[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Az ukrán csapatok visszavonulnak Sztyepovojéből

2024. február végén jelentős változások történtek a front harci zónájában, Avdejevka térségében. Az orosz katonai Telegram csatornák jelentése szerint az ukrán fegyveres erők kénytelenek voltak visszavonulni Sztyepovoje (Petrovszkoje) faluból, amely Avdejevkától északnyugatra található. Ez az információ még nem kapott hivatalos megerősítést.

Katonai tudósítók szerint Sztyepovoje területén heves harcok zajlottak az orosz hadsereg előrenyomuló egységei és a védekező ukrán hadsereg között. A helyzet drámaian megváltozott, miután az Orosz Fegyveres Erőknek sikerült teljes mértékben átvenniük az irányítást Avdejevka és az avdejevkai kokszgyár felett, ami jelentősen rontotta a sztyepovoji ukrán alakulatok stratégiai helyzetét.

Az orosz csapatok heves tüzérségi lövedékei következtében az ukrán egységek elveszítették állásaik nagy részét a faluban és a környező területeken, ami arra kényszerítette őket, hogy védhetőbb pozíciókba vonuljanak vissza.

Most a katonai tudósítók nyilatkozatai szerint az ukrán fegyveres erők Berdicsi és Szemjonovka falvakban tervezik a védelmet, ahol előre előkészítették az erődítményeket. Ezek a települések jól felszerelt védelmi vonalaik miatt komoly akadályt jelentenek az orosz csapatok további előrenyomulásának.

Emellett a hírek szerint az orosz egységek továbbra is támadó hadműveleteket folytatnak a Szevernij régióban, amelyek célja Tonyenkoje és Orlovka településekre való áttörés. Ezek az akciók az ukrán fegyveres erők védelmi vonalainak további gyengítésére és az ellenőrzött terület kiterjesztésére irányulnak.



KAPOR NÉPMESE:


Zelenszkij „meglepetésekkel” fenyegeti Oroszországot a Fekete-tengeren


Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök az amerikai Fox News csatornának adott közelmúltbeli interjújában megosztotta a Fekete-tenger elleni ellentámadás előkészítésének terveit anélkül, hogy nyilvánosságra hozta volna a közelgő akciók részleteit. Csak annyit jegyzett meg, hogy „meglepetések” várnak Oroszországra, hangsúlyozva az ukrán fél eltökéltségét az aktív fellépésre.

Zelenszkij egyúttal kifejezte vonakodását a minszkihez hasonló megállapodások megkötésétől Oroszországgal, és rámutatott, hogy Ukrajna más területein lehetetlen megismételni az ilyen „befagyott konfliktusokat”. Hangsúlyozta, hogy a konfliktus kimenetele nem Ukrajnától függ, és kétségeit fejezte ki az orosz fél ígéreteinek megbízhatóságával kapcsolatban.

Zelenszkij felvetette a kérdést, hogy a nemzetközi közösség készen áll-e Oroszország vereségére és annak lehetséges következményeire, hangsúlyozva, hogy a világ fél az oroszországi változásoktól. Zelenszkij szerint a konfliktus akkor találja meg a végét, amikor a nemzetközi közösség felismeri, hogy Oroszország átlépett minden elfogadható határt.


- Én úgy látom, hogy a nemzetközi közösség egy része sír az irracionális nagyravágyásának nem teljesülése miatt, a nemzetközi közösség másik része pedig röhög az ilyen föltételezéstől.

