben kitűnő indikátora, miért precíziós a jövő kb. minden kinetikus lövedéknek.

Igen, csak ha az oroszok sikeresek lesznek, a nyugatnak most már nem lesz más dobása, mint küldeni az F-16-osokat és hozzájuk jó sok JDAM-ot.

Mivel az UMPK kezd tömegtermelésbe átmenni, illetve van nekik hozzá a Szu-30/Szu-34, ami egy elképesztő teherbírású bombakamion - el tudom képzelni nyárra milyen elképesztő csapásképesség lesz.
Vagyis az orosz támadás lendületet kap, mert 2 év technikai nyomor után a RuAF képes felbontani a szárazföldi támadóékek előtt a bebetonozott védelmet. Pontosan ami hiányzott eddig.

Lásd fent. És továbbra is csak a peremet tudják támadni.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 561
113
Az ukránok ragaszkodnak ahhoz, hogy Oroszország több ezer Musk SpaceX Starlink terminált használ.

Az ukrajnai orosz csapatok több ezer Starlink műholdas kommunikációs terminált használnak - mondta az ukrán katonai hírszerző szolgálat vezetője a Wall Street Journalnak, annak ellenére, hogy a Kreml és maga a SpaxeX alapítója, Elon Musk tagadta.

Kyrylo Budanov altábornagy állítja, Moszkva "elég hosszú ideje" használja az Elon Musk SpaceX által épített technológiát a kommunikációra.
Azt állítja, hogy a terminálokat orosz magáncégektől szerezték be, amelyek közvetítőktől vásárolták azokat. Elmondta, hogy a közvetítők a szomszédos országokon, köztük a volt szovjet köztársaságokon keresztül szállítják a felszerelést Oroszországba.

A Reuters hírügynökség hétfőn arról számolt be, hogy az orosz csapatok a Starlinken keresztül kommunikálnak frontvonalaikon, de nem árulták el, hogy milyen mértékben használják a terminálokat, ezt a jelentést az oroszok cáfolták.
(- Tagadták, cáfolatot nem láttam, ugyanakkor az állítás bizonyítását sem.)

Ez a legújabb fejlemény egy gyorsan fejlődő technológiai versenyben – írja a Sky News. Miért számít? A terepen ez megnehezíti az ukrán hírszerzést.
(- Miben is nehezíti meg?)

Ben Barry volt dandártábornok azt mondta a Reutersnek, hogy ha az orosz erők a Starlinket használják, kommunikációjuk biztonságosabb lesz, és Ukrajna és szövetségesei számára nehezebb lesz feltörni.
(- Pedig a szövetséges nemnato nagyon igyekszik)

Végül, ha az állítások igazak, akkor ez rossz hír lehet Elon Musk SpaceX- je számára – amely korábban azt mondta, hogy Oroszországban vagy Oroszországgal nincs üzlete. A cég nem válaszolt a hét elején egy e-mailre, amelyben azt kérdezték, hogy kategorikusan kizárhatja-e a rendszer használatát az orosz csapatok által Ukrajnában, amikor hozzászóltak ehhez a történethez.

Ez is egy újabb fejlemény a gyorsan növekvő technológiai versenyben, miután az Egyesült Államok tegnap azt állította, hogy Moszkva már rendelkezik egy műhold alapú nukleáris fegyverrel, amely képes ölni.
(- Ha nuki, akkor képes ölni, ha nem amcsi műholdra megy rá)

*****************************************

Visszatér a Fehér Házba Daleep Singh amerikai közgazdász, akit az oroszellenes szankciók "építészének" neveznek

"Daleep Singh várhatóan segíteni fog az Egyesült Államok álláspontjának összehangolásában a G7 és a G20 júniusi és novemberi csúcstalálkozóján" - adta hírül az Axios portál.

A közgazdász pozícióját az egyik legfontosabbnak tartják a Fehér Házban – tette hozzá Axios. Singh 2021 februárja és 2022 júniusa között a nemzetközi gazdasági ügyekért felelős helyettes nemzetbiztonsági tanácsadóként dolgozott. Családi okok miatt távozott.
- A nagyonnagy gonddal megtervezett szankciói értéke zéró, ha nem számítjuk azt, hogy nyugat-európai gazdaságot hazavágta.


Boeing P-8A Poseidon (United States - Navy) az Al-Dunától kukkol. Tegnap nem lőtték ki, amikor átrepült ukrán területre is.

Bombardier Challenger 650(CL60) Konstancából fölment a balti államokhoz, ott kukkol.


