[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

kiskrumpli

Well-Known Member
2017. szeptember 29.
628
2 644
93
"Instead of Kiyev in 3 days"
Látod még ebben is hazudnak, mert az első napon már Kijevben voltak az oroszok. A behelikopterezés a gosztomeli reptérre és annak elfoglalása az Új Múlt szerint már meg sem történt :) Volt is nagy pánik, amikor pár napon belül az egész várost körbezárták; nem jutottak ki hírek hogy mi történik bent, akkor ment a civileknek a fegyverosztogatás, amikor bizonyos csoportok egymást lőtték, mert azt hitték egymásról hogy ruszki előcsapatok :D Meg ekkor alkották meg a Kijev Szellentése nevű esti népmesét is.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 014
23 366
113
Igen. Külföldről kellett katonailag beavatkozni hogy visszaállítsák a rendszert. Ha a magyar népen múlott volna akkor a szabadságot választottuk volna és akkor nem lenne a kádár alatt szocializálódott (szolgalelkűségre nevelt) generáció se ami azóta is mérgezi ezt a nemzetet.
elnézést meszes .. hány éves vagy ?
Kádár-rendszer .. van róla egyáltalán fogalmad (persze nem tankönyvekből) hogy miről szólt ? hogy hogyan is zajlott ott az élet ? a szüleid szerinted hol a picsába szocializálódtak ??

szerintem fogalmad sincs arról,milyen volt abban a rendszerben élni/felnőni .. és miért vágyják sokan vissza azt a rendszert a maival szemben !
és tudod miből gondolom ezt ? abból,hogy ha éltél volna abban a rendszerben ekkora faszságot nem írtál volna le.
lehet boncolgatni,hogy elnyomás volt,gazdaságilag eladósodott az ország stb stb ., de mind ez mi volt ahhoz a szabadrabláshoz képest amit a rendszeváltáskor megtettek az egykoron elvtársak utána meg már a nyugat kiszolgálói ? az országot végeredményben nem az döntötte be,hogy a Kádár-rendszer eladósította .. hanem a gusztustalan uzsorakamat amit ugye megint nem a Moszkva által üzemeltetett bankokból vettek fel.

az a rendszer a világháború után a nulláról épitette fel ezt az országot,tette működőképessé, és a rendszerváltás után ezt a működő,önellátó országot rabolták le a nyugat hathatós közreműködésével ! ja,és nem vagyok sem kommunista,se baloldali szavazó,ezt rögtön hozzá is teszem .. de egy sokkal élhetőbb,igazságosabb rendszer volt az,amit tudatlanul (de már meg sem lep egyébként) lefikázol,igaz ezt csak az értheti aki abban nőtt fel.
tényleg nem akarnék itt nosztalgiázni,de ha beszélsz a szüleiddel .. kérdezd meg tőlük,milyen volt pl a munkanélküiségi ráta, a szociális háló, a közbiztonság,és a létbiztonság abban a rendszerben,utána meg gyere ide vissza és kérj szépen elnézést ! :)


a nemzetet meg nem az a generáció mérgezi,mert abban az időben volt még nemzeti öntudat az emberekben,amit a kis barátaid, a neoliberális csürhe (szintén nyugati segítséggel) napi szinten probál meg aláásni,és ehhez egy kottából játszik a jelenlegi kormánypárt és az ellenzék kb 90%-a .. szóval akkor ki is az aki a nemzeti öntudatot tudatosan rombolva "szolgalelkűségre" akarja nevelni a jelen generációt ? a szüleid akik abban a rendszerben nőttek fel,vagy ezek a mai "megmondóemberek" akik szerint nyugodtan tegyél azt amit akarsz,mondj azt amit akarsz,viselj azt amit akarsz,valld magad annak aminek akarod,legyél liberális,mert az nagyonjó .. mert neked jogaid vannak,szólásszabadságod is van,egészen addig,amig NEKIK ellent nem mondasz,mert onnantól kezdve szélsőséges,kirekesztő .. stb stb stb vagy. voltak annak a rendszernek ishibái,de melyiknek nem ? e hol voltak azok ahibák azokhoz képest,amit a rendszerváltás után elkövettek és azóta is elkövetnek ?