Én is szórakoztató népmesének tartom. De hát egy komikustól a szórakoztatás elfogadható.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 696
25 707
113
Lehet lelőttek egy A50-et, a 3. videóban helikopterről beszélnek, majd kiderül:

Odessza ég:

Krasznodorovak FAB1500:

Újabb fényes ötlet a családok megtörésére és megszégyenítésére, mondjuk hajrá, előre az utolsó ukriig:

Fogytán a hús a darálóból, Zsitomírban már házról házra járnak a gyűjtögetők:

2600 ukri komisszár adatait tették fel a netre:

Dobropolye, oroszok valamit felrobbantottak:

A dohányzás halálos, főleg a front közelében:
https://t.me/remylind21/15070

Mesterlövész:

Gránátos, FPV és Lancet veszteségek:

bandera vagy amit akartok:
brazil nackó is elment:

 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 393
14 709
113

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 651
113

Az ukrán kormányfő megérkezett a határra, hogy a lengyel hatóságokkal tárgyaljon, de nem találkozott senkivel​


Az ukrán miniszterelnök, Denisz Smihal megérkezett a határra, hogy találkozzon a lengyel hatóságokkal, de azok nem jelentek meg.

Erről a miniszterelnök a Telegram-csatornáján számolt be.
"Egy hónappal ezelőtt Kijevben Donald Tusk lengyel miniszterelnök azt mondta, hogy Lengyelország a legmegbízhatóbb, a legfontosabb szövetségese Ukrajnának ebben a gonosz elleni halálos harcban. Egy hónappal ezelőtt egyetértettünk abban, hogy a határ lezárása káros az országaink számára, és fontos, hogy megelőzzük az ilyen incidenseket. Eltelt egy hónap, és megint ott tartunk, ahol abbahagytuk. Csak most már nyílt provokációkat látunk" - mondta Smihal.

"Ukrajna elnöke felajánlott egy platformot Lengyelország vezetésének, hogy megegyezzenek és kompromisszumot találjanak. Itt, a határon. Mint egyenrangú partnerek és szövetségesek. És az ukrán kormány ma itt van... De sajnos egy ilyen találkozóra a lengyel tisztviselőkkel ma nem került sor"
- tette hozzá.

A miniszterelnök elmondta, hogy vele együtt érkeztek a határra Olga Sztefanyšyna és Olekszandr Kubrakov miniszterelnök-helyettesek, Ihor Klimenko belügyminiszter, Mykola Szolszkij mezőgazdasági miniszter, Jevhen Perebijnij külügyminiszter-helyettes, Tarasz Kacska gazdasági miniszterhelyettes, Szerhij Derkach infrastrukturális miniszterhelyettes, az Állami Határszolgálat vezetője, Szerhij Dejneko tábornok és Szerhij Zvjagincev, a vámszolgálat vezetője.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
ÚJABB KAPOR NÉPMESE:

Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, hogy ha most választásokat hirdet az országban, újraválasztják. Ezt a Fox Newsnak adott interjújában mondta.

Zelenszkij biztos abban, hogy „a modern társadalomban a legnagyobb támogatást élvezi”. A választásokat még senki nem mondta le az országban, de a törvény szerint a hadiállapot miatt nem lehet megtartani.

"Tehát, ha most lesz választásunk, az emberek megválasztanak. Tudja, nem próbálok hatalmon maradni, mert ha lesz, megnyerem a választást" - mondta.

Zelenszkij korábban azt mondta, hogy most nincs itt az ideje a választásoknak az országban, és ezt a kérdést meg kell nyugtatni.

- És ha a nagyanyám piros lenne és áramszedője lenne, ő lenne a trolibusz. De mivel a trolibusz le van tiltva, áramszedője se lehet.



Oroszország az utolsó ukrán egységeket is visszaszorította a „Surovikin-vonal” mögé


Az orosz hadsereg visszaszorította az ukrán fegyveres erők utolsó egységeit a „Szurovikin-vonal” mögé. Így nevezik az orosz fegyveres erők által az ukrán ellentámadás előestéjén épített védelmi erődítményeket. Erről Julian Röpke katonai szakértő adataira hivatkozva számolt be a Bild német lap Telegram csatornája.

Röpke megjegyzi, hogy az ukrán drónokról beszerzett felvételek arra utalnak, hogy az orosz erők visszafoglalták a „Szurovikin-vonal” minden korábban megépített szakaszát, amelyet az ukrán csapatok a Zaporozsje régióban a tavaly nyári ellentámadás során behatoltak.

