[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 761
9 113
113
Miért nem egyenértékű ?

A politikusok lefizetése az belefér, aki kapja, marja.

De a lázongások szítása az már a nyílt katonai, sőt háborús műveletekkel egyenértékű.
Könnyű egy lázongásra ráfogni hogy külföldről szervezték. Ugye 56-ot is a CIA szervezte, nem?

Valójában meg a diktatórikus rendszerekben idővel mindig lesznek lázongások. Ha a vezető nem méri fel megfelelően a népakaratot (ami egy demokráciában 4 évente megtörténik), akkor az könnyen vezethet lázongásokhoz. Nem véletlen hogy az oroszoknál is 3 rendszer volt a 20. században. Amilyen stabilnak tűnik néha egy ilyen rendszer olyan könnyen borul a bili ha megtelik szarral.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 150
28 884
113
Könnyű egy lázongásra ráfogni hogy külföldről szervezték. Ugye 56-ot is a CIA szervezte, nem?

Valójában meg a diktatórikus rendszerekben idővel mindig lesznek lázongások. Ha a vezető nem méri fel megfelelően a népakaratot (ami egy demokráciában 4 évente megtörténik), akkor az könnyen vezethet lázongásokhoz. Nem véletlen hogy az oroszoknál is 3 rendszer volt a 20. században. Amilyen stabilnak tűnik néha egy ilyen rendszer olyan könnyen borul a bili ha megtelik szarral.
Erős ez így sárgamellényes, BLMes, parasztlázadásos nyugati időszak után-közben.
Azért nyugodj bele, ha egy nagyon szép, 20 éves csaj a "forradalom arca", akkor azt a CIA szervezte. Egyébként attól még, hogy létezik elégedetlenség, ellenérdekelt titokzatos szolgálat rászervezhet. Ld még Lenint.

Mindenesetre Navalnij halála eltüntette a kellemetlen avgyejevkai híreket a német médiából. :)
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 009
1 609
113
T

Törölt tag 1711

Guest
Azogosoknál úgy látszik hagyomány lesz, hogy gyárak alagsoraiban pusztulnak el


Egy osztagnyi értelmetlen halott (18+)


Még egyszer az orosz propagandavideó amit "valamiért" pont Navalnij halála után adtak ki



1qqqbiF.jpeg

Leopard 2A4 tanks were spotted in the Kurakhovsky direction, where the Ukrainian Armed Forces retreated after the loss of Maryinka.
Why is this event interesting?
The vehicle is armored with Kontakt-1 dynamic protection units. Additional protection of this design has already been seen in 2023. A group of Leopard 2A4 tanks with the same additional protection was shown on video in September 2023 (at least 8 vehicles are visible in the recording).
From that moment until December last year, Leopard 2A4 tanks were used by the enemy in the Zaporozhye direction in the area of the village Rabotino. As a rule, tanks were used one or two at a time, some of them were damaged or destroyed.
It is known that Leopard 2A4 tanks with additional protection were available in the 33rd separate mechanized brigade of the AFU, which took part in battles in the areas of the Rabotino and Verbovoe villages.
What conclusion can be drawn?
The emergence of a new formation or its element indicates that AFU command continues to transfer “fire brigades”, removing units from one sector of the front and moving them to another. This has already happened with the 47th Separate Brigade (after failure and losses in Zaporozhye, it was moved to Avdeevka, where it again suffered significant losses) and the 3rd Separate Brigade, which was removed from the Artyomov flanks due to losses and was actually thrown into encirclement under Avdeevka.

Indirectly, this indicates a lack of trained reserves among the AFU capable of immediately entering into battle. This, in turn, indicates that Ukrainian command considers the situation in the Avdeevka area to be critical and requiring immediate action, including the withdrawal of “untouchable” reserves.


Drogos ma is követelőzött egy jót


A csomag amit hazavisz:
Kiemelendő a tüzérségi lőszer amit egy német anon elmondása szerint 2 hónap alatt gyártottak le...
yE7pbA5.png




Elfogott Azogos
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 422
67 627
113
Az Avgyejevkát elhagyni próbáló ukrán csapatokat saját aknamezőjükön robbanak fel

Avgyejevkában kritikus helyzet alakult ki, amely jelentősen eltér Ukrajna legfelsőbb katonai vezetésének értékelésétől. Az Ukrán Fegyveres Erők 3. rohamdandárja, korábban „Azov” egyik alakulatának parancsnoka határozottan nem ért egyet a Tarnavszkij tábornok nyilatkozatai a város „bonyolult, de ellenőrzött helyzetéről”. Szerinte a dolgok valós állapota sokkal súlyosabb, kritikusnak mondható.