és hogy ne sértsek szabályt sem .. a csendes-óceáni flotta tengerészgyalogosainak videója :

https://vk.com/feed?z=video-10511775_456242843/e8bdde7fa40ce845f0/pl_post_-10511775_27848
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 027
54 063
113
Fordítva ülsz a lovon. Janukovics törvényes, és szabad választások útján került hatalomra, egyszerű, enyhe többségi szavazattal, és nem csak ő volt, hanem már 1991-ben, a függetlenség kikiáltása / a rendszerváltás után, pont az első elnök, Leonyid Kravcsuk abszolút oroszbarát elnök volt, és Leonyid Kucsma meg közvetített az oroszok, az ukránok, és a Nyugat között. És bármilyen korrupt volt Janukovics, ezt nem lehet sajátosságának felróni, mivel előtte, utána, és most is ez az alapjárat Ukrajnában. Kormányzása alatt nem tapadt vér a kezéhez (a majdan más tészta, és vitatott is a felelőssége). És nem is volt diktatórikus intézkedése.

Mi alapján minősíted Janukovics elnökösködését diktatórikus rendszernek ?

Ezt összehasonlítani az 56-os vérmocskos, szavazófülke előtt géppisztolyokkal álló, úgy hatalomra jutott, az embereket napi terrorban tartó, koncepcióperes, padláslesöprő, erőszakkal kolhozosító, komcsi bagázzsal, remélem csak tudatlan vagy.



Mi az, hogy népakarat ?

Te végigkérdezted mind a 40 millió ukrajnai embert ?

Ukrajnában vannak

- szélsőséges ukrán nacionalisták, a román Vasgárda / Ceaușescu színvonalán

- Nyugat előtt fejet hajtó "mérsékelt" ukrán nacionalisták

- progresszív - liberális tábor az ukránoknál

- nyugatorientált etnikai oroszok

- Oroszországhoz tartozni kívánó oroszok

- szélsőséges ideológiájú oroszok, mindegy, hogy ultranacionalista, vagy kommunista

- a tatárok

- a teljesen kevert nemzetiségűek és etnikumúak, akik vérében van kazah, grúz, fehérorosz, orosz, és lengyel származás is (Klicskó, és Aresztovics ilyen).

- És vannak azok az emberek, akiknek teljesen mindegy, hogy ukrán, vagy orosz zászló lobog a városházán, csak békében, és biztonságban akarják élni a köznapjaikat, nyelvi akadályaik nincsenek.



bandera1.jpg

Odessa_Russian_Sring_20140330_07.JPG




Az ukrán politikában és közéletben

- intézményesített a korrupció, a feketekereskedelem, és a szervezett bűnözés,

- az oligarcháknak van elnökük,

- marionettfigura módjára politizál az ukrán politikusok egy jó része, nem szégyenlősködnek, hogy totál alkalmatlanok, és még tahók is akadnak,

- sok a szélsőséges, törvényen kívüli fegyveres szabadcsapat, és magánhadsereg,

- még Bulgáriát is alulmúlták gazdasági teljesítőképességben, .




Így néz ki egy EU, és NATO-érett ország és politikai vezetés ? És az EU, és a NATO a saját szabályzatával szembe menve akarta így Ukrajnát felvenni a nagy klubba ?




És ezentúl az Ukrán Hadsereg fantomszervezet volt. Ukrajna 1991-ben akkor mennyiségű fegyverzetet örökölt meg a Szovjetuniótól, hogy az önmagában több volt, mint a Varsói Szerződés csatlósaié, és azzal Oroszország, és az USA ligájában játszott. Nem csak a tömegpusztítók, hanem a hagyományos fegyverek terén is. Vagyis annyi hadihajót, repülőt, harckocsit és egyéb páncélost, tüzérségi eszközt, és gyalogsági cuccot.

A fegyverek sorsa a következőképp alakult:

- amit lehetett, örömmel visszaadtak az oroszoknak

- amit lehetett, elpasszoltak a harmadik világba

- amit nem tudtak, a nyakukon maradt, és azoknak is több sorsuk volt


* volt, amit kivágtak a betonplaccra, a szabad ég alá, komplett gépek rohadtak szét

* volt, amit kibeleztek, és részegységenként értékesítettek

* és voltak, amiket egészekként adtak el, a vevő pontos kiléte nem érdekelte őket, csak jöjjön a pénz.



Az Ukrán Hadsereg akkoriban erőforrás, és feladathiányos volt, mint sok más ország a világon. Mihez kezdtek volna önmagukban a Kalasnyikovokkal, és az egyébként eszetlen mennyiségű, túlságosan sok fegyóval ?

Nem egyet láttam, hogy az amerikai illető, aki egyébként törvénytisztelő, és követő állampolgár, ex-Bolgár Kalasnyikovot vett, ami eredeti, valódi, katonai, vagyis sorozatlövésre alkalmas példány volt, a Bolgár Néphadsereg raktárkészletéből, 1987-esként. Az Ukrán Hadsereg Kalasnyikovjai is hasonló utakat jártak be.