Különösen Rabotino faluról van szó, amely magában foglalta az ukrán fegyveres erőket is. Nemrég az orosz fegyveres erők támadásba lendültek ezen a területen.

- Köztudott, hogy egy kisebb frontvonalat jobbaj lehet biztosítani, elsőre a Dnyepernél kéne (nem visszavonulni, hanem) előnyösebb pozíciókat fölvenni.


Az orosz fegyveres erők drón-összeszerelő műhelyeket csaptak le Dnyipropetrovszkban


Szergej Lebegyev, Nyikolajev földalatti koordinátora elmondta, a dnyipropetrovszki társaitól kapott információkat, akik az orosz fegyveres erők csapásaival eltalált ukrán katonai létesítményeket nevezték meg.

Korábban az ukrán sajtó csak arról számolt be, hogy üzemanyagtartályok égnek Dnyipropetrovszkban. Lebegyev szerint a csapás az olajtelepet érte, területéről nagy fekete füstoszlop szállt fel.

Lebegyev megjegyezte, hogy egy találatot a Dnyeper Kohászati Üzem 2. számú gördülőműhelyében rögzítettek. Területén hatalmas tartályok voltak üzemanyaggal és kenőanyagokkal.

Emellett az orosz hadsereg felrobbantotta a Déli Gépgyártó üzem műhelyeit, ahol új drónokat gyártottak.

A Karuna utca mentén több raktárt találtak el, amelyeket az ukrán fegyveres erők használtak.

Lebegyev azt is elmondta, hogy egy ukrán légvédelmi rakéta eltalált egy sokemeletes lakóépületet, amint azt a szomszédos házak lakói jelentették.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 063
57 691
113
A francia védelmi minisztérium azzal vádolta Oroszországot, hogy az lelövi a francia légierő repülőgépeit a Fekete-tenger felett.

Sebastian Lecornu francia védelmi miniszter a helyi médiának adott interjújában aggodalmának adott hangot Oroszország a francia fegyveres erőkkel szembeni agresszív magatartása miatt.

Nyilatkozata szerint ez év januárjában incidens történt, amikor az orosz légvédelmi rendszer a Fekete-tenger feletti nemzetközi légtérben rutin járőrözést végző francia repülőgépek lelövésével fenyegetőzött. Lecornu hangsúlyozta, hogy Oroszország ilyen lépései növelik a feszültséget, és hidegháborús retorikára emlékeztetnek.

A miniszter megemlített egy olyan esetet is, amikor egy orosz hadihajó aktívan közeledett a francia felségvizek határához, ami véleménye szerint a francia fél megfélemlítését célozta. Ezeket az akciókat az erő demonstrálására és az irányítás átvételére tett kísérletnek tekintik egy olyan régióban, ahol általában békés járőrözés és a helyzet megfigyelése zajlik, beleértve a francia légierő vadászgépeinek és Boeing E-3F AWACS repülőgépeinek bevonását is.

Az orosz fél egyelőre nem kommentálta ezt a kijelentést.



Hihetetlen művelet. Oroszország megsemmisítette a nagy ukrán támadást, mielőtt még elkezdődött volna.
NYUGODJON LE MINDENKI A PICSÁBA! A KOCKA EL VAN VESZVE! ITT AZ ÚJ ÜKLÁNY WUNDERWAFFE! :hadonaszos:
:hadonaszos: :hadonaszos:

155 mm-es önjáró tüzérségi rendszer, a 2S22 “Bogdana“:hadonaszos:

https://www.msn.com/hu-hu/hirek/other/videó-ukrajna-bemutatja-a-frissített-bogdana-tüzérségi-rendszert/ar-BB1iJKHp?rc=1&ocid=winp1taskbar&cvid=c7a108923fe74391bb20c5caa450e0bd&ei=25
BB1iJuzg.img