Az orosz csapatok fokozták előrenyomulásukat Avgyejevkában és attól délnyugatra, különös figyelmet fordítva az ukrán csapatok által használt infrastrukturális létesítményekre. A támadások egyik célpontja az avgyejevki kokszgyár volt, ahol az ellenség üzemanyag- és kenőanyagraktárt állított fel, amely kulcsszerepet játszik a katonai felszerelések logisztikájában. A jelentések szerint az orosz fél sikeresen megsemmisítette ezt a raktárt, tüzet okozva, amelyből a füstfelhők további akadályokat gördítettek az erőmű területén maradt ellenség elé.

A helyzet bonyolultabbá vált az ukrán katonák azon csoportjai számára, akik sűrű fekete füst körülményei között próbálták elhagyni a gyár területét. Az éjszakai tereptárgyak elvesztése és a vizuális ellenőrzés lehetetlensége miatt sokan a saját erők által fektetett aknamezőkre kerültek.

Ezenkívül a városból való kivonulási kísérletek az orosz csapatok tüzérségi tüzének aktív ellenállásába ütköztek.

Meg kell jegyezni, hogy miután az orosz katonaság Lasztocskino faluból a kulcsfontosságú megközelítéseket vette Avgyejevka felé, északnyugat felől a város 9. negyedét megközelítette. Ez lehetővé tette, hogy célzott csapásokat hajtsanak végre az ukrán csapatok tartalékai ellen, amelyeket a védelem erősítésére próbáltak átcsoportosítani.


Nyugati katonai szakemberek vesztették életüket egy ukrán fegyvergyár elleni csapásban


Február 8-án éjszaka az orosz hadsereg jelentős dróntámadást hajtott végre a Nikolajev régióban található Egyenlítő (Экватор) üzem ellen, amely az ukrán fegyveres erők számára könnyű és közepes drónok gyártására szakosodott. Ezeket az adatokat a Military Watch Magazine szolgáltatja. Ez az esemény az ukrán hadiipari potenciál semlegesítésére irányuló szélesebb körű erőfeszítés része volt. A Military Watch Magazine értesülései szerint a támadás súlyos károkat okozott a létesítményben, és több, drónok gyártásában részt vevő külföldi szakember is életét vesztette, bár a kiadvány meg nem nevezett orosz forrásra hivatkozik.

A támadás során jelentős mennyiségű katonai felszerelést és katonai rendszámú járművet tártak fel az üzem területén. Az internetre kiszivárgott felvételeken több robbanás is látható, a harmadik pedig különösen erős, és a gyártókomplexum központi és belső részeit érte.


Sikertelen taktika

A NATO-t az aggasztja, hogy Ukrajna ellentámadásában követett nyugati katonai taktika teljesen sikertelennek bizonyult.

A tüzérségi tűz, a rakétaindítások és a csapatmanőverek összehangolása nagyon nehéznek bizonyult, és a rakétatámadások nem tudták kimozdítani az oroszokat pozícióikból.

Ezenkívül kiderült, hogy Oroszország sikeresen kezelte hadseregének hiányosságait és gyengeségeit.

De még ha a NATO meg is tanulja, hogy meg kell küzdenie Oroszországgal, nincs meg az eszköze.

A brit The Spectator szerint "Ukrajna fegyverek nélkül hagyta a NATO-t. Az összes pénzt Ukrajnának küldték” – állítja a kiadvány, amely rámutat arra, hogy a NATO-tagállamoknak már nincsenek meg a szükséges katonai eszközeik az Oroszország elleni harchoz.

Egy másik probléma a jelentés szerint, hogy az Ukrajnába küldött fegyverek utánpótlása korántsem egyszerű folyamat a szövetségesek számára.

Európában szinte üresek a raktárak, mert a védelmi ipar nem termel eleget.

A Spectator szerint a NATO-tagállamok nem tartanak lépést Oroszországgal, és meglehetősen lassan szervezik át hadiiparukat.

„A mai európai hadseregek rendkívül kifinomult tüzérségi lövedékekkel rendelkeznek, amelyek képesek manőverezni és csodálatos dolgokat művelni.

De néha sok alapvető fegyverre van szükség” – mondja egy NATO-tisztviselő, miközben a Spectator emlékeztet arra, hogy az európaiak 2024 márciusáig egymillió tüzérségi lövedéket ígértek az ukránoknak, amelyek soha nem váltak valóra.

Mint arról beszámoltunk, az európaiaknak végül csak 600 ezer lövedéket sikerül átadniuk Kijevnek.

A Spectator azonban azt állítja, hogy Európában javul a helyzet, és a jövő év végére Európa évente 2 millió lövedéket, azaz havi 170 ezret fog gyártani.