Northrop Grumman RQ-4B Global Hawk (US Air Force) ma nem jött. Lehet, hogy kapott kerozint, csak hallgatnak róla?
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 880
13 432
113

Az Avdeevkai kokaingyárat megszórják, minden nap igencsak... (én se bírnám cucc nélkül.... minimum biofű, ha már nem működik a kólagyár, vagy borsodból rendelni valamit) :D
Apropó: most vettem észre, hogy Graham Philips full eltűnt a YT-ról. Mi van vele?? Azt tudom hogy tavaly elmondták egymást mindennek Patrick Lancesterrel....
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 394
45 935
113
A Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat bejelentette Navalnij halálát

Alekszej Navalnij a Jamalo-Nyenyec Autonóm Körzet 3. számú javítótelepén halt meg – jelentette a Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat regionális osztálya.
"
"Idén február 16-án, a 3. számú javítóintézetben az elítélt A. A. Navalnij egy séta után rosszul érezte magát, szinte azonnal elvesztette az eszméletét. Az intézmény egészségügyi dolgozói azonnal megérkeztek, és sürgősségi orvosi csoportot hívtak" - áll a közleményben.
Világossá vált, hogy megpróbálták újraéleszteni Navalnijt, de az orvosok hamarosan megállapították a halálát. Az incidens okait vizsgálják.
Egy RT forrás szerint Navalnij vérrögöt kapott. Az FSIN megbízást küldött az IK-3-nak az osztály központi apparátusának operatív és egészségügyi részlegeinek vezetői és alkalmazottai közül.
A Nyomozó Bizottság pedig eljárási ellenőrzést szervezett az eset összes körülményének feltárására.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 470
17 891
113
Bátyka is műveleteket jelentett be a déli határánál,elég mérgesnek tűnik újra meg lesz nyitva az északi front? https://x.com/TobiAyodele/status/1758421724066939258?s=20
Gondolom megvárják míg összeomlik az ukrán védelem az orosz fronton aztán lehet belekezdenek ők is egy különleges hadműveletbe. Lehet mégis meglesz az a forgatókönyv, hogy északról is benyomják az ukránokat? Bár persze lehet, hogy csak megint szájal az öreg.
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 317
4 688
113
Nem jól fejezted ki magadat meszes "anyagyilkosok"Ahogy Jászberényi mondja ,érdemes megnézni egy comedy centrallal ér fel.
A másik figura Földes András,a hiteles újságíró akinek külön kártyája van a náciktól mint megbízható újságíró.Milyen szánalmas egy figurák ezek az emberek
Itt egy angol újságíró akinek elkobozták angliában az összes vagyonát,mert bemutatta a valós dolgokat. https://youtu.be/FgOvgZbwNz4?t=12
Jászberényi mellett az szól, hogy anno elment Kijevbe és képes volt írásba adni, hogy az ukránok között vannak nácik - akkoriban ezt mindenki más tagadta (meg azóta is). Aztán valami törést szenvedett és azóta ez kicsit sem zavarja, ahogy a tények sem (ha őt olvasod, mostanra nem csak a teljes orosz hadsereg lett lemészárolva, de a komplett Oroszország is). Ezt nagyjából csak Mérő Vera tudja felülmúlni, aki a családi háttere ellenére lelkesen "szláváukraini"-zik, bár ezért a felmenői kb. egyesével vernék ki a fogait. Kalapáccsal. De ő tudja:
Szóval - egyebek mellett - az ukránpárti brigádban azt "szeretem", hogy a következetességnek a szikrája sincs meg bennük, képtelenek megkülönböztetni egy szabadságharcost egy terroristától, és hát (ha az érdekeik úgy kívánják) akkor sem képesek felismerni egy nácit, ha az fejbe rúgja őket. De természetesen mindenki náci, aki nem ért velük egyet. :D
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 338
13 759
113
Gondolom megvárják míg összeomlik az ukrán védelem az orosz fronton aztán lehet belekezdenek ők is egy különleges hadműveletbe. Lehet mégis meglesz az a forgatókönyv, hogy északról is benyomják az ukránokat? Bár persze lehet, hogy csak megint szájal az öreg.