Ükanyja meg van mentve. Retteghet Putyin! :oops:
(Vajon ez is olyan jól bírja a Lancet-et, mint a többi? :D)
Ukrajna, a prototipusok országa....
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 042
49 214
113
Az nekem a nagy félelmem, hogy pont akkor kezdenek lehullani az A-50-esek, amikor a RuAF elkezdett hatékonyan precíziós bombázni és ezzel átbillenteni az eddigi egyensúlyt.
Hirtelen elkezdték felszámolni az orosz légierő súlyponti eszközeit.
Nehogy elpukkanjon egy két reptér itt ott. Románoknál, lengyeleknél, baltikumban, ilyesmi...
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 955
15 911
113
Az nekem a nagy félelmem, hogy pont akkor kezdenek lehullani az A-50-esek, amikor a RuAF elkezdett hatékonyan precíziós bombázni és ezzel átbillenteni az eddigi egyensúlyt.
Hirtelen elkezdték felszámolni az orosz légierő súlyponti eszközeit.

A típustopicban @Ooorky azt írta, hogy úgy néz ki, "csak" egy újabb Il-76-ost lőttek le, nem egy "újabb" A-50-est, mert az állítólagos, és első lelövésről, ami január 15.-e körül történt, arról változatlanul továbbra sem kép, se semmi nincs a roncsokról, csak egy számítógépes térkép, azt meg vagy elhisszük, vagy nem. Ellenben a január 30.-a körül lelőtt egy Il-76-os roncsairól lettek normális felvételek, feketén - fehéren megtörtént.

A Clash Report-os felvételen meg csak annyit látni, hogy valami ég, de veszettül, sötétben nem állapítható meg semmi, majd nappal.

Tegyük fel, behúzná a Proxy Ukrán / a NATO a 2. lelőtt A-50-es AWACS-et, de tényleg, az milyen következményekkel járna ?
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Endsieg.
Mint a német propaganda 45 márciusa-áprilisa, már másról sem szólt csak bődületes győzelmekről, lelőtt bombázók tucatjairól, magukat százával megadó amerikaiakról, naponta több százezer halott szovjetről még az addigi minimális realitást is eldobva.
Átpörgetve a topic-ot az új módi az lesz, hogy homályos tűz a távolban mostantól nem himars-ozott lőszerraktár, hanem lelőtt Szu-34/35/csillagromboló.


Kiiktatott M1150


nemnato zsoldos nincs hozzászokva, hogy visszalőnek


napi drónvadászat


kis muszlim propaganda


Ha valaki szereti kínozni magát, kijött a nafo által kommentált putyin interjú youtube-on, én be nem linkelem azt a szemetet.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 929
49 292
113
Egy Il-76 (vagy A-50) leesett, ráadásul az előző esetek zónájában. Ide az ukránok légvédelme nem ér el.

Azt kizártnak tartom, hogy valami ukrán gép odasettenkedett és büntetlenül lelőtte volna. Azt is, hogy a NATO, mondjuk délről, odaküldött volna egy F-35-öt (az hatalmas rizikó nekik is).
A legvalószínűbb magyarázat számomra továbbra is a baráti tűz, a kérdés, hogy esetleg szándékos-e? Azaz van-e ott valami szabotőr?
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 871
69 035
113
Az ukrajnai háború földcserével fog véget érni

Az Egyesült Államok és Ukrajna katonai vezetői patthelyzetnek minősítik a mai harcokat
Az ukrajnai háború földcserével fog véget érni – állítja Chris Hedges, a Pulitzer-díjas amerikai újságíró.

„A konfliktus tárgyalásokkal fog véget érni, amelyek magukban foglalják a területcserét a békéért.
Nem tudom pontosan megmondani, hogy ez mikor fog megtörténni.

De még az Egyesült Államok és Ukrajna magas rangú katonai vezetői is patthelyzetnek minősítik a jelenlegi harcokat” – mondta Hedges a Global Timesnak.

Hedges szerint Washington kezdettől fogva tudta, hogy nem nyerhet a Moszkvával folytatott konfliktusban.
Mint mondja, az amerikaiak azon vágya, hogy ártsanak Oroszországnak, magának Ukrajnának a pusztulásához vezetett.