Ez azonban nem elég Ukrajnának és a NATO-nak, ha mindketten hadiállapotba kerülnek, hiszen egyedül Ukrajnának havi 200 000 lövedékre van szüksége ahhoz, hogy új támadást indítson Oroszország ellen.

A kiadvány a NATO katonai erői által egy észt erdőben végrehajtott hadgyakorlatokra vonatkozik. Mint arról beszámoltunk, Észtország, Nagy-Britannia, Franciaország és az Egyesült Államok katonái összehangolják fellépésüket arra a forgatókönyvre, amely szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök megszállja a NATO-tagállamokat. A harc valós szimulációjában a szövetségesek brit Challenger harckocsikat, F-16-os sugárhajtású repülőgépeket és Himars tüzérségi rendszereket, a nyugat legtermészetesebb elemeit szállították a területre, miközben árkokat ástak, aknákat raktak le és leseket állítottak fel olyan körülmények között, ahol a hőmérséklet -20 Celsius fok és a hó 30 centiméter magas.
Szar D-20. :D
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 458
10 391
113
Azért ez egy jelentős győzelem, ezzel többet nyertek mint Bahmutnál, a Donyecktől északkeletre lévő legkomolyabb vasúti infrastruktúrát kapták meg amit most már heteken belül használhatnak, ez nagyban megkönnyíti majd a gyors átcsoportosításokat.
Pár ezer ukrán feltartott hosszú időn át 40 ezer oroszt, most pedig úgy kell sokkal előnytelenebb pozíciókat védeniük hogy nagyon spórolniuk kell a munícióval, az oroszoknál meg kb kezd fordítva lenni, már nem áll az ukránoknál halomban a nyugati segély.

Szerintem nem volt hibás elgondolás a város megtartása és az ellentámadási kísérlet ukrán részről, csak megkésett és erőtlen volt így többet vitt mint hozott.

Propaganda értékben is nagy győzelem lenne ha sikerülne valóban körülzárni a bennmaradtakat és azok nagy számban megadnák magukat és szépen vonultatni őket ezzel bemutatva hogy felszerelés nélkül már nincs értelme, ez most fontosabb mint lemészárolni azt a pár ezer ukrán katonát.
Azogosoknál úgy látszik hagyomány lesz, hogy gyárak alagsoraiban pusztulnak el
Mondjuk ők viszont holtan előnyösebbek lehetnek, kíváncsi vagyok hányan vannak az északi részen és hányan vannak a bekerítésben a déli részen. Ez a pince nem tűnik olyan mélynek mint Mariupolban, itt érzik a törődést, és az oroszok a legfrissebb szerint már a gyár területén vannak. Ami számomra meglepő mert azt hittem még hetekig nem lesz erő ehhez, de ezért gondolom hogy nagyon szarul állnak az ukránok az utánpótlással, nem a hús lesz itt a baj hanem a vas hiánya inkább.
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 478
10 756
113
Az Avgyejevkát elhagyni próbáló ukrán csapatokat saját aknamezőjükön robbanak fel

Avgyejevkában kritikus helyzet alakult ki, amely jelentősen eltér Ukrajna legfelsőbb katonai vezetésének értékelésétől. Az Ukrán Fegyveres Erők 3. rohamdandárja, korábban „Azov” egyik alakulatának parancsnoka határozottan nem ért egyet a Tarnavszkij tábornok nyilatkozatai a város „bonyolult, de ellenőrzött helyzetéről”. Szerinte a dolgok valós állapota sokkal súlyosabb, kritikusnak mondható.

Az orosz csapatok fokozták előrenyomulásukat Avgyejevkában és attól délnyugatra, különös figyelmet fordítva az ukrán csapatok által használt infrastrukturális létesítményekre. A támadások egyik célpontja az avgyejevki kokszgyár volt, ahol az ellenség üzemanyag- és kenőanyagraktárt állított fel, amely kulcsszerepet játszik a katonai felszerelések logisztikájában. A jelentések szerint az orosz fél sikeresen megsemmisítette ezt a raktárt, tüzet okozva, amelyből a füstfelhők további akadályokat gördítettek az erőmű területén maradt ellenség elé.

A helyzet bonyolultabbá vált az ukrán katonák azon csoportjai számára, akik sűrű fekete füst körülményei között próbálták elhagyni a gyár területét. Az éjszakai tereptárgyak elvesztése és a vizuális ellenőrzés lehetetlensége miatt sokan a saját erők által fektetett aknamezőkre kerültek.

Ezenkívül a városból való kivonulási kísérletek az orosz csapatok tüzérségi tüzének aktív ellenállásába ütköztek.