Ilyen mértékben tolták a korrupciót a hadseregben, és akkor több ezres mennyiségű Kalasnyikovnak, és RPG-nek milyen könnyen lába kelt Ukrajnában, és került hol az ukrán szélsőjobbosokhoz, hol az orosz szélsőségesekhez ?

Vagy mennyi harckocsi, és egyéb páncélos, és még repülő is rohadt szét a szabad ég alá kivágva, békeidőben.

20150226ukrajna.jpg

par7852932.jpg

elnézést meszes .. hány éves vagy ?
Kádár-rendszer .. van róla egyáltalán fogalmad (persze nem tankönyvekből) hogy miről szólt ? hogy hogyan is zajlott ott az élet ? a szüleid szerinted hol a picsába szocializálódtak ??

szerintem fogalmad sincs arról,milyen volt abban a rendszerben élni/felnőni .. és miért vágyják sokan vissza azt a rendszert a maival szemben !
és tudod miből gondolom ezt ? abból,hogy ha éltél volna abban a rendszerben ekkora faszságot nem írtál volna le.
lehet boncolgatni,hogy elnyomás volt,gazdaságilag eladósodott az ország stb stb ., de mind ez mi volt ahhoz a szabadrabláshoz képest amit a rendszeváltáskor megtettek az egykoron elvtársak utána meg már a nyugat kiszolgálói ? az országot végeredményben nem az döntötte be,hogy a Kádár-rendszer eladósította .. hanem a gusztustalan uzsorakamat amit ugye megint nem a Moszkva által üzemeltetett bankokból vettek fel.

az a rendszer a világháború után a nulláról épitette fel ezt az országot,tette működőképessé, és a rendszerváltás után ezt a működő,önellátó országot rabolták le a nyugat hathatós közreműködésével ! ja,és nem vagyok sem kommunista,se baloldali szavazó,ezt rögtön hozzá is teszem .. de egy sokkal élhetőbb,igazságosabb rendszer volt az,amit tudatlanul (de már meg sem lep egyébként) lefikázol,igaz ezt csak az értheti aki abban nőtt fel.
tényleg nem akarnék itt nosztalgiázni,de ha beszélsz a szüleiddel .. kérdezd meg tőlük,milyen volt pl a munkanélküiségi ráta, a szociális háló, a közbiztonság,és a létbiztonság abban a rendszerben,utána meg gyere ide vissza és kérj szépen elnézést ! :)


a nemzetet meg nem az a generáció mérgezi,mert abban az időben volt még nemzeti öntudat az emberekben,amit a kis barátaid, a neoliberális csürhe (szintén nyugati segítséggel) napi szinten probál meg aláásni,és ehhez egy kottából játszik a jelenlegi kormánypárt és az ellenzék kb 90%-a .. szóval akkor ki is az aki a nemzeti öntudatot tudatosan rombolva "szolgalelkűségre" akarja nevelni a jelen generációt ? a szüleid akik abban a rendszerben nőttek fel,vagy ezek a mai "megmondóemberek" akik szerint nyugodtan tegyél azt amit akarsz,mondj azt amit akarsz,viselj azt amit akarsz,valld magad annak aminek akarod,legyél liberális,mert az nagyonjó .. mert neked jogaid vannak,szólásszabadságod is van,egészen addig,amig NEKIK ellent nem mondasz,mert onnantól kezdve szélsőséges,kirekesztő .. stb stb stb vagy. voltak annak a rendszernek ishibái,de melyiknek nem ? e hol voltak azok ahibák azokhoz képest,amit a rendszerváltás után elkövettek és azóta is elkövetnek ?


és hogy ne sértsek szabályt sem .. a csendes-óceáni flotta tengerészgyalogosainak videója :

https://vk.com/feed?z=video-10511775_456242843/e8bdde7fa40ce845f0/pl_post_-10511775_27848



Ha még 689x elmagyarázzátok neki,szerintem érteni fogja.
Nem röhög....


Francia csatorna helyzetjelentése ,szerinte az ukránok büszkék lehetnek,hogy eddig tudták tartani a.várost,és persze az Oroszoknak óriási veszteségeik vannak.


 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 373
10 036
113

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 679
55 438
113
Én nem hallottam annak idején a szabad európa rádiót, lévén nem is létezem még, de valamikor a 2000-es években sikerült egy gyűjtőnél meghallgatni az 56 őszén elhangzott adások magnószalagos felvételeit. Bizony, szinte óránként hangzott el: ~"tartsatok ki testvérek útban a segítség". Valamit azért sejthettek az itt tiltakozók ellenére, mert már 56 nyarán voltak buzdító beszédek és utalások a majd kirobbanó mindent elsöprő felkeléssel kapcsolatban.