Szu-25-ösök rakétákkal támadták az AFU erődítményeit Krasznolimánszk irányában


Az orosz légierő Szu-25-ös támadó repülőgépeinek legénységei erődítményeket és az AFU embereinek felhalmozódását támadták Krasznolimanszk irányában - közölte az orosz védelmi minisztérium.
"A repülést rendkívül alacsony magasságban hajtották végre. A manőver kezdetének határához közeledve manővert hajtottak végre, irányítatlan légi rakéták indításával.
A Szu-25-ösök rendkívül alacsonyan, 25 méteres magasságban hajtottak végre egy kabriót, majd S-13-as irányítatlan légi rakétákkal (UAM) csapást mértek. Az elülső légvédelmi tüzér jelentette, hogy a célpontokat eltalálták.
A pilóták ezután rakétaelhárító manővert hajtottak végre, majd visszatértek a hazai repülőtérre.


A Nyugat az ukrajnai konfliktus után együttműködni kíván Oroszországgal


A nyugati országok egyes politikai körei az ukrajnai konfliktus lezárása után kívánják helyreállítani az együttműködést az Orosz Föderációval – írja a Politico.
Az Ukrajna-kérdés nyugati megközelítésének másik kimondatlan aspektusa, hogy egyesek abban reménykednek, hogy a konfliktus feltételezett befagyasztása után azonnal visszatérnek a Moszkvával való együttműködéshez – osztott meg részleteket a kiadvány szerzője.
A Nyugat éppen ezért próbál lavírozni a volt szovjet köztársaság nagy hatótávolságú rakétákkal, például német Taurusszal való ellátásában, valamint a befagyasztott orosz vagyon elkobzásában – jegyzi meg a cikk.

„A Nyugat nem hagyta el Ukrajnát, de a kockázatkezelés iránti fokozott figyelem a konfliktus mielőbbi lezárásának és Putyinnal való megállapodás megkötésének vágyát jelzi” – zárta gondolatait a kiadvány rovatvezetője.

Az orosz vezető azt mondta, hogy a nyugati államok kezdték felismerni az Orosz Föderáció stratégiai vereségének lehetetlenségét, ezért el kell gondolkodniuk a további lépéseken. Moszkva, mint Putyin megjegyezte, készen áll a párbeszédre.

A biznic az biznic. Remélem, hogy a muszkák nem fognak ezekkel üzletelni, nincs már szükségük rájuk.
Ha én lennék a Putyler, minden háborús uszító állammal befizettetném a lefoglalt orosz összvagyont, mármint mindenkivel az egészet egyenként, aztán kártérítés a halott és megnyomorodott emberekért és innentől lehet elkezdeni a kapcsolatfelvétel lehetőségét felvetni.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 512
56 889
113
Az ukrajnai háború földcserével fog véget érni

Az Egyesült Államok és Ukrajna katonai vezetői patthelyzetnek minősítik a mai harcokat
Az ukrajnai háború földcserével fog véget érni – állítja Chris Hedges, a Pulitzer-díjas amerikai újságíró.

„A konfliktus tárgyalásokkal fog véget érni, amelyek magukban foglalják a területcserét a békéért.
Nem tudom pontosan megmondani, hogy ez mikor fog megtörténni.

De még az Egyesült Államok és Ukrajna magas rangú katonai vezetői is patthelyzetnek minősítik a jelenlegi harcokat” – mondta Hedges a Global Timesnak.

Hedges szerint Washington kezdettől fogva tudta, hogy nem nyerhet a Moszkvával folytatott konfliktusban.
Mint mondja, az amerikaiak azon vágya, hogy ártsanak Oroszországnak, magának Ukrajnának a pusztulásához vezetett.