Meg kell jegyezni, hogy miután az orosz katonaság Lasztocskino faluból a kulcsfontosságú megközelítéseket vette Avgyejevka felé, északnyugat felől a város 9. negyedét megközelítette. Ez lehetővé tette, hogy célzott csapásokat hajtsanak végre az ukrán csapatok tartalékai ellen, amelyeket a védelem erősítésére próbáltak átcsoportosítani.


Nyugati katonai szakemberek vesztették életüket egy ukrán fegyvergyár elleni csapásban


Február 8-án éjszaka az orosz hadsereg jelentős dróntámadást hajtott végre a Nikolajev régióban található Egyenlítő (Экватор) üzem ellen, amely az ukrán fegyveres erők számára könnyű és közepes drónok gyártására szakosodott. Ezeket az adatokat a Military Watch Magazine szolgáltatja. Ez az esemény az ukrán hadiipari potenciál semlegesítésére irányuló szélesebb körű erőfeszítés része volt. A Military Watch Magazine értesülései szerint a támadás súlyos károkat okozott a létesítményben, és több, drónok gyártásában részt vevő külföldi szakember is életét vesztette, bár a kiadvány meg nem nevezett orosz forrásra hivatkozik.

A támadás során jelentős mennyiségű katonai felszerelést és katonai rendszámú járművet tártak fel az üzem területén. Az internetre kiszivárgott felvételeken több robbanás is látható, a harmadik pedig különösen erős, és a gyártókomplexum központi és belső részeit érte.


Sikertelen taktika

A NATO-t az aggasztja, hogy Ukrajna ellentámadásában követett nyugati katonai taktika teljesen sikertelennek bizonyult.

A tüzérségi tűz, a rakétaindítások és a csapatmanőverek összehangolása nagyon nehéznek bizonyult, és a rakétatámadások nem tudták kimozdítani az oroszokat pozícióikból.

Ezenkívül kiderült, hogy Oroszország sikeresen kezelte hadseregének hiányosságait és gyengeségeit.

De még ha a NATO meg is tanulja, hogy meg kell küzdenie Oroszországgal, nincs meg az eszköze.

A brit The Spectator szerint "Ukrajna fegyverek nélkül hagyta a NATO-t. Az összes pénzt Ukrajnának küldték” – állítja a kiadvány, amely rámutat arra, hogy a NATO-tagállamoknak már nincsenek meg a szükséges katonai eszközeik az Oroszország elleni harchoz.

Egy másik probléma a jelentés szerint, hogy az Ukrajnába küldött fegyverek utánpótlása korántsem egyszerű folyamat a szövetségesek számára.

Európában szinte üresek a raktárak, mert a védelmi ipar nem termel eleget.

A Spectator szerint a NATO-tagállamok nem tartanak lépést Oroszországgal, és meglehetősen lassan szervezik át hadiiparukat.

„A mai európai hadseregek rendkívül kifinomult tüzérségi lövedékekkel rendelkeznek, amelyek képesek manőverezni és csodálatos dolgokat művelni.

De néha sok alapvető fegyverre van szükség” – mondja egy NATO-tisztviselő, miközben a Spectator emlékeztet arra, hogy az európaiak 2024 márciusáig egymillió tüzérségi lövedéket ígértek az ukránoknak, amelyek soha nem váltak valóra.

Mint arról beszámoltunk, az európaiaknak végül csak 600 ezer lövedéket sikerül átadniuk Kijevnek.

A Spectator azonban azt állítja, hogy Európában javul a helyzet, és a jövő év végére Európa évente 2 millió lövedéket, azaz havi 170 ezret fog gyártani.

Ez azonban nem elég Ukrajnának és a NATO-nak, ha mindketten hadiállapotba kerülnek, hiszen egyedül Ukrajnának havi 200 000 lövedékre van szüksége ahhoz, hogy új támadást indítson Oroszország ellen.