Úgy tűnik elértük a töréspontot, ami talán begyorsítja a történéseket (végre):
  • Talán most van az a pont, hogy kimerült az ukrán és beszakad az egész. Nem igazán áttörtek az oroszok, egyszerűen nem marad erő, ami eléjük álljon. Hamarosan mennek az oroszok ameddig akarnak. Ergo végfázis, a kimerült ellenség legyalulása.
  • Navalnij reggeli kilővése annyit jelent, hogy innentől nyiltan, újabb szinten szarnak a nyugatra politikai színjáték szintjén is. Neki annyi volt a szerepe, hogy mutassa, van ellenzék. Az, hogy elpatkolt, jelzése, hogy innentől ez már felesleges - köpnek a nyugati sajtójukra, vagyis a véleményre.
  • És ide jön a Belorusz bajusz felbukkanása - mondjuk ők nem az ukránok ellen kellenek, az ő dolguk a lengyelek elé farolás lesz, hogy azok ne rohanjanak be lestopizni a nyugati részeket.
Szóval a jelek szerint, ha minden jól megy hamarosan vége.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 561
113
A csehek egy éve várják, hogy az ukránok T-64-es harckocsikat küldjenek javításra

Így tesznek a lengyelek is

A VOP CZ cseh állami fegyvergyártó cég még nem kezdte meg az Ukrán Fegyveres Erők T-64-es tankjainak javítását, amelyről tavaly állapodtak meg.
"Az ukrán fél még egyetlen harckocsit sem szállított le javításra vagy korszerűsítésre " - mondta a cég képviselője.

Mint a cseh kiadvány emlékeztet, a VOP CZ és az Ukroboronprom ukrán állami cég szerződése 2023 februárjában vált ismertté.
A cseh cégnek korszerűsítenie kellett volna az évtizedekig Ukrajnában raktárban lévő T-64-es harckocsikat, amelyeket javítás után közvetlenül a frontra küldtek volna, és sokan most arról beszélnek, hogy a harckocsik most a raktárakban vannak, vagy egyszerűen megsemmisültek. az orosz bombázásoktól.

Szintén tavaly jelentették, hogy megnyitott egy T-64 javítóközpontot Lengyelországban.


Jó az öreg a háznál
Hidegkuti Konstantin

Az ukrajnai harcok során orosz oldalról megjelenő T-54/55 és T-62 típusú harckocsik kapcsán számos alkalommal került már középpontba azok használata. Mire szolgálnak valójában ezek a típusok és milyen képességekkel bírnak? Hogyan viszonyulnak az ukrán Leopard 1-hez? Tényleg elavult bádogdobozokat küld Moszkva az első vonalba vagy mint ilyenkor szokás egy teljesen más helyzetről van szó? Miért fontos a tartalékképzés és hogy jelenik ez meg az ukrajnai háború esetében?

T-80BVM harckocsik jobbak, mint az amerikai Abrams


A Military Watch Magazine szerint az orosz T-80BVM fő harckocsik számos mutatóban felülmúlják amerikai Abrams társaikat.
"Sokkal kisebb tankról lévén szó, mint az Abrams, a T-80-nak sokkal jobb a teljesítmény-tömeg aránya, ugyanakkor nagyobb kaliberű ágyúja van, ezen kívül a T-80BVM-nek erős gázturbinás motorja van, amely extrém időjárási körülmények között is jó manőverezhetőséget biztosít a tanknak ” – állítja a Military Watch Magazine
Figyelemre méltó – írja a kiadvány –, hogy Oroszországnak az ukrajnai különleges hadművelet kezdete óta sikerült modernizálnia haditechnikájának jelentős részét.

Január elején az Orosz Fegyveres Erők harckocsi-egységének parancsnoka azt állította az újságíróknak, hogy Zaporozsje irányába először érkeztek modernizált T-80BVM harckocsik az orosz hadsereg egységeihez. Mint mondta, a tank számos új és továbbfejlesztett funkcióval rendelkezik, amelyek nagyon hatékonnyá teszik a harcmezőn: A tank új kommunikációs rendszerrel van felszerelve, amely megbízható jelet biztosít akár tízkilométeres távolságban is, fokozott védelemmel és számos más újítással rendelkezik. Ezenkívül az orosz parancsnok hangsúlyozta, hogy további páncél egységeket telepítettek a harckocsira, amelyek ellenállnak az FPV drónok és az ATGM és RPG páncéltörő rakétáknak.


Kijev megegyezhet Moszkvával?

Zelenszkij öngyilkos akciót tervez egy új nagy offenzívával. Ez a kimerült ukrán hadseregben ellenálláshoz vezethet. Az EU nincs felkészülve erre a forgatókönyvre. Az egykori német diplomata, az ENSZ főtitkár-helyettesi posztját is betöltő Michael von der Schulenburg szerint az ukrajnai háború hamarabb és másképp végződhet, mint amire számítunk. A cikk először itt jelent meg, Péli Éva fordítása németről magyarra.