Szu-25-ösök rakétákkal támadták az AFU erődítményeit Krasznolimánszk irányában


Az orosz légierő Szu-25-ös támadó repülőgépeinek legénységei erődítményeket és az AFU embereinek felhalmozódását támadták Krasznolimanszk irányában - közölte az orosz védelmi minisztérium.
"A repülést rendkívül alacsony magasságban hajtották végre. A manőver kezdetének határához közeledve manővert hajtottak végre, irányítatlan légi rakéták indításával.
A Szu-25-ösök rendkívül alacsonyan, 25 méteres magasságban hajtottak végre egy kabriót, majd S-13-as irányítatlan légi rakétákkal (UAM) csapást mértek. Az elülső légvédelmi tüzér jelentette, hogy a célpontokat eltalálták.
A pilóták ezután rakétaelhárító manővert hajtottak végre, majd visszatértek a hazai repülőtérre.


A Nyugat az ukrajnai konfliktus után együttműködni kíván Oroszországgal


A nyugati országok egyes politikai körei az ukrajnai konfliktus lezárása után kívánják helyreállítani az együttműködést az Orosz Föderációval – írja a Politico.
Az Ukrajna-kérdés nyugati megközelítésének másik kimondatlan aspektusa, hogy egyesek abban reménykednek, hogy a konfliktus feltételezett befagyasztása után azonnal visszatérnek a Moszkvával való együttműködéshez – osztott meg részleteket a kiadvány szerzője.
A Nyugat éppen ezért próbál lavírozni a volt szovjet köztársaság nagy hatótávolságú rakétákkal, például német Taurusszal való ellátásában, valamint a befagyasztott orosz vagyon elkobzásában – jegyzi meg a cikk.

„A Nyugat nem hagyta el Ukrajnát, de a kockázatkezelés iránti fokozott figyelem a konfliktus mielőbbi lezárásának és Putyinnal való megállapodás megkötésének vágyát jelzi” – zárta gondolatait a kiadvány rovatvezetője.

Az orosz vezető azt mondta, hogy a nyugati államok kezdték felismerni az Orosz Föderáció stratégiai vereségének lehetetlenségét, ezért el kell gondolkodniuk a további lépéseken. Moszkva, mint Putyin megjegyezte, készen áll a párbeszédre.

A biznic az biznic. Remélem, hogy a muszkák nem fognak ezekkel üzletelni, nincs már szükségük rájuk.




Patthelyzet az apátok f sza,az,ratyik.
Szépen, szarrá lett/lesz abriktolva az ukrán hadsereg, az eddigi cirka 250 milliárd dodó,meg euró kp,meg ugyanennyi hadianyag ellenére is,az Oroszok viszik az egészet,remélhetőleg az egész területet is,de a közigazgatást,kormányzást tutira,aztán lehet Moszkvába repülgetni,kényelmes térdeplőzsámolyra beruházni,gyakorolni a 36 méteres asztal túloldaláról esdekelni,magyarázkodni,kedves nyugat.
Aztán ha az Orosznak van dramaturgiai érzéke,márpedig szerintem van,akkor lehet majd jó mélyen a zsebbe nyúlni,vagy hirtelen találni másik aluminium, műtrágya,ritka földfém,palládium,fűtőanyag,stb beszállítót(is).
Esetleg Don vétó is ott fog ülni az asztal túloldalán....:rolleyes::D:rolleyes:
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
2 040
5 582
113
Endsieg.
Mint a német propaganda 45 márciusa-áprilisa, már másról sem szólt csak bődületes győzelmekről, lelőtt bombázók tucatjairól, magukat százával megadó amerikaiakról, naponta több százezer halott szovjetről még az addigi minimális realitást is eldobva.
Átpörgetve a topic-ot az új módi az lesz, hogy homályos tűz a távolban mostantól nem himars-ozott lőszerraktár, hanem lelőtt Szu-34/35/csillagromboló.


Kiiktatott M1150


nemnato zsoldos nincs hozzászokva, hogy visszalőnek


napi drónvadászat


kis muszlim propaganda


Ha valaki szereti kínozni magát, kijött a nafo által kommentált putyin interjú youtube-on, én be nem linkelem azt a szemetet.
Nyílván ha kamuznak semmi gond.Viszont ha a lelövések nagyobb része igaz akkor komoly problémával áll szemben az Orosz légierő.