De lehet, hogy ez csak olyan volt, mint a mostani baloldali lelkesedés, hogy elsöpörjük zorbánt.

Bár most mintha eléggé a baloldal mögé sorakozna fel az egész "demokratikus és jogállami" nyugat. Viszont az is tudható, ha a baloldal győz, akkor demokratikus minden, ha a jobboldal, akkor az fasiszta diktatúra és jogos a megdöntésére irányuló minden megmozdulás.
Én, mint 10 èves gyerek, hallottam ezt. Apám állandóan hallgatta a Szabad Európa Ràdió, annak ellenére, hogy az adàst akkor zavarták. Mg ma is fülemben van a zúgás,fütyülés. Engem persze elsősorban a rádió "varázsszeme" nyügözött le.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 558
113
Avdejevkában lengyel és kanadai zsoldosokat vesznek körül

Avdejevkában, a "Himik" néven ismert területen heves harcok dúlnak, amelyek során lengyel és kanadai zsoldosokat vesznek körül. A Szolovjov Telegram csatorna szerint a zsoldosok nem hajlandók megadni magukat, aminek következtében a csata különösen kiélezetté válik.

A jelenlegi helyzet fontos bizonyítéka volt az Ukrán Fegyveres Erők 3. rohamdandár egyik századának csata közben elfogott parancsnokának kihallgatásáról készült videófelvétel.

Az elfogott tiszt, akinek rangja főhadnagy, súlyos veszteségekről beszélt egységében. Elmondása szerint személyi állományának fele megsemmisült. A túlélők között vannak kanadai zsoldosok is, ami azt hangsúlyozza, hogy külföldi zsoldosok aktívan vesznek részt az ellenségeskedésben az ukrán fegyveres erők oldalán. Ezen kívül a főhadnagy megemlítette egysége felépítését, amelyben mindössze négy tiszt volt: három szakaszparancsnok és egy politikai helyettes.

Az elfogott tiszt szavai rávilágítanak arra a kritikus helyzetre, amelyben az ukrán fegyveres erők és a külföldi zsoldosok Avdejevkában vannak, bár néhány órával ezelőtt az ukrán fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, hogy az ukrán hadsereg egységei elhagyták Avdejevkát.



Boeing P-8A Poseidon Dobrudzsából kukkol.

Vigyázat! A nato stratégák újabb bevásárlóközpontot néztek ki a kapor támadásnak, vagy egy cukrászdát, netán óvodát, bölcsődét? Bátor nyugati tett.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 882
35 611
113
The country must know its heroes

Mindig jó, ha van ok a főparancsnokság dicséretére, írja Daniil Bezsonov katonai szakértő.

Az Avdeevka műveletet a Központi Katonai Kerület csapatainak parancsnoka, Mordvichev Andrei Nikolaevich tábornok vezette

Íme a győztes hadvezér


Zsoldos szállásközpontok megsemmisültek a Kharkov régióban

A falu északi részén Circuny Kharkov régió elit házterület volt. Amelyben a külföldi zsoldosok, 400 tetem, szerettek élni, írja lpr1.

A mai napig az is volt

Égj, mint Babilon



Fontos

Több !️ellenséges forrás jelentése szerint az orosz hadsereg nagy erőket koncentrált Zaporizzsja irányába.!! ️

! !️ Úgy tűnik, hogy sokkoló ököl jött létre, amelyet hamarosan bevezetnek a csatába. Várható, hogy a közeljövőben az orosz hadsereg nagyszabású támadást indít Zaporozhye irányába! !️

Avdeevka, úgy tűnik, mint egy "mese" neked, nézd meg
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 987
41 504
113
Egyenlőre "pletyka" hogy egy előretolt Patriot üteggel 3 "FAB-ozó" gépet.Ha igaz erre a "problémára" is kell még hatékony megoldást találni az Orosz légierőnek.Ha a "pletykák" igazak abba is maradtak a légicsapások(én egyenlőre fentartással kezelem ezt a hírt)
Avdeevka feladása várható volt a tavaszi raszputyica kezdetével.Kérdés mennyire érte meg tartani eddig is nekik.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 390
23 186
113
Francia csatorna helyzetjelentése ,szerinte az ukránok büszkék lehetnek,hogy eddig tudták tartani a.várost,és persze az Oroszoknak óriási veszteségeik vannak.