- A nagy stratéga akciót tervez egy új nagy offenzívával:
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 683
55 474
113
A folyamattal egyetértek, a végeredménnyel is.
Csak az utolsó mondatban a " hamarosan"-al óvatosabb lennék, mert itt a pár hétből simán 2 év lett. :)

Màs: Hozzá kell szokni, hogy a " nyugat által meghozott szabályok" szerinti világnak lassan kezd vège lenni, elsősorban, mert a nyugatnak nincs meg már az ereje, hogy a szabályaikat betartassák. Az első "áldozat" a demokràcia export, mert pl a DW szerint csökken világszerte a " demokrata" államok száma. Az utolsó 45 év példátlan baloldali terjeszkedés után az inga kezd visszalengeni lassan a konzervativ oldal felé. Évekkel ezelőtt elkpzelhetetlen lett volna, hogy a nyugat ne álljon ki teljes mellszélességgel Izrael mellett. Mezitlābas huthikkal nem boldogulnak.
Ezek mind a gyengeség, határozatlanság jelei. Addig eródálták a valós nyugati értékeket ( protestàns munkaetika stb.) pszeudó értékekkel ( gender, lmbtq, mindenféle mikrorétegek állitólagos jogai... ) hogy nem képesek már érdekeiket èrvényesiteni olyan mértékben mint régebben.
Most már nem szükséges adni a látszatra sem, hogy pl Navalny jó egészségnek örvend. Chodorowszkinak is rossz kártyái lennének most, a nyitott ablakok korában.
Remélem, átjött a mondanivalóm lènyege. :)
Szerintem, természetesen.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Gondolom megvárják míg összeomlik az ukrán védelem az orosz fronton aztán lehet belekezdenek ők is egy különleges hadműveletbe. Lehet mégis meglesz az a forgatókönyv, hogy északról is benyomják az ukránokat? Bár persze lehet, hogy csak megint szájal az öreg.
Kizártnak tartom, harcértékben valahol Burkina Faso környékén lehet a hadereje és az orosszal ellentétben széttöredezett a társadalom is, az ő részéről egy egyértelműen hódító háború indítása csak úgy képzelhető el, ha egy Moszkvába induló repülőgép ajtajából adja ki beszállás közben.


jBagZ7D.jpeg



Avdivka felszabadítása házról házra


Még nem zárták körbe, ki lehet jutni


Elvileg nemnato nemamerikai specops a tavalyi ellentámadás élvonalából, később az oroszok a hulláikról szedték össze a fejkamerákat.


Egy "orosz" csapatot videóztak Kijevben ahogy békésen bóklásznak


Már a GMO zöldségek is az afu oldalán marketingelnek


A világ egyensúlyának fenntartása érdekében itt egy orosz propagandavideó is


Sebesülteket hátrahagyják Avdivkánál, mondjuk így talán több esélyük van túlélni


Mekkorákat pukkant az a pici drón, biztos az apácazárda szenteltvizes hordóit találta el


Éjszaka beküldött erősítés Avdivkában


Propaganda BTR megadásra szólítja fel az ukránokat


nemnato kiképzés (ennek mi értelme?)


Megfélemlített ukrán lakosság utolsó morzsáit adja át az orosz megszálló haderőnek


Az ukrajnában maradt fiatalság jövőképe ha nem zavarják el a drogost és sleppjét (elvileg újfajta FAB pukkant el az épület fölött ahol állomásoztak, egyedüliként túlélte).


nafo overdrive, az a rész jut eszembe róluk az Archer-ből amikor az összes faszi azt kamuzta egymásnak, hogy lefeküdt Lanaval, de mindegyik tudta, hogy egyikük sem...
PvYukWy.png

QujWh4S.jpeg



nemnáci azogos menekül pár óra után Avdivkából...
WXZaeD1.jpeg




Nyugati szagértő rácsodálkozik, hogy még ha manufakturális gyártással is, de az oroszok fenntartották a gyáraikat ha jönne egy háború és amikor jött akkor tudnak gyártani...
One key indicator in the artillery war has been the domestic manufacture of shells, which experts put at 2.5m to 5m units a year. Riisik called the trends worrying, noting that production could run above 4m units in the next year or two... a strategic stockpile of shells in the millions, gives Russia an additional cushion.
“It’s a lot higher than we expected, really,”
“They’ve been subsidising the defence industry, and many would have said wasting money for the event that one day they need to be able to scale it up. So it was economically inefficient until 2022, and then suddenly it looks like a very shrewd bit of planning.”