A kiadvány a NATO katonai erői által egy észt erdőben végrehajtott hadgyakorlatokra vonatkozik. Mint arról beszámoltunk, Észtország, Nagy-Britannia, Franciaország és az Egyesült Államok katonái összehangolják fellépésüket arra a forgatókönyvre, amely szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök megszállja a NATO-tagállamokat. A harc valós szimulációjában a szövetségesek brit Challenger harckocsikat, F-16-os sugárhajtású repülőgépeket és Himars tüzérségi rendszereket, a nyugat legtermészetesebb elemeit szállították a területre, miközben árkokat ástak, aknákat raktak le és leseket állítottak fel olyan körülmények között, ahol a hőmérséklet -20 Celsius fok és a hó 30 centiméter magas.
Mert a NATO nem teljes szívvel akar háborút. A ZUSA a vazallusokat akarja küldeni, az Angolok talán maguktól is mennének, a Lengyelek is még talán benne lennének a buliban de a többiek azért képben vannak a saját lehetõségeikkel és a politikai válsággal amit ez a háború kirobbantana.Mindenkinek az a legjobb ha az Ukránok halnak meg mert hirtelen nagyon sok dezertőr lenne minden NATO seregben, azért nem teljesen hülye mindenki. A nemzetközi propaganda erőfeszítések ellenére a világ csendes többsége oroszpárti ( ami ezt a háborút illeti) .
Mennek a hangzatos kijelentések meg az Orosz veszély túlmisztifikálása, azt ennyi. Most egy háború teljesen padlóra küldené európát, 10-20 évvel ezelőtt talán beleugrottak volna most nem jó az időzítés.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 443
11 400
113
Még jobban meg kell fektetni az EU-t, még több hitelt kell felvegyünk,amit ukrajnába kell uktalnunk még több ipari kapacitás kell.átmenjen az usába,még több migránst kell importálni.
Mi más lenne a cél?
Az ukránok csak eszközök, a cél az Oroszok, és az EU szétkúrása,az utóbbié kitűnően halad.

Rögtön a nem túl régi "remek" ötlet jutott eszembe (amint látszik, volt ott másik nyúl is kalapban):

(A forrás szándékos, hogy ne kormányzati Soros ellenes kampánnyal vádoljatok)
...

Zelenszkij kommentálta az avdiivkai helyzetet (VIDEO)​

Zelenszkij azt mondta, hogy az Ukrán Fegyveres Erőket „stratégiai dolgok, logisztikai útvonalak megvédésével bízták meg, amelyek az ellenség előretöréséhez vezethetnek”.
Megjegyezte: „részletesen érti, mi történik” a városban, és folyamatos kapcsolatban áll a katonai vezetéssel.

„Nem mondom meg, milyen új megközelítéseket alkalmaznak. Feladatuk, hogy mindent megtegyenek népünk védelmében. Ez a fő jelzés tőlem. A hadseregünk a legfontosabb, amink van, és ez a legfontosabb fegyverünk” – mondta Zelenszkij.
Источник: https://rusvesna.su/news/1708092959
...
Már régen feltűnt fordításban is (ukránul/oroszul meg nem tudok, hiába tanították), hogy elenszkij jellegzetesen sajátos nyelvezetet használ.
Ami több okból logikus és ismerjük be, lehengerlő:
A média (a marketing) világából jött, ismeri a hatásmechanizmusokat.
S roppant profinak, vitathatatlannak tűnnek a megfogalmazásai.
Ez is érthető, hiszen mint azt már többen is megjegyeztük, a nyugati világ sok mindenben kétségtelenül profi, de amiben igazán profi, az a marketing, s tán rendre abban a legprofibb, s nem a "termékben"...

Tudjátok, hogy honnan ismerős számomra ez a nyelvezet?
A Formula1 világából.

Onnan kivesztek már az őszinte, nem polkorrekt megnyilvánulások. Hol vannak a régi szép idők, amikor természetes emberi viselkedéssel, keresetlen őszinteséggel küldték el egymást a versenyzők, csapatvezetők stb. a nyilvánosság előtt is melegebb éghajlatra!?

Mindenki mélységesen tisztel mindenkit, mindenki nagyszerű munkát végez, ha az autó kiszámíthatatlanul, kudarcosan viselkedik, akkor is részletesen érti, mi történik, és folyamatos kapcsolatban áll a versenyzőkkel, mérnökökkel, meg: Nem mondom meg, milyen új megközelítéseket alkalmazunk. Feladatunk, hogy mindent megtegyünk a Csapat győzelméért. Ez a fő jelzés tőlem. A Csapatunk a legfontosabb, amink van, s ez a legfontosabb erősségünk blablabla.

S megy túl hosszú ideig következmények nélkül a hasba akasztó duma, hogy évente többszáz millió dállör elköltése ellenére is miért versenyképtelen a Fellali...

Na: Capisci?
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 258
55 375
113
Azogosoknál úgy látszik hagyomány lesz, hogy gyárak alagsoraiban pusztulnak el


Egy osztagnyi értelmetlen halott (18+)


Még egyszer az orosz propagandavideó amit "valamiért" pont Navalnij halála után adtak ki



1qqqbiF.jpeg

Leopard 2A4 tanks were spotted in the Kurakhovsky direction, where the Ukrainian Armed Forces retreated after the loss of Maryinka.
Why is this event interesting?
The vehicle is armored with Kontakt-1 dynamic protection units. Additional protection of this design has already been seen in 2023. A group of Leopard 2A4 tanks with the same additional protection was shown on video in September 2023 (at least 8 vehicles are visible in the recording).
From that moment until December last year, Leopard 2A4 tanks were used by the enemy in the Zaporozhye direction in the area of the village Rabotino. As a rule, tanks were used one or two at a time, some of them were damaged or destroyed.
It is known that Leopard 2A4 tanks with additional protection were available in the 33rd separate mechanized brigade of the AFU, which took part in battles in the areas of the Rabotino and Verbovoe villages.
What conclusion can be drawn?
The emergence of a new formation or its element indicates that AFU command continues to transfer “fire brigades”, removing units from one sector of the front and moving them to another. This has already happened with the 47th Separate Brigade (after failure and losses in Zaporozhye, it was moved to Avdeevka, where it again suffered significant losses) and the 3rd Separate Brigade, which was removed from the Artyomov flanks due to losses and was actually thrown into encirclement under Avdeevka.

Indirectly, this indicates a lack of trained reserves among the AFU capable of immediately entering into battle. This, in turn, indicates that Ukrainian command considers the situation in the Avdeevka area to be critical and requiring immediate action, including the withdrawal of “untouchable” reserves.


Drogos ma is követelőzött egy jót


A csomag amit hazavisz:
Kiemelendő a tüzérségi lőszer amit egy német anon elmondása szerint 2 hónap alatt gyártottak le...
yE7pbA5.png




Elfogott Azogos



Bízok az Orosz gumitalpú kihallgatók alaposságában,ahogy kérdezgetik a kedves, nem náci, azovos fiúkat,abból, hogy hátra van bilincselve a keze arra következtetek,hogy ezekkel érdemeik szerint bánnak,a sorkatonákkal készült videókban sehol voltak lelakatolva a foglyok, remélem egy 25 évnél nem kap többet valami kellemes,sarkkörön túli munkatáborban,majd ott elmélkedhet a tiszta, ukrán nemzet létrehozásán.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 011
14 766
113
Tényleg! A z egyik legjobb barátaim rám írtak ma este: "Hallottad h az oroszok kinyírták Navalnijt?" Nem válaszoltam egy darabig...
Aztán mondtam, elkezdtem sorolni akiket az ukránok kinyírtak...politikusokat újságírókat....3 választ kaptam: Kamu, Orosz propi, őket is az oroszok nyírták ki.... Mondtam nekik, hogy kedvelem őket ezért a témát hanyagoljuk...Ja és voltam orosz kém, Putler szoppantyú, stb...a tényeket senki sem vizsgálta...az érvek nagy része úgy hangzott, h ne hazudjak, mert erről írt a 444, a telex, a zsindex, stb...és hogy miért hazudnának ezek a híroldalak... át kell válogatni a barijaimat :(
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
KÉT AMERIKÁNUS NÉPMESE:
1.
Az Egyesült Államok közvetlen háborúra készül Oroszországgal és a NATO feloszlatására

Az ukrajnai háború utáni amerikai-orosz kapcsolatok jövőjével kapcsolatos aggodalmukat fejezik ki amerikai elemzők, akik arra figyelmeztetik a politikai vezetést és a külpolitikai döntéshozókat, hogy ne csak Oroszországgal, hanem Európával szemben is határozzák meg stratégiájukat.

Az egyik legjelentősebb amerikai agytröszt, a Rand Corporation legutóbbi jelentésében kijelenti, hogy Washington „kemény vonal” politikája Európában azonnali háborúhoz vezethet Oroszországgal, veszélyeztetve a nyugati blokk egységét, esetleg a NATO-ét is , ezért kérik az amerikai Európára vonatkozó politika újraértékelését.

Valószínűbb a háború

Az agytröszt elemzői szerint, ha az USA kitart kemény európai politikája mellett az ukrajnai háború után, akkor nagyon valószínű egy háború Oroszországgal.

"Egy keményvonalas amerikai háború utáni stratégia Európában valószínűbbé, de nem kevésbé valószínűvé teheti az Oroszországgal való konfliktust" - áll a jelentésben, az elemzők pedig azzal érvelnek, hogy Washington nem képes szembeszállni Oroszországgal Európa militarizálása révén. a régió provokációkat fog jelenteni Moszkva ellen.

Veszélyben a nyugati blokk

Emellett az elemzők arra a veszélyre figyelmeztetnek, hogy az Egyesült Államok politikája sértheti a nyugati blokk egységét.

Érvelésük szerint az európai háborús intézkedések végrehajtásával Washingtont provokátornak tekinthetik saját európai partnerei, elsősorban Franciaország és Németország.

Nyilvánvalóan ez ellenérzést és válságot okozna az EU-USA kapcsolatokban, mivel az európaiak közvetlenül fenyegetve éreznék magukat egy közelgő konfliktus miatt, tekintettel Oroszországhoz való földrajzi közelségükre, ami "könnyű célpontokká" tenné őket.

Nagyobb a konfliktusveszély

“ Oroszország a háború alatt újjáélesztette védelmi ipart, katonai kihívásokkal (például gyenge kiképzéssel) szembesült, és halálos segítséget kapott Kínától.

Bár a NATO még mindig erősebb, mint Oroszország, a keményvonalas amerikai háború utáni politikák, mint pl a több kelet-európai haderő telepítésére vonatkozó kétoldalú megállapodások miatt egyes szövetségesek (például Franciaország és Németország) provokátorként tekintenek az Egyesült Államokra.

Ennek eredményeként a szövetségesek kollektív védelem iránti elkötelezettsége kevésbé erős (…).

Mind az Egyesült Államok, mind Oroszország erősíti pozícióit a NATO-orosz határ mentén.

A diplomáciai kapcsolatok továbbra is korlátozottak, miközben a fenyegetés észlelése magas, ami megérett feltételeket teremt a szándékok téves megítélésére.

Ezért a katasztrofális konfliktus kockázata nagyobb, mint az ukrajnai háború előtt, még akkor is, ha az abszolút kockázat alacsony marad” – mondják a Rand Corporation elemzői.

Ütés az amerikai érdekekre

Emellett amerikai elemzők arra figyelmeztetnek, hogy az ukrán konfliktus súlyos eszkalációja visszafordíthatatlan negatív következményekkel járhat az Egyesült Államok európai érdekeire nézve.

Különösen úgy vélik, hogy jelenleg a NATO a legjobb, amit tehet, ha arra ösztönzi Kijevet és Moszkvát, hogy tárgyaljanak és kössenek fegyverszünetet, hogy a lehető leghamarabb lecsillapítsák a helyzetet, és korlátozzák a károkat mindkét oldalon.

A konfliktus most nem fenyeget, ugyanakkor azt is mondják, hogy bár a háborús forgatókönyv a jövőben valószínű, a jelenlegi helyzet kevésbé ijesztő, mivel úgy tűnik, hogy az Egyesült Államok már lépéseket tesz a feszültség levezetésére.

Úgy vélik, Washington újra akarja indítani a fegyverzet-ellenőrzési párbeszédet, és nem lesz hajlandó Kijevet bevenni a NATO-ba, csökkentve ezzel az Oroszországgal való háború kockázatát.

A NATO elrettentése továbbra is erős

Ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy a NATO elrettentő ereje továbbra is elég erős ahhoz, hogy Oroszországot visszatartsa más országok megtámadásától – bár ez megváltozhat egy konfliktus utáni forgatókönyvben, amikor Moszkva még erősebb lesz. Ukrajna NATO-ba való mélyebb integrációjának támogatásának hiánya, valamint a NATO-n kívüli más volt szovjet államokkal való ellenőrzött kapcsolatok csökkentik az Egyesült Államok és Oroszország közötti politikai feszültséget.

Annak ellenére, hogy félnek attól, hogy az ilyen lépések felbátorítják Oroszországot, ezek a kevésbé kemény politikák nem ássák alá a NATO amúgy is erős elrettentő erejét.

Ráadásul,Oroszország a háború alatt nem támadta meg a NATO-tagállamokat, annak ellenére, hogy a szövetségesek példátlanul támogatták Ukrajnát ” – jegyzi meg a jelentés.

Megalapozatlan érvek

Bár Rand számos érve érdekes, ugyanilyen nyilvánvaló, hogy egy adag elfogultságot tartalmaznak, és némelyikük teljesen megalapozatlannak minősíthető.

Nyilvánvaló, hogy Európa militarizálásának eszkalációja az USA és Oroszország közötti feszültség növekedésének forgatókönyvéhez vezetne, ami közvetlen konfliktushoz vezethet.

Meglepő, hogy ezt még az olyan erősen oroszellenes agytrösztök is elismerik, mint a Rand Corporation.

Ez azt mutatja, hogy a Nyugat veresége Ukrajnában már széles körben elismert.

Az elemzők azonban tévednek, ha azt hiszik, hogy az Egyesült Államok már lépéseket tesz a legrosszabb forgatókönyv elkerülése érdekében.

Az Egyesült Államok részéről nincs diplomáciai jóakarat az Oroszországgal folytatott fegyverzet-ellenőrzési párbeszéd újraindítására, ehelyett az egyre agresszívabb amerikai gondolkodásmód a kudarc színterét állítja elő, mivel egy új fegyverkezési versenyt hirdetnek.

Az európaiak fenntartásai

Az, hogy Oroszország nem támadott meg egyetlen NATO-országot sem, nem elrettentő vagy deeszkalációs intézkedés következménye, hanem az oroszok érdektelensége a háborúban.

Az elemzés minden hibája ellenére a jelentést az amerikai külpolitikai döntéshozók számára érdekes lenne elolvasni, hogy elkezdjenek gondolkodni a konfliktus utáni forgatókönyvről.

Végül is Európa fokozódó militarizálódása nemcsak az Oroszországgal való háború kockázatát hordozza magában, hanem egy lépés lehet magának a NATO-nak a megsemmisülése felé is, mivel az európaiak úgy dönthetnek, hogy nem használják őket többé az amerikai tervek takarmányaként.


2.
Pentagon: Oroszország 211 milliárd dollárt költött különleges műveletre

Oroszország valószínűleg 211 milliárd dollárt költött közvetlenül az ukrajnai orosz hadműveletek felszerelésének, telepítésének és fenntartásának költségeinek finanszírozására. Ezt az értékelést az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának egyik alkalmazottja hangoztatta február 16-án, pénteken.

Azt is mondta, hogy a gazdasági növekedés elvesztését tekintve az ukrajnai harcok „váratlanul 1,3 billió dollárba kerültek” Oroszországnak.

A Pentagon szóvivője nem fedte fel információi forrásait, és nem támasztotta alá az ilyen számításokat.

És elfelejtette megnézni mások véleményét, és az IMF előrejelzését. És ez a manus még fizetést is kap a habogásáért.

- James David Vance, az amerikai szenátus tagja elismerte az orosz védelmi ipart az amerikaival szemben, és megjegyezte, hogy az Egyesült Államok annyi lőszert gyárt havonta, amennyit Oroszország egy nap alatt képes előállítani.

- Az IMF múlt havi előrejelzése szerint Oroszország GDP-je 2,6%-kal bővül 2024-ben, ami 1,5 százalékponttal több az októberi vártnál.



MEG MÉG EGY BRIT (NEM HÍRSZERZÉSI) NÉPMESE IS:


Zelenszkij elmenekült az ukrán fegyveres erők veresége közepette

Alexander Mercouris
brit szakértő a Duran YouTube-csatornán nyilatkozva úgy vélekedett, hogy Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnöknek nem kellett volna Németországba és Franciaországba mennie a fronton kibontakozó ukrán fegyveres erők katasztrófája közepette.

„Zelenszkij feladata a legfelsőbb főparancsnokként és elnökként az volt, hogy Kijevben maradjon, és vállalja a felelősséget” – mondta Mercouris.

Zelenszkij mindig, ha nehézzé válik a helyzet, egyszerűen megszökik – hangsúlyozta.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 867
56 570
113
Német támogatás:
18 ( azaz tizennyolc) APC
4000db 155mm lőszer stb.
Mivel lőnek az ukránok majd màsnap? Mert ezt ellövik egy nap alatt.
Az 500 LED lámpával azonban az oroszokkal ellentétben látni fognak a sötétségben.
Egy európai nagyhatalom igy száll le a bicikliről...
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 600
24 983
113
nato taktikusok újabb nagy ötlete, támadjunk meg egy bevásárlóközpontot 4 halott 7 sebesült:

Banderamobil, talán aknára is hajthatott de egy FPV drónt is bekaphatott a motorháztetőn tátongó lyuk alapján:

Elhagyott ukri mtlb kivétele:

Moldáv határnál fogtak pár leendő f16 pilótát:

M113 belülről mikor találatot kap:

Pár darab KUB és LANCET drón, pedig olyan szorgalmasan hárítják az ukri technikák, hogy azt hittem lassan elfogynak:

Archív felvétel nackó kisbusz (uaz452?) utasaiból ementáli:

Azt írja archív felvétel, polák drg-nek nem volt rajta szerencséjük:

A szeper #nemnato kiképzett "elit" alakulat az azov menekül Avdeevkából:

Gránátos, FPV, Lancet drón bevetések (1. és 2. videó erősen 18+):

azovosnak a katonai pályafutása a lábaival együtt véget ért:

bandera vagy amit akartok:
a kilőtt cseh:

 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 761
9 113
113
Erős ez így sárgamellényes, BLMes, parasztlázadásos nyugati időszak után-közben.
Azért nyugodj bele, ha egy nagyon szép, 20 éves csaj a "forradalom arca", akkor azt a CIA szervezte. Egyébként attól még, hogy létezik elégedetlenség, ellenérdekelt titokzatos szolgálat rászervezhet. Ld még Lenint.
A blm vagy a gazdák tüntetése megdöntött bármit is nyugaton?
Mindenesetre Navalnij halála eltüntette a kellemetlen avgyejevkai híreket a német médiából. :)
Ha tükörbe nézel mit látsz? Büszke vagy magadra?