Különben sem volt stratégiailag fontos, meg ugye mellék hadszíntér volt és amúgy is a hatalmas orosz veszteségek miatt pénteken összeomlik Oroszország, meg a nép fellázad Navalnij halála miatt :D:D:D

Amúgy akkor lesz szar Európának, ha az USA beleun és hazamenekül mint anno Vietnamból, Afganisztánból, Irakból, stb..... és az oroszok meg itt maradnak :confused:
 

ZsoltHun

Well-Known Member
2018. október 26.
554
1 379
93
Akkor ugyan úgy megkúrtak volna minket is a szovjetek, kapásból szőnyegbombázták volna pl. a belvárost. Jobb volt ez így, gulyáskommunizmusban, mint ha kicsit ritkábban láttunk volna rántott húst mint egy csau alatti román.
Off

56-ban nem sokkal a végső bevetési parancs kiadása előtt forditották vissza az orosz Tu-4-es bombázokat Budapest bombázásáról.
A Tu-4-es az amerikai B-29 orosz másolata volt, kvázi nálunk lett volna a "B-29" első éles bevetése.

On
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
Elvileg kivontak a bekerítés előtt mindenkit.
Már akit,ezekről a videókról eszembe jut amikor nagyapámtól kérdeztem,hogy ez miért megy ilyen furcsán a bácsi,azt mondta légnyomást kapott kisfiam a háborúban. https://x.com/TobiAyodele/status/1758755684089303157?s=20 Ez a FAB-nak a hatása egy életre meg fog maradni. Ahogy ennél az ártatlan palesztin kisfiúnál is a mozdulatok ugyanazok mint akik Ukrajnában légnyomást kaptak. https://x.com/Sprinter99800/status/1721085311759896890?s=20
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 022
32 455
113
Én nem hallottam annak idején a szabad európa rádiót, lévén nem is létezem még, de valamikor a 2000-es években sikerült egy gyűjtőnél meghallgatni az 56 őszén elhangzott adások magnószalagos felvételeit. Bizony, szinte óránként hangzott el: ~"tartsatok ki testvérek útban a segítség". Valamit azért sejthettek az itt tiltakozók ellenére, mert már 56 nyarán voltak buzdító beszédek és utalások a majd kirobbanó mindent elsöprő felkeléssel kapcsolatban.

De lehet, hogy ez csak olyan volt, mint a mostani baloldali lelkesedés, hogy elsöpörjük zorbánt.

Bár most mintha eléggé a baloldal mögé sorakozna fel az egész "demokratikus és jogállami" nyugat. Viszont az is tudható, ha a baloldal győz, akkor demokratikus minden, ha a jobboldal, akkor az fasiszta diktatúra és jogos a megdöntésére irányuló minden megmozdulás.

Olvastam valami az '56-os közel-keleti eseményekkel kapcsolatos írást ex-CIA-s csávót idéztek benne, és csak mellékesen említi, hogy a főnökének a "kedvenc projektje" volt a magyar forradalom, és nagyon el volt kámpicsorodva, hogy nem sikerült.

Gondoljon mindenki erről, amit akar, nem gondolom, hogy a CIA robbantotta ki '56-ot, de így gondolkodott a dologról a CIA-s arc. "Projekt" volt számára.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 391
45 904
113

Ledőlt az ellenség bevehetetlen bástyája: katonáink kitűzték az orosz zászlót az Avdejevszkij kokszgyárnál! (VIDEÓ)​

Az 1. hadsereghadtest 114. dandárja kitűzte az orosz zászlót az Avdejevszkij kokszgyár fölé, ezzel véget vetett az ellenség „bevehetetlen erődjéért” vívott harcnak.
Источник: https://rusvesna.su/news/1708170431

Síxtus! Igen a kokszgyárat is elfoglalták!


Felvonták az orosz zászlót Avdejevka adminisztrációján (FOTÓ, VIDEÓ)​

A 24. különleges alakulat dandár és a 90. harckocsihadosztály katonái kitűzték az orosz zászlót az avdejevkai adminisztrációra.

A zászlót a GRU különleges erői Novoszibirszkből és az Ural 239. ezred katonái húzták fel a Himik mikrokörzetben. Avdeevka városvezetését csapataink felszabadították, akárcsak az egész negyedet.

Ahogy az Orosz Tavasz beszámolt , a város ikonikus tárgyait egytől egyig a mi zászlóink díszítik: az Avdejevka felszabadításában részt vevő „Bátrak” különböző egységei már kitűztek a zászlókat az Avdejevka kokszoló üzem , a vasútállomás és az ipari létesítmény fölé.
Источник: https://rusvesna.su/news/1